PDA

View Full Version : haaruitval door seborroisch eczeem


sigur
22 oktober 2004, 10:44
De dokter constateerde seboroisch eczeem bij mij dat mogelijk de veroorzaker is van mijn haaruitval, door een hormoon verandering (stoppen met de pil)
Mijn haren zijn ook plotseling heel erg vet geworden.

Zijn er mensen die dit ook hebben of die dit hebben gehad?
Ik heb namelijk een aantal vragen die hopelijk beantwoord kunnen worden.

- Hoelang heb je er last van of last van gehad?

- Ze zeggen dat je er nooit helemaal van geneest, betekent dat ook dat de haaruitval niet is op te lossen of is dit een gevolg die tegen te gaan is?

- Welke middelen hebben bij jou goed geholpen?

- is het plotselinge vette haar tegelijk de oorzaak en het gevolg? Ik bedoel soborroe kun je krijgen bij overactieve talgklieren bij kun je ook overactieve talg klieren krijgen door seborroe?

-Word je haar minder vet als je de gevolgen bestrijd met bijvoorbeeld een goede shampoo of met topicorte etc.?

Ik hoop echt dat er mensen zijn die me verder kunnen helpen, alvast bedankt!!!

Liefs sigur

Mcsnip
22 oktober 2004, 11:22
Hoi sigur,

Ik loop ook nu alweer maandje of 8 bij een dermatoloog en die had bij mij ook seborrhoisch eczeem geconstateerd. Ik heb nu ongeveer een jaar haaruitval, maar vooral vorig jaar december en januari echt massaal, honderden haren per dag, maar mn dermatoloog zei dat door het eczeem dit proces werd versneld. Ik heb toen ketoconazol voorgeschreven gekregen, wat ook mijn huisarts al eerder voor had geschreven, dus mijn vertrouwen in dit goedje was al minimaal. Maar heb het toch een maandje gebruikt en nu heb ik een hele schone hoofdhuid en normaal uitval patroon, het kaal worden gaat overigens wel langzaam verder. Mijn visie is dat door het haaruitval, de haarkliertjes overuren gaan maken en dus meer talg aanmaken, waardoor je een hele vette hoofdhuid krijgt. Dit proces zorgt ervoor dat dit zich op gaat hopen en dat je dan een soort eczeem krijgt. Dus het beste wat je kan doen is zorgen dat je je hoofdhuid weer snel schoon krijgt, zodat je haren het beste kunnen groeien. Denorex shampoo bijvoorbeeld is wel goed daarvoor, ook rooscure zou je kunnen gebruiken, wordt hier alom geprezen...
Verder kreeg ik een ongeparfumeerde shampoo voorgeschreven en mocht ik geen gel meer gebruiken, maar na drie maanden lag het niet aan overgevoeligheid voor bepaalde stoffen.

sigur
22 oktober 2004, 11:48
Hoi mcsnip, bedankt voor je antwoord!

Wat bedoel je met de kaalheid gaat gewoon verder? Komt dit door het eczeem?
Ziet de toekomst er zo uit voor iedereen met eczeem? Komen de uitgevallen haren bij jou terug og niet? Heb je nu een normale haaruitval?

Hoop dat je deze vragen nog even wilt beantwoorden.

Liefs van Sigur

Mcsnip
22 oktober 2004, 12:32
Ik word kaal volgens de normale gang van zaken bij AGA, inhammen e.d, dus mijn haren zullen er langzaam toch aan moeten geloven, dit komt dus niet door het eczeem, die had dit alleen versneld. Dus ik denk als jij probeert je hoofdhuid weer schoon te krijgen en verder niet is vastgesteld dat je AGA hebt, je haren gewoon weer terug zouden moet groeien. Ik heb ook een foldertje over seborrhoisch eczeem, denk dat jij die ook wel hebt gekregen, daar staan in als beste oplossingen dus koolteershampoo (denorex) en ketoconazol (nizoral). Staat ook in dat eczeem idd soms weer terug kan komen door emotionele spanningen, maar ook door temperatuursveranderingen zomer naar herft bijvoorbeeld.

Mcsnip
22 oktober 2004, 12:36
Wat voor symptonen heb jij dan allemaal? Rode huid, jeuk ofzo?

sigur
22 oktober 2004, 12:44
Hé MCsnip!!

Wat fijn zeg dat ik het er met iemand over kan hebben die hetzelfde probleem heeft! Die dermatoloog van mij heeft me geen foldertje gegeven en had me de selsun shampoo voorgeschreven. Maar in de bijsluiter staan allemaal enge dingen als dat het de huid nog vetter kan maken en je kunt er zelfs haaruitval van krijgen!!
Dus die denorex schijnt één van de beste middelen hiervoor te zijn? Misschien kan ik hem dan hierom vragen. Even opgezocht op internet: er staan geen dingen als haaruitval etc bij de bijwerkingen dus dat is wel heel erg prettig!

Ik heb verder geen inhammen of iets dergelijks en ik merk dat mijn haar z'n best doet om terug te groeien.

Had jij ook veel vetter haar toen je zoveel haaruitval had?

Liefs Sigur

sigur
22 oktober 2004, 12:48
Mijn symptomen zijn: hevige jeuk, korreltjes als ik over mijn hoofdhuid wrijf, haarpijn, haaruitval, schilfers, ineens vet haar en als ik krap dan steekt het en heb ik dingetjes onder mijn nagels, soms heb ik het idee dat er een hele vettige laag op mijn hoofd zit. Beetje ranzig om te zeggen maar zo voelt het wel.

Liefs

Marsha
22 oktober 2004, 12:52
Beetje dezelfde symptomen als dat ik heb....alleeen de jeuk is inmiddels al een stuk minder..vrijwel weg...ik weet niet of dit door de diane komt of door iets anders...Ik was het alleen nogmaar met baby shampoo..als ik een andere shampoo gebruik neemt de jeuk weer toe...

gr. Marsha

sigur
22 oktober 2004, 12:53
Hé mcsnip had jij hier ook allemaal last van, en ben je er nu vanaf? Jeetje wat zou dat een verademing zijn om hier van af te zijn Je moest eens weten hoe me dit psychisch opvreet!

Mcsnip
22 oktober 2004, 12:55
Ja het werkt inderdaad niet echt motiverend als in de bijsluiter staat dat je er haaruitval van kan krijgen. Selsun heb ik nog nooit van gehoord, mooie naam voor een touroperator trouwens :rolleyes:. Denorex shampoo kan je ook via je huisarts krijgen hoor, is geen probleem, maar dat is niet voor regelmatig gebruik, het zorgt wel voor een hele schone hoofdhuid, dus ik denk als je daar je haar een paar keer mee wast dat het wel goed gaat komen! K weet niet precies wat selsun voor goedje is?
Ja mijn haar werd wel sneller een stuk vetter, maar vooral de irritatie op je hoofdhuid (jeuk) is om gek van te worden!

sigur
22 oktober 2004, 12:58
Hé Mcsnip, had je ook last van die andere dingen die ik in het berichtje daarna had ingetypt bij de symptomen? En hoe is het er nu mee?

