PDA

View Full Version : zoveel haaruitval kan toch niet normaal zijn?wanneer is het AGA?


Pagina's : [1] 2 3 4 5 6

feb
16 augustus 2004, 14:18
Hallo allemaal,
IK heb al jaren last van dun, slecht haar. Het is begonnen een aantal jaren geleden met gespleten haarpunten, zwakke punten in het haar, afbreken etc. Eerst dacht ik nog het komt door het kleuren van mijn haar. Maar dat doe ik al jaren niet meer. Ben zelfs bij Dr Plinck, Rotterdam geweest die mijn minoxidil voorschreef omdat dit mijn haren weer gezond zou maken. Nou na 7 maanden merkte ik nog niets ben dus maar gestopt. Sinds een aantal maanden heb ik ook nog eens haarverlies. De laatste tijd wordt het steeds erger.
Gisteren baalde ik gigantisch, heb weer zoveel haren verloren. Wel meer dan 400. Ik ga volgende week, als de dokter terug is van vakantie opnieuw naar hem toe. Kijken of hij me nu wel serieus neemt. De laatste paar dagen bewaar ik de uitgevallen haren zodat hij kan zien hoeveel haren ik verlies. Ondertussen ben ik maar vast aan alle middeltjes begonnen zoals zink, visolie, msm; hopelijk dat het wat oplevert.
Aangezien ik al een tijdje op dit forum rondkijk heb ik wat vragen omtrent haarverlies:
- als je slechts twee keer per week de haren wast, mag je dan meer haren kwijt raken na het wassen dan als je elke dag je haren wast? (ik durf mijn haren niet vaker te wassen want ik ben bang dat ik dan te veel haren kwijt raak, het maakt vast niets uit maar is een gevoel)
- hoe kan de diagnose AGA worden vastgesteld, dat is me nog steeds niet duidelijk, is dat nu wel of niet aan het bloed te zien, zo ja hoe dan, of kun je het aan de hormoonspiegel zien?
- ik heb ook ergens gelezen dat je moet kijken naar de hoeveelheid haren op je hoofdhuid, maar hoe moet je dat dan tellen?
- als ik haren verlies zit bijna aan elke haar een klein wit bolletje, ik weet dat dit betekent dat er gewoon weer een nieuwe haar terugkomt, maar als je zoveel haren verliest kan dat toch haast niet normaal zijn?
- ik slik al jaren propranolol voor een te hoge bloeddruk en migraine. NU heb ik op het internet gelezen dat bepaalde medicijnen haarverlies kunnen veroorzaken en ja hoor ook propranolol, heeft iemand hier ook ervaring mee?
Mijn haar is in de loop van de jaren namelijk steeds dunner geworden. Heb daarnaast ook nog ruim 10 jaar de dianapil geslikt, vorig jaar oktober gestopt.
Als ik dit allemaal van te voren had geweten, maar dat is achteraf gepraat, was ik hier nooit aan begonnen. Het verbaast me alleen dat een huisarts dan gewoon zegt dat dit geen invloed kan hebben, terwijl ik genoeg verhalen heb gelezen.


In ieder geval baal ik erg. Het vervelende is dat je er gewoon iedere dag mee bezig bent. Elke dag probeer ik er niet aan te denken, maar je hoeft je haar maar te kammen, te douchen of met je handen er doorheen te gaan of er zit weer haar aan. ZO VRESELIJK. Bah, en je ziet zoveel mensen met mooi haar. En vooral die mensen die dan zeggen dat ze nog niets zien, of dat het wel zal meevallen. Ja hoor daar heb je dan wat aan.
Groetjes Feb

sigur
20 augustus 2004, 14:57
Hé Feb,


Hou is het inmiddels met je?

Liefs, Sigur

feb
21 augustus 2004, 20:24
Hoi Sigur,

Hier ben ik weer, het gaat momenteel redelijk met mij.Vooral op de haarwasdagen is het erg moeilijk, zoals donderdag. Ik had mijn haren gewassen en er kwamen maar haren uitzetten. Op dat moment denk ik dat ik echt kaal ga worden. Ik probeer er niet iedere keer mee bezig te houden maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Als ik op opsta borstel ik mijn haar en dan hoop ik iedere keer dat er minder haar aanzit, maar helaas. Ik heb afgelopen week mijn haren bewaard en ik ben me echt kapot geschrokken hoeveel ik in een week ben verloren. Echt een hele bos. Maar die ik ga dus meenemen naar de dokter en kijken wat hij ervan vindt. Ik wil gewoon dat ik nu eens onderzcoht word en weet waaraan het kan liggen.
Hoe is het verder met jou? Ik las dat je ook veel ups en downs hebt. Ik herken dat. Dan denk ik weer kom op er zijn belangrijke zaken maar soms dan zie ik het ook niet meer zitten.Weet je wat ook zo frusterend is als je naar foto's kijkt van vroeger.

Groetjes, Feb

Joney
21 augustus 2004, 21:24
Ben erg benieuwd wat je huisarts gaat zeggen als je met je haarklachten terug komt. Mijn huisarts zei gewoon nou en dan word je kaal er zijn toch nog andere dingen in het leven? En vertelde erbij dat ze een vrouw had in haar praktijk die wel helemaal kaal was enz enz. Nou we hebben 3 huisartsen bij ons in de praktijk en bij haar ben ik dus niet meer geweest! Laat je niet van het kastje naar de muur sturen en sta er gewoon op dat je naar een dermatoloog wilt!

Liefs Joney

feb
24 augustus 2004, 11:53
[QUOTE=Joney]Ben erg benieuwd wat je huisarts gaat zeggen als je met je haarklachten terug komt. Mijn huisarts zei gewoon nou en dan word je kaal er zijn toch nog andere dingen in het leven? En vertelde erbij dat ze een vrouw had in haar praktijk die wel helemaal kaal was enz enz. Nou we hebben 3 huisartsen bij ons in de praktijk en bij haar ben ik dus niet meer geweest! Laat je niet van het kastje naar de muur sturen en sta er gewoon op dat je naar een dermatoloog wilt!

Liefs Joney[/QUOTE

Hoi Joney,
IK zou haast zeggen we hebben dezelfde huisarts. Ik ben vanmorgen geweest en hij zei dat sommige mensen nu eenmaal dunner haar/kaal worden en dat daar niets aan is te doen. Hij had zelfs een vrouw in zijn praktijk die een pruik droeg. Echt waar. Verder begon hij over dat je vaak moet wachten tot dat het wellicht minder wordt. En dat hij mij niet gerust kon stellen, want er waren geen middelen voor. Ik begon over de dianapil etc maar daar ging hij verder niet op in. Ik heb aangegeven dat ik graag wil weten wat de oorzaak is. En nu mag ik dus naar een dermatoloog. Hehe.

Groetjes Feb

Joney
24 augustus 2004, 12:38
Ja idd het is niet normaal hoe sommige dokters je afschepen!!!!
Ik ben ook net bij de huisarts geweest (ik heb nu een andere dokter) deze toont tenminste wel begrip voor me. Hij heeft me de minox lotion voor geschreven. Maar wel goed dat je nu naar een dermatoloog mag heb je al een afspraak gemaakt? Want de wachtlijsten zijn vaak erg lang helaas.
Ik hoop dat deze je wel verder kan helpen met je klachten!
En als je niet aan de pil bent kan je dermatoloog een goed hormoon onderzoek doen!
Sterkte he
Joney

jose
24 augustus 2004, 16:52
Hoi,

Ik lees hier jullie berichten over de wachttijden bij dermatologen, ik weet niet waar jullie wonen natuurlijk, maar ik kom uit brabant, en ben van hieruit eens naar een dermatologe in Belgie gegaan. Daar kon ik binnen een week terecht!

Misschien ook iets voor jullie.


groetjes,
jose

sigur
25 augustus 2004, 20:42
Hé joney, wil je me laten weten hoe het gaat met de minox lotion? Moet je elke dag je haren wassen als je dat spul gebruikt?

Feb, toen ik je berichtje las moest ik zo ontzettend huilen. Je vertelde dat het zo'n pijn doet als je naar oude foto's kijkt. O, dat herken ik maar al te goed!
Ik heb een ontzettende rotdag achter de rug! Ik had vandaag veel haren verloren en ik hadzo'n ontzettende jeuk gehad op mijn hoofd. Juist op die momenten dat ik dnk dat er ergere dingen zijn komt die rot jeuk! Jeuk kan een mens zo gek maken!! Ik kan me nergens op concentreren en verheugen door die rot jeuk. Geen shampoo helpt.
O, meiden soms zie ik het allemaal niet meer zitten. Ik weet dat ik dit niet mag zeggen, maar voel me zo ontzettend verdrietig vandaag.
Weet je ik erg vind,: die teleurstelling zo erg vlak nadat je even hoop had.

Liefs, Sigur

HEIDIKEN
26 augustus 2004, 15:47
Hoi Feb
Ik Ben Heidi En Herken Me Zo Goed In Jou Verhaal.het Lijkt Wel Of Ik Het Zelf Geschreven Heb.ik Ben Nu 33 Jaar.vanaf Mijn 17 Kreeg Ik Last Van Haaruitval.ik Ben Al Overal Geweest En Heb Ook Al Heel Veel Geprobeerd.ik Heb Er Een Enorm Minderwaardigheidscompex Aan Overgehouden,ook Al Heb Ik Nog Nooit Kale Plekken Gehad,maar Mijn Haar Staat Wel Heel Dun.ik Heb Zoveel Verdriet?en Voel Me Echt Onbegrepen.iedereen Raad Mij Aan Om Een Anti-depressiva Te Nemen,maar Daar Begin Ik Liever Niet Mee!mijn Haaruitval Is De Reden Van Mijn Depri Gevoel,en Als Dat Verholpen Zou Zijn,zou Ik Me Een Heel Stuk Beter Voelen.hoe Gaat Het Momenteel Met Jou?hopelijk Vinden We Wat Steun Bij Elkaar!hoor Ik Iets Terug Van Jou?groetjes.
Heidi

Cloud
26 augustus 2004, 15:52
Hoi feb,

Ben zelfs bij Dr Plinck, Rotterdam geweest die mijn minoxidil voorschreef omdat dit mijn haren weer gezond zou maken. Nou na 7 maanden merkte ik nog niets ben dus maar gestopt. Sinds een aantal maanden heb ik ook nog eens haarverlies. De laatste tijd wordt het steeds erger.
Hoelang ben je al gestopt met minoxidil? Je haarverlies zou best eens daarmee kunnen te maken hebben. Als je stopt met minoxidil krijg je na enkele maanden een 'shedding'. Op korte tijd verlies je dan veel haar. Na een tijd herstelt zich dit wel.
Je hebt ook gestopt met de Diane pil, en dat kan ook een oorzaak zijn.

- als je slechts twee keer per week de haren wast, mag je dan meer haren kwijt raken na het wassen dan als je elke dag je haren wast? (ik durf mijn haren niet vaker te wassen want ik ben bang dat ik dan te veel haren kwijt raak, het maakt vast niets uit maar is een gevoel)
Als je je haren was verlies je enkel haar dat je zowiezo zou verloren hebben. Door je haren vaker te wassen ga je niet méér haar verliezen.

- hoe kan de diagnose AGA worden vastgesteld, dat is me nog steeds niet duidelijk, is dat nu wel of niet aan het bloed te zien, zo ja hoe dan, of kun je het aan de hormoonspiegel zien?
Is meestal niet aan het bloed te zien, de meeste vrouwen met AGA hebben een normale bloedspiegel. Bloedonderzoek kan wel andere vormen van haarverlies uitsluiten. Meestal kunnen ze AGA vaststellen door je haar te bestuderen of een biopsie te doen. Zo kan worden vastgesteld of je miniaturisatie hebt (haar dat steeds kleiner/dunner wordt), en of je je haar verliest in een bepaald patroon (vaak is het bij AGA geconcentreerd op de kroon)...

- ik heb ook ergens gelezen dat je moet kijken naar de hoeveelheid haren op je hoofdhuid, maar hoe moet je dat dan tellen?
Nee, niet tellen, maar gewoon kijken of je minder haar hebt dan vroeger, en naar de kwaliteit van je haar.

In elk geval goed dat je nu naar een dermatoloog zal zijn, je huisarts lijkt me niet echt al te bekwaam op gebied van haarverlies. :mad:

Groetjes
Cloud

feb
27 augustus 2004, 11:49
Sigur, hoe gaat het met je? Weet je wat mij momenteel een beetje helpt. Ik weet niet hoe lang jij jouw haren hebt. Maar ik borstel mijn haren in de ochtend. Vervolgens doe ik ze vast. Dan merk ik de hele dag niet dat ik haren verlies, tegen de avond borstel ik ze nog een keer en vervolgens heb ik ze ook een in staartje als ik ga slapen. Dit voorkomt dat als ik wakker word veel haren op mijn kussen vind(anders gelijk depri), overdag kan ik niet met mijn handen door het haar(anders zitten er haren aan mijn vingers) en ik merk dat ik hierdoor er minder mee bezig ben. Wellicht doe je dit ook allemaal al, ik merk dat ik mij daardoor iets beter voel.

Cloud, erg bedankt voor je antwoorden, tenminste duidelijkheid wat ik bij de huisarts niet krijg. Bij hem kom ik niet verder dan ' iedereen verliest haar en de een wat meer dan de ander, en er is geen oplossing voor'.
Wat betreft de dianapil daar ben ik vorig jaar eind okotober meegstopt en de minoxidil in november dus, dat het daar nog van komt, ik weet niet, zou wel lang erna zijn.

Heidi, ik vind het erg vervelend voor je. Ik kan me goed begrijpen dat je zo voelt, je wordt er gewoon iedere dag mee geconfronteerd. Maar als je je echt zo depressief voelt, is het misschien toch een idee om met de huisarst te praten. Probeer nog wel van andere dingen te genieten! Ik weet makkelijker gezegd dan gedaan, maar ik probeer dat ook te denken. Sterkte he!

Joney, Jose heb rond zitten bellen en kan volgende week al naar een dermatoloog, die ook gespecialiseerd is in haarproblemen ,erg fijn. Er was iemand uitgevallen volgens mij waardoor ik vlg mij zo snel terecht kon. Normaal gesproken was de wachttijd ruim 4 weken. Ook nog redelijk in de buurt want Belgie is te ver mij.

Groetjes iedereeen, Feb

sigur
27 augustus 2004, 15:32
Hé feb,

Ja ik draag mijn haren ook altijd vast, ook tijdens het slapen (losse vlecht). Dit doe ik al heel lang (zo'n 10 jr.), omdat ik erg lang krullend haar heb en ik er anders sóchtends niet doorkom met de kam.
Vandaag had ik pijn op mijn hoofdhuid. Als ik zacht erop drukte dan voelde ik het al. Ik denk dat dit ook door de hormoontjes komt, want hier krijg ik meestal last van als mijn haren vettig zijn. Eerder had ik nooit last van vet haar. Ik waste mijn haar 1 keer per week en dit niet omdat het vet was maar omdat ik het anders een onfris idee vond. Nu merk ik dat het na drie dagen al vettig is.

Joney,
Wat een hoge dosering slik jij! (50 mg.?)Misschien daarom die hartkloppingen. Waarom is de arts niet begonnen met eerst 10 mg? Want als dat zou aanslaan heb je niet eens een hogere dosis nodig en zou je hoogstwaarschijnlijk ook minder last van bijwerkingen.hebben.
Volgens mij weet je pas of het werkt na zo'n twee a drie maanden omdat een haar zo'n drie maanden in een rusttoestand verkeert voor hij uitvalt. Dus alle haren die je nu verliest zijn als het goed is de haren die drie maanden geleden 'gestorven' zijn. Hierna duurt het nog eens drie maanden voordat hier een nieuwe haar voor terug komt. Dus als het middel aanslaat moet de haaruitval afnemen of stoppen na zo'n drie maanden en krijg je nieuwe haartjes na een half jaar.

Nog twee weken en dan begin ik met de androcur. En dan hoop ik dat het dan allemaal goed komt. Klopt het dat je 15 pilletjes per maand moet slikken?

liefs, Sigur

Joney
27 augustus 2004, 16:38
Hoi Sigur,
Idd een hoge dosering als jij de 10 mg krijgt. Ik wist niet eens dat dit zo een hoge dosering was trouwens, je krijgt wat mee en verder uitleg zit er ook niet bij. Ik moest het de eerste 10 dagen slikken, jij waarschijnlijk 15 omdat de dosering veel lager is. Ik hoop heel erg dat het voor jou gaat werken en idd met 10 mg vallen de bijwerkingen misschien wel mee, hou me op de hoogte, je zei dat je de helft doet heb je dan de 20 mg? Joney

sigur
27 augustus 2004, 16:45
hé meid!!


Nee ik heb de 10 mg. die breek ik doormidden en hou dan 5 mg. over. Ik ga eerst deze hoeveelheid proberen. Het lijk weinig maar ik slik ook de diane en 5 mg. is meer dan het dubbele van de diane, dus ik hoop dat dit genoeg is.
Ik hou jullie zeker op de hoogte!!

liefs, sigur

Joney
27 augustus 2004, 18:44
jeetje inderdaad dan heb ik echt een hoge dosering gekregen zeg niet normaal!!!! Zijn er nog meer meiden die deze hoge dosering hebben gehad? Met een zo een tabletje van mij zou jij dus 10 dagen doen, nou leuk idee is dat.
Joney.

sigur
27 augustus 2004, 20:23
Zo vervelend dat we in die zin afhankelijk zijn van artsen. Maar goed dat er zo iets is als haarweb anders zouden we moeilijk aan informatie kunnen komen.

liefs Sigur

sigur
27 augustus 2004, 22:16
Hé Joney, wilde nog even zeggen hoe rot ik het voor je vind, je denkt vast: heb ik dit weer! Misschien had je arts er wel een reden voor? Ik zou het hem gewoon eens vragen.

Weet wel dat je niet alleen staat he!
Liefs, van een haarwebmaatje

Joney
28 augustus 2004, 10:46
Bedankt voor je reactie erg lief van je,op het moment zie ik het even helemaal niet meer zitten hoor, ben vrij vandaag normaal is het rennen vliegen enz en dan moet je wel verder maar vandaag weer zo veel aan het nadenken enz. Ik kan me er ff niet over heen zetten. maar ja jij en vele andere zullen vast precies weten hoe ik me voel.
sterkte allemaal
Kus Joney

feb
28 augustus 2004, 11:07
Hoi, ik voel me vandaag weer erg depri. Ik word er af en toe niet goed van. Een paar dagen ging het redelijk, niet extreem veel haar verloren, ga dan gelijk hopen dat het misschien wel minder wordt. Maar nee hoor vanmorgen weer met het borstelen zoveel haren verloren. Kan wel weer gaan huilen. En ik zie ook alleen maar mooie haren om me heen. Ben namelijk bezig met tijdschriten op te ruimen en weg te gooien en dan zie ik alleen maar al die foto's met mooie haren. Pfffff, af en toe kan ik gewoon niet meer positief denken............
Ben benieuwd wat de dermatoloog a.s. donderdag gaat zeggen, maar waarschijnlijk word ik daar niet vrolijk van.

Doeg Feb

sigur
28 augustus 2004, 11:20
Nou meiden dan kan ik het rijtje wel even aanvullen!

Vandaag ook weer het begin van een erg kriebelige dag. Ook weer veel haren verloren. Allemaal mooie lange haren, maar ook veel jonge haren. Misschien helpt het als we eraan denken dat we in het zelfde bootje zitten.
Wat mij ook heel veel helpt is de rustige muziek van Enya. Als ik deze muziek draai word ik veel rustiger van binnen en denk ik voor eventjes ook aan andere dingen zoals de natuur de vogels etc. Deze muziek helpt me om eventjes naar mijn kern terug te gaan. De kern die er altijd is en zal zijn ongeacht wat er met mijn haar gebeurd.

Liefs, Sigur

feb
28 augustus 2004, 11:21
Hoi Joney,
Ik voel me vandaag ook niet fijn, hopelijk wordt het zo wat beter. Het klopt als je wat te doen hebt ben je er niet elke minuut mee bezig, maar helaas heb nu ook even geen zin meer om wat te doen. Kan nu ook even niet positiefs bedenken om te schrijven. Alleen het is weekend. Maar dat is ook het enige. Jij ook sterkte!
Doeg Feb

HEIDIKEN
28 augustus 2004, 12:48
hallo iedereen,
ik slik al zeker 4jaar ciproplex(hetzelfde van androcur,maar de goedkope verpakking!ook is het 5Omg!ik neem om de 2dagen een half tabletje,dus 25mg!daarbij slik ik jasmin(de pil!)elke dag door,zodat ik geen maandstonden meer krijg,omdat ik ook snel ijzer tekort heb!ik doe dit nu al vele jaren,maar elke keer komt die vervelende haaruitval terug!het stabiliseerd hem soms een 3à4 tal maanden,maar valt nadien weer bijna een jaar aan één stuk heel erg uit!ook heb ik verschillende malen minoxidil gebruikt,wat toch wat resultaat gaf,maar ben er door het jaren lang gebruik moeten mee stoppen omdat mijn hoofdhuid volledig verschilferd was!sindsdien ben ik allergisch voor alle produkten.kan zelfs geen haarlak of een mousse,geen gel of niets meer verdragen!ik heb heel vlug last van jeuk,wat de haaruitval bevorderd!ik neem ook al een aantal jaren pilos-forte,vitaminen,maar ik merk geen verschil!hopelijk houden we elkaar wat op de hoogte,want het is toch een grote steun te weten dat we niet alleen met dit probleem worstelen!groetjes Heidi;)

HEIDIKEN
28 augustus 2004, 12:56
hallo
ik lees hierjuist jullie ellendig gevoel,en sluit me dan maar meteen aan jullie lijstje aan!ik probeer ook mijn gedachten te verzetten,maar helemaal lukken doet dat niet!mijn haar beheerst spijtig genoeg mijn hele leven,en dat alles ten koste van mijn gezin!toch lucht het mij wat op omdat ik me bij jullie wat begrepen voel;ik moet 6 september op controle,maar verwacht ook geen positief nieuws!mij haren vallen weer heel veel uit!hoop toch weer op een stabilisering,maar wanneer????sterkte iedereen!:)

Joney
28 augustus 2004, 13:05
Verdrietig eigenlijk om te lezen dat er zo veel meiden met dit rot probleem te kampen hebben! Toch geeft het idd veel steun zo, Mijn haar beheerst ook mijn leven helaas. Het is gewoon een obsessie. En idd mijn gezin leidt er helaas ook onder! Soms heb ik wel eens zo een dag van we gaan ervoor maar dit houdt ook meestal niet zo lang aan helaas, Wat kan een mens zich toch ellendig voelen zeg! Maar laten we een beetje positief blijven of ten minste elkaar een beetje op te beuren! We moeten gewoon proberen naar de positieve dingen te blijven kijken. Jammer genoeg makkelijker gezegt dan gedaan!
Kus Joney.

HEIDIKEN
28 augustus 2004, 16:30
hoi,

ik vroeg me toch nog heel even af hoeveel haren jullie ongeveer per dag verliezen!ik tel mijn uitvallende haren,hoewel ik dat beter niet zou doen.ben echt benieuwd!

groetjes heidi;)

Cloud
28 augustus 2004, 21:59
Joney, Sigur, Heidiken, en feb: ik hoop dat jullie je snel beter voelen.
Het is inderdaad een steun om te weten dat je niet alleen staat met het probleem. Vroeger (voor internet) kon ik soms het gevoel hebben dat ik de enige jonge vrouw op aarde was die het overkwam. Daardoor voelde ik me soms alleen. Voelde me ook niet echt begrepen door mijn omgeving.

Sterkte!
Cloud

feb
28 augustus 2004, 22:27
Hoi iedereen,
Klopt, erg fijn dat Haarwebforum bestaat. Vooral omdat je het gevoel krijgt dat je niet de enige bent met dit ontzettend vervelende haarprobleem. In mijn omgeving ken ik eigenlijk niemand die hier last van heeft en waar ik mee kan praten. Toevallig weet ik wel iemand met weinig haar maar niet die ik zou aanspreken. Met mijn vriend, ouders probeer ik er zo weinig mogelijk over te praten, want dan voel ik mij al gauw een zeur. Vandaar dat ik het erg fijn vind dat je hier gewoon van je af kunt typen en je weet dat anderen je begrijpen hoe je je voelt.

Groetjes Feb

HEIDIKEN
28 augustus 2004, 22:48
hey,
ik wou toch nog laten weten dat ik me sinds 2 dagen echt rustiger beginnen voelen ben,nadat ik me hier lid gemaakt heb!te weten dat we niet alleen staan is toch wel belangrijk!nu ik met jullie allen mijn verdriet en angst kan overleggen,stemt mij meer op mijn gemak!jullie zijn tenslotte de enigen die kunnen begrijpen wat ik doormaak!we hebben hier allen te maken met het verlies van heel vele haren,wat voor een vrouw toch heel veel betekend!nog eens bedankt voor jullie reactie,ik zal er ook zijn voor jullie als ik raad kan geven!
groetjes!;)

sigur
29 augustus 2004, 11:24
Fijn om te horen meiden!
Ik heb ook enorm veel aan dit forum. Je kunt veel steun bij elkaar vinden, even je ei kwijt, tips geven en krijgen. Ja, we zijn zo toch echte haarwebmaatjes he!!

Liefs, Sigur

HEIDIKEN
29 augustus 2004, 11:46
hallo,
vlug even een vraagje!heeft er iemand van jullie enige ervaring met aldactone?
de dokter heeft me dit een 6 tal weken geleden voorgeschreven,toch merk ik spijtig genoeg nog meer haaruitval!het is een bloeddrukverlagend middel,en ook op de bijsluiter staat haaruitval vermeld!toen ik eergisteren wanhopig mijn verhaal tegen de dokter vertelde zei ze me dat het zeker niet door de aldactone kwam,ik zou gewoon wat meer geduld moeten hebben!ik heb dit probleem al bijna 17 jaar,dan is geduld wel wat veel gevraagd hoor!!!
liefs,heidi

feb
29 augustus 2004, 16:11
Hoi Heidiken,

Ik gebruik al jaren een bloeddrukverlagend middel en toevallig kwam ik op het Internet een lijst tegen van medicijnen(o.a. bloedrukverlagende medicijnen) die als bijwerking haaruitval kunnen veroorzaken. Die van mij stond er dus ook tussen!!!! Ik heb net geprobeerd de site te achterhalen maar nu kan ik hem niet meer vinden. Maar ik blijf voor je zoeken en dan laat ik het je weten. Mijn dokter deed ook niets met deze info dus ik weet niet wat ik ervan moet denken. Ik ga het a.s. donderdag vragen aan de dermatoloog.

Groetjes Feb

feb
29 augustus 2004, 17:24
De site is www.keratin.com. Hier staat ontzettend veel info over haarproblemen etc.
Groet, Feb

Cloud
29 augustus 2004, 19:00
Heidiken,

Aldactone bevat spironolactone, en dat zou zeker moeten helpen tegen haaruitval.

Je moet wat geduld hebben, je gebruikt het nog maar 6 weken, en meestal duurt het toch een maand of 3 voor je verbetering merkt.

Cloud

HEIDIKEN
29 augustus 2004, 22:35
hey,

ok,alvast bedankt voor jullie moeite!ik hoop dat er verbetering komt,al slik ik toch ook al 5jaar androcur+jasmin!ook pilos-forte en bio-fer.soms snap ik er echt niets meer van,je doet er alles voor om die haaruitval te stoppen en het lijkt wel of je er nooit meer van af geraakt!ik zal dan maar met dat beetje moed dat ik nog heb die aldactone blijven verder nemen.

veel liefs,heidiken;)

feb
30 augustus 2004, 11:59
Hoi,
Ik voel me zo rot, heb mijn haren gewassen en er bleven maar haren uitkomen. Mijn vriend vond het ook erg veel. Volgens mij wel 1000 als ik het vergelijk met 'normale' dagen van ongeveer 200-250. Heb eerst maar weer eens gehuild, op dat moment zie ik het echt niet meer zitten. Ik vraag me af wanneer ik echt kaal zal zijn. Want als het haarverlies in dit tempo doorzet dan moet ik wel kaal worden. Oh ik baal zo verschrikkelijk, ik zit allemaal vitamines etc te slikken, gebruik speciale haarshampoo en het werkt gewoon niet. Heb hele dagen mijn haar in staart, wil ook wel eens los maar dat wekt niet. Af en toe weet ik het gewoon niet meer.....

