PDA

View Full Version : En ik ben zo kwaad


Eefje
28 augustus 2004, 20:53
Ik en mijn moeder zijn naar die kliniek in geldermalsen geweest en we kregen finasteride voorgeschreven en via via horen we dat finasteride helemaal niet aan vrouwen en kinderen voorgeschreven mag worden. en daarom gingen we naar de huisarts, krijgen we te horen dat als je finasteride slikt en je bent in de overgang dat het helemaal niet werkt, (voor mijn moeder dus) en we zijn zo slecht ingelicht over dit middel door boersma. daar heb ik dan voor getekent en hij zat zo vrolijk aan zn bureautje. hij dacht zeker van ja het geld stroomt binnen.
en ze weten gewoon dat finasteride geen resultaat geeft als je in de overgang bent. het staat zelfs in het medicijnenboek.
en daar betaal je dan voor he.
echt als ik in februari terugmoet en het heeft geen resultaat dan zal ik niet zo aardig tegen die vent zijn als de vorige keer.

Haarmannetje
28 augustus 2004, 21:00
Dank je Eefje voor het delen van je verhaal. Dit bevestigt maar weer eens wat voor een eerste klas lul die Boersma is. Sorry dat ik het zo zeg, maar ik vind dit soort dingen echt heel triest. De man is het alleen maar om het geld te doen en zit er helemaal niet voor de patient.

Eefje
28 augustus 2004, 21:05
Dank je Eefje voor het delen van je verhaal. Dit bevestigt maar weer eens wat voor een eerste klas lul die Boersma is. Sorry dat ik het zo zeg, maar ik vind dit soort dingen echt heel triest. De man is het alleen maar om het geld te doen en zit er helemaal niet voor de patient.

dat heb ik gemerkt, hij kwam helemaal niet serieus over in zijn verhaal.
hij zegt letterlijk: als je finasteride gebruikt mag je NOOIT zwanger worden.
verteld die later doodleuk dat het wel mag maar dat je een jaar moet wachten voordat het stof uit je lichaam is. hij heeft nogeens niet verteld of ik de diana pil door mocht slikken, daar moest ik zelf mee komen.
perfecte voorlichting boersma, en daar teken ik voor.
binnenkort is naar een dermatollog en kijken wat die te vertellen heeft.
nee ik dacht "gered" te zijn door dit middel maar nee hoor. ik ga hier aan onderdoor.
klootzak!

Cloud
28 augustus 2004, 21:49
Eefje, ik ken wel enkele vrouwen die goeie resultaten hebben behaald met finasteride. De meeste dermatologen willen het niet voorschrijven aan vrouwen, maar sommige wel. Zo heb ik weet van een dermatologe hier in België (in Brugge) die gespecialiseerd is in haarziektes en die het wel voorschrijft.

Hier is erg interessante informatie over vrouwen en finasteride: http://www.keratin.com/ac/baldnesstreatments/propecia/005finasteridemayworkforwomen.shtml
Does finasteride work for women

Merck, manufacturers of finasteride, have completed a phase III trial on the effects of finasteride (propecia) in post menopausal women. Their conclusion was that finasteride was ineffective in treating female androgenetic alopecia.

Officially, Merck do not recommend finasteride for use by women and the FDA has not passed it for use by women. However, some dermatologists have suggested that the trial was intentionally biased to produce this result. The rumor (and it is only a rumor) is that Merck specifically wanted to avoid obtaining Federal Drug Administration approval for treating women with finasteride. Propecia/finasteride is dangerous during pregnancy as it causes multiple and extensive birth defects to male embryos. The suggestion is that Merck want to avoid any court action by pregnant women who took finasteride for their hair loss and subsequently had a child with birth defects. Indeed, advertisements for propecia recommend that women do not even handle the pills without using latex gloves to ensure none of the drug is absorbed through the skin.

Despite these contraindications some dermatologists outside the USA do sometimes prescribe finasteride for use by women. These dermatologists recommend the individual uses at least two forms of birth control while taking propecia as the risk of birth defects is very serious. However, without independent trials on pre menopausal women the true effect of finasteride on female pattern baldness is unknown.

It has been used in pre menopausal women with hirsutism with some success. Studies on hirsute women suggest finasteride can be effective in reducing dihydrotestosterone levels. One trial suggests it is as effective as oral antiandrogens spironolactone and flutamide, both of which are used to treat female androgenetic alopecia.

Cloud

Eefje
28 augustus 2004, 21:54
Oke misschien werkt het wel, maar om dan finasteride voor te schrijven aan mijn moeder terwijl ze weten dat ze in de overgang is en dat het dan niet werkt gaat me echt te ver hoor.
en ik heb een vermoeden dat die foto's op die site niet klopt, ik denk dat ze bewerkt zijn via een fotoprogramma maar ik zal het is rustig doorlezen.
bedankt in ieder geval.

Eefje
28 augustus 2004, 21:55
oo vaag ik keek op een verkeerde site ofzo :rolleyes: ff de goeie kijken haha

Cloud
28 augustus 2004, 22:03
Eefje, ik ken een meisje dat hele goeie resultaten heeft behaald met finasteride en minoxidil. Ze heeft een website: groups.msn.com/HairHabitsProgress.
Op die site staan haar foto's, en ook vele foto's van andere vrouwen met haarverlies.
Je moet wel eerst het lidmaatschap aanvragen voor je de site kan bezoeken.

Cloud
PS Die Boersma lijkt me inderdaad ook maar een klojo.. Als je alle verhalen over hem hier zo leest... ongelofelijk!

Eefje
28 augustus 2004, 22:06
door al die verhalen begin ik er wel onzeker over te worden maar ik blijf afwachten maar toch...zijn werk doet hij niet goed.
en ik zal mn aanmelden om op die site te gaan kijken