PDA

View Full Version : haarwerk k33


marijke
11 september 2001, 14:17
hallo allemaal!
met belangstelling heb ik jullie ervaringen met haarwerkspecialisten gelezen. Zelf heb ik een negatieve ervaring bij genoemde kapper in Halsteren achter de rug. Mijn haar is dun (door seborroisch eczeem en erfelijke kaalheid, denkt de dermatoloog) en deze kapper raadde mij een haarstuk voor de bovenkant aan waar mijn eigen haar doorheen gehaald zou worden. Vol verwachting keek ik er naar uit! Het bleek om een veel te dik werkje te gaan, waar inderdaad enkele eigen haren doorheen werden gehaald, de rest van mijn eigen haar bleef onder het haarwerk (van 100% echt haar). Dat werd met ringetjes ofzoiets permanent vastgezet aan mijn haar.
Het haarstuk lag echter als een soort deksel op mijn hoofd. Het was te veel haar, dus ik zag het heel goed en er onder begon het te broeien, waarschijnlijk omdat er nog redelijk wat eigen haar onder zat. Kortom: dat was niks en had op die manier 2500,- weggegooid.
Nu heb ik een haarstuk bij K33 in Utrecht besteld. Het is half echt haar half synthetisch, met een frontje van haargaas aan de voorkant, waardoor je je haar ook naar achter zou moeten kunnen dragen. Dit haarstuk gaat er echter wel vanuit dat er geen eigen haar meer onder zit, dat wordt dus weggeschoren. Over twee maanden is het klaar, maar ik zie er enorm tegenop. Zal het er natuurlijk uitzien? En dan m'n haar wegscheren! Durf ik dat eigenlijk wel? Ik vind m'n huidige dunne haar ook een enorme psychische belasting, daarom heb ik de stap toch gezet, maar heb me voorgenomen het haarstuk eerst te betalen en op te halen, nog niet te laten plaatsen en er eest thuis eens op m'n gemak naar te gaan kijken en voelen. Dat klinkt misschien wat belachelijk, maar na de vorige ervaring ben ik wel zo voorzichtig geworden dat ik m'n haar niet zomaar laat wegscheren!
Misschien kunnen jullie de volgende vragen beantwoorden:
-Ik heb vrij lang haar.Is dat extra lastig om te onderhouden?
-heeft een van jullie ervaringen met K33?
-De basis van het stuk is doorzichtig teflon, ziet dat er echt uit als hoofdhuid?
-Heeft een van jullie ervaring met seborroisch eczeem en haaruitval? Tegen de genetische kaalheid slik ik androcur. Heeft iemand daar ervaring mee?

Chris
11 september 2001, 16:55
Hoi Marijke,

Ik heb de poll niet ingevuld aangezien het mij niet geheel duidelijk is wat de titel 'wie heeft ervaring met k33 in utrecht?' te maken heeft met de onderwerpen 'ervaringen met haarstukken' en daarbij 'ervaringen met seborroisch eczeem'.

Vandaar dat ik via deze weg ff antwoord om je te laten weten dat ik inderdaad ervaringen heb met K33 in Utrecht. Je kunt deze ervaringen o.a. lezen in de thread: http://www.haarweb.nl/forum/showthread.php?s=&threadid=13

Daarin schrijf ik o.a.:
De eerste haarspecialist waar ik een bezoek aan bracht was een groot 'bedrijf' in Utrecht.
Omdat dit bezoek mij helemaal niet beviel (het product was ongelooflijk duur; naar mijn idee draaide alles daar puur om de commercie)

De rest van mijn ervaringen aldaar kun je in diezelfde thread lezen in 'Deel 3: Ervaringen bij een duur bedrijf in Utrecht'.

Zoals je ziet na het lezen van dat verhaal is er maar 1 woord wat door mijn hoofd blijft spoken na die ervaringen, nl:
'Commercieël'.

Ik wil je absoluut NIET ontmoedigen, maar je vroeg naar ervaringen van lotgenoten en ik kan niet anders zeggen dan dat dit mijn ervaring is. Echter, het is en blijft MIJN persoonlijke ervaring en die hoeft niet persé overeen te komen met je eigen ervaring. Mijn ervaring richt zich ook alleen op de 'uitstraling' van het bedrijf...waar in mijn ogen de commercie van afdruipt....:sad:

Ik heb dus geen enkele ervaring met de haarwerken van K33. Vandaar ook dat ik erg blij ben dat je je op dit forum hebt aangemeld, aangezien ikzelf ook geïntereseerd ben in die haarwerken met een frontje van 'haargaas'. Ik heb altijd een haarwerk gehad met een 'stevig' frontje...waar ook de nodige nadelen aanzitten. Ik ben dus erg benieuwd hoe het jou bevalt zo'n frontje.

- Kun je je haarwerk afzetten met zo'n frontje?
- Kun je ermee slapen?
- Kun je ermee zwemmen?
- Hoe lang gaat het mee?, enz.

Ik vind het overigens helemaal niet belachelijk wat je verteld over de aflevering van je haarwerk. Ik denk dat je niet voorzichtig genoeg kan zijn, want jij bent tenslotte zèlf diegene die zich prettig moet voelen bij het haarwerk wat je krijgt aangeleverd.
Ik kan me héél goed voorstellen dat je dunne haar een psychische belasting voor je is...ikzelf werd op mijn 17e nl. al (geleidelijk) kaal. Ik heb daar ook enorm psychisch onder geleden; ik vond het afschuwelijk....ik schaamde me enorm....vond mezelf ontzettend lelijk. Werd er heel, héél onzeker door. :sad:

Op de rest van je vragen kan ik geen antwoord geven, omdat ik daar zelf geen ervaringen mee heb.

Ik ben heel benieuwd naar je ervaringen met je nieuwe haarstukje! Héél veel sterkte toegewenst!

Chris.

Salvamia
11 september 2001, 18:07
Chris je hebt hellemaal gelijk over k33,

Waarom wil je een haarwerk met een frontje, ik dacht dat jij jouw haar altijd naar voren droeg?.

Het frontje is er speciaal voor mensen die het haar naar achteren dragen of zo dat de haarlijn zichtbaar is.

Een haarwerk met front is hetzelfde als zonder alleen het slijt sneller (de front dan) en het is moeielijker om de tape te verwijderen.

Grtjs
Salvamia

Chris
11 september 2001, 18:41
Hoi Salvamia,

Ja, dat klopt...ik draag mijn haar van mijn haarwerk ook ietwat naar voren met 'plukjes'....komt omdat ik zo'n enorm groot voorhoofd heb.... ;)

Ik heb dus een frontje wat 'stevig' is en niet van 'haargaas' waar Marijke het over heeft. Ik neem aan dat Topfusion hetzelfde systeem levert als K33? Kun jij me daar iets over vertellen misschien?

Het nadeel van zo'n stevige front is, dat je nooit 'prettig' in de wind loopt en dat je weleens 'huiverig' bent dat mensen opeens hun handen door je haar gaan halen...vanaf je voorhoofd dus.
:eek:
Met een haarwerk op loop ik zowiezo al niet graag in de wind, aangezien mijn ervaring met 100% echt haar is, dat het toch nooit goed (terug)valt. Ik heb nl niet superkort haar, dus dan heb je veel eerder last van de wind en dergelijke. De eerste weken dat je een dergelijk haarwerk op hebt gaan heel goed: het haar valt dan meestal perfect. Echter, na die beginperiode begint het stugger te worden en valt het gewoon nooit meer zoals in het begin. Ook door het gebruik van haarlak en gel in zo'n haarwerk, maakt het dat als je eenmaal in een sterke wind bent geweest het alle kanten op kan gaan staan. Je blijft daardoor (+ het feit dat je je haar dus niet naar achteren kan dragen) bang dat mensen kunnen zien dat je een haarwerk draagt...:(

Ach ja.

Maar goed, ik begrijp dus dat er op zo'n 'haargaas'-frontje tape zit? Er zit dus tape helemaal aan de voorkant? Hoe werkt dat dan precies...ik bedoel....het lijkt me zo enorm kwetsbaar. Stel, je wilt je haarwerk 's avonds afdoen...als je dit elke avond doet....beschadig je daarmee dan niet dat superdunne frontje?

Chris.

Salvamia
12 september 2001, 02:46
ik begrijp dus dat er op zo'n 'haargaas'-frontje tape zit? Er zit dus tape helemaal aan de voorkant? Hoe werkt dat dan precies...ik bedoel....het lijkt me zo enorm kwetsbaar. Stel, je wilt je haarwerk 's avonds afdoen...als je dit elke avond doet....beschadig je daarmee dan niet dat superdunne frontje?

dat is het ook je moet de tape remover blijkbaar op het frontje srayen en het daarna zeer voorzichtig verwijderen!!

mijn ervaring met 100% echt haar is, dat het toch nooit goed (terug)valt. Ik heb nl niet superkort haar, dus dan heb je veel eerder last van de wind en dergelijke.

dat is ook de reden waarom het mijn afgeraden wordt door Topfusion om echt haar te nemen, omdat het veel moeielijker in model te krijgen is en omdat het heel snel verkleurt.

Met een haarwerk op loop ik zowiezo al niet graag in de wind, aangezien mijn ervaring met 100% echt haar is, dat het toch nooit goed (terug)valt.

Kun je dan geen petje dragen ofzo?.

'huiverig' bent dat mensen opeens hun handen door je haar gaan halen...vanaf je voorhoofd dus.

Dat lijkt mijn ook maar denk je dat een frontje dat oplost, ik was dat namelijk ook al toen ik haar had:D .

De eerste weken dat je een dergelijk haarwerk op hebt gaan heel goed: het haar valt dan meestal perfect. Echter, na die beginperiode begint het stugger te worden en valt het gewoon nooit meer zoals in het begin. Ook door het gebruik van haarlak en gel in zo'n haarwerk

Bij topfusion vertelde zei mij dat als ik mijn synt. haarwerk twee maal per dag in zou sprayen dit niet zou gebeuren, maar zei raade mij dan ook aan om te slapen op een zachte gladde stof, en zei raade mij motor rijden met een normale helm ook af omdat een dergelijk haarwerk het meest te lijden heeft van wrijfingen.
maar omdat ik twee haarwerken bij hun heb verwisselen ze die om de 4 a 6 weken, en dan behandelen ze de andere weer.

Maar nogmaals ik kan je er pas meer over vertellen over ± 1,5 mnd.

Chris
12 september 2001, 13:49
Hoi Salvamia,

Aha. Dus er zit dus doorzichtig tape onder het haargaas-frontje als ik het goed begrijp?
Hmm....als je dus elke avond zónder je haarwerk wilt slapen, dan wordt het wel erg lastig om dat steeds te verwijderen lijkt me?

