PDA

View Full Version : Beharing op de vrouwenborst


janneke
8 augustus 2002, 14:01
Ik heb op veel plaatsen beharing. M'n tepelhof is helaas niet uitgezonderd gebleven. Rond m'n tepels staat een kringetje donkere haren. En ik kan je wel vertellen; Daar zit ik nogal erg mee. In ieder geval weerhoud het me van vluchtige sexuele contacten. Misschien is dat op zich niet eens zo slecht voor een mens, maar het feit dat de mogelijkheid voor mezelf buitengesloten is, vind ik heel erg. Een vaste vriend, daar durf ik nog wel aan, omdat die relatie op meer dan uiterlijk gebaseerd is en de overbeharing nou ook weer niet zo erg is, dat het echt afstoot. Dit even ter inleiding.

Eigenlijk heb ik een paar vragen:
-Kent iemand statistieken over het percentage vrouwen dat haargroei op de borst heeft

Voor de dames met hetzelfde probleem:
-Hoe ga je met deze haargroei op je borst om binnen relaties en sexuele contacten.

Voor de heren die dit lezen:
-Ben alsjeblieft heel eerlijk: Hoe erg vind je het als een vrouw haren rond haar tepels heeft? Ik wil graag eens een paar eerlijke antwoorden op deze vraag. Ga d'r vanuit dat de vrouw in kwestie verder gemiddeld tot mooi is. Of kun je deze vraag niet in het algemeen beoordelen?

Ik hoop dat iemand de moeite wil nemen om hier op te reageren. Ik heb weleens met mensen over overbeharingsproblemen geproken, maar over de borst kan ik niet praten. Dat is zo persoonlijk. Zo'n gevoelig onderwerp. Ik vind het zelf zo onvrouwelijk, dat wanneer ik het d'r over heb dat gevoel alleen maar versterkt wordt. Toch kan ik het voor mezelf relativeren, maar ik heb geen idee in hoeverre een eventuele partner of buitenstaander dit kan relativeren........

Misschien zijn m'n vragen wat vrijpostig. Ach, je hoeft ze niet beantwoorden, maar je zou me d'r erg mee kunnen helpen.....

Janneke

Wendy
8 augustus 2002, 14:42
Hoi Janneke,
Lees eens de andere threads op dit forum, je zult zien dat je bij lange na niet de enige bent met deze vragen... Helaas heb ik nu weinig tijd, maar ik kom er nog op terug...
Groetjes, Wendy

janneke
8 augustus 2002, 15:12
Hoi Wendy,

Ik heb het grootste deel van het forum gelezen en inderdaad gezien dat ik niet de enige ben. Dat is wel een opluchting. Men schrijft echter weinig over hoe daar in relaties mee om wordt gegaan en juist over dat specifieke aspect zou ik graag wat meer weten....

Groetjes,
Janneke

JohnH
31 augustus 2002, 19:10
Beste Janneke,

Onderstaande bericht heb ik net ergens anders geplaatst.
----------------------------------------------------------------------
Beste Andre en dames,

Als niet-overbehaarde even reageren. Andre vraagt zich af wat zijn toekomstige vriendin ervan zou vinden.
Andre, even een hart onder de riem: wat dacht je van al die mensen die een leuke relatie hebben en ook "last" van:
flaporen, psoriasis, klein geschapen, te groot geschapen, te dik, te dun en ga zo maar door.......

En ja, ik weet het. Het is niet makkelijk. Maar op ieder potje past een accepterend dekseltje. Zelfs ik heb wel eens een blauwtje opgelopen.....ik ben niet de knapste.....maar wel positief!

-----------------------------------------------------------------------

Dan nog het volgende. Ik heb een anderhalf jaar durende relatie gehad met een heel lieve vriendin met haar op de tepels. Anderhalf jaar, toen ging zij ervandoor met een ander.......

