PDA

View Full Version : Wel/geen haarwerk?


dharma
19 mei 2002, 17:43
Beste sitebezoekers,
Ik ben een vrouw van 40 en en twijfel op het moment erg over het wel of niet aanschaffen van een haarstuk. Ik heb al ca. 20 jaar last van een steeds erger wordende mannelijke kaalheid en heb nog steeds geen bevredigende manier gevonden om daarmee door het leven te gaan. In het verleden heb ik twee keer een haarwerk geprobeerd. Rond mijn 26-ste een vast Haarwerk van Theo Zandman, dat ik na twee weken uit totale frustratie (onuitstaanbare kriebel en huiduitslag)met een schaar te lijf ben gegaan, ik was bovendien zo ontevreden over de manier waarop ik daar behandeld was (slechte voorlichting, zeer onsymphatieke kapster)dat ik niet meer terug ben gegaan. Veel geld armer heb ik het toen weer een tijd zonder geprobeerd. Rond mijn 30ste besloot ik weer een haarwerk te proberen, maar nu een los haarwerk via een kapper in Amsterdam. Dit was een gewone pruik, ik had gevraagd naar iets duns, maar kreeg (net als de eerste keer met het vaste haarwerk), gelijk een gigantische bos, ik voelde me er absoluut mezelf niet meer bij, het paste totaal niet bij mij. De kapper was gehaast en zei: dat het haar na verloop van tijd wel zou zakken. Verder werd me niks verteld over bevestiging. Het haar zat erg los en verschoof bij de eerste de beste windstoot. Deze pruik heb ik een keer opgedaan en vervolgens nooit meer.

Op het moment ben ik vrij wanhopig. Mijn haar is dunner dan ooit tevoren. Ik loop vaak met sjaaltes, maar ben steeds benauwd dat die verschuiven. Als ik zonder sjaaltje loop voel ik van alle kanten meewarige blikken, het ziet er ook absoluut niet meer uit.
Maar toch twijfel ik enorm. Met een haarwerk zal ik een heleboel niet meer kunnen doen wat ik nu wel doe! En ik zal een soort geheim met mij mee dragen wat niks voor mij is!

Ik zou graag reacties van mensen met een los haarwerk krijgen (een vast haarwerk daar pieker ik niet over met mijn problematische huid)
over wat zij nog wel en niet doen.

Fietsen met harde windstoten.
Als het opeens gaat regenen, wat dan?
Kamperen in een tent.
Naar het strand gaan.
Zwemmen.
In een open vervoelmiddel zitten (kindertreintje/boot)
Stoeien met mijn zoon en zijn vriendjes.
Uit logeren gaan of op een kamer met anderen slapen.
Je laten aanraken.
Mime spelen : kan een haarwerk wel tegen fronzen of andere extreme gezichtsuitdrukkingen?

Misschien nog andere zaken die echt niet kunnen met een los haarwerk?

En hoe ervaren jullie dat je altijd een soort van geheim hebt?

Ik ben erg benieuwd naar reacties.

Als iemand trouwens goede ervaring met een haarspecialist in Leiden of omgeving heeft, hoor ik dat graag.

Groet,

Dharma

Chris
21 mei 2002, 00:44
Beste mede sitebezoekster,

Rond mijn 26-ste een vast Haarwerk van Theo Zandman, dat ik na twee weken uit totale frustratie (onuitstaanbare kriebel en huiduitslag)met een schaar te lijf ben gegaan, ik was bovendien zo ontevreden over de manier waarop ik daar behandeld was (slechte voorlichting, zeer onsymphatieke kapster)dat ik niet meer terug ben gegaan. Veel geld armer.......
Zucht. Theo Zantman........ het zal weer eens een keer niet zo zijn. :mad: Lees http://www.haarweb.nl/forum/showthread.php?s=&threadid=13 eens door en zie wat mijn eigen ervaringen daar zijn geweest toen ze nog in Bussum zaten. Echt afschuwelijk.

Rond mijn 30ste besloot ik weer een haarwerk te proberen, maar nu een los haarwerk via een kapper in Amsterdam. Mag ik vragen waar dat was?

