PDA

View Full Version : Heluuup!!!??? flitslicht-techniek


Esmerguzeli
10 februari 2005, 23:00
Hallo lotgenoten,

Sinds mijn jeugd heb ik last van overbeharing. Op het gelaat, benen, buik, bijna overal. Ze zijn vooral donsharen. Ik heb van alles geprobeerd om van die ongewenste haren af te zijn, maar ze blijven tijdelijke remedien. :(
Ik heb het over harsen, haarontkleuringsmiddelen en epileren.

Twee a drie jaar terug was ik met dit probleem naar de huisarts gestapt en die had me doorverwezen naar een dermatoloog. Deze had me zodanig omgepraat dat ik weer verder ging met de boven genoemde methodes. :confused: Vandaag heb ik diezelfde arts opgebeld en gezegd dat ik nu echt een lasertherapie overweeg. Ik vroeg haar om een vertrouwd kliniek. Ze gaf mij het volgende adres http://www.epilennium.nl/ . Deze instituut in Rotterdam behandelt overbeharing uitsluitend met de flitslicht-therapie, namelijk met de Ellipse.

Ik ben vastberaden om overbeharing op mijn gelaat te laten behandelen, maar alvorens ik dit doe, wil ik eerst informeren bij lotgenoten en jullie het volgende vragen:

1) Heeft een van jullie ervaring met deze techniek en/of instituut? Zo ja, is er succes geboekt m.b.v. deze therapie?

2) Krijg je last van stoppels of juist toename van haargroei doordat je je moet scheren tijdens de behandeling?

3) Hoeveel behandelingen naar schatting heeft iemand nodig die licht getint(brunette) is en donkere haren heeft?

4) Welke techniek is beter, de laser-techniek of de flitslicht-techniek? Welke is het meest succesvol/effectief?




Alvast bedankt... ;)


Groetjes,


"Lotgenootje" :crybaby:

Problem
11 februari 2005, 11:06
Hoi Esmerguzeli,

Ik heb me gisteren aangemeld bij deze forum en ben erg blij dat ik deze site heb ontdekt. Ik las net je berichtje over die behandelingen tegen overbeharing. Ik weet er niet echt veel over, maar ik hoop dat je er wat aan hebt.
Zelf overweeg ik om mijn buik te laten laseren. In de gouden gids staan enorm veel adressen waar je dat kan laten doen en ook op het internet(Al heel lang ben ik ermee bezig, maar ik durf eerlijk gezegd de stap niet echt te zetten.) Eerst zocht ik naar de goedkoopste methode qua flitslamp of laser. Er is nu een nieuw apparaat op de markt, de lightsheer diode laser. Er komen steeds meer klinieken die die methode hebben. Het is wel wat duurder dat bijv. de IPL of andere flitslamp techtnieken, maar ze zeggen dat je minder behandelingen nodig hebt (3-5 tegen 5-8 bij de flitslampen.) In amerika is dit het enige apparaat wat van de Amerikaans Drugs and Food Administration (FDA) goedkeuring kreeg als methode voor permanente haarreductie voor ALLE huidtypen (is te vinden op internet oa op www.sensitif.nl (http://www.sensitif.nl))

Dus mijn eigen voorkeur gaat naar die diode laser, maar op de ene site zeggen ze dat je 3-5 behandelingen nodig hebt, terwijl ze bij een andere site over de diode laster zeggen dat je ook gwoon 5-8 behandelingen nodig hebt.
De rede dat ik nog twijfel is dat ik bang ben dat ik straks veel meer betaal dan nodig is en ik baal ook dat er niet echt op internet een onderzoek staat, waarin duidelijk wordt gemaakt wat nu de best methode is (of misschien heb ik dat nog niet gevonden). Maar ik ga nog verder zoeken en ben benieuwd wat jij beslist.

Ik hoop dat je hier wat aan hebt :D
Doei groetjes problem

Tannie
3 maart 2005, 20:52
Beste lotgenoten,

Kijk goed naar de berichten van je medelotgenoten! Daar is dit forum juist voor bedoeld. Het kost je even tijd, maar lezen beloond echt!

De diode laser is echt niet nieuw hoor, ook de IPL en de laser niet. De goudengids geeft geen inhoudelijke informatie. Je moet wel naar een schoonheidsspecialist gaan die gekwalificeerd is en die weet wat ze doet. Ik ken een specialist die een ongediplomeerde de IPL behandelingen laat doen. Kassa zal ze denken....
Ook zie je dat steeds meer zonnebankinstituten die de IPL aanprijzen. Het is de vraag of een zonnenbankdame genoeg verstand heeft van jou huid. Laat staan dat ze gestudeerd heeft om schoonheidsspecialist of huidtherapeut te worden. Aan mij lijf geen polonaise. Natuurlijk wil ik niet iedereen over een kam scheren(wat een woordspeling)maar let op naar wie je toegaat. Je laat toch ook je haar niet verven bij de bakker???
IPL instituten zijn er al jaren, en rijzen nu als paddestoelen uit de grond.
Zowel IPL als de ELOS zijn niet pijnloos ook al wordt dit wel gesuggereerd.
Zelf ben ik nu drie keer met de ELOS behandeld(zie de mail van Donna over de informatie over het apparaat)ik zo'n apparaat gekocht". Kijk vervolgens op de site www.trangomedicals.nl/ www.syneron.com(engelstalige site),
en lees mijn mail (nog) eens door van een tijdje terug voor meer inhoudelijke informatie.
De ELOS-techniek is beter voor je huid dan de IPL of laser. Althans dat is mijn mening na grondig speurwerk.
Het is wel aan de prijs, maar ik heb al jaren last van overbeharing in mijn gezicht en voor het eerst heb ik iets gevonden wat aanslaat!!!
Ook jaren moeten harsen, electrische epilatie etc.
Na de ELOS heb ik een halve dag wat roodheid, en verder geen bijwerkingen. De haarwortel wordt vernietigd mits die in de juiste groeifase zit.
Er verschijnen zowaar echt kale plekken in mijn hals en op mijn kin.
Alles hangt natuurlijk wel samen met de samenstelling, dikte, kleur van je haren.
Op de site van trangomedicals(ga naar kopje behandelingen>overbeharing> vindt je instituten per regio die met de ELOS werken.
Het scheren valt me reuze mee, ik heb me er nu overheen gezet. Met goede make-up etc camoufleer je veel.

Succes met jullie zoektocht naar de behandeling die bij je past. Het gaat jullie vast ook lukken. Een ding is wel zeker, je moet een vreselijke lange adem hebben want er zit gemiddeld 6 weken tussen elke behandeling.

Groet Tannie

Problem
2 mei 2005, 11:08
Hoi,
Daar ben ik weer! Ik had hierboven geschreven dat mijn voorkeur naar de diode laser ging. Maar ik bleef er toch over twijfelen, waar ik me nu wilde laten behandelen. Toen vond ik het stukje dat Donna had geschreven, over dat ze zo'n apparaat had gekocht. Alles wat ze schreef enzo en gaf mij een prettig gevoel en vandaar dat ik nu ook een afspraak heb gemaakt en vandaag is dan de dag! Ik ben heel benieuwd en hoop zo dat het werkt! Ik houd jullie op de hoogte,

Groetjes