Met het 'verkleuren' van mijn 100% echt haar heb ik niet zo heel veel problemen, aangezien ik het zèlf bij kan kleuren. Maar inderdaad....het in model krijgen ervan is soms een r.a.m.p. :(

Het dragen van een petje helpt juist niet....omdat je haar dan zowiezo alle kanten opstaat als je die pet weer af doet. Je moet het dus de hele dag/avond ophouden dan.

Ik denk wel dat een 'haargaas'-frontje iets van de 'angst' kan wegnemen dat mensen vanaf de voorkant door je haar gaan heenwoelen? Maar goed, ik heb er geen ervaring mee, dus wellicht maakt het in de praktijk weinig uit? Het is en blijft een haarwerk, dus wellicht blijft het onprettig als mensen dat doen, of je nu een stevige front hebt of niet.

Inderdaad....vroeger vond ik het ookal vervelend, toen ik nog haar van mezelf had.
Wat betreft dat motorijden.....wat bedoelen ze met een 'normale' helm? Zijn er dan ook helmen die je wèl kan gebruiken?

Ik ben benieuwd naar je ervaringen over 1,5 maand! Succes met alles toegewenst.

Chris.

Do
12 september 2001, 15:15
Hai Chris,

Ik las net dat jij problemen had met het modeleren van een haarwerk met echt haar.

Weet je wel dat dit ligt aan de manier hoe het ingeknoopt word. Bij een goede haarspecialist kunnen ze dit. Het haar moet anders ingeknoopt worden als je b.v. een pony wilt dragen dan wanneer je het naar achteren wil dragen.

Groetjes Do.

Do
12 september 2001, 15:18
Re:
Hai Marijke,

Oooooooh wat zonde!!!!!!!! Jammer dat je niet meer informatie hebt gehad over haarwerken!!!!!!!!! Ik zou dus nooit mijn haar afknippen/scheren, en dat is ook helemaal niet nodig!!!!!!

Mijn ervaring is dat een haarwerk prachtig kan zijn met het gebruik van je eigen haar, het word als het ware een geheel. Het is toch van de gekke dat je je eigen haar af moet scheren!!!

Wat ik wel heel verstandig van je vind en ook helemaal niet gek is dat je het haarwerk eerst mee naar huis wilt nemen voordat je het laat plaatsen. Dat is je goed recht. Jij moet er mee lopen, jij moet er aan wennen, jij moet doen wat jij denkt dat goed is.

Sucses groetjes Do.

Chris
12 september 2001, 15:31
Originally posted by Do
Hai Chris,

Ik las net dat jij problemen had met het modeleren van een haarwerk met echt haar.

Weet je wel dat dit ligt aan de manier hoe het ingeknoopt word. Bij een goede haarspecialist kunnen ze dit. Het haar moet anders ingeknoopt worden als je b.v. een pony wilt dragen dan wanneer je het naar achteren wil dragen.

Groetjes Do.

Hoi Do,

Ja, ik weet dat het daar -oa- ook mee te maken heeft. Mijn haarwerk is echter goed ingeknoopt. Het is gewoon ook een nadeel van 100% echt haar is mijn ervaring. Na een paar maanden valt het gewoonweg nooit meer zoals in het begin.
Daar staat echt haar bekend om(althans....bij haarwerken voor mannen: ik weet niet wat ervaringen bij vrouwen zijn)....één van de voordelen van synthetisch haar is dat het makkelijker in model te krijgen is.

Groetjes,
Chris.

Do
12 september 2001, 18:15
Hai Chris,

Ja daar kan ik me wat bij voorstellen. Zoals ik al eerder aangaf heb ik die problemen ook gehad met bewerkt echt haar. Nu heb ik onbewerkt echt haar en het zit fantastisch. Dus het is maar net bij wie je dit bestelt.

Groetjes Do.

AnoniemDB
12 september 2001, 22:43
Hai allemaal,

Ik lees net jullie verhalen.
Ik heb twee (blonde, europese) haarwerken gehad mét een gaasje aan de voorkant. Ik weet niet beter als dat gaasje, heb dus nooit een "dikkere" front gehad.
Ik heb goede ervaringen met het frontje, maar een heel groot nadeel is dat het vaak bijgeknoopt moet worden, juist omdat het zo natuurlijk mogelijk moet lijken. Het is een heel kwetsbaar deel van het haarwerk en wordt ook dun ingeknoopt. Jullie ook schrijven over de tape, het is inderdaad zo dat er doorzichtige tape onder moet. Om het zo goed mogelijk op je hoofd te plakken, beplakte ik altijd het hele frontje met tape. Zo leek het inderdaad (de eerste dagen) of het gewoon wel de natuurlijke aanzet was. Maar 's avonds moest de tape eraf, dan lukte dat niet, werd ik pissig omdat het er niet af ging en vervolgens omdat ik degene was die dit had. En zo trok ik dan vaak en sneller de haren eruit met het gevolg dat het haarwerk weer terug naar Rotterdam moest om bijgeknoopt te worden. (Zat bij Allround)
Omdat het frontje zo dun is, zie je de knoopjes van de haren ook echt zitten. Zodra er dus een paar haren uit waren, zag het er onnatuurlijk uit. Net alsof je een soort pleister op je hoofd heb ofzo.

Ik las ook wat over het wegscheren van haren.
Bij mij is het net zo gegaan. Ik heb Alopecia Areata (pleksgewijs dus, was niet helemaal kaal) en toen ik me ging oriënteren wat betreft de haarwerken, werd mij bij Allround wel direct gezegd dat de delen waar de plakranden kwamen te zitten, kaal moesten worden gemaakt. Dit i.v.m. de tape die (logisch ook) niet plakt op haar. Toen ik dan op die bewuste dag voor het haarwerk kwam, werden inderdaad de delen waar de plakranden zaten, weggehaald met een tondeuse. Resultaat: een ontzettend eng kapsel, net alsof ik heel ziek was. Onderweg naar huis hebben we een tondeuse gekocht en thuis heb ik zelf de rest eraf gehaald. Eén klein voordeeltje: kaal stond me stukken beter.
Later ging me haar weer groeien en heb dus ook ervaring met plakken op haar. Dat werkt dus niet. Je voelt minder snel of je haarwerk nog wel goed zit en ik heb dus ook regelmatig gehad dat het gewoon niet goed zat. Dan zaten bijvoorbeeld de "bakkenbaarden" los (daar zit ook de tape) of sprong er een plukje haar onder de front vandaan. Waarschijnlijk is het nooit iemand opgevallen (heb niks gehoord ) maar je voelt je er behoorlijk ongemakkelijk bij.

Wat betreft het door je haar gaan, de wind en regen enzo: bij mij is dat nu nog zo. Heb nu extensions en dus mijn eigen haar, en nog ben ik huiverig om door de regen te fietsen of met hele harde wind de deur uit te gaan. Het liefst zou ik die dagen binnen blijven. Denk dat dat wel zo zal blijven.

Hoop jullie hiermee een beetje geholpen te hebben. Succes

Webmaster
12 september 2001, 23:29
Hoi,

Ik heb de poll 'geclosed' aangezien toch niemand die invulde. De reden hiervoor was dat het doel/de vraagstelling van deze poll niet helemaal duidelijk was.

Uiteraard blijft het mogelijk om berichten in deze thread te posten.

Verder is iedereen geheel vrij om een poll te posten als zij of hij dat wil! Zorg er gewoon voor dat de vraagstelling duidelijk is, dan zul je ook stemmen krijgen in de poll.

Gegroet,
Uw Webmaster. ;)

Chris
12 september 2001, 23:44
Hoi AnoniemDB,

Ik vond je verhaal zeer interessant! Bedankt!

Zoals je wellicht gelezen hebt, heb ikzelf alleen ervaringen met haarwerken die een stevige front hebben. Ik vind het dan ook zeer leerzaam nu te horen wat de ervaringen van iemand zijn die juist alleen een gaasje gewend is.

- Kun je mij uitleggen waarom 's avonds de tape eraf moest? Is dit omdat je zelf liever zonder haarwerk slaapt of kan je überhapt niet slapen met je haarwerk?

-Ik dacht altijd dat zo'n gaas-frontje alleen mogelijk was bij haarwerken met synthetisch haar, maar dat is dus niet zo?

- Je schrijft dat het alleen de eerste dagen zeer natuurlijk eruit zag, maar daarna dan niet meer?

- Heb je 2 haarwerken nodig als je zo'n gaas-frontje hebt, aangezien je zo vaak terug moet voor onderhoud?

-Zit je nu nog steeds bij Allround? Hoe is deze specialist en zijn systemen je bevallen?

-Om de hoeveel tijd moet je nu dat frontje vervangen? Hoe snel valt het uit?

Wat betreft het door je haar gaan, de wind en regen enzo: bij mij is dat nu nog zo. Heb nu extensions en dus mijn eigen haar, en nog ben ik huiverig om door de regen te fietsen of met hele harde wind de deur uit te gaan. Het liefst zou ik die dagen binnen blijven. Denk dat dat wel zo zal blijven.

Hoop jullie hiermee een beetje geholpen te hebben. Succes [/B]
Aha...dus je hebt nu geen haarwerk meer aan de voorkant? Ik denk dat je inderdaad gelijk hebt...dat mensen met een haarwerk helaas altijd moeite zullen blijven houden met weer en wind.....met zwemmen.....met slapen(en vooral wakker worden) en met kleren passen in een winkel. Ik heb daar tenminste nog steeds de nodige moeite mee. :(

Ik heb erg veel aan je verhaal gehad. Nogmaals bedankt!

Groetjes,
Chris.

marijke
13 september 2001, 18:27
Originally posted by Do
Re:
Hai Do,
Jij schrijft me n.a.v. wat ik besteld heb bij K33:

Oooooooh wat zonde!!!!!!!! Jammer dat je niet meer informatie hebt gehad over haarwerken!!!!!!!!! Ik zou dus nooit mijn haar afknippen/scheren, en dat is ook helemaal niet nodig!!!!!!

Mijn ervaring is dat een haarwerk prachtig kan zijn met het gebruik van je eigen haar, het word als het ware een geheel. Het is toch van de gekke dat je je eigen haar af moet scheren!!!

Maar Do, nu vraag ik me af: welke andere mogelijkheden zijn er dan nog meer met gebruikmaking van je eigen haar en een kunstmatige aanvulling daarop? Zie ook mijn relaas onder "private message'' over mijn negatieve ervaringen met een haaraanvulling bij de kapper V. in Halsteren.

Groetjes, Marijke.
Sucses groetjes Do.

Webmaster
13 september 2001, 23:04
Hoi Marijke,

Een kleine tip: het is een goed idee om je antwoord niet tussen een volledige 'quote' van een eerder bericht te zetten.

Zoals je aan je laatste posting kunt zien...wordt je hele antwoord weergegeven in dikke zwarte letters. Het is dus erg moeilijk te zien nu, wat de quote is en wat jouw toegevoegde tekst is.

