PDA

View Full Version : Wat te smeren op droge hoofdhuid?


H20
7 maart 2005, 10:34
Beste lotgenoten,

1 of 2 keer per 2 weken milimeter ik het haar dat ik nog wel heb. De hoofhuid waar nog wel haar aanwezig is - zijkanten en achter - is na het scheren met de tondeuse erg droog. Ook nadat ik mijn haar gewassen heb is het altijd droog. Met die droogheid zijn soms wat schilfertjes zichtbaar.

Mijn vraag: Wat kan ik het beste op mijn hoofdhuid smeren tegen die droogheid na het wassen en scheren ? Ik zoek iets wat de talgproductie etc. niet beinvloed, of misschien enigszins verlaagt. Ik heb al gezocht op dit forum en heb gegoogled, maar heb niets kunnen vinden.

Hebben jullie tips ?

Ps.: 2e vraag: waar/hoe kan ik bepalen wat mijn NW is?

single__boy
7 maart 2005, 11:25
Hey H20,

Zelf ben ik vorige week begonnen met Rozemarijnshampoo van weleda, na goede berichten in de thread van Haarmannetje. Was me haar 2x per week, kan er nog weinig over zeggen...alleen dat t goed aanvoeld en na t wassen meteen goed zit. Kga er sowieso mee door, 't voelt i.i.g. goed met een aangename geur....beter dan al die chemische troep dus dat is al positief. Hoop dat m'n hoofdhuid er beetje mee tot rust komt en wat minder haaruitval zal krijgen tijdens t wassen. Na een maand/ twee maanden zal ik t wel posten in je thread Haarmannetje. Wat ik daarnaast gebruik is haarlotion van weleda. Dit zou misschien wat voor je kunnen zijn. Na t wassen moet je volgens de bebruiksaanwijzing dit 2x in de week zachtjes op een ietswat vochtige hoofdhuid met je vingertoppen op je hoofdhuid masseren. Ik heb er nog weinig ervaring mee, ben er nog maar weekje mee bezig zoals ik al zij. Het lijkt beter te worden, ff afwachten wat mij betreft..je kan ook niet verwachten dat t van de één op andere dag helemaal ok is.

Rozemarijn Haarlotion http://www.weleda.nl/c_lichaamsverzorging/images/rozemarijn_haarlotion.JPG



Houdt haar en hoofdhuid fris, zacht en soepel. Reguleert de vethuishouding en stimuleert de bloedcirculatie in de hoofdhuid. Mierikswortelblad en muurpeper activeren de stofwisseling in de hoofdhuid en voeden de haarwortels.


Adviesprijs 100 ml: e 5,25

Verkoopadressen zijn te vinden op de site van Weleda ,kopje adressen (postcode intypen en je krijgt de winkels bij je in de buurt) www.weleda.nl (http://www.weleda.nl)
Anders www.drogisterij.nl (http://www.drogisterij.nl)

Succes ermee, Ciao

Jaapie
7 maart 2005, 11:45
Vitamine E
Emu oil
Tea tree oil

kevin
7 maart 2005, 11:51
Vitamine E
Emu oil
Tea tree oil

Vooral Emu Oil is erg goed voor de hoofdhuid.

H20
7 maart 2005, 12:13
Bedankt voor jullie reply!
Ik ga de Weleda lotion (en misschien de shampoo) of de emu oil proberen. :shiny:
Maar eerst nog even wat leeswerk verrichten voordat ik ga kiezen.


Ik weet al wat mijn NW waarde is door het prachtige woordenboek van Laurensj. http://www.haarweb.nl/forum/showthread.php?p=39260#39260
Ik zit tussen V en VI en ben pas 27 :crybaby:

H20
7 maart 2005, 14:40
Ik heb de thread van - GURU - Haarmannetje gelezen over de Rozemarijn shampoo (bedankt voor de tip Single__Boy!) en ik ben helemaal om. Ik ga het ook proberen. Zoveel positieve reacties in een thread, dat moet ik zelf ervaren :) En samen met de lotion, kan het niet misgaan.

Voor geinteresseerden: De thread van Haarmannetje: http://www.haarweb.nl/forum/showthread.php?t=3222&page=1&pp=15

sigur
9 april 2005, 13:34
Hoi H20,

Hoe is de Rozemarijn shampoo je bevallen?