PDA

View Full Version : Gespleten synthetisch Haar?


erik 38
26 mei 2002, 00:44
Hi allemaal,

Zoals sommige van jullie wel weten heb ik sinds kort een haarwerk van gemengd haar ,echt +synthetisch.
Nu heb ik tot mijn verbazing ondekt dat het synthetisch haar splijt.
Het begint volgens mij aan de puntjes en het voelt ook raar aan,lijkt wel aan ruw te voelen.
Wat is dit? kan ik dit voorkomen?kan toch niet gewoon zijn.
Voorheen had ik haarwerken van 100% echt haar maar dat verkleurde altijd zo vandaar deze keuze.
Het haarwerk is maar enkele weken oud ,wat moet dat worden vraag ik mezelf steeds af.
Hopelijk hoor ik snel iets van jullie,

Goetjes Erik

Chris
26 mei 2002, 13:31
Ha die Erik,

Op de eerste plaats ben ik benieuwd bij welke haarspecialist je zit. Zou je dat kunnen/willen vertellen?

Ik heb ook ooit eens een haarwerk van gemengd synthetisch/echt haar gehad bij Haarhoeve Vermaat. Een jaar of 4 geleden. Ik had altijd een haarwerk van echt haar gehad (bij Theo Zantman in Bussum) en dat beviel me EXTREEM slecht. Lees ook: http://www.haarweb.nl/forum/showthread.php?s=&threadid=13
Toen kwam ik bij Haarhoeve Vermaat terecht en kreeg ik een gemengd haarwerk. In het begin was ik echt ongelooflijk blij en tevreden over. De volgende punten ervaarde ik:

Positief

[list=1]
Het haarwerk was zo enorm makkelijk te onderhouden:
Als ik ermee sliep dan was het binnen een halve minuut weer in model. Als ik kleren moest passen, was het geen probleem, als ik ergens op de bank een uurtje ging slapen niet......het zat altijd METEEN weer goed. Dit ervaarde ik als het allergrootste voordeel. Het haarwerk 'viel' dus erg goed en werd niet 'dof en dor' zoals ik vaak bij 100% echte haarwerken had. Het ging ook niet klitten wat ik ook regelmatig had bij een 100% echt haarwerk.
Als het haarwerk nat werd (door de regen of tijdens zwemmen) dan was het in no-time weer droog.
Het haarwerk hoefde bijna nooit bijgekleurd te worden! (heel af en toe de echte haren dus wel)
[/list=1]

Negatief

[list=1]
Het haarwerk zag er op foto's in zonlicht zeer donker uit. De zon werd anders weerkaatst als met een 100% echt haarwerk. Wellicht was dit ook zo 'in het echt', maar dat weet ik zelf dus niet. Feit was wèl dat het op al die foto's nou niet echt natuurlijk overkwam, omdat mijn haarwerk veel tinten donkerder leek dan mijn natuurlijke haarkleur eigenlijk is en dat past niet bij me.
Na 3/4 jaar begonnen de synthetische vezels AF TE BREKEN. Het bleek dat de haarwerken die hij leverde dus in het begin perfect waren, maar na verloop van tijd begonnen de niet-echte haren dus simpelwel af te breken. Het bleek dat na veelvuldig kammen (na 3/4 jaar dus) de vezel het niet meer hield..... :mad:
[/list=1]

Ik heb echter met die vezel (ik weet niet van welke fabrikant het kwam) niet meegemaakt dat het ging 'splijten' zoals jij zegt. Echter.....het 'splijten' is inderdaad het bekenste nadeel van synthetisch haar. Inderdaad..... het begint bij de puntjes.

Ik heb echter geen verstand van synthetische vezels en weet dus ook niet of hier nog onderscheid in bestaat en hoe het zit met de onderlingen verschillen. Het splijten is niet te voorkomen voor zover ik weet: het is nu eenmaal synthetisch.