Mcsnip
22 oktober 2004, 12:59
Ja ik had precies dezelfde symptonen, ook inderdaad die korreltjes, maar dat is gewoon talg denk k! Ben net toevallig ook bij de dermatoloog geweest en zij zei dat mn hoofdhuid weer helemaal in orde is. Ben je niet ergens allergisch voor?

@ Marsha, je kan ook ongeparfumeerde shampoo nemen, ruikt alleen iets minder lekker :)

sigur
22 oktober 2004, 13:09
Op dit moment kan ik inderdaad bijna nergens meer tegen maar dat komt denk ik omdat mijn hoofdhuid in een erg slechte conditie is. Daarom ben ik zo huiverig voor die heftige produkten omdat ik best een gevoelige hoofdhuid heb, maar met een zachte shampoo wassen werkt niet omdat ik dan des te meer schilfers en jeuk krijg. Misschien dat als ik iets gebruik die die schilfers goed weghaalt ik hier meer aan heb. Rooscure helpt bij mij niet voldoende.

O, ik hoop echt dat alles goedkomt ben er zo van uit mijn doen.
Ik vind het wel heel erg prettig om het er met iemand over te hebben die het ook heeft gehad en waar het nu goed mee gaat. Daar put ik toch wel hoop uit!!

Liefs

sigur
22 oktober 2004, 13:15
Is het trouwens waar dat selsun hetzelfde is als Resdan? Dat heb ik namelijk ergens gelezen. Ik herinner me namelijk dat ik resdan een aantal keren gebruikt heb en deze hielp ook niet voldoende. Ik bleef schilfertjes houden.

Ik heb ook topicorte voorgeschreven gekregen, dat moet je sávonds opsmeren, de hele nacht laten intrekken en dan de volgende morgen uitwassen. Het schijnt ontstekingsremmend te zijn.

Mcsnip
22 oktober 2004, 13:16
In die andere topic, lees ik ook over zyrtec. Ik gebruik ook een anti-histamine, wat zeer goed helpt tegen de jeuk. Maar als ik jou was zou ik toch ff je dermatoloog opbellen en vragen hoe hij/zij tegen deze shampoo staat. Volgens mij kan het absoluut geen kwaad, maar ik ben geen arts, dus om het zeker te weten ff vragen...

Ik weet hoe lastig het is, doordat het gaat irriteren ben je er echt de hele dag zoet mee, maar dat komt alles echt niet ten goede. Dus niet al te druk maken, dit eczeem kan wel verschillen in zwaarte, maar er is echt wel wat aan te doen!

Mcsnip
22 oktober 2004, 13:19
ja klopt dat had ik vorige keer ook gekregen, dat is een soort zalf toch? Dat heeft bij mij denk k niet echt geholpen, btje vreemd spulletje is dat. Maar kan misschien bij iemand anders wonderen doen! :)

sigur
22 oktober 2004, 14:14
Hé Mcsnip, ben jij ook bekent met de Betamethason? Die had ik van mijn huisarts voorgeschreven gekregen maar moet ermee stoppen van de dermatoloog, hij zegt dat er teveel alcohol in zit. Terwijl dit me juist zo goed hielp tegen de jeuk!

Weet je soms kan ik ook zo snel van dingen afschrikken. In die zin dat als ik na een paar dagen gebruik van een bepaald produkt merk dat mijn haaruitval toeneemt dan wil ik het niet mee gebruiken en ben er dan bijna zeker van dat het door het produkt komt. Volgens de dermatoloog is dat niet mogelijk doordat het een proces is en dus langer duurt dan een paar dagen.

Weet je wat ik maak daar een aparte thread van! Ik hoop op een reactie van je!
Liefs

Mcsnip
22 oktober 2004, 15:31
Nope ben niet bekend met dat middeltje. Maar ik vind wel dat je iets de kans moet geven, in de meeste gevallen kan je niet in een paar dagen oordelen of iets wel of niet werkt. Haaruitval kan aan verschillende dingen liggen, evt. stress, temperatuursveranderingen ed. daardoor kan je niet direct zeggen of een shampoo leidt tot meer haaruitval. En al gebeld naar je dermatoloog?

sigur
22 oktober 2004, 15:50
nee, ik was te laat ze waren tot drie uur bereikbaar. Maar ik mag tot maandag toch mijn haar niet wassen omdat ze dan een pluktest gaan doen. Maar ik ben zo bang voor de pluktest dat ik niet weet of ik dit wel wil laten doen. Ik bedoel is dit dan echt noodzakelijk? Ik kan hem zo ook wel zeggen dat ik overal haren verlies zowel bovenop als onder en gezien de haaruitval daar kan hij toch ook wel het antwoord uit concluderen i.v.b met haren in de rustfase etc? Of zie ik iets over het hoofd?

Mcsnip
22 oktober 2004, 16:18
Dermatologen stellen niet zo snel conclusies vast, maar na maandag zal je veel meer weten! Succes iig!

groetjes Mcsnip

sigur
24 oktober 2004, 19:03
Hoi allemaal,

Ik heb een extreem gevoelige hoofdhuid, rood en als ik er op druk dan lijkt het alsof ik mijn hoofd heb gestoten.
Omdat ik sebboroe heb moet ik het binnenkort gaan wassen met een zeer sterk middeltje waar ik nogal huiverig voor ben vanwege mijn gevoelige hoofdhuid.

Mijn vraag:
komt deze pijn door de seborroe en moet de pijn minder worden door gebruik van een speciale shampoo?

Of doet het pijn door overgevoeligheid en word deze alleen maar erger als ik het te agressief was? Ondanks mijn seborroe?

Groetjes

Krielie
11 juni 2005, 19:37
Hallo,

Hoe is dit eigenlijk afgelopen?

Wie laat me dat weten? Waarom: omdat ik het herken, en geinteresseerd ben.

Groetjes

brandonvts
14 mei 2006, 10:55
Ik heb sinds aantal jaren seborrhoisch eczeem. De beste manier om dit te behandelen is om de volgende shampoo te gebruiken SELSUN. Deze shampoo gebruik ik nu zn anderhalve jaar en geen last meer van eczeem op mijn hoofdhuid. Bij mij ging het ook gepaard met haarverlies dat is ook gestopt. Aantal maanden geleden had ik tijdje geen SELSUN gebruikt kreeg het eczeem gelijk terug en ook waren er weer flink wat harenuitgevallen. Langzaam aan begint het haar nu weer wat dikker te worden alleen me inhammen blijf ik denk houden. Dat je haren weer terug groeien is denk niet voor iedereen weggelegd, als het al terug groeit gaat dit heel langszaam. Laast zag ik dat doormiddel van de lasercomb je haar mogelijk weer kan terug groeien, in iedergeval word het wat "dichter". Ik denk erover dit tegaan doen.

