PDA

View Full Version : onderzoek


sjako
6 juni 2002, 21:27
Hallo allemaal,

Ik zou best graag een haargroei middel willen gebruiken.
Maar van alle info die ik tot nu toe ben tegen gekomen, heb ik nog niet het idee van yes dat middel is het.

Ik zie wel reclames maar dat klink allemaal te mooi om waar te zijn. Ik kan me voorstellen dat wanhopige mensen hier snel door overstag gaan. Maar of dat verstandig is....?

Is er iemand die weet of:

- er een soort instantie bestaat die onafhankelijke testen heeft
gedaan m.b.t. bewezen resultaten. (b.v. een consumentenbond)

- specialisten zijn die kunnen zien of het voor jou wel of geen nut heeft om dit soort middelen te gebruiken.

hoop dat iemand mij hier meer over kan vertellen?

Groeten,

Sjako

Rocco
8 juni 2002, 03:23
Het enige middel ter wereld dat je haaruitval kan stoppen is FINASTERIDE. Dit is WETENSCHAPPELIJK bewezen, hier heb je geen instanties voor nodig die een onafhankelijk oordeel gaan geven over iets dat WETENSCHAPPELIJK is bewezen.

Of het middel voor je werkt of niet, kan je dermatoloog het beste oordelen. Je kunt het zelf ook, na enige maanden houdt je haaruitval op en worden je haren dikker.


Groetjes

sjako
8 juni 2002, 13:41
Rocco,

Bedankt voor je antwoord!

Op mijn kruin wordt mijn haar wat dunner, de hoofdhuid is al een beetje zichtbaar en het haar wat er zit zijn meer donshaartjes.

Ik heb mijn haar kort dus het valt niet zo erg op.

Ik heb geen zin in haartransplantatie en de info over finasteride
met de eventuele bijwerkingen daar voel ik weinig voor.

Van alle middelen die ik ben tegen gekomen voel ik me nog het meest aangetrokken tot Aminexil.

Ik verwacht van dit middelen geen wonderen maar wellicht kunnen de donshaartjes wat dikker gaan worden.

Gisteren heb ik het filmpje gedownload van Kassa met als gast Boersma.

Volgens hem werkt Amixil. Ik mag dan ook hopen dat de man dit objectief aanbeveeld.... wie zal het zeggen?

Weet jij of dit middel ook daadwerkijk bij mensen heeft gewerkt?
Wellicht bij de een wel en de ander niet of heeft hier nog nooit iemand resultaat van gezien?

Ik wil best een gokje wagen maar niet als ik van te voren al
kansloos ben.

Groeten,

Sjako

Nate
8 juni 2002, 16:15
Hoi Sjako,

als je Aminexil wilt gebruiken moet je dat zelf weten maar het zal zeker niet het kaalwordingsproces op je kruin oplossen.De haaruitval gaat gewoon door,aminexil doet niks om dht tegen te gaan.
Ik heb het ook gebruikt bijna 2jaar maar het doet echt heel heel weinig tot niets,zonde van je geld want het kost nog duur ook!

Je zult gewoon finasteride moeten slikken,als je alleen op je kruin last hebt van haaruitval dan zal finasteride goed voor je werken omdat het daar gewoon beter werkt vooral met hergroei.

Gewoon elke dag 1pil beter en makkelijker kun je het niet krijgen en wat betreft bijwerkingen daar moet je je helemaal geen zorgen om maken want dat is alleen in het begin misschien maar even en verdwijnt vanzelf.(als je al bijwerkingen ondervindt)

Peanuts....:)

groeten.

hans
8 juni 2002, 17:58
Hey Russel,
Wat betreft die bijwerkingen: ik heb hier op het forum al eens gelezen dat de bijwerkingen op de langere termijn merkbaarder zijn dan op korte termijn. Iemand heeft dat een keer in zijn berichtje geplaatst. Bovendien lees ik hier vaker dat mensen wel bijwerkingen hebben dan dat ze het niet hebben (in ieder geval veel meer dan die 3 procent), terwijl men over het algemeen hier pro-finasteride is. Dit is ook de reden dat ik niet ben begonnen aan finasteride, terwijl het kalen zeker een groot gedeelte van mijn leven beheerst.
Veel mensen op dit forum zijn begin twintigers, net als ik. Ik denk nog niet aan het krijgen van kinderen. Toch vind ik dat ik daar over na moet denken indien ik finas wil gaan gebruiken. Wat dat betreft tast je in het duister als je aan finas begint, simpelweg omdat je niet weet wat de mogelijke consequenties zijn. Er zit in ieder geval een verband tussen finas en de foetus. Wie zegt mij dat finas er niet voor zorgt dat ik kinderen met een gebrek zou krijgen.
Wij hebben dus als het goed is nog een heel leven voor de boeg. Ik kan me de angst van Sjako dus heel goed voorstellen.
Groeten,
Hans