Feb,

HEIDIKEN
30 augustus 2004, 12:17
hey feb,
ik heb zo'n medelijden met je,omdat ik je verdriet zo voelen kan!ik maak op dit moment hetzelfde mee,echt waar!ik ben nu bezig met de schoonmaak,maar heb mijn haren nog niet gekampt,omdat ik weet dat ik het nadien toch weer heel lastig krijg!op mijn kussen deze morgen was het ook al veel,dus dat beloofd!straks als ik boodschappen ga doen moet ik mijn haar wel kammen,en ben er weer bang voor!toch erg he als je met zo'n probleem zit!je bent niet alleen,hoewel ik best weet dat dit maar een schrale troost is!1OOO haren lijken mij nu wel héél veel,!ik tel mijn haren,en bij een wasbeurt zijn het er toch ook rond de 3OO!ik leef met je mee!we houden ons wel op de hoogte he!kop op!!!
groetjes,heidiken;)

feb
30 augustus 2004, 12:28
Hoi Heidiken,
Ja, erg he, ik kan er nu ook al weer tegen op zien dat als mijn haren droog zijn, ik ze moet kammen. Vreselijk gewoon. Soms denk ik ik ben er veel te veel mee bezig, volgens mij ben ik niet normaal. Maar 'gelukkig' lees ik nu dat er meer mensen dit probleem hebben. Wat betreft 1000 haren, op dagen dat ik mijn haren niet was tel ik ze soms ligt er aan hoe ik me voel en dan kom ik meestal tussen de 200-250 haren uit. Na het wassen zijn het er zoveel dat ik niet ga tellen want volgens mij word ik dan helemaal depressief. Ik vergelijk dan het bosje met de normale dagen en van daar mijn schatting. Misschien zijn het er wel wat minder, maar in ieder geval helaas teveel!!
Ik ben zo bang dat ik ooit aan een haarwerk moet.
Groet Feb

HEIDIKEN
30 augustus 2004, 13:23
feb,

mag ik je vlug nog enkele vraagjes stellen?hoelang heb jij die haaruitval al?weet je een duidelijke oorzaak van je probleem?staat je haar gezond?kan een buitenstaander merken dat je een haarprobleem hebt,of is het nog niet zichtbaar?welke medicijnen slik jij alemaal?en hoelang?
ik wil zeker niet onbeleefd overkomen,maar het zou mij ook mischien een eindje op weg helpen!laat maar iets weten als je er tijd en zin voor hebt!maa-en dinsdag moet ik niet werken,dan heb ik wat meer tijd om me hiermee bezig te houden!ik zou me een leven niet meer kunnen voorstellen zonder dit forum!
tot hoors,heidiken

sigur
30 augustus 2004, 13:41
Hoi lieve feb,(en de andere meiden)


Ik kan niet veel meer zeggen dan dat ik met je meevoel en dat ik hoop dat het voor ons allen een keer de goede richting op gaat. Hoe verschrikkelijk het ook is meid, probeer je te ontspannen. Ik merk namelijk dat op dagen dat ik me niet goed voel (en dat zijn er momenteel hellaas veel) het alleen maar erger gaat jeuken etc, en dit andersom ook natuurlijk. Het is moeilijk om je in deze situatie te ontspannen dat weet ik, maar misschien helpt het om sávonds minstens één uurtje rust in te lassen: televisie uit, rustige (geen depressieve) kalmerende muziek opzetten, kaarsje aan, glaasje wijn of een kopje thee, alvast de nachtkleding aan, deken erbij en lekker op de bank gaan zitten. Misschien deed je dit al of helpt het niks, maar bij mij kan het op moeilijke momenten verlichting geven en ervoor zorgen dat ik niet gek word. Ik wilde eerst het woordje gek tussen aanhalingstekens zetten, maar toen dacht ik bij mezelf nee, ik heb momenten dat ik echt denk dat ik het niet meer aan kan, en dat ik niets meer leuk vind en dat me niets meer leuk lijkt.

Een tijdje terug kreeg ik nog een compliment over mijn haar en mijn lengte. Diegene zei: wouw wat heb jij mooi haar, nooit afknippen hoor! Ik ben nog nooit zo verdrietig geweest over een compliment toen hij zei:nooit afknippen hoor! Kon ik alleen maar denken als het niet uitvalt en toen hij zei dat ik mooi haar heb, dacht ik alleen maar voor hoe lang nog?. En nu is het alweer een tijdje verder en ik zie dat ik door mijn haren heen begin te kijken. Hetgeen dat ik draag begint erdoorheen te schijnen, dit heb ik nog nooit gehad, het was altijd een grote plakaat haar op mijn rug. O, ik had zulk mooi haar!
Als het nog erger word, moet ik de boel er misschien wel afknippen. Mijn lange haren waar ik zo'n 14 jr. over heb gedaan! O, laat dit a.j.b niet nodig zijn!!
En wat betreft die androcur, zijn er ook mensen die er echt baat bij hebben, ik begrijp uit jullie verhalen dat het bij jullie in elk geval niet geholpen heeft. Ik blijf hopen dat het bij mij gaat helpen maar ik hoop niet dat dit weer zo'n grasprietje is waaraan ik me zo hard vastklamp dat ie straks weer krak zegt...

Joney, zijn je haren wel minder vet geworden door de Androcur?

Liefs Sigur

feb
30 augustus 2004, 14:54
Hoi,

Sigur, ik hoop echt voor je dat androcus werkt. Dat moet gewoon! Echt ontspannen lukt me niet goed, want als ik zeg maar rustig zou gaan zitten etc dan ga ik juist meer piekeren etc. Ik merk dat ik beter iets kan gaan doen, alleen merk ik wel dat het de laatste tijd steeds meer op de achtergrond meespeelt. Ik merk ook dat ik steeds minder zin heb om dingen te ondernemen. Mijn vriend probeert me wel op te beuren. Erg lief bedoelt, maar ik heb er weinig aan want mijn haren blijven uitvallen. Ik denk momenteel erg negatief en dat is natuurlijk niet goed maar ja want zouden anderen doen als ze haaruitval hebben precies, ik kan me niet voorstellen dat er mensen die daar niet mee zouden zitten. Wat betreft gek worden, ik zei vanmorgen tegen mijn vriend als dit nog erg lang doorgaat, dan zie ik het echt niet meer zitten. Ik voel me soms zo ongelukkig.

Heidiken, ik hoop voor jou ook van harte dat het medicijn werkt!
Ik denk dat mij haarprobleem ongeveer 4/5 jaar geleden is begonnen, afbreken haar, droog beschadigd, minder haar hoewel niet extreem haarverlies etc, hoeveel kappers ik wel niet heb bezocht en hoeveel verschillende conditioners etc, Heeft me veel geld gekost en niets oopgeleverd. Uiteindelijk bij dr Plinck terechtgekomen die mij minoxidil voorschreef, 7 maanden gebruikt en nog geen verschil en nu dus haarverlies erbij.
Ik heb altijd al fijn dun haar gehad, maar wel veel zei de kapster vroeger altijd. Nou nu dus niet meer en het wordt alleen maar dunner. En de haren die terugkomen zijn minder van kleur en dikte. Ik heb het haar eigenlijk alleen nog maar vastzitten. Hoewel iemand die het niet weet het nog niet zou zien, zei mijn vriend laatst dat hij wel kon zien dat er minder haren op mijn gehele hoofdhuid zitten. Als ik het kort zou knippen zou je op mijn hoofdhyuid kunnen kijken. Vreselijk, ik zag toevallig laatst iemand die dit had. Zo erg voor haar.
Qua medicijnen heb ik altijd de dianapil geslikt circa 12 jaar. Vorig jaar meegestopt en verder slik ik al 10 jaar propranolol voor hoge bloeddruk en migraine. Ik heb dus nog geen andere medicijnen specifiek voor haaruitval geslikt, Ja wel eens vitamines etc maar geen androcur of iets dergelijks.
Donderdag moet ik naar de dermatoloog. Ik hoopt echt dat hij mijn serieurs neemt want mijn huisarts ziet het probleem niet. Iedereen krijgt op een gegeven moment minder haar, bij de een gebeurt dat sneller, aldus de huisarts. Ik heb nu ook besloten om een andere huisarts te nemen. Want aan het einde van het gesprek vorige week maakte hij zelfs een grapje over haarverlies. Echt NIET gepast!.

Jullie allemaal sterkte he, ik ben blij dat ik hier er gewoon over kan praten, dat scheelt toch wel enigszins. Heb momenteel nog vakantie, vandaar dat ik veel op het forum ben.

Groetjes Feb,

HEIDIKEN
30 augustus 2004, 18:02
hey,
ik lees hier het woordje MSM veel!moet ik mij vitaminen daarbij voorstellen?was er nieuwsgierig na!
heidiken:o

feb
30 augustus 2004, 18:25
Ja die kun je bij het kruidvat kopen, MSM biozwavel. Het is een lichaamseigen stof welke de stofwisseling bevordert en het immuunsysteem versterkt.

Mathilda
30 augustus 2004, 23:03
Hallo meiden,
Heel veel herkenning in jullie verhalen, het verliezen van zowel jonge als oudere (lange) haren. Van een aardige bos haar naar een schriele staart gaan. Het verdriet en de depri dagen en niemand die het echt begrijpt. Gelukkig is dat voorgaande (voor het grootste gedeelte) verleden tijd voor mij. Na het tevergeefs bezoeken van allerlei artsen/specialisten, shampoos, lotions en bergen androcur kwam ik erachter dat het probleem bij mij in het gebruik van de pil zat. Ik lees dit ook bij enkelen van jullie...diane-35, yasmin..maar ook androcur (allemaal van het merk schering) Bij mij hield de ellende voor het grootste gedeelte op toen ik al mijn anticonceptie en androcur pillen door de plee spoelde. En elke dag 2x 50 miligram ijzer ging slikken en een goede ontvettende shampoo ging gebruiken (bv. nioxin tegen haarverlies) Het is nog niet 100% weg. Ik verlies nog steeds wel jonge haren en mijn borstel zit nog redelijk vol, maar niet meer abnormaal. Ik durf mijn haren weer te wassen, liefst elke dag. Denk er niet meer steeds aan. Kan mijn handen weer door mijn haar halen zonder dat ze volhangen (tenzij ik wat harder trek, het zit wel nog wat losser in mijn hoofdhuid als voorheen) Ik vind het jammer dat mijn haar niet meer zo uitziet als vroeger en vind het rot dat ik zoveel goede haren heb 'verspild'. Maar ik heb nu een leuk korter kapsel, en zie het eerder ietsje dikker worden dan dunner. Ik hoop heel erg dat (iemand van) jullie iets hebben aan mijn verhaal. Ik weet hoe vreselijk jullie je voelen, I've been there. Maar mocht er net als bij mij kans zijn op een aanleiding in pilgebruik (zowel tijdens als na het gebruik) denk ik echt dat het de moeite waard is het eens te proberen. Vooral niet de goede ijzerpillen vergeten. Succes.

Jelleke
30 augustus 2004, 23:09
En elke dag 2x 50 miligram ijzer ging slikken en een goede ontvettende shampoo ging gebruiken (bv. nioxin tegen haarverlies) Het is nog niet 100% weg.
Hoi Mathilda,

Waar koop je Nioxin?

Jelleke

Mathilda
30 augustus 2004, 23:26
Hoi Jelleke
Bij kapsalons die dit merk gebruiken. Kijk op www.nioxin.nl daar staat het nummer van Bloemendaal & Webbers die weten welke kapsalon bij jou in de buurt het verkoopt.
Groetjes!

sigur
30 augustus 2004, 23:26
Hoi mathilda,

Mag ik je vragen waarom je de Diane hebt geslikt was dit tegen haaruitval of tegen acné? Je hebt op een gegeven moment androcur geslikt was dit toen je al haaruitval had? En bedoel je te zeggen dat androcur de haaruitval heeft verergerd? O, jee mijn plan was om over anderhalve week met androcur te beginnen, maar ben wel een beetje bang geworden van je verhaal!

liefs, Sigur

Mathilda
31 augustus 2004, 10:02
Hallo Sigur,
Sorry, ik wilde je niet bang maken. Is ook niet nodig denk ik. Ik ben met diane-35 begonnen vanwege acne. Hierna kreeg ik erg veel haaruitval en had ik vermoedens dat het met diane te maken zou kunnen hebben. Dus ben ik een tijdje gestopt, maar mijn haaruitval stopte niet. En artsen vertelden me zo snel mogelijk weer met diane te beginnen om verdere haaruitval te voorkomen. Dus sloot ik dit als oorzaak uit omdat stoppen met de pil immers niet hielp. Mij werd verteld dat mijn haaruitval androgenetisch was en dat mijn hormonen onder de duim zouden blijven als ik de pil maar slikte. Hier kreeg ik van de dermatoloog nog androcur bij. Ik nam hier steeds meer van omdat resultaat uitbleef. Het was niet zo dat het erger werd door androcur, het hielp me gewoon niet verder. Achteraf gezien logisch als mannelijke hormonen helemaal niet de oorzaak waren van mijn haarverlies. Op een gegeven moment vertelde een kapper me na een haaronderzoek dat het hoe dan ook geen mannelijke vorm van haaruitval was die ik had. En hoorde ik van een moeder van een meisje met haaruitval hoe laag haar dochter's ijzer/ferritine (ijzervoorraad) was geworden door diane-35. Ik ben toen met de pil+ androcur gestopt en elke dag veel appelstroop gaan eten en plots werd het haarverlies aanzienlijk minder.Ik denk zelf dat het geen kwaad kan om een tijdje androcur te proberen als je toch al aan de pil bent. Dan weet je in elk geval zeker of je het in die richting moet zoeken.Maar ikzelf ben ervan overtuigd dat de pil een grote veroorzaker is van haaruitval, en dat deze oorzaak ook weer op te heffen is. In elk geval voor een groot gedeelte. Ik hoop dat je op welke manier dan ook weer een gezonde haardos krijgt. groetjes.

jennifer
31 augustus 2004, 10:08
Hoi Mathilda,

Ik ben erg blij voor je dat het de goede kant op gaat met je haar. Vroeg me me nu af of je nog steeds ijzer slikt, en doe je dat in overleg met een dermatoloog? Hoe laag was het ijzergehalte in je bloed?
Na een bloedtest bleek bij mij alles in orde, maar de juiste waarden van b.v. ijzer, daar heb ik nooit naar gevraagd. Misschien is wat mijn dermatoloog genoeg vind, voor jou dermatoloog wel erg laag. Ben wel benieuwd. Teveel ijzer slikken is ook weer niet goed, want dan kun je ijzerstapeling krijgen, dus het komt denk ik wel heel precies.
Hoe ben je er achter gekomen dat de oorzaak aan de pil lag? Bij mij is het begonnen toen ik ermee ophield, het duurt nu al meer dan een jaar. Misschien is er toch nog hoop voor mij en al die anderen die met de pil opgehouden zijn?

Liefs, Jennifer

HEIDIKEN
31 augustus 2004, 10:57
hey iedereen,

vandaag is het mijn beurt dan maar om me even extra ongelukkig te voelen!heb juist mijn haren gewassen,en de MASSA die eraf gekomen is ligt nog in de was bak!ik blijf er maar naar staren,er kwam deze keer geen einde aan!ik heb het gevoel dat ik na al die jaren de strijd(want dat was het wel)verloren heb!ik huil op dit moment tranen met tuiten.dit kan niet waar zijn!ik weet dat een haarwasdag voor mij extra pijnlijk is,maar nu....ik kan even niet meer!ik vraag me af of ik de androcur die ik nu toch ook al 5 jaar slik+jasmyn enige werking hebben.volgens mij verslechtert het alleen maar,want mijn haarverlies neemt nog toe!ook slik ik nu al 5jaar ijzertabletten,mijn waarden zijn daardoor enorm verbeterd,maar voor de rest zak ik maar steeds dieper weg!ik wil jullie niet ontmoedigen,ZEKER niet,maar voor mij hoeft het even niet meer....wat kan ik nu nog meer doen?ik wou dat er iemand was die mij en jullie allemaal kon helpen,want zoiets bepaald je hele leven,bij mij toch allesinds!sorry voor mijn triestig verhaal,maar alleen op dit forum voel ik mij nog wat begrepen!

liefs,heidiken:crybaby:

feb
31 augustus 2004, 11:41
Hoi Mathilda,
Wat fijn vooer je zeg, dat je niet meer zo veel haar verliest. Lijkt me heerlijk.
Maar bleek uit onderzoek dan ook dat je ijzertekort hebt. Want ik lees vaak dat je niet zomaar ijzertabletten mag slikken?
Groetjes Feb?

feb
31 augustus 2004, 11:55
Hoi Heidiken,
Wat erg voor je, ik had gisteren mijn haarwasdag en ik begrijp helemaal hoe je je voelt. Heb de hele dag gebaald en bij mijn vriend en een vriendin zitten 'klagen'. Ik wou dat ik meer voor je kon betekenen. Vandaag gaat het bij mij redelijk hoef gelukkig mijn haar niet te wassen en heb mijn haren nog niet geborsteld. Heel veel sterkte vandaag!
Heb je ook al eens geprobeerd onm met alle medicijnen te stoppen?

Sterkte Feb

sigur
31 augustus 2004, 12:27
Heidiken, ik wens je veel sterkte vandaag. Ik weet alles van die verschrikkelijke wasdag, kijk er ook altijd zo erg tegenop!

sterkte meid, en als je behoefte eraan hebt, dan lekker van je af schrijven!

liefs, Sigur

sigur
31 augustus 2004, 12:45
Mathilda,

Heel erg bedankt voor de verdere uitleg van je verhaal. Ik moet wel zeggen dat ik toch mijn bedenkingen heb over het wel of niet gaan gebruiken van androcur puur omdat het van dezelfde fabrikant afkomt als de Diane. De Diane heeft bij mij geen haaruitval gebracht tijdens het slikken maar wel na het stoppen van deze pil. Het lijkt net alsof mijn haren eraan verslaafd zijn, dat ze niet meer zonder Diane kunnen. En de fabrikant zijn zakken lekker vullen! Ik heb momenten dat ik zo ontzettend kwaad ben. Als ik dit had geweten dan was ik er echt nooit aan begonnen!!!
Ook ik begon met deze pil omdat ik (lichte) acné had en mijn arts zei dat als ik toch een pil wilde gaan slikken, ik net zo goed deze zou kunnen slikken.

Liefs, Sigur

Joney
31 augustus 2004, 13:09
Ik ben zelf soms ook erg kwaad mijn huisarts gaf me ook deze pil tegen mijn puistjes, had ik hem maar nooit geslikt nu zitten we met de ellende. Haaruitval zit helemaal niet in mijn familie zelfs niet bij de mannen, Vraag me zo ie zo af of het met pil gebruik te maken kan hebben want het valt me op sinds ik een haarprobleem heb dat ik veel vrouwen zie die andrognetisch haar verlies hebben, De dokters zeggen allemaal dat dit niks met elkaar te maken kan hebben maar ik weet het niet.
Joney.

Mathilda
31 augustus 2004, 13:21
Hallo allemaal,
Om even wat vraagjes te beantwoorden: Ik ben erachter gekomen dat mijn haaruitval door de diane-35 kwam door het simpelweg uit te proberen. Ik had tips van wat dames op het internet gehad bij wie dit had geholpen. Geen arts die het met me eens zal zijn. Mijn ijzergehalte was slechts een klein beetje verlaagd, niet genoeg om haaruitval van te hebben. Maar mijn ferritine-gehalte (de voorraad ijzer in je lichaam) had een waarde van rond de 23. Dat kan op zich genoeg zijn (ferritine schijnt van 20 tot 150 te mogen zijn) maar schijnbaar niet hoog genoeg voor mij. Ik slik mijn ijzerpillen niet in overleg met een arts, dus in dat opzicht 'doe ik maar wat'. Het heeft resultaat. Maar ik ga binnenkort nog eens mijn ferritine laten opmeten om te kijken of het inderdaad niet te hoog word.
Verder heb ik ook een vriendin die niet met de diane-35 kan stoppen, want dan valt haar haar uit. Ze is dus weer gewoon gaan slikken en maakt zich er niet druk om, maar het lijkt me toch een probleem als je ooit MOET stoppen (bv.zwanger willen worden). Ik zou dolgraag willen weten wat die pil nu eigenlijk precies doet in je lichaam. Waarom valt het haar bij sommigen naderhand pas uit?!
Ik hoop in elk geval dat mijn haarverlies zich nog helemaal herstelt tot wat het vroeger was. Mijn lichaam doet in elk geval zijn best de oude staat weer te hervatten want er wordt volop nieuwe acne aangemaakt terwijl ik geen puber meer ben! Liefs Mathilda

HEIDIKEN
31 augustus 2004, 13:36
hey ,

ik wou jullie vlug nog komen bedanken voor jullie steun!het betekent heel veel voor mij!ik trek me toch weer een beetje op aan jullie reactie!ik heb mijn hele massa in een enveloppe gestoken en neem het maandag mee naar de dermatoloog!wordt hij ook even met zijn neus op de feiten gedrukt!verder heb ik al mijn vragen op papier gezet,zodat ik maandag daar hoop een antwoord op te krijgen.ik ga ook eens voorstellen om met al die troep te stoppen,maar als ik eerlijk ben,sta ik er maar bang tegenover!ik hoop dat ik dan niet volledig kaal wordt,want waar sta ik dan?ik zal wel horen wat de dermatoloog mij te vertellen heeft!ik trek er nu eens op uit,gewoon mijn zinnen eens verzetten!nogmaals bedankt jullie allen!zeker feb niet vergeten!

heidiken

sigur
31 augustus 2004, 13:53
Hoi mathilda,

grappige woorden aan het einde!! Ja, dan zijn zelfs de pukkels weer vertrouwd he?!
Ik weet ook niet hoe het komt dat de één tijdens het gebruik haaruitval krijgt en de ander erna, maar heb er wel mijn eigen verklaringen voor, waarvan ik natuurlijk niet weet of ze kloppen:
Misschien dat de vrouwen die tijdens het slikken van de pil haaruitval krijgen doordat ze niet tegen de hoeveelheid vrouwelijke hormonen kunnen die erin zitten, net als dat anderen er gevoelig voor zijn en dit zich uit in migrene etc. En wat betreft de haaruitval na het stoppen van de pil (voornamelijk met een anti- mannen hormoon erin), misschien komt dit doordat het lichaam bij het gebruik van deze pil zich een geheel nieuw hormoon balans eenmeet en als je ermee stopt raakt je lichaam weer uit balans en gaat als een gek de onderdrukte mannelijke hormonen weer produceren, zonder dat de rest van je lichaam zich hierop heeft ingesteld Dit denk ik doordat ik ineens ook vetter haar heb gekregen terwijl ik nog nooit van mijn leven last van vet haar heb gehad al zou ik het een paar weken niet wassen, dat is nu wel anders!

Ook een verklaring van haaruitval door het slikken van de pil en door het stoppen ervan is simpelweg: een hormoonverandering. Net als dat sommigen depressief kunnen worden door het slikken van de pil maar juist ook door het stoppen ermee.
Ik denk dat het daarom ook heel erg slecht is als je stopt weer gaat slikken weer stopt weer gaat slikken, zoals ik een keer of drie heb gedaan. Volgens mij krijgt je lichaam daar een enorme hormonale klap van. Maar ja, soms moet je wel om te kijken en te onderzoeken waar die negatieve dingen vandaan komen. Maar ik heb genoeg onderzoek gedaan, ik stop niet meer met de Diane, ik durf niet meer. Telkens wanneer ik stop heb ik nog meer ellende dan dat ik nu heb.

Joney,
Hé meid, het is wat met die artsen hé!
Hoe gaat het inmiddels met je? Wat ik me trouwens nog afvroeg: is je haar nu wel minder vet geworden en is de jeuk al iets afgenomen?

Heidiken,
Ik hoop dat je je inmiddels al wat beter voeld!! Zo niet of zo wel laat het ons weten he! We zijn hier om onzelf te helpen, maar zeker ook elkaar!

Feb,
Ik wens je heel veel succes donderdag bij de Dermatoloog. Weet je al wat je hem allemaal gaat vragen?

Liefs, Sigur

feb
31 augustus 2004, 14:12
Hoi allemaal,

Heidiken, fijn dat je je weer iets beter voelt, gelukkig maar.
Dit forum werkt echt bij mij tenminste, niet alleen om mijn hart te luchten maar ook om informatie te vinden. En te lezen hoe jullie er mee omgaan, zo herkenbaar zo voel ik me niet alleen. Prettig dat we elkaar op deze wijze enigszins kunnen helpen.
Sigur, ik ben wel geen dokter maar wat je allemaal schrijft klinkt erg logisch, men krijgt de dianapil niet voor niets voorgeschreven voor acne, dus die pil doet heel wat met je lijf. En de huisarts maar voorschrijven die pil.
Heb nu eigenlijk wel veel vragen voor de dermatoloog, maar ik wacht eerst af wat hij mij vertelt. Het is erg fijn dat ik nu al meer info heb. Weet ik tenminste waar over wordt gepraat en kan ik er op in spelen.
Joney, net als jou ben ik ook erg boos op de huisarts, had ik die dianapil maar nooit gekregen.
Mathilda, bedankt voor je antwoord, ik weet nu wel dat ik ook de waardes wil weten als ik een bloedonderzoek krijg, kijken of ze mij dat ook geven.

Groetjes iedereen, Feb

Jelleke
31 augustus 2004, 14:12
Hallo allemaal!

Heidiken,

Veel sterkte maandag! Goeie actie hoor om gewoon je haar mee te nemen!

Feb,
Veel sterkte donderdag!

De rest,

Tjonge, ik sta nu op het punt om met Diane 35 te beginnen, maar als ik dit lees heb ik er niet meer veel trek in. Zijn er ook mensen met positieve ervaringen?? Morgen ga ik ook beginnen met mijn nieuwe lotion (oestradiol). Ik weet nu hoe en hoe vaak ik het moet aanbrengen. Ik hoop zóóó erg dat het helpt. Ik blijf jullie op de hoogte houden!

Liefs,

Jelleke

feb
31 augustus 2004, 14:18
Hoi Jelleke,

Kan me voorstellen dat je twijfels krijgt of je de dianapil moet gebruiken of niet, maar wellicht helpt het bij jou wel, samen met die lotion. Een goede vriendin van mij heeft ook geruime tijd de dianapil geslikt en zij heeft nooit last gehad van haaruitval. Ieder persoon blijft toch uniek.
Hopelijk helpt het voor jou.
Succes

Groet, Feb

Joney
31 augustus 2004, 16:13
Hoi heidiken, Goed van je dat je al je vragen en informatie meeneemt ben erg benieuwd wat jouw dermatoloog daarop gaat vertellen hou ons op de hoogte!Ik had ook mijn haar dat ik verloor en nog wat vragen mee genomen maar daar ging mijn dermatoloog amper op in. Maar misschien heb jij wel een heel begripvol iemand! Ik hoop het voor je.

Hoi Sigur, Ja ik denk wel dat mijn haar minder vettig aan het worden is maar ik was mijn haar dan nu ook niet meer elke dag misschien went je haar daar op den duur wel aan. Ik spoel het nu elke dag goed uit.

Verder over dat ferritine gehalte heb ik ook wel eens gelezen op dit forum dat die 70 zou moeten zijn, die van mij was iets van 35 en mijn dermatoloog zei dat dit goed was toen ik aan de yasmin zat was deze iets van 55 dus denk wel dat diane je ferritine gehalte laat dalen.

Nou sterkte he

Joney.

feb
31 augustus 2004, 16:29
Hoi Joney,
Misschien een stomme vraag maar als je elke dag je haren uitspoelt komen er dan niet erg veel haren mee iedere keer?
Ik durf dat echt niet want als ik zie wat ik verlies nadat ik mijn haren heb gewassen en ik kam ze ZO VEEL !!! Als ik dit iedere dag zou doen, volgens mij houd ik dan echt geen haren over.

Feb

Joney
31 augustus 2004, 17:51
Als ik mijn haren gewoon goed uitspoel verlies echt minder haar als dat ik het was! Misschien kan je het ook proberen? Joney

HEIDIKEN
31 augustus 2004, 20:04
hallo lieve mensen,

ik ben nog niet lang terug van mijn dagje uit,en raad eens wat?ik heb uren in de fille gestaan,zodat er van ontspannen niet veel terecht is gekomen!maarja,da's maar een kleinigheidje vergeleken met de rest he!wat ik ook wou vermelden is dat het "ferritinne boven de 5O moet zitten,eronder kan alvast een oorzaak zijn voor haaruitval,wat mij in al die jaren in de haarkliniek in leuven verteld is geweest!mijn ijzer stond vorige week bij mijn laatste bloedonderzoek op 15O,en ferritinne op 68!prima zei de dokter,terwijl mijn haardos er met bosjes afkomt,niet te begrijpen he!waar ik me toch wat ongerust over maak is die aldactone die ik een zestal weken beginnen slikken ben!ik weet wel zeker dat ik nadien nog méér haren beginnen verliezen ben,maar weet nu ook weer niet of het daardoor komt!ik pieker me met momenten "gek",en weet soms echt niet meer wat eigenlijk het beste zou zijn!ik ben ergens zo"GELUKKIG"dat ik op dit forum ben terecht gekomen,niet te geloven!al mijn vrije tijd die ik heb zou ik hierop kunnen doorbrengen!iedere morgen bij het opstaan denk ik al aan jullie,hoe het zou zijn,en wat ik allemaal te lezen ga krijgen!verslavend!!!weet je wat ik heel leuk zou vinden,maar wat spijtig genoeg niet haalbaar zal zijn?dat we ooit eens op een dag allen die interesse zouden hebben samen zouden komen,!maar ik woon in oost-vlaanderen(dendermonde)terwijl de meesten van jullie in holland wonen veronderstel ik he!ik voel dat ik een band krijg met sommige van jullie,maar met een gezicht erbij zou het nog leuker zijn he!toch ben en blijf ik DANKBAAR dat we elkaar erdoor helpen!groetjes

heidiken

Joney
1 september 2004, 08:49
Heel misschien is het mogelijk elkaar een keer te ontmoeten? We zullen dan allemaal een flink stuk moeten rijden maar dat heb ik er wel vor over. Maar het lijkt me wel heel erg fijn om meer meiden te ontmoeten die dit probleem hebben. Joney

sigur
1 september 2004, 11:05
Inderdaad fijn dat we elkaar hebben!!
Ik vind het ook altijd erg prettig om bekende namen te zien staan bij de active users. Dat is het tweede waar ik naar kijk (eerst kijk ik of er nieuwe berichten zijn) Geniet je nog van je vakantie feb, ik heb ook een weekje vakantie t\m volgende week dinsdag: heerlijk!!!!!

Liefs, Sigur

feb
1 september 2004, 12:20
Hoi meiden,
Ik sluit me helemaal bij jullie aan. Vind het ook erg fijn dat we elkaar op deze wijze kunnen steunen.
Gaat het vandaag weer wat beter Heidiken? Geen haren te wassen he dat scheelt. Tenminste ik ga er vanuit dat je je haren niet elke dag wast.
Ik heb nog heerlijk een aantal dagen vrij en dan moet ik helaas weer werken. Hoewel ik wel moet toegeven dat ik wel veel met mijn haren bezig ben.
Nu is het trouwens nog wel lekker makkelijk om gauw even op het haarweb te kijken hoe het met iedereen gaat en of er nieuwe berichten zijn. Mijn vriend roept al elke keer zit je weer op haarweb!
Sigur, geniet lekker van je dagen.