Je hele bericht staat nl. tussen de volgende codes:

QUOTE B -hier staat de tekst /QUOTE /B

Vandaar dat alles dik-zwart wordt. Je eigen toegevoegde tekst kun je dus beter niet in een quote zetten. Ik ben in staat om je bericht aan te passen, maar het leek me duidelijker om je via deze weg dit eventjes te laten weten. Kunnen anderen ook nog wat van leren... ;)

Groetjes,
Webmaster HaarWeb.

AnoniemDB
14 september 2001, 20:06
Hee Chris,

Fijn dat ik je misschien wat kan helpen met mijn verhaal. Ik heb nu inderdaad geen haarwerk meer. Het zal nu ongeveer 1,5 jaar geleden zijn dat mijn haren gingen groeien en ik extensions heb genomen. Ook dit ziet er niet natuurlijk uit, maar omdat het een soort van rage is, lijkt dit veel meer geaccepteerd als een haarwerk.
Ik weet niet zo goed hoe dat hierzo met die quotes werkt , dus ik ga je vragen gewoon even beantwoorden.

Je vraagt waarom 's avonds de tape eraf moest. Ik sliep in principe veel liever mét het haarwerk, zonder voelde ik me letterlijk kaal. Bovendien was het in de winter écht koud! Maar als je met je haarwerk slaapt, is het feit dat deze sneller slijt. Ondanks een zijden kussensloop en een eventueel haarnetje (waar ik me ook niet prettig bij voelde) schuur je toch wat haren kapot in je slaap. Ik probeerde dus zo min mogelijk met het haarwerk te slapen. 's Avonds zette ik het ook vaak vast op een "kop" en deed vast mijn haren voor de volgende ochtend. Scheelt veel tijd! Elke avond haalde ik de tape eraf met een soort remover, wat overigens ook niet altijd lukte. De tape was namelijk heel stevig -waar ik om gevraagd had- en dus moeilijk te verwijderen. Het kwetsbare frontje beplakte ik ook altijd, maar daar plak je dus direct op de knoopjes. Zodra je dus wat ruw moest zijn om de tape er normaal af te krijgen, trok je heel wat haren mee. Nu ben ik in dat opzicht ook nogal snel geirriteerd als het niet gaat zoals ik wil en dus wat lomper. Ik denk dat als je het alrijd met de remover eraf haalt, het frontje toch wat langer mee gaat.

Het is dus niet zo dat het alleen bij een synthetisch haarwerk kan, ook bij echt haar is zo'n frontje mogelijk.

Het is inderdaad zo dat het de eerste weken het frontje er het natuurlijkst uit zag. Ik schreef al eerder dat je de knoopjes echt ziet zitten. Het is heel dun ingeknoopt om het er maar zo natuurlijk mogelijk uit te laten zien, bij mensen met haar is de aanzet ook dunner als ergens anders op het hoofd. Maar zodra er dus een paar haren uit zijn (o.a. door de tape) ziet het er onnatuurlijk uit, als een soort pleister. Maar als je het weer bij laat knopen (wat dus va(a)k(er) nodig is) is het weer perfect.

Ik had inderdaad twee haarwerken omdat het vaak bijgeknoopt moest worden. Dit was ok echt wel nodig, je kan moeilijk een week zonder haarwerk de deur uit. Wel is het zo dat geen enkel haarwerk hetzelfde is, ook al zijn ze beide voor jouw hoofd gemaakt. De één draag je gewoon vaker als de ander, deze verkleurt dus ook sneller, is soepeler en zit gewoon lekkerder op je hoofd.

Ik zit op dit moment niet meer bij Allround, heb geen haarwerken meer. Mocht het zo ver komen dat het weer moet, zou ik denk ik wel bij ze terug gaan. De enige reden dat ik niet terug zou gaan is de afstand, verder heb ik er alleen maar goede ervaringen mee.

Het frontje heb ik één keer laten vervangen. Dit was nadat ik een aantal jaar geleden met een paar meiden op vakantie was geweest. Er was mij verteld dat ik met het haarwerk gewoon kon zwemmen. Wel hadden ze het liefst dat ik ze beide mee zou nemen en af zou wisselen, zodat ze eveneveel zouden verkleuren door de zon. Dit heb ik overigens niet gedaan, stel je voor dat iemand in mijn koffer zou kijken en een haarwerk zag liggen! Maar goed, ik was dus met lang, los haar gaan zwemmen in de (zoute) zee en later bleken er ontzettende knopen in het haarwerk te zitten. Niet echt handig en het is er ook met geweld uitgetrokken. Eenmaal thuis vertelden ze me bij Allround dat ik het goed vet had moeten maken en er een vlecht in had moeten doen. Dat was niet gezegd! Eventueel op letten dus, want dat repareren is weer voor eigen kosten.

Heb je nu een haarwerk wat je bevalt, of ben je aan het denken een andere te nemen? Je lange verhaal ergens anders op dit forum vertelt me namelijk dat je tot nu toe (nog) niet tevreden bent geweest over de specialisten.
Is dit nu veranderd?

Hoop je weer wat verder geholpen te hebben.

Groetjes

Chris
14 september 2001, 22:27
Hoi AnoniemDB,

Ik kan me heel goed voorstellen dat je het liefste zonder haarwerk slaapt. Dat doe ik sinds een paar jaar ook, nu ik een haarwerk met klemmetjes heb. (voorheen had ik altijd een haarwerk met permanente bevestiging dmv ringetjes).

Hoeveel werk is het om je haarwerk met zo'n gaasje weer op te zetten 's morgens vroeg? Specifiek het opplakken van het frontje? Ik kan me zo moeilijk voorstellen dat het echt niet zichtbaar is, aangezien je het direct op je hoofdhuid plakt.

Je zegt dat je het frontje maar ik één keer hebt laten vervangen? Hoe kan dat als je er juist zoveel moeite mee had tijdens het gebruik en dat het zo snel slijtte? Dan had je hem toch vaker moeten vervangen?

Ik neem aan dat je op die vakantie dus gewoon met je haarwerk geslapen hebt? Wisten de mensen waarmee je was dat je een haarwerk droeg? Ik heb daar nl. vaak problemen mee als ik op vakantie ga...veel mensen weten het niet en ik zie het dragen van een haarwerk best als een handicap, vooral op vakantie. Gedoe met onder de douche...'s morgens vroeg bij wakker worden....bij veel zweten in de zon....zwemmen.......zucht....soms wou ik weleens dat ik nooit meer zo'n haarwerk hoefde te dragen. ;)

Heb je nu een haarwerk wat je bevalt, of ben je aan het denken een andere te nemen? Je lange verhaal ergens anders op dit forum vertelt me namelijk dat je tot nu toe (nog) niet tevreden bent geweest over de specialisten.
Is dit nu veranderd?

Hoop je weer wat verder geholpen te hebben.
Ja, het haarwerk wat ik nu heb bevalt me redelijk tot goed. Ik ben zowiezo super-kritisch op mijn haarwerk, dus ècht tevreden zal ik wel nooit worden....
Ik vroeg me -nav alle verhalen op dit forum- af hoe zo'n haarwerk met zo'n gaasje zou zijn, aangezien ik deze nog nooit gedragen heb.

Ik heb in ieder geval veel aan jouw verhaal gehad!
Bedankt!

Chris.

marijke
15 september 2001, 09:29
Hoi Chris!
Het haar werk wat ik bij K33 besteld heb, heeft dus ook zo'n dun frontje en dat plak je met een speciale lijm (doorzichtig) op je hoofd vast.
Eens per week haal je dat met een speciale remover los, en maak je het frontje (en je hoofdhuid daaronder, stel ik me zo voor) schoon. Dan plak je het opnieuw vast.
Aangezien ik nu nog geen haarwerk heb moet ik natuurlijk nog maar zien hoe dit in de praktijk gaat bevallen!

Je schrijft trouwens iets over ''veel zweten'' in relatie tot jouw harwerk. In welk opzicht is dat lastig dan? Wat gebeurt er dan met je haarwerk?
En: waarom ben je afgestapt van een permanente bevestiging van je haarwerk? Mijn ervaring met klemmetjes is, dat ze pijn doen op je hoofdhuid, en met een permanente bevestiging heb je (hopelijk) ook sterker het idee dat je haarwerk "echt'' is, ik bedoel: dat je er minder aan wordt herinnerd dat er een kale plek onder zit. Maar misschien is een permanente bevetiging wel heel lastig met verzorging/haar wassen e.d.?
Marijke.

Chris
15 september 2001, 12:32
Hoi Marijke!

Aha, dus als ik het goed begrijp zijn er 2 manieren om zo'n haar-gaasje vast te plakken?:

1. Met tape
2. Met lijm

Klopt dit?

Hoe kan het dat je dat maar 1x per week hoeft los te halen om het schoon te maken? Ik bedoel...stel je zit de hele dag met 38 graden op het strand....en je gaat zweten als een gek: laat het frontje dan niet eerder los? Of je gaat een paar keer in de week zwemmen (met je hoofd onder water): gaat zo'n frontje dan ook niet losser zitten?

Het zweten kan nl. lastig zijn met een haarwerk op...bijv. als het zo bedrukkend heet is als de laatste jaren in Nederland. Ik weet niet of er een groot verschil zit in de materialen die gebruikt worden om het 'netje' te maken van het haarwerk, maar het feit blijft dat je het mèt een haarwerk op vaak eerder warm krijgt op je hoofd, dan zònder haarwerk. De warmte vanuit je hoofdhuid kan nl. moeilijker 'weg' van je hoofd. Het vervelende hiertvan is, is dat tape en/of lijm die je gebruikt daardoor veel eerder gaat loslaten. Tenminste....dat is mijn ervaring. Ongeacht welke soort tape/lijm ik gebruik.

Nou....ik ben niet echt zèlf afgestapt van een permanente bevestiging. Nee, ik werd gewoon 'gedwongen' door die specialist uit Zutphen waar ik geweest ben. Ik had altijd een haarwerk met permanente bevestiging gehad en ik wilde dat dus ook weer terug toen ik bij hem voor het eerst (en laatst...) een haarwerk bestelde. 'Nee, nee, nee.....niemand in mijn zaak draagt hier een haarwerk met permanente bevestiging' . 'Ja, maar toch geef IK er de voorkeur aan om dit wèl te hebben', liet ik duidelijk blijken. Een gedoe wat die man ervan maakte, niet te geloven. Uiteindelijk....'Ja...als je dan persé zo'n permanente bevestiging wilt...dan kan dat....maar dan komen er wèl extra kosten bij voor het onderhoud'............. :mad:
'Hoezo dat dan?', vroeg ik zeer verbaasd. Kijk.....door die opmerking van die extra kosten begon ik nl. onzeker te worden....te twijfelen. Nòg meer kosten....en ik was al fl. 3250,-- kwijt voor mijn (gedeeltelijke) maathaarwerk. Ik zat daar voor die spiegel...de moed zonk me verder in de schoenen. De man loopt weg om mijn haarwerk te halen....duurt een tijdje voordat hij terug is. Eenmaal terug: 'Zo!...hier is je nieuwe haarwerk! In zijn handen had hij mijn nieuwe haarwerk. Ik zag het meteen....er zaten geen ringetjes voor permanente bevestiging op....nee: er zaten klemmetjes op! Zomaar.....zònder dit eerst goed met mij te overleggen, zonder duidelijk mijn toestemming te vragen wordt mij dit zonder pardon 'door de strot geduwd'.

