PDA

View Full Version : Aminexil / Minodoxil


Jay
19 september 2001, 15:01
Kan iemand mij het precieze verschil tussen deze twee middelen uitleggen?

Welke is de meest effectieve?

Welke is de goedkoopste?

Welke is het makkelijkst in gebruik?

Waar is het te krijgen ?

Birdy
19 september 2001, 18:33
Ik zal in het kort proberen hier uit te leggen wat ik weet over beide medicijnen:

Aminexil is reeds een aantal jaren op de markt, wordt geproduceerd door L'oreal en behoort te werken door het zacht maken van het collageen dat zich rond de haarschacht bevindt. Aangezien dit niet de (voornaamste) oorzaak is van AA (mannelijke haaruitval), zijn de resultaten van Aminexil dan ook bedroevend. Geloof niet de verhalen die op de website van Aminexil gepubliceerd zijn. Een voorbeeld, als ik het me goed kan herinneren, was dat ze Finasteride de meeste haargroei tot gevolg had, en dat het van minoxidil niet was bewezen. Grote bullshit dus: Tot nu toe levert minoxidil volgens klinische testen nog steeds de meeste haargroei op.
Ik zal je niet vertellen waar je het eventueel kunt kopen omdat ik het echt waardeloos vindt.

Minoxidil werkt door het NO (stikstofoxide) principe. NO is een onstabiel gas dat een "messenger" funktie in mechanismen heeft. De "message" dat het uitzendt is die van groei. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar stoffen als kunstmest etc. Al deze produkten werken als goeistimulator doordat ze NO of een derivaat / afgeleide bevatten.

Sommige mensen vinden dat beide produkten op dezelfde manier werken. Bovenstaand kun je zien dat ik dat zeer zeker niet vindt.

Minoxidil gebruiken vergt wel enige moeite. Je kunt het vergelijken met tandenpoetsen: 2x daags 1 ml of 1 x daags 2ml op je hoofdhuid masseren. Het grootste nadeel is echter wel dat je haren een aantal uur lang er dun en droog (of vettig) uit gaan zien. Dit is minder erg als je het zo'n 2 uur voor bedtijd insmeert.

Een van de goedkoopste adressen voor het kopen van minoxidil is www.hair2go.com. Het wordt hier ook onder de Headway verkocht. Costco (niet online bestellen) in de VS schijnt nog veel goedkoper te zijn.

Verwacht echter niet van Minoxidil alleen dat je weer een "kop vol met haar" terug krijgt. Helaas is hiervoor veel meer nodig aan medicijnen, naast een flinke dosis geluk.

Jay
19 september 2001, 22:18
Hmmm.... lijkt me niks voor mij.

Ik heb een kop met lang haar, en als dat spul daar allemaal langs gaat druipen dan gaat het echt gruwelijk zitten en zo. Dat heb ik al gezien toen ik iets op m'n hoofdhuid smeerde om het te verzachten (ik had irritatie).

Oh well... opdat finasteride bij mij dan maar een wonder moge verrichten!

thomas
20 september 2001, 20:52
Jay,

Ik zou als ik jou was minox. niet direct v.d. tafel vegen.
Minox werkt met name bij mensen:
1) jonger dan 30
2) die minder dan 5 jaar last hebben van kaalheid

Jij bent dus een prima kandidaat.

Artsen in US adviseren doorgaans een combi.therapie prop.+minox. Volgens hun is dat het sterkste wapen.

Succes,
THOMAS

Jay
20 september 2001, 21:37
Tja ik weet het niet hoor......

Moet ik dat spul dan elke dag op m'n kop smeren ? Dag in dag uit gewoon?

Hoe duur mag dat wel niet kosten dan?


En als je eens kijkt naar wat voor resultaat er met finasteride alleen is te behalen.....

Eigenlijk schandalig dat ik uberhaupt twijfel over die minodoxil, want ik wil zo graag m'n haar behouden. Maar ja... de kosten en al het gedoe eromheen he. Ik zit op de Uni, en ik zou m'n vrije tijd liever anders besteden natuurlijk.

*twijfel twijfel*

Jay
20 november 2001, 14:19
Oke dan...... en omhoog met het draadje, omdat ik nu weer iets meer weet.

Boersma heeft me gisteren verteld dat hij Aminexil beter vindt dan Minoxidil. Dit om twee redenen:

-Aminexil zou een bindweefsel herstellende werking hebben
-Aminexil geeft aanzienlijk minder gekloot dan minoxidil

Ook heb ik gevraagd of ik nog baat zou hebben bij het gebruik van Aminexil. Het antwoord luidde 'ja'.

Vandaar dat ik nu van andere mensen graag wat reacties wil horen over hun ervaringen met Aminexil.

Dusss................ anyone ?

Birdy
20 november 2001, 14:27
Haha, Boersma is betrokken bij de verkoop van die shit. Geen wonder dus. Vraag eens aan Upjohn of minoxidil beter werkt dan aminexil. Geloof me, er zijn geen betrouwbare testimonials die bewijzen dat aminexil beter werkt dan minoxidil of uberhaupt echt werkt. Als je bij wijze van spreken elke ochtend een half uur op je kop gaat staan groei je ook een heel klein beetje meer haar.