Groetjes iedereen Feb

HEIDIKEN
1 september 2004, 22:06
hey feb,en alle anderen!
mijn eerste werkdag zit er weer eens op,zodat ik met plezier even tijd maak voor mijn dagelijkse gewoonte zeg maar!ik heb me vandaag wat beter gevoeld,maar dat komt doordat het nog al druk is geweest.niet veel tijd gehad om te piekeren,gewoon ertegenaan gaan!nietegenstaande mijn haarverlies minder was hoor!ik werd wakker met veel gekriebel in mijn gezicht,van de haren op mijn kussen he!dat maakt het begin van de dag al niet zo goed voor mij!ik was mijn haren ZEKER niet elke dag hoor feb,probeer het op 2xper week te houden.ik denk net als jij dat ik op een mum van tijd bijna geen sprietje zou overhouden mocht ik het elke dag beginnen wassen!vandaar!het is vandaag maar rustig geweest op ons forum!hopelijk heeft iedereen een betere dag gehad,of zijn de meeste van jullie weer terug aan het werk,te begrijpen dan he!ik kom morgen zeker en vast weer eens piepen,ik zou het me gewoon niet meer kunnen laten!ik heb hier een vorm van rust in gevonden,en mijn man vind het ook leuk voor mij!al die jaren deed ik dagelijks mijn beklag tegen hem,terwijl ik het hier lekker van me af kan schrijven tegen mensen die me 1OO% begrijpen!ik kijk al uit naar maandag,en hou jullie zeker op de hoogte!
veel liefs,heidiken

Jelleke
1 september 2004, 22:38
Hallo allemaal!

Mijn toetsen van mn computer werken niet meer allemaal (heb thee erop gemorst, stom, stom :frusty:). Wanneer het euvel is verholpen ga ik weer volop berichten plaatsen. Succes allemaal en tot gauw!

Liefs,

Jelleke

feb
1 september 2004, 22:39
Hoi Heidiken,

Vandaag ging wel, geprobeerd er niet te veel mee bezig te zijn. Is toch wel erg moeilijk. Heb nog een paar dagen vrij en maandag moet ik weer aan het werk. Morgen ga ik gelukkig naar de dermatoloog. Ben erg benieuwd wat hij zegt. Heb net nog even naar foto's van vroeger gekeken, ik weet dat kan ik beter niet doen, maar hoop dzan eigenlijk te zien dan ik vroeger niet zo veel haren had en dat het allemaal wel meevalt. Maar dat kan ik beter laten. Wat een haren had ik toen zeg. Die krijg ik niet meer terug.
Verder kan ik nu er al weer tegen op zien dat ik morgen mijn haren moet wassen. Weet nu al dat ik weer ga huilen. Probeer het daarom ook bij twee keer per week te houden.
Weet je de ene keer denk ik nou misschien moet ik ooit wel een haarstuk, misschien staat dat wel erg mooi. Maar van het ene op het andere moment kan ik me dan weer zo ongelukkig voelen. Ga dan hele scenario's bedenken. Wat anderen ervan zullen vinden etc. Bah. Ik droom er zelfs al over, dat ik een pruik moet etc. en dat anderen erover praten. Het eerste wat ik doe als ik wakker word is kijken hoeveel haren er op mijn kussen liggen. Zo beinvloedt het mijn leven. Het lukt maar niet om er niet mee bezig te zijn....
En al die vitamines etc die ik neem helpen ook helemaal niet.

Groetjes Feb

sigur
1 september 2004, 23:32
Nou meiden ik heb een rot dag achter de rug want het was.....wasdag!! Weer veel haren verloren.... Ik ben naar de stad geweest om te shoppen, vond dat ik dat wel verdiend had en wilde mezelf even oppeppen. Nou, ik heb een paar leuke dingen gekocht, maar het kan me allemaal niet troosten. Ik bleef tijdens het kleren passen ook nog met mijn haar aan een prijskaartje hangen! Ik begin heel krenterig te worden wat mijn haar betreft, wil geen haar meer missen! Laatst toen was ik aan het telefoneren en toen ik wilde ophangen bleef ik ook al met mijn haren aan de telefoon hangen met als gevolg dus weer een paar haren minder op mijn hoofd. Vroeger kon het me niet schelen, als ik een klit had of iets dergelijks knipte ik die zo uit mijn haar. Als ik nu een klit heb dan zit ik liever een kwartier te frunneken dan dat ik vrijwillig mijn haar uitdun.

Ik vroeg me trouwens af: als je ook veel jonge haren verliest en het wordt als eerste heel erg dun bij de slapen (oren) is dat dan een teken van
androgenetisch haarverlies?

Feb
veel sterkte morgen bij de dermatoloog! We horen wel hoe het was en wat hij allemaal heeft gezegd hé!

Meiden welterusten, ik ga nog even rouwen om de haren 'die vandaag zijn heengegaan' en hoop dat ik daarna toch een goede nachtrust zal hebben.

Liefs, Sigur

HEIDIKEN
2 september 2004, 08:34
goeiemorgen allemaal!

HEEL VEEL sterkte straks bij de dermatoloog feb.ik duim voor je! en wat je verhaal van gisteravond betreft:ik kon het weer zelf geschreven hebben.ik herken mezelf telkens zo ontzettend goed in jou schrijven!ik kom straks nog even informeren hoe het mij je verlopen is!!!
succes!!!!!heidiken
sigur,weet dat het voor iedereen op zo'n haarwasdagen een hel is!ik huil dan ook tranen met tuiten,zoals je nog maar eergisteren kunnen lezen hebt!maar we moeten erdoor he meid!hoe erg het ook is als je dat beetje haar dat je nog hebt er zo af ziet komen!je staat zeker niet alleen,wij helpen je hierdoor!ook voor jou sterkte!
groetjes,

feb
2 september 2004, 12:57
Hallo iedereen,

Hopelijk gaat het allemaal een beetje met jullie. Gisteravond nog wel enigszins ruzie gehad met mijn vriend, die even niet meer goed werd van mijn geklaag. Ja als hij hele dagen moet aanhoren dat zijn vriendin misschien kaal wordt is natuurlijk ook niet fijn voor hem.
Ga dadelijk naar de dermatoloog. Wens jullie allemaal goede dag toe.
Groetjes Feb.
Hoi Joney lees net je verhaal, ik voel erg met je mee en begrijp je helemaal. Hopelijk helpt dit forum je ook als je in de put zit.
Sorry even in verkeerde thread gezet, maar moet nu naar dermatoloog toe, mijn roept me al.
Sterkte Feb

sigur
2 september 2004, 13:50
Hoi Feb hoe was het bij de dermatoloog? Ik hoop dat je weer wat wijzer bent geworden en dat je deze wijsheid met ons wilt delen.

liefs Sigur

HEIDIKEN
2 september 2004, 14:04
hey iedereen,

ben al een paar keren komen kijken,wacht ook vol ongeduld op feb haar verhaal wat de dermatoloog betreft!zo zie je maar dat wij onbewust heel sterk aan elkaar hangen he!ik moet nu gaan werken,maar zal rond 21u vanavond weer op dit forum zitten!maak er allen nog een leuke dag van,ik hoor de rest vanavond wel!!tot dan!
groetjes heidiken:)

feb
2 september 2004, 20:03
Hoi allemaal,
Ik ben weer terug. We zijn net even wezen eten. Vandaar zo laat.
Ik had om 14.50 uur een afspraak maar het liep allemaal erg uit, waardoor ik pas na dik een uur aan de beurt was. Toen nog weer wachten want een co-assistent zou het intakegesprek houden en vervolgens zou de dermatoloog komen. De co-assistent stelde een heleboel vragen zoals hoe lang ik het had, welke medicijnen ik neem, familie etc, ziektes etc. Vervolgens ging hij mijn hoofdhuid bekijken.Hij merkt op dat ik een enigszins mannelijke haargrens heb vanwege inhammen. Maar dat heb ik al heel lang dus volgens mij is dat niet extremer geworden. Ik heb hem mijn haren laten zien(had namelijk ook een week lang mijn haren bewaard). Hij vond het ook wel veel. Hij zei vervolgens wel dat een hoeveelheid van 100 haren normaal was om te verliezen. Ja dat wist ik al maar heb hem aangegeven dat ik veel meer per dag verlies. Op dat moment ging hij weer weg want moest met de dermatoloog overleggen.
Weer wachten en toen kwam de dermatoloog. Bleek een erg aardige man te zijn. Wat een opluchting.
Heb hem gevraagd over de dianapil. Hij vertelde dat als mensen stoppen ze na ongeveer 2 tot 4 maanden haaruitval kunnen krijgen en dat dit ongeveer een half jaar tot een jaar duurt voordat het stabiliseert. Aangezien ik eind oktober vorig jaar ben gestopt en pas na een dik half jaar extreem veel haaruitval heb gekregen lijkt dit voor mij niet echt op te gaan.
Vervolgens gevraagd naar de propranolol(bloeddruk verlagend medicijn). Daarop deelde dat hij mede dat betablockers wel voor haaruitval kunnen zorgen maar dat dit niet zo vaak voorkomt. Maar het kan dus wel haaruitval bewerkstelligen.
Ook gevraagd naar het haarwassen. Hij kon zich voorstellen dat het haarwassen steeds enger wordt. Het maakt niet uit of je nu 2 of 7 keer per week je haren wast. Als de haren eruit willen gaan ze er toch wel uit. Het is logisch dat wanneer ik twee keer per week mijn haren was zeer veel haren verlies dus in dat op zich kun je beter iedere dag je haarwassen. Maar dat durf ik echt nog niet.
Verder mag je dus alles met je haren doen aldus de dermatoloog, kleuren etc. Want daardoor vallen je haren niet eerder uit. Maar aangezien ik een soort bolletjes op mijn haren heb waardoor het super snel breekt is dit voor mij dus niet goed.
Verder vroeg mijn vriend nog of het zinvol was om met de vitamines door te gaan. Op zich zou dit niet veel helpen tegen de haaruitval. Het is eerder van belang om de oorzaak te onderzoeken. En dan te kijken wat te doen. Maar hij kon zich goed voorstellen dat je wat probeert. Waar ik op moest letten is dat er niet te veel vitamina A inzit want dit kan weer haaruitval veroorzaken.
Heb hem trouwens ook nog mijn uitgevallen haren laten zien, vond hij ook wel erg veel. Ik heb ze nu trouwens weggegooid want iedere keer die hele bos zien is super frusterend.
Al met al gaat hij alles onderzoeken in mijn bloed. Ook zijn er op twee plaaatsen op mijn hoofd haren uitgetrokken voor een haarwortelonderzoek. Ik ben zo blij dat hij mij serieus neemt, hij wilde mij over 4 weken persoonlijk weer terugzien. Op dit moment kon hij nog niet zeggen wat de oorzaak is of wat het is, hij wil eerst de uitslag van de onderzoeken afwachten. Over 4 weken moet ik terug komen. Duurt wel even maar goed in ieder geval weer een stap verder.
Zo een heel verhaal maar dan zijn jullie op de hoogte.

Groetjes Feb

HEIDIKEN
2 september 2004, 20:42
hallo feb,

ik heb vol ongeduld op je verhaal zitten wachten!ik ben nog maar een half uurtje thuis van mijn werk,maar je was regelmatig in mijn gedachten hoor!ik was ZO nieuwsgierig wat de dermatoloog jou te vertellen had!zo te horen gaan er nu toch een aantal onderzoeken gedaan worden,waardoor je binnen 4 weken automatisch verder zal staan !ik hoop voor jou dat ze echt een oorzaak vinden,zodat je er met volle moed kan voor gaan!ik tel ook de dagen af naar maandag toe,en ga net als jij mijn enveloppe met een DIK pak haren meedoen!ik ga ook vragen voor een haarwortelonderzoek,want dat is in die 15voorbije jaren nog niet echt gebeurd bij mij denk ik!ik hoop met alles wat ik bezit dat er binnenkort weer een stabilisering komt,want iedere dag dat verlies,dat wordt me echt soms wat teveel!morgen is weer haarwasdag,ik zie er ONTZETTEND tegenop!vandaag had ik nochthans een "super"dag!gewoon hard doorgewerkt,zodat ik niet veel met mijn haaruitval bezig was,wat op andere dagen bijna nooit het geval is!wat ik ook nog hoop is dat je nooit helemaal van dit forum verdwijnt!ik las dat je vriend het gisteren allemaal wat teveel werd,zodat ik al bang was dat je minder van je ging laten horen!bij mij werkt dit haarweb uitstekend!ik heb hier jaren naar gezocht,en ben zo blij dat ik het uiteindelijk dan toch gevonden heb!ook al heb ik het erg lastig(zoals morgen het geval zal zijn,dan hou ik toch rekening met jullie ellende!ik sta niet alleen,en dat is heel belangrijk voor mij!dus feb,probeer nu positief te denken,misschien ga je nu wel een heerlijke tijd tegemoet!wacht rustig af,en blijven hopen!dat dan we allemaal,samen met jou!

groetjes,heidiken

feb
2 september 2004, 21:02
Ho Heidiken,
Bendankt voor je reactie. Erg lief dat je zo meeleeft. Ik denk ook iedere dag aan jou/jullie, of jullie je een beetje goed voelen. Gisteren was gewoon balen met mijn vriend, vandaar dat ik zo blij ben dat ik met jou/jullie kan praten. Eigenlijk moet ik vanavond ook weer mijn haar wassen maar ik doe het niet, want dan het is het weer huilen geblazen. Maar voor mij moet het morgen ook weer gebeuren. Dus we zullen morgen wel weer super depri berichtjes op dit forum plaatsen. Wat betreft dat haarwortelonderzoek dat moet je echt laten uitvoeren, want de dermatoloog zei tegen mij dat hij hier heel veel info uit kan halen. Hij heeft dus zowel op de bovenkant van mijn hoofd als achter mijn oor een aantal, volgens mijn vriend ongeveer 10 haren in een keer uitgetrokken. Dus zeker goed dat je hierom gaat vragen. Ik had trrouwens mijn haren in een zakdoekje meegenomen. Ik schaamde me diep maar ik dacht ik zeg gewoon dat ik graag mijn haren wil laten zien en dat was geen probleem. Op die wijze had ik het gevoel dat ik kon laten zien dat het er veel zijn en ik me niet aanstel.
Momenteel voel ik me redelijk maar ik weet nu al dat ik morgen of overmorgen denk van oh wat duurt het toch lang voordat ik weer naar de dermatoloog kan. Want 4 weken wachten met haaruitval is wel heel lang. Maar ik moet geduld hebben, ik weet het, maar ik hoef maar weer een slechte dag te hebben of ik zie alles weer super negatief.
Groetjes en sterkte morgen he met het haarwassen.
Tot mails Feb

HEIDIKEN
3 september 2004, 09:06
goeiemorgen allemaal,

ik hoop dat vandaag de meesten onder ons een leuke dag tegemoet gaan!ik stel mijn haarwassen vandaag maar uit tot morgen,omdat ik al met mijn kussen in gevecht stond !(teveel haren naar mijn zin)voor mij een teken dat ik best er nog een dagje mee kan wachten om mijn eigen humeur wat te behouden.feb,bijt op je tanden he meid!waar jij straks weer door moet,staat mij automatisch morgen te wachten!ben benieuwd hoe het vandaag met jullie gesteld is,ik hoop allesinds het beste;
groetjes,heidiken;)

feb
3 september 2004, 10:43
Hoi Heidiken,

Nou dat is ook toevallig. Ik ben net wakker en zat te bedenken om mijn haar morgen maar te wassen want ik durf gewoon niet! Gewoon weer een staartje en mijn dag weer doorkomen, zeg maar. Ik denk dat ik vandag ook maar eens naar de stad ga en kijken of ik leuke dingen zie en proberen niet te veel aan mijn haren te denken.
Groetejs en een fijne dag iedereen Feb.
Hoi Sigur,
ik zie net dat je ook op het forum bent. Hoe is het met je? Gaat het vandaag weer wat beter? Balen zeg dat je weer bent gaan roken. Maar als dat een beetje helpt. Dan moet dat gewoon maar even.
Sterkte he Feb.

sigur
3 september 2004, 10:50
Feb
wat fijn voor je dat je een geinteresseerde dermatoloog voor je had!! Die dermatoloog die ik had gesproken wilde mijn meegenomen haar niet eens bekijken. Tja toen had ik nog onwijs veel haar op mijn hoofd en wilde ik dit waar ik nu in zit juist voorkomen. Kan er echt een beetje pissig om worden als ik me bedenk hoe ik ben behandeld door de huisarts en de dermatoloog en dat terwijl ik al een keer ben gewisseld van huisarts. OP het begin was de dermatoloog aardig maar toen ik belde voor een nieuwe afspraak omdat hetgeen hij had voorgeschreven niet hielp (weleda druppels!!!! ) deed hij heel erg denigrerend naar mij, alsog hij beledigd was ofzo!
Ik vind het rot dat de meeste huisartsen en dermatologen je pas serieus nemen als je al kalend begint te worden of kale plekken vertoond. Dat proberen we toch voor te zijn?!! Bij bijvoorbeeld het gebruik van androcur moet je er zelfs op tijd bij zijn, heb ik begrepen, omdat het anders zowiezo geen zin heeft.

Joney
Merk je nu al een beetje verschil met de diane en androcur, of werkt het nog steeds niet? En voor als je wilt stoppen: je kunt beter eerst afbouwen dan er meteen mee stoppen heb ik ergens gelezen. Zo kan je lichaam er langzaam aan wennen.

Heidiken
Je hebt gelijk lekker de haren morgen wassen, en je dag niet laten verpesten!! Het is een mooie dag buiten, hopelijk schijnt het zonnetje vandaag niet alleen buiten maar ook binnen in ons!!!!!!!

Nou meiden ik steek nog een sigaret op!!!
Liefs van een paffende Sigur

feb
3 september 2004, 11:39
He Sigur, nog bedankt voor die ene site daar staat echt veel info op!
Die ga ik goed doornemen voor dat ik weer naar de dermatoloog ga. Heb ik tenminste veel info en kan ik goede vragen stellen. Balen zeg van je dermatoloog en huisarts. Ik had me er trouwens ook al helemaal op ingesteld dat het zo'n vent zou zijn die mijn probleem niet serieus zou nemen net als mijn huisarts. Maar dat viel dus ontzettend mee. Moet natuurlijk nog wel afwachten wat hij de volgende keer zegt maar nu heb ik er nog een goed gevoel bij.
Heb je trouwens dan wel een goed bloed- en haarwortelonderzoek gehad?
Ik moest trouwens wel even lachen met je afsluiting van paffende Sigur. Niet slecht bedoeld hoor! Hoewel ik je gezicht natuurlijk niet ken ga je wel enigszins een beeld van iemand vormen. Ik zag je al in gedachten zitten met de sigaret.
Groetjes Feb

sigur
3 september 2004, 12:14
Ha ha, nou ik heb er lekker weer een op gestoken hoor!! Ik zit midden in een grijze wolk. Vandaag gaat het best goed met me! Ik heb de laatste dagen veel minder jeuk op mijn hoofd en ben met het haren wassen van de ongeveer 250 haren naar de ongeveer 200 gegaan. Ja erg he ik tel ze nog steeds, maar goed want anders zou ik nu niet hebben geweten dat het beter gaat.
Hoop dat de haren de volgende keer weer afnemen, niet op mijn hoofd hoor maar de uitgevallen haren.

Liefs van een nog steeds paffende Sigur

Joney
3 september 2004, 12:17
Feb ik ben blij dat je een geintreseerde dermatoloog heb zeg!
Dat was bij mij ook wel anders ik ben ook erg boos op mijn huisarts en dermatoloog in ons ziekenhuis. Ik ga niet verder met de androcur na telefonisch overleg met mijn dermatoloog ivm bijwerkingen. Wel blijf ik even aan de diane pil. Ik moet trouwens nog zeggen dat ik aankomende donderdag met een gynacoloog ga praten omdat mijn ongesteldheid ook elke keer niet goed is. En omdat ik meer informatie wil over dit verhoogd dhea hormoon of dit met elkaar te maken heeft en of dit de vruchtbaarheid negatief kan beinvloeden verder wil ik ook dat deze gynacoloog kijkt of ik misschien een cyste of iets heb want dit kan ook de haaruitval veroorzaken ofzo. Nou sterkte vandaag! Het is in ieder geval lekker weer! Heel veel liefs Joney.

feb
3 september 2004, 12:23
Hoi Joney,
Wat betreft de ongesteldheid, bij mij was het altijd om de 4 weken maar de laatste paar maanden tegelijkertijd met het onstaan van mijn haaruitval is de cyclus onregelmatig geworden. Kan natuurlijk puur toeval zijn. De ene keer is het na 3 weken dan weer 4,5 dan weer 3. Gisteren was ik dit bijna vergeten te vertellen maar de dermatoloog vroeg er zelf naar dus heb ik dit hem gezegd. Is het bij jou ook zo onregemlatig, te kort op elkaar of zit er veel tijd tussen?
Feb

feb
3 september 2004, 12:26
Trouwens dat van de cystes heb ik ook al eens gelezen, welke klachten heb je dan nog meer?

HEIDIKEN
3 september 2004, 13:36
hallo,

wat ik er even wou bijvermelden is dat ik ook heel onregelmatig was,zodanig erg,dat ik gewoonweg één jaar aan een stuk niet meer ongesteld werd!ik ben na mijn tweede bevalling de pil(yasmin)elke dag moeten blijven innemen zonder maandelijks te stoppen,omdat ik steeds enrm véél bloedverlies had,wat dan weer tot een serieus ijzertekort kwam!zo slik ik nu al bijna 4 jaar elka dag de pil +androcur,dat kan toch niet gezond zijn he!hoewel ik er goed aan doe niet te stoppen zegt de huisarts!ik ben gisteren nog bij hem langs geweest omdat ik de laatste tijd enorm veel last heb van wit slijmverlies!hij heeft een uitstrijkje genomen maar denkt nu al te weten dat dit weer een bijwerking is van de aldactone!mensenlief,wat krijg je er allemaal van he,en dan nog neem je dit alles voor je haaruitval,blijkt het tot op heden niets te helpen,zielig toch?ik ben ook al lange tijd gevoelig voor vaginale infectie's,moet ik daar nu ook al iets achter zoeken?nog vlug een vraagje,ik was daarnet even het kruidvat binnengegaan,om te kijken naar die msm tabletjes dat ik op dit haarweb geregeld tegenkom,heeft iemand van julliedaar enige ervaring mee?in ieder geval,maak er nog een fijne werkdag van!ik moet gaan werken vanaf 15u,en het zit er maar om 23u3O op voor mij.ik heb nog een lange dag te gaan,maar zo kan ik mijn probleem wat naar de achtergrond schuiven!wellicht lezen jullie morgen wel weer een depri berichtje,(haren wassen):confused:

tot mails,heidiken!

HEIDIKEN
3 september 2004, 13:47
sigur,

blijkbaar gaat het met jou dan toch de goede kant op,2OO haren verlies als je het wast zou voor mij een feestdag zijn!ik zit er momenteel zeker over het dubbele,maar ben blij voor jou dat het precies toch wat beter gaat!misschien kan ik ook morgen er een positiever gevoel aan overhouden,maar ik betwijfel het!vandaag gewoon met kammen zat ik al een rond te 1OO,en nu ik nog thuis rondloop,wrijf ik gewoontegetrouw regelmatig door mijn haar,en er hangen er steeds teveel naar mijn zin aan,dus dat beloofd voor morgen he!bekijk het voor jou positief,het kan alleen maar beteren!succes!

heidiken

sigur
3 september 2004, 15:22
Ik hoop inderdaad dat het de goede kant op blijft gaan Heidiken, want als ik door mijn haren ga neem ik toch nog steeds weer veel haren mee en die kan ik erweer bij optellen!

Ik kwam nog iets tegen wat misschien nuttig voor je kan zijn als je je huisarts weer spreekt:

http://www.ziekenhuis.nl/index.php?cat=medicijngids&medgids=question&id=6829

Liefs, Sigur

feb
3 september 2004, 17:07
Hoi,
Ik heb het helemaal gehad, ben wezen shoppen maar was geen succes. Ik word er helemaal niet goed meer van. In het begin ging nog wel maar op een gegeven moment deed ik mijn elastiekje goed en een haren niet meer normaal. Vanaf toen was het weer helemaal mis keek alleen nog maar naar haren van mensen. Ik heb het ECHT helemaal gehad!!!
Feb

Joney
3 september 2004, 17:18
Ik ben na de geboorte van mijn dochtertje bijna een jaar niet ongesteld geworden, ben daarna op advies van huisarts aan de pil gegaan aan de diane vanwege soort acne wat ik toen had. Dus ik weet niet hoe het echt met mijn cycles is want ik ben aan de pil maar ik word meestal maar heel weinig of niet ongesteld en nu dat hormoon wat ze gevonden hebben ik wil gewoon weten van een gynacoloog of dat met elkaar te maken kan hebben,
Nou meiden sterkte he en ik wens jullie even goed een fijne avond. liefs Joney

Joney
3 september 2004, 17:28
Klote voor je meid! Ik heb dat ook zo vaak dat ik denk kom op ff eruit, ff me zinnen proberen te verzetten maar idd dan zie je die ellendige haren weer BAH! dan denk ik oke ik ga wel weer naar huis. Ik snap dat je het helemaal gehad heb. Ik wou dat ik wat voor je kon doen! Kan alleen maar zeggen sterkte! Kus Joney

feb
3 september 2004, 17:55
Heb net mijn haren gewassen en heb even niets meer te zeggen...

sigur
3 september 2004, 19:15
hoi lieve feb!

Soms denk ik: O, wat zou mijn leven 'zorgeloos' zijn zonder dat verlies van die haren.. Ik hoop niet dat ik te positief ben geweest want de hele dag door verlies ik nog steeds haren heb geen idee op wat voor een aantal ik nu zit. Ook begint mijn haar weer op bepaalde plekken te jeuken, bah!!!!!!!!!!!!!!!
Ik ken het, ik kijk nu ook heel erg veel naar het haar van andere mensen. Laatst was het heel pijnlijk toen zag ik iemand met haren bijna precies hetzelfde als dat ik een paar jaar geleden had. Dan heb ik ook geen zijn meer om nog positief te gaan shoppen en heb zelfs de neiging om gemaakte afspraken af te zeggen. Wil dan het liefst in mijn holletje kruipen en er pas weer uit komen als het weer oké met mijn haar gaat.
Ik wens je sterkte feb!!En de rest natuurlijk ook en mezelf!!!

Heel veel liefs van een inmiddels ketingrokende Sigur

sigur
3 september 2004, 19:27
Weet je wat ik zo moeilijk vind, die onzekerheid dat je niet weet welke kant het nu opgaat.
Kan het me nauwelijks nog voorstellen dat ik vroeger zo ontzettend graag dunner haar wilde, dat ik zelfs bij de kapper zat om het uit te dunnen of vlechtjes in mijn haar maakte zodat mijn haar minder/dunner leek.
Zo raar..nou mijn wens is wat dat betreft uitgekomen!!

Liefs, sigur: schit mijn sigaretten zijn bijna op!!!

feb
3 september 2004, 19:44
Zit alweer op dit forum, ik heb namelijk geen zin om iets anders te doen. Ik heb slechte zin en baal vreselijk. Gatver, dat wat je zegt Sigur niet weten welke kant het opgaat is vreselijk. Hoewel ik wel denk welke kant het opgaat: ik krijg namelijk steeds minder haar!!!. Want als je zoveel haren in korte tijd verliest, kan er toch nooit zoveel haar in korte tijd weer bijkomen. Het zijn bij mij bijna allemaal lange haren dus voordat nieuwe haren weer zo'n lengte bereiken duurt eeuwen. En verder zie ik op mijn hoofd weinig nieuwe haren zitten. Heb morgen ook nog een verjaardag en de vrouwen die komen hebben allemaal mooi haar. Zit ik daar weer met mijn staartje. Kan ik nu al tegen op zien.
Sorry voor mijn geklaag maar ik zit momenteel ontzettend in een dip. En weet je, hoe kun je nu positief gaan denken met z'n rotprobleem? En iedere dag weer dat rothaar, dan word je toch ook depressief?

Groet Feb

feb
3 september 2004, 19:49
Sigur, ik hoop trouwens echt voor je dat het iedere dag minder wordt. Misschien is je lichaam zich aan het herstellen.
Ik tel trouwens nu ook weer iedere dag mijn haar.Behhhhhh zo frusterend ben je aan het tellen en dan maar hopen dat het niet meer zijn dan gisteren etc en tijdens het tellen kijken hoeveel het er nog zijn. Een buitenstander zou zeggen je bent niet normaal met dat tellen, maar je doet wat.
Doeg Feb

sigur
3 september 2004, 20:01
Ja, precies maar laat die buitenstaanders maar lekker denken. Ze weten niet hoe het is tenzij ze hetzelfde probleem hebben. Nou meid ik krijg morgen ook bezoek van mensen met heel mooi probleemloos haar. Dus als we het morgenavond moeilijk hebben moeten we maar aan elkaar denken!
En verontschuldig je a.j.b niet voor je wat jij noemd geklaag. Ik begrijp het als geen ander en je andere webmaatjes begrijpen je ook!!