Noob
19 juni 2009, 00:10
tvp

steenbokje
29 juni 2009, 14:33
hallo,mensen, ik heb een vraagje...ben vanmorgen bij de huisarts geweest omdat ik jeuk heb in mijn gezicht èn op mijn hoofd,mijn haren waren idd dunner geworden binnen een paar weken , zij zei dat het seboorische exceem is,omdat ik aan de orgametril zit ben wèl gestopt (heb ernstige endometriose die verwijderd wordt) ik kreeg ketaconazol shampoo 2 x per week wassen lees ik de bijsluiter en staat dat je haar uitval kan krijgen?????????? dit begijp ik niet.???????
heeft iemand ervaring of advies ?
alvast bedankt.
groetjes steenbokje

siplip
30 augustus 2011, 18:50
Hoi Allemaal,

Zie dat al een tijdlang niemand hier iets geschreven heeft..Ik lees net bij brandonvts dat de uitgevallen haren door sebboroisch eczeem niet perse terug groeien..Ik dacht eigenlijk dat de haren wel altijd terugkwamen die uitvielen door dit eczeem...Wordt daar niet zo vrolijk van aangezien ik in mijn nek behoorlijk ben uitgedund door dit eczeem en toch wel heel erg de hoop had dat dit wel terug zou groeien als eczeem weg was..Volgens mij maar dat weet ik niet zeker zei mijn dermatoloog een aantal jaren terug ook dat het eczeem vervelend is maar dat de haren niet blijvend verloren gaan???
Hoop dat er iemand hier iets meer van weet

groetjes siplip

siplip
4 september 2011, 15:45
Ik moet het even van me afschrijven..Ik wordt letterlijk misselijk van mijn haaruitval door sebboroisch eczeem...Als ik het heb gewassen zoals net heb ik echt honderden haren in borstel doucheput en stylfohn.pfffff..Ik wordt er zo depri van..vooral omdat niks me helpt..Ik heb nu ook echt dun haar en als ik dan na ga denken wat voormij de mogenlijkheden qua camouflage zijn wordt ik echt verdrietig..toppik irriteert mijn hoofdhuid, petjes gaan broeien waardoor eczeem erger wordt, haarwerk idem dito..Wat moet ik dan als het nog dunner wordt??Ik merk dat het me niet meer loslaat en ik er 24 uur per dag mee bezig ben..Het beheerst heel mijn leven en is niet leuk voormijn omgeving..Waarom is haar dan ook zo belangrijk..pfff..Kan iemand mij ideeen qua camouflage geven met sebboroisch eczeem..Stel dat een haarwerk toch zou lukken qua broeien, dan krijg ik toch weer kale plekjes dmv de klemmetjes en daar zit ik ook niet op te wachten..Moedeloos wordt ik ervan..Sorry voor mijn geklaag ik weet ik ben niet de enige hier , helaas kampen we allemaal met dit probleem...de 1 nog erger dan de ander...Als ik zou weten dat een haarwerk wel zou kunnen met sebboroisch eczeem zou me dat al wat rustiger maken.Dan heb ik in ieder geval iets wat ik kan straks..Zou iemand hier met sebboroisch eczeem wat info daarover kunnen geven..

Alvast onwijs bedankt

Groetjes Siplip

Hanna
4 september 2011, 16:49
Ik heb zelf geen SE, maar heb wel eens gelezen dat minoxidil-lotion helpt. Misschien alleen al omdat de alcohol de schimmel zou kunnen doden als de talglaag niet te dik is/grotendeels is verwijderd.

siplip
4 september 2011, 17:06
Hoi Hanna,

Altijd zo fijn jouw snelle reacties!!!

Ik zelf merk met bevoorbeeld bethamethason dat de jeuk erger wordt door de alcohol die erin zit...Maar goed het is het proberen waard om aan te kaarten bij de dermatoloog..Weet jij toevallig dan ook of je die minoxidil samen kunt gebruiken met de andere eczeem middelen zoals clobex shampoo of xamiol??

groetjes Siplip

Hanna
4 september 2011, 19:29
Het lijkt mij niet goed om die dingen te combineren. Ik zou eerst de talglaag (desnoods urenlang) losweken met olijfolie, dan goed schoonspoelen, dan de haren en hoofdhuid goed drogen, en daarna minoxidil-lotion opbrengen tussen de haren met een pipetje.

Zoals je hebt kunnen lezen, heeft Strider ook een prikkend gevoel gekregen toen hij in zeewater dook, maar daarna ging 't steeds beter met zijn hoofdhuid.
En dan denk ik: jodium prikt ook, maar ontsmet heel goed en je weet als kind al dat je daar even doorheen moet bijten.

De artsen hebben je tot dusver nog niet zo best geholpen, dus het lijkt mij het proberen waard.

siplip
5 september 2011, 16:43
Het is zeker het proberen waard!Ik ga het met dermatoloog overleggen..Het is wel zo dat je dit levenslang moet gebruiken toch??En kun je nou in het begin last hebben van een shedding of is dat alleen als je stopt met de minoxidil??
Wat je schrijft dat je er even door heen moet dat gevoel ben ik met je eens..Ik was alleen bang dat de minox het eczeem weer zou verergeren door de alcohol die erin zat dat dat de jeuk en het eczeem weer zou triggeren dat was het meer dan het gevoel..Al staat mijn hele hoofd in brand bij wijze van spreken ik heb er alles voor over om van dit eczeem af te komen echt alles..Dus ga erachteraan.

Bedankt en groetjes Siplip

Hanna
5 september 2011, 17:21
Het is wel zo dat je dit levenslang moet gebruiken toch??
Alleen bij erfelijke haaruitval (AGA) moet je minoxidil levenslang blijven gebruiken, in andere gevallen niet, maar seb. eczeem kan wel na een tijdje weer terugkomen.
Als je minoxidil smeert op een kalende plek, valt er toch nauwelijks iets te shedden?

Kniekous
6 september 2011, 14:46
Is het niet juist andersom, dat door AGA exceem ontstaat?

Strider
6 september 2011, 15:46
Hoe ziet je eczeem er uit? Zie je het, is je hoofdhuid rood etc.?

siplip
6 september 2011, 16:15
Alleen bij erfelijke haaruitval (AGA) moet je minoxidil levenslang blijven gebruiken, in andere gevallen niet, maar seb. eczeem kan wel na een tijdje weer terugkomen.
Als je minoxidil smeert op een kalende plek, valt er toch nauwelijks iets te shedden?


Hoi Hanna,

helemaal mee eens dat er op een bijna kalende plek weinig te shedden valt hoewel iedere haar die er nog zit me lief is en ik niet kwijt wil haha wat klinkt dit zielig...Anyway wat ik dan niet begrijp en hoop dat je me dit nog kan uitleggen is het volgende..Meerdere keren heb ik op dit forum gelezen dat stoppen met minox ervoor zorgt dat er haaruitval optreedt..Maar dat kan dan toch ook gebeuren in mijn geval..Dan zorgt die minox dat het gaat groeien op de kalende plekken en als ik dan stop omdat ik dit met sebboroisch eczeem niet hoef te blijven gebruiken, vallen dan niet die net nieuw aangroeiende haren weer uit??Of is dat alleen bij aga en niet bij sebboroisch eczeem..Of bedoelde jij gewoon dat ik minox kon gaan gebruiken in strijd tegen het eczeem en niet voor de nieuwe haargroei??Misschien dat ik je daarin verkeerd begrijp??Maar stel dat ik het ga gebruiken en ik stop en het eczeem komt weer terug dan zou ik toch in principe weer opnieuw met de minox kunnen starten??Sorry voor de vele vragen maar jij weet er zoveel van en wil gewoon goed op de hoogte zijn!!Hoop dat je me nog uitleg wil geven

Groetjes Siplip

siplip
6 september 2011, 16:20
Hoi Strider,

In mijn nek daar waar het zo dun bijna kalend is zitten een drietal rode vurige plekjes..Over mijn hele hoofdhuid heb ik schilvers maar dat kan ik wel onder controle houden met allerlei middelen..De schilvers dan..Die rode plekken in nek zijn in geen 6 jaar weg geweest met wat voor middel dan ook..Heb er echt alles op gedaan waardoor mijn haar nog dunner werd..De klachten van schilvering en jeuk namen met die middelen wel redelijk goed af alleen de rode plekken zijn altijd gebleven hooguit iets minder felrood dan voor het gebruik van alles..Daar waar die plekjes zitten is het dus heel dun bijna kaal..

