PDA

View Full Version : Tips gevraagd


Nilo
8 december 2004, 19:07
He mensen,

Ik ben nu 23 en sinds een maand of 2 heb ik het gevoel dat m'n haar op m'n kruin dunner wordt. Daarbij komt dat ik nu sinds kort echt merk dat mijn inhammen iets groter zijn geworden. Kaalheid zit bij mij niet in de familie maar blijkbaar ben ik een uitzondering op de regel :crybaby: . Voor m'n gevoel gaat het ook erg hard opeens.

Wat ik me nu afvraag is op welke manier ik m'n haar kan verzorgen om het kaalwordings-proces iets te vertragen. Zijn er haarproducten/shampoos die erg goed zijn voor dun wordend haar? Ik lees ook vanalles over Finasteride. Wat zijn de kosten voor zoiets en gaat dit via een huisarts?

Kom maar met die tips!!

Alvast bedankt.

jongen25
8 december 2004, 19:32
Beste Nilo,

Precies hetzelfde heb ik ervaren. Ik merkte ook pas voor het eerst op mijn 23ste dat het haar achteruit ging. Ook dunner wordend op kruin en verlies van de strakke haarlijn, daar begon het mee. De overeenkomsten gaan verder: ook in mijn familie komt kaalheid relatief weinig voor. Maar ontkennen heeft niet zo veel zin. Zelf gebruik ik enkele maanden finasteride omdat het voor mijn gevoel wel erg hard ging allemaal. Niet dat het me nog veel heeft geholpen, maar geduld is een schone zaak. Ik heb dit niet via de huisarts geregeld omdat hij me niet echt serieus wenste te nemen. Je kunt het ook via een dermatoloog of specialist regelen, maar opgepast, er lopen een hoop geldwolven en oplichters tussen.
Finasteride is een middel dat zijn werking heeft bewezen. Lang niet bij iedereen werkt het naar behoren, maar het is in ieder geval het proberen waard. Wat betreft shampoo zou ik Rooscure aanraden, een beproefd recept voor mensen die tegen AGA strijden. Kun je gewoon bij Etos of kruidvat kopen.
Succes!

Nilo
10 december 2004, 17:06
Tnx voor de tips! Ik heb inderdaad ook al iets over Rooscure gehoord..ga het maar eens aanschaffen dan. Maar hoe zit het nu met je kaalheid aangezien je zegt ook met je 23ste het ontdekt te hebben?

Ik sta trouwens open voor meer tips hoor..

jongen25
10 december 2004, 17:15
Het valt op zich nog wel mee. Tot mijn 22ste, 23ste had ik heel dik haar en een strakke haarlijn. Nu begin ik redelijke inhammen te ontwikkelen (eigenlijk in de laatste paar maanden pas echt doorgezet). Verder is het haar bovenop en op de kruin een stuk dunner geworden. Nog geen kale plekken, maar wel doorschijnend. Misschien dat finasteride het proces wat versneld heeft (ondervond de eerste maanden extra veel uitval > shedding?), maar actie was geboden. Het ging (?:crybaby: ) namelijk vrij rap bij mij. Uiteraard hangt het maar net van de persoon af hoe snel het gaat en wat het patroon van uitval is (inhammen, kruin en/ of diffuus).