Om EXACT dezelfde reden als jij heb ik er indertijd voor gekozen om een gecombineerd haarwerk te nemen, vanwege de verkleuring. Nog steeds zie ik dit als HET grote nadeel aan een echt haarwerk. Nog steeds zie ik weleens foto's van mijzelf van de achterkant en dan schrik ik gewoon van het kleurverschil tussen mijn echte haar van mijzelf en mijn haarwerk. Maar goed, het vreemde is dat ik laatst aan mijn vriendin vroeg of zij nu duidelijk een kleurverschil kon zien toen ik onder TL-lichten aan de Kasse stond bij de Hema. Haar antwoord was -eerlijk-: NEE. Nou, dat was dus een hele geruststelling voor mij, aangezien ik ALTIJD denk dat mensen het kunnen zien aan het (voor mijn gevoel) aanzienlijke kleurverschil aan de randen. Naast de verkleuring vind ik persoonlijk het tweede grote nadeel: het onderhoud aan 100% echt-haar haarwerk. Ik heb dun haar aan de zijkanten van mijzelf, dus mijn haarwerk ligt er als het ware een beetje 'op' aan de zijkanten. Mijn haarwerk ligt dus gedeeltelijk over de zijkanten heen tot bijna op mijn oren. Het grote probleem is voor mij dan ook: kleren passen...... bij mensen van kleren wisselen......dat soort dingen. Aangezien ik dus ALTIJD gel of spray in mijn haar MOET doen (vooral aan de zijkanten), gaan die zijkanten altijd rechtop staan als ik van kleren verwissel. Dit had ik dus NOOIT toen ik een gecombineerd haarwerk had! Die viel altijd perfect........

Ik heb vaak gedacht.....zou ik teruggaan naar een gecombineerd haarwerk? Maar veel haarspecialisten raden dit af. HairConsultancy en HaarHoeve bijv. 100% echt haar schijnt toch altijd volgens hun het beste te zijn............ hmmm.

Enniewees, je haarwerk is pas enkele weken oud zeg je. Het lijkt me dan dat het toch niet normaal is dat nu al gaat splijten?! Dat lijkt me wel heel erg vroeg! Mag ik vragen wat je ervoor betaald hebt? Als ik jou was zou ik nl. je geld terug gaan vragen of een nieuw haarwerk vragen. Ben je van te voren op de hoogte gesteld van het splijten van dit haar? Mocht je er niet uitkomen met je specialist, dan zou ik eens gaan bellen met de VAAP of AAPV bijv.

Succes!
Chris.

erik 38
18 juni 2002, 16:04
hi chris,

Het haarwerk komt van K33 ja en ik weet deze komen er slecht vanaf naar wat ik allemaal heb gelezen.
Ik heb het sinds enkele weken draag nu m`n 2e haarwerk.
En hetzefde zal gaan gebeuren denk ik het voelt soms ook ruw aan.
De kosten waren bijna 3000 euro pfff, krijg het er nog warm van.
Heb het nu op tape laten zetten zodat ik hetzelf op en af kan
zetten , mijn god wat een werk zeg, ben er bijna 2 uur zoet mee.
Het is wel wat je zegt makkelijk in model te brengen .
Ik had altijd haarwerken van echt haar en het onderhoud was minder,maar ja die kleurverschillen , ook al zegt men tegen mij het is niet te zien zelf zag ik het maar al te goed.
Ik was voorheen ook bij T.Zantman wat later Hairconsultancy is
geworden.
Het peroneel daar was altijd zeer begaan en vriendelijk was mijn ervaring, heb er zo`n 10 jaar gelopen.
K33 heeft halve informatie gegeven en heeft een hoop achtergehouden wat ik ze ook heb verteld, en zo deden ze het daar altijd was hun antwoord ,schept geen vertrouwen moet ik zeggen.
Ze beloofde wel dat alles goed zou komen en zeggen een tevreden klant te willen. ben bang dat daar nog heel wat voor komt kijken.
Eigenlijk is mijn vertrouwen in dat bedrijf al erg beschaamd.
Zal ook NIEMAND aanraden om daar een haarwerk aan te schaffen, (eerder willen waarschuwen)wie geeft er in godsnaam nu achteraf de volledige informatie, ik had hier anders niet voor gekozen zo zie je maar.
Bij wie ben jij nu als ik vragen mag? en hoe is het daar
en het belangrijkste hoe bevalt je haarwerk nu.

Chris
21 juni 2002, 00:18
Hoi Erik,

De kosten waren bijna 3000 euro pfff, krijg het er nog warm van. Tjonge. 3000 euro!!! 6.611 guldens!!!! Tjonge. En wat precies krijg jij dan voor die 6.611 gulden als ik vragen mag? Ik ben heel benieuwd wat mensen nu zoal betalen bij dat extreem commerciële Hairhotelletje. Zou jij dat wellicht met ons willen delen? Ik ben benieuwd naar wat je betaald voor je haarwerken, de verzorgingsproducten, het onderhoud, enz.