Nate
8 juni 2002, 19:46
hey hans,

Ik begrijp dat je je zorgen maakt,het is en blijft natuurlijk een eigen keuze.Ik kan je alleen vertellen hoe ik het ervaar naar bijna 1 jaar Pro-hair.Ik ben zelf een jongen van 26 jaar en toen het tot me door drong dat ik kaal zou worden was ik er helemaal kapot van en ik dacht dat mijn leven voorbij was.Ik hield (en nog steeds) van uitgaan en feesten en was dan ook overal te vinden en toen dacht ik dat dat allemaal verleden tijd zou zijn.En voor mij persoonlijk zou ik er echt alles voor over hebben om me haar te behouden.Ik weet dat sommigen er beter mee om kunnen gaan maar voor mij was en is dit nog steeds moeilijk.Nu gaat het weer een stuk beter dankzij finasteride.
Ik heb fotos laten maken bij het haarkabinet 1 jaar geleden en als ik dan nu na 1 jaar kijk hoe veel beter het nu al is heb ik weer goede moed en begin weer langzaam mijn oude leven op te pakken.
Maar nu over die bijwerkingen,zoals ik nu alles lees op de verschillende forums dan zijn de bijwerkingen voor iedereen verschillend.En inderdaad het is meer dan die 3 % dat merck beweert.De eerste paar mnd had ik helemaal nergens last van,pas na maand 4 en half kreeg ik last van verminderde libido dit heeft een aantal maanden geduurd maar ik heb nu nergens meer last van.Volgens de doctors van HLH en met name DR LEE zeggen dat er geen enkel gevaar is m.b.t verwekken van kinderen ze zijn zelfs verontwaardigd alsje vraagt of het gevaarlijk is.Je kunt altijd stoppen als je wilt en ik ga er van uit dat er binnen enkele jaren in ieder geval nog betere medicijnen op de markt komen zoniet een definitiefe oplossing.
Als je twijfelt vraag het aan een van de doctors op hlh voor een professioneel antwoord. Ik kan alleen mijn ervaring en opvatting vertellen erover.
En uiteindelijk beslis je zelf .Ik zou zeggen ga er voor, het heeft voor mij in ieder gaval weer voor wat rust gezorgd. :)

Groeten.

hans
8 juni 2002, 20:22
Russel,
Ik begrijp heel goed dat je het product gebruikt, misschien ga ik het zelf ook nog wel proberen. Nu wegen de negatieve aspecten voor mij nog iets zwaarder dan de positieve aspecten. Dit wordt ondersteund doordat finas nog niet in Nederland te verkrijgen is. Maar ik heb er ook (bijna) alles voor over om mijn haar te behouden en als het echt niet anders mogelijk is dan ga ik er waarschijnlijk ook aan.
Je zegt dat jouw haar in een jaar tijd verbeterd is. Heb jij last van frontale haaruitval, of haaruitval vanaf de kruin? Ik heb namelijk last van inhammen, wat zoals je weet moelijker te bestrijden is. Als ik op hlh (of een andere buitenlandse site) kijk dan zie ik dat ook hier oplossingen voor zijn. Er staan hier foto's op met voorbeelden. Dit is dus allemaal met behulp van finas en andere middelen.
Groeten,
Hans

Nate
9 juni 2002, 10:43
Hans,

Ik heb het vrouwelijke haaruitvalspatroon dit is dat er steeds meer ruimte komt tussen de bestaande haren over mijn hele hoofd en ook nog terugtrekkende inhammen waarvan de rechterkant er slechter aan toe is dan de linker(dit geldt trouwens voor mijn hele rechterkant t.o.v mijn linker)Toch is het nog niet zo dat dit erg opvalt en kom ik er nog mee weg.Mijn inhammen zijn licht verbeterd maar toch ben ik erg voorzichtig want ik weet dat je inhammen toch langzaam verder weg kunnen trekken naar verloop van tijd,ondanks de finasteride.Dutasteride zal die angst wegnemen want dan weet ik zeker dat de haaruitval daar ook zal stoppen plus misschien hergroei.
Omdat ik "diffuse thinning" heb zoals ze dat noemen op de buitenlandse forums zijn de resultaten (het dikker worden van de haren) van fina optisch goed te zien.Voor eventuele hergroei wacht ik nog een jaar voor optimaal resultaat en bekijk dan de foto's weer.
Ik wacht nu af wat fns kan doen ook voor mijn inhammen,heb daar allemaal baby haartjes en ik hoop dat ze weer gaan groeien.
Als ik het goed begrepen heb gebruik jij nu ook fns?

