PDA

View Full Version : Heeft therapie voor mij nog zin?


Dino
20 juni 2002, 10:20
Hallo allemaal,

Sinds ik dit forum heb gevonden, heb ik onzettend veel geleerd over ttm. Ook heb ik gemerkt dat velen van jullie in therapie zijn of ooit zijn geweest. De ervaringen zijn ook volgens mij voor iedereen heel verschillend.

Ik ben nu 33 en heb ttm sinds ik 12 jaar ben. Destijds heeft mijn moeder mij naar de huisarts meegenomen omdat ik ineens kale plekken op mijn hoofd kreeg. Ik heb nooit tegen die arts gezegd dat ik mijn haar zelf uit mijn hoofd trok, hij heeft er ook nooit naar gevraagd. Die arts kon niet zoveel met mij aan, hij heeft mij nog doorgestuurd naar een kinderarts, die deed wat testjes maar daar kwam natuurlijk ook niets uit. Ongeloofelijk dat een kinderarts ook niet ziet wat er met je aan de hand is. Was er dan zo weinig bekend over ttm? Het is toch te gek voor woorden dat ik er twintig jaar later pas achter moet komen wat er met mij aan de hand was/is!!!!!!

Daarna ben ik nooit meer bij een arts geweest omdat ik dacht dat ik de enige was met die rare afwijking. Het gaat de laatste jaren gelukkig beter en ik heb het idee dat ik het aardig onder controle kan houden (helemaal sinds ik dit forum heb ontdekt).
Toch zijn er momenten dat ik er graag eens met een professioneel iemand over kan praten, gewoon even je hart
luchten. Aan de andere kant ben ik bang voor de reacties van mijn partner en familie. Ik weet nu al hoe ze zullen reageren: er is toch niets met je aan de hand, wat moet jij nu bij een therapeut? En heeft het wel zin na al die jaren?
Moet ik dan ook weer eerst met mijn verhaal naar de huisarts? Ook daar zie ik weer een beetje tegenop, ik ken die man eigenlijk niet zo goed.

Heeft therapie voor mij nog zin? Kan iemand (die misschien ervaring heeft met therapie) mij hierover raadgeven? En moet ik dan eerst weer naar mijn huisarts?

Groetjes, Dino

monique3
20 juni 2002, 12:31
Beste Dino,
Tuurlijk heeft therapie nog zin.
Het is wel vervelend voor je dat je nu pas sinds kort meer weet over ttm, dus doe daar je voordeel mee.
En wat therapie betreft, ik heb al jaren lang therapie, en zelfs nu nog, eens in de 4 weken ongeveer.
Dus zeg nooit dat het niet meer kan helpen, gedragstherapie en tegelijk aan jezelf werken wat we in een ander stukje beschreven hebben.
Dus ik zou zeggen, als je ervan af wilt, ga dan weer naar je huisarts en laat je doorverwijzen naar een psycho-therapeut, die geeft psychotherapie/gedragstherapie.
En het zal niet altijd meevallen, want je moet weer je verhaal doen en tijd investeren en soms kun je terugvallen. Maar echt ,ik heb het allemaal al meegemaakt , en ik ben steeds stapje voor stapje dichterbij gekomen.
Helaas moet je het zelf doen, en je moet het echt zelf willen.
Maar ondertussen zijn wij er voor je, sterkte Monique3.

rachelxx
14 mei 2005, 23:50
Ik zag je mailtje en het voelt heel moedeloos en alsof je niet begrepen wordt en geen antwoorden krijgt op dat gene wat je graag zou willen weten ?Nou is het zo dat ik totaal niet weet wat het betekent ttm ,maar ik weet wel dat het ook anders kan zijn als jij denkt dat het is ..en het niet eens dat is wat ze zeggen ..klinkt misschien een beetje raar of dom ,maar ik wil je graag een totaal ander advies geven en dan op een heel ander gebied ,want therapie heb je niet nodig ,echt niet!! Ga een keertje bellen met 0343-444607 en maak 1 x een afspraak met rob van den haak ,daar zul je antwoorden krijgen die je nooit zult krijgen van wie dan ook...en dan weet je ook hoe die kale plekken er zijn gekomen of waarom .en of het weer goed komt ..ik meen het echt en heb al meedere mailtjes gezegd dit ook te doen ...ben zelf ook geweest en veel klanten van mij...ben haarspecialiste en kapster ...ik weet zeker dat je hier iets mee kunt !!! mocht je nog wat willen weten of vragen dan hoor ik het wel ,want uiteindelijk wil iedereen toch hetzelfde ...geluk en liefde en een mooi leven als jezelf zonder allemaal gedoe en dat KAN !! groetjes Rachel

Edith1
15 mei 2005, 12:38
Hoi,

Ik heb even een praktische vraag; ik overweeg nu toch om ook in therapie te gaan; maar wordt dit vergoed door mijn (ziekenfonds) verzekering?

Wat ik er nu van weet is dat psychotherapie niet verzekerd is tenzij hij/zij is aangesloten bij een AWBZ. Andere vraag: hoe vind je een goede therapeut?

Alvast bedankt.

Groeten,
Edith