Ik voelde me nog onzekerder worden...ik voelde me kwaad, héél kwaad en machteloos.
Uiteindelijk, ondanks de manier waarop deze man zijn klanten benaderd, is deze actie uiteindelijk wèl goed voor me geweest. Hoe raar het ook klinkt. Het niet-permanente systeem bevalt me nl. stukken beter. Ik kan douchen wanneer ik wil, ik kan mijn hoofdhuid wassen wanneer ik wil, als ik eens alleen slaap kan ik het haarwerk afzetten wanneer ik wil....het verwijderen en bevestigen van tape en lijm gaat zo veel makkelijker (want je kan je haarwerk gewoon voor je neerleggen), enz.

Inderdaad...als je met klemmetjes ja haarwerk goed strak zet, dan voel je dat een paar seconden in het begin. Echter, mijn ervaring met ringetjes is, dat het nog veel meer en langer pijn doet, als dit goed strak wordt gezet.
Wat betreft je opmerking: ... en met een permanente bevestiging heb je (hopelijk) ook sterker het idee dat je haarwerk "echt'' is, ik bedoel: dat je er minder aan wordt herinnerd dat er een kale plek onder zit.
Ja, die angst had ik dus in het begin ook...dat het toch 'los' op je kop zit...dat het veel eerder losraakt als mensen opeens door je haar heen woelen, enz. Nou, het klopt inderdaad dat het 'losser' zit, echter in de praktijk heb je hier echt niet tot nauwelijks last van. (of je moet aan professioneel worstelen doen....maar ja volgens mij is dat NOOIT mogelijk met een haarwerk, toch? ;) )

Je hebt wèl inderdaad een klein beetje het idee...dat het inderdaad een haarwerk IS. Ik bedoel...met een permanente bevestiging denk ik dat je eerder het gevoel hebt dat het haarwerk BIJ je hoort -een onderdeel van je is...ipv dat het een hulpmiddel is wat je OPZET.
Echter, wat je zegt over het feit dat je er minder aan herinnerd wordt dàt er een kale plek onder zit: dat klopt. Maar dat heeft me juist geholpen.......

JUIST omdat ik mijn haarwerk kan afzetten word ik meer geconfronteerd met mijn kale koppie. Dit is inderdaad iets waar ik in het begin ook angst voor had. Echter....het heeft me geholpen. Ja, juist de confrontatie met mijn eigen uiterlijk...heeft me geholpen om er minder afwijzend tegenover te gaan staan, geeft me de kans om mijzelf, mijn uiterlijk, meer te leren accepteren.

Ik liep altijd weg voor mijn eigen uiterlijk. Mijn haarwerk zorgde er o.a. voor dat ik het lichaam waar ik niet tevreden mee was....kon verbergen. Elke keer als ik om de 6 weken bij de haarspecialist zat en mijn haarwerk werd afgedaan....hield ik wel even mijn adem in. Want dat was weer het moment dat ik in de spiegel geconfronteerd werd met diegene die ik ECHT ben...en dat is niet de persoon die ik 6 weken lang -met haar- in mijn eigen spiegel heb kunnen aanschouwen.

Chris.

Salvamia
15 september 2001, 15:23
Go als ik jullie allemaal zie schrijven, wat een haarwerk zo allemaal teweeg brengt wordt ik alleen maar onzekeder.

Het zweten kan nl. lastig zijn met een haarwerk op...

Ondanks een zijden kussensloop en een eventueel haarnetje (waar ik me ook niet prettig bij voelde) schuur je toch wat haren kapot in je slaap

Mijn ervaring met klemmetjes is, dat ze pijn doen op je hoofdhuid

ik zie het dragen van een haarwerk best als een handicap, vooral op vakantie. Gedoe met onder de douche...'s morgens vroeg bij wakker worden....bij veel zweten in de zon....zwemmen.......zucht....soms wou ik weleens dat ik nooit meer zo'n haarwerk hoefde te dragen

verkleuren door de zon

Met een haarwerk op loop ik zowiezo al niet graag in de wind, aangezien mijn ervaring met 100% echt haar is, dat het toch nooit goed (terug)valt.

'huiverig' bent dat mensen opeens hun handen door je haar gaan halen...vanaf je voorhoofd dus.

De eerste weken dat je een dergelijk haarwerk op hebt gaan heel goed: het haar valt dan meestal perfect. Echter, na die beginperiode begint het stugger te worden en valt het gewoon nooit meer zoals in het begin. Ook door het gebruik van haarlak en gel in zo'n haarwerk

Als ik zoveel problemen ga krijgen met het haarwerk, dan denk ik dat ik mijn resterende haar wegscheer en het maar moet gaan accepteren!!!!

Beter 1 probleem dan tig problemen, Niet?

Ik nam toch wel aan dat het enige waar ik op letten moest dat ik 's morgens de tape goed verwijderde en opnieuw bevestigde.
En dat ik 's nachts zorgde voor een zijde kussensloop.

In het ergste geval moet je om de paar uurtjes even checken of het nog allemaal goed zit, dacht ik dan.

Maar als ik jullie verhalen lees krijg ik sterk het idee dat ik veel te voorduren krijg met dat ding op mijn hoofd, en er een goede kans
op maak een complex erbij te krijgen!

Chris
15 september 2001, 16:08
Hoi Salvamia,

Ik kan me goed voorstellen dat je niet echt zeker wordt van de vaak negatieve verhalen die je hoort over haarspecialisten en vooral het leren omgaan met een haarwerk.

Wat je hierboven leest over de problemen met zweten, slapen, klemmetjes, douchen, zwemmen, wakker worden, verkleuren, harde wind, angst dat andere mensen zien/voelen dat je een haarwerk draagt enz. m.b.t. het dragen van een haarwerk zijn helaas wel de realiteit.

Het is de keuze die je maakt: òf je gaat kaal/kalend/gedeeltelijk kaal/geschoren door het leven òf je zoekt er een andere oplossing voor...in de vorm van een haarwerk bijvoorbeeld.

Ik denk dat het heel belangrijk is, dat je -ongeachte welke oplossing je kiest- inderdaad leert om je jezelf te accepteren zoals je bent. Dat je accepteert dat je een haarprobleem hebt.

Toen ik voor het eerst een consult kreeg van een adviseur van een haarspecialist (Thezan: voorheen gevestigd in Bussum) zei hij tegen mij: ga ervan uit dat je er een probleem bij krijgt ipv een probleem minder.

Ondanks mijn zeer negatieve ervaringen met Thezan indertijd, moet ik zeggen dat deze adviseur hierin volledig gelijk heeft gehad. Uiteindelijk komt er natuurlijk op neer HOE jezelf met deze 'handicap' c.q. het dragen van een haarwerk omgaat. Het is en blijft een hulpmiddel. Echter, naast deze 'negatieve' kanten aan het dragen van een haarwerk bestaan er natuurlijk ook positieve kanten; uiteindelijk doe je het hier allemaal voor, nietwaar?

Als je dermate onder je haarprobleem lijdt en uiteindelijk de drempel over bent durven gaan om iets aan je haarprobleem te gaan doen d.m.v. het aanschaffen van een haarwerk dan kan het dragen van een haarwerk je ENORM helpen om meer zelfvertrouwen te krijgen. Je voelt je (veel) aantrekkelijker, je voelt je veel beter in je vel. Aangezien er altijd een wisselwerking is tussen lichaam en geest (kijk...ik word diepzinning ;) ) kan het 'veranderen' van je lichaam zeker een positief effect teweegbrengen in je denkgeest. In de gedachten over jezelf. Ik heb dit althans zelf ervaren.....ik voel me nog steeds veel zekerder/aantrekkelijker mèt haarwerk, dan zònder.

Je moet zelf de keuze maken wat zwaarder weegt: òf leren leven met je haarprobleem òf er iets aan laten doen en leren omgaan met de beperkende kanten die daaraan kunnen zitten.

Maar je hebt helemaal gelijk...door alle beslommeringen die je kunt meemaken met een haarwerk en haarwerkspecialisten zou je inderdaad ervoor moeten waken dat je er niet nòg een complex bij krijgt. Voor een gedeelte ligt dat aan jezelf, maar minstens net zo belangrijk is dat je terecht komt bij een goede haarspecialist die een goede service en produkt biedt.

Heel veel succes toegewenst,
Chris.

AnoniemDB
15 september 2001, 17:56
Hai,

Het frontje zelf heb ik maar één keer laten vervangen, het bijknopen is tig keer gebeurt. Toen ik terug kwam van vakantie was het haarwerk zo geruineerd dat het helemaal hersteld moest worden. Zo ook het 'gaasje'.
Je moet je voorstellen dat je een soort van huidskleurig lapje hebt met piepkleine gaatjes erin. Aan de onderkant zitten knoopjes, aan de bovenkant de haren. Deze haren zitten dicht op elkaar geknoopt, zodat je de daadwerkelijke knoopjes niet ziet, maar zodra er dan wat haren uit gaan (o.a. d.m.v. de tape) zijn de knoopjes duidelijk zichtbaar. Dan lijkt het een soort pleister. Als men niet van je weet dat je een haarwerk draagt, zien ze wel wat aan je, maar weten niet wat dat het is wat ze zien. Als men ervaring heeft met haarwerken, valt het meteen op. Maar dat heb je toch.

Naar mijn weten hoeft de tape er niet elke dag af, dat is net hoe je het zelf wil. Ik zetten het haarwerk ook weleens 's nachts af en de volgende dag wat lijm op de tape en het zat weer prima.
Je schreef inderdaad ook Chris, dat er lijm én tape mogelijk is. Dat is inderdaad zo maar dit heeft niets met het frontje te maken denk ik. Bij een haarwerk hoort tape en eventueel lijm. Ook is dit niet afzonderlijk van elkaar te zien, de lijm hoort bij de tape. Je kan niet rechtstreeks lijm op het frotnje smeren, dat krijg je er nooit meer af.
Mijn ervaring met zweten enzo op vakantie, is dat het vervelender is voor het broeierige gevoel wat je krijgt op je hoofd, als voor de tape. Zeker in combinatie met de lijm zat het loei stevig. Nadeel was dat als het haarwerk dan eens af moest, je het met geweld eraf moest trekken. Die paar haren die dan weer aan het groeien waren, waren ook gelijk geharst.