groeten.

hans
9 juni 2002, 12:00
Ja, ik heb FNS nu ook besteld, ik gebruik het nu ruim 3 weken. Ik kan er nog weinig zinnigs over zeggen eigenlijk. ik weet alleen dat het lastig op te brengen is. Ik heb nu nog plukken vastgeklit haar van gisteravond. Als ik wat water op mijn haar doe dan is het trouwens al wel weg. Ik weet ook niet of zo'n smeergoedje wat is. Ik heb nu al twee van die producten gebruik, en zonder resultaat. Maar ja... we zien wel.

sjako
9 juni 2002, 12:40
Russel,

Fijn dat iedereen zo behulpzaam is. Ik begin nu toch wel wat voor finasteride te voelen. Hoewel Bijwerking als verminderde libido maken me een beetje angstig terecht of niet?

Ik heb toch nog een aantal vraagjes.

-Als we van >3% bijwerkingen uitgaan. Wat zijn dan de bijwerkingen op een rijtje zover jij weet?

-Ik begrijp dat finasteride niet in nederland verkocht mag worden is een Nederlandse dermatoloog of arts dan wel bereid om hier aan mee te werken wat advies betreft? Jullie spreken over de doctors van HLH en DR LEE wie zijn dit?

-Is finasteride specifiek voor de kruin of voor het gehele hoofd?

-Moet je finasteride blijven gebruiken of kun je een korte pauze nemen?

-Wat zijn de kosten van finasteride en waar is het verkrijgbaar, eventueel zonder creditcard?

Groeten,

Sjako

Nate
9 juni 2002, 13:49
Sjako,

voor de totale bijwerkingen heeft pas Artur alles op een rijtje gezet www.haarweb.nl/forum/showthread.php?s=&threadid=486

Je kunt bij het haarkabinet terecht voor pro-hair je moet dan wel eerst een consult doen van 150 euro ongeveer. www.haarkabinet.nl
Dit is ook 1mg fina plus nog wat ingredienten 90caps voor 65 euro

Goedkoper is proscar via huisarts of online bij www.dru-online.com 5mg per tablet,moet je in vieren delen.

HLH is een amerikaanse site met veel info m.b.t haar
www.hairlosshelp.com

Fina werkt over je hele hoofd,een pauze zou ik niet aanraden want dan kun je weer van voren af aan beginnen.

groeten.

Jeroen2
10 juni 2002, 20:05
Hoi Russel en anderen,

Even ter aanvulling.
Dhr Boersma vertelde me juist dat je na ongeveer 2 jaar slikken best een pauze van enkele maanden in kan lassen om vervolgens weer dagelijks te gaan slikken.Mocht je kinderen willen zorg er dan voor dat je voor de 'daad'geen Fina meer in je bloed hebt.(voor de skeptische onder ons:)Binnen 7 dagen is de Fina geheel verdwenen uit je bloed.:)


Goetz,
Jeroen.

hans
10 juni 2002, 20:24
Ja oke, binnen 7 dagen is de fina uit je bloed. Maar als je fina slikt wordt niet alleen je DHT geblocked, maar ook wordt je prostaat beetje bij beetje kleiner. Is er bekend wat er gebeurt als je fina bijvoorbeeld 2 jaar hebt geslikt, zodat je een mini-prostaatje hebt, en dat je dan stopt met fina zodat (naar ik aanneem) je prostaat weer gaat groeien naar de oud grote? Is dit gezond voor je lichaam?
Groetjes,
Hans

Birdy
10 juni 2002, 20:48
Tsjonge tsjonge,

wat een misplaatste angst hier over de mogelijke bijwerkingen en schadelijke gevolgen van finasteride.