Geloof niet de man die spreekt vanuit z'n portemonnee, maar geloof de testen en statistieken. Minoxidil _is gewoon beter_ dan aminexil. Laat hem maar eens een betrouwbare studie tonen die het tegendeel bewijst.

Aminexil zou minder gekloot zijn? Ik vraag het me werkelijk af.

Jay
20 november 2001, 16:29
Originally posted by Birdy
Haha, Boersma is betrokken bij de verkoop van die shit. Geen wonder dus.


Dat is niet waar. Aminexil kan ik niet via Boersma krijgen. Daar zal ik zelf voor op uit moeten.

Je opmerking is ook erg kort door de bocht. De beste man heeft er geen woord over gerept toen ik bij hem kwam voor ProHair. Boersma raadt mensen soms zelfs aan om even te stoppen voor een paar maandjes met ProHair, vanwege het kostenplaatje.

Daar komt nog bij dat ik helemaal zelf moest beginnen over Aminexil/Minoxidil, alvorens ik van hem te horen kreeg dat ik er baat bij zou hebben.

1 ding staat voor de volle 100% vast: Boersma is een goede dokter die zijn eed serieus neemt. Hij doet het niet om er rijk van te worden.


Vraag eens aan Upjohn of minoxidil beter werkt dan aminexil. Geloof me, er zijn geen betrouwbare testimonials die bewijzen dat aminexil beter werkt dan minoxidil of uberhaupt echt werkt.


Ik persoonlijk heb daar in principe geen behoefte aan (ook al zijn er wel bewijzen). Als hij zegt dat het zo is, dan geloof ik het. Wie moet je anders vertrouwen?

Ik heb ook geen zin om de paranoia van de doorsnee kalende man aan te nemen of iets dergelijks. Ik blijf er gewoon van uit gaan dat er mensen zijn die je kunt vertrouwen.


Geloof niet de man die spreekt vanuit z'n portemonnee, maar geloof de testen en statistieken. Minoxidil _is gewoon beter_ dan aminexil. Laat hem maar eens een betrouwbare studie tonen die het tegendeel bewijst.


Heb jij statistieken die bewijzen dat Minoxidil beter is dan? :)


Aminexil zou minder gekloot zijn? Ik vraag het me werkelijk af.

Nou da's nogal logisch...... Met minoxidil ben je elke dag in de weer. Aminexil is 6 weken om het halfjaar.


En nu zou ik graag wat horen van iemand die een tijdlang Aminexil heeft gebruikt en daar iets zinnigs over te melden heef, aangezien ik erover denk het eens te proberen.


Birdy: hoe is jouw kalingssituatie? Kan het soms zijn dat je niks aan Aminexil hebt gehad omdat je sowieso al heel weinig haar over hebt?

(medicijnen/middelen werken immers het best als je nog veel haar over hebt he...)

Birdy
20 november 2001, 19:00
Boersma predikt Aminexil. Hij heeft zelfs meegewerkt aan de site voor Aminexil (Pro-deo vlgs jou natuurlijk ....). En aangezien al langere tijd bekend is dat Aminexil niets tot weinig doet voor haarverlies en hij maar blijft verkondigen dat het beter werkt dan Minoxidil, dan is hij _geen_ goede dermatoloog, maar gewoon eigenwijs en dan is het idee van verstrengelde belangen niet zo gek.

Ik heb zelf Aminexil nooit geprobeerd en wel om de volgende redenen :

1. AA wordt niet veroorzaakt door verhardend collageen rond de follikel. En Aminexil werkt "door het verzachten van het collageen".

2. Er zijn geen bewijzen voor de effectiviteit, geen grootschalige onderzoeken die duidelijk bewijzen dat Aminexil beter werkt dan minoxidil, laat staan uberhaupt werkt.

Je mag van mij natuurlijk zo lang mogelijk luisteren naar dhr Boersma. Ik vertrouw liever op harde feiten dan te luisteren naar onwaarheden.

Sinds ik mijn onderzoek ben gestart naar haargroeimiddelen ben ik slechts enkele nuttige medicijnen tegengekomen, de meeste andere waren niets anders dan snake-oil ->leuke praatjes, veel geld kwijt en helaas weinig haargroei. Aminexil hoort vlgs mij ook tot de laatste categorie, maar ik hoop voor jou dat het totaal ander uitpakt.

Chris
21 november 2001, 01:06
Originally posted by Birdy
Hij heeft zelfs meegewerkt aan de site voor Aminexil (Pro-deo vlgs jou natuurlijk ....). Hoi Birdy,

Welke site bedoel je precies?

Grtjes,
Chris.

Jay
21 november 2001, 13:00
Originally posted by Birdy
Boersma predikt Aminexil. Hij heeft zelfs meegewerkt aan de site voor Aminexil (Pro-deo vlgs jou natuurlijk ....).


Heb ik nooit gezegd.

Is dat een verkapte belediging trouwens?