Groetjes Siplip

Hanna
6 september 2011, 17:27
Is het niet juist andersom, dat door AGA exceem ontstaat?

Nee. Google maar eens op "seborroïsch eczeem".

Hanna
6 september 2011, 17:37
... als ik dan stop omdat ik dit met sebboroisch eczeem niet hoef te blijven gebruiken, vallen dan niet die net nieuw aangroeiende haren weer uit??Of is dat alleen bij aga en niet bij sebboroisch eczeem..Of bedoelde jij gewoon dat ik minox kon gaan gebruiken in strijd tegen het eczeem en niet voor de nieuwe haargroei??Misschien dat ik je daarin verkeerd begrijp??Maar stel dat ik het ga gebruiken en ik stop en het eczeem komt weer terug dan zou ik toch in principe weer opnieuw met de minox kunnen starten??
Als je óók AGA hebt, moet je minoxidil inderdaad levenslang blijven gebruiken, maar dat geldt ook voor ieder ander haargroei- of antihaaruitvalmiddel.

Vraag eerst maar aan de dermatoloog welke aandoening(en) jij nu eigenlijk hebt, want misschien is het geen seb.eczeem. En overleg of minoxidil-lotion wel of geen goed idee is.
Sterkte!

siplip
6 september 2011, 19:15
Hoi Hanna,

Het is sebboroisch eczeem dat heeft hij ongeveer 4 jaar geleden geconstateerd en de laatste keer bleef hij ook bij die mening..Nou ja ik ga in overleg..
Thanks!

Strider
6 september 2011, 22:06
Hoi Strider,

In mijn nek daar waar het zo dun bijna kalend is zitten een drietal rode vurige plekjes..Over mijn hele hoofdhuid heb ik schilvers maar dat kan ik wel onder controle houden met allerlei middelen..De schilvers dan..Die rode plekken in nek zijn in geen 6 jaar weg geweest met wat voor middel dan ook..Heb er echt alles op gedaan waardoor mijn haar nog dunner werd..De klachten van schilvering en jeuk namen met die middelen wel redelijk goed af alleen de rode plekken zijn altijd gebleven hooguit iets minder felrood dan voor het gebruik van alles..Daar waar die plekjes zitten is het dus heel dun bijna kaal..

Groetjes Siplip

Je jeuk is dus acceptabel?

Hanna
7 september 2011, 01:55
Het is sebboroisch eczeem dat heeft hij ongeveer 4 jaar geleden geconstateerd en de laatste keer bleef hij ook bij die mening..Nou ja ik ga in overleg..
Rode plekken horen volgens mij niet bij seb. eczeem.

siplip
7 september 2011, 07:10
Rode plekken horen volgens mij niet bij seb. eczeem.


Echt niet??Huisarts en dermatoloog zijn overtuigd van wel???..Waar denk jij dan aan bij rode plekken Hanna??

Groetjes Siplip

siplip
7 september 2011, 07:11
Hoi Strider,

Als ik er niks op smeer dan wordt ik gek van de branderigheid en jeuk maar met heel veel middelen is het acceptabel maar niet weg..Ik zou het zo graag eens weg willen hebben..

Groetjes Siplip

Hanna
7 september 2011, 17:15
In mijn nek daar waar het zo dun bijna kalend is zitten een drietal rode vurige plekjes..Die rode plekken in nek zijn in geen 6 jaar weg geweest met wat voor middel dan ook..de rode plekken zijn altijd gebleven hooguit iets minder felrood dan voor het gebruik van alles..Daar waar die plekjes zitten is het dus heel dun bijna kaal..

Het bovenstaande vind ik vreemd. De schilfers en jeuk elders op het hoofd kunnen duiden op SE, maar die rode plekken...? Misschien weet Strider wat dat is.

siplip
7 september 2011, 18:39
Hoi Hanna,

Nou dan zou ik dat ook heel graag willen weten Hanna.
Ik weet niet beter dan dat schilvers met jeuk en rode hoofdhuid passen bij sebboroisch eczeem..Jee zeg zal ik dat altijd niet goed begrepen hebben..Ben heel erg benieuwd wat Strider hiervan vindt

groetjes Siplip

Strider
7 september 2011, 21:22
Hoi Hanna,

Nou dan zou ik dat ook heel graag willen weten Hanna.
Ik weet niet beter dan dat schilvers met jeuk en rode hoofdhuid passen bij sebboroisch eczeem..Jee zeg zal ik dat altijd niet goed begrepen hebben..Ben heel erg benieuwd wat Strider hiervan vindt

groetjes Siplip

Rode plekken horen ook bij Seb eczeem. Wat voor middelen smeer jij eigenlijk op deze plekken?

siplip
8 september 2011, 06:50
Hoi Strider,

Ik heb topicorte gebruikt werkte tijdlang goed maar doet nu niets meer..Heb 4 weken denorex met butavate scalp lotion gebruikt werd toen iets minderrood maar niet heel erg, xamiol maar dat is zo vet vin dik echt smerig,ketoconazol helpt het iets minder rood te maken maar gaat nooit weg..Dat was het geloof ik wel...Hoop dat jij nog iets weet wat ik kan proberen??

Groetjes debbie

Strider
8 september 2011, 10:17
Hoi Strider,

Ik heb topicorte gebruikt werkte tijdlang goed maar doet nu niets meer..Heb 4 weken denorex met butavate scalp lotion gebruikt werd toen iets minderrood maar niet heel erg, xamiol maar dat is zo vet vin dik echt smerig,ketoconazol helpt het iets minder rood te maken maar gaat nooit weg..Dat was het geloof ik wel...Hoop dat jij nog iets weet wat ik kan proberen??

Groetjes debbie

Ik worstel er ook al jaren mee, maar de haarweb topical heeft mij altijd wel enige verlichting gegeven. Ik weet helaas het gouden middel ook niet. Aan je naam te zien ben je een vrouw? Lijkt me wel erg onhandig om met lange haren die crèmes aan te brengen. Heb je overigens al ooit geprobeerd om een andere pil te nemen? Zover ik weet hebben die veel invloed op je hormonen, wat ook weer een invloed heeft op je talgproductie.

Hanna
8 september 2011, 12:04
Debbie, omdat je schreef over 'felrode plekken' dacht ik dat daar geen schilfers op zitten.