Liefs, Sigur

HEIDIKEN
3 september 2004, 23:14
hey webmaatjes,

ik kom net thuis van mijn werk,en ja hoor,snel even kijken hoe alles met jullie verlopen is!mooi om te lezen hoeveel steun er telkens gegeven wordt,terwijl je hetzelf zo moeilijk hebt.maar wij weten dan ook als geen ander waarover er gepraat wordt he!lieve feb,je bent er weer voor een paar dagen van af,terwijl
ik morgenvroeg weer door die hel moet!ik zit nu doodmoe voor dit scherm,me gewoon nog gek te piekeren over onze haren!zielig hoe het door al de jaren heen ons leven is gaan bepalen!allé vooruit,ik kruip in mijn bedje,en kan alleen nog dromen over mijn gezonde lange krullen die ik ooit over mijn schouders had hangen!tot morgen,veel liefs,
heidiken

Mathilda
3 september 2004, 23:50
Hallo meiden,
Ik hoop niet dat jullie me een bemoeial vinden, maar ik zou jullie zo graag willen helpen. Ik merkte dat mijn haar wat meer begon uit te vallen de afgelopen dagen. Bij mij gebeurt dat als ik mijn haren niet goed heb 'ontvet'. Ik had bijvoorbeeld (omdat het al langere tijd goed gaat met mijn haar) het niet meer zo nauw genomen met de shampoo die ik gebruik en de manier van wassen. Ik had een gewone van 'the body shop'. Ik MOET echter een anti-roos gebruiken, of een anderszinds ontvettende shampoo die echt als het ware de haarzakjes reinigt. En dit heel grondig inmasseren en laten intrekken. Omdat jullie het allemaal ontzettend naar vinden dat wassen vroeg ik me af of jullie het haar toch grondig wassen. En wat voor shampoo jullie gebruiken.
Ik begrijp het heel goed hoor, dat hele voorzichtige wassen. Misschien was ik zelfs een graadje erger, ik ging op de 'wasdag' altijd naar het zwembad. Zodat de haren in het zwembad los zouden laten en ik ze dus niet hoefde te zien. Echt een vreselijke periode als ik daaraan terugdenk. Ik geloof echt niet dat het bij jullie allemaal de verkeerde kant op gaat. Er komt vast een oplossing en al verlies je nu veel haar, je haarzakjes zijn springlevend. Het kan dus altijd teruggroeien, en je bent niet snel 'te laat' als je de oplossing voor je probleem vind. Ik vind het zo ontzettend jammer dat ik ook bij jullie merk hoeveel negatieve invloed het op jullie leven heeft. Ik heb daar zelf wel spijt van dat ik die jaren heb laten vergallen en nergens van kon genieten. Als geen ander weet ik hoe moeilijk het is, maar probeer het ook af en toe eventjes los te laten...Lees een spiri-boek, mediteer, en bedenk je dat dit slechts een tijdelijke situatie is....

Mathilda
3 september 2004, 23:53
Nog even een vraagje. Hebben jullie aan het uiteinde van de uitgevallen haren ook een wit bolletje? Niet de gewone haarwortel, maar een talgbol die je er vanaf kunt halen?

Joney
4 september 2004, 08:11
Ik heb idd zo een talg bol er aan zitten ja heeft dit iets te betekenen dan?
Ben blij te lezen dat het met jou beter gaat maar heb jij dan nu een oplossing voor jou haaruitval gevonden? Liefs Joney

sigur
4 september 2004, 10:43
Hoi webmaatjes,

Mathilda, ik had gisteren een goede dag maar vandaag is het weer iets minder.
Ik heb met kammen bijna het dubbele verloren als de dag hiervoor en het jeukt giganties. Vannacht begon het al weer ze vreselijk te jeuken dat ik wel wist dat dat veel uitgevallen haren zou betekenen. Op de plekjes dat het zo erg jeukte kwamen er allemaal plukjes haar mee. Ik zit eraan te denken om het vandaag weer te gaan wassen maar dan met rooscure dan ben ik hopelijk weeer even van de jeuk af. Ik hoop niet dat ik mijn hoofdhuid teveel uitdroog hiermee, want de laatste tijd was ik het meer dan voorheen. Maar de enige mogelijkheid om van de jeuk af te zijn is nu toch echt het haar wassen.

Ik had nog een vraagje, ik hoop dat iemand hier een andwoord op heeft:
Als je haar ineens vetter is dan normaal en de haaruitval gaat gepaard met jeuk en soms pijn op het hoofd (alsof je blauwe plekken op je hoofd hebt) en je verliest niet alleen lange haren maar ook veel korte haren. Wijst dit dan meestal op Androgenetisch haarverlies?

Hoop dat iemand hier een antwoord op heeft.
Liefs, Sigur

Joney
4 september 2004, 11:08
Vreselijk he die jeuk, ook mijn hoofd jeukt weer vreselijk en met het krabben dan toch weer van die kleine haartjes mee. Wat je vroeg over de jeuk en pijn ik heb wel eens gelezen dat dit idd kan door andrognetisch haar verlies en die kleine korte haartjes dat vond mijn dermatoloog een teken van andrognetisch haaruitval. maar zei hij dit kan versterkt worden door bijv andere dingen zoals ijzertekort of een niet goed werkende schildklier enz enz. Dus het hoeft niet perse zo te zijn. Sterkte he vandaag liefs Joney.

HEIDIKEN
4 september 2004, 11:54
hey iedereen,

ik heb juist mijn haren gewassen,en het lijkt wel of er nu op dit moment iets gestorven is in mij!tellen kan ik ze niet meer,omdat ik totaal niet meer weet waar te beginnen,wat ik tot over een tweetal weken wel nog kon!toen kwam ik nog tot een 3OOtal,maar hemeltje lief,ik zit nu wel echt rond de 1OOOharen!dit heb ik in mijn 17jaar haarverlies nog NOOIT meegemaakt.ik probeer me nochthans goed hierdoor te slaan,werk heel hard thuis,en ook op mijn werk heb ik het ontzettend druk!dan heb ik het gevoel dat hier snel wel een einde zal aan komen,maar helaas...dit is rampzalig!!!!ik ben heel even volledig van de kaart,en weet bijna zeker dat dit fataal zal aflopen!sorry,ik moet even stoppen,mijn tranen houden het niet meer bij!
heidiken

sigur
4 september 2004, 11:56
Nou meiden. ik heb even mijn haar gewassen. Ik ben wel even van de jeuk af (hoop langer dan even) Maar die haren......niet normaal!!!!!!

Liefs, Sigur

sigur
4 september 2004, 11:59
Hé Heidiken, we schreven gelijkertijd! Nou wat een feest hé ..haren wassen ahum. Schit!!!
Liefs, Sigur

HEIDIKEN
4 september 2004, 12:05
hey,

ik kan het niet meer aan,dit mag zo niet verdergaan,of het loopt niet goed af met mij!ik ben heel erg over mijn toeren nu!wat moet ik toch in hemelsnaam beginnen?ik heb mijn strijd verloren,en zal binnenkort toch een haarwerk moeten,wat ik zolang proberen vermijden heb!ik ben zo bang,niet weten wat mij te wachten staat!hopelijk zie jij de toekomst wat beter dan mij sigur,ik gun het je van harte!
heidiken

sigur
4 september 2004, 12:10
Hoi lieve Heidiken!

Ik weet het even ook niet mijn gedachten staat op het moment op nul volgens mij. Telkens neem ik plukjes haar mee als ik door mijn haren ga. Ik denk dat ik nu stop met tellen (althans voor vandaag) en de uitgevallen haren heel snel weggooi als me dit lukt tenminste.
Ik wens je veel sterkte!!!!!

Heel veel liefs van Sigur

Joney
4 september 2004, 12:34
Lieve meiden,
Ik weet zo goed hoe jullie je voelen ook ik weet het af en toe helemaal niet meer.
ik heb vanmorgen maar een berichtje geplaatst bij het forum over haarwerken om daar wat meet over te weten te komen. Vanmorgen weer zo veel verdriet geahd om al die haren die overal liggen enz. De ene dag gaat beter als de andere deze dagen gaan zeer slecht. Joney

feb
4 september 2004, 12:42
Hoi lieve Sigur en Heidiken,

Oh wat erg voor jullie ik voel het verdriet zo erg. Kom op meiden vandaag is weer zwaar kloten(kan geen ander woord verzinnen).
Ik merk ook dat als je je zo voelt dat het helemaal niet meer goed komt. Ik zeg ook wel eens tegen mijn vriend als het zo doorgaat dan gaat het echt niet meer goed komen met mij. Er moet toch wat aan de hand zijn als je zoveel haren iedere keer verliest dat kan toch niet alleen komen door mannelijke kaalheid? Er moet gewoon meer aan de hand zijn.
Ik kan zo weer gaan huilen als ik jullie bericht weer lees want als ik mijn haren heb gewassen dan ben ik zo down en huil veel. Ik heb dan ook gewoon de tijd nodig om me weer iets beter te gaan voelen. Ik moet eerlijk toegeven dat het vandaag ook niet zo goed met me gaat. Heb gisteren mijn haren gewassen en meestal heb ik de dag erna wat minder haarverlies. Nou mooi niet dus. Weer hele plukken en als je dan met je vingers door het haar gaat dan neem je gewoon strengetjes haar mee.
Kom op meiden, Heidiken maandag naar dermatoloog en laat hij nog maar eens alles goed onderzoeken. Heeeeeel veeeeel sterkte vandaag!
Feb

HEIDIKEN
4 september 2004, 13:29
hey,

heel erg bedankt voor jullie medeleven,hoewel ik me op dit moment nog volslagen leeg voel!ik heb ondanks mijn schaarse vrije tijd de haren geteld en het waren er 465!wel geen 1OOO zoals het leek,maar toch een serieus pak tevéél he!heb jij ongeveer een gedacht hoeveel het er bij jou waren sigur?ik heb ze in de enveloppe erbij gestoken,als bewijs bij de dermatoloog!ik heb nog een heleboel werk te doen,ik heb nu de tijd niet om op het forum te blijven,maar vanavond ben ik er terug,met nog een aantal vraagjes voor jullie!jullie zijn op dit moment het enige waar ik me aan optrek,anders zou ik een vogel voor de kat zijn.nog eens bedankt,en dat méén ik oprecht!tot vanavond!feb,joney,sigur,probeer de dag wat zonnig door te komen he!
heidiken

feb
4 september 2004, 14:21
Hoi allemaal,

Ik zat te bedenken, ik ga gewoon om de dag mijn haren wassen en gewoon borstelen en mousse etc gebruiken. Want de haren gaan toch wel verloren. Het maakt eigenlijk geen zak uit of je nu super secuur en voorzichtig met je haar omgaat. De haren gaan toch wel verloren en misschien dat je je dan eerder bij neer kunt leggen. Want dag in dag uit met je haren bezig zijn word me echt op een gegeven moment teveel. Terwijl ik dit aan het typen ben denk ik alweer dit slaat nergens op want elk haartje dat ik heb wil ik gewoon behouden.

Feb

feb
4 september 2004, 14:26
En elke dag maar weer teleurgesteld worden, als je ook maar een dag iets minder haarverlies hebt gelijk weer hopen misschien wordt het nu wel minder. En dan de volgende dag weer zwaar teleurgesteld worden omdat het er dan weer veel meer zijn. Iedere keer dat sprankeltje hoop dat je dan nog hebt wordt vervolgens weer weggenomen VRESELIJK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Joney
4 september 2004, 14:34
Idd dat beetje hoop iedere keer weer als het ietsjes minder lijkt , Om dan vervolgens weer een trap na te krijgen bah!
Of weer iemand die tegen je zegt dat het misschien wel aan ijzer ligt of aan vitamine b of iets elke keer had ik dan weer die hoop maar elke keer weer om niks! Joney.

feb
4 september 2004, 14:44
Precies die goedbedoelde adviezen maar ook dat mensen denken maak je toch niet zo druk en er zijn ergere dingen. Ja dat weet ik natuurlijk ook wel maar voor mij voelt dit ook als super erg.

Joney
4 september 2004, 16:01
Ja sommige mensen kunnen echt heel raar reageren als je zegt dat je haarverlies heb. Ik heb het dan ook aan een paar collega`s vertelt maar sommige reageerde zo raar dat ik er me mond maar over houdt. En als mensen zeggen dat er ergere dingen zijn vind ik eerlijk gezegt nergens op slaan, tuurlijk zijn er veel ergere dingen dat weet ik ook wel zeg!Begrijp me niet verkeerd ik ben heel blij dat ik een gezonde dochter heb en een hele lieve vriend enz. Maar dat nu ons hele leven op zijn kop staat vanwege die *** haaruitval is wel erg vervelend! Niet alleen ik vindt dit maar mijn vriend en dochtertje moeten dit ook meemaken.Waar ik me soms wel eens schuldig over voel trouwens. Joney

sigur
4 september 2004, 16:32
Hoi meiden,

Heidiken ik heb geen idee hoeveel het erbij mij zijn dit keer, ze liggen verspreid door het huis. Telkens als ik weer losse haren had gooide ik ze weg of gooide ik ze op de grond, dus ik moet zo meteen goed gaan stofzuigen.

En ja feb en Joney jullie hebben gelijk met telkens die hoop om dan vervolgens teleurgesteld te worden. Ik heb welleens gedacht: haren of val nu allemaal tegelijk uit of blijf op mijn hoofd zitten. Bij het eerste kun je eindelijk met het verwerkingsproces beginnen en bij het tweede kun je eindelijk verder.
En wat betreft er zijn ergere dingen Nou ik heb toch wat dingen in mijn leven meegemaakt dus kan goed vergelijken maar het blijft een enorm groot probleem.
En die mensen die zeggen dat er ergere dingen zijn, die zitten wel te klagen als ze een 'bad hairday' hebben. Nou wij hebben wat dat betreft met gemak elke dag een bad hairday maar dan in het extreme.
Mijn hoofd begint nu alweer te kriebelen. Alleen de eerste uurtjes na het haren wassen was ik compleet van de jeuk af.
Ik kan toch moeilijk 10 keer per dag mijn haar gaan wassen om even van de jeuk af te zijn? IK weet niet wat ik erger vind die jeuk of de haaruitval. Nee toch de haaruitval maar de jeuk maakt mee wel helemaal krankejorem!!!

Nou meiden, ik ga poetsen, eten omkleden en mijn gasten ontvangen. Ik hoop dat het een leuke avond word en ik voor eventjes de zorgen opzij kan zetten.
Misschien dat ik straks nog even tijd heb om op haarweb te kijken.
Jeetje, als mijn computer kapot zou gaan dan zou ik jullie zo ontzettend missen!!! Ik voel echt een band met jullie meiden!!!!!!

Liefs, Sigur

Joney
4 september 2004, 16:41
Probeer er een leuke avond van te maken he! Veel liefs Joney

feb
4 september 2004, 17:02
He je kunt ook al berichten verwijderen als je ze net geplaatst hebt, foutje nog maar een keer typen.

Sigur, is het geen idee om toch maar weer rooscure te gaan gebruiken en dit af te wisselen met andere schampoo. Bij mij helpt de rooscure echt tegen de jeuk. Heb nog wel jeuk maar minder dan voorheen. Jeuk is vreselijk vooral omdat je dan weer gaat krabben en er weer haren uit vallen. Wellicht kun je het proberen.
Verder zei ik vanochtend nog tegen mijn vriend dat als je in keer kaal bent je gelijk weet dat je kaal bent (dit is natuurlijk ook heel erg). Nu verlies je de hele tijd haren en weet je niet waar het schip strandt.
Ik heb vanavond nog een verjaardag maar heb helemaal geen zin meer om te gaan. Ik zei al tegen mijn vriend dat ik waarschijnlijk niet mee ga, maar dat vond hij niet leuk. Dus dadelijk maar weer eens naar de badkamer en mijn haar een beetje in model brengen. Vooral als ik wax aanbreng zitten mijn vingers vol met haren en dan moet ik oppassen dat ik niet ga huilen, loopt mijn masacra weer uit.
Ben ook blij dat dit forum bestaat, denk ook vaak aan jullie, hoe zou het met ze gaan etc.

Fijne avond iedereen groet Feb

Joney
4 september 2004, 17:21
Probeer gewoon even met je vriend mee te gaan is wel zo leuk voor hem en misschien voor jou ook wel even proberen aan iets anders te denken, neem een borreltje (helpt mij soms ;-)) En vergeet ff voor een avond die ellende, Kus Joney

feb
4 september 2004, 20:26
Hoi,

Je hebt gelijk Joney, ik ga toch maar mee want anders zit ik ook maar alleen thuis zielig te zijn. Ik heb wel geen zin, maar ja, dan toch maar aan de drank.
Fijne avond, Feb

HEIDIKEN
4 september 2004, 22:24
hey feb en sigur,
jullie zitten nu wellicht gezellig bij te praten met jullie vrienden!ik hoop dat het jullie wat kunnen ontspannen heeft!even al die ellende op de achtergrond!ik was van plan om nog wat vraagjes te stellen,maar eerlijk gezegd heb ik er nu nog even geen zin in!moet nog steeds bekomen van dezemorgen mijn haar te wassen!het was vandaag voor mij een heel triestige dag,ik blijf het gevoel behouden dat dit nooit meer goed komt!normaal herpak me me steeds na een paar uurtjes als ik van die rotkarwei verlost ben,maar deze keer lukt het me niet!de angst zit er nog klaar en helder in,en ik kan het me niet laten om steeds mijn uitgevallen haren te bekijken.je zou ervan schrikken hoevéél het er zijn van 2x wassen!een klein minipruikje lijkt het wel!ik wou dat...dat...dat,dat hier een einde aan kwam!!!!ik zit vol met vragen en wil jullie nog zoveel vertellen,maar ik weet niet waar beginnen!misschien lukt het me een andere dag beter!als ik er weer wat bovenop ben!morgen verjaard mijn dochtertje,dus moet ik me zien sterk te houden!toen ik ze daarnet onderstopte in haar bedje zei ze me nog:"mama,beloof me dat je de moed nooit zal opgeven,anders kan ik niet zelf niet meer gelukkig zijn!dit zijn woorden van een kind van 12,zoals ik al eerder aan joney verteld heb,en geloof me,dat doet iets met je!ik voel me dan nog eens schudig bij,omdat ik weet dat mijn gezin er zelfs zo onder lijdt!we zien wel hoe het morgen gaat!een nieuwe dag,een nieuw begin???laat ons samen hopen!!!!

tot mails,heidiken

Joney
4 september 2004, 22:47
Hoi Heidiken, Wat vreselijk lief van je dochtertje wat ze zei maar idd als moeder voel je je dan wel erg schuldig.
Ik ken dat gevoel van in paniek raken en niet meer weten wat je moet doen, Dat gevoel wat ik dan heb is zo eng/raar.Je zegt het pcies goed dat je van de aardbodem zou willen verdwijnen.
Soms gaat het dagen iets beter en soms minder, ik probeer in ieder geval zo veel mogelijk niet verdrietig te zijn als mijn dochtertje er is, dit is niet altijd even makkelijk. Daar voel ik me dan ook wel net als jij schuldig over. Ik doe me best ik ga 1 keer in de 2 weken praten met een psycholoog maar dit helpt ook niet echt. O ja wat je zei dat je altijd leuk moet doen dat heb ik ook ik werk nl. in een winkel en hoe klote ik me ook voel ze verwachten daar natuurlijk van me dat ik de klanten lachend te woord staat. Morgen verjaard je dochtertje zei je nou maak daar een hele mooie dag van! Probeer je erover heen te zetten. Ik weet hoe moeilijk dat is! Ik wens je even goed een hele fijne dag. Zet hem op!! Joney.

feb
5 september 2004, 12:58
Hoi meiden,

Ten eerste Heidiken, proficiat met de verjaardag van je dochtertje. BIj ons schijnt de zon op, bij jullie ook? dan moet het wel een mooie dag zijn. Voordat je het weet is het maandag en dan kun je morgen naar de dermatoloog. Maak er vandaag een leuke dag van en veel succes morgen.
Hebben jullie nog een fijne avond gehad Sigur en Joney?
Ik ben dus wel naar de verjaardag geweest, op zich was het wel gezellig. Heb natuurlijk wel weer naar de haren van de andere meiden gekeken, maar gelukkig zat degene met de mooie lange haren ver van me vandaan.
Ga nu maar eens ontbijten, heb lekker lang uitgeslapen, de laatste dag want morgen weer naar het werk.
Groetjes Feb

HEIDIKEN
5 september 2004, 13:52
hey feb,

in naam van mijn dochtertje wil ik je bedanken wat haar verjaardag betreft!haar feestje is hier volop aan de gang!hoe gaat het nu met jou?je hebt toch een gezellige avond gehad gisteren,zal je wel goed gedaan hebben!ik wacht vol spanning af tot morgen,zal nodig zijn,want na mijn wasbeurt van gisteren zit de angst er nog steeds goed in!voor jou een hele leuke werkweek gewenst!laat je toch nog af en toe eens horen he!!!
liefs,heidiken

Joney
5 september 2004, 17:44
Allereerst Heidiken gefeliciteerd he met je dochtertje!
En Feb ben blij dat je nog een leuke avond gehad heb! Ik heb ook wel een leuke avond gehad we hebben lekker in de tuin gezeten.Verder niet veel te vertellen.
Ik wens je succes bij de dermatoloog Heidiken en we horen het vast van je. kus Joney.

Jelleke
5 september 2004, 22:42
Hallo meiden!

Heidiken, gefeliciteerd met je dochtertje! Hopelijk hebben jullie een mooie dag gehad, het weer zat in ieder geval mee. Ik hoop voor je dat het morgen weer meezit als je naar de dermatoloog gaat.

Feb, wat goed dat de dermatoloog je serieus neemt! Het is wel goed om ook jouw ontwikkelingen te kunnen volgen, aangezien ik in dezelfde fase zit. Morgen kan ik bellen naar de dermatoloog voor de uitslag van m'n bloedonderzoek. Maar eigenlijk durf ik niet.....

Jullie zullen me de komende tijd overigens wat minder vaak tegenkomen op dit forum, aangezien we net de sleutel van ons nieuwe huis hebben gekregen!. Ik klus van 's ochtends tot 's avonds en het grote voordeel is dat ik (bijna) geen tijd heb om over m'n haar na te denken. Behlave morgenvroeg dan, want dan ga ik het weer wassen :mad:

Succes allemaal en ik laat binnenkort zeker wat van me horen!
Veel liefs,

Jelleke

Joney
6 september 2004, 07:48
Ik wens je succes met het bellen voor je uitslagen van het bloed, hoop dat het mee valt voor je! Laat het ons anders (als je tijd heb) even weten. Ja als je het druk heb heb je minder tijd om je druk te maken dat is dan weer mooi mee genomen! Succes Joney.

HEIDIKEN
6 september 2004, 09:28
goeiemorgen allemaal,

vandaag EINDELIJK de dag waar ik zo naar uitgekeken heb!hoewel de dermatoloog niet direct iets aan mijn situatie kan veranderen he!na mijn wasbeurt van zaterdag is het niet meer goed gekomen met mij!ik blijf gewoon die verloren haren voor me zien!dit was gewoon een ramp!ik schreef toen van me af dat er op dat moment iets gestorven was in mij,en ja hoor,ik voel het nog zo aan!in al die jaren heb ik me steeds "proberen" sterk te houden,gewoon verstand op nul,en me consentreren op mijn werk,maar nu lukt me dat niet echt!ik voel me nog meer onbegrepen,en die leegte vanbinnen doet pijn!gisteren op de verjaardag van mijn dochter liet mijn man onze vakantie van vorig jaar in Egypte zien!mijn mond viel open toen ik mezelf terug zag met nog een héél pak haren meer!ik kon het niet langer aanzien,en heb me even teruggetrokken voor een korte maar intense huilbui!nu nog voel ik me zo verdrietig,gewoon geen woorden voor!het is vandaag en morgen mijn vrije dag!ik heb straks met een vriendin afgesproken,maar eigenlijk bleef ik liever thuis!ik heb er gewoon geen zin in!

jelleke,ik ben ook heel nieuwsgierig naar je uitslag hoor!hopelijk komt de oorzaak aan het licht,zodat je er iets kan aan doen he!veel succes straks,we hren het nog wel!!!!

joney,hoe gaat het met jou vandaag???ik hoop dat jij je iets beter voelt dan mij,want ik zit momenteel in een dipje:crybaby:

sigur,het blijft een beetje stil rond jou he!raar,ik ken jou helemaal niet,maar als je een dagje er niet bij bent op dit forum mis ik je naam ertussen!hopelijk gaat het nog steeds de goeie kant op metjou!!en wat die jeuk betreft:zyrtec is daar een "super" goed medicament voor!ik ben er toch steeds op een paar dagen volledig van verlost,en het blijkt zefs ook haaruitval tegen te gaan,wat ik in het verleden zelf ondervonden heb!dus...proberen maar!!

feb,jij bent weer aan de slag he!zo verzet je toch even je gedachten,en ben je minder bezig met je probleem!ik hoor je nog wel!
véééél liefs,heidiken

feb
6 september 2004, 10:38
Hoi allemaal,
Even snel een berichtje vanaf mijn werk. Was even benieuwd of je al bij de dermatoloog was geweest Heidiken. Heel veel succes he!!!!!
Valt trouwens wel zwaar om weer aan het werk te zijn. Pf. Ik heb mijn haren vandaag maar weer in een staarje gedaan dan heb ik er het minste last van.
Jelleke ben ook wel benieuwd hoe jouw uitslag is van het bloedonderzoek, fijn dat je dat al zo snel te horen krijgt.
Joney en Sigur hoe is het met jullie?

Prettige dag iedereen Feb

Joney
6 september 2004, 12:23
Vandaag weer achter de dermatoloog aan gebelt ik ga aankomende donderdag naar de gynacoloog ivm uitblijvende menstruatie en mijn vragen over het dhea hormoon, maar mijn uitslagen worden maar niet naar mijn huisarts gestuurt zodat ik weinig om over te praten heb bij die gyna.
Kreeg zo een muts (sorry) aan de telefoon die alleen maar kon zeggen dat zij alleen achter de telefoon zat om afspraken te maken en verder niks en de fout lag bij mijn dermatoloog nou dankuwel mevrouw daar heb ik wat aan. Ben het zo zat dat je zo afhankelijk van artsen enz bent. Zo ben je er toch weer mee bezig.
Verwijsbrief op gehaalt bij de huisarts even gelezen, staat er dat ik aan andrognetisch haarverlies leidt nou dat wist ik natuurlijk wel maar als het daar zo staat krijg ik toch weer de tranen in me ogen hoor! Dit is iets wat niet over gaat en dat maakt me dan toch weer zo vreselijk bang dat ik ooit aan een pruik of iets zal moeten. Verder gaat de wereld gewoon verder, weinig steun aan de mensen in mijn omgeving behalve mijn vriend (en dochtertje). Ja het leven is nu wel erg moeilijk voor mij. kus Joney.

feb
6 september 2004, 14:42
Hoi Heidiken, ik zie dat je op het web bent, hoe is het gegaan??????????

HEIDIKEN
6 september 2004, 17:28
hallo feb,

ik heb spijtig genoeg geen goed nieuws!ik wou dat ik nu bij één van jullie kon zijn,bij iemand die dit probleem ECHT begrijpen kan!mijn man was meegegaan bij de dermatoloog,omdat hij na al die jaren nu toch ook eens wou horen hoe dit verder moet verlopen!ik vroeg onmiddellijk voor een haarwortelonderzoek,maar het bleek bij mij niet echt nodig te zijn,omdat hij zoal bij het doorgaan met zijn handen een pak haren tevéél mee had!normaal zouden er maximum 8 haren per pluk mogen meekomen,terwijl het er bij mij méér dan het dubbele waren!bij een haarwortelonderzoek wordt nagegaan hoeveel je % van verlies juist is,maar bij mij is het echt wel tevéél!hij zei ook dat het een androgenetische uitval was,waarvoor ik die androcur al 4 jaar slik!ik vroeg hem dan ook hoe het kwam dat mijn haren zo blijven uitvallen terwijl ik die androcur neem?toen bleek dat de dosis te laag zou zijn,en vanaf vanavond moet ik het dubbele nemen!!!!ik hoop dat de nevenwerkingen wat meevallen,want bij het opstarten 4 jaar geleden had ik geweldig veel last aan mijn borsten,en mijn humeur ging ook dagelijks de mist in! ach feb,ik zie het niet meer zitten meid!ik moet nu ook terug beginnen met minoxidil 5%,ondanks ik daar in het verleden veel problemen mee gehad heb!omdat mijn haren zo fijn zijn,droogt het er enorm van uit,wat een zeer dof en kroezelig resultaat geeft!ik weet het allemaal niet meer,mijn ogen staan gewollen van het huilen!kreeg ik nog als reactie dat ik er veel te zwaar aan til van mijn schoonvader!toen had ik iets van: ach man je weet niet waarover je praat!ik zou me op dit moment zo willen afzonderen van heel de wereld,want ik voel me hier door niemand begrepen!ik moet nog naar de apotheker om mijn medicatie,maar ben er nog niet echt uit wat ik nu ga doen!je hoort me vanavond nog wel eens,!ik moet nu nog wat bekomen van mijn bezoekje waar ik zo naar uitgekeken heb! oja,binnen 3 maand moet ik terug op controle,tot dan moet ik proberen mijn ogen te sluiten zei de dermatoloog!!!geestig!!!
liefs,heidiken

feb
6 september 2004, 18:57
Lieve Heidiken,
Ik heb zo met je te doen, als ik dicht bij je in de buurt had gewoond was ik meteen naar je toegekomen. Hadden we samen even goed kunnen huilen. Potverdikkeme dat rothaar ook. Ik had zo gehoopt voor je dat ze toch nog eea zouden kunnen onderzoeken. Natuurlijk is het ontzettend vervelend voor je dat je nu meer adrocur moet gaan nemen. Maar als dat helpt is het toch het proberen waard, misschien ben je nu veel minder vatbaar voor de bijwerkingen en slaat het aan. Kom op daar gaan we voor. Ik kan me voorstellen dat je het nu even helemaal hebt gehad en even geen zin hebt in opbeurende praat. Ja zo'n opmerking van je schoonvader kan er ook nog wel bij. Die beste man weet niet wat het is, ik denk dat alleen vrouwen op dit moment goed kunnen begrijpen wat het voor een impact heeft. Shit ik vind het echt vervelend voor je en ik wou zo graag dat ik iets voor je zou kunnen doen. Lieve Heidiken, kom op he. Ik denk aan je en zo' n grapje zou bij mij ook gelijk in het verkeerde keelgat schieten.