En aangezien al langere tijd bekend is dat Aminexil niets tot weinig doet voor haarverlies en hij maar blijft verkondigen dat het beter werkt dan Minoxidil, dan is hij _geen_ goede dermatoloog,


Dat is jouw mening maar. Maar jij bent ook maar een mens alleen.


maar gewoon eigenwijs en dan is het idee van verstrengelde belangen niet zo gek.


Hij gaat er zelf niet op vooruit als ik Aminexil gebruik.

Alles duidt erop dat Boersma er niet in zit voor het vangen van geld. Hij wil echt mensen helpen.

Ik weet nu wanneer mensen erin zitten voor het geld, en wanneer niet. In Haarlem, bij de beste HT-kliniek van heel Nederland, zit men erin voor het geld. Nu ik terugkijk op alle controle-bezoeken, kan ik heel helder zien hoe men trachtte het idee van toekomstig haarverlies bij mij te indoctrineren, zodat ze voor over een paar jaar hun inkomsten via mij al hadden veilig gesteld.

Nu ik over de schok van beginnende kaling heen ben, ben ik niet langer zwak, wanhopig en labiel. Nu kan ik opletten met een helderde geest en logisch en down-to-earth blijven denken.

Dat heb ik ook gedaan bij Boersma.

Ik ben degene die hem persoonlijk gesproken heeft. En ik zeg het je: Boersma is niet iemand die over de rug van anderen zoveel mogelijk geld wil verdienen als maar kan.

Als mensen hem beschuldigen van commercie-verslaafde alleen omdat hij, net als elk weldenkend persoon, een gezonde boter-bij-de-vis-attitude heeft, dan vind ik dat alleen maar zielig.


Ik heb zelf Aminexil nooit geprobeerd en wel om de volgende redenen :


Nooit gebruikt.... en toch een mening erover?



1. AA wordt niet veroorzaakt door verhardend collageen rond de follikel. En Aminexil werkt "door het verzachten van het collageen".


Het verharden van de haarzakjes heeft inderdaad een voorliggende oorzaak. Laten we zeggen dat het DHT dat doet. Maar ja... de hormoonstoornis die DHT in overvloed laat zijn heeft ook weer een voorliggende oorzaak.

Als je nou 1 van die schakels in de hele kalings-ketting kan doorknippen, dan is de ketting niet meer compleet.

Maw: als de haarzakjes niet verharden, blijven ze gewoon gezond haar produceren.


2. Er zijn geen bewijzen voor de effectiviteit, geen grootschalige onderzoeken die duidelijk bewijzen dat Aminexil beter werkt dan minoxidil, laat staan uberhaupt werkt.


Minoxidil geeft veel irritatie lees ik.

Ik weet van mezelf dat ik een heel gevoelig lichaam heb. Als ik Minoxidil op m'n hoofd ga smeren, dan raak ik zeker te weten ge-irriteerd.

En dat is ook precies wat Boersma zegt: Aminexil heeft een bindweefselherstellende werking. Daar zou je dus aanzienlijk minder irritatie van hoeven verwachten op een gevoelige hoofdhuid.

En daar komt nog bij dat Minoxidil ronduit bedroevend is in het gebruik. Je zal maar elke dag met een kleverig hoofd lopen zeg...

De puzzelstukjes passen wat mij betreft allemaal prima.


Je mag van mij natuurlijk zo lang mogelijk luisteren naar dhr Boersma. Ik vertrouw liever op harde feiten dan te luisteren naar onwaarheden.


Ik ook. Daarom luister ik naar Boersma. Hij is immers degene die de keiharde feiten verkondigt.

Sinds ik mijn onderzoek ben gestart naar haargroeimiddelen ben ik slechts enkele nuttige medicijnen tegengekomen, de meeste andere waren niets anders dan snake-oil ->leuke praatjes, veel geld kwijt en helaas weinig haargroei.


Als gerenommeerd dermatoloog, zal Boersma ongetwijfeld betere toegang hebben tot resultaat-onderzoeken dan leken zoals jij en ik.

Ik besef overigens dat het de laatste tijd erg 'in' is om dokters/artsen niet langer te vertrouwen, maar ik vind dat wantrouwen tegenwoordig toch wel extreme vormen aannemen hoor.


Aminexil hoort vlgs mij ook tot de laatste categorie, maar ik hoop voor jou dat het totaal ander uitpakt.

Moet haast wel. Ik heb immers bijna al m'n haar nog.

Birdy
21 november 2001, 22:29
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Originally posted by Birdy
Boersma predikt Aminexil. Hij heeft zelfs meegewerkt aan de site voor Aminexil (Pro-deo vlgs jou natuurlijk ....).

--------------------------------------------------------------------------------

Heb ik nooit gezegd.

Is dat een verkapte belediging trouwens?

Boersma deed het toch niet voor het geld volgens jou?



Dat is jouw mening maar. Maar jij bent ook maar een mens alleen.


Dit is niet alleen mijn mening, dat noemen ze statistieken oftewel harde cijfers en feitelijke waarheden.


[quote]
--------------------------------------------------------------------------------

Ik heb zelf Aminexil nooit geprobeerd en wel om de volgende redenen :

--------------------------------------------------------------------------------
Nooit gebruikt.... en toch een mening erover?