In ieder geval is hier een site met veel informatie:
http://www.fk.cvz.nl/Inleidendeteksten/I/inl%20middelen%20bij%20inflammatoire%20dermatosen. asp?blPrint=True

siplip
8 september 2011, 15:19
Hoi Strider,

Ja ik ben een vrouw en ja dat is lastig in lange haren hoewel daar waar de plekken zitten is bijna geen haar meer helaas en ben erg bang dat dit niet meer terugkomt..Ben er zo mee bezig ..Als ik nou wist dat het terug kon komen maakte ik me niet zo druk maar dat wet ik dus niet...Maar waar helpt dat haarweb tropical jouw goed bij als ik vragen mag??De jeuk??De rode plekken??Schilvers??Wat is het precies en waar kan ik het bestellen?Zijn het tabletten of smeersels??Sorry voor de vele vragen??Maar ik begrijp dat het bij jou ook nooit helemaal weggeweest is//Jij hebt dus ook sebboroisch eczeem?En heb jij ook bijna geen haar meer op de eczeemplekken??
In ieder geval bedankt voor het meedenken!!!Andere pil gaat helaas niet ivm gynaecologische aandoening..Ik heb de mirena en moet die vanwege die aandoening blijven gebruiken..Toen ik deze aandoening nog niet had gebruikte ik de diana en had ik geen vet haar en al helemaal geen haaruitval!Ik zou zo weer terug willen naar die pil hoewel ik ook wel migraine ervan kreeg maar dat gaat dus niet..Helaas ,maar zou graag van jou nog wat meer horen over de topical!

Bedankt

Groetjes Siplip

siplip
8 september 2011, 15:20
Hoi Hanna,

Nou de plekken zijn ook echt heel rood had beter vuurrood kunnen schrijven als felrood..Maar bedankt voor de link..staat weer hoop interessants in!

Jij ook bedankt voor het meedenken

Groetjes Siplip

Hanna
8 september 2011, 15:28
..Ik heb de mirena en moet die vanwege die aandoening blijven gebruiken..Toen ik deze aandoening nog niet had gebruikte ik de diana en had ik geen vet haar en al helemaal geen haaruitval!Ik zou zo weer terug willen naar die pil hoewel ik ook wel migraine ervan kreeg maar dat gaat dus niet..!
De Mirena is niet goed, bevat androgene stof.
Zou je de Yasmin-pil ook niet mogen gebruiken? Ik weet niet welke aandoening jij hebt, maar de Yasmin wordt namelijk wel geslikt door vrouwen met PCOS.

siplip
8 september 2011, 16:36
Dat had ik al begrepen idd dat mirena niet goed is maar heb hem al 7 jaar en idd ieder jaar haaruitval maar er bleef nog redelijk wat over alleen nu door eczeem veel meer haaruitval..De mirena is voor mij zo fijn omdat je dan geen maandelijkse bloedingen meer hebt..Mijn aandoening verergert als ik van anticonceptie wissel dus is helaas geen optie..Maar bedankt..Wat ik wel raar vind is dat ik altijd haaruitval heb van april tom nov en de andere maanden bijna niks..Als de haaruitval aan spiraal zou liggen zou ik toch hele jaar last moeten hebben of niet??

Maar wederom bedankt voor meedenken Hanna!

Groetjes Siplip

Strider
9 september 2011, 22:07
Hoi Strider,

Ja ik ben een vrouw en ja dat is lastig in lange haren hoewel daar waar de plekken zitten is bijna geen haar meer helaas en ben erg bang dat dit niet meer terugkomt..Ben er zo mee bezig ..Als ik nou wist dat het terug kon komen maakte ik me niet zo druk maar dat wet ik dus niet...Maar waar helpt dat haarweb tropical jouw goed bij als ik vragen mag??De jeuk??De rode plekken??Schilvers??Wat is het precies en waar kan ik het bestellen?Zijn het tabletten of smeersels??Sorry voor de vele vragen??Maar ik begrijp dat het bij jou ook nooit helemaal weggeweest is//Jij hebt dus ook sebboroisch eczeem?En heb jij ook bijna geen haar meer op de eczeemplekken??
In ieder geval bedankt voor het meedenken!!!Andere pil gaat helaas niet ivm gynaecologische aandoening..Ik heb de mirena en moet die vanwege die aandoening blijven gebruiken..Toen ik deze aandoening nog niet had gebruikte ik de diana en had ik geen vet haar en al helemaal geen haaruitval!Ik zou zo weer terug willen naar die pil hoewel ik ook wel migraine ervan kreeg maar dat gaat dus niet..Helaas ,maar zou graag van jou nog wat meer horen over de topical!

Bedankt

Groetjes Siplip

De haarweb topical geeft mij enige verlichting op het gebied van jeuk. Het is een dikke vloeistof welke ik altijd vermeng met wat water, waarna ik het aanbreng met een pipetje en in masseer.

Ik heb inderdaad ook seb. eczeem, bij mij zit het op het gehele AGA gebied, alles behalve de zijkanten, er staat gelukkig nog wel haar op, maar het wordt wel steeds minder.

Er is wel iets wat je misschien kunt gebruiken: Itraconazol, als bij mij de jeuk en de pijnlijke plekken te overheersend zijn wil ik wel eens eens zo'n capsule pakken, het nadeel is wel dat het belastend is voor je lever.


Ik heb zelf overigens gemerkt dat shampoo's voor mij echt een no go zijn, iedere keer heb ik het gevoel dat een shampoo een soort van beschermlaagje van mijn huid afhaalt waardoor mijn hoofdhuid super gevoelig wordt. Is dat bij jou ook?

siplip
10 september 2011, 11:10
Hoi Strider,

Dus jij hebt sebboroisch eczeem en aga??Volgens dermatoloog heb ik geen alopecia omdat dan de middenscheiding en bovenop dunner wordt dat heb ik niet bij mij juist heel erg in de nek..Ik kamp alleen met sebboroisch eczeem en ook daar wordt je haar dus superdun van..Jaaaaa wat je zegt shampoo is echt funest..En dan heb ik ook nog de shampoo voor gekleurd haar want ja slecht misschien maar ik verf mijn haar wel..Ik ben 37 en behoorlijk grijs en dat wil ik gewoon echt niet vind ik zooo onverzorgd bij mezelf staan en lijk ik tien jaar ouder..Maar gebruik jij dan geen shampoo alleen water??Heb hier wel eens gelezen dat dat wel goed zou zijn..Maar ben bang als ik met alleen water was dat dan mijn vette haar niet echt schoon wordt.
Ik heb wel eens gehoord van itroconazol..Wist niet dat het belastend voor lever was..Heb het ook nooit aangeboden gekregen door dermatoloog..Ik ga nu in okt naar dermatoloog Thio in Erasmus..Helaas nam dr Munte geen nieuwe patienten meer aan.Kan ik daar eens de itroconazol voorleggen..Die is specifiek voor jeuk en pijnlijke plekken schrijf jij..Geen haaruitval als bijwerking??Dat heb ik nml wel bij alle smeersels..Ik denk zelfs dat ik juist van alle smeersels dun haar heb gekregen ook wel door het eczeem maar ook zeker door alle shampoos en lotions//Gebruik jij naast itroconazol en haarweb lotion niets anders??

Bedankt voor je reacties iedere keer fijn om erover te kunnen "praten". Sterkte jij ook met deze vervelende aandoening!!!

