PDA

View Full Version : Naar de Endocrinoloog


jennifer
15 september 2004, 19:47
Wie is er al eens bij een endcrinoloog geweest?
Zal daar binnenkort heen. Wat kan ik nog van deze specialist verwachten?
Hij is gespecialiseert in de hormoonhuishouding. Misschien heeft iemand daar ervaringenn mee?

Jennifer

HEIDIKEN
15 september 2004, 20:46
hallo,

ik heb een 3tal jaren geleden ook zo'n onderzoek laten uitvoeren,dat toch een uurtje of 3 in beslag nam!ik weet jammer genoeg niet meer hoe het er daar aan toe ging!wat wel heel belangrijk is,als je aan de pil bent krijg je nooit het juiste beeld van je hormoonspiegel!vermits je mannelijke hormonen onderdrukt worden,is de uitslag meestal positief,ook al heb je een androgenetisch probleem!ik ben er jammer genoeg ook het slachtoffer van!om echt een juist inzicht te hebben van je hormoonspiegel moet je tervoren een 2tal maanden volledig gestopt zijn met de pil!
dit wou ik je toch even vertellen!
groetjes,heidiken

ingie
15 september 2004, 21:58
Wie is er al eens bij een endcrinoloog geweest?
Zal daar binnenkort heen. Wat kan ik nog van deze specialist verwachten?
Hij is gespecialiseert in d......e hormoonhuishouding. Misschien heeft iemand daar ervaringenn mee?

Jenniferik heb even wat voor je opgezocht jennifer.

http://www.intmed.unimaas.nl/endo/endotaak.htm

Cloud
16 september 2004, 00:21
Ik denk dat als je haarverlies hebt door hormonale of schildklierproblemen, je meer hebt aan een endocrinoloog dan aan een dermatoloog.

jennifer
16 september 2004, 10:11
Tsja, bedankt voor jullie reacties, maar het blijft me toch onduidelijk wat deze specialist voor me kan betekenen. Alle bloedonderzoeken en hormoononderzoeken bleken goed, m.a.w. ik ben gezond. De dermatoloog zei dat ik met hem/haar verder kon bespreken wat er aan medicijnen voor mij zijn. Ik slik al 1,5 jaar de pil niet meer dus er is een goed beeld van mijn hormonen wat dat betreft. Ik wacht nog maar even af, over plm. 3 weken weet ik misschien meer. Ondertussen vallen er nu ook al vrij korte haren uit, van ong. 7 cm, terwijl ik m,n haar ong. op 25 cm heb.....

ellyd
16 september 2004, 13:42
Hoi Jennifer

Ik zou toch zeker naar de endocrinoloog gaan want je weet maar nooit.Hij zal net iets dieper op je hormoonhuishouding ingaan dan tot nog toe is gebeurd. En kwaad kan het niet.Ik hoop dat je je niet al te veel zorgen maakt om je haar want het is verloren energie. Maar daar ben ik ook pas na jaren achter gekomen hoor. De oplossing voor mij was een haarwerk. Ik heb me er nu bij neergelegd en nu gaat het goed. En of de mensen het nu zien , dat interesseert me niet meer. Ik moet je wel vertellen dat ik door jarenlang tobben nu seroxat slik wat voor mij de hemel op aarde is.Je maakt je geen zorgen meer (voor alles komt een oplossing). Maar niet iedereen wil dat.
Jammer dat je niet bij mij in de buurt woont. Groetjes Ellyd

jennifer
16 september 2004, 14:12
Dank je Ellyd, fijn dat je ook nog altijd aanwezig bent hier.
Ja natuurlijk ga ik wel naar de endocrinoloog. Je weet tenslotte maar nooit wat hij me nog kan vertellen. Maar af en toe begin ik 'm een beetje te knijpen omdat ik nog steeds niks slik ofzo, en nog steeds met dat dilemma bezig ben.
Vooral omdat ik vanmorgen heel veel korte haren vond na het wassen.
In totaal met het kammen erna, alweer zo'n 200. Viel me dus wel wat tegen.
Weet je de pil weer slikken zou een optie wezen ware het niet dat ik over een paar jaar misschien al in de overgang ben , wat je ten eerste niet merkt wanneer je de pil slikt, en ten tweede dat je er dan beter mee kunt stoppen in de overgang. Ik zal er hoe dan ook dan maar een paar jaar profijt van hebben en het is dus eigenlijk uitstel van executie, tenzij ik dan Androcur ga nemen ofzo, maar het staat me allemaal zo tegen omdat je er gewoon aan vast zit als je er eenmaal aan begint. Je moet gewoon een keuze maken tussen twee kwaden, en ik hoop dat die endocrinoloog mij daar bij kan helpen.

Liefs, Jennifer

sigur
16 september 2004, 14:42
Hé Jennifer,

Ik hoop dat de arts je meer kan vertellen over de mogelijkheden. Misschien kun je dan een lijstje maken van de voor en nadelen, en kun je dan een goed weloverwogen besluit nemen. En wat ik je kan aanraden is het papiertje met de voor en nadelen te bewaren. Wij mensen zijn altijd goed in het idealiseren van het andere. Bij twijfel kun je altijd dit papiertje erbij pakken zodat je weet waaruit je keuze ook alweer is ontstaan.

Liefs

jennifer
16 september 2004, 17:17
Ja Sigur, zal ik zeker doen, neem een notitieblok mee en schrijf het dan meteen op, want tegen de tijd dat ik thuis ben denk ik vaak: hoe zei hij dat ook weer precies?
Was het maar vast zover, ik kan er pas 7 oktober heen!

Liefs, Jennifer