Heel veel sterkte Feb

HEIDIKEN
6 september 2004, 21:14
hey allemaal,

hier ben ik nog even!kom juist uit een heerlijk warm badje,en ja,of ik nu wil of niet,ik moet er toch weer door he! vanaf morgen start ik die hoge dosis androcur en begin ik met de minoxidil(zie er eerlijk gezegd ontzettend tegenop!)maarja,ik heb nu zoiets van:"het kan toch niet slechter meer,dus..."!ik overweeg nu ook om mijn haar kort te laten knippen,gewoon om me beter te voelen bij de wasbeurten!dan moet ik achteraf bij het kammen niet zo trekken,snappen jullie?maar ergens heb ik er hartzeer van,omdat ik zoveel moeite gedaan heb mijn lengte te kunnen behouden!ik ben er nog niet uit!is het bij jou ook aga feb?of weet je dat nog niet?ik hoop dat jou dermatoloog je beter nieuws vertellen kan!hij wist me ook te zeggen dat ik geen angst moest hebben om volledig kaal te worden,vermits ik telkens weer nieuwe haargroei krijg.maar op dit moment is het heel lastig voor mij om dat te geloven!elke dag die honderden haren verloren zien gaan,het maakt me alleen maar onzekerder!we zullen wel zien,ik geef mezelf nog 3 maanden.mocht nadien de uitval niet vermindert zijn,denk ik echt wel aan ...(jekkes,heb toch liever niet zo'n ding op mijn hoofd hoor!:mad: ik wens ieder van jullie nog een fijne avond toe!
waarschijnlijk tot morgen dan maar weer!!!!

heel veel liefs van mij!!!

HEIDIKEN
6 september 2004, 22:39
hey joney,

rot he meid,die androgenetische toestanden!ik heb het vandaag ook moeten accepteren dat ik daarmee door het leven zal moeten gaan!ik heb een verschrikkelijke rotdag achter de rug!hoeveel androcur slik jij als ik vragen mag?mijn dosis wordt nu verdubbeld!na 4 jaar de normale portie,nu ineens de volle laag!ik zal dan maar weer een maatje meer voor mijn bh's voorzien,want daar werkt het wel op(spijtig tot hier toe geen reactie op mijn haarverlies!)vanaf december moet er beterschap te merken zijn,zoniet moet ik mij maar bij die hele situatie neerleggen,want ik nooit zal doen,dat weet ik nu al!ik ben net zo bang als jij wat die pruik betreft,maar we hebben ons lot niet in eigen handen he!!!we zijn zo afhankelijk geworden van al die artsen en medicatie,om er op zich al depri voor te zijn!ik hoop dat we elkaar wat blijven steunen,dat kan ik best wel gebruiken!de mensen rondom mij snappen er geen barst van,en ik doe zelf de moeite niet meer om het ze uit te leggen!lieve joney,laat ook jij je niet gaan!denk aan al die andere meiden hier! feb,sigur,enz... ze horen er allemaal bij! spijtig van de verre afstand,anders konden wij eens afspreken,zou heel bemoedigend kunnen werken!maarja,ik ben al wat blij met dit forum en zeker met jullie,want geloof me::dit houdt me recht!
groetjes,heidiken

Joney
7 september 2004, 08:10
Bedankt voor je reactie, ja het is vreselijk he om die diagnose te krijgen bah! Wat ik zo raar vind is dat totaal niet in mijn familie voorkomt opa vader en broer enz hebben er absoluut geen last van zelf op latere leeftijd nog een dikke (grijze) bos, En zijn jouw hormonen dan nog wel geprikt? Want bij mij kwam er een te veel dhea hormoon uit waardoor ik nog bang ben dat ik misschien minder vruchtbaar ben ook. Vandaar dat ik donderdag naar de gynaecoloog ga. O ja ik slik geen androcur meer hoor idd wat je zegt ik kreeg ook meteen last van pijnlijke borsten ze werden gelijk ook groter dat vind ik zelf niet zo een gezond idee plus wat voor mij helemaal een reden is om te stoppen ik kreeg last van vreselijke hartkloppingen en daarvoor moest ik dan weer een beta blocker slikken. ik slik nu de diane pil alleen, veel merk ik daar niet van ja ik heb een minder vette huid. Ik heb ook minoxidil mee gekregen maar ben daar nog niet aan begonnen omdat ik binnenkort kinderwens heb en dan moet je toch weer stoppen hiermee. Ik wacht nu tot donderdag om mijn vragen bij de gyna neer te leggen maar wat ik al eerder zei mijn uitslagen worden maar niet doorgestuurt. Ook ben ik vreselijke bang om te stoppen met de diane (ivm kinderwens) omdat dan mijn haaruitval nog erger word. Nou ja zet hem op he! ik hoop dat je binnen 3 maanden goed resultaat merkt zonder bijwerkingen! En wat je zei over die minoxidil dat je daar schilfertjes enz van kreeg je kan het ook via internet bestellen he schijnt goedkoper te zijn en er zitten geloof veel verschillende merken tussen dus misschien zit er wel een betere bij voor jou. Nou ik hoop dat de zon binnenkort weer voor ons allemaal zal schijnen kus Joney.

HEIDIKEN
7 september 2004, 09:14
hey schim,

ook jij weer bedankt voor het mooie verhaal dat je hier gebracht heb!er zit steeds zo ontzettend veel waarheid in jou woorden!al heb jij dan geen haarverlies,je voelt je ook niet gelukkig,zoals zovelen hier!en als je niet tevreden bent met jezelf,kan je een ander spijtig genoeg niet geven wat ze verdienen!daar betrap ik mezelf steeds meer op!ik ben verbitterd geworden,omdat ik persoonlijk wel vooruit wil,maar telkens met mijn rug tegen de muur kom te staan!het is gewoon om knettergek van te worden! gelijk heb je wanneer je zegt,gewoon een pruik op je kop,en vaarwel problemen.maar het gevoel achteraf blijft voor ons allen onbekend!!!een raadsel..waar ik hoop in de toekomst een antwoordt in te vinden!vandaag begin ik aan mijn allerlaatste maar bikkelharde strijd!3 maanden verstand op nul,en dan maar hopen dat er wat verbetering komt!zoniet,tja.....dan heb ik 17 jaar verloren gevochten!voor jou schim,zoek uit voor jezelf wat je wil,hou geen rekening met de anderen,ze doen dit ook nietmet jou!sterkte!!!


joney,

mijn hormonale bloedonderzoeken bleken prima te zijn,ook de gewone testen qwa ijzer,zink en ferrittine waren perfect bij mij!toch stel ik me vragen bij mijn vruchtbaarheid!van mijn eerste dochtertje ben ik spontaan zwanger geworden ,ondanks een zeer onregelmatige cyclus! doch,mijn tweede kinderwens werd een groter probleem:ik geraakte niet meer ongesteld,maar ook een zwangerschap liet op zich wachten!ben dan naar een gespecialiseerd ziekenhuis gegaan waar na vele onderzoeken bleek dat ik een kleine storing in de hypofise had!ben dan toch na 3 maanden zwanger geraakt met als resultaat een pracht van een dochter!nadien ben ik niet meer ongesteld geworden,gek he!!!!toch moet ik de pil,en androcur dagelijks blijven slikken voor mijn haarverlies!!!ach mens,je mag er gewoon niet teveel bij stilstaan,anders wordt je er helemaal depri van!!!ik hoop dat je kinderwens vlug in vervulling mag gaan,en dat je haarverlies zal meevallen!
liefs,heidiken

feb
7 september 2004, 10:46
Hoi meiden
Eeven weer snel een berichtje vanuit mijn werk,
Joney, wat betreft de artsen je moet echt voor jezelf opkomen, dat wordt iedere keer weer bevestigd. Als je niet mondig genoeg bent kom je echt niet verder. Heb ik ook al vaak genoeg meegemaakt, succes donderdag
Heidiken, hopelijk voel je je vandaag weer een beetje minder down, spannende tijd voor je aankomende periode, maar kom op he.
Schim, jij ook veel sterkte, goed van je dat je een afspraak hebt gemaakt, kun je altijd nog beslissen of het uberhaupt wat voor je is toch.
Verder heb ik maar niet meer over mijn haaruitval vandaag want dat blijft helaas nog hetzelfde. Ik krijg pas over 4 weken de uitslag dus tot die tijd is het afwachten en blijven hopen dat het minder gaat worden.

Groet Feb

feb
7 september 2004, 16:12
Hoi allemaal,
Ik dacht even op het forum kijken hoe het allemaal met jullie gaat. Het gaat redelijk met mij, probeer weinig met mijn haar bezig te zijn, maar is toch wel moeilijk. Hoewel ik mijn haar in een staartje heb zit ik er toch wel vaak aan gewoon. Kan ik beter niet doen want dan heb ik gelijk weer haren aan mijn vingers. Wat is dat toch iedere keer maar hopen dat er geen haren aanzitten en dat het ophoudt. En iedere keer proberen er niet aan te zitten en toch wel weer doen en dan weer teleurgesteld worden. Bah!
Ik wens jullie een goede avond.

Groet Feb,

HEIDIKEN
7 september 2004, 17:12
hallo feb,

je werkdag zit er waarschijnlijk weer op voor vandaag!ik heb dezemorgen mijn haar gewassen,en ja hoor,het leken er weer duizend!!!moest toen denken aan de woorden van de dermatoloog!even ogen sluiten,en hopen dat er verbetering komt naar het eindejaar toe!nadien weer even een traantje weggepinkt,en dan maar weer verder de strijd tegemoet!want dat is het telkens weer!!!een bikkelharde strijd met steeds een hoop ellende tot gevolg!ik ben echt nieuwsgierig wat jou bloedonderzoek zal uitwijzen,duimen maar!!!!ik heb maar haar ook wat opgestoken zodat ik er minder kan aan prutsen!ik draag het wel liever los,maar het heeft zijn glans verloren en het ziet er niet echt mooi meer uit!vandaar...! ik wou dat iemand mij kon zeggen hoelang deze marteling nog duren zal,want dat is het echt voor mij!!!ook voor jou nog een fijne avond gewenst!! je webmaatje,heidiken,!!!;)

HEIDIKEN
7 september 2004, 17:21
hey sigur!!!

ik vraag me af of alles goed met je gaat!!raar dat we al een tijdje niets meer van je gehoord hebben!misschien heb je even genoeg van al die ellende die je hier steeds te lezen krijgt!mocht je tijd en zin hebben,laat ons dan nog iets weten he!!
groetjes,heidiken:cool:

HEIDIKEN
8 september 2004, 09:58
goeiemorgen iedereen,

ik voel me niet zo goed vandaag.heb dezemorgen naar mij vorige dermatoloog gebeld,en zij schrok van de medicatie die ik van mijn huidige dermatoloog zou moeten slikken!minoxidil 5% is echt wel irriterend,en de shapoo nizoral zou veel te agressief zijn voor mijn haren!de dosis androcur verdubbelen zag zij wel zitten,maar vond het toch al tamelijk zwaar voor mij!ik weeg maar 43kg!op het ogenblik weet ik echt niet wat ik moet doen!zij stelt voor om de androcur één maand te proberen(25mg)elke dag,en dan terug bij haar op controle te komen,begin oktober dan!ik denk dat ik haar raad weer ga volgen,was de vorige 8 jaar bij haar in behandeling!dat geeft toch wat meer vertrouwen denk ik dan!verder lijkt het mij maar stil op het forum!ik mis jullie allemaal een beetje,maar begrijp best nu jullie weer allen aan het werk zijn dat er minder tijd voor is!ik heb frituur,en begin maar in de namiddag te werken,vandaar ik overdag er telkes wat tijd voor maak!!!ik hoop dat jullie een aangename dag tegemoet gaan,zonder al te veel zorgen!

veel liefs,heidiken

Joney
8 september 2004, 11:11
Het is idd nogal rustig op het forum he, maar wat je zegt over je medicatie ik zou gewoon doen waar jij jezelf het beste bij voelde,mijn dermatoloog schreef me androcur 50 mg voor, dus iedere dermatoloog heeft weer andere ideeen.
Wat je over die minoxidil schrijft ik heb wel eens gelezen dat er meerdere soorten zijn misschien kan je een ander merk proberen? er zijn verschillende samenstellingen enz. succes en liefs Joney.

HEIDIKEN
8 september 2004, 12:14
hey joney,

weet je wat ik het liefst zou doen?gewoon met al die troep volledig stoppen!!!!als je na al die jaren nog steeds niet echt geholpen bent,zou je voor minder de brui eraan geven!!!neem jij momenteel iets voor je haarverlies?natuurlijk is het voor iedereen anders he!!!ik ga nu een maand de androcur nog nemen,en dan op controle voor al een eventuele verbetering!verder ga ik mijn haar wat metrust laten,want er steeds met die agressieve schampoo en minoxidil op zitten wordt het alleen maar doffer en droger!het is vandaag mijn dagje niet,ik hoop dat mijn humeur er op verbeteren zal! het beste voor jou morgen bij de gynocoloog joney!en sorry voor mijn typfoutjes,het lijkt soms wel of ik terug naar school moet,hahahaha....
heidiken

Tiuri
8 september 2004, 12:19
Hee Heidiken,
Ik snap je frustratie maar Nizoral is echt geen agressieve shampoo, eerder mild. Als je toch last ervaart van Nizoral zou je kunnen overwegen over te stappen op Rooscure. Daar zit niet 2% maar 1% ketoconazol in en is bovendien al vermengd met een aangename conditioner die het haar verzorgd. Ik gebruik nu al een flink aantal weken Rooscure en ik vind het zalig. Mijn haar wordt er glanzend en vol van.

Rooscure is te koop bij bijv. Etos in Nederland. (zonder recept).

Cloud
8 september 2004, 12:40
Hoi Heidiken,

Kan je niet overschakelen op minoxidil 2%? Dat zal ook al een pak minder irriterend zijn denk ik.
Verder vind ik Rooscure een goeie tip.

Groetjes,
Cloud

HEIDIKEN
8 september 2004, 12:43
hey Laurensj

bedankt voor je reactie,.ik woon in Belgie,en hier is geen roos-cure te verkrijgen!ik heb van nature al droog haar,en al wat ik tot hier toe gebruikt heb maakt het alleen maar doffer!je zou voor minder aan alles gaan twijfelen he!ook minoxidil,waar ik héél in begin verbetering mee had verdraagt mijn hoofdhuid niet meer!ik ben zowat voor alles allergisch geworden!ik zal me nog wat beter informeren waar ik eventueel aan roos-cure kan geraken,want mijn haren kunnen best weer wat glans gebruiken!!!
groetjes,heidiken:cool:

HEIDIKEN
8 september 2004, 12:48
hoi Cloud,

ook jij bedankt voor je goeie wil,maar ik heb in de voorbije jaren ZOVEEL minoxidil gebruikt,zelfs van 2%,maar ook van die percentage gaat mijn hoofdhuid verschrikkelijk jeuken,en lijkt mijn haar op een mum van tijd wel stro!dus,ik denk dat ik het zonder zal moeten stellen,hoewel het voor velen heel positief werkt.

heidiken:cool:

Cloud
8 september 2004, 13:00
Heidiken, en spironolactone? Misschien slaat androcur gewoon niet goed aan bij jou en is er eens een andere anti-androgene aanpak nodig?

HEIDIKEN
8 september 2004, 13:13
Cloud,bedoel je daarmee dan ook aldactone?ik ben er op aanraden van de dermatoloog gisteren mee gestopt na een inname van 2 maanden!ik slik daarbij al reeds 4 jaar androcur,en vermits hij dat nog steeds het strafste medicament vond,zag hij er niet langer het nut van in.daarmee heeft hij mijn dosis androcur verdubbeld,waar ik eerlijk gezegd erg tegenop zie!maarja,ik kan maar proberen ,hoop op niet teveel nevenwerkingen

heidiken;)

HEIDIKEN
8 september 2004, 15:58
hey feb,

vlug voor ik ga werken nog een mailtje voor jou!hoe was je dag vandaag?vreemd eigenlijk hoe ik je mis nu je weer aan het werk bent!overdag tussen de schoonmaak door kom ik (meer dan goed voor me is)kijken naar nieuwe berichten!het moet nog wennen voor me dat jij,joney,en sigur er minder tussen staan!voor jou zal het wel positief zijn nu je meer je zinnen kunt verzetten!ik merk ook als ik aan't werken ben,dat ik veel minder met mijn haren bezig ben!maar éénmaal thuis lijkt mijn computerscherm wel een magneet!ik moet mezelf soms verplichten een karwei af te werken,anders zou ik hier uren verslijten!ik hoop dat je het goed stelt.hoe was het bij jou de laatste keer met haren wassen?ik veronderstel dat je het onlangs toch weer gewassen hebt!bij mij was het zoals je gisteren lezen kon weer een ramp!maarja,ogen sluiten weet je wel...gemakkelijk praten zeg ik dan!alléz,ik moet er nu vandoor,ga héérlijke frietjes bakken!hou je goed,en tot mails

je webmaatje,heidiken;)

sigur
8 september 2004, 16:29
Hé meiden!!!!!!!!!!!!!!!

Ik heb jullie gemist!!!!!!
Zaterdagavond na het bezoek, ben ik met mijn zus meegereden (ik wilde niet alleen zijn) en heb daar een aantal dagen gelogeerd. Aangezien ze geen internet heeft kon ik pas vandaag weer op haarweb kijken. Ik kwam gisteravond laat pas thuis en moest er vandaag heeeeeel vroeg uit.
Ik ga even de berichtjes lezen en dan ben ik weer terug!

Heeel veel liefs van sigur

sigur
8 september 2004, 17:11
Zo, daar ben ik weer!! Ik heb even de berichtjes gelezen. De reden dat ik met mijn zus ben meegegaan is omdat ik me ontzettend rot voelde. Ik heb in het bijzijn van mijn bezoek gehuild, voelde me echt heel erg somber. Gelukkig bestond het bezoek uit een hele goede vriendin en mijn zus. Ze zagen het verschil tussen mijn haar nu en mijn haar een tijdje terug. Dat was zo bevestigend dat ik niet alleen wilde zijn, kon zijn.....

Ik vind het zo lief van jullie om te lezen dat mijn afwezigheid jullie opviel!! Dat er mensen waren die aan me dachten terwijl ik in de put zat. Ik heb in de dagen dat ik hier afwezig was ook heel vaak aan jullie gedacht!!!
Ik hed vandaag mijn haar nog niet gekamd, ondanks dat ik moest werken. Ik heb krullend haar dus dat valt toch niemand op, vlecht erin gedaan klaar!!!

Ik heb de berichtjes gelezen en heb veel gemist zie ik. Heidiken het spijt me zo dat ik je geen succes heb kunnen wensen bij de dermatoloog en dat ik je niet heb kunnen feliciteren met de verjaardag van je kind, dus bij deze!!
Ik las dat je haarverlies androgenetisch is omdat de dokter teveel losse haren opmerkte, maar zie jij de uitgevallen haren wel weer terug komen?

Joney, Kan het uitblijven van je menstruatie te maken hebben gehad met het slikken van de androcur? (staat in de bijsluiter dat het kan voorkomen. Je bent ermee gestopt zei je, merk je al dat je je wat beter gaat voelen (hoop het voor je meid)jij kreeg de 50 mg. androcur. Nu las ik in de bijsluiter van de 50 mg. (op internet) dat dit inderdaad wordt voorgeschreven aan mensen die androgenetisch haarverlies hebben. In de bijsluiter van de 10 mg. lees ik daar helemaal niets over?? Dus ik weet niet eens of ik er dan wel baat bij zal hebben?

Heidiken hoeveel mg, slikte jij voor ze de dosis verhoogte? En hoelang mag je dit eigenlijk doorslikken van de arts?

Feb hoe is het met jou?

Ik heb jullie gemist meiden!!!
Heeeeeel veel liefs van Sigur

HEIDIKEN
8 september 2004, 20:31
hey sigur,

wat ben ik blij weer iets van je te horen!ik was echt ongerust!ik begrijp mezelf soms niet hoe erg ik me aan jullie gaan hechten ben!!!nochthans is er geen persoonlijk contact,maar die band is heilig voor me!de reden daarvan is het begrip dat ik voel bij jullie!sigur,ik heb steeds androcur 5Omg geslikt(om de twee dagen een half tabletje).vanaf gisteren is mijn dosis verdubbeld ,dus elke dag een half tabletje!ik ben benieuwd!!!de dermatoloog zei me dat er na één maand al duidelijk verbetering moet zijn,zoniet denk ik echt dat ik er de brui ga aan geven!gebruik jij nu ook al de androcur??zo ja,hoe voel jij je ermee?slik je nog iets anders buiten dat?ben je nog steeds zo verdrietig,of voel jeje al wat beter?ik stel véél vragen he,maar je leek wel een eeuwigheid verdwenen te zijn!ik hoop dat de korte vakantie bij je zus je goed gedaan heeft!!!echt waar!!!ik zal je nu weer wat meer op het scherm zien verschijnen he!(hoop ik althans!!).hou je goed !!!!

liefs,heidiken;)

HEIDIKEN
8 september 2004, 20:45
sorry,zie nu pas dat ik een paar vragen vergeten antwoorden ben!ik heb steeds een sterke hergroei beweert de dermatoloog,anders zou ik allang kaal moeten geweest zijn,want bij die honderden haren die ik iedere dag al 17 jaar verlies is het nog steeds niet echt zichtbaar voor een buitenstaander!ikzelf en mijn naaste familie zien natuurlijk wel een gigantisch verschil na al die jaren,dus allemaal teruggroeien doen ze niet meer!!!spijtig genoeg:crybaby: .wat de androcur betreft mag je zelfs tot een eind na de menopause slikken!ik hoop dat ik niet teveel last ga krijgen van nevenwerkingen,want zo'n dubbele dosis lijkt me niet echt gezond!toch had ik geen andere keuze,vermits mijn verlies zeer ernstig is op dit moment.wat ik nooit zal begrijpen is dat ze nooit iets gevonden hebben bij een hormonaal onderzoek!ben daarvoor naar een speciaal ziekenhuis geweest,en ook het bloedonderzoek bleek volledig normaal!alleen aan mijn haargrens kan de dermatoloog zien dat het androgenetisch is!het typische driehoekje vooraan aan mijn slapen geeft de bevestiging!mijn haar is op korte tijd"sterk" uitgedund,ik kan er zelfs geen staartje meer in maken,is véél te fijn!vreselijk,ik rouw daar wel om!laten we hopen voor ons allen dat we erdoor geraken,ik gun het iedereen van harte!

groetjes,heidiken

feb
8 september 2004, 21:03
Hoi,

Sigur, wat fijn dat je er weer bent! Ik dacht ook al die heeft het even helemaal gehad met dit forum. Hopelijk heb je een goed weekend gehad met je zus, even weg uit alles.

Heidiken, ik heb ondertussen alweer mijn haren gewassen namelijk zondagavond en woensdagavond. Ik dacht vanavond ik ga gewoon mijn haren wassen want ik kan wel super voorzichtig met mijn haren doen maar dat helpt toch helemaal niets. Helaas komen er nog steeds veel haren uit. Ik tel ze nog steeds. Maar ik heb me voor genomen om niet te gaan huilen en tot nu toe lukt dat aardig. Het scheelt nu wel een beetje dat ik weer werk maar toch blijft dat haar de hele dag in mijn gedachten meespelen. Wat zou het toch fijn zijn als dit niet meer zo zou zijn, dan zou er zo'n zware last van mij afvallen. Dat lijkt me zo heerlijk.

Als ik zo op het Internet zit te kijken dan zie ik op Amerikaanse sites dat er eigenlijk best veel mogelijkheden zijn met haarextensions ed. Nu weet ik dat de warme technieken met wax ed erg slecht is voor de haren maar in Amerika zijn er diverse technieken, die minder schadelijk zijn voor je haar. Alleen kan ik die methodes niet vinden in Nederland. Als ik dan naar deze sites kijk en ik zie voor en na dan denk ik er zijn toch nog wel manieren om te zorgen dat je haren er beter uitzien. Dat geeft me dan enigszins een geruststelling op dat moment.
Wat ik graag nog van jullie zou willen weten is, als ik mijn haren kam komen er zeg maar 100 haren mee, als ik vervolgens na bijvoorbeeld een kwartier weer kam komen er weer haren mee. Dus als ik over de hele dag genomen iedere keer zou kammen komen er steeds haren mee. Het houdt gewoon niet op. Hebben jullie dit ook? en zou iemand die weinig haarverlies dit dan ook hebben? Ik kan me dat niet meer herinneren, want normaal gesproken kam je natuurlijk je haren niet steeds.

Verder duurt het wachten wel erg lang voordat ik naar de dermatoloog kan. Want aangezien ik geen medicijnen/middelen tegen de haaruitval gebruik kan er nog zoveel uitvallen de aankomende weken en als ik nu als iets zou kunnen gebruiken dan scheelt dat alweer. Toch?
Maar aan de andere kant hoop ik zo dat het slechts tijdelijk is want je hele leven iets tegen de haaruitval doen is geen fijn vooruitzicht........

Groet Feb

HEIDIKEN
8 september 2004, 21:30
hey feb,

vlug even antwoorden op je vraagje!ik kam s'morgens ook steeds goed mijn haren(echt veel zijn er dat spijtig genoeg niet meer hoor:crybaby: )!maar in mijn kam hangt er telkens weinig of geen haar.het komt er pas goed uit als ik er met mijn handen doorga!dan zijn het er een pak hoor!altijd krijg ik hoop als ik mijn kam bekijk,maar achteraf voel ik me weer depri!ook nadien blijft het er steeds uitkomen,de ganse dag als het moet!veel minder dan bij het kammen natuurlijk,maar toch...!!!dezemorgen viel het mee,het waren er rond de vijftig,maar ondertussen is het avond,en ben ik er weer een aantal verloren.de reden dat het wat meeviel heeft met mijn wasbeurt van gisteren te maken,toen leken het er weer duizend!op zo'n moment kan ik een huilbui niet tegenhouden hoor,dus applaus voor jou vandaag!heb je niet ongeveer een gedacht hoeveel haren het waren bij het wassen feb?eigenlijk gek om het te vergelijken,want ieder haartje is heilig voor me!!!voor jou ligt misschien goed nieuws op je te wachten,ik gun het je althans!!!bij mij begint het er stilaan hopeloos uit te zien,en ik voel ook wel dat ik op het einde van mijn krachten zit!!!je steekt er zo ontzettend veel energie in,en je moet steeds zo'n harde klappen verwerken!wij verdienen ergens een standbeeld,om steeds maar de moed op te brengen om door te gaan!

liefs,heidiken;)

Andastra
8 september 2004, 22:16
Ik zal hier ook maar es beginnen te reageren, als mede-haarverliester...

Me eerst ff kort voorstellen: ik ben 18 jaar en verlies nu al meer dan 'n jaar m'n haar, alléja, toen begon het me toch op te vallen dat 'k erg veel haar verloor elke keer 'k m'n haar waste etc... Nuja, op zich zijn dat er nog altijd niet zooooooo heel erg veel, als 'k m'n haar was 'n 200-tal max, en andere dagen rond de 50... 't Is niet dat 'k ze echt tel, maar zo schat ik 't ongeveer... Ik heb er mee leren leven, grotendeels omdat m'n vriend me deze zomer heeft laten vallen en ik toen inzag dat ik eigenlijk heel gelukkig was toen 't "enkel" m'n haar was waar 'k mee sukkelde...

Waar 'k wel serieus van in de put zat was toen m'n pa me gisteren zei dat je begon te zien dat 'k minder haar heb :eek: ben 'k echt slecht van geweest, maar 'k heb niet gehuild... Heb al erg lang niet meer gehuild om m'n haar, ook al valt het precies alsmaar meer uit...

Ik gebruik nu toch al 5 maanden minoxidil, maar dat helpt dus totaal niet, nuja, over 3 maanden zie 'k m'n dermatoloog terug, mss kan hij me dan wél iets zeggen...

Ohja, ik heb nog altijd 't probleem dat 't haar zo op de grens tss m'n gezicht en m'n haar (mja, weet niet hoe 't anders te beschrijven) zo bij m'n slapen, heel erg meekomt als 'k er gewoon erg zacht aan trek, je kan 't zelfs geen trekken noemen... Heeft niemand anders dit? Want het is eigenlijk alleen als 'k weeral es 10 van de 20 haren meeheb die 'k vasthad dat 'k in paniek sla...

Liefs en veel sterkte!

HEIDIKEN
8 september 2004, 22:46
hey andastra,

wat je daar omschrijft dat je haren zo dun en sneller loskomen aan je slapen doet me sterk vermoeden dat het meer androgenetisch lijkt!ik ben natuurlijk geen dokter,maar weet langzamerhand wel al door de jaren heen waar het over gaat!ik raad je aan om een bloedonderzoek te laten uitvoeren,daaraan kan je al zien of er tekorten of een hormonaal probleem zich voordoen!op zich zijn het niet echt zooooveel haren,vergeleken bij het verlies van de meesten onder ons,maar het zijn er wel TEVEEL,en dat laat je best eens nakijken!wat ik graag nog van jou zou willen weten is hoe jij reageert op die minoxidil!heb jij ook de indruk dat je haar er droger en doffer door lijkt,of ben ik daar alleen zo gevoelig voor!verder wens ik jou ook veel sterkte toe!een onderzoek zal je ten goede komen !

heidiken

feb
8 september 2004, 23:06
Hoi meiden,

Heidiken, ja die hoop die je toch alsmaar hebt. Ik kan me eigenlijk heel goed voorstellen dat je op een gegeven moment echt doodmoe bent. Het lijkt me zo zwaar als je dit al heel veel jaren hebt. Fijn dat we elkaar op deze site kunnen steunen en het voelt bij mij erg goed om te weten dat jij en anderen mensen meeleven. Bedankt daarvoor!
Ik kijk trouwens ook vaak even op dit forum om te zien he het met iedereen gaat en natuurlijk of er nieuwe middelen onderzoeken zijn omtrent haarverlies.