Groetjes Siplip

siplip
10 september 2011, 13:08
Hoi Strider,

Nog even een vraag...Helpt die itroconazol ook de rode plekken te laten verdwijnen of verminderen of heb jij daar geen last van??Want zodra die eens weg zijn zou mijn haar weer kunnen gaan groeien..P.s ben jij man of vrouw??Ik denk man maar als ik je plaatje zie denk ik vrouw hahha

Groetjes Siplip

Hanna
11 september 2011, 12:26
Wat ik wel raar vind is dat ik altijd haaruitval heb van april tom nov en de andere maanden bijna niks..
Dan is het dus seizoensgebonden haaruitval, waarvan al veel Haarwebleden melding hebben gemaakt; de ene heeft er last van in de winter, de ander in de zomer. Oorzaken kunnen gezocht worden in een ander leefpatroon per seizoen, ander voedsel e.d.

Als de haaruitval aan spiraal zou liggen zou ik toch hele jaar last moeten hebben of niet??
Ja, maar bij de bijwerkingen van de Mirena-spiraal staan ook huidaandoeningen en jeuk.

Strider
12 september 2011, 11:07
Slipnip: ik denk dat het verstandig is dat je de bijwerkingen van Itraconazol een keertje doorleest, 1 daarvan is namelijk ook haaruitval, maar het is dan ook geen middel wat je altijd kunt blijven slikken.

En die rode plekjes, ik kijk eigenlijk nooit zo vaak naar mijn hoofdhuid kleur, ik heb dan ook geen idee of die plekjes daarmee zullen verdwijnen. Maar stel je gaat Itraconazol gebruiken, en je stopt er daar weer een keer mee, dan krijg je gegarandeerd die plekken weer terug. Zelf gebruik ik Itraconazol heel erg weinig, de haarwebtopical gebruik ik iedere dag en ik was mijn haren maximaal 1 keer per week met dermolin shampoo.

Ik ben overigens een man :P en ook ik vind het fijn om met lotgenoten ervaringen uit te delen!

Hanna
12 september 2011, 14:47
Ik heb zelf overigens gemerkt dat shampoo's voor mij echt een no go zijn, iedere keer heb ik het gevoel dat een shampoo een soort van beschermlaagje van mijn huid afhaalt waardoor mijn hoofdhuid super gevoelig wordt.
Bij seb.eczeem ligt er toch een (te dikke) laag talg/schilfers op de huid, wat eerst verwijderd moet worden voordat een medicijn(of de zon) de schimmel kan aanpakken?

siplip
12 september 2011, 16:54
Hoi Hanna,

Klopt had ik ook gelezen dat bijwerking van mirena jeuk en huidirritatie kan veroorzaken maar ik dacht ik heb er maar paar maanden per jaar last van en dacht als het door mirena komt moet ik er altijd last van hebben of denk ik dan nu te simpel??
Groetjes Siplip

siplip
12 september 2011, 16:55
Hoi Strider,

Nu je meld dat ook itraconazol haaruitval kan veroorzaken ga ik niet eens meer lezen haha moet er niet nog meer ellende bij..Van dermolin heb ik vaker gehoord dat die goed is..weet niet of je die met gekleurd haar ook kan gebruiken maar ga het toch eens proberen zitten natuurlijk veel minder chemische middelen in dan gewone shampoo..

Groetjes Siplip

Hanna
13 september 2011, 03:41
Klopt had ik ook gelezen dat bijwerking van mirena jeuk en huidirritatie kan veroorzaken maar ik dacht ik heb er maar paar maanden per jaar last van en dacht als het door mirena komt moet ik er altijd last van hebben of denk ik dan nu te simpel??
Dus je hebt maar een paar maanden per jaar jeuk, huidirritatie en haaruitval?

siplip
13 september 2011, 07:19
Hoi Hanna,

Ja zo zou je het kunnen zien soms iets langer last soms iets korter..Vorig jaar goed jaar toen bijna geen last nu dus zwaar shit..De uitval is er wel ieder jaar van april tot nov dec maar de jeuk en irritatie soms maanden achtereen soms maanden niet..Dat is toch raar??Ik merk wel hoe meer jeuk hoe meer haaruitval

Groetjes Siplip

siplip
27 september 2011, 15:52
Van het weekend teruggekomen van een heerlijke vakantie in Gran Canaria.Lekker uitgerust en bijgekomen..Ik had al veel haaruitval maar het werd daar nog drie keer erger.Omdat iedereen toch wel aangaf dat zon goed is voor het eczeem ben ik gelijk volop met mijn koppie in de zon gegaan. Ik moet zeggen dat de jeuk en irritatie erg goed ging door de zon..Maar de uitval werd dus wel echt vreselijk erg, heb er toch wel een traan om gelaten..Toen heb ik het maar losgelaten had geen zin mijn vakantie erdoor te laten verpesten . Ik ben wel proberen uit te testen waardoor het kwam..Ik heb een glaasje alcohol of twee gedronken per avond en dat heb ik een avondje of twee niet gedaan verbeterde de haaruitval niet..Toen zei mijn vriendin die ook mee was dat de zon ook weer slecht voor je haar kon zijn..Ik heb mijn hoofd toen af en toe wel in de zon en af en toe afgedekt met een bandana..De uitval werd er iets minder door..Het lijkt er dus op dat bij mij volop in de zon ook niet goed is ,wel voor de jeuk en irritatie maar niet voor de uitval..Wat ik wel merkte was dat door de zon mijn talglaag deed verdwijnen waardoor mijn haar voller leek en niet meer zo slap langs mijn hoofd hing..Dus aan de ene kant is de zon dus goed voor mij aan de andere kant niet..Ik probeer het nu gewoon maar af te wisselen de komende dagen met bandana en dan weer niet..Waar ik wel van baal is dat er geen nieuwe haargroei op de dunne plek in mijn nek komt..Achter mijn pony heb ik nu ook een dunner wordende plek en ook daar geen nieuwe haargroei?Ik dacht dat je haren die uitvallen door sebboroisch eczeem weer aangroeiden en de haarzakjes niet verloren gaan door dit eczeem maar waarom groeit het dan niet weer terug????In mijn nek zit de rode plek nog steeds alhoewel wel minder rood geworden door de vakantie..Achter mijn pony geen rode plek maar dus wel zichtbaar dunner..Moedeloos word ik ervan..Blijf maar hoop houden..Ik hoop dat dermatoloog dr Thio me advies kan geven

Groetjes Siplip

Hanna
27 september 2011, 18:46
De zon kan slecht voor je haar zijn? Ja, de haarkleur kan erdoor verbleken en na langdurig zonnebaden kan de hoofdhuid verbranden, maar ik heb nog nooit gehoord van haaruitval door zonlicht of warmte......

Sterkte in ieder geval!

lenora
28 september 2011, 10:52
Op internet zijn er wel verschillende linken gelegd tussen (toenemende) haaruitval en zonlicht. Volgens verschillende websites zouden de haren door het zonlicht sneller in de telogene fase komen en dus uitvallen. Maar of dit ook kan leiden tot een verdrievoudiging van je haaruitval...