Tijdens die vakantie (overigens mijn eerste vakantie met haarwerk) heb ik het haarwerk inderdaad continue opgehad. Mijn vriendinnen wisten ervan, maar alle mensen die dicht om me heen staan (werk, familie, vrienden) weten van mijn haarziekte. Wat dat betreft ben ik heel erg makkelijk. Want ja, kan ik het helpen dat ik dit heb. En je zult zien, als jij met zoiets voor de dag komt, komt iedereen met iets wat jij ook nooit verwacht.
Maar goed, de andere vakantiegangers wisten er dus niets van. En naar mijn weten zijn ze er ook nooit achter gekomen. Ik zorgde namelijk dat ik pas uit dat huisje kwam als alles perfect zat. Ook droeg ik vaak een hoedje/petje/doekje.
Nu denk ik dat het ook heel belangrijk is te weten dat er mensen zijn die je steunen en je nemen zoals je bent. Ik wist dat die meiden achter mij stonden (en staan) en me zouden helpen als het even niet lekker liep. Had namelijk natuurlijk ook mijn baaldagen. Dat ik niet gewoon lekker onbezorgd een duik kon nemen, een boottocht maken (i.v.m. de wind) of op zo'n banaan kon. Maar dan stond er altijd iemand klaar. Zo ook mijn ouders, familie, vrienden en iedereen tegen wie ik het ooit verteld heb. En dan is het een stuk makkelijker te accepteren dat je het hebt. Bovendien kan je er heel lang mee leven.
Ik zeg dit nu wel zo gemakkelijk, maar heb natuurlijk ook mijn periodes gehad en nu nog. Maar ik denk er nu wel over, nu het weer slechter gaat met mijn haar, geen haarwerk meer te nemen. Proberen het zo lang mogelijk te bedekken en gaat dat niet meer, dan niet. Ik heb nu ervaring met beide opties en denk er nu zo over.

Het belangrijkste is dat er mensen zijn die om je geven en van je houden om wie je bent. En niet omdat je toevallig -buiten jouw schuld om- een haarwerk draagt.

marijke
15 september 2001, 18:09
Hoi Chris!
Bedankt voor je openhartige antwoord. Ik vind, en ik denk velen met mij, dat je op een hele goede wijze kunt analyseren en beschrijven welke psychologische functie het haarwerk voor jou heeft.

Zelf ben ik nog (lang) niet zo ver.
Mijn haaruitval heeft ook nog geen ''eindstadium'' bereikt, ik bedoel, geen min of meer stabiele fase.
Er valt, langzaam weliswaar, nog steeds meer haar uit dan er voor terug komt en dat al ongeveer een jaar lang. Gek word ik nog steeds van de haren op m'n kussen 's ochtends, op m'n kleding de hele dag, als ik me over een leerling buig (ik geef les)valt er weer een op z'n bankje enz. enz. Om over haren wassen maar te zwijgen. Het is dus niet alleen de spiegel die mij er de hele dag door aan herinnert dat ik een probleem heb!
Soms wens ik weleens dat ik gewoon in één dag van mijn part kaal zou worden, dat ik in elk geval ergens aan kan wennen, kan anticiperen. Nu heb ik eigenlijk nog steeds geen idee hoe ver het zal gaan!

Maar voordat ik deze problemen ten dele ''inruil'' tegen de problemen die gepaard gaan met het dragen van een haarwerk, probeer ik me van die laatste een beeld te vormen.
Zo noem je haren wassen. Ik snap dat dat nu een stuk makkelijker gaat, maar hoe zit dat met een haarwerk met permanente bevestiging? Dan kun je toch ook je ''haar'' wassen wanneer je wilt, lijkt me? Hoe lastig is dat dan?

Om antwoord te geven op jouw vraag: het stukje huidgaas wat K33 aan de voorkant van het stukje vastmaakt, zit met lijm op je hoofd vast. Dat haal je er dus 1x p. wk. af, zoals ik al beschreven heb. Op dat moment was je die plek dan ook, zo stel ik me voor. Vaker dan 1x per week dus niet.
Er zijn bij K33 ook haarwerken te krijgen die helemaal van dat huidgaas zijn. Die worden in hun geheel op je hoofd geplakt. Dat ziet er supernatuurlijk uit. Maar, omdat dat hele stuk met lijm op je hoofd vast is gemaakt, kun je het dan lang niet wassen. Wat voor narigheid dat geeft, weet ik niet.
Het stuk wat ik besteld heb, heeft als ''ondergrond'' teflon. Hoe zweterig dat in de zomer zal gaan aanvoelen weet ik dus ook niet. Het zag er wel dunner uit dan het wat grovere netje van Vermaat.

K33 ''adverteert'' met het feit dat je met dit soort haarwerken allemaal kunt zwemmen, douchen , sporten enz. Nogmaals, ik kan nog niet uit eigen ervaring spreken en ken verder niemand die iets van K33 draagt/gedragen heeft, jammer genoeg!

En wat is dat eigenlijk voor gedoe met kleding passen enzo? Waarom kan dat niet met een haarstuk, of schrijven jullie dat dat lastig is? Als je een trui uittrekt of een petje afzet, zit (zat) je echte haar (vroeger) toch ook door elkaar?

Groetjes, Marijke

marijke
15 september 2001, 18:19
Nog even dit over het ''frontje'' van K33:
dat lijkt eigenlijk nog het meest op heel fijn kippengaas, maar dan met ruitstructuur. De haren zitten daar aan geknoopt. Het heeft niet echt een kleur, en is dus zeker geen huidkleurig lapje. Ik vermoed dat het toch om wat anders gaat als wat jij beschrijft! Volgens mij zou je daar ook geen tape onder kunnen doen, want dat zou je gewoon door de gaatjes van het gaas heen zien!
Marijke.

AnoniemDB
15 september 2001, 18:27
Hai Marijke,

Je hebt gelijk: het is meer een soort van kippengaas en geen lapje. Maar het is wel een lichte huidskleur. Bij mijn haarwerk was dat zo en heb zo'n haarwerk van K33 destijds ook bestudeerd.
Tape eronder kan wel, het is ook zo dat het wel wat glimt. Maar zolang de haren mooi ingeknoopt zijn, is dit niet te zien. Daarom is het bij mij toen zoveel bijgeknoopt.
Als je er geen tape onder zou plakken, zou het los staan. Als er dan wind o.i.d. bij komt kijken....

Chris
16 september 2001, 17:58
Hoi Marijke,

Hartelijk dank voor je positieve woorden! Ik hoop inderdaad dat mensen wat aan mijn verhalen zullen hebben; ik heb in ieder geval al erg veel gehad aan alle verhalen en ervaringen van alle lotgenoten op dit forum. Erg leerzaam.

Soms wens ik weleens dat ik gewoon in één dag van mijn part kaal zou worden, dat ik in elk geval ergens aan kan wennen, kan anticiperen. Nu heb ik eigenlijk nog steeds geen idee hoe ver het zal gaan!
Ik begrijp PRECIES wat je bedoeld...toen ik kaal begon te worden op mijn 17e...ging dat óók heel geleidelijk. Was ik eindelijk 'gewend' aan een bepaalde mate van haaruitval...was ik eindelijk zover dat ik er min of meer mee om kon gaan....en dan zette de volgende fase zich alweer in. Het ging maar door....heel geleidelijk..... Ik wist nooit waar ik aan toe was....nooit de zekerheid dat het zou gaan stoppen. Ik kon me er nooit bij neerleggen.....mijn kaalheid 'stopte' gewoonweg niet op een bepaald punt... :(

Zo noem je haren wassen. Ik snap dat dat nu een stuk makkelijker gaat, maar hoe zit dat met een haarwerk met permanente bevestiging? Dan kun je toch ook je ''haar'' wassen wanneer je wilt, lijkt me? Hoe lastig is dat dan?
Ja, ook met een permanente bevestiging kun je je haar wassen wanneer je wilt. Echter, als je dan onder de douche gaat, zul je ELKE keer je haarwerk weer moeten drogen en in model brengen naderhand. Ook is het niet mogelijk je hoofdhuid eens lekker te wassen, want daar kom je heel moeilijk bij. Als je telkens je haar van het haarwerk wast onder de douche, zal het ook veel eerder verkleuren (bij echt haar). Met een 'los' haarwerk kun je douchen wanneer je wilt (en hoef je dus niet altijd je haarwerk te wassen) en kun je je hoofdhuid ook beter verzorgen.

K33 ''adverteert'' met het feit dat je met dit soort haarwerken allemaal kunt zwemmen, douchen , sporten enz.
Volgens mij is dit gewoon verkoop-praat. Er zijn veel haarwerkspecialisten die beweren in hun folders en dergelijke dat zwemmen, douchen, sporten enz. geen enkel probleem zou zijn. De realiteit is in mijn ogen echter geheel anders. Je ziet mij écht niet meer van een duikplank springen.......ik bedoel ja...ze hebben gelijk: het KAN wel...maar je moet dan niet zien HOE je haarwerk er bijzit als je uit het water komt..... :(

En wat is dat eigenlijk voor gedoe met kleding passen enzo? Waarom kan dat niet met een haarstuk, of schrijven jullie dat dat lastig is? Als je een trui uittrekt of een petje afzet, zit (zat) je echte haar (vroeger) toch ook door elkaar?
Daar heb je helemaal gelijk in....ook zònder haarwerk zit je haar dan door de war. Echter, als je een haarwerk hebt wat moeilijk 'terugvalt' dan kan het verwisselen van truien en dergelijke lastig zijn. Vooral als de valling van je haarwerk nogal precies komt kijken: bijv. als je niet super-kort haar hebt (het kost dan meer moeite het in model te krijgen) of bijv. erg weinig eigen haar aan de zijkanten hebt (het haar moet dan goed in het eigen haar overvloeien wat je nog aan de zijkanten hebt zitten.....enz).

Mijn ervaring met 'echt haar' is altijd negatief geweest wat dit betreft. Ik heb 1 keer een haarwerk gehad wat een combinatie was van echt haar en synthetisch haar en dat was zo veel makkelijker in het onderhoud. Het viel de eerste paar maanden zeer goed...totdat de echte haren in het haarwerk ook weer 'stugger' werden.

Het probleem dus met handelingen zoals het verwisselen van kleren is dat je eerder bang bent dat men kan zien dat je een haarwerk draagt, aangezien het na het passen vaak gewoon niet 'goed' meer zit. Als je geen haarwerk draagt, hoef je hier niet bang voor te zijn....ookal zit je haar door de war: dat is dan ook alles....het is en blijft je echte haar.

Groetjes,
Chris.

