PDA

View Full Version : moet ff iets weten


LifeIsABitch
20 april 2005, 20:06
Is het erg om je armen te scheren?

samara
21 april 2005, 23:11
ja ik denk het wel! Het word alleen maar erger, het haar wordt dikker, stugger ena. Ik heb het zelf één keer gedaan. Misschien moet je harsen, is beter dan scheren. wellicht zijn er andere leden die hier ervaring mee hebben.( reageer)

baby
23 april 2005, 20:41
Weet je wat je het beste kunt doen, is je armhaar blonderen, dat doe ik zelf namelijk ook je ziet amper je haartjes en in de zomer zie je er echt niets van , nu heb ik een getinte huidskleur dus zie je echt geen haartjes dan.

Er zijn echt zelfs schoonheidsspecialisten en dameskappers, die dat doen.
Ik koop zelf altijd blondeerpoeder en waterstofperoxide om de boel te blonderen,
Probeer het maar eens

Miss Piggy
26 april 2005, 15:10
Ik blondeer ook al jaren en dat bvalt erg goed. Veet en Strep vind ik goede ontkleuringsmiddelen.

Knorknor van Miss piggy

Marte
2 juni 2005, 12:50
Hallo,

Wat ik nu ga zeggen, zal op geen enkele website staan ,en wellicht vreemd overkomen. (En indien niet goed uitgevoerd problemen tot gevolg hebben) maar ik heb het truucje van iemand die zelf ook last had vazn overbeharing en die haalde het op een aantal plaatsen "weg" door er met een aansteker eigenlijk een aantal haren te verbranden. Het nadeel hiervan is wel dat je ze niet uitdunt, en enkel korter maakt en de eerste week zie je nog van die verbrande witte puntjes, dus voor in het gezicht is het niet ideaal, maar bovenbenen en armen kun je er wel mee doen, dan zien je armen er een paar weken iets toonbaarder uit. De haartjes lijken donkerder terug te komen maar dat is omdat ze nog niet gebleekt zijn door de zon, en het heeft niet het effect wat scheren heeft. Alleen moet je wel voorzichtig zijn edat je je niet verbrandt en de haren tot de wortel verbrandt, je maakt ze gewoon wat korter daardoor.

xxx marte

erao
3 juni 2005, 17:00
Ik denk dat harsen de beste mogelijkheid zal zijn.
Je hebt ook bij bepaalde buitenlandse kappers, die tevens je oorharen en de dunne haartjes boven de baard wegbranden d.m.v. een wattenbolletje dat gedoopt wordt in brandbare vloeistof (eau de cologne geloof ik).
Ik heb met het haar op mijn schouders geen problemen mee (ondanks dat ik donkergekleurd haar hebt en af en toe denk dat het wel iets minder mocht zijn), straalt een beetje mannelijkheid uit vind ik.

Marte
6 juni 2005, 10:07
Helaas, erao (?)
, neen, dat zorgt bij mij voor zeer veel ontstekingen waardoor mijn huid eruit gaat zien alsof ik een extreme acnehuid heb, (met blijvende littekens tot gevolg). Dat heb ik namelijk op mijn benen gehad ,en uiteindelijk ben ik moeten overstappen op scheren, aangezien het echt te erg werd.

Het enige wat ik kan doen zonder al te veel miserie, mits de nodige voorzorgen, is ofwel laten zitten, ofwel scheren maar dan zit ik met het probleem dat ik binnen een paar ur na het scheren al met stoppels zit.

Helaas, ik blijf hopen op een methode, neit al te pijnlijk en duur, die effectief is voor witte tot blonde haren.

Evengoed, bedankt voor je reactie

Marte
6 juni 2005, 10:15
Wat dat "mannelijkheid" betreft, ik weet niet of je vrouwelijk of mannelijk bent, maar ik heb daar juist de grootste moeite mee. Ik ben een vrouw, voel me op en top vrouw en zou daar graag ook voor uitkomen (hoewel een en ander natuurlijk ook samenhangt met de tegenwooirdig stereotiepe en heersende beelden van "manzijn" en "vrouwzijn". Echter door blikken van mensen "met een air van "wat heeft die nu?" "is dat een vrouw of een man?" en "je mag je wel eens schere, just een vent, ...." blijft er weinig over van die vrouwelijkheid. Ik weet niet of je van België of Nederland bent, maar ik merk in België dat dat duidelijk niet geaccepteerd wordt en mensen, vooral vrouwen, je (on)gegeneerd, bijna letterlijk met open mond, aan staren, en dan niet even, maar bijvoorbeeld 3 uur lang in de bus...)

Wat dat betreft hebben mensen volgens mij allerminst een vermogen tot empathie of zelfreflexie, of zo. Of is de fascinatie van mensen voor "buitennormale" (tss grote aanhalingstekens) zo sterk dat elk gevoel voor empathie, schaamte, etc. wegvalt?