Groetjes, Ceez

Diana
2 september 2002, 15:43
Hoi Ceez en Janneke,

Allereerst dit, vrouw met haar op tepelhof, hoeft nog niet gelijk te staan aan vrouw met hirsutisme!

Janneke, ik heb ook haar op mijn borsten en inderdaad dit is wel het deel van je lichaam dat het moeilijkste te accpeteren valt wat betreft je vrouwelijkheid. Ik heb het een tijdje geplukt, zelf, maar merkte dat het daar meer van werd. Dus nu mee gestopt, tot grote ergernis telkens als ik het zie. Er zijn zelfs dagen dat ik vermijd om ernaar te kijken, rest van lichaam ook, omdat het gevoel versterkt wordt op het moment dat ik het zie.

Ik sta dus nog heel ver af van acceptatie van het probleem en dat is wel waar het om draait zolang er nog geen oplossing voor te vinden is.

Als je jezelf accepteert zal een ander dat ook veel sneller doen!

Moeilijk I know, maar we blijven het proberen!!!!!

Liefs, Diana!

tara
10 september 2002, 15:36
Beste janneke ik heb ook last van dit probleem en haal ze daarom altijd weg, maar ik zeg je erbij je bent er echt niet minder vrouw door.
Ikzelf zou het zeker niet door mijn vriendje laten merken en ik wil ze nu ik verder ben in mijn relatie ook definitief weg laten halen maar weet nog niet hoe laser/licht of electrische epilatie.
Het is zo moeilijk om de beste oplossing te vinden als jij wel meer info hebt over wat beter is zou ik dat graag van je horen.
en als ik meer info krijg zal ik het zeker ook laten weten, liefs tara

zazoe
5 augustus 2004, 20:55
ik haal ze weg met pincet! lang werkje maar ik vind het wel de moeite!

Nijneke
18 augustus 2004, 14:04
Hoi. Ik heb hier ook last van en zit daar heel erg mee. Ik heb eigenlijk overal haar, maar vooral mijn buik en rond de tepels vind ik het ergst. Ik durf hier met niemand over praten. Ook ik doe ze uit met een pincet. Ik zou me dood schamen als mn vriend het zag, ook al besef ik dat hij me daar niet voor zou dumpen.

Nijneke
30 augustus 2004, 22:27
Is dit forum dood ofzo?:crybaby:

Marcjacobs
12 november 2004, 17:07
Nou ja, of haar nu tussen de borsten erg is, ik weet het niet. Als je een jongen net leert kennen en je vertelt het hem niet, dan zal hij zich kapot schrikken, maar als hij acceptabel is en jullie realtie verder is dan alleen uiterlijke verschijnselen dan zal het wel meevallen, maar zover ik weet is dat allemaal gewoon weg te laseren hoor

erao
3 juni 2005, 17:16
Ik vind dat binnen een relatie uiterlijke verschijnselen niet hoog in het vaandel moeten staan. Belangrijk is dat iemand er verzorg uitziet.
Er zijn mensen die een relatie hebben met een vrouw/man met een groot handicap als het missen van een been o.i.d. die jarenlang samen zijn. Als je elkaar lieft hebt, zijn uiterlijke ongenoegheden slechts een klein detail (meestal voor de persoon zelf).

Marte
6 juni 2005, 10:26
Jullie woorden zijn allemaal prachtig, daar kan ik zeker niets op zeggen, en et grootste gedeelte komt duidelijk van mensen die zeer ruimdenkend zijn en een groot acceptatievermogen en respect voor mensen die anders zijn.