Jessie
3 oktober 2002, 22:41
Ook ik wil hier wel even zeggen wat ik denk over K 33. omdat ik verschrikkelijk kwaad ben. Ik draag al jaren haarwerken omdat ik Androgen ben en als ik hier de problemen lees is dit zo herkenbaar. Ik wilde graag een haarwerk van echt haar dus nam ik kontakt op met K 33 en dat was een grote fout achteraf.
Ik heb 2 haarwerken besteld bij K 33. De kosten hiervan waren 6000 gulden. Ik moest direct betalen en dat vond ik al raar want meestal moet je een aanbetaling doen en de rest bij aflevering. In het informatiegesprek is mij nooit verteld dat mijn eigen haar afgeschoren moest worden. Mijn eerdere haarstukken zaten op kammetjes. Toen de haarwerken binnen waren was ik dan ook helemaal overdondert en voor dat ik het wist werd er een tondeuse gepakt en werd mijn haar afgeschoren.Had ik dit maar nooit gedaan want ik heb er nu nog spijt van heb. Het haarwerk werd vastgelijmd op mijn hoofdhuid. In de loop der dagen begon het haar uit te vallen en te verkleuren. Ook kreeg ik verschrikkelijke jeuk en roodheid van de hoofdhuid. Ik heb gebelt met K 33 maar ik werd niet serieus genomen. Weer wat dagen later begon mijn hoofdhuid echt zeer te doen en kreeg ik wondjes en korstjes. Het haar zag er verschrikkelijk uit en ik liep echt voor schut. Weer heb ik K 33 hierop aangesproken maar ik moest me niet aanstellen en ze wisten het zo te draaien dat het geen slecht haarwerk was en dat het dan aan mijzelf zou liggen. Om een lang verhaal kort te maken heb ik bij iemand anders 2 hele pruiken moeten bestellen die ik met elastiek vastzet. Ik kan geen gedeeltelijk haarstuk meer dragen omdat ik kaalgeschoren ben en dan moet je lijmen. Dat wil ik dus niet meer omdat ik open wondjes krijg van die lijm en dat verschrikkelijk pijn doet omdat alles gaat ontsteken.Gelukkig zijn deze pruiken wel mooi en ik voel me er erg gelukkig mee. Die mensen zijn erg aardig en een klacht word meteen opgelost. Mijn pruik was ter voorbeeld te dik ingeweven en ik kreeg gewoon een andere zonder discussie.Tot mijn verbazing belde K 33 mij na een aantal weken op en vroeg waarom ik niet meer kwam voor het opnieuw laten lijmen van hun haarstuk. Toen ben ik dus echt kwaad geworden. Wie denken zij wel dat ze waren. Ik zat met 2 haarwerken die niet meer om aan te zien waren en had 6000 over de balk gegooit. Ook namen zij mijn klacht niet serieus en deden alsof het aan mij zou liggen. Maar wel bellen waar ik bleef. Na een verhitte discussie werden mij 2 nieuwe haarwerken aangeboden voor de helft van de prijs. Ze dachten zeker dat ik gek was. In totaal zou ik dan 9000gulden moeten betalen voor 4 haarstukken die ik niet draag omdat ze afschuwelijk zijn. Ik heb de telefoon erop gegooid zo kwaad was ik. Wat een brutaliteit. Ik krijg nu nog regelmatig telefoon en veel post van K 33 ze dringen zich erg op en ik vind dit erg irritant want ze moeten me met rust laten. Ik wil niets meer met die oplichters te maken hebben en ik ben van plan om een rechtzaak aan te spannen. Ik wil mijn geld terug. Via lotgenoten contact weet ik dat ik niet de enige ben die problemen heeft met dit bedrijf. Ik snap dan ook niet dat hier niets tegen gedaan kan worden. Die mensen kunnen gewoon hun gang gaan. Vind het erg dat zoveel mensen hier de duppe van worden en gewoon bedondert worden. Mij zien ze daar nooit meer en ik hoop dat iedereen die daar heen gaat mijn verhaal onthoud zodat ze weten wat er kan gebeuren.


Jessie

Do
4 oktober 2002, 12:16
Hai Jessie,

Jee wat een verhaal!! En ja wat een schandalige behandeling, helaas en zoals jezelf al aangaf ben je niet de enige die een boel problemen heeft met dit bedrijf en deze werkwijze is ten voeten uit K33. Je hoort steeds dezelfde problemen en zelfde werkwijze (steeds bellen, post, de klant de schuld geven, geen geld terug)

Wat ik nu niet snap is dat ze met die stapel klachten niet eens bij zichzelf na gaan denken wat er mis is. Zo houd je toch geen klant over???, maar erger ze storten mensen financieel en emotioneel de ellende in verschrikkelijk! En inderdaad ik zou ook niet gebeld willen worden na zoveel ellende en ik kan me voorstellen dat je de telefoon erop hebt gegooid. Wel goed van je dat je niet nog eens f 3000,- hebt betaald, zijn ze nou helemaal???!!!!!

Jessie alhoewel dit voor het geval K33 te laat is, kan ik je wel vertellen dat er een keurmerk voor haarwerkers komt. Dit gaat in samenwerking met de verenigingen en in de commissie zitten niet alleen haarspecialisten maar ook mensen van de Alopecia verenigingen. Aan dit keurmerk zitten strenge eisen en een aangesloten haarwerker zal zich hier aan moeten houden. In de toekomst zou het dus voor iedereen verstandig zijn om voordat je naar een haarwerker gaat eerst te kijken of deze zaak het keurmerk heeft.
Tegen die tijd dat het er is, zal ik wat meer informatie vragen over hoe het allemaal in elkaar zit en wat de richtlijnen hiervoor zijn.

Ben in ieder geval blij dat je nu wel goede haarwerken hebt en dat je fijn word geholpen. Misschien zou je willen vertellen over welke haarwerker jij zo tevreden bent.

Groetjes Do.

Jessie
9 oktober 2002, 16:50
Hallo do

Bedankt voor de informatie. Ik hoop ook dat het keurmerk er snel komt. De naam van mijn haarwerker noem ik nog maar even niet want die heeft al zoveel problemen gehad met K 33 en ik ben bang dat ze door my weer in de problemen komen met dit bedrijf. Eigenlijk is het te maf voor woorden maar het is niet anders.


doeidoei Jessie

Ang
3 juni 2003, 14:33
Hallo!

Ik wil graag meer weten over K33 (ervaringen) en of er ook goedkopere alternatieven zijn. En ik lees zoveel over goedkope wigs in Amerika, maar zijn er ook sites die wigs voor mannen verkopen, of moet de wig dan gewoon bijgewerkt worden ofzo..?
In ieder geval, alle info hierover is welkom!!

Kuzzies Ang

Salvamia
17 juli 2003, 16:55
Niet doen hoor:eek: ,

Ik weet niet waar je woont, maar als je niet te ver van Eindhoven woont ga dan eens naar www.topfusion.nl voor een persoonlijk gesprek met Ruud of Kees.

veel succes,

Salva

pruikje
6 december 2003, 16:50
ik ben al bijna 6 jaar klant bij k33 hier mijn ervaring
6 jaar geleden werden de units afgeleverd door topkappers nu loopt er een top kapper die toezicht houd op nepalese stagiares
6 jaar geleden was een unit nog van 50% echt haar nu van zogenaamd kunstvezel feitelijk een teruggang naar kokosmat nivo omdat het haar niet meer te stylen is.
en het is erg duur haarwerk en dat het nu kunsthaar is en eigenlijk dus goedkoper moest zijn
op dit moment ben ik al bijna een jaar bezig om een beetje model erin te krijgen eerst was de kleur niet goed voorwaarde 1 voor een goed haarwerk lijkt mij als ik er nu vandaan kom lijk ik soms net een koningspoedel zoveel krul
zijn er nog meer forumers die deze ervaring heben
wat een uitvinding trouwens dit forum om eens van gedachten te kunnen wisselen met lotgenoten

marianneke
6 december 2003, 18:18
Hoi Pruikje,

Ik heb de zelfde ervaring als jou gehad. Ben jarenlang klant geweest bij k33, ik was meer dan tevreden. Maar de laatste 2 jaren, was er steeds weer iets. Slechte haar kwaliteit, slecht geknipt, heel veel fouten, en steeds duurder.
Dus op een gegeven moment was er weer een fout en dat was de druppel. Ik ben er niet meer naar toe gegaan.
Ben nu in Eindhoven bij topfusion. (ook nog veel dichter bij mijn thuis) En ben weer tevreden en bovenal geen nummer!
Ik adviseer je als je niet tevreden bent, ga rond kijken en informeren. En ga naar iemand anders.
Als je nog vragen hebt mail me maar.

Groetjes Marianneke

pruikje
6 december 2003, 22:36
hoi marianneke
ik ga zeker eens kijken bij topfusion ik lees er hier veel goeds over
en bedank voor je reactie

Justice
11 december 2003, 17:05
Hi pruikje,

Een dikke duim naar beneden verdient dit bedrijf.

Hoe meer lotgenoten je spreekt, hoe meer je negatieve ervaringen hoort over dit K33 'Hairhotel'. Als je alleen al naar de astronomische prijzen kijkt die er gevraagd worden.... tjonge!

Die nepalese stagiares staan daar om 1 enkele reden : nog meer winst maken! Deze mensen kosten een stuk minder dan top-kappers van eigen bodem. Dit is wederom een bevestiging van wat je altijd al hoort van lotgenoten en patiëntenverenigingen waaronder de www.aapv.nl : het gaat bij K33 niet om de kwaliteit/service...maar om het geld.

Zouden jullie eens kunnen vertellen wat jullie betaald hebben voor jullie haarwerken daar de afgelopen jaren? Ik ben daar erg benieuwd naar!

Alvast bedankt en heel veel succes bij je nieuwe haarspecialist!

Justice.

pruikje
16 december 2003, 21:17
je betaald 2750 euro voor 2 haarwerken en knippen en het onderhoud kost 79 euro
dit is sinds kort met zogenaamd new fibre hair een kunstvezel er zit geen echt haartje meer in
groeten pruikje

kale kip
19 december 2003, 21:51
dat ging nie t lekker vraag aan justice heb jij wel een goed aderes dan wat betreft haarwerken gr kippie

kale kip
19 december 2003, 22:04
[ hoi pruikje


zit jij nog bij k33,hairhotel dan ,ik kom er al niet meer sinds 99,ze deden me wel een aanbieding 2000voor die kunstvezel units maar als ik jou verhaal lees dan begin ik daar maar effe niet aan

dus het is daar nog slechter geworden buiten de kosten die waren altijd al torenhoog buitelandse kapsters toemaar alles om de winst opteschroeven

daarom is dit forem top je leert van mensen nee na het transplantaatsie verhaal ben ik het goed zat en ook dat heeft me niet kunnen helpen ga het eerst kort kijk effe naar litteken als dat gaat dan kaal scheren

zijn er mensen die dat ook gedaan hebben ook na een transplant ,inverband met litteken, en hoe ziet dat er uit


hoor het wel groet van kippie

kale kip
20 december 2003, 21:17
hoi haarzoeker

dus jij draagt geen haarstuk als ik het begrepen heb je had daar gewoon een goed gevoel over ik heb effe gekeken en komt ook betrouwbaar over dat bedrijf

weet je in het begin toen ik bij k33 kwam zaten ze top van rooy deed de ondwerpen heb nog filmpjes van vakansie enzv maar echt niet te zien de oude k33 was wel voelbaar maar er kwamen elk jaar betere die ik het laast had in99 was echt niet te voelen als je door je haar ging

en nu shijnen ze nog onvoelbaarder te zijn ik heb al sinds mn 18 een vriendin en en die heeft er geen probleem mee tis niet anders een mens is meer dan alleen haar wel is er een tijd geweest dat ik veel ging stappen en dan doe je wel eens rare dingen en die zaten ook door je haar te klote en merkte niks dus daar hoe je je geen zorgen over te maken gewoon goed vastplakken geen last

maar toen van rooy ermee stopte was het klote kleurverschil maar ja ik zat te twijfelen over een haarstuk niet van k33 maar ik denk toch dat ik er nog niet aan wil denken omdat ik die transpl achter de rug heb en dan denk je ga het oplossen en dan weer niks vracht geld naar de klote en nog niks ja een beetje haar waar je doorheen kijkt en dan terug naar weer een haarstuk nee denk dat ik het ga wegscheren gewoon kijken hoe het staat zou het niet staan dan ken ik altijd nog naar dat bedrijf waar jij het over had

maar hoe kaal ben jij dan en wat doe jij er aan vertel me een wat over je eige probleem of is het nog geen probleem voor je

gr k.k

Haarzoeker
20 december 2003, 21:46
Hoi Kale kip,

Ik denk dat het voor mij nog te vroeg is voor een haarwerk. Gebruik niet eens toppik. Dus valt allemaal nog mee. Ga eerst maar eens kijken of 6-bap/innovate werkelijk het middel wordt.
Kijk maar eens bij het medicijnenforum van haarweb. Hier wordt veel over innovate gepraat.

