PDA

View Full Version : kan je androcor allen innemen?


michelle
30 oktober 2004, 12:38
hallo,

ik zit met het volgende. Ik heb via de endocrinoloog eerst de Diane 35 pil voorgeschreven gekregen die ik 6 maanden heb ingenomen. Dat had geen effect op mijn beharing. En nu heeft ze mij androcur voorgeschreven (tot hier snap ik het), maar dan zegt ze tegen mij dat ik ook de Yasmin pil moet innemen samen met de androcur.

Ik snap het niet; yasmin is gewoon een antieconceptie pil, dus je moet het gewoon innemen als je niet zwanger wilt geraken, wat heeft dat te maken met mijn overbeharing.

en gezien ik nog maagd ben, en dus de pil niet nodig heb, weet ik niet het nut hiervan.

Dus ik ben van plan om alleen androcur in te nemen zonder geen enkele andere pil.

Mag dit of moet androcur sowieso met een pil worden ingenomen?

Want ik denk dat het om een misverstand gaat dat de endocrinolaag er van uit ging dat ik de pil nodig heb?

Wat denken jullie?


Alvast bedankt

sigur
1 november 2004, 11:29
Hoi Michelle,

Androcur schrijven ze bijna altijd voor samen met de anticonceptie pil.
Dit omdat je absoluut niet zwanger mag raken als je androcur slikt, dit heeft namelijk consequenties voor het ongeboren kind.
Ook heb je mogelijk een regelmatigere menstruatie als je beiden neemt.

Groetjes!!

michelle
4 november 2004, 15:02
dus met andere woorden, er is geen gevaar als ik alleen androcur inneem.


Want ik ben niet van plan kinderen te krijgen.

sigur
4 november 2004, 17:37
Als je zeker weet dat je geen gemeenschap zult hebben, want als er mis zou gaan met het condoom en je raakt zwanger dan kan je kindje misvormt ter wereld komen. Dus zonder geslachtsgemeenschap zou je in principe alleen androcur kunnen innemen, maar overleg voor de zekerheid nog even met je arts om het zeker te weten. Er zijn in elk geval wel mensen die alleen androcur slikken, zonder anticonceptie.

Groetjes van Sigur

sigur
4 november 2004, 17:41
Waarom neem je het niet samen met de Diane pil? dan heb je misschien meer effect, en ben je ook beschermt tegen ongewenst zwanger worden. In de Diane zit dezelfde stof als in de Androcur (cyproterone) Alleen in de Diane zit maar 2 mg. en in de androcur vanaf 10 mg. Hoeveel mg. ga jij per dag slikken?

Groetjes Sigur

michelle
6 november 2004, 13:07
mijn dokter zal ofwel 50 mg of 10 mg voorschrijven die ik samen moet innemen met de pil "yasmin", want ze zij tegen mij dat de diane pil niet sterk genoeg is.


Yasmin wordt louter genomen om niet zwanger te worden, het heeft dus niks te maken met mijn overbeharing.


Ik zit nog met een vraag. Stel dat ik alleen androcur inneem, hoe moet ik het innemen. Ik bedoel als je bijvoorbeeld diane samen met androcur inneemt gaat het als volgt:

Begin van de inname moet gebeuren op je eerste cyclus. je neemt dan achter mekaar 10-15 dagen androcur (hele strip) samen met de diane pil tot de 10-15 de,dan neem je daarna de rest van diane ( want strip bestaat uit 21 tabletten/dagen) en dan neem je een pauze van 7 dagen en herbegin je.


maar hoe gaat dat als je alleen androcur inneemt , waarvan 1 strip 10-15 tabletten bevat?

sigur
6 november 2004, 15:03
Oei, dat zou ik eerlijk gezegd niet weten. Ik heb ook eventjes androcur geslikt maar dan tegen haaruitval. Ik slikte het samen met de Diane pil, dus de eerste 15 dagen van mijn pilstrip. Maar hoe dat in zijn werk gaat zonder de pil zou ik eerlijk gezegd niet weten. Ik ben gestopt met de Androcur omdat het me niet hielp. Maar er is ook een veel grotere kans dat ik TE heb (door het stoppen met de pil) dan AGA, dus dan helpt het natuurlijk niet.

Groetjes

michelle
7 november 2004, 13:01
bedankt segur om mijn vragen te beantwoorden.


groetjes,

michelle

mel
8 december 2004, 13:49
hallo Michelle,

ik slik zelf al 8 jaar de androcur, voor overbeharing, haaruitval en acne.
Ik slik de andorcur van de 1e tot de 10e dag van de maand en de pil neem ik gewoon in zoals het in de bijsluiter wordt vermeld. De specialist die de androcur heeft voorgeschreven kan je hierbij ook helpen om te kijken wat het beste zou zijn.
Heel veel succes.

groet,
melanie