Hanna
28 september 2011, 11:20
Volgens verschillende websites zouden de haren door het zonlicht sneller in de telogene fase komen en dus uitvallen...
Dan zouden alle inwoners van zeer zonnige landen kaal zijn. :)

AnthonieH
28 september 2011, 12:30
Tests van een paar dagen leren je niets over oorzaken van haaruitval. Als je haar uitvalt door een externe oorzaak, dan gebeurt dat nooit van de ene op de andere seconden. Eerst moet de haar losraken van de wortel en vervolgens moet ie uit de haarschacht gewerkt worden. Hij moet 'eruit groeien'. Dat is een proces van 1 á 2 weken. 1 week als je een stevige kammer bent, 2 weken als je super voorzichtig met je haar bent ...

lenora
28 september 2011, 12:32
@ Hanna
Volgens mij heeft het ook wel iets te maken met de intensiteit van het zonlicht en de mate van blootstelling. Je hebt natuurlijk wel een flinke overgang gezien het klimaat in Nederland in vergelijking met het klimaat in Gran Canaria. Mensen die aan dit klimaat gewend zijn en niet de overgang ondervinden die wij wel hebben als vakantiegangers, zullen hier dan blijkbaar minder last van hebben? Maarja deze discussie is behoorlijk lastig en zover ik weet is er ook geen wetenschappelijk ondersteund antwoord op.

siplip
28 september 2011, 13:16
Tja het blijft idd moeilijk bepalen waardoor het kwam maar vind het wel heel raar dat het daar ineens zo verergerde ...Ik zit nu ik thuisben weer op het uitvalpatroon van voor de vakantie....Nog steeds erg maar niet zoals in GranCanaria..Ik doe ook maar een gok maar vind het allemaal wel heel raar

Groetjes Siplip

siplip
29 september 2011, 12:42
Ik was een beetje aan het googelen over haaruitval door zon en toen las ik dit

Haaruitval kan ook worden verergerd door overmatige blootstelling aan de zon, roken, een ernstige infectie en hoge koorts’, vertelt dermatoloog Antonella Tosti. Haar advies: ‘Wanneer je haar wekenlang achtereen blijft uitvallen, ga dan naar de dokter.’

Nu hoor ik jullie denken een week gran canaria is niet overmatig zon maar als je van niets ineens volop uren achter elkaar in de volle zon gaat geloof ik wel dat dit toch niet goed is.....

siplip
29 september 2011, 12:46
ook dit nog gevonden

Ook de zon heeft een impact. Uv-straling is niet alleen slecht voor de huid, maar ook voor het haar. We zien vaak mensen na hun vakantie op het spreekuur komen omdat ze meer dan normale haaruitval hebben, een aantal weken tot maanden lang. Omdat de zon de telogene fase (de rustfase) van het haar naar een piekmoment brengt leidt dit tot een sterkere haaruitval drie tot vier maanden later.

Ik had gelijk meer haaruitval volgens dit bericht zou het pas maanden later moeten uitvallen maar toch ook dit bericht zegt dat zon slecht is

lenora
29 september 2011, 23:17
Iig goed nieuws dat je haaruitval nu weer minder is dan in Gran Canaria toch? :) Het blijft idd wel een beetje raar dat je tijdens je vakantie ineens zoveel haaruitval had, maarja daar kun je nu toch niets meer aan veranderen. Volgende zonvakantie miss een hoed op ofzo:P?

Hanna
30 september 2011, 12:05
Ook de zon heeft een impact. Uv-straling is niet alleen slecht voor de huid, maar ook voor het haar.

Dat is veel te kort door de bocht.
Zonlicht is NIET slecht voor huid en haar, integendeel, ieder mens heeft het zelfs nodig om geen tekort aan vitamine D te krijgen.
Veel mensen werken en leven voornamelijk binnen. Zodra men buitenkomt bedekt men de huid of gebruikt men een zonnebrandcrème uit angst voor huidkanker. Mensen die zon vermijden lopen zelfs in de zomer kans op vitamine D-deficiëntie. In Miami komt onverwacht veel vitamine D-deficiëntie voor, ondanks het zonnige weer en gunstige breedtegraad
(Bron (http://nl.wikipedia.org/wiki/Vitamine_D))

Strider
1 oktober 2011, 21:02
Dat is veel te kort door de bocht.
Zonlicht is NIET slecht voor huid en haar, integendeel, ieder mens heeft het zelfs nodig om geen tekort aan vitamine D te krijgen.
Veel mensen werken en leven voornamelijk binnen. Zodra men buitenkomt bedekt men de huid of gebruikt men een zonnebrandcrème uit angst voor huidkanker. Mensen die zon vermijden lopen zelfs in de zomer kans op vitamine D-deficiëntie. In Miami komt onverwacht veel vitamine D-deficiëntie voor, ondanks het zonnige weer en gunstige breedtegraad
(Bron (http://nl.wikipedia.org/wiki/Vitamine_D))

Dat klopt niet helemaal Hanna bron (http://www.nu.nl/gezondheid/2625360/ongezonde-leefstijl-zorgt-haarverlies.html) volgens de bron heeft/kan blootstelling aan zonlicht wel degelijk een factor zijn die zorgt voor haarverlies.

Hanna
2 oktober 2011, 03:40
Dat klopt niet helemaal Hanna bron (http://www.nu.nl/gezondheid/2625360/ongezonde-leefstijl-zorgt-haarverlies.html) volgens de bron heeft/kan blootstelling aan zonlicht wel degelijk een factor zijn die zorgt voor haarverlies.

Erg veel punten die in jouw bron vermeld staan, gelden voor mij en veel lotgenoten in ieder geval zeer zeker niet, juist het absolute tegendeel.

Strider
2 oktober 2011, 16:57
Erg veel punten die in jouw bron vermeld staan, gelden voor mij en veel lotgenoten in ieder geval zeer zeker niet, juist het absolute tegendeel.

Verschillende leefstijlfactoren zoals stress, roken, overmatig drinken en blootstelling aan zonlicht kunnen leiden tot haarverlies.

Lijkt me niet erg logisch dat dit voor lotgenoten niet zou gelden ;)

Noob
2 oktober 2011, 17:13
Tests van een paar dagen leren je niets over oorzaken van haaruitval. Als je haar uitvalt door een externe oorzaak, dan gebeurt dat nooit van de ene op de andere seconden. Eerst moet de haar losraken van de wortel en vervolgens moet ie uit de haarschacht gewerkt worden. Hij moet 'eruit groeien'. Dat is een proces van 1 á 2 weken. 1 week als je een stevige kammer bent, 2 weken als je super voorzichtig met je haar bent ...
Dit proces duurt toch 3 maanden?

AnthonieH
2 oktober 2011, 17:52
Dit proces duurt toch 3 maanden?Puur het uitvallen niet. Je rekent dan ook de rustfase mee, dus tot het haar weer terug begint te komen na uitval.

En Strider, ik neem aan dat Hanna in deze discussie bij lotgenoten denkt aan mensen met seborroïsch eczeem, niet aan iedereen die last kan hebben van haarverlies. Overigens is het voor mij ook nieuw dat zonlicht haaruitval kan triggeren. Maar misschien moet je dan denken aan heel serieus verbranden. Bij andere type brandwonden (door vuur, bevriezing of chemicaliën) leggen haren ook vaak het loodje.