Uh, wel daar zijn klinische testen voor dacht ik zo. Je lijkt wel gewoon niet te willen snappen (en Boersma ook niet) dat minoxidil tot nu toe het meeste haar groeit en dat die data van Aminexil er niet is. Vertel me dan eens wie er hier de "keiharde feiten" vertelt en wie gelooft in iets waarvan nog nooit is bewezen dat het werkt.

Hier is de 5 jaar studie van minoxidil :

http://www.hairlosstalk.com/download/minox5yrresults.pdf

Ik maak me sterk dat Boersma deze toch ook moet kennen en _dus_ moet erkennen dat minoxidil meer haar groeit. Of heeft één van jullie beter bewijs voor Aminexil?


Het verharden van de haarzakjes heeft inderdaad een voorliggende oorzaak.


Haarzakjes verharden niet, ze verschrompelen en dat hou je niet tegen door ze te verzachten, maar door de DHT aanval te onderbreken.



quote:
--------------------------------------------------------------------------------

Aminexil hoort vlgs mij ook tot de laatste categorie, maar ik hoop voor jou dat het totaal ander uitpakt.
--------------------------------------------------------------------------------

Moet haast wel. Ik heb immers bijna al m'n haar nog.

Dan was je beter af met finasteride. Oh ja :

http://www.hairlosstalk.com/download/propecia.pdf

Birdy
21 november 2001, 22:46
Chris,

Die site waar ik het over had bestaat niet meer, de naam was www.aminexilshop.com.

Om toch nog even te laten zien waar het allemaal om ging kun je deze link bekijken:

http://groups.google.com/groups?hl=en&frame=right&th=1bed0896565d2ef1&seekm=8udu4p%24hlt%241%40thor.wirehub.nl#link1

Ze hebben de onwaarheden blijkbaar geschrapt op de site www.aminexil.nl

Chris
22 november 2001, 01:34
Bedankt Birdy!

Ik kon het NIET geloven wat ik las op deja! Ik heb voor de duidelijkheid maar effe de text gecut-and-peest die je kan vinden als je jouw link volgt:


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
All messages from thread
Message 1 in thread
From: Hans Bolder (hans@bolder.demon.nl)
Subject: l oreal hairloss site
Newsgroups: alt.baldspot
View this article only
Date: 2000/11/09

aminexil is a hairloss treatment from l oreal.
read more abouth this drug at www.aminexilshop.com

--------------------------
Message 2 in thread
From: Hair Loss Help (hairlosshelp@my-deja.com)
Subject: Re: l oreal hairloss site
Newsgroups: alt.baldspot
View this article only
Date: 2000/11/09

SCAM ALERT!! - If you look at the before and after pictures on the site home
page described as "Pictures of Test Results with are achieve with Aminexil
from Kerastase L Oreal" You will see they are actually taken from the
Propecia results.

The animated gif that contains the supposed Aminexil results on the home
page http://www.aminexilshop.com/kaalrun.gif

The Propecia results where these pictures were originally from
http://www.hairlosshelp.com/html/propecia.cfm

Hans, if you have to use pictures from Propecia to show how your product
works then it can't work as great as you say it does.


Farrel
--

"Hans Bolder" <hans@bolder.demon.nl> wrote in message
news:973759531.10366.0.pluto.d4ee1d6d@news.demon.n l...
> aminexil is a hairloss treatment from l oreal.
> read more abouth this drug at www.aminexilshop.com
>
>

--------------------------
Message 3 in thread
From: HairlossTalk.com (admin@hairlosstalk.com)
Subject: Re: l oreal hairloss site
Newsgroups: alt.baldspot
View this article only
Date: 2000/11/09


"Hair Loss Help" <hairlosshelp@my-deja.com> wrote:

> The Propecia results where these pictures were originally from
> http://www.hairlosshelp.com/html/propecia.cfm
>
> Farrel

So you're saying those photos were originally from your site?


Sent via Deja.com http://www.deja.com/
Before you buy.

--------------------------
Message 4 in thread
From: Birdy (newsreplies@bmulder.com)
Subject: Re: l oreal hairloss site
Newsgroups: alt.baldspot
View this article only
Date: 2000/11/09


It's too bad that they actually have to lie about other 'proven' drugs. I
quote:

"After 10 years of tests carried out by hospitals and clinics, under the
supervision of dermatologists, it has been established that 95% of tested
subjects/people react positively to the Aminexil product.

A product called Minoxidil has only a 10% effect on hair growth. "

and

"Finasteride has an success ratio of 95%". Now Merck would be pleased with
that.

These sentences are misleading. This should give an idea about how reliable
there own figures are.