Maar tot mijn grote spijt moet ik eerlijk zeggen dat mijn ervaringen zeer negatief zijn op dat vlak. Veel mensen laten zich leiden door de eerste beelden, en overbeharing werkt daar zeer negatief voor. Of mannen die me van ver zien en beginnen te fluiten en dan dichtbij komen en een en ander constateren, en vervolgens hoor je enkel reacties als "eeeeh, van verre mooi, maar mooi van verre), etc. Ook vrouwen laten zich erdoor leiden, veel vrouwen weten niet hoe ze ermee om moeten gaan waardoor ze blijgevolg afstand van je nemen, evenals mannen, die eerst geinteresseerd waren in mij, en dan me terugzagen, (of voor ik ze terugzag vertelde dat de overbeharing wéér (zo'n 4 keer per jaar extreem, al 6 jaar lang) erger geworden was, en ineensklaps geen tijd meer voor me hadden, of geen afspraak meer hoefden te maken. Het zal wrschijnlijk ook wel liggen aan het feit dat ik het zelf ook niet geaccepteerd heb, maar goed....

knorretje
8 juni 2005, 18:33
ik heb dit ook, maar het ergste vind ik dat de haren tussen mijn borsten zeker wel 1cm lang zijn en daar stoor ik me aan. De meeste zijn wel blond maar wil ze graag weghalen, wat zouden jullie doen.

Marte
8 juni 2005, 20:19
Dag Knorretje, en de rest.

Ik weet het niet, ik heb een vacht over mijn gehele lichaam van minstens een centimeter lange (weliswaar blonde maar toch) haren. (op de meeste plaatsen zijn ze dan ook al snel 2 a 3 cm lang (als k ze laat groeien tenminste. De binnenkant van mijn armen is erger behaard dan de meeste vrouwen op de rug van hun arm hebben staan, bijvoorbeeld.

Persoonlijk heb ikzelf nog geen goede ervaringen met vormen van ontharing (zowel tijdelijk als blijvend). Dus mocht er iets zijn.

Wat ik wel eens doe, op plaatsen die ik dan toch eens bloot moeten, zoals mijn armen, en mijn vingers is korter maken door de haren met een aansteker te verbranden( waardoor de lengte vermindert.) Let dan wel op dat je je vel niet meeverbrandt. Je moet enkel de haren erop korter maken door een gedeelte te verbranden (en daarna wassen of licht scrubben zodat de verbrande stukjes eraf gaan, duurt ongeveer een paar dagen, daarna zie je er niets meer van. dit moet je dan wel, afh. van hoe snel jouw haren groeien, (bij mij groeien ze gemiddeld een halve centimeter a 1 cm per week) weer herhalen na een tijdje. Je kunt ook scheren en epileren, maar het nadeel ervan is dat de haar daardoor vzzk verandert (van blond naar dikker, stugger en meer pigment) en harder gaat groeien. Dus eens weggehaald moet je het blijven doen. Wat blijvende ontharingsmogelijkheden betrft zijn ze zeer beperkt voor blonde tot witte haren. (en persoonlijk zou ik niet snel elektrische ontharing doen aangezien zeer pijnlijk, langdurig nog gevolgen vanwege de wondjes en brandplekjes en vaak geen blijvende resultaten).

Er is iets nieuws voor blonde haren tot witte, maar die methode is erg omslachtig. Daarbij wordt er pigment aan de haarschachten gegeven. Echter; dat betekent dat je je haren moet scheren (opdat ze zeer kort blijven), en een paar keer ( 6 keer dacht ik) per dag, 4 a 6 weken lang, je op die plaats moet inmasseren met een produkt. ( ik weet niet hoe het met jouw leven zit, maar bij mij zou dat al onmogelijk zijn. Dus denk er eens over na; en weet mij te zeggen wat je kiest , mss een goede methode ook voor mij, ik ben er al 8 jaar naar op zoek.