Ik zou graag reacties van mensen met een los haarwerk krijgen (een vast haarwerk daar pieker ik niet over met mijn problematische huid)
over wat zij nog wel en niet doen.
Ok, ik draag dus ook een los haarwerk en zal hieronder aangeven wat mijn ervaringen zijn met de punten die je aangeeft:

Fietsen met harde windstoten.
Ja, dit is inderdaad heel erg vervelend. Niet in de zin dat het afwaait ofzo: absoluut NIET. Maar het probleem is dat ik altijd een haarwerk draag met een stevige voorkant (dus zonder natural front c.q. een haargaasje aan de voorkant). Ik ben dus altijd bang dat mensen aan de voorkant kunnen zien dat ik een haarwerk draag als er een stevige wind onder gaat waaien.

Als het opeens gaat regenen, wat dan?
Da's niet zo'n probleem. Ik bedoel....ook toen ik nog geen haarwerk droeg zat ik hiermee. Gewoon zorgen dat je een plu bij je hebt als de kans op regen groot is......
En van af en toe regen wordt je haarwerk niet echt slechter ofzo. Wat wel een probleem is, is dat een haarwerk van echt haar ook echt nat wordt en dus veel langzamer opdroogt dan een haarwerk met synthetisch haar.

Kamperen in een tent.
Dit deed ik al nooit en nu zeker niet meer. Inderdaad vanwege mijn haarwerk. Als je een haarwerk van echt haar hebt (althans bij een man dan) en je gaat ermee slapen dan staat het vaak alle kanten op die morgen erop. Je bent dus nogal een het pielen smorgens om alles weer in model te krijgen. Ik vind dat heel vervelend om te doen als er andere mensen bij zijn. Ook dit probleem was met een haarwerk met synthetisch haar veel minder.

Naar het strand gaan. Ik heb altijd het idee dat je haar dan op de een of andere manier 'droger' wordt ofzo in de zon. Ik heb altijd het probleem dat mijn haarwerk verkleurd en ik bang ben dat mensen zien dat ik een haarwerk draag door het kleurverschil met mijn echt haar aan de zijkanten en achterkant. Ik vind het ook zeer vervelend om mijn kleren over mijn hoofd (lees: haarwerk) heen uit te moeten trekken. Ben dan altijd huiverig dat mijn haarwerk uit model is of niet meer goed aansluit aan de zijkanten.

Zwemmen.
Duiken doe ik gewoon NOOIT meer. Zwemmen zonder kopje onder te gaan gaat prima.

In een open vervoelmiddel zitten (kindertreintje/boot)
Ja, op een boot waar het hard waait.......zie hierboven bij 'harde wind'.

Stoeien met mijn zoon en zijn vriendjes.
Hier wordt je ook voorzichtiger in.

Uit logeren gaan of op een kamer met anderen slapen.
Ja ook hier wordt je angstiger voor. Althans, ik wel. Met mijn oude synthetische haarwerk was het niet echt een probleem, want als je dan wakker werd zat je haarwerk nog als gegoten. MAAR..... je moet wellicht jezelf wassen onder de douche, je wilt wellicht je haarwerk afzetten.........tja en dan? Zucht. :(

Je laten aanraken.
Ja haarwerk aanraken neem ik aan? Tja.......ik vind het zeer vervelend als dat gebeurt.

Mime spelen : kan een haarwerk wel tegen fronzen of andere extreme gezichtsuitdrukkingen?
Ik zou niet weten waarom niet ??!! Dit is het eerste punt wat je noemt wat je enkel bezwaar oplevert..............

En hoe ervaren jullie dat je altijd een soort van geheim hebt? Niet echt als lastig. Ik ervaar alle beperkingen als veel vervelender dan het feit dat ik een 'geheim' heb.

Suc6,
Chris.

Do
21 mei 2002, 00:45
Hai,

Lees de tread: haarwerk op klemmetjes eens door, hier staat een boel informatie in die jij vraagt.

Mocht je nog vragen hebben dan hoor ik het wel van je, heb ervaring met permanente systemen en losse systemen.

