PDA

View Full Version : pijn/jeuk op mijn hoofd


sn0rkel
28 mei 2002, 00:02
hoi,

ik heb vrij veel last van jeuk/pijn op mijn hoofd... Niet altijd op dezelfde plek en ook niet constant.. Maar toch wel dusdanig veel dat mijn hele leven momenteel daarom draait :(

ik had het eerst veel rechts voor op mijn hoofd (slaap) en het is via mijn scheiding (zeg maar) naar achteren getrokken en zit nu dus op mijn achterhoofd rond een kruin die ik daar heb zitten, maar straalt over mijn hele achterhoofd uit...

Ik ben er al mee naar de dokter geweest en die wil mijn nek laten masseren of die zit te kijken of ik geen luizen heb dus daar schiet ik ook niet echt iets mee op.

ik was mijn haar gewoon al gebruik ik nu al wel een tijdje rooscure shampoo, mede naar aanleiding van wat topics die ik hier gelezen heb, maar ook daarvan heb ik het idee dat het me niet echt helpt...

iemand een idee?

Rocco
28 mei 2002, 17:23
Heb je op die plekken dan ook last van haarverdunning? Zijn je haarwortels op die plekken zo gevoelig dat ze pijn gaan doen als je je haren streelt of als je er lichtjes aan trekt ?

Je hebt vele soorten huidaandoeningen sn0rkel, Rooscure is een ondersteunend middel.

Vraag anders Ketoconazole 2 % aan je huisarts. Als je last van haaruitval hebt, is de kans groot dat je DHT je hoofdhuid intens gevoelig maakt.Groetjes

sn0rkel
28 mei 2002, 17:46
het is op mijn slapen wel wat minder geworden, links meer dan rechts.. van mijn achterhoofd zou ik het niet durven zeggen...

het is niet zo dat het meer pijn doet als ik er trek of er over heen ga, maar er veel aanzitten resulteert wel in meer last in het algemeen en het is zo moeilijk om er af te blijven omdat het zo vervelend is... een vicieuze cirkel dus die momenteel mijn leven beheerst en vergald :(

Rocco
29 mei 2002, 00:38
Laat je niet gek maken!!

Laat zoiets niet je levenslust onderdrukken. Voor ALLES is wel een oplossing.

Ben je al verwezen naar een dermatoloog? Vraag anders aan je huisarts een verwijzing.

sn0rkel, heb je alleen last van jeuk en pijn IN je huid of heb je ook dingen als uitslag en roodheid OP je hoofdhuid?

Probeer anders een SOD ( SuperOxide Dismutase ). Een SOD zorgt ervoor dat je huidcellen niet beschadigd raken door vrije radicalen ( zuurstof moleculen ). SOD's zorgen ervoor dat je celmembranen jong en vitaal blijven.

Folligen en Tricomin vallen onder de catagorie SOD.

Folligen is een verbeterde versie van Tricomin en bevat een complexiteit aan verschillende soorten ionen. Het bevat met name koper ionen. Koper ionen kunnen, mits op de hoofdhuid gesmeerd/gespoten, beide typen 5 ar tegengaan. Vermindering van 5 ar geeft een afname van DHT en dit geeft weer een afname van hoofdhuidbeschadiging. Folligen is echt een goed product die je beschadigde hoofdhuid weer kan herstellen. Het kan best mogelijk zijn dat het je hoofdhuid problemen in combi met Keto kan oplossen.


Groetjes

sn0rkel
29 mei 2002, 01:56
tja laat je niet gek maken.. dat zeg ik ook tegen mezelf... Maar het volgende moment voel ik mijn hoofd weer zeuren om aandacht en ben ik mijn optimistische gedachten weer vergeten!

ik heb echt pijn in de huid, voor zover ik kan beoordelen geen uitslag en zo nu en dan een bultje maar dat komt volgens mij meer van het krabben dat ik zo nu en dan niet laten kan :( en anders had de dokter daar ook wel wat van gezegd, hij heeft mijn hoofdhuid grondig geinspecteerd :)

ik denk dat ik nog maar eens bij de dokter langs ga en inderdaad om een verwijzing naar een dermatoloog ga vragen...

heb je misschien adressen waar folligen gekocht kan worden (winkel of op internet)?

bedankt voor je reacties trouwens!