Hanna
2 oktober 2011, 18:34
Overigens is het voor mij ook nieuw dat zonlicht haaruitval kan triggeren.
Misschien alleen bij de allochtonen in USA; de indianen hebben er volgens mij geen last van. :)

@Strider en AnthonieH, ik doel op deze meldingen in de bron:

"Een vrouw in een stabiel huwelijk blijkt een vollere kop met haar te hebben dan haar zus die gescheiden of weduwe is."
Dan zou ik een vollere bos haar moeten hebben dan mijn op bijzonder nare wijze gescheiden zus. Het tegendeel is waar.

"Ook een hoger inkomen, meerdere kinderen en een hoge bloeddruk hadden een negatieve invloed op de haargroei bij vrouwen."
Een lager inkomen, geen kinderen en een lage bloeddruk zouden dan een positieve invloed moeten hebben. Mooi niet!!!

"Het dragen van hoedjes en andere vormen van zonbescherming, het drinken van koffie en een stabiel huwelijk zorgen bij vrouwen juist voor een dikkere haardos."
Mijn pruik is mijn dagelijkse hoedje, ik drink espresso, heb een stabiel huwelijk en zou dus een dikke haardos moeten hebben... Helaas blijkt wederom het tegendeel.

Strider
2 oktober 2011, 18:37
'Wij' zijn dan ook specifieke gevallen he ;), met onze ervaringen kun je niet zo'n onderzoek onderuit halen.

Bianca12603
10 november 2011, 14:42
Hallo allemaal hoe fijn is dit voor mij [voor jullie minder] eindelijk een plek gevonden met mensen die ik niet ken maar o zo goed begrijp.
Loop nu al een anderhalf jaar te tobben met hetzelfde probleem en loop inmiddels bij de dermatoloog, een fijne man maar ja een man en als vrouw zijnde is haarverlies/uitval toch minder fijn vind ik zelf, zit met de tranen in mijn ogen door het feit dat ik niet alleen ben.
Heb nu al meer informatie binnen gehaald door jullie verhalen dan dat ik wijzer ben geworden van de dermatoloog. dank dank dank.
Zit nu zelf aan de butivate lotion maar doet nog niet veel, en haren wassen is een ware hel, kan geen shampoo vinden die mij geen fel brandend gevoel geeft. Heb nu inmiddels zeker 25 flesjes staan en niks is zacht genoeg als jullie een idee hebben ik sta er meer dan open voor.

Hanna
10 november 2011, 17:52
Heb nu inmiddels zeker 25 flesjes staan en niks is zacht genoeg als jullie een idee hebben ik sta er meer dan open voor.
Typ hier dan even een lijstje van die 25 flesjes, dan weten we welke we niet meer hoeven te adviseren. ;)

Strider
10 november 2011, 23:04
Hallo allemaal hoe fijn is dit voor mij [voor jullie minder] eindelijk een plek gevonden met mensen die ik niet ken maar o zo goed begrijp.
Loop nu al een anderhalf jaar te tobben met hetzelfde probleem en loop inmiddels bij de dermatoloog, een fijne man maar ja een man en als vrouw zijnde is haarverlies/uitval toch minder fijn vind ik zelf, zit met de tranen in mijn ogen door het feit dat ik niet alleen ben.
Heb nu al meer informatie binnen gehaald door jullie verhalen dan dat ik wijzer ben geworden van de dermatoloog. dank dank dank.
Zit nu zelf aan de butivate lotion maar doet nog niet veel, en haren wassen is een ware hel, kan geen shampoo vinden die mij geen fel brandend gevoel geeft. Heb nu inmiddels zeker 25 flesjes staan en niks is zacht genoeg als jullie een idee hebben ik sta er meer dan open voor.

Welkom!

Ik ben eigenlijk wel erg benieuwt naar wat meer details rondom je situatie; leeftijd, middelen, de gebieden, hoe ziet het eruit en wat denk je dat de oorzaak is :)

Bianca12603
12 november 2011, 15:46
Mijn situatie vrouw 38 jaar altijd het dunste haar van iedereen, gelukkig getrouwd met een man die werkelijk waar overal begrip voor heeft[bijna een heilige] mooie dochter van elf, super werk en een leuk huis dus weinig stress en zorgen.
pas bij de dermatoloog 16 buisjes bloed laten prikken[in twee keer] hier kwam alleen uit dat ik aanleg heb voor astma en hooikoorts, nu na weer een bezoek aan mijn dermatoloog denkt hij inderdaad aan eceem en als ik naar jullie verhalen kijk kan het bijna niet anders toch?. Krijg over twee weken nog een contact allergie test mischien komt hier nog wat uit. schampoo die ik geprobeerd heb is eigenlijk alles wat te koop is bij de drogist en van wella van de kapper. Het enigste wat het niet veel erger maakt is baby schampoo, heb een tijdje topicorte gebruikt maar dit doet niks heb ook nog een zalf gehad van de dermatoloog die gemaakt moest worden door de apotheek dit moest ik snacht insmeren en de volgende dag er uit wassen heb dit drie keer gedaan maar het leek wel of ik aan de chemo zat hele plukken kwamen eruit.ben hier ook mee gestopt en heb nu butavate lotion drie keer in de week dit was het wel onwijs bedankt voor jullie reactie groet bianca

Hanna
12 november 2011, 17:13
Heb je de shampoo's van Neutral, Dermolin en Zarqa geprobeerd?

Bianca12603
12 november 2011, 18:51
neutral en zarqa wel dermolin nog niet ga deze dan ook nog proberen. Wat is jullie gewoonte als het na één keer erger wordt doorzetten of stoppen?

Strider
19 november 2011, 20:32
neutral en zarqa wel dermolin nog niet ga deze dan ook nog proberen. Wat is jullie gewoonte als het na één keer erger wordt doorzetten of stoppen?

Ik heb het een tijdje met verschillende shampoo's proberen door te zetten, maar een verbetering leverde het mij nooit op.

SebborischExame
23 februari 2015, 00:30
Half jaar terug, 26 jaar oud en terug naar school. Veel stres en wat komt er om de hoek kijken? Rode plek rondom mijn hele neus als een 'altijd maar verkouden' kleuter. Na uren rondzoeken las ik ergens over La Roche Possay. Op een 2 fora waren er mensen die verklaarde dat La Roche Possay Kerium DS het enige middel was dat had geholpen in een paar jaar. Dus ik had het gekocht en zag al in de aotheek dat er een gelijke shampoo voor is. Sebborisch exceem komt dus op meerder plaatsen op je lichaam voor en ook op je hoofdhuid. Ik heb gelezen dat het haar bij de 1 terug groeit en bij de andere niet. Ik ga de shampoo vanaf nu gebruiken want de creme hielp echt perfect. Maakte mijn huid vanaf punt van aanbreng irritatieloos en na een week zag je de rode vlek al niet eens meer op mijn gezicht. Dus heb je nog niks gevonden, probeer eerst dit. Ik ben nu heel benieuwd of ik mijn haaruitval tegen houd of zelfs dat het weer terug groeit :crybaby:

theo sluis
2 juli 2017, 00:01
http://www.haarweb.nl/forum/showthread.php?t=36037

sbemleeesse
19 april 2022, 19:21
Alpecin shampoo - https://notino.nl (https://ibright.lv/alpecinnl.htm) Ik begon met het gebruiken van Alpecin dankzij een aanbeveling van een goede vriend en de waarheid is dat het erg goed werkt. Ik heb al wat van mijn haar terug en voel dat ook, mijn haaruitval is ge.