I wonder why dermatologist Dr Boersma would even cooperate with their site.
He should have known better than that.
--------------------------
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Ik vind het ongelooflijk ongehoord om dit te moeten lezen. Inderdaad, de site http://www.aminexilshop.com/ bestaat niet meer, maar is nog wèl geregistreerd op de volgende naam:


Domain Name: AMINEXILSHOP.COM

Registrant:

Hans Bolder Hairstyle
Pastoriestraat 21
duiven, NL 6921bx
THE NETHERLANDS


Dit is dus dezelfde eigenaar als van de site www.haaruitval.net
Over de betrouwbaarheid van deze site zijn al zoveel vraagtekens geplaatst, zie hiervoor o.a.

http://www.haarweb.nl/forum/showthread.php?s=&threadid=8
en meest recentelijk (toevallig??): http://www.haarweb.nl/forum/showthread.php?s=&threadid=96

Wat mij ook verbaast is dat bijv. een lid van dit forum (Jorn) aangeeft dat we moeten oppassen voor trucage-foto's en onbetrouwbare informatie en ons vervolgens doorverwijst naar een website (www.haaruitval.net) welke dus een eigenaar heeft
die deze vorm van marketing-strategie heeft gehanteerd. Als Jorn's bedrijf transhair dan blijkbaar zo betrouwbaar is, dan vraag ik mij waarom een dergelijk betrouwbaar bedrijf zich inlaat met deze kapper c.q. amenixil-verkoper?

Ik maakt me :mad: om deze praktijken te zien gebeuren; ik :puke: ervan. Ik weet dat er een aantal lotgenoten op o.a. dit forum bezig is contacten te leggen met diverse patiëntenverenigingen in Nederland om tot iets wezenlijks te komen waardoor dit soort praktijken aan de kaak worden gesteld en er wordt opgekomen voor de belangen en rechten van ons. Vooral als je bijv. een haarwerk draagt ben je zeer kwetsbaar en afhankelijk van de haarspecialist. Het is werkelijk waar ongehoord om te moeten ervaren dat aanzienlijk veel van deze 'specialisten' misbruik maken van de kwetsbaar- en afhankelijkheid van hun klanten. Maar goed, ookal draag je géén haawerk: dit voorbeeld van jou geeft wel heel erg goed weer hoe bepaalde firma's te werk gaan.

Hartstikke bedankt voor je info!

In-en intriest vind ik het.

Chris.

Jay
22 november 2001, 09:46
Originally posted by Birdy
Boersma deed het toch niet voor het geld volgens jou?


Jep. So what's the point?


Dit is niet alleen mijn mening, dat noemen ze statistieken oftewel harde cijfers en feitelijke waarheden.


Laat maar zien.


Uh, wel daar zijn klinische testen voor dacht ik zo. Je lijkt wel gewoon niet te willen snappen (en Boersma ook niet) dat minoxidil tot nu toe het meeste haar groeit en dat die data van Aminexil er niet is. Vertel me dan eens wie er hier de "keiharde feiten" vertelt en wie gelooft in iets waarvan nog nooit is bewezen dat het werkt.


En je hebt heengelezen over het feit dat ik je zeg dat ik een gevoelige hoofdhuid heb?

Ik moet iets hebben dat minder agressief is. En gezien mijn drukke leven aan de Uni, kan ik zeker niet dag in dag uit met ranzige troep op m'n kop gaan lopen.

Aminexil is het voor mij. Zelfs al zou het minder werken, dan komt het me nog goed uit, want ik heb immers 95% van m'n haar nog.



Hier is de 5 jaar studie van minoxidil :

http://www.hairlosstalk.com/download/minox5yrresults.pdf


Ik bekijk het later effe.



Ik maak me sterk dat Boersma deze toch ook moet kennen en _dus_ moet erkennen dat minoxidil meer haar groeit. Of heeft één van jullie beter bewijs voor Aminexil?


Nee. En het boeit me geen flikker ook. Ik moet m'n tijd in m'n huiswerk steken. Ik kan het simpelweg niet opbrengen om alles tot op de absolute bodem uit te zoeken. Dat laat ik over aan de less-fortunate die naast het terugkrijgen van hun haar geen enkel levensdoel meer over hebben.



Haarzakjes verharden niet, ze verschrompelen en dat hou je niet tegen door ze te verzachten, maar door de DHT aanval te onderbreken.


Als DHT je haarzakjes verhardt, en je gaat dat vervolgens tegen......

Dan heft dat elkaar op he. Plain&Simple.

Een schakel doorgeknipt = Geen complete ketting meer.




Dan was je beter af met finasteride. Oh ja :


En nog beter met ProHair, wat ik ook heb via Boersma :)



http://www.hairlosstalk.com/download/propecia.pdf

Thanks. Ik bekijk het later effe.

Tenzij dat die 5-jarige test is, die ken ik al.

Jay
22 november 2001, 09:54
In-en intriest vind ik het.

Chris.

Inderdaad. Die Bolder kan je echt voor geen meter vertrouwen. Er bestaat een site van hem over haaruitval en die is toch wel zo ongelooflijk gruwelijk erg!

Toen ik m'n mail van de webmaster van haaruitval.net terugkreeg, was ik ook niet zo heel erg verbaast dat het hier om Bolder ging. Hij is de man die het bouwen van slechte sites heeft verheven van onkunde naar een kunst.


Moet je kijken wat ik net in google vindt, terwijl ik op zoek was naar een ontegore kutsite die ik een jaar geleden onder ogen heb gehad:

hans bolder hairstyle
... hans bolder hairstyle Link via haaruitval-haarverlies-kaal-kaalheid-haarwortel-aminexil.nlhaaruitval
en haarverlies.
www.haaruitval-haarverlies-kaal-kaalheid-haarwortel-aminexil.nl/ - 3k - In cache - Gelijkwaardige pagina's


Wat voor een guppie regged er nou zo'n domeinnaam? Christ.... deze gozer is echt een eersteklas Lamer (met een capital ja) van jewelste.


