PDA

View Full Version : eventjes voorstellen


butterfly
21 april 2002, 15:51
Hallo iedereen

Ik ben 21 jaar en zit met ttm vanaf mijn 8ste jaar.
Ik heb eerst alles gelezen en ik ben zo blij dat ik eindelijk iets heb gevonden over ttm ( zoals jullie het zeggen):P .
Ja ik ben hier voor eerste keer en ik kan het nog niet geloven dat er toch nog andere mensen zijn die het zelfde probleem hebben.

Wat ik ook wou vragen is wat hebben jullie als medicijn of zo geprobeerd want ik weet totaal niet wat ik eraan kan doen. Ik ben aleens bij een huidspecialist geweest en die heeft mij doorverwezen naar een psychiater en na zoveel jaren wist ik eindelijk wat ik had. Hij heeft me tips gegeven wat ik zoal kan doen en dan moest ik ook pillen slikken voor de stress en als dat niet hielp moest ik terugkomen voor pijnstillers en ik ben nooit meer teruggegaan en nu ben ik op zoek naar een acupuncturist in de hoop dat het gaat helpen.
En ik zoek al zolang over dit onderwerp maar tevergeefs tot vandaag.
En geloof mij het is echt erg met mij gesteld en ik weet niet wat ik eraan moet doen.

Bestaat er eigenlijk ook literatuur over onze ziekte?

Jullie weten niet hoe blij dat ik ben dat ik eindelijk dit heb gevonden. Dit begint een beetje te lang te worden.

Bedankt alvast
butterfly

Madelief
21 april 2002, 16:04
Hallo,
fijn dat je ons hebt gevonden en goed dat je hebt gereageerd. Neem er de tijd voor om alles rustig door te nemen, je zult vast veel herkennen. Sterkte en succes.
groetjes Madelief.

bolleke
22 april 2002, 00:08
Dag butterfly,

Goed dat je ons gevonden hebt... weten dat je niet alleen bent is hartverwarmend hé, lijkt wel een beetje op 'thuiskomen' na een lange reis...
Hier zijn al zoveel dingen gezegd en geschreven. Probeer het allemaal rustig te lezen, en neem eruit wat voor jezelf van toepassing is.
Je stelt de vraag of er medicijnen zijn. Ik heb persoonlijk nooit medicijnen geslikt, geloof er ook niet in... Mijn therapeut is er ook tegen en hij wou bewijzen dat medicijnen niet nodig zijn, daar is hij in geslaagd! Maar ik moet toegeven dat het best een lange en vermoeiende weg is. Maar wel de enige weg waar ik in geloof.
Nu ja, dat ligt natuurlijk voor iedereen anders...

Wat ik wél gedaan heb is eigenlijk een vervangmiddel voor medicijnen, acupunctuur. Dus de combinatie van psychotherapie, acupunctuur en zelf werken aan de ttm; lotgenotencontact, naar buiten komen met mijn verhaal... en nu dus, het oprichten van een zelfhulpgroep...
Je vraagt of er literatuur is over ttm; een heleboel maar meestal in het engels. Nu moet ik zeggen dat de artikels van Dokter Fred. Penzel voor mij persoonlijk van heel grote waarde geweest zijn en nóg steeds zijn. Je kan op het internet vanalles over die man vinden, hij is echt heel goed!
Maar hol jezelf niet voorbij. Ik weet het, eenmaal je lotgenoten hebt ontdekt is het net of alles in een stroomversnelling terecht komt... doe het toch maar rustigaan... is belangrijk voor jezelf!

Sterkte!
Lieve groet, Bolleke

Diable
22 april 2002, 00:50
Ik ben blij met deze raad, ik ga inderdaad erg snel. Misschien moet ik eens rustig er bij stilstaan.... dank je wel!
groetjes,
Diable

bolleke
22 april 2002, 01:04
Dag Diable,

Ik ben blij voor jou dat je inziet dat je jezelf niet mag voorbijhollen... Hier op dit forum zijn al zo veel woorden geschreven, best wel de moeite hoor...
Lees het allemaal rustig door...
TTM is een proces, het gevecht aangaan tegen TTM is een langdurige strijd. Daar heb je best wat energie voor nodig. En als je dat té vlug wil doen, dan kan je wel eens heel diep terugvallen. Probeer ook niet te veel jezelf te focussen op de symptomen... probeer het van binnenuit aan te pakken... werken aan jezelf, moeilijk maar best wel de moeite!
Succes!!!
Je mag hier natuurlijk zoveel schrijven als je maar wil, als dit je helpt, dan zijn wij er voor jou!

Lieve groet, bolleke

butterfly
29 april 2002, 01:50
Dag bolleke

Dank je voor de goede raad. En het is inderdaad thuiskomen van een lange reis.

veel liefs

butterfly

bolleke
29 april 2002, 01:56
welkom thuis, vlinder...

karin_68
29 april 2002, 09:57
Dag Butterfly,

Hihi, nog iemand van de buurt van de Scheldestad.
Ik woon ook in de buurt.

De raad die ook nog kan geven, is doe het kalmpjes aan. Probeer niets te overhaasten, want in onze ziekte is overhaasten heel slecht, het is namelijk beetje stapje voor stapje vooruit te gaan. Daarbij heb je meer kans op slagen. Maar dat had je al gehoord.

In elk geval, sterkte, enne, je bent hier onder lotgenoten, en dat doet deugd, echt waar, ... (bij mij deed dat toch ehel veel deugd)

vr. gr.