Rocco
30 mei 2002, 20:26
www.hairlosstalk.com

Staat onder "products"

Ze werken momenteel de site bij. Het kan zijn dat je er even niet in kunt komen. Maar binnen enkele dagen is dat verholpen.

Hairlosstalk is een hele goede, betrouwbare site. Heb ik goede ervaringen mee.


Groetjes

ugh
30 mei 2002, 21:55
Ik heb wel eens last van jeuk, als het warm is bij inspanning.
Bijv in de zomer, met zon op je hoofd tijdens het fietsen.
Ik heb het misschien als sinds toen ik 14 was ofzo.

Ik ging eens een keer op schoolkamp, waarbij ik claritine heb gebruikt tegen allergie. Ik heb die hele kamp totaal nergens last van gehad, terwijl ik veel heb ingespannen.
(doordat ik er geen last van heb gehad, denk je er ook totaal niet aan dat je het niet hebt:) ).

Maaruh ik heb dus misschien hetzelfde als jij, alleen dan in een veel lichtere vorm. Claritine was voor mij een oplossing.
Je kan het gewoon bij de apotheek halen.
Ik zou het zeker proberen als ik jouw was.

sn0rkel
10 juni 2002, 20:12
de shop van hairlosstalk is dan eindelijk weer online, maar geen folligen... ik heb er inmiddels het een en ander over gelezen en het lijkt me inderdaad wel wat..

Heeft iemand nog een ander betrouwbaar adres?

Jeroen2
10 juni 2002, 20:47
Hoi Snorkel,

Tijdens mijn kaal worden nu zo,n 2 jaar geleden
had ik ook veel last van jeuk en pijn op mijn hoofd.Daarbij had ik ook een rode hoofdhuid en er zaten zo nu en dan rode pitjes op(huiduitslag).Ik weet wat je door moet maken.Werd er GEK van.
Ongemerkt loop je wel even te krabben wat de jeuk natuurlijk erger maakt.Alles geprobeert om de jeuk te onderdrukken.Maar na het slikken van Finasteride merkte ik op dat de jeuk en pijn minder werden.En slik deze inmiddels al 1 jaar.

Ook stuitte ik bij toeval op een shampoo waarbij ik veel baat bij heb.Deze shampoo is vervaardigt uit dode zee mineralen en van het merk ZARQA.Speciaal ontwikkeld om jeuk,roos en haaruitval tegen te gaan.Er zit namelijk een hoog gehalte aan broom,magnesium en sulfur in.Deze bestanddelen zijn effectief tegen jeuk ,nervositeits roos en haaruitval .Misschien ook een optie om deze shampoo te gaan proberen.Vraag ernaar bij je drogist of apotheek met de naam ZARAQ Shampoo DANDRUFF.
Meer info op

de ZARQA site (http://www.decosgroup.nl)

Na het lezen van Rocco's bevindingen ga ik misschien wel Folligen erbij gebruiken.Dat ziet er ook niet slecht uit ;)
Anyway.... ik wens je veel succes en nu maar hopen dat die producten voor je werken.

Groetz,
Jeroen.

Jeroen2
10 juni 2002, 21:00
Uhm.. mij nog even.
Snorkel..je kan Folligen online bestellen ophairloss (http://www.hairlosstalk.com/productreviews/men/folligen/index.htm)
scrol even naar beneden om je bestelling te doen.

Tip:Een lichte massage dagelijks op de hoofd is goed om te doen, voor een betere doorbloeding van de bloedvaten.

Jeroen

sn0rkel
10 juni 2002, 22:11
kijk nog maar eens :) ze hebben de shop wel geupdate maar de website zelf zit nog vol dode links.. . :(

sn0rkel
1 juli 2002, 19:34
inmiddels kun je wel weer folligen en andere prudukten bestellen!

wat voor een shampoo gebruiken jullie naast de rooscure? die is immers niet bedoeld voor iedere dag.. op buitenlandse fora zie ik wel wat shampoos voorbij komen, maar die heb ik hier nog nooit in de winkel zien staan!