Oh well..... genoeg gelachen voor vandaag. Ik moet als de gesmeerde bliksem naar school. Laters :D

Knurft
24 november 2001, 00:02
Je hebt wel gelijk wat de site van de heer Bolder betreft. Ook zitten zoekmachines vol met links van hem wat dus duidt op een doel: zoveel mogelijk verkopen.

De domeinnaam is wel goed gekozen. Het is een extra metanaam.

Jay
24 november 2001, 11:30
Originally posted by Knurft
De domeinnaam is wel goed gekozen.

Vanuit zijn oogpunt wel ja...

Alonso
24 november 2001, 13:48
Originally posted by Jay
Tja ik weet het niet hoor......

Moet ik dat spul dan elke dag op m'n kop smeren ? Dag in dag uit gewoon?

Hoe duur mag dat wel niet kosten dan?


En als je eens kijkt naar wat voor resultaat er met finasteride alleen is te behalen.....

Eigenlijk schandalig dat ik uberhaupt twijfel over die minodoxil, want ik wil zo graag m'n haar behouden. Maar ja... de kosten en al het gedoe eromheen he. Ik zit op de Uni, en ik zou m'n vrije tijd liever anders besteden natuurlijk.

*twijfel twijfel*

Halo ik heb gisteren een flesje Minoxidil 100 ml bij de Apotheek gehaald. Alleen ik weet niet hoe je dit nu het beste op je hoofdhuid kunt aanbrengen, er zit geen doseeropening op het flesje bijvoorbeeld. Kan iemand mij tips geven hoe je het beste Minoxidil kunt aanbrengen op je hoofdhuid? Is 1 x per dag Minoxidil aanbrengen voldoende in combinatie met Finasteride?

anoniem
24 november 2001, 15:29
hoi alonso,
minoxidil moet je 2 maal per dag aanbrengen!
maar dat is voor derest van je leven. dus ik raad je aan het alleen te doen als de fina niet goed genoeg werkt.
het beste kun je bij de etos regaine kopen, dat is net zo duur als de apotheek(60 pm) en daar heb je een handige doseerdop bij een soort depper. je kunt het flesje dan bewaren en zonodig daar de minoxidil van de apotheek in doen.

Birdy
25 november 2001, 12:31
Alonso,

het wordt aanbevolen om 2x daags 1 ml op je hoofdhuid te smeren. Ik doe het zelf het liefst 1 x daags 2 ml (=minder gedoe) een uurtje of twee voor het slapen gaan.

Nou ligt het er natuurlijk aan welke dosering je gebruikt. In Nederland is vlgs mij alleen de 2% minox versie verkrijgbaar. Logischerwijs is het aanbrengen van 2 x 1 ml minoxidil 2% minder dan de Extra Strength versie (5%) 1 x daags 1 ml aan te brengen (vehicle effect daargelaten). Zelf gebruik ik dus 2 x daags 1 ml (of 1 x 2ml) 5% minoxidil.

Ik weet niet wat de prijizen bij de Etos voor minox 2% zijn, maar ik heb er enige tijd geleden zo'n 50 piek voor 60 ml betaalt. Als dat zo is kun je echt veel beter 5 potjes "Headway" 5% bij www.hair2go.com kopen. Dat is veel goedkoper en een sterkere versie.

Oh ja, het aanbrengen doe ik mbv een pipetje en het vervolgens met de vingers licht in masseren. De penetratie is het hoogst na een douche of bad waarna je haren handdoekdroog zijn gemaakt.

anoniem
26 november 2001, 12:37
hoi birdy,

ervaar jij nog bijwerkingen aan je hoofdhuid van de 5% mino.
zijn die streker dan bij de 2%?

en ik kan dus ook 1 maal daags 2ml aanbrengen, dat zou de oplossing zijn.
breng jij het aan op gezette tijdstippen af is het elke dag verschillend?
bij mij was het zo dat het elke dag afhing van hoe laat ik opstond naar beg ging, waanneer ik mijn haren ging wassen, of ik nog ging sporten enz. vond ik altijd erg lastig

maar het hielp uitstekend

Birdy
26 november 2001, 16:13
Anoniem,

geen bijwerkingen bij de 2% noch de 5% versie. Het maakt echt niet uit op welk tijdstip je Minixodil aanbrengt. Er zijn echter een aantal dingen om wel rekening mee te houden:

* De minox mag niet extra hard aandrogen door bijv het gebruik van een fohn.
* Gebruik minox niet vlak voor het naar het slapen gaan, anders zit je kussen onder de troep.
* Minox wordt beter opgenomen als je hoofdhuid nog een beetje "damp" is.

Ook kun je gerust eens een dagje overslaan, maar doe dit niet te vaak anders gaat het te koste van het resultaat. Als je een rustperiode inlast van +/- 2 weken, dan zullen de minoxidil gevoelige haren overgaan van de anagen(=groei-)fase naar de telogeenfase en zullen ze dus na een maand of 3 massaal uitvallen.