Ik geloof dat jij op het kaalheidsforum hebt geschreven dat je aan bodybuilding doet. Dan staat het misschien wel stoer. Zonnebankie erbij.

Succes

kale kip
20 december 2003, 23:15
[tja dan heb jij nog geen probleem haarzoeker ga het proberen beetje exstra aan de gewichten en van de zomer fris kaal kippie

en wat betreft die 6bap als die komt in nl ga ik die proberen
slik nu proscar 5mg fina maar daar heb ik niks aan ga ermee stoppen denk dat dat alleen helpt als je haar begind te verliezen niet als je al baldy bent

thanks voor je meal en jij ook succes

groet van k kippie

kale kip
20 december 2003, 23:21
Originally posted by Ang
Hallo!

Ik wil graag meer weten over K33 (ervaringen) en of er ook goedkopere alternatieven zijn. En ik lees zoveel over goedkope wigs in Amerika, maar zijn er ook sites die wigs voor mannen verkopen, of moet de wig dan gewoon bijgewerkt worden ofzo..?
In ieder geval, alle info hierover is welkom!!

Kuzzies Ang

hello ang begin niet aan k33 echt kosten hoog slechte service en als je verder kijkt op dit forem zie je dat ik niet de enigste ben met die ervaring groed van kale kippie

pruikje
21 december 2003, 20:06
ik zit inderdaad nog bij k33 maar waneer deze haarwerken op zijn ga ik zeker verder kijken en ik kom steeds meer op een moment dat ik een kale kop ook wel zou kunnen accepteren mogelijk van de zomer in de vakantie mijn vriendin is het er nog niet helemaal mee eens maar ik denk haar wel te kunnen overtuigen
ik heb zelf ook een haartransplantatie gehad en littekens valt denk ik mee

Haarzoeker
21 december 2003, 20:51
Pruikje, waarom ga je niet naar een goedkopere haarwerkspecialist of doe je alles zelf. Op www.toplace kun je op het forum met al je vragen terecht. En het ziet er supergoed uit, zelf de kapseld die achterovergekamd zijn.

kale kip
23 december 2003, 15:41
Originally posted by pruikje
ik zit inderdaad nog bij k33 maar waneer deze haarwerken op zijn ga ik zeker verder kijken en ik kom steeds meer op een moment dat ik een kale kop ook wel zou kunnen accepteren mogelijk van de zomer in de vakantie mijn vriendin is het er nog niet helemaal mee eens maar ik denk haar wel te kunnen overtuigen
ik heb zelf ook een haartransplantatie gehad en littekens valt denk ik mee

hoi pruikje

ik heb zelf 3transp gehad maar ik ga het toch proberen om er van af te komen hoop dat het liteken meevalt de laatsre transp was 5maand terug dus nu is het liteken nog rood dus moet nog effe wacht tot de zomer is beter ook beetje meer kleur heb je dan weet je nu zo bleek

die haren van de laatste keer 1100transplantaaten beginnen nu een beetje te groeien maar gaan me niet helpen denk ik ken je nagaan hoeveel haren verplaatst eerste keer 2100 tweede keer 1200 en derde keer 1100 nu daar zitten ook transp van 2haren en3 en nog niet voldoende om een normaale kop haar te krijgen

mijn vriendin vind het geen probleem zegt al jaren van kap ermee staat je niet slecht maar dat is een gevoel weet je je maakt het jezelf moeilijk je schept zo je eige probleem maar ja meestal vinden vrouwen het niet zo een probleem vooral vrouwen die zo rond de 40+ - terwijl jonge meisjes dat wel hebben daarom als je jong bent is het helemaal een ramp dat is mijn ervaring ermee

maar heb jij 1of meer transp gehad dan en ik denk dat je vriendin zich erwel overheen zet omdat ze weet toch ook hoe je er kaal uitziet toch mens is meer dan alleen haar toch

groetjes van k. kippie

Haarzoeker
23 december 2003, 16:18
Kale kip, ik zie dat jij aan motrocross doet. Ik wil zelf ook motorrijlessen gaan volgen en motorcross lijkt me helemaal tof. Geeft het geen problemen als je een haarwerk draagt? En voetballen in de regen kan dat met een haarwerk?

kale kip
23 december 2003, 20:27
Originally posted by Haarzoeker
Kale kip, ik zie dat jij aan motrocross doet. Ik wil zelf ook motorrijlessen gaan volgen en motorcross lijkt me helemaal tof. Geeft het geen problemen als je een haarwerk draagt? En vo
etballen in de regen kan dat met een haarwerk?

hoi haarzoeker

nu draag ik al vanaf 99geen haarwerken meer meestal heb ik een basbalpet op mn kop maar vroeger toen ik ging crossen dan droeg ik meestal een ouwe haarstuk mn goede nw liet ik thuis crossen is niet zo best voor je haarwerk ik zette dan gewoon mn basbalpet op en voor de wedstrijd pet af helm op eind wedstrijd gouw helm af pet op je haar ziet er niet meer uit na een uurtje cross nu doe ik hetzelfde maar dan zonder haarstuk valt niet zo op omdat met wat topic kan ik het best nog een beetje wat van maken en van pet naar helm duurt paar sec non probleem

ik heb al mn rijbewijzen a tot e motor rijden is top cross is top
lekker in de bagger super

en wat betreft voetballen niks voor mij trouwens geen probleem met haarstuk zwemmen ook niet dus in de regen lopen ook niet nee een goed haarstuk geeft je die vrijheid en je heb gelijk een mooie kop met haar zonde dat het zo duur moet zijn maar ja ik moet gewoon doorzetten kijk helemaal kaal ben ik niet meer na 3transp vind het alleen te dun maar bij kaal of milimeteren ga je toch een beter gezicht dan al je bol helemaal glad is

groet k. kippie

erik 38
21 januari 2004, 19:03
Originally posted by kale kip
hoi haarzoeker

nu draag ik al vanaf 99geen haarwerken meer meestal heb ik een basbalpet op mn kop maar vroeger toen ik ging crossen dan droeg ik meestal een ouwe haarstuk mn goede nw liet ik thuis crossen is niet zo best voor je haarwerk ik zette dan gewoon mn basbalpet op en voor de wedstrijd pet af helm op eind wedstrijd gouw helm af pet op je haar ziet er niet meer uit na een uurtje cross nu doe ik hetzelfde maar dan zonder haarstuk valt niet zo op omdat met wat topic kan ik het best nog een beetje wat van maken en van pet naar helm duurt paar sec non probleem

ik heb al mn rijbewijzen a tot e motor rijden is top cross is top
lekker in de bagger super

en wat betreft voetballen niks voor mij trouwens geen probleem met haarstuk zwemmen ook niet dus in de regen lopen ook niet nee een goed haarstuk geeft je die vrijheid en je heb gelijk een mooie kop met haar zonde dat het zo duur moet zijn maar ja ik moet gewoon doorzetten kijk helemaal kaal ben ik niet meer na 3transp vind het alleen te dun maar bij kaal of milimeteren ga je toch een beter gezicht dan al je bol helemaal glad is

groet k. kippie

erik 38.

Tja altijd elende bij k33.
Ben er nu 2 jaar en geloof me ben constant met hun in gevecht.
Heb 1 maal 2 haarwerken aangeschaft en het is nog nooit goed geweest.
Ik ga wel heftig tegen hun in het zijn ook altijd weer hun fouten,ze luisteren gewoon niet.
Ik moet wel zeggen ik voor de 3e keer 2 nieuwe haarwerken krijg op hun kosten,maar wat kunnen ze ook anders.
De fouten die gemaakt worden b.v. verkeerd haar, pasvorm,of fouten in het materiaal,of een haarwerk die een andere basis heeft.
Ik laat zeker niet over me heen lopen, dat hebben ze daar ook wel gemerkt.
Het enige wat ik wil is een goed haarwerk wat goed voelt en goed zit,moet toch niet zo moeilijk zijn dacht ik.

pruikje
5 februari 2004, 22:37
vraagje aan haarzoeker
wat bedoel met alles zelf doen
ik zou het zeker wel zelf willen en kunnen doen maar waar haal je de spullen
ik heb wel wat info opgevraagd van toplace ze zijn zeker een heel stuk goedkoper

GAS
20 december 2005, 21:30
Hallo, ik heb een totaal unit van K33 momenteel maar ondervind heel veel problemen bij de aflevering van nieuwe units. Op zich ben ik wel tevreden over de vormgeving maar het produkt op zich is de laatste drie jaren hard achteruit gegaan doordat de producktie naar nog lagere lonen-landen is verplaatst !!!!

Weet iemand een goed alternatief en heeft iemand soortgelijke ervaring over de units van K33 en wat is jullie oplossing daarvoor geweest.

Alvast dank

Cloud
20 december 2005, 21:46
Hoi GAS,

Welkom op het forum!
Ik heb je bericht naar de rubriek Haarwerken verplaatst, en samengevoegd bij een reeds bestaande thread over het onderwerp. Hier zal je meer reacties krijgen dan in Haarproblemen bij vrouwen.