Andastra, wat knap van je dat je niet hoeft te huilen, ik vind dit erg moeilijk. Ik vind het gewoon zo moeilijk, vooral omdat ik denk dat het niet meer zal ophouden en dus kaal zal gaan worden. Ik wou dat ik zo sterk ben als jij. Heb je wel veel gehuild of ben je een heel sterk persoon? Hoe doe je dat?
Verder is mijn haarverlies metname bovenop mijn hoofd en valt het de gehele dag door uit. Als ik met mijn handen of een kam door mijn haren ga heb ik altijd veel haren, ook na het wassen etc. Die kleine donshaartjes die bij je slapen zitten vallen volgens mij nog niet zo hard uit. Terwijl ik dit typ zit ik er aan en natuurlijk komen er weer haren mee. Shit, dus die vallen ook uit.

Groetjes aan jullie Feb

HEIDIKEN
9 september 2004, 09:20
hallo iedereen,

ik voel me in tegenstelling tot gisteren echt goed in mijn vel vandaag!bij het kammen dezemorgen waren het maar een 3Otal haren,en ik zie er vandaag gewoon goed uit!mag ook eens gezegd worden he!ik heb geen verklaring voor mijn gelukkig gevoel,maar wil het toch allesinds delen met jullie!morgen kan het weer anders zijn,want op zo'n korte tijd kan wel geen wonder gebeurd zijn!ik wens jullie ook een aangename dag toe!

heidiken:cool:

feb
9 september 2004, 09:29
Ik voel me vandaag erg verdrietig. Ik heb het helemaal gehad. De afgelopen dagen ging het redelijk tot aan gisteravond voordat ik naar bed ging. Ik had s avonds nog mijn haren gewassen, weer veel haren maar ik dacht ik ga niet huilen. Totdat ik naar bed ging ik ging door mijn haren en er kwamen er zoveel af. Ik voelde me zo bang ben naar mijn vriend gegaan en ik heb volgns mij wel een uur gehuild. IK heb nu nog dikke ogen, ik voel me zo slecht, mijn haren worden zo dun, zien er slecht uit, het is gewoon geen gezicht meer. Ik weet het nu echt niet meer wat ik moet doen. Ik voel me zo down en bang tegelijk. Het komt wel goed etc kan ik niet meer geloven. Elke keer weer die zware teleustelling. Heidiken, fijn dat je je goed voelt. Ik weet het niet meer ik heb het TOTAAL gehad met die rotharen.
Feb

sigur
9 september 2004, 10:48
Hé Febje!!!

Meid wat vervelend voor je!!! Wel onzettend fijn dat je zo'n lieve vriend hebt waarbij je terecht kunt! Kan hij het een beetje begrijpen?
Feb, het ligt natuurlijk een beetje aan de uitslag van het onderzoek maar zou je androcur of iets anders willen proberen als ze je het zouden voorstellen?

Heidiken 30 haren!!!!!! Dan zit je zelfs onder het gemiddelde!!! Ik kan me voorstelllen dat je je heel erg goed voeld. Slaat de androcur nu al aan?? Of heb je wel vaker maar dertig haren? Dat is echt super weinig!!!!! Fijn zeg!
Je zegt dat je normaal op de 50 haren zit is dat per dag of per kambeurt? Want als dat per dag zit, dan zit best goed aangezien de mensen zo'n 50 tot 100 haren per dag verliezen. Trouwens die honderd haren per dag.....Toen ik nog geen last had van die haren verloor ik er maar zo'n 10 a twintig zelfs met het haren wassen. Mijn zus verliest er maar zo'n 15 met een kambeurt en verliest er de verdere dag maar een paar haartjes, ze zitten echt muurvast (ik heb haar in de gaten gehouden en haar heel erg vaak aan de haren gezeten, arme zus!!!) Dus honderd per dag zou in vergelijking met vroeger nog veel zijn aangezien dat zou betekenen dat mijn haren dan een kortere levensduur zou hebben en ze niet meer zo lang zouden worden. BBBBBlllleeeee, ik wil mijn oude haarverlies weer terug!!!!

Ik slik de androcur nog niet ik moet er a.s maandag mee beginnen. Ik ben nu aan het wachten op mijn ongesteldheid. Maar ik ben nog een beetje aan het twijfelen. Ik vind het eng om er mee te beginnen maar vind het ook eng om het niet te doen. Ik ben wel opgelucht dat je het mag slikken tot ver over de menopauze, dan is het toch zeker de moeite waard want ik zou er niet aan beginnen als ik er na een paar jaar weer mee op zou moeten houden.

Hé Joney hoe is het met jou?

Feb, schrijf lekker van je af!!!!!!!

Liefs, Sigur

Andastra
9 september 2004, 11:04
Sigur, dat vergelijken met mijn zus heb ik ook erg veel gedaan, en aan haar haren getrokken en bestudeerd terwijl ze ze aan 't kammen was enzo, maar daar werd ik pas echt depri van, haar haren komen gewoon niet los, als zij ze ruw kamt nadat ze haar haar net gewassen heeft komen er mss 3 mee, als ik dat zou proberen zouden het er boven de 200 zijn, daarom dat 'k altijd erg voorzichtig ben...

En van nature ben ik niet zo sterk, ik huil enorm veel, en toen 'k het pas had vernomen heb 'k dagen aan een stuk gehuild, maar weet je, dat verandert nix aan de hele zaak, en zolang ik nog genoeg haar heb om te verbergen dat 'k haarproblemen heb blijf ik gelukkig :) als je nu al begint te huilen omdat je mss ooit kaal wordt (wat goed mogelijk is dat nooit gebeurt, want binnen 5 à 10 jaar zal er ook wel 'n wondermiddel voor vrouwen gevonden zijn, hoop doet leven he ;) ) wat zal je dan doen als je 't écht bent? Okay, ja, elke dag al die haren zien uitvallen is natuurlijk verschrikkelijk deprimerend, maar je gaat er niet dood van... Wat als je ouders plots ernstig ziek werden? Of je beste vriend verongelukte? Dàt is erg, ik weet dat 't soms erg moeilijk is om te relativeren, maar echt, sinds 't uit is met mijn vriend ben ik een echte levensgenieter geworden, ik ben gelukkig met de dingen die ik heb en ik wil daar van genieten zolang ik nog kan... Ik was zo ongelukkig door m'n haar, dat ik de laatste maanden met m'n vriend 'n beetje verpest heb voor mezelf en dat neem ik mezelf zo kwalijk...

Echt, meiden, 'n goeie raad van mij: stel je es voor dat er iets verschrikkelijks gebeurt, stel 't je echt voor, en dan zal je wel merken dat je alles hebt om gelukkig te zijn... Als je haar weg is, kan je nog altijd 'n pruik aandoen en niemand die er iets van zal merken... En 'n kaal kopje kan ook best mooi zijn hoor :)

Bij ons (in België) is er een nieuw programma, over twee meiden die door Italië trekken in een cabrio, en dat zijn echte babes, en nochtans, een van de 2 heeft geen haar, en die is daarom niet minder aantrekkelijk hoor :)

Dus, kop op mensen, het is maar haar, daar laat je je leven toch niet door vergallen? Stop met haren te tellen, of te kijken of er soms haren loszitten, laat 't gewoon allemaal gebeuren, als je je haar wast, kijk dan niet naar de haren die uitvallen, doe alsof 't allemaal normaal is en dat dat wel ophoudt, ontken het voor mijn part, maar alsjeblieft, wees allemaal niet zo ongelukkig, da's nergens goed voor...

Heel veel liefs en sterkte!

Ohja: door de minoxidil is m'n haar 'n stuk gezonder en glanzender geworden, helemaal niet dof dus, maar voor de rest totaal geen verschil, 't valt even sterk uit, en van hergroei heb 'k ook nog niet veel gemerkt

En ik heb al 'n bloedonderzoek gedaan en alles is perfect normaal :(

Oh, en Sigur, hou je ons op de hoogte van je ervaringen met androcur?

Joney
9 september 2004, 12:11
Fijn dat er vandaag wat positievere verhalen op dit forum staan, goed heidiken maar 30 haren! en Andastra super knap dat je zo positief ben! Verder wou ik dat het bij mij ook iets beter zou gaan maar ik voel me zeer slecht gisteren de uitslag van mijn dhea hormoon gekregen en wat ik op internet heb kunnen lezen is de mijne zeer hoog! maar goed ik weet niet of die hetzelfde zijn berekent als mijn dermatoloog heeft gedaan, mijn zorg nu erbij is wat ik al eerder heb vertelt hoe zit het met mijn vruchtbaarheid, gisteren was ik daar zo bang voor dat ik helemaal overstuur raakte zelfs na een kalmeringspil voelde ik me niet rustiger. Vandaag zit ik dus in spanning voor wat de gyna mij gaat vertellen. nou meiden sterkte en tot snel kus Joney.

sigur
9 september 2004, 13:27
Hé Joney ik wens je heel veel succes!!!!!

Nou en ik heb vandaag weer eens mijn haar gewassen.....Denk dat ik toch de androcur maar moet proberen....

Liefs, Sigur

sandra24
9 september 2004, 13:42
Hee meiden,
ik wilde ook wel eens weten wat dat DHEA betekende, en heb het in de wetenschappelijke wereld nagekeken. Er zijn onderzoeken gedaan naar de hoogte van dat hormoon in AA vrouwen, en het is significant verhoogd. Dus het klopt wel dat jullie dat ook hebben. De oorzaak van dat hormoon is een verhoogde activiteit van 5-alpha-reductase, wat testosteron omzet in DHT, weet niet precies wat dat dan weer doet. En, een blocker van die alpha reductase is... finasteride. Nu vroeg ik me af als er een verhoogde DHEA is vastgesteld, of je dan ook finasteride krijgt voorgeschreven, en of dat helpt?
Ik zit zelf een beetje in de medische onderzoekdwereld, dus ik ben eigenlijk wel benieuwd naar dat finasteride. Ik heb nog niks gezien over vruchtbaarheid, maar zal toch eens verder kijken.
Ik weet het, ik lever geen oplossingen voor jullie, maar ik wil toch even latern weten dat er echt wel onderzoek gedaan wordt en wie weer, is er ooit een goed middel voor ons!
Liefs,
Sandra

sigur
9 september 2004, 14:19
Hoi Sandra,

Volgens mij wordt finas niet voorgeschreven aan vrouwen, waarom weet ik niet.
Is Androcur ook een blocker hiertegen?

Liefs, Sigur

sandra24
9 september 2004, 14:35
Hai,
nee, klopt, het heeft iets met risico's in de zwangerschap te maken, zag ik al. Het wordt gebruikt tegen prostaatkanker in mannen... daar hebben wij gelukkig geen last van!
Over androcur kan ik niet vinden wat de werking precies is, maar in elk geval niet een blocker op hetzelfde stofje.
Wat ik wel nog tegen kwam was een middel Thymuskin, Iemand hier van gehoord??? Het heeft in Duitsland klinische onderzoeken overleefd, en zegt te werken voor alle soorten alopecia.
Thymuskin works by protecting the hair follicles against the biological imbalance caused by the over-production of DHT.
HEt zou dus el op hetzelfde punt werken, maar geen idee of het echt wat wordt. Wel superduur trouwens, maar misschien is het wat voor de Nederlandse markt...
Liefs,
sandra

HEIDIKEN
9 september 2004, 14:43
hoi iedereen,,

eerst en vooral wil ik toch duidelijk stellen dat dit de eerste keer is dat ik s'morgens zo super weinig haren meehad!zoals ik al zei heb ik daar geen verklaring voor!eergisteren bij het wassen waren het er nog zeker 5OO,en zelfs gisteren bij het kammen was het meer dan de normale hoeveelheid!ik snap er dus niets van,maar geniet nu wel even van mijn kortstondig geluk!!!de androcur kan daar niet de oorzaak van zijn,vermits ik het al 4 jaar slik,en nu pas mijn derde dag met een dubbele dosis bezig ben!ik zal het pas echt merken wanneer ik het morgen of zaterdag ga wassen!!

feb,je weet dat ik ook meer dan 5OO haren verlies telkens ik het was!!ik heb de zaterdag nog een paniekaanval gekregen,met huilen,roepen,en tieren tot gevolg!
ik wou op dat moment gewoon dat mijn leven voorbij was(verschrikkelijk he!!!)!
dus ik begrijp maar al te best de angst die je gisteren weer voelde,BIJ MIJ IS DAT NET ZO!!!ik heb gelezen dat het bij jou meestal bovenop je hoofdhuid is,wat toch ook weer sterk op aga lijkt!starten met androcur zou voor jou best wel kunnen helpen!je wacht natuurlijk beter af wat je dermatoloog zal voorstellen!ik heb het al meerdere keren gezegd,ik wou dat we dichter bij elkaar woonden,durf wedden dat we goeie vriendinnen konden worden!ik heb nu al een band met je,en ik hoop dat je soms wat steun bij me vindt!als je het moeilijk hebt,weet dan dat ik en al de rest hetzelfde meemaken,dezelfde angst,dezelfde gedachten,en vooral:hetzelfde verdriet!!!zoals jij het vaak tegen mij zegt:::komop meid!!!

sigur,hoeveel mg androcur ga jij beginnen slikken?ik denk dat het bij mij puur toeval is dat het vandaag zo goed met me gaat!eergisteren en gisteren was nog een ramp,dus één dagje later kan er niet veel veranderd zijn ,toch?ik heb de voorbije weken en dagen GIGANTISCH veel haren verloren dat ik ergens niet kan snappen dat er nog op mijn hoofd staan!die angst die je dan voelt maakt je kapot!ik hou je wel op de hoogte als ik mijn haar wassen zal!!

joney,,

laat je moed nog niet volledig zakken,wachten op de uitslag van je gynocoloog!!!!wij duimen alvast allemaal voor je!!!!breng ons maar vlug op de hoogte,we leven met je mee!

heidiken;)

HEIDIKEN
9 september 2004, 15:07
hey andastra,

jou verhaal heeft me sterk aangegrepen!zoals jij het beschrijft zou het moeten zijn,maar helaas....ik ben er niet sterk genoeg voor!!!je hebt volkomen gelijk wat je allemaal neerschrijft,zovéél waarheid in je tekst!en al besef ik ook wel dat er meer is dan die rotharen,toch kan ik er mij zelfs na 17 jaar nog niet bij neerleggen!uiterlijk merk je misschien nog niets aan mij,maar innerlijk ben ik een wrak geworden!al die jaren gevochten,er echt ALLES voor gedaan om mijn haarverlies tegen te gaan,maar je hebt het lot niet in eigen handen,en moet de natuur haar werk laten doen!en dan plots ,als ik het zelf niet meer verwacht stabiliseerd zich de haaruitval weer,zonder enige verklaring!!!maar niet voor lang,want na hoogsten 4 maanden ben ik weer vertrokken voor de rest van het jaar!8maand verlies,3a4 maand stabilisering! en dit al 17 jaar,om gek van te worden!altijd bij een herbegin denk ik van::nu komt het NOOIT meer goed,dus weer afwachten nu!!!
bedankt voor je steun,we kunnen het best gebruiken!oja,leuk,ik, woon ook in belgie(oost-vlaanderen!).

sandra,fenisteride wordt meestal aan mannen voorgeschreven,androcur blijft het BESTE en STERKSTE middel voor een stabilisering!!!dat zijn de woorden die ik onlangs nog van de dermatoloog te horen heb gekregen!
groetjes,heidiken

Andastra
9 september 2004, 16:48
Heidiken, jij hebt tenminste 'n stabilisatie :) maar kan 't niet gewoon zijn dat jij 'n hele sterke rui hebt? Zoals je zelf zegt is het na 17 jaar nog altijd niet uiterlijk te merken, dus dat zegt toch al heel wat, niet? Mss zal je 't wel nooit zien :D

En Joney, we duimen allemaal mee voor je, het komt wel in orde, geloof er gewoon in!

Joney
9 september 2004, 17:06
Ik ben net bij de gynacealoog geweest, gelijk een inwendig onderzoek en het blijkt dat ik cystes op de eierstokken heb dus ik leidt aan het pco syndroom.
Geen leuk nieuws dus. Hij heeft nogmaals mijn bloed laten prikken ivm de waardes van mijn hormonen enz. omdat de berekening van die dermatoloog hem vaag was. Ik word nu weer over 2 weken terug gebelt om die waardes te bespreken, Joney

feb
9 september 2004, 17:27
Hoi iedereen,

Bedankt allemaal voor de lieve berichtjes. Het gaat niet zo goed met me, de tranen lopen over mijn wangen. Ik baal verschrikkelijk, zoveel haar weer eruit. Mijn haar ziet er niet meer uit. Hoe moet dit ooit nog goedkomen. Ik bericht wel weer als het wat beter met me gaat.

Feb

Joney, goed dat ze de oorzaak hebben gevonden, hopelijk kunnen ze er wat aandoen, ik heb er wel eens van gehoord maar meer ook niet. Sterkte!

Andastra
9 september 2004, 17:27
Oi, da's minder... Wat houdt 't precies in?

sigur
9 september 2004, 18:46
Joney, eindelijk weet je meer! Weet je ook de oorzaak ervan? En is dat de oorzaak van de haaruitval? Misschien dat daarom de androcur maar niet aansloeg.

Feb, ik zit ook in een giga dip. Ik heb vandaag mijn haar gewassen en daarnet pas mijn haar gekamd.........vandaar dat ik meteen weer (voor de zoveelste keer vandaag) op haarweb te vinden ben. Die androcur moet echt gaan aanslaan want anders ben ik de weg kwijt...

Heidiken, vervelend he die ups en downs met je haar! die heb ik ook veel. Dan denk je dat het goed gaat om vervolgens de volgende dag weer een pluk haar in handen te hebben. Ik hoop voor je dat je morgen ook weer een goede haardag zal hebben.

Liefs, Sigur

Joney
9 september 2004, 19:12
Ik heb ook die ups en downs dat ik denk dat het beter gaat en dan weer slechter, over dat pco dat is een syndroom en een van die syptomen is haaruitval dus waarschijnlijk is dit de oorzaak maar ik kan niet echt zeggen dat ik er blij mee ben. Want zwanger worden zal er misschien iets moeilijker door worden en als ik stop met de pil word mijn haaruitval zo ie zo weer erger. dus ik hoop dat ik snel zwanger zal zijn. sterkte allemaal Joney

sigur
9 september 2004, 19:31
Ik was een beetje aan het rondneuzen op internet en kwam deze site tegen misschien dat iemand er wat aan heeft.

http://www.atriummc.nl/Alopecia_androgeneti.1400+m5a378afd5a3.98.html

Joney, Krijg je nu medicijnen of gaan ze de cystes weghalen? Wat wijst nog meer op (bijwerkingen) op cystes, ik wil namelijk niet meteen denken dat ik dat ook heb hoor, maar stel je voor dat ik de androcur ga slikken terwijl ik het in een hele andere hoek zoeken moet?
Ik heb nog nooit een kind gebaard, weet niet of dit van belang is. Kan de pil er de boosdoener van zijn? Sorry dat ik meteen zo hysterisch lijk....Maar zou het graag willen weten, uit belangstelling maar ook zodat ik het wel of niet kan uitsluiten bij mijzelf.

Liefs Sigur

sigur
9 september 2004, 19:53
Hoi,

Ik had net weer even zitten neuzen op internet en las daar iets over PCOS. Ik weet niet precies mee hoe het er stond maar het kwam er op neer dat er in plaats van follikels cystes groeien. En dat dit te maken heeft met de (toch weer) hormoonhuishouding. Symptomen van PCOS kunnen zijn: een onregelmatige tot geen menstruatie, overbeharing, overgewicht, acné.

Liefs, Sigur

HEIDIKEN
9 september 2004, 20:54
seg sigur,mag ik nog even van je weten hoeveel androcur je gaat gebruiken?in de eerste 2 weken zullen je borsten in omvang toenemen,daar kun je helaas niet onderuit denk ik,.ook zullen ze veel gevoeliger zijn,kan best wel wat op je humeur werken.maar dit verdwijnt vrij snel,en voor je het weet ben je er aan gewoon!ik hoop dat je vrij snel verbetering merkt!

feb,je hebt het nu echt wel gehad he meid,zelfs onze bemoedigende woorden kunnen je maar weinig schelen! het lost je probleem ook niet op,maar weet dat we je blijven steunen.mijn mooie glanzende krullen van vroeger zijn ook verdwenen,ik moet me de laatste jaren ook tevreden stellen met een uitgedunde haarlook,dat best wel frusterend kan werken!maar beter dat dan helemaal niets meer!dus,als je ons nodig hebt::::::"we zijn er voor je!"!

joney,eigenlijk weet ik niet goed hoe ik op jou moet reageren!ergens blij misschien dat er toch een oorzaak is gevonden die verband houdt met je haarverlies,anderzijds de verontrusting wat je zwangerschap betreft:gewoon nog even geduld proberen hebben zal het beste zijn!;)

HEIDIKEN
9 september 2004, 21:17
hey andastra,

uiteraard heb ik een enorme vlugge wissel,wat het hele jaar door bijna tot een sterk haarverlies lijdt.en al is er wel steeds een hergroei,het kan nooit in diezelfde hoeveelheid terug komen,dan dat het uitvalt!ik zit met heel veel verschillende lengtes,met als gevolg dat lang haar voor mij bijna niet haalbaar is!ook blijft het dun lijken,omdat het de kans niet echt krijgt volledig door te groeien!ze vallen er na een drie-viertal maanden gewoon weer uit!toch best wel zielig:crybaby: .de dermatoloog probeert me ook steeds gerust te stellen omdat het na 17 jaar voor een buitenstaander niet echt zichtbaar is,maar dat neemt mijn angst niet weg.integendeel:ik en mijn naaste familie zien echt wel een gigantisch verschil hoor!nog even dit:ben jij tevreden met die nizoralshampoo?je gebruikt hem toch al 3 maanden,hoe ervaar je dit?ik ben er nu maar pas mee gestart,vandaar...!ik heb van nature droog haar,ben bang dat het nog sprokker gaat worden!
heidiken

sigur
9 september 2004, 21:17
Hé Heidiken,

Ik heb de 10 mg. voorgeschreven gekregen die ik dan doormidden breek dus 5mg. Samen met de Diane 35 (die ik alweer 14 maandenslik)kom ik dus op 7 mg. Ik hoop dat het helpt en wel snel kan niet teveel haar meer missen!

Ten eerste zou ik de klok willen terug draaien dan zou ik nooit met de Diane zijn begonnen en dan zou ik nooit last van haaruitval hebben gehad. Dit kreeg ik namelijk door de grote hormoonverandering toen ik er de eerste keer mee stopte. Na drie maanden weer de Diane was de haaruitval weg. Paar jaar later stopte ik weer met als gevolg: haaruitval. Dus ik weer aan de Diane maar het houdt maar niet op terwijl het nu 14 maanden later is. Ik heb zo'n spijt dat ik ermee ben gestopt!!!!! Ik zit nu toch weer aan de Diane, dus het was allemaal niet nodig geweest. Als ik nooit (voor even) gestopt zou zijn zou ik die enorme bos haar nog hebben!!!!!!!!Dat weet ik echt zeker. En nu moet ik er weer wat bij gaan nemen. Het lijkt net alsof mijn lichaam immuun is geworden voor de 2mg. en meer nodig heeft.

Heidiken, merk je dat je haren minder vettig zijn door de androcur?
Trouwens van die grotere borsten, dat vind ik niet zo'n vervelende bijwerking ha ha. Nemen deze weer af of blijven ze groter dan voorheen? Wist je dat ze androcur voorschrijven aan transsexuelen? Die krijgen er borstontwikkeling door, bredere heupen etc. en hun haren stoppen dan met uitvallen.

Ik had trouwens nog een site gevonden voor de liefhebbers:
Deze man schijnt behoorlijk populair te zijn op het gebied van haar.

http://www.hormonehelpny.com/

Liefs, Sigur

HEIDIKEN
9 september 2004, 21:31
sigur,

5mg lijkt me echt wel heel laag,!!!misschien moet jij niet meer hebben,maar ik slik nu 25mg iedere dag+yasmin er nog bij!mensenlief, wat een hemelsbreed verschil!wat ikzelf nogal onbegrijpelijk vindt is het feit dat ik er gewoon niet maandelijks mag mee stoppen,ik moet het continu jaar in,jaar uit blijven verder nemen!dit om een ijzertekort te voorkomen,waar ik vroeger door hevige maandstonden enorm veel last van had!dus,...echt gezond kan dat toch niet zijn ,al beweerd de gynocoloog dat het geen kwaad kan! bij het stoppen van de androcur krijgen je borsten "spijtig" genoeg zijn normale proportie terug!eigenlijk ben ik best wat bang die mijn dosis verdubbeld is,ik weeg maar 43kg,maar heb nu al een flinke boezem!voor mijn part moet er niets meer bij hoor!je haren worden zeker niet vettiger door androcur,ik wou dat het wel zo was,ik heb last van "droog"" haar!je zal nu al wat wijzer geworden zijn wat de androcur zowat met je doet he!!starten maar zou ik zeggen,en dan hopen op een goed resultaat:)

heidiken

sigur
9 september 2004, 22:35
Hé Heidiken,

Ik had een berichtje voor je getypt maar hem per ongeluk in de verkeerde thread gezet namelijk bij de thread van Schim.

Liefs, Sigur

HEIDIKEN
9 september 2004, 23:02
sigur,

vond het al wat vreemd,maar heb dan ook op de verkeerde thread reageerd!best wel komisch,zit hier nog met een smile tot achter mijn oren:D !het mag er soms best wat vrolijk aan toe gaan,we lachen zo al véél te weinig!!!succes!!!;)
heidiken

Joney
10 september 2004, 07:27
Voor mij is het ook een beetje vaag hoor maar pcos is een syndroom zei de gyna, de meeste vrouwen hebben overgewicht,verder kan je overbeharing hebben haaruitval, acne en onregelmatige menstruatie en nog wat meerdere klachten, Verder zou je wat meer kans hebben op suikerziekte maar omdat ik eerder ondergewicht heb dan overgewicht is de gyna daar niet bang voor, maar verder is er niks aan te doen door die cystes ( wat ik er van begrepen heb) raakt volgens mij een beetje mijn hormoonhuishouding in de war vandaar mijn afwijkende dhea hormoon.Verder kunnen ze niet verwijdert worden, die haaruitval word geloof ik gewoon net zo behandelt als andere meiden met haaruitval dus androcur enz. Ik weet nu de oorzaak maar ja wat maakt het uit aan mijn haaruitval is niks te doen dus het probleem blijft hetzelfde plus dat zwanger worden misschien wat moeilijker zou zijn. Joney.

HEIDIKEN
10 september 2004, 08:37
goeiemorgen joney,

je was er al vroeg bij dezemorgen !seg joney,sorry dat ik misschien niet echt slim overkom,maar waarom kunnen die cysten niet verwijderd worden?ergens begrijp ik dat niet goed!het zal natuurlijk wel zijn reden hebben,en zo ja,dan zitje toch wel met een lastig probleem!het voornaamste is dat je wel nog zwanger kunt worden,zo is het toch he?zou je dan nadien weer moeten herbeginnen met de androcur,of weet je dat nog niet?ik kon het niet echt uit je tekst afleiden!ik hoor het nog wel van je!probeer het een klein beetje te relativeren,iets waar ik ook zo slecht in ben!
kus,heidiken

Joney
10 september 2004, 09:22
Ik ben er altijd vroeg bij, ik ga rond 6.30u werken dus vandaar.
Ik vroeg ook aan de gyna of ze verwijdert konden worden maar dat moest absoluut niet zei hij.
Ik weet het ook niet echt hoor. Ik hoop gewoon dat ik snel zwanger mag zijn.
:P Want als ik stop met de pil kan het misschien iets langer duren voordat ik zwanger ben en als ik niet aan de pil zit valt me haar bij bosjes uit helaas, de gyna zei het zo leuk ja het is kiezen of delen nou dat is wel wat makkelijk gezegt!:crybaby: Dus we zullen wel zien. Hoe is het vandaag met je haar Heidiken?
Joney.

sigur
10 september 2004, 09:48
Joney
Het is kiezen of delen...pff wat een opmerking van de dokter! Dat is me nogal een keuze zeg en zeker geen leuk vooruitzicht!! Nou Joney ik hoop dat de haaruitval meevalt als je stopt met de pil. Misschien dat als je eenmaal zwanger bent de haaruitval wel helemaal stopt! Ik heb ook ergens gelezen dat als je zwanger bent de cystes ook verdwijnen. Stel je toch eens voor he dat zou toch mooi zijn. Geen haaruitval meer, zwanger en geen cystes meer. Ik weet het, het klinkt als een droom, maar stel je toch eens voor!! Er zijn mensen bij wie dit wel op deze manier zo verlopen is.

Heidiken
Hoe is het met de haartjes vandaag? Ik hoop dat je weer een goede haardag hebt!!!

Feb
Hoe is het meid, ik mis je aanwezigheid op het web. Maar als je even niet wilt dan begrijp ik het wel hoor. Maar kijk uit dat je je niet gaat afsluiten he!!!