Alonso
10 december 2001, 20:29
Originally posted by Birdy

Sinds ik mijn onderzoek ben gestart naar haargroeimiddelen ben ik slechts enkele nuttige medicijnen tegengekomen, de meeste andere waren niets anders dan snake-oil ->leuke praatjes, veel geld kwijt en helaas weinig haargroei. Aminexil hoort vlgs mij ook tot de laatste categorie, maar ik hoop voor jou dat het totaal ander uitpakt.

Ja hierbij nog een reactie daarop, beter laat dan nooit. Ik heb Aminexil gebruikt 6 weken lang en ik had me keurig aan de gebruiksaanwijzing gehouden. Het enigste wat ik merkte is dat mijn haren meer glansden en dat ze ze iets dikker werden, maar bij mij was geen sprake van meer haargroei door gebruik van Aminexil. Overigens de eigenaar van de kapsalon, waar ik de Aminexil kocht zei zelf ook dat ik er niet meer haargroei door zou krijgen, maar alleen dat de haren wat dikker werden.

Alonso
10 december 2001, 20:36
Originally posted by Birdy
Alonso,


Ik weet niet wat de prijizen bij de Etos voor minox 2% zijn, maar ik heb er enige tijd geleden zo'n 50 piek voor 60 ml betaalt. Als dat zo is kun je echt veel beter 5 potjes "Headway" 5% bij www.hair2go.com kopen. Dat is veel goedkoper en een sterkere versie.


Birdy nog bedankt voor de tip. Ik had een bestelling geplaatst bij hair2go. Echter voor diegene die daar ook nog wat willen bestellen: mijn bestelling hebben ze geanuleerd en ik citeer om de volgende reden:

"Dear xxx

Thank you for your email.

Unfortunately we are now not able to ship any of our products to The
Netherlands. Dutch customs will not allow the importation of medications
(restricted and prescription) into the country and have begun to destroy
our parcels. Our apologies for the inconvenience.

Sincerely
Lana"

Dus....weet iemand nog een ander kanaal om aan Headway 5 of Regaine 5 te komen?

Knurft
10 december 2001, 22:53
Nog een late reactie over Aminexil. Ik heb het, zoals ik al aangaf in een andere post, zo'n 2 maanden gebruikt. Mijn haar werd er ook iets dikker van. Waarschijnlijk is het een effect wat sommige stylingprodukten ook teweegbrengen. Zolang je het gebruikt, breng je een laagje aan op je haar.

Van minder haarverlies was geen sprake en mijn hoofdhuid droogde extra uit door de alcohol in het product.

Wat mij betreft een waardeloss product!!! Walgelijk dat mensen zoals Bolder valse hoop wekken en hun beurs spekken. Begrijp ook niet wat Boersma met dat product moet. Volgens zijn onderzoek is een kuur per 6 maanden voldoende. Toen hij bij het programma Kassa zat, had hij het ineens over dagelijks gebruik (365 dagen per jaar). Vreemd.

Chris
10 december 2001, 23:11
Originally posted by Alonso
... Overigens de eigenaar van de kapsalon, waar ik de Aminexil kocht zei zelf ook dat ik er niet meer haargroei door zou krijgen, maar alleen dat de haren wat dikker werden. Hoi Alonso,

Welke kapsalon was dit, als ik vragen mag?

Chris.

Jay
11 december 2001, 00:08
Originally posted by Knurft
Volgens zijn onderzoek is een kuur per 6 maanden voldoende. Toen hij bij het programma Kassa zat, had hij het ineens over dagelijks gebruik (365 dagen per jaar). Vreemd.

Dat zal minoxidil geweest zijn...

Knurft
11 december 2001, 01:26
Boersma had het echt over Aminexil. 100% zeker. Daarom vond ik het vreemd en tegenstrijdig.

Chris
12 december 2001, 09:33
Hoi,

In thread http://www.haarweb.nl/forum/showthread.php?s=&threadid=108 schrijf ik:

Ah! Nog ff gezocht op Internet en ik vond deze site : <http://www.hairloss-hair-loss.com/medical.htm,> waarop ik kan lezen:

These studies took place in the Hospital Rothdchild, Amersham, Saint-Louis, Labotatoire and Cosmétométrie. Dermatologist Boersma, who is attached to the hair and skin clinic in Dordrecht, took charge of the Dutch research.

Maar zijn dit nu wetenschappelijke onderzoeken of niet?
Birdy, is dit wat je bedoelde toen je zei dat Boersma betrokken was bij de verkoop van het produkt?

Chris.

Dit zijn uitsluitend speculaties hoor, maar ik vraag me weleens af wat de belangen van Dhr. Boermsa zijn.
Moet je bijv. eens kijken op: http://www.hairlase.nl/HairLase/NL/default.htm?/HairLase/NL/Clientenboek.htm, daar hebben ze een handgeschreven briefje gepubliceerd van hem om de site/het bedrijf meer vertrouwen te laten uitstralen naar de (nieuwe) bezoekers.

Nou ja, sorry hoor, maar dat hele La$er Aesthetic ademt een enorme commercial-achtige sfeer uit. Daar verandert een handgeschreven briefje van Boersma weinig aan.