Rocco
6 juli 2002, 03:18
Gewoon een alledaags shampoo gebruiken die je normaal ook altijd gebruikt. Gebruik Rooscure een keer of twee per week en gebruik ernaast bijvoorbeeld Andrealon of wat je maar wil. Maar hou het wel op een MILDE shampoo.


Groetjes

Edje30
1 april 2003, 21:59
Ik zit met hetzelfde probleem. Die jeuk, die losse haren het werkt gewoon op mijn zenuwen.

Ik loop bijna een jaar bij een dermatoloog in het ziekenhuis. Daarvoor bij een huis- en huidarts.
Ik heb al die tijd verschillende middelen voorgeschreven gekregen en ben nog steeds niet van die jeuk, rode huid en haaruitval af.
Ik moet zeggen dat de tip van het masseren van de hoofdhuid wel gedeeltelijk helpt. Het scheelt toch wel wat minder jeuk, maar het probleem met haaruitval en roodheid neemt nog niet echt af.
Ik wil weten waar dit probleem vandaan komt; Doordat ik op kantoor zit, droge lucht wie zal het zeggen?
Afgelopen vrijdag ben ik wederom voor controle naar het ziekenhuis geweest.
Nu heb ik na het lezen van jullie tips toch weer om Nizoral hoofdgel gevraagd. Daarbij heeft ze voorgeschreven een shampoo genaamd 'Denorax' . Ik heb het nog niet opgehaald bij de apotheek maar zou graag van iemand willen horen of ie deze shampoo kent, gebruikt en/of het ook daadwerkelijk helpt.
Over het algemeen ben ik steeds om de 6 weken terug geweest naar het ziekenhuis voor controle. En elke keer met iets anders, dus echt wennen lukt niet. Ook Betadine, Eucerin, en Crinopexshampoo, heeft niet geholpen.
Mijn hoop is toch wel gevestigd op Nizoral (3x per week) en Sporex shampoo (3x per week).
Iemand een suggestie om het in een andere combinatie te gebruiken?
Ik wil er nu echt van af want ik word er echt gek van. Als ik dan weer een verdwaalde haar vind word ik er hypernerveus van en wil dat het stopt en die roodhuid en jeuk helemaal.

Ben blij dat ik mijn probleem ook met anderen kan delen.

Groetjes,

Edje

Rocco
9 april 2003, 13:24
Die Denorex RX is een koolteer bevattend shampoo als ik het me goed herinner. Deze is vrij krachtig en gaat de snelle aanmaak van huidcellen en talg tegen die jouw problemen min of meer veroorzaken. Gebruik deze shampoo voor een maandje en ga daarna over op Nizoral 3 keer per week. Nizoral is milder dan Denorex RX voor de hoodhuid.


Groetjes

Edje30
12 april 2003, 02:19
Bedankt voor de tip. Ik zal het gaan proberen en Denorax ook 3x per week een maand lang?

Rocco
13 april 2003, 17:22
Je moet ff kijken wat er wordt voorgeschreven, staat wel in de bijsluiter. 2 of 3 keer per week voor een maand lang, afhankelijk van de ernst van je aandoening.


Groetjes

leon01
28 januari 2008, 22:18
Hoi rocco,

Ik hen ook ontzettende jeuk op mijn hoofd gepaart met dunnerwirdend haar , ik heb nu ketoconazol 20 mg gel (is eigenlijk een champo) voor geschreven gekregen,

Ik welk termijn gaat deze werking laten zien ?? ben nu 1.5 week bezig maar merk werkelijk niks.:crybaby:

valencia.
28 januari 2008, 23:40
Leon, dit topic is wel heel erg oud.... (5 jaar)

als het goed is moet je na 3-4 weken toch verbetering hebben met ketoconazol.

maar... weet je wel zeker dat je echt hoofdroos of seb. eczeem hebt? jeuk en haaruitval kunnen ook een soort allergie zijn...
met ketoconazol of andere agressieve shampoos zal het eczeem dan alleen maar langzaam erger worden.
Bij mij hielp ketoconazol en denorex ook niet, kreeg alleen maar meer roos...

Nu was ik met dermolin en is de haaruitval en jeuk een stuk minder, heeft alleen tijd nodig.