Liefs Sigur

HEIDIKEN
10 september 2004, 10:03
heu joney,sigur,,

heel vlug tussen de schoonmaak door even laten weten dat het vandaag "helaas" weer wat minder is!ik wist op voorhand dat een dag zoals gisteren zeldzaam is,maar ik hem dan toch maar gehad!bij het kammen dezemorgen waren het er een 11O,maar ik moet wel zeggen dat ik serieus doorgekamt heb,zodat ik nu mag hopen de rest van de dag plukvrij te zijn zeg maar!!niet constant je t.shirt moeten bekijken is ook al veel he!morgen is er weer "WASDAG"!ik hoop met hart en ziel dat het wat meevalt,dus afwachten maar....!
misschien tot straks nog eens,en verder nog een leuke dag voor jullie!!!!!

feb,ik sluit me bij sigur aan!!!!!sluit je niet af,maar deel je angst en frustratie met ons,wij weten waaroverer gepraat wordt!sterkte!!!!

heidiken;)

feb
10 september 2004, 12:51
Hoi meiden,
Vandaag gaat het weer ietsjes beter met me, niet met mijn haren maar mijn gevoel. Gisteren wel weer moeten huilen, vooral als ik mensen zie met zulk mooi haar. Ik heb twee vriendinnen met ontzettend mooi lang haar, oh daar kan ik zo jaloers op worden. Ze kleuren het allebie ook, in tegenstelliing tot wat ik al jaren niet meer doe. Ik krijg ook wel eens reacties verf je haar eens etc en dan iedere keer maar weer uitleggen dat dat niet kan vanwege het afbreken van mijn haren. En je ziet ze dan denken jaja. Ik heb zelf van dat kleurloze haar, ook dat nog. Dus een kleur erin zou me veel beter staan.
Waar ik ontzettend bang om kan worden is dat het nooit meer goed zal komen.
- Wat ik dan ook graag zou willen weten is dat als AGA bij mij wordt geconstateerd wat is dan het vooruitzicht.
De kans is namelijk erg groot dat ik AGA heb, want de vorige keer werd dit al wel gezegd door de arts maar hij wilde het alleen nog niet bevestigen omdat hij de uitslagen wil afwachten.
Ik weet dat je dan medicijnen kunt gaan nemen etc maar hoe verloopt het haarproces?
- Stel door de medicijnen gaan er minder haren uitvallen, wordt dan op een gegeven moment je haar ook weer wat dikker doordat er niet meer zoveel haar uitvalt maar er wel weer bijgroeit?
- Of behoud je het aantal haren wat je nu hebt en blijft het daarbij? Ik hoop zo van niet want de afgelopen maanden is mijn haar zo uitgedund, zo snel dat ik er niet aan moet denken dat ik met deze hoeveelheid haren mijn hele leven doormoet. Dan moet ik mijn hele leven met een staartje wat er ook niet uitziet. Vreselijk, ja in dat opzicht ben ik ook nog wel ijdel.
- Stel dat medicijen etc niet aanslaan word je dan echt kaal. Ik lees wel veel dat vrouwen nooit geheel kaal zullen worden maar als je toch zoveel haren blijft verliezen dan word je toch op een gegeven moment kaal?? Als ik dit typ word ik bijna weer helemaal panisch

Heidiken, balen zeg weer meer haren, weer die hoop en weer die teleurstelling. Hoe is het verder met je?
Sigur, wat goed zeg die sites, vooral die ene van die hormomen etc uit NY heb ik doorgenomen, daardoor werd ik weer wat rustiger. Gewoon het feit dat die arts zegt dat er zeker wel iets aan kan worden gedaan is zo fijn om te lezen.

Groet Feb

feb
10 september 2004, 12:56
Oh ja nog een vraagje: warom gaat het bij ons(vrouwen) nu zo snel met dat haarverlies, want mijn vriend krijgt ook inhammen maar dat gaat gewoon geleidelijk terwijl ik in een paar maaden zoveel al ben kwijt geraakt.

jennifer
10 september 2004, 13:25
Hallo meiden,
Heel veel herkenning in jullie verhalen, het verliezen van zowel jonge als oudere (lange) haren. Van een aardige bos haar naar een schriele staart gaan. Het verdriet en de depri dagen en niemand die het echt begrijpt. Gelukkig is dat voorgaande (voor het grootste gedeelte) verleden tijd voor mij. Na het tevergeefs bezoeken van allerlei artsen/specialisten, shampoos, lotions en bergen androcur kwam ik erachter dat het probleem bij mij in het gebruik van de pil zat. Ik lees dit ook bij enkelen van jullie...diane-35, yasmin..maar ook androcur (allemaal van het merk schering) Bij mij hield de ellende voor het grootste gedeelte op toen ik al mijn anticonceptie en androcur pillen door de plee spoelde. En elke dag 2x 50 miligram ijzer ging slikken en een goede ontvettende shampoo ging gebruiken (bv. nioxin tegen haarverlies) Het is nog niet 100% weg. Ik verlies nog steeds wel jonge haren en mijn borstel zit nog redelijk vol, maar niet meer abnormaal. Ik durf mijn haren weer te wassen, liefst elke dag. Denk er niet meer steeds aan. Kan mijn handen weer door mijn haar halen zonder dat ze volhangen (tenzij ik wat harder trek, het zit wel nog wat losser in mijn hoofdhuid als voorheen) Ik vind het jammer dat mijn haar niet meer zo uitziet als vroeger en vind het rot dat ik zoveel goede haren heb 'verspild'. Maar ik heb nu een leuk korter kapsel, en zie het eerder ietsje dikker worden dan dunner. Ik hoop heel erg dat (iemand van) jullie iets hebben aan mijn verhaal. Ik weet hoe vreselijk jullie je voelen, I've been there. Maar mocht er net als bij mij kans zijn op een aanleiding in pilgebruik (zowel tijdens als na het gebruik) denk ik echt dat het de moeite waard is het eens te proberen. Vooral niet de goede ijzerpillen vergeten. Succes.

Hoi, Mathilda,

Ik las jou bovenstaande berichtje toevallig weer, en aan gezien jouw verhaal toch aardig overeenkomt met dat van mij, vroeg ik me af: Hoe gaat het nu met je haar? Dat van mij is uitgevallen nadat ik met de pil stopte, ruim eem jaar geleden. Toch probeer ik vol te houden om niks meer te slikken m.n. de pil niet. Ik neem biergist, zink, MSM, en ook ijzertabletten maar daar zit niet veel ijzer in. Van de HEMA , 7,5 mg per tablet. Mijn vraag was nu: Welke ijzertabletten neem jij?
Wanneer je bij de huisarts je ferritine en ijzergehalte laat prikken, is dat dan hetzelfde als een prikje in de vinger om te kijken of je bloedarmoede hebt?
En hoe lang is het nu geleden dat je met de pil bent gestopt?
Wel een boel vragen, maar ik wil graag weten of ik op de goede weg ben; de laatste tijd vind ik minder haar na het wassen dan in het begin. Soms heb ik dan nog een sprankje hoop dat het nog goed komt. Ik draag m'n haar ook niet zoveel meer in een staartje, en ik verf het ook niet meer. mijn strategie is nu: Het haar zoveel mogelijk met rust laten, en van binnenuit zoveel mogelijk ondersteunen,( net als een grasveldje ha, ha, goed bemesten)
Nou mathilda ben zeer benieuwd naar je reaktie, en volhouden he!

Liefs Jennifer

Andastra
10 september 2004, 14:45
Heidiken, die nizoral zorgt eigenlijk best wel goed voor m'n haar, en 't beste is dat 't niet meer jeukt, want door die minoxidil had ik verschrikkelijke jeuk... 't Is zeker niet droger en doffer geworden, maar ik heb van nature redelijk vettig haar, dus 'k zou het zeker niet erg gevonden hebben...

Is er eigenlijk niemand van jullie die minoxidil gebruikt? Jullie gebruiken precies allemaal androcur (en daar heeft mijn dermatoloog nog nooit met 'n woord over gerept, maar dat kan ook zijn omdat m'n hormoonspiegel totaal normaal is)

Wat ik wel minder vind is dat bijna alle symptomen van pco (of wat 't ook is, ben niet zo goed in namen onthouden :o ) bij mij terug te vinden zijn... :confused: De haaruitval, overgewicht, acne, overbeharing op m'n benen en erg onregelmatige cyclus (variërend van 2 tot 6 weken) nuja, 'k ben nog maar 18 ook, maar mss zou 'k maar beter es naar de gynaecoloog gaan... :(

HEIDIKEN
10 september 2004, 15:41
hey webmaatjes,

ik heb het vandaag ontzettend druk gehad,en ook nu moet ik beginnen werken tot 23u3O!ik laat me morgen zeker weer horen,want het is "haarwasdag:( .verder wou ik andastra even laten weten dat ik de voorbije jaren heel lang minoxidil gebruikt heb!vond daar wel verbetering bij,maar moest toen stoppen om die vreselijke jeuk,en zeker omdat mijn haar op het einde bijna een strooien dakje leek!!!nu ben ik terug moeten herbeginnen ,maar ik gebruik het heel miniem!!!afwachten maar!!!!hoe voel jij je met die minox,andastra???
febje,sigur,joney,en al de rest,ik hoor jullie later wel weer he!!!sterkte!!!

liefs,heidiken

Andastra
10 september 2004, 15:45
Ik voel me er goed bij, in die zin: m'n haar is gezonder geworden, 't valt nog altijd evenveel (zoniet meer) uit, maar 't is gezonder en donkerder en voller, 't enige nadeel was dat 't super jeukte en dat als je lang haar hebt (want dat heb ik) is 't nogal moeilijk aan te brengen en volgens mij doe 'k het dus eigenlijk niet goed, maarja :D

Joney
10 september 2004, 16:15
Je zegt dat je bijna alle syptomen heb van pco alleen jou hormoon waardes waren toch wel goed? Anders moet je het gewoon eens aan je huisarts vragen.
Liefs Joney.

Mathilda
10 september 2004, 19:29
Hoi Jennifer!
Met mijn haar gaat het best goed. Het is nog niet zoals het vroeger was. (toen ik 100x kon bostelen en dan nog geen los haartje vond) Er vallen wel soms haren uit waarvan ik denk: die zijn nog niet eens 4 maanden oud. En er zit zo'n vettig wit bolletje aan het einde. Maar ik heb er geen last van, en behandel het net als jij. Dus voorzichtig zijn, goed 'bemesten' met voedingssupplementen, zo min mogelijk medicijnen nemen en gezond eten. Ikzelf heb de pil nu ongeveer een jaar lang niet meer geslikt.
Ik verwacht echt dat jij op de goede weg zit, zoals ik dat ook van mezelf verwacht. Ik weet dat je snel gaat denken; ik grijp maar weer terug naar de diane en androcur. Dat heb ik ook jarenlang gedaan, eigenlijk diep van binnen wetende dat het niet de manier was. Maar als ik dan weer stopte met die pillen hielp het ook niet, dus dan ging ik het maar weer terug slikken.
Ikzelf slik ijzerpillen van het merk Biolina, zonder kunstmatige toevoegingen. Dat schijnt het beste te worden opgenomen. Orthica is ook een heel goed merk. Je ijzer kun je gewoon bij de huisarts(assistente) laten prikken met zo'n apparaatje. je krijgt dan meteen de uitslag. Het ferritine-gehalte moet in het ziekenhuis gebeuren. Ik vraag dan gewoon een verwijzing bij de assistente, en het ziekenhuis stuurt de resultaten na een week of zo op naar haar. Je moet als je belt voor de uitslag naar de specifieke waarden vragen, anders zeggen ze; t is goed hoor. En weet je nog niks.
Ik hoop echt dat ik straks te horen krijg dat het NOG veel beter gaat met je haren. Dat wens ik iedereen op het forum toe. Het feit dat je nu al wat minder haren vindt kun je toch als heel positief ervaren niet? Doorzetten meid!
Liefs
Mathilda

jennifer
10 september 2004, 19:59
Bedankt, Mathilda voor je antwoord. Ik slaakte gewoon een zucht van verlichting toen ik las dat jij ook nog steeds geen speciale middeltjes neemt zoals minoxidil, de pil, androcur enz. Hiermee wil ik niet al die anderen ontmoedigen, want wat wij doen (niks dus, behalve vitaminen enzo) is ook maar afwachten vanzelf. Maar soms voel je je wel eens eenzaam in de strijd tegen dit haarmonster .Ik zal meteen die ijzertabletten gaan halen.
Het is heel gek, mijn haar is ook veel meer gaan krullen nu ik geen pil meer slik. Net als toen ik nog 16 was, en ook nog geen pil slikte. Op m,'n achttiende ben ik er mee begonnen, en raakte ik ook m,n krullen kwijt. Soms lijkt het of ik dus gewoon "nieuw" haar krijg, alleen vallen ze wel uit, die mooie krullen.... Het blijft vooralsnog een raadsel. Het enige wat je kunt doen is doorzetten met de wapens waarmee je begonnen bent. Want het heeft allemaal veel tijd nodig om resultaten te kunnen zien. Dus jongens, meiden,
niet opgeven!
Geweldig deze website, zo kunnen we elkaar tenminste op de hoogte houden.

p.s. Ik gebruik trouwens wel af en toe de rooscureshampoo tegen de jeuk en het brandende gevoel dat ik op een gegeven moment had. Dat helpt heel goed , maar ik heb het nog maar zo weinig gebruikt, dat ik daar verder geen verband in zie met de (ietsje) mindere haaruitval. Heb er wel iets irritatie van gehad, dus ben er heel voorzichtig mee. Maar het is een shampoo, kan toch niet veel kwaad denk ik.

sigur
11 september 2004, 10:10
Hoi Mathilda,

Ik wilde je nog even vragen of je tijdens het gebruik van Androcur gewoon ongesteld werd. Ik ga hoogstwaarschijnlijk maandag beginnen met Androcur maar de kans dat je minder of soms zelfs niet ongesteld wordt staat me erg tegen.

Ik wilde trouwens nog even zeggen, niet betweterig bedoeld hoor!!!! Maar pas a,j,b op met de voedingssupplementen. Vooral ijzer is zeer schadelijk voor het lichaam als je er teveel van binnen krijgt. En hoewel vit. A en Selenium goed zijn voor het haar, kunnen ze bij teveel mg. haaruitval veroorzaken!!!
Misschien wisten jullie dit al en hebben jullie het allemaal goed uitgebalanceerd, maar ik dacht laat ik het eve zeggen.

Liefs, Sigur

jennifer
11 september 2004, 10:29
Hoi Sigur,

Bedankt voor de tip om niet te veel viraminen te slikken. Eerlijk gezegd weet ik ook niet of ik dit wel in balans heb, maar dan zou je ook regelmatig een bloedtest moeten laten doen om dat te controleren. en zelfs dat is eigenlijk maar een momentopname. Ik ga maar gewoon op het uiterlijke resultaat af, en hou in de gaten hoe ik me voel. Verder neem ik de dosering die op het potje staat. Er is ook nog een lijst met vitaminen en de ADH te vinden op www.vitamine.info.nl, maar ja, de waarden in je bloed weet je natuurlijk nooit precies.

Liefs, Jennifer

feb
11 september 2004, 10:55
Hoi Sigur,

Hoe is het met je? De thread met nuttige sites is super, lekker veel info.
Tricomin gebruik je dat al, ik heb gelezen dat dit ook zeer effetief kan zijn?
of spiro lotion?

Groet Feb

sigur
11 september 2004, 11:23
Hoi Feb, Nee daar heb ik nog nooit van gehoord. Wat zijn dat voor een produkten? Heb je die produkten op één van de sites ontdekt?
Fijn dat je zoveel aan die thread hebt!!!!!!!
Liefs, Sigur

HEIDIKEN
11 september 2004, 11:31
hoi,

ik slik al jaren aan één stuk pilos-forte(haarvitaminen)zonder onderbreking,omdat het goed zou zijn voor de nieuwe opbouw,en de hergroei te stimuleren!toch stel ik mij nu de vraag of ik er niet tevéél van binnen krijg!mijn 3maandelijkse bloedonderzoeken wijzen nooit een tekort aan,behalve meestal een ijertekort,maar daar neem ik biofer dagelijks voor!mijn dermatoloog zei ook dat ik de pilos-forte continu mocht blijven nemen,want een teveel ervan zou ik gewoon weer uit plassen zeg maar!zal mij toch eens verder informeren!
heidiken;)

feb
11 september 2004, 11:35
Ja, onder andere op heralopecia.com treatments vind je info over de verschillende behandelingen die er zijn. Maar ook als je deze woorden op het haarweb invult vind je veel info en weer links inzake deze produckten. Ook op haarmiddelen/medicijnen FAQ staan veel links ook over o.a. spiro maar dan metname over tabletvorm. Maar is er ook in lotion. En op womenhairlosstalk.com onder product reviews. Erg interessant allemaal
Feb
ps als je dit allemaal leest krijgt je weer een beetje hoop!

feb
11 september 2004, 11:38
Hoi Heidiken,
Je moet bij vitamine inname ook weer goed opletten welke vitamine B6 er inzit. Heb veel gelezen dat metrname pyridoxine weer niet goed is maar juist p-5-p. Ik ontdek steeds meer info.
Feb

HEIDIKEN
11 september 2004, 12:23
hey feb,
heb net mijn haren gewassen,maar heb deze keer eens niet gehuild,niet omdat er zichtbaar verbetering was,maar gewoon omdat ik ook besef dat je daar eigenlijk niets mee oplost!dit lukt me niet altijd hoor!!!heb mijn haren "proberen tellen,het waren er ongeveer een 3OO!nadien heb ik ze wat in model gebracht,en het resultaat valt best mee!het kan er bij mij na al die tijd nog steeds niet in dat mijn haar nog zo "vol" lijkt,ondanks die honderden haren die elke dag verloren gaan!dit moet toch een bewijs zijn dat ik een zeer snelle hergroei heb,want volgens mij liep ik anders al als een biljartbal rond!ik voel me op dit moment niet echt happy,maar ben toch al blij dat het wat goed in model zit!ik blijf hopen,samen met jullie!!!;)
p.s:ik vindt nergens B6 terug bij de pilos-forte,enkel B5(enz...)!

feb
11 september 2004, 12:34
Hoi Heidiken,

Ja, ik heb soms ook van die momenten dat ik denk nou en nu ga ik niet huilen en dan voel ik me sterker. Vasthouden he dat gevoel! Lekker dat je nu weer even van het haarwassen afbent en vindt dat je haar goed zit.

Heidiken, mek je dan ook dat je haar iedere keer nadat je een periode van veel haaruitval hebt gehad er weer bijjkomt? Want ik merk in de afgelopen maanden dat mijn haar echt zo erg is uitgedund, als dit van mij zo nog lang doorgaat dan houd ik echt niet veel over!
Zie jij dan ook dat er allemaal nieuwe haartjes terugkomen? Ik zie namelijk bij mezelf wel van die haartjes er door komen maar die zien er erg fijn, wit en dun uit. Hoe zit dat bij jou?

Groetjes Feb

feb
11 september 2004, 12:41
Hoi Sigur,

Hoe gaat het nu met jouw haar dan, zie jij ook van die kleine (bij mij vooral witte) haartjes doorkomen. Ik vraag me af of dat nog normale haren worden, want daar lijkt het niet op. Af en toe zie ik wel een dikkere normale haar maar dat is zeer sporadisch. Hoe is jouw haarstructuur eigenlijk. Heb jij dikke of dunne haren? Kun jij trouwens je haren nog los dragen? Als ik het nog los zou dragen is het zo weinig.

Groet Feb

sigur
11 september 2004, 12:58
Hé Feb,
Ik draag het soms nog wel los maar niet vaak. Als ik het los draag dan kijk ik er veel te veel naar en dat is best confronterend. laatst zagen mijn zus en een vriendin het verschil toen ik er foto's van nog maar een jaar geleden erbij pakte. Dat deed ontzettend veel pijn, maar het bewijst ook wel dat het niet tussen mijn oren zit, maar toch echt op mijn hoofd! Die korte dunne haartjes waar jij het over had die kunnen vanzelf dikker worden naarmate ze groeien. Het kan zijn dat ze er zo uitzien door de aantasting van de androgenen maar wil zeker niet zeggen dat het niet veranderbaar is! Als je eenmaal de juiste medicatie hebt gevonden zullen ze zeker weer dikker worden en hun kleur terug krijgen. Het is in elk geval een teken dat je haarzakjes nog in leven zijn.

O, nog2 nachtjes slapen en dan begin ik met de Androcur. Ik ben een beetje de voor en nadelen aan het vergelijken en probeer daaruit een weloverwogen beslissing te nemen. Maar de meeste voordelen zitten er op dit moment toch in het vakje wel Androcur.

Liefs, Sigur

HEIDIKEN
11 september 2004, 13:04
feb,

ik voel me al minder sterk nu,stemming kan vlug veranderen he:confused: !nu mijn haar volledig droog is blijft er toch nog steeds loszittende haren uitkomen,om depri van te worden!wat die hergroei betreft::ik heb enorm veel verschillende lengtes,wat vooral een "statisch" effect geeft(nogal kroezelig!).ik heb ook krullend haar!als mijn haar nat is na het wassen zie je er op sommige plaatsen mijn hoofdhuid door,en dat stoort me verschrikkelijk:mad: .dan lijk ik echt wel een oma van 7Ojaar!maar na het in model brengen,als het droog is merk je daar weinig of niets meer van!een geluk dat ik wat volume heb door mijn krullen(als je het nog krullen noemen kan,eerder golfjes!!.hoe is jouw kwaliteit van haar?je hebt het lang zeker?de nieuwe haren zijn ook lichter van kleur,en lijken ook wel dunner!afwachten!!!!ik zit weer even in een dipje!!!
groetjes,heidiken

sigur
11 september 2004, 13:16
Heidiken, wat vervelend voor je meid!!! He in ik hoopte nog wel dat het de goede kant op ging! Maar weet je je moet maar zo denken misschien doet het dat ook wel maar heeft het even zijn tijd nodig. Je hebt tussen de zware dagen ook goede dagen en missschien worden de goede dagen meer en de slechte dagen minder, nog even geduld meid!!! Heb je al bijwerkingen van de Androcur? Goede of slechte?
Heidiken, hoe is jouw haaruitval eigenlijk begonnen? Wanneer ontdekte je het? Ik heb uit je verhalen begrepen dat het niet kwam door het stoppen met de Diane, maar dat je de Diane juist bent gaan slikken doordat je al haaruitval had? Weet je de oorzaak van je haaruitval? Zit het in de familie of heeft het te maken met medicijngebruik of iets dergelijks?

Liefs, Sigur

feb
11 september 2004, 13:22
Hoi meiden,

Dat herken ik, van het ene moment voel je je sterk en denkt oke zo is het en moet nu verder en dan door een paar plukjes haar kun je weer zo gedeprimeerd worden. Gewoon van het ene op het andere ogenblik alleen vanwege bijvoorbeeld 5 haren die weer uitvallen. Zo herkenbaar!!!
Heidiken, mijn haar is wel lang maar het lijkt op mannen die ook lang haar hebebn maar het in een paardestaart dragen waardoor het niet opvalt dat ze kaal worden. Snap je het een beetje. Vaak van die oude mannen. Je hebt ook mannen met lange haren, die echt een mooie bos hebben maar ik bedoel juist dus die andere groep. Afknippen durf ik niet, ben veelste bang dat je dan mijn hoofdhuis ontzettend goed kunt zien. Verder heb ik zeer fijn haar, geen krul, donkerblond(saai!) van dat 'melkboerenhondenhaar' zoals dat wordt genoemd.

Sigur, die androcur, lastig zeg maar als het voor jou meer voordelen heeft dan nadelen zou ik het zeker proberen. Als de dermatoloog mij dat ook voorschrijft zou ik er ook goed over moeten nadenken. Vooral die bijwerkingen, die ik van anderen lees schrikken mij op dit moment af. Maar ja het is op dat moment wel kiezen tussen haaruitval of wellicht een hulpmiddel tegen haaruitval. Moeilijk. Ik heb eigenlijk ook geen zin meer om weer de pil te gaan nemen. Maar ja.....

Groet Feb

sigur
11 september 2004, 13:44
Weet je wat ik zo ontzettend vreemd vind? De eerste keer dat ik stopte met de Diane pil kreeg ik dus haaruitval, ik de Diane pil weer slikken:haaruitval weg. Tweede keer stoppen (heb nog steeds spijt dat ik dat had gedaan, maar ik, wilde extreem gezond leven) weer haaruitval. Ben ik weer de pil gaan slikken toen vervolgens is het niet meer hersteld. Waarom de eerste keer wel en de tweede keer niet? Misschien een te grote hormonale klap? Weet je wat ik ook raar vind? Toen ik moest overstappen op de naamloze Diane van de aphotheek)kreeg ik meteen de eerste maand last van een grote abses in mijn lies iets waar ik al zo'n tien jaat geen last meer van had gehad (dankzij De diane pil), kreeg ik meer pukkeltjes (bobbeltjes, niet echt pukkels) meer haaruitval, sneller vet haar meer jeuk en...voor het eerst in mijn leven bleef mijn menstruatie weg!!!!!!! Dat is toch wel heeeeeel erg vreemd? Ik heb op internet gekeken en rond gevraagd (dokter+aphotheek etc.) en het kan onmogelijk komen door de overstap naar de naamloze aangezien het van dezelfde fabrikant afkomt en het precies dezelfde ingredienten bevat..raar...

Liefs, Sigur

feb
11 september 2004, 13:59
ja, ik denk ook dat die pil zowel door nemen als door stoppen haren kan aantasten om het maar zo eenvoudig te zeggen. Eingelijk ook wel logisch als het ingezet wordt voor acne, hormoonquestie etc. Het heeft zo'n grote invloed op je hormoonspiegel.
De arts in het ziekenhuis zei wel tegen mij dat als je stopt met de dianapil dat je daarna ongeveer een half tot een jaar lang last hebt van haaruiitval en het zich dan stabiliseert.
Feb

sigur
11 september 2004, 14:20
Ik heb nooit last gehad van haaruitval tijdens het gebruik van de Diane en weet ik dus dat het slikken ervan bij mij geen haaruitval veroorzaakt anders had ik er in de acht jaar slikken toch wel een keer last van moeten hebben. Ik verloor hooguit 15 tot 20 haren op een dag. Ik weet natuurlijk niet exact het aantal want toen was ik er niet mee bezig, maar ik weet wel dat het er heel weinig waren. en ook toen ik de tweede keer haaruitval kreeg door het stoppen dit weer enigzinds (niet meer zo goed als de eerste keer) stopte toen ik de Diane pil weer ging slikken. Alleen na inmiddels alweer een half jaar gebruik van de Diane stapte ik dus over op de naamloze variant en werd het ineens weer erger. Ik herinner me ook dat de strip van de naamloze er anders uitzag en zelfs het pilletje zag er anders uit (was wel geel maar dat was dan ook wel de enige overeenkomst met de Diane). Nu zit er ineens wéér een andere strip in de naamloze, deze lijkt echter precies op de diane en ook het pilletje ziet er precies hetzelfde uit en nu ben ik weer netjes ongesteld en zijn de pukkeltjes en de absessen weer weg!! Maar de haaruitval is er nog wel!!
Waar ik dus bang voor ben is dat ik het slachtoffer ben geworden van een fabrieks fout??!!

Liefs, Sigur

HEIDIKEN
11 september 2004, 16:00
hey feb,sigur en al de rest!!

ik kom net thuis en jullie hebben blijkbaar niet stilgezeten op dit forum!voor jou een dikke pluim sigur,jij levert hier echt wel intressante lectuur! en feb,jij bent ook alles grondig aant uitpluizen zie ik,gelijk heb je!!!ik moet nu helaas weer gaan werken,maar rond 21u vanavond ben ik er weer!ik zal dan al jullie vragen beantwoorden!wat ben ik blij met al deze informatie!!bedankt allemaal
veel liefs,heidiken;)

sigur
11 september 2004, 20:59
Hé meiden,

Als je haaruitval krijgt door het stoppen met de pil of het verwisselen van de pil en deze haaruitval is er na een jaar nog en gaat gepaard met jeuk snel vet haar (terwijl dat voor de haaruitval niet het geval was) en ook weleens zere plekken op het hoofd dan is dit toch Androgenetisch haarverlies toch? Dit heeft toch met de hormoontjes te maken?

Het zal wel beginnersangst zijn (beginnen met Androcur) maar ik wil Alopecia diffusa toch echt kunnen uitsluiten alvorens ik met de Androcur begin.

Mijn haaruitval is over mijn gehele hoofd en er vallen zowel lange als korte haren uit. Ik heb wel het idee dat het meeste wel teruggroeid maar bij mijn slapen minder en het blijft daar ook super dun, daar is het ook het meest vet. Verder heb ik geen last van inhammen.

Het juikt zo erg dat ik er soms bijna gek van word en het is na een dag alweer vettig terwijl dat eerder nooit zo was.

Wat denken jullie is deze uitval diffuus of toch echt androgenetisch.

Wel is de haaruitval net als bij diffuus begonnen een paar maanden na het stoppen met de pil dus in principe na de uitlokkende factor, maar de pil zijn hormonen en ik kan het dus ook zo zien dat ik de cyproteronacetaat heb weggenomen (door met de pil te stoppen) waardoor het DHT de vrije hand kreeg en dat door het stoppen met de pil mijn haarzakjes gevoeliger zijn geworden voor het DHT en daardoor is gaan jeuken en gaan uitvallen een tijdje na het stoppen omdat de pil nog even doorwerkt in je lichaam en doordat een haar enige tijd nodig heeft om uit te vallen en dan is het toch hormonaal??
Ik bedoel diffuus gaat toch niet gepaard met overmatige talg en jeuk???

Wat denken jullie lieve Heidiken, feb en Joney en de rest die me hierin wil helpen met een antwoord?
Tja dat ik daar nu pas bij stil sta, maar het komt nu allemaal zo dichtbij.

Joney hoe is het eigenlijk met jou????