Hetzelfde geldt voor die site van Aminexil. Jekkes. Ook bij dit produkt is Boersma betrokken geweest. (m.b.t. bovengenoemde onderzoeken)

Birdy schrijft in http://www.haarweb.nl/forum/showthread.php?s=&threadid=54 het volgende:
Haha, Boersma is betrokken bij de verkoop van die shit. Geen wonder dus. Vraag eens aan Upjohn of minoxidil beter werkt dan aminexil. Geloof me, er zijn geen betrouwbare testimonials die bewijzen dat aminexil beter werkt dan minoxidil of uberhaupt echt werkt. Als je bij wijze van spreken elke ochtend een half uur op je kop gaat staan groei je ook een heel klein beetje meer haar.

Geloof niet de man die spreekt vanuit z'n portemonnee, maar geloof de testen en statistieken. Minoxidil _is gewoon beter_ dan aminexil. Laat hem maar eens een betrouwbare studie tonen die het tegendeel bewijst.

Aminexil zou minder gekloot zijn? Ik vraag het me werkelijk af.


Ik vraag me af wat de belangen van Boersma zijn bij dit produkt? Voor zover ik begrepen heb verkoopt hij zèlf géén Aminexil, dus daar zit het 'm niet in? Ik speculeer nu, maar reken maar dat er geld mee gemoeid is.....

Chris.

Birdy
12 december 2001, 18:08
Oei oei. "Dhr Boersma doet dit niet om er zelf beter van te worden", als dat waar is het ik voortaan Claus ofzo.

Bedankt Chris voor deze link. Ik was al eens op die site van hairlase geweest en heb dat briefje nooit gezien. Willens en wetens werkt Boersma mee aan commerciele instellingen en heeft blijkbaar verstrengelde belangen. So much voor de onschuldige dermatoloog. Ik wist dat hij al eens eerder had meegewerkt aan een Aminexil site en nu dus dit weer :mad:

Overigens wat vinden jullie van het resultaat van Raymond van Barneveld's lasertherapie? Ik zag hem laatst nog op TV en vond hem nog steeds zo kalend als toen ik hem voor het eerst op TV zag (zo niet erger). Hij lijkt me dan toch niet zo'n goed voorbeeld voor hairlase (of moet ik zeggen hair(be)lase(rd) . :rolleyes:

Jay
12 december 2001, 19:24
Originally posted by Birdy
Oei oei. "Dhr Boersma doet dit niet om er zelf beter van te worden", als dat waar is het ik voortaan Claus ofzo.


Wauw en het komt nog zomaar uit het niets ook.

Ongelooooooflijk Mike! Wauw! Is het niet geweeeeeeeldig? :D


Bedankt Chris voor deze link. Ik was al eens op die site van hairlase geweest en heb dat briefje nooit gezien. Willens en wetens werkt Boersma mee aan commerciele instellingen en heeft blijkbaar verstrengelde belangen. So much voor de onschuldige dermatoloog. Ik wist dat hij al eens eerder had meegewerkt aan een Aminexil site en nu dus dit weer :mad:


Ehm.... zo'n beetje iedereen schrijft een stukje in het boek bij Hairlase. Als die mensen dat willen laten zien om reclame te maken, dan hebben ze daar het recht op.

Het is verder niet zo dat ze speciaal Boersma hebben gestrikt om reclame voor ze te maken of zo. Het is dan ook niks anders dan een haat-voortspuisel om te zeggen dat hij 'meewerkt' aan commercie en om te spreken van 'verstrengelde belangen'. Ook Boersma is van mening dat Hairlase een verkeerde vorm van zakelijkheid vertoont door mensen medicatie af te raden.

Als Boersma zo graag rijk wilde worden van kaling, zat hij wel in een HT-kliniek, is het niet ?


Overigens wat vinden jullie van het resultaat van Raymond van Barneveld's lasertherapie? Ik zag hem laatst nog op TV en vond hem nog steeds zo kalend als toen ik hem voor het eerst op TV zag (zo niet erger). Hij lijkt me dan toch niet zo'n goed voorbeeld voor hairlase (of moet ik zeggen hair(be)lase(rd) . :rolleyes: [/B]

Ray ziet er best wel klote uit ja :)

Dan is Advocaat toch beter gelukt.

marko
10 januari 2002, 12:16
er is alleen medisch wetenschappelijke literatuur over minoxidil en finasteride waarin de werkzaamheid van beide middelen is beschreven Er is niet veel over aminexil, alleen een rapport van de fabrikant zelf maar die wil natrurlijk allen zn eign produkt promoten
PS kijk ook eens op www.haarkliniek.com

Chris
10 januari 2002, 12:33
Marko,

Dit is de 2e maal dat je een vermelding geeft van de website van de Polikliniek Haar- en Nagelziekten in Rotterdam. Zonder dat je hierbij aangeeft waarom je dat doet.

In http://www.haarweb.nl/forum/showthread.php?s=&threadid=156 heb ik daar enige vraagtekens bij gesteld.

Graag wil ik van je weten waarom je -zonder enige argumentatie- deze website promoot.

Chris.