Heb het nu op tape laten zetten zodat ik hetzelf op en af kan zetten , mijn god wat een werk zeg, ben er bijna 2 uur zoet mee. 2 uur?!! :confused: Dat meen je niet? Ik heb zelf ook een los haarwerk sinds 4 jaar: ik slaap er niet mee. Wanneer ik mijn haarwerk niet hoef te wassen dan ben ik meestal in 5 minuten klaar 's morgensvroeg. 5 minuten! Da's ff wat anders dan die 2 uur......
Hoezo kost het jou 2 uur?! Please explain.....

Het is wel wat je zegt makkelijk in model te brengen .
Ik had altijd haarwerken van echt haar en het onderhoud was minder,maar ja die kleurverschillen , ook al zegt men tegen mij het is niet te zien zelf zag ik het maar al te goed. Ja, ik begrijp PRECIES wat je bedoeld. Het grote nadeel van een haarwerk met echt haar vind ikzelf ook altijd die verkleuring die optreed..... :sad: Ik ben daar altijd zeer op gefoccused, het is precies zoals jij zegt: zelf zie je het veel beter dan anderen. Ik heb laatst aan mijn vriendin gevraagd of zij nu duidelijk een kleurverschil kon zien toen ik onder de TL-buizen bij de Hema stond en zij zei heel eerlijk: NEE. NEE!....... ik stond daar echt van te kijken aangezien mijn haarwerk nu 2,5 jaar oud is en best verkleurd is..... vreemd. Ook heb ik vaak het idee dat dat verkleuren onder bepaalde omstandigheden veel meer opvalt dan anders. Zonlicht, schaduw, TL-licht, een foto-afbeelding, enz.....het maakt best verschil.

Ik was voorheen ook bij T.Zantman wat later Hairconsultancy is geworden.
Het peroneel daar was altijd zeer begaan en vriendelijk was mijn ervaring, heb er zo`n 10 jaar gelopen. Waarom ben jij er dan weggegaan?!

K33 heeft halve informatie gegeven en heeft een hoop achtergehouden wat ik ze ook heb verteld, en zo deden ze het daar altijd was hun antwoord ,schept geen vertrouwen moet ik zeggen. Ze beloofde wel dat alles goed zou komen en zeggen een tevreden klant te willen. ben bang dat daar nog heel wat voor komt kijken. Eigenlijk is mijn vertrouwen in dat bedrijf al erg beschaamd. Join the club.... :mad:

Zal ook NIEMAND aanraden om daar een haarwerk aan te schaffen, (eerder willen waarschuwen)wie geeft er in godsnaam nu achteraf de volledige informatie, ik had hier anders niet voor gekozen zo zie je maar. Ik vind dat de VAAP en de AAPV ingeschakeld dienen te worden. 6.611 guldens ben jij armer nu en je zit met een belabberd produkt c.q. service! Serieus, ik denk dat het hoog tijd wordt dat de ConsumentenBond/Kassa/Radar eens ingeschakeld gaat worden! Als we naar de VAAP/AAPV stappen dan kunnen we via die weg wellicht iets bereiken.

Bij wie ben jij nu als ik vragen mag? en hoe is het daar
en het belangrijkste hoe bevalt je haarwerk nu.
Lees ook: http://www.haarweb.nl/forum/showthread.php?s=&threadid=13 (joh, toevallig ook nog eens thread nummer 13. Ja, ongelukkig heb ik me zéker gevoeld in die tijd dankzij die fijne haar'specialisten'.....)

Op dit moment zit ik bij Haarhoeve Vermaat en ik ben hier redelijk tevreden over. Ik zal mijn ervaringen daar ook binnenkort eens verwerken in thread nummer 13..........

Ook bij Haarhoeve Vermaat heb ik dingen meegemaakt waarvan ik vind dat het NIET kan. Gelukkig werd dit wel bijna altijd goed opgelost en dat is in mijn ogen ook erg belangrijk. Ik kan niet zeggen dat ik op en top tevreden ben, maar dat ben ik volgens mij bij geen enkele specialist........ :sad: Tot nu toe is dit echter de specialist waar ik het meest tevreden over ben en ik kan het niet meer opbrengen om weer van specialist te veranderen........

Ik wens je veel succes toe,
Chris.