Bekijk ook eens volgende threads in de rubriek Haarspecialisten:
http://www.haarweb.nl/forum/showthread.php?t=2291
http://www.haarweb.nl/forum/showthread.php?t=45

Cloud

Cloud
20 december 2005, 21:51
Aha, en ik zie dat Henk nu alle threads over K33 heeft samengevoegd, waarvoor dank. :)

Henk
20 december 2005, 21:51
Hoi GAS,

Welkom op het forum!
Ik heb je bericht naar de rubriek Haarwerken verplaatst, en samengevoegd bij een reeds bestaande thread over het onderwerp. Hier zal je meer reacties krijgen dan in Haarproblemen bij vrouwen.

Bekijk ook eens volgende threads in de rubriek Haarspecialisten:
http://www.haarweb.nl/forum/showthread.php?t=2291
http://www.haarweb.nl/forum/showthread.php?t=45

Cloud

Goed gezien Cloud, toevallig was ik ze net aan het mergen. Het verbaasde me al dat er één thread weg was. :cool:

GAS
20 december 2005, 22:00
GAS hier......denk niet dat ik op z'n plaats sta.......ik wil graag weer tussen de dames gevoegd worden en dan zonder dat K33 erbij........

marianneke
20 december 2005, 22:39
Hoi Gas,
Ik herken je problemen die je hebt met k33. Ik heb er ook units gehad, jarenlang, totdat de kwaliteit sterk verminderde ofwel slecht werd.
Ik ben toen overgestapt naar topfusion in Eindhoven. De haarwerken zijn hetzelfde als bij k33.
Nu heb ik haarwerken van Hairlacer, en die bevallen mij ook uitstekend. Het pluspunt hiervan is dat de haarwerken vele malen goedkoper zijn!!!

Groetjes Marianneke

Henk
21 december 2005, 06:42
GAS hier......denk niet dat ik op z'n plaats sta.......ik wil graag weer tussen de dames gevoegd worden en dan zonder dat K33 erbij........

Hallo Gas,
Ik wil toch graag deze thread hier houden. Omdat we anders het overzicht een beetje kwijtraken. Het is handiger als er 1 centrale thread over K33 is, dan dat er overal wat staan. Je overige vragen mag je gerust weer op het vrouwenforum stellen. Groet Henk.

bloempie
26 januari 2006, 15:27
Hallo iedereen,

Ik kom uit België en ben op zoek naar mensen die zwaar gedupeerd en bedrogen zijn geweest door de zogenaamde HAARWERKSPECIALISTEN en dan heb ik het vooral over K33 en Smedts haarwerken. Alleen sta je nergens maar samen staan we heel sterk, wat ik wil is dat die absurde hoge prijzen stoppen voor de rommel die ze verkopen. Je kan zeggen : 'bestel dan op het internet' maar dan is het probleem nog niet opgelost want ze blijven gewoon verder de mensen uitmelken.
Ieder keer als mijn haarwerk terug komt is er wel wat fout mee en dat is dan zo al een 5 Jaar aan de gang. Ik ben het kotsbeu en ze zouden die firma's gewoon moeten sluiten. Het is onmogelijk om mijn hele verhaal hier te doen want dan zit ik hier overmorgen nog wortel geschoten aan mijn computer. Ik heb al zoveel mogelijk geprint van wat ik hier op het net gevonden heb en met nog een paar mensen en onze verhalen kunnen we dan toch iets doen. Hopelijk hangt het bij jullie ook jullie strot uit en reageren massal op deze oproep. Denk eraan voor één klant die ze kwijt zijn hebben ze er tien andere in de plaats en dat kan niet meer.

pruikje
11 maart 2006, 20:23
Ik wil wat zeggen over k33 ik ben nu 8 jaar klant en nu loopt mijn kontract weer af en ben ik gaan rondkijken een tijd geleden zag ik hier veel goeds over Topfusion maar hoe is het nu met deze firma ?
k33 is niet echt slecht maar vaak is het net niet dan moet je weer terug voor een zg correctie vaak hoor ze zijn commercieel maar dat is verbeterd voor mijn gevoel. Ik heb 2 eisen de belangrijkste is je mag het niet zien dat het een haarwerk is en dan op plaats 2 het model ik wil graag dat het leuk zit en daarom neem je een haarwerk anders scheer ik me wel kaal.
nou dat laatste is altijd het probleem het zit nooit zoals ik wil en daarom wil ik verder kijken naar kappers die wel luisteren en waar je WEL tevreden ben al besef ik dat hetmoeilijk word

Henk
12 maart 2006, 11:09
Hoi Pruikje,
Ik had je vorige posting over k33 samengevoegd met de al bestaande thread over k33. Je laatste posting had ik ook samengevoegd met deze thread, maar toen ik zag dat het een identieke posting was heb ik hem verwijderd.

Salvamia
12 maart 2006, 11:32
Beste Pruikje,

Ik ben voordat ik zelf haarwerken ging verkopen altijd klant geweest van Topfusion en op de prijzen na (wat bij k33 ook niet mis is) was alles prima daar.

Je verteld dat je het belangrijk vindt dat je haar goed zit? als je een volledig haarwerk draagt kun je het net zo goed door een veel goedkopere kapper laten knippen.

Vriendelijke groeten,

Salva

Al08
23 januari 2008, 21:28
Adviseer iedereen GEEN zaken te doen met K33 Hairhotel.

-Aanschafprijs is veel te hoog.
-Onderhoud is veel te duur.
-Ze zijn ronduit onbeschoft tegenover de klanten.

Topfusion in Zwolle heeft exact hetzelfde systeem, maar zo ongeveer de helft goedkoper.

Over Topfusion Eindhoven heb ik geen mening, ze hebben dit systeem ook.
Maar schijnen de naam Topfusion niet helemaal correct te gebruiken.

Ik ben klant bij Topfusion in Zwolle.
En ben erg tevreden over synthetisch haar.

Webmaster
28 januari 2008, 12:56
Bovenstaand verwijderd bericht van Al08 hersteld.

Empri
6 februari 2008, 00:23
Hierbij wil ik even reclame maken voor 2 meiden die zelfstandig zijn geworden na jarenlang ervaring te hebben opgedaan bij het K33 Hairhotel.

Bij deze wil ik alle haarwerkdragers op dit FORUM laten weten dat er 2 kapsters van het K33 hairhotel voor zich zelf zijn begonnen. Ik ben jarenlang klant geweest bij het K33 hairhotel en ben nu overgestapt naar La´Bell in Culemborg waar je als koning geholpen wordt er waar het draait om het eindresultaat en niet om wat er in je portomonee zit.
Dit wilde ik de mensen en dragers van haarwerken niet ontnemen.

! Edit Webmaster : zie ook deze (http://www.haarweb.nl/forum/showthread.php?t=12724) discussie i.v.m. met ongewenste reclame-uittingen.

smoeltje
7 februari 2008, 13:20
Het K33 Hairhotel is failliet, kijk op www.faillissementen.com op de datum 08-01-2008 !!!!!! Dit is geen grap !!!

Salvamia
7 februari 2008, 18:30
Ben er jaren geleden ooit geweest en ze konden mij ook niet overtuigen.

Meestal maken deze bedrijven teveel kosten aan huisvestiging, personeel en reclame waardoor de prijzen de pan uit rijzen!

Empri
7 februari 2008, 19:30
Nou bij deze 2 meiden niet, zitten in een pand op het industrieterrein werken met z´n tweetjes en hebben echt prijzen waar je van achterover slaat maar dan de andere kant op als je begrijpt wat ik bedoel.

En ze hebben verstand van haarwerken, ik zou zeggen even bellen of gaan kijken:D

! Edit Webmaster : zie ook deze (http://www.haarweb.nl/forum/showthread.php?t=12724) discussie i.v.m. met ongewenste reclame-uittingen.

Salvamia
7 februari 2008, 20:28
Ik gaan kijken:D ik zal eens kijken of ze wat voor me hebben.

johnutrecht
8 februari 2008, 00:31
Hier wil ik graag even op reageren !!! Ja ja mensen dit zijn de dames die labell hebben er zelf opgezet !! Ten eerste waren het geen kapster bij hun oude bedrijf dat dachten ze wel maar is voor hun jaren gelden !! Ten tweede hebben ze de zaak zo geflest bij hun voirige bedrijf !! Ik schrijf dit bericht omdat ik een keer woorden met een cvan deze dames heb gehad en toen had ze wel andere gedachten dus ze moet eens heel goed bij de zelf nadenken waar ze mee bezig zijn !! Ze willen graag samen de dametjes spelen en geloof me het enige waar deze twee dames aan denken is Geld ze noemen er niet voor mevr lennips INGE dollar !! Maar ze gaan over lijken dus mensen denk heel goed naar voor u naar la bell in culemborg gaat !!! U BENT gewaarschuwd !!! pas op voor de hond staat er wel eens op eens bordje maar ik zou zeggen pas op voor de dames van la bell in culemborg !!!


Hierbij wil ik even reclame maken voor 2 meiden die zelfstandig zijn geworden na jarenlang ervaring te hebben opgedaan bij het K33 Hairhotel.

Bij deze wil ik alle haarwerkdragers op dit FORUM laten weten dat er 2 kapsters van het K33 hairhotel voor zich zelf zijn begonnen. Ik ben jarenlang klant geweest bij het K33 hairhotel en ben nu overgestapt naar La´Bell in Culemborg waar je als koning geholpen wordt er waar het draait om het eindresultaat en niet om wat er in je portomonee zit.
Dit wilde ik de mensen en dragers van haarwerken niet ontnemen, stuur mij een mailtje en ik geef je alle gegevens die jullie hebben willen... doen !!

rise
24 februari 2008, 21:39
Jaren geleden was ik klant bij K33, heb er 2 jaar gelopen, persoonlijk vondt ik het geen goede service, je moest er 2 haarwerken tegelijk kopen, en het was steeds veel sneller versleten dan ik had verwacht, dus puur commercieel, maar het blijft je eigen keuze.

LOEKY
18 april 2008, 00:11
Wat is het verschil dan met labell en k33? Ik ben er inmiddels achter dat een klant als koning wordt behandeld bij Labell zonder commerciële toestanden. Misschien klopt dat bordje van de hond niet meer, want blaffende honden bijten namelijk niet!

merula
23 mei 2008, 01:34
Ja ja..................john.......................... dat jij nu r van rooy in je zak hebt zitten (afpersing)...........................betekend nog niet dat je het voor hem op moet nemen.(hij loost jou ook wel een keer....................net zoals al zijn "vriendjes")

La bell is en goed bedrijf.....................met goede meiden die echt mensen willen helpen. Heb vandaag een dag met ze samengewerkt, klanten ontvangen enz. Echt helemaal toppie.

Ik zit al 16 jaar in het vak, en weet wat er speelt in de haarwerk branche.Ben begonnen bij k33 en dat was vroeger echt toppie. Nu proberen ze een faillisement te voorkomen door steeds hun naam te veranderen.
Ik weet teveel.................................maar genoeg..........................dus John......................ik kan ze ook voor 3 miel aangeven bij de belasting...............................maar dat laat ik dan aan jou over. Verdien je er ook nog wat aan!

Happy Hunting

Grts Meruls