Groetjes Do.

dharma
22 mei 2002, 23:12
Beste Chris en Do,
Alvast hartelijk dank voor jullie reacties, vooral Chris met zijn uitgebreide antwoorden. Ik zal zeker nog reageren, maar sta nu op het punt om een paar daagjes er tussen uit te gaan. Vandaar nu even dit korte mailtje.
Groetjes,
Dharma

dharma
1 juni 2002, 23:20
Beste Chris en Do
Eerst antwoord op de vraag van Chris, het haarwerk dat ik in Amsterdam heb aangschaft zo'n tien jaar geleden komt van Sjoerd Appy, tenminste dat staat erin, hoe de kapperszaak heette weet ik niet meer. Ik heb het nog steeds. Zet het af en toe voor de grap op, na tien jaar is het nog steeds een enorme bos, hebben jullie trouwens enig idee of je zo'n haarwerk na tien jaar nog kan laten bijwerken en gewoon kan dragen, heb geen idee of het syhthetisch of echt is, maar het voelt zacht aan en glanst mooi.
Na het antwoord van Chris, en na het lezen van veel berichtjes op deze site is mijn beslissing er niet makkelijker op geworden. het lijkt wel alsof de hele haarwerkwereld uit harteloze geldwolven bestaat, die, denk ik soms, zelfs zo verdorven zijn dat ze als zogenaamde lotgenoten infiltreren op deze site, ik kreeg tenminste een heel onsymphatiek mailtje na dit oproepje van ene Jerry die mij wel prive een bot mailtje stuurde, maar niet antwoordde toen ik daar op reageerde en blijkbaar ook niet op de site zelf durft.

En blijkbaar is er in tien jaar nu ook niet zoveel veranderd dat er nu iets gevonden is dat en natuurlijk staat en waar je alle dingen mee kan doen die je graag wilt.

Moeilijk, moeilijk, moeilijk!

Ik denk dat ik het nog even zonder haarprothese probeer. Probeer onder andere kracht te vinden op het net. Zou ook graag reacties van vrouwen krijgen die geen haarwerk nemen. Maar die oproep kan ik waarschijnlijk beter in een ander gedeelte zetten.

Wil nog wel even kwijt, dat ik jullie twee fantastisch vind. Wat een inzet! Het doet me erg veel goed.
Dharma

Do
3 juni 2002, 00:31
Hai Dharma,

Ja joh moelijke keus of je wel of niet een haarwerk wil gaan dragen. Niemand kan je hier mee helpen die beslissing moet en kun je alleen zelf maken, het gaat erom dat jij je happy voelt of dat nou met of zonder haarwerk is. Iedereen kan je natuurlijk van alles aanraden waar zij goede en minder goede ervaringen mee hebben, maar dat wil nog niet zeggen dat dit voor jou persoontje ook werkt.

Mocht je toch besluiten om een haarwerk te gaan nemen dan kun je op dit forum voldoende informatie vinden , zal het je keus vergemakkelen en weet je zo'n beetje welke "valkuilen" je tegen kunt komen. (een gewaarschuwd mens telt voor 2 toch?).

Over jou haarwerk het volgende: Als het nu na al die jaren nog glanst en zacht aanvoelt dan is het een synthetische vezel, echt haar kun je niet zo lang goedhouden qua glans en souplesse. Of ze het bij kunnen knopen ligt ook weer aan een aantal factoren, maar als je besluit om dit te willen doen dan vertel ik je hier nog wel meer over oke?.

Ik wens je heel veel sucses met het maken van je keuze en als je vragen hebt hoor ik ze graag van je goed?.

Groetjes Do.

Webmaster
16 juli 2002, 15:10
Originally posted by dharma
... ik kreeg tenminste een heel onsymphatiek mailtje na dit oproepje van ene Jerry die mij wel prive een bot mailtje stuurde, maar niet antwoordde toen ik daar op reageerde en blijkbaar ook niet op de site zelf durft.
Beste Dharma,

De afgelopen weken heb ik méérdere klachten binnengekregen van vrouwelijke lotgenoten omtrent 'Jerry'. Ik ben bezig om hierin stappen te ondernemen, zodat jullie bespaard blijven van zijn ongewenste 'omgangsvormen'.

Tot die tijd wil ik je verzoeken zijn berichten simpelweg te negeren: negeren is nl. vaak de beste oplossing. En als laatste wil ik je graag verzoeken dit soort aangelegenheden in het vervolg in ieder geval rechtstreeks bij mij (webmaster(at)haarweb.nl) te melden, naast een eventuele vermelding op het Forum: op die wijze kan ik er nl. gericht wat aan doen.

Ik hoop je hiermee wat meer geïnformeerd te hebben,