Liefs Sigur

HEIDIKEN
11 september 2004, 21:52
hey sigur,

het lijkt erop dat je een beetje begint te panikeren,waardoor je oorzaken gaat zoeken voor je haarverlies die niet echt voor jou van toepassing zijn!ik begrijp maar al te goed dat je alles uitpluist,en vergelijkt met jou situatie,maar je mag niet direct het ergste vrezen!hoe jij je haaruitval beschrijft,zo ervaar ik het ook!de uitval is ook over mijn volledig hoofd verdeeld,maar aan mijn slapen staat het "super"dun!daaraan kon de dermatoloog vaststellen dat het ZEKER androgenetisch bepaald is!hij noemde het twee "driehoejes",en ja hoor,als je je haar wat naar achteren schuift lijkt het sterk op een driehoek!!het enige verschil wat jij hebt,is dat je haar daar vetter lijkt,wat bij niet het geval is!ik heb van nature droog haar,en wou dat het wat sneller vet werd,zodat het wat meer glansde!ik heb eerder"dof"haar!ook niet leuk hoor:crybaby: .ik heb in het verleden ook al veel last gehad van jeuk,nu iets minder,maar gebruikte daar zyrtec voor,een wondermiddel,geloof me!het wordt hier op dit forum door véél mensen gebruikt,dus als ik van jou was zou ik dat zo vlug mogelijk proberen!ik garandeer je verbetering!bij mij heeft het zelfs al een stabilisering teweeg gebracht in het verleden,het werkt echt wel!!!
mijn mening over de vorm van jou haaruitval blijft androgenetisch!ik krijg ook steeds nieuwe hergroei,maar aan mijn slapen lijkt het niet meer verder te groeien!ik heb daar hele korte haartjes,maar die behouden hun lengte,ongeveer een 3 cm,en die groeien niet meer mee,is dat bij jou ook zo???ik ga die site van androcur eens goed uitpluizen,maar zoals ik het in alle vlucht al eens overlopen ben,lijkt het toch het beste medicijn,hoewel er bij mij tot nu toe maar weinig van te merken is(na het slikken van toch al 4jaar)!je weet nu mijn mening over jou haarverlies,al ben ik nu wel geen dokter!!ik ga straks mijn verhaal over mijn begin van alle ellende eens op dit forum plaatsen!hopelijk ben je hier al wat wijzer mee!:cool:
heidiken

feb
11 september 2004, 22:17
Hoi meiden,
Even weer mijn hart luchten heb net weer voor de zoveelste keer gehuild, had mij haren weer gewassen en weer zo veel haarverlies. Op die momenten zie ik het echt niet meer zitten. Ik zou vanavond eerst uitgaan, maar door die rotharen is mijn humeur weer zo slecht dat ik niet meer ga. En dan weer zo'n rotstaartje. Nu gaat het wel weer een beetje maar mijn zaterdagavond is wel weer verpest door de haren. De laatste tijd huil ik zo veel, grrrr maar het lukt me maar niet om er niet zoveel mee bezig te zijn. Haren haren en nog eens haren.

Groet Feb

sigur
11 september 2004, 22:21
Hoi Heidiken,
bedankt voor je reactie! Ik denk ook wel dat het androgenetisch is, anders heb ik echt geen verklaring voor het plotselinge vette haar. Ik heb van nature ook heel erg droog haar maar het is plotseling vet geworden door het stoppen met de pil maar wil maar niet minder vet worden zelfs niet nu ik de pil weer slik. En daar baal ik wel van aangezien ik heel lang haar heb (tot aan mijn billen!) en het vooral op mijn hoofd vet is maar de rest droog waardoor ik het toch vaak moet wassen waardoor de rest van mijn haar weer droger word. Ik ga ervan uit dat de androcur het haar minder vet maakt (aangezien het een sterke remming heeft op de talgklieren)waar ik al heel erg blij mee zou zij want dan hoef ik mijn haar niet zo vaak meer te wassen. Waar ik wel een beetje van baal, is dat het de rest van mijn huid waarschijnlijk ook droger zal maken, terwijl ik nu al mijn hele lichaam elke dag moet insmeren. Ook ben ik helemaal puistjes vrij!

Ik moet wel zeggen dat het absoluut niet in mijn familie zit die haaruitval en vette haren. Het is zelfs niet bij mijn voorouders terug te vinden. Het is echt gebeurd door de hormoonverandering. Schit, schit, schit!!!!!!(sorry voel me even niet goed terwijl ik dit opschrijf!!! Ik had mezelf een hoop ellende kunnen besparen) Maar ja, moet er nu een oplossing op vinden want als het androgenetisch is, dan is het zaak er zo snel mogelijk bij te zijn om zo de anders verloren haren op mijn koppie te houden!!!!!
Ik ben heel erg benieuwd Heidiken naar je verhaal over je haarverleden!

Liefs, Sigur

sigur
11 september 2004, 22:34
Hé Feb,

Ik zou willen zeggen lekker uitgaan maar dat kan ik niet want ik begrijp je heel erg goed!! Ik zei ook al tegen mezelf O, het is zaterdag avond en ik zit een beetje achter mijn computertje. Maar weet je ik ga er zo in op dat als ik mijn computer opstart ik de buitenwereld helemaal vergeet. Dan denk ik: eerst mijn haarprobleem oplossen en dan zie ik de rest wel weer. Waar je dan wel op moet letten is dat 'de rest' er dan nog wel is, als het eenmaal weer beter gaat. Wees zuinig op je vrienden maar vooral op je vriend!! Ik heb inmiddels geen vriend meer dat is een tijdje geleden uit gegaan na een relatie van 8 jaar. Het ging uit terwijl mijn haarverlies al aan de gang was. Dit had overigens niets met mijn haaruitval te maken hoor! Maar ja dat krijg je er ook nog eens bij!!

Liefs, Sigur
Heel raar maar als ik met jullie chat om het maar even zo te noemen dan heb ik echt niet het gevoel dat ik alleen in de kamer ben, muziekje op hapje erbij en ik vind het best gezellig!!

feb
11 september 2004, 22:47
Hoi,
Zit momenteel ook met een zak chips voor het computerscherm. Als ik wil kan ik ook wel de hele dag achter de computer zitten en allemaal informatie zoeken op het internet over haaruitval. Vooral forums vind ik interessant want dan lees je verhalen van andere mensen over haaruitval en over medicijnen etc.
Mijn vriend gaat dadelijk nog uit dus wat dat betreft kan ik wel blijven internetten. Anders zou het ook zo ongezellig voor hem zijn.
Net dacht ik nog als ik toch geen haaruitval zou hebben wat zou het leven dan stuk relaxter weer zijn. Gewoon lol maken zonder dat je aan je haren hoeft te denken.
Sigur dat zinnetje met er vroeg genoeg erbij zijn. Hoe weet je wanneer je er vroeg genoeg bij bent???
Feb

HEIDIKEN
11 september 2004, 22:51
hoi febje,
ik zit me hier ook weer te verdiepen in al die sites die vandaag op het forum verschenen zijn! wat rot ook voor jou dat je zaterdagavond verpest is door die stomme haren zeg maar!ik heb me dezemorgen ook blijven afvragen hoe het komt dat ik na al die tijd nog niet kaal ben!je krijgt wel hergroei,maar lang niet zovéél als dat er verloren gaan!mijn haardos van vroeger(nog maar 2jaar geleden)heb ik niet meer terug gezien!er zijn van die mensen die het dan op je ouderdom steken,maar ik ben nog maar 33,!zelfs mijn schoonmoeder heeft een dikkere haardos,zij is dan 25jaar ouder!ik wil maar zeggen dat dit niets met ouderdom te maken heeft!bij mij is het begonnen rond mijn 16!voordien was ik een happy meid die nooit stil stond bij haarverlies!ik had dikke krullen en kreeg veel complimenten!eigenlijk sta ik er nu pas bij stil dat het uitvallen begonnen is wanneer ik aan de pil ging!ik slikte op vroege leeftijd(16)een pil,waarvan je WEL zwanger kon geraken,maar het deed me "regelmatig"ongesteld worden!toen ik een vaste relatie kreeg met nu mijn man,begon ik met de normale pil,waarvan je zwangervrij werd!heel langzaam verliep mijn haarverlies,!bij een eerste nazicht bleek ik gevoelig te zijn voor ijzertekort!na dat tekort opgelost te hebben verdween dan ook mijn haarverlies!door de jaren heen begon de pil toch al voor problemen te zorgen,want ik veranderde keer op keer!had veel bijwerkingen enz...!jaren aan één stuk leek dan weer "stress" de oorzaak van mijn haaruitval,maar daar kun je weinig of niets aan doen,behalve anti-depressi slikken,en daar ben ik helemaal tegen!mijn haar werd steeds dunner en de kwaliteit was ook fel verminderd!tot ik een 5tal jaren geleden in de haarkliniek in Leuven terrecht kwam!ik was er zeker dat daar de ellende zou stoppen,en ik weer een mooie haardos ging krijgen! achteraf is het daar alleen bergaf gegaan!ben dan minoxidil gaan gebruiken!bij een volgende controle beweerden ze dan weer dat het hormonaal bleek te zijn,vandaar het opstarten van de androcur!!!enz...enz...!!!een straat waar maar geen einde aan komt!ik slik nu dagelijks ijzer(bio-fer)om tekorten te voorkomen,en dat lukt vrij aardig!dan slik ik continu de pil,+androcur!neem er nog maar eens haarvitaminen bij,die volgens mij gewoon het toilet doorgaan!en dan nu ook maar weer ens minox,maar een hele kleine hoeveelheid!!!niet verheuglijk om dit te lezen ,vindt je niet?wat ik tot op heden niet snap,is hoe het komt dat ik plots,zonder enige verandering in mijn medicatie een stabilisering krijg!die duurt meestal 3a4 maanden,en olé,daar gaan we weer lekker honderden haren verliezen voor de rest van het jaar!!!!!dit is zowat mijn verhaal ,!het heeft mijn wereldje op zijn kop gezet,mijn toekomst zooooooooo onzeker gemaakt!want telkens die angst van"hoe zal het er binnenkort uitzien"laat me niet los!ik probeer er ondanks mijn groot verdriet er het beste van te maken,maar het heeft mij "getekend"!ik leef continu met een grote onzekerheid en onrust in mij,waardoor in niet echt helemaal mezelf kan zijn!bij dit neerschrijven vloeien erweer tranen,uit onmacht,omdat ik gewoon met mijn rug tegen de muur sta,en afhankelijk ben geworden van het lot!!!ik ben iemand die steeds alles1OO% onder controle wil hebben,maar deze strijd heb ik niet in eigen handen!iets of iemand zorgt voor dit verlies,en ik hoop er ondanks alles toch nog klaarheid in te krijgen!

heidiken

feb
11 september 2004, 22:52
Wat bedoelen jullie trouwens met die driekhoekjes, doe zit dat dan boven je oren? Ik heb namelijk wel enigszins inhammen, maar die heb ik geloof ik altijd al wel gehad.

feb
11 september 2004, 22:58
Ja hoor de vaste kern (haha) zit weer eens tegelijk op dit forum. Het is maar goed dat ik kabel heb want anders zou ik een super hoge rekening hebben aan het einde van maand.

sigur
11 september 2004, 22:59
Ik weet ook niet precies wat Heideiken met een driehoekje bedoeld: Wat bedoel je daar precies mee Heidiken. Als jij het hebt over de slapen heb jij het dan ook over achter en boven de oren?

Liefs Sigur

sigur
11 september 2004, 23:03
Ja, grappig zeg de vaste kern!! Nu Joney er nog bij en we zijn weer helemaal compleet!!!! Met of zonder hoofdhaar!!!

Dikke kus

feb
11 september 2004, 23:05
Hoi Heidiken,

Dat alles onder controle hebben, zekerheid hebben zijn voor mij ook zeer bekende begrippen. Dan is het gewoon niet weten welke kant het opgaat zo erg en frustrerend. Ik kan me ook goed voorstellen dat als je opeens weer een stabilisatie hebt gaat denken is het nu voorbij of komt het weer terug. En dan maar hopen dat het nu de laatste keer is geweest. En als het dan weer terug komt ....

sigur
11 september 2004, 23:06
Compleet met of zonder haar, ben bang dat dat iets te positief is aangezien ik me zonder haar incompleet zou voelen!!:crybaby:

Maar ja grapjes doen de haren groeien he!!!!:P

HEIDIKEN
11 september 2004, 23:11
die driehoekjes waar de dermatoloog het over had bevinden zich bij mij aan mijn slapen!trek daar je haar wat naar achter,daar staat het super dun bij mij,en het groeit daar ook eigenaardig niet meer!mijn kapper dacht eesrtaan "nieuwe haren,omdat ze heel kort zijn,maar nu al bijna een jaar verder is die lengte nog steeds hetzelfde gebleven,wat toch niet normaal is!heb ik dat probleem alleen?of herkennen jullie zich ook daarin!

sigur,
wat je daar schreef over dat gevoel van niet alleen te zijn,bezorgde mij heel intens kippevel!!!ik heb dat gevoel eveneens,zo van:"laat me hier maar lekker alleen,zodat ik me met mijn vrienden wat kan bezig houden,terwijl ik jullie persoonlijk "spijtig"genoeg helemaal niet ken!soms,als iemand van jullie weer zo'n rotdag heeft na een wasbeurt ofzo,dan wou ik dat ik direct tot bij jullie kon komen,en laten "ZIEN" dat ik OOK dat probleem heb,en dat jullie niet de enige zijn!als ik met mijn uitgevallen haren na een wasbeurt in de badkamer sta denk ik vaak van:kon ik dit maar eens aan feb,sigur,of joney laten zien,gewoon om de ernst van de situatie te vergelijken!ik ben nogal een sociaal "iemand".heb een grote vriendenkring,maar pas bij jullie kom ik helemaal tot "rust"!bedankt dat jullie er zijn,ik hoop dat ook na een stabilisering niet helemaal dit contact verdwijnt,ik zou jullie echt wel missen dan!
veel liefs,heidiken;)

feb
11 september 2004, 23:14
Trouwens dat heel geleidelijk aan minder worden van mijn haren is bij mij ook gestart toen ik ben begonnen met de pil. Het gekke is dat je er dan nog niet mee bezig bent omdat je niet veel haarverlies hebt. De afgelopen 10 jaar is mijn haar ook steeds dunner geworden, was me er wel enigszins van bewust maar doordat ik niet haarverlies had heb ik er eigenlijk niets op uit gedaan. En ik had nog genoeg haren. Stond er eigenlijk niet bij stil, stom he?

En nu vallen de haren met grote aantallen uit, zou het nu dan al te laat zijn. aangezien je vroeg genoeg met behandelingen moet beginnen?

Als ik nu al die verhalen lees, denk ik was ik maar NOOIT !!!! met de dianapil gestart!!!!!!!!!

HEIDIKEN
11 september 2004, 23:20
leuk,we maken er samen wat grapjes over,maar we zitten er toch maar ellendig mee verveeld:confused: :confused: :confused: !ik moet spijtig genoeg afscheid van jullie nemen,al zou ik niets liever willen dan hier nog uren verder op te tokkelen!!!mijn man is op weg naar huis,en hij vindt dat ik de laatste tijd begin te overdrijven!!niet dat ik dat gevoel heb,want zoals ik al eerder zei:hier vindt ik rust,maar ga ze nu maar verder zoeken in onze slaapkamer!
knuffel voor ieder van jullie;)

sigur
11 september 2004, 23:30
Ja, ik zou ook graag contact willen houden met of zonder stabilisering!!!
Ik heb net je verhaal gelezen en vond hem erg ontroerend. Heidiken heb je nooit de neiging om met alle medicatie te stoppen? Of denk je dat het dan erger word?

Feb, met optijd erbij zijn bedoel ik zolang er nog haargroei is en zolang de haarzakjes nog in leven zijn. Als je dunner haar hebt gekregen wil trouwens nog niet zeggen dat de haarzakjes zijn afgestorven hoor! Zolang de haarzakjes er nog zijn kan het haar voor een deel terug groeien met de juiste medicatie. Als het haarzakje is afgestorven niet meer. Daarom hebben de Dermatologen het over kostbare tijd vooral als het word aangezien als diffuus haarverlies en de client de opdracht krijgt om af te wachten (tot het haar terug groeit)terwijl het androgenetisch haar verlies blijkt te zijn is er al kostbare tijd verloren. Maar Feb vrees niet uit jouw beschrijving over je haar, zijn er nog genoeg haarzakjes springlevend en ben je ruim op tijd, nu zo snel mogelijk een oplossing zien te vinden!!

Liefs, Sigur

sigur
11 september 2004, 23:37
Ik ga even cold feet kijken en dan ben ik er weer!Dikku hug

feb
11 september 2004, 23:39
ja ik hoop zo dat het toch weer terug gaat komen en mijn haar weer wat dikker wordt. Maar Sigur, ik lees ook op het internet dat je haren steeds dunner worden als je aga hebt en dat op een gegeven moment er alleen nog een een piepklein haartje uitgroeit.
CONCLUSIE:
Dus als je haar steeds dunner wordt dan kan het toch niet weer dikker worden, of zie ik iets over het hoofd???
En als je AGA hebt moet je dus eigenlijk wel medicijnen gaan gebruiken want anders komt er nooit meer een dikke haar terug toch?????

Ik hoop trouwens ook dat we gewoon contact houden, doet me goed.

ps cold feet welke zender? want dat komt toch niet meer op tv

feb
12 september 2004, 00:01
Ha Sigur, ik weet het al op Ketnet
Wil je weten hoe het afloopt???? Ik heb het nml op de nederland 3 gevolgd.

Heidiken, wel blijven berichten he! we kunnen je niet missen hoor!!!

Groet Feb

sigur
12 september 2004, 00:41
Ha Febbie
Ja, het loopt heel treurig af he, ik heb het ook al eens eerder gezien, maar vind het een erg goede serie!

Wat ik heb begrepen word het haar dikker als je de juiste medicatie vind en groeit een groot deel van het haar weer terug, maar alleen met de juiste medicatie en dat is voor iedereen weer anders want iedereen is uitzonderlijk. En om de juiste medicatie te vinden is het dus wel belangrijk dat je weet wat er aan de hand is en dan nog reageerd iedereen er weer anders op.
Maar in elk geval wat ik heb begrepen uit alles wat ik heb gelezen is bij androgenetisch haarverlies wel belangrijk om medicatie te nemen als je de haaruitval wilt verminderen of stoppen. Zonder medicatie is een haarzakje te snel door zijn haren heen (haarzakje produceert zo'n twintig haren) door de snelle uitval en verschrompelen de haarzakjes.

Ik heb alleen geen idee of het bij ons androgenetisch of diffuus is omdat het totaal niet in onze genen zit. Wat ik me wel voor kan stellen is dat het stoppen met de Diane pil onze haarwortels gevoelig heeft gemaakt voor DHT maar ook dit is te verhelpen met medicatie. Ik heb geen idee of het vanzelf over kan gaan, ik durf het niet af te wachten, ik moet echt wat doen.
Ik ben veel te bang dat als ik besluit nog een half jaar te wachten en te hopen dat het uit zichzelf geneest dat het dus niet over gaat en ik al die haren heb verspilt stel je voor dat je dan medicatie gaat uitproberen en het helpt dan denk je toch ook: had ik maar eerder....Maar ja er is ook altijd kans dat het niet helpt, maar ik vind het 't ergste om maar toe te kijken. Zo heb ik tenminste wel het gevoel dat ik iets doe.

Als je nog vragen hebt dan stel ze he!!

Liefs, Sigur

sigur
12 september 2004, 00:49
Jeetje er hebben al bijna tweeduizend en zeshonderd mensen een kijkje genomen op de site die jij bent gestart feb!!!! Raar he het voeld zo intiem aan, terwijl er zoveel mensen zijn die lezen wat wij schrijven. Ik hoop dat ze wat hebben aan onze verhalen. Helpen we niet alleen elkaar maar ook nog eens honderden andere mensen!!!

Knuf

Andastra
12 september 2004, 10:51
Weet je, 'k ben niet meer zeker wie het zei, 'k denk heidiken, maar ik zou ook wel es willen "vergelijken", want ergens heb je toch altijd 't gevoel dat 't bij niemand zo erg kan zijn als bij jou, niet?

Volgens mijn dermatoloog heb ik androgenetisch haarverlies, dus niet diffuus, en hij is zo'n onpsychologische zak he, heeft me de eerste keer vlakaf gezegd dat 'k kaal ging worden en dat 'k vanaf nu minoxidil moest gebruiken "voor de rest van je leven, voor altijd, pour toujours" en natuurlijk ben ik dan in tranen uitgebarsten terwijl hij riep "volgende"

Buh :(

sigur
12 september 2004, 12:46
Wat een ontzettende kwiebus die dermatoloog!!!!!!!!!
Het zou ons al heel veel schelen als we geholpen zouden worden door begripvolle en wijze dermatologen!!!!

Liefs Sigur

feb
12 september 2004, 13:17
Hoi Sigur,

Aangezien je ook evel op het Internet hebt gesurft nog een vraagje. Het verschil tussen TE en AGA. Hoe weet je nu wat je hebt? Daar is moeilijk achter te komen he? Ik heb ook gelezen dat het meestal toch AGA is. Ook indien de diagnose TE wordt gesteld is het vaak nog AGA.
Welke diagnose heeft de dermatoloog bij jou eigenlijk gesteld en waren jouw waarden allemaal 'normaal'?

Feb

feb
12 september 2004, 13:49
Hoi Heidiken,

Hoe gaat het vandaag met je? Kun je merken dat je langzamerhand weer minder haren verliest? Gaat dat bij jou geleidelijk of is het echt binnen een week minder? Was je trouwens gisteren nog op tijd weg achter de computer voordat je man thuis was?

Groet Feb

HEIDIKEN
12 september 2004, 14:22
hoi webmaatjes,

kom jullie even goeiedag zeggen!ik vond het gisteravond best wel gezellig,en ben met een gerust gevoel mijn bedje ingekropen!weten jullie ondertussen al wat ik bedoel met dat "driehoekje?ik ben nog es voor de spiegel gaan staan,en vindt het er wel op lijken hoor!bij het opstaan dezemorgen bleek mijn kussen gelukkig haarvrij te zijn(op een 5tal haren na).niets vergeleken bij sommige andere dagen!het kammen viel ook wel best mee(zo'n 7Otal!)wat ook meestal een stuk meer is!maar dat is voor mij geen reden om te gaan juichen,want het schommelt zo heftig he!toch is het mooi meegenomen!
sigur,jij vroeg me gisteren of ik nooit overwogen heb om volledig te stoppen met mijn medicatie!ach meid,je moest eens weten hoeveel keer ik huilend met heel die troep voor de vuilbak heb gestaan!toch denk ik dan :"ik moest er maar eens minder haren aan overhouden,dat zou ik mezelf nooit kunnen vergeven!in de haarkliniek hebben ze ooit al eens tegen me gezegd:mocht ik stoppen met androcur zou de kans heel groot worden om op hele korte tijd een massa haar te verliezen!nou,dan zit de angst er wel goed in hoor!!!!het lijkt allemaal zo tegenstrijdig!!!als het dan toch androgenetisch is,waarom krijg ik dan ongeveer jaarlijks zo'n stabilisatie van een viertal maanden?Dan plots is de uitval heel miniem geworden,!ik snap er eerlijk gezegd niets meer van!ik geniet dan wel van die momenten,maar echt gelukkig zal ik nooit meer worden,omdat ik uit al de jaren van voorheen al weet dat het toch steeds terugkomt,ook weer zonder enige verklaring dan!ik sta vaak stil bij al die medicatie.zo van:moet dit nu echt?help het echt wel voor mijn uitval?want na al die jaren heb ik veel meer verlies dan stabilisatie hoor!!ik ga mij toch nog eens goed bevragen aan de dermatoloog,en hoop er voor eens en altijd een duidelijk antwoordt op te krijgen!!!
feb,de meeste haren die je in die paar maanden verloren zien gaan hebt,komen meestal allemaal wel terug!het enige wat belangrijk is ,is dat je er zovlug mogelijk de gepaste medicatie voor krijgt!nog een 2,5 weken geduld en je zal dan wellicht van de dermatoloog iets voorgeschreven krijgen!ik duim alvast voor je,en hoop voor ieder van jullie(mezelf inbegrepen op een stabilisatie!)

kus,heidiken

sigur
12 september 2004, 14:29
Hoi Feb,

Nou het trieste bij mij is dat ik ook het slachtoffer ben van onvoldoende wijsheid en hulp van de huisarts. Mijn vorige huisarts daar heb ik ruzie mee gekregen omdat hij me allerlei rare smeersels gaf die het probleem alleen maar erger maakte (teer produkten waar de huid dunner van werd etc.) Ik heb ruzie met hem gekregen doordat ik een verwijzing naar de dermatoloog eiste. Hij voelde zich zo beledigd en zei letterlijk: Als je denkt dat de dermatoloog het beter weet dan zoek je maar een andere huisarts, en smeet de verwijskaart op tafel voor mijn neus. Ik dacht alleen maar wat een rotzak maar die verwijskaart die heb ik gelukkig!

Ik ging naar de dermatoloog (dit was trouwens zo'n 5 jaar geleden de eerste keer dat ik haaruitval kreeg na het stoppen met de Diane en ik helemaal nog niet wist waar de haaruitval vandaan kwam) Maar in elk geval ik ging naar de dermatoloog, maar zij kon me absoluut niet vertellen wat er aan de hand was. Doordat mijn huid nogal hevig schilferde en kapot was door het krabben adviseerde ze me om met Resdan te wassen, verder kon ze me niet helpen. Ik dacht toen helemaal nog niet aan de pil, ik had echt geen flauw idee!

Op een gegeven moment zag ik (leek wel of god ervoor zorgde dat ik dit te zien zou krijgen het was te toevallig!!) de talkschow van Catherine keijl en het ging over haaruitval. Toen de pil werd genoemd begon er voor het eerst een lichtje bij me te branden en ben meteen weer de Diane pil gaan bestellen. Na een week of 5 verdween de jeuk de haaruitval de schilfers alles!!!!
Ik was weer helemaal genezen, het meeste haar groeide ook weer bij.

Zo'n jaar geleden dus zo'n 4 jaar na die verschrikkelijke tijd kreeg ik een gezondheidsmanie en wilde ik stoppen met alles wat ik ongezond vond. Stoppen met roken en.....stoppen met de pil!!!
Wat een spijt heb ik dat ik ben gestopt er had niks aan de hand hoeven zijn. In elk geval ik stopte en een maand later vielen de haren weer uit, mijn haren werden heel snel vet en mijn hoofdhuid begon weer heel erg te jeuken.

Ik heb toen maar weer een afspraak gemaakt met mijn nieuwe huisarts die me door verwees naar een andere dermatoloog. Deze schreef me weleda druppels voor!!!!!! En zei dat als deze niet hielpen ik het beste weer de pil zou kunnen slikken want hij kon me niet met zekerheid zeggen dat het vanzelf over zou gaan. Nou die druppels hielpen natuurlijk niet. Doordat ik ook veel jeuk had en dus krabte zag je ook schilfers waardoor iedereen het op exzeem gooide. Nu moet ik zeggen dat ik geloof dat daar wel iets van waarheid in zit maar dat dit wel komt door het stoppen met de pil. Immers word de Diane pil hier ook voor voorgeschreven (sebboroe) Het lijkt wel dat je alles krijgt als je stopt waarvoor de pil eigenlijk bedoeld is!!!!!

Maar die druppels werkte natuurlijk niet want dat is het gevolg bestrijden en niet de oorzaak (hij schreef me ook Ketanozol voor maar dan die heftige die ik nooit gebruikt heb overigens want bij de bijwerkingen stond: haaruitval!!!! en verkleuring van het haar, dit was geen rooskuur hoor! die is best goed, dit was de sterke variant) Dus ik maakte weer een nieuwe afspraak met de huisarts en die zei toen doodleuk dat hij niets meer voor me kon doen. Hij zei knip je haar maar af dan valt het minder op!!!!! Of ga de pil weer slikken.
Maar ik zit bij een artsen praktijk met twee artsen in dienst dus ik maakte op een ochtend een afspraak met de andere arts. Deze arts was wel aardig en liet me een bloed onderzoek doen.
Uit dit bloed onderzoek kwam naarboven dat ik kern gezond was het enige wat hem opviel was dat mijn suiker iets aan de lage kant was. Verder heeft hij niets met me ondernomen, ik moest maar afwachten.

Het stoppen met de pil heb ik geprobeerd vol te houden, heb zelfs een boekje bijgehouden om mijn haarverlies te meten. Toen ik zag (dankzij dat boekje) dat het niet afnam maar alleen maar toe nam ben ik weer aan de pil gegaan.
Het herstelde een klein beetje maar niet goed, maar wel zo dat ik er niet zo veel meer aan dacht. Nu de laatste maanden is het ineens weer heel erg hard gegaan: veel haaruitval jeuk en het klinkt ranzig maar ik kan voor het eerst van mijn leven mijn haar zelfs ruiken!!!! Heel vervelend!!!

Maar goed ik had dus weer een afspraak met die aardige huisarts gemaakt, maar had meteen bij het binnenkomen het gevoel alsof hij dacht: daar heb je haar weer..Ik heb hem gewoon om androcur gevraagd en hij heeft het me voorgeschreven. Hij wenste me nog wel succes en zij dat hij echt voor me hoopte dat het zou aanslaan.
Ik merk dat de haaruitval is toegenomen nadat wat ik denk de verkeerde pil heb gekregen ik weet dit natuurlijk niet zeker maar het is toch wel raar dat van al die strippen er maar één pakje strippen anders was, er anders uitzag.

maar om atwoord te geven op je vraag hoe zeker ik ervan ben dat het androgenetisch is daar kan ik ook geen 100 procent een geldend antwoord op geven. Ik denk het omdat het zowiezo een hormone kwestie is dat stoppen met de pil en ik anders geen verklaring heb voor het plotseling vet worden van mijn haar, want dit gaat niet gepaard met diffuus wat ik begrepen heb.

Niu een heel verhaal, liefs mij

sigur
12 september 2004, 14:30
Hé Heidiken

Gezellig ben je er ook!!! Ik ga even je verhaal lezen!!
Knuffel

HEIDIKEN
12 september 2004, 14:33
hey febje,,

ik moet er spijtig genoeg weeral vandoor,vandaag mijn laatste werkdag,dan ben ik er weer voor 2 daagjes vanaf!hoe gaat het met jou vandaag?valt de haaruitval wat mee?probeer je toch wat te ontspannen he,het is tenslotte ook voor jou "zondag!begin jij morgen weer te werken?ik trek er morgen eens op uit,samen met een vriendin!hoop dat het leuk wordt,zal afhangen van het aantal haren dat ik erweer uit zie komen!ik laat me morgenavond ZEKER weer horen,en wens jou/jullie ook nog een leuke dag toe!;)
heidiken

HEIDIKEN
12 september 2004, 14:36
hey sigur!!!,

hééy,je bent ook weer van de partij!!!!zoals je wel gelezen hebt moet ik spijtig genoeg weer aan de slag!frietjes bakken de hele avond!ik ben er morgen ZEKER terug!!!!! ik kijk er al naar uit:rolleyes: !
knuffel terug,tot morgen!!!!heidiken