Er is eens een test gedaan met een drachtig vrouwtjes aap dat duizend maal de normale hoeveelheid aan finasteride kreeg toegediend dan normaal. Als gevolg hiervan is er een afwijking ontstaan aan het mannelijke jong. Na jarenlang testen is gebleken dat er zo ontzettend weinig risico is voor zwangere vrouwen dat Merck de waarschuwing van de bijsluiter af mocht halen. Ter vergelijking : hoeveel mensen zijn er overleden na het gebruik van aspirine? Hoe groot is de kans op het verkrijgen van huidkanker als je de rest van je leven de op alcoholbasis gemaakte "topicals" (minoxidil) etc smeert? Tel het aantal doden, hersenbloedingen etc eens na het gebruik van Zyban ...
Ik zeg niet dat vrouwen de tabletten nu gerust kunnen slikken terwijl ze zwanger zijn, maar de kans dat een substantieel deel via sperma van de man in de vrouw belandt en daar van invloed zou kunnen zijn op een "reeds bevruchte eicel" (het gaat dus niet om de bevruchting, maar als de vrouw reeds zwanger is), is volgens de FDA te verwaarlozen klein.

Verder : de halveringstijd van finasteride is 6 uur. Na 6 uur heb je van de oorspronkelijke 5mg bijv nog 2.5 mg in je lichaam (bloed, lever etc). Na twaalf uur dus nog 1.25 mg. M.i. is het dus ook larie om te zeggen dat de finasteride precies na 7 dagen uit je lichaam is. Men zal dus een meetbare hoeveelheid bedoelen die normaal gesproken binnen een bepaalde tijd zuit je lichaam verdwenen is.

Ter vergelijking nog maar eens: je zult veel meer schade ondervinden om als zwangere vrouw je in rokerige ruimtes te bevinden, of eens lekker een avondje doorzakt.

Als Boersma zegt dat je gerust een paar maandjes mag stoppen met het gebruik van fin, dan heeft hij gelijk. Hij moet er dan echter wel bijvertellen dat je na een week of 2 zonder fin een periode van gesynchroniseerde haaruitval kunt verwachten (za zo'n 3 mnd).

hans
14 juni 2002, 20:31
Birdy, misschien ben ik wat angstig, of het misplaatst is weet ik niet. Dat zijn jouw woorden, maar het verhaal wat we op deze site lezen komt allemaal van mensen die met een bepaalde angst leven. We hebben allemaal (of het grootste gedeelte) last van AA. En dat we daar niet blij mee zijn daar getuigen de vele reacties op deze site van. Vandaar dat we met z'n allen misschien een tikkeltje wanhopig op zoek gaan naar het medicijn tegen haaruitval. Ook ik. Vandaar dat ik ook op reacties van 'neutralere' personen afga. Finasteride is niet verkrijgbaar hier in Nederland, aangezien het via overheidswege word tegengehouden. Ook anderen die horen over de mogelijke bijwerkingen van finasteride schrikken hier van terug, zoals je misschien wel bij BvD hebt gezien toen Vanessa daar te gast was. Vandaar dat ik probeer om ondanks mijn angst om haar te verliezen probeer een antwoord te vinden op de vraag of finasteride een goed medicijn voor me is. Ik begin wel steeds meer met de gedachte te lopen om het ook gaan te proberen, mocht het niet lukken met FNS, maar ook hier lees ik regelmatig wat over de bijwerkingen. Vandaar mijn misschien wat overdreven reactie.
Groeten,
Hans

Birdy
14 juni 2002, 21:31
Nou Hans,

Ik bedoel die misplaatste angst ook alleen maar vanuit technisch wetenschappelijk en statistisch oogpunt. Ik heb zelf ook de nodige moeite (gehad) om finasteride te gebruiken. Ik begrijp de emotionele angst voor het gebruik ook bijzonder goed. Sterker nog, waar zo'n beetje het niemand over heeft : stel ik slik 20 jaar een prostaatverkleiner, wat gebeurt er als ik stop (langzaam of snel)? Groeit m'n prostaat dan in één keer uit z'n voegen of stik ik in m'n eigen androgenen en androgeenreceptoren (enorme haaruitval en veel lichaamshaar)?

We moeten echter wel oppassen om elkaar geen fobie aan te praten. Zeker in het geval van het slikken van medicijnen zul je altijd de medische kant van het verhaal de boventoon laten voeren. Het is heel makkelijk om bijvoorbeeld denken dat je iets voelt na gebruik van een medicijn of een kwaal aan het gebruik toe te schrijven.