Alleszins heel veel succes.

xxx marte

Gerda1
11 juni 2005, 14:14
Hoi Marte en anderen,


Die methode waar jij het over hebt daar heb ik ervaring mee. Die werkt dus niet. Bijna twee jaar lang ben ik daar mee bezig geweest. Vele behandelingen en verplicht scheren. Gevolg: geen enkele verbetering en stoppels in mijn gezicht. Het probleem is er uiteindelijk dus alleen maar erger door geworden.
Ik blijf echter hopen op een behandeling die lichte haren wel aankan.
Groet, Gerda

Marte
11 juni 2005, 18:20
Hoi Marte en anderen,


Die methode waar jij het over hebt daar heb ik ervaring mee. Die werkt dus niet. Bijna twee jaar lang ben ik daar mee bezig geweest. Vele behandelingen en verplicht scheren. Gevolg: geen enkele verbetering en stoppels in mijn gezicht. Het probleem is er uiteindelijk dus alleen maar erger door geworden.
Ik blijf echter hopen op een behandeling die lichte haren wel aankan.
Groet, Gerda

ah , gerda, dank je, alweer een illusie minder. Wat doe jij nu? epileren? Want bij mij wordt het dagelijks erger (al 7 jaar) dus ik zit nu op een punt dat je een serieuze snor en baard ziet(van gem; 1 a 2 cm lang). En durf niet zo goed iets te doen (scheren na een paar uur stoppels, en epileren bezorgt mijn overgevoelige huid extreme ontstekingen vergelijkbaar aan acnehuid.)

Wat doe jij?

xxx marte

Gerda1
13 juni 2005, 12:32
ah , gerda, dank je, alweer een illusie minder. Wat doe jij nu? epileren? Want bij mij wordt het dagelijks erger (al 7 jaar) dus ik zit nu op een punt dat je een serieuze snor en baard ziet(van gem; 1 a 2 cm lang). En durf niet zo goed iets te doen (scheren na een paar uur stoppels, en epileren bezorgt mijn overgevoelige huid extreme ontstekingen vergelijkbaar aan acnehuid.)

Wat doe jij?

xxx marte


Hoi Marte,

Ik epileer. Ben daar dagelijks minstens een half uur mee bezig. En ja, het wordt er allemaal niet beter op. Maar voor mij geldt alles beter dan die haren in mijn gezicht. Ik scrub heel veel en gebruik veel rescuecream op mijn gezicht. Dat helpt wel een beetje. Hirsurtisme zit bij mij in de familie. Ik was altijd nog een beetje de bofkont omdat mijn haren niet zo donker zijn als bij de meesten bij ons, maar nu lijkt het geluk meer met de anderen omdat zij wel kunnen laseren met 'relatief' meer succes.
Heb jij nooit geharst? Als het werkt is het een heel goed alternatief. Ik deed het 1 tot twee keer per week. Het was wel een gedoe, maar als je zorgt dat je het kunt doen bij een schoonheidsspecialiste erg dicht bij je huis dan wordt het iets dat je kunt vergelijken met even naar de bakker. Bij mij gaat het helaas niet meer. Na jaren harsen verdraagt mijn huid het niet meer.
Lieve groet, Gerda

Marte
13 juni 2005, 20:21
Dag Gerda,

nee, helaas ik kan ook niet harsen. Om dezelfde reden dat ik eigenlijk niet kan epileren. (ik krijg er ondanks alle kleitubes, cremes, scrubben, etc.) Ik krijg er sterk ingegroeide haren van die zo'n erge wonden en ontstekingen veroorzaken dat je blivjende littekens krijgt, en het er overigens ook niet uitziet. (ik ben de enige in de familie, helaas want daardoor wordt het probleem gebagatelliseerd en niet echt serieus genomen, die het zo erg heeft, maar daar moet wel bij gezegd dat ik ook extreem gevoelig ben voor stress; eLK ONNOZEL klein beetje stress slaat bij mij om in vergergering van overbeharing. (En daar een mens iedere dag blootstaat aan stress, hoe klein ook, betekent dat ondans de zware medicatie zowat een 300 dagen per jaar dat ze erger wordt, al zo'n 7 jaar lang, dus dat belooft wat voor de toekomst...)

Enfin, ik zou al erg blij zijn als er eindelijk iets gevonden zou worden voor blonde overbeharing DAT DAN EFFECTIEF WERKT...

Alleszins hartelijk bedankt voor je antwoord (en vind je dat die rescuecream (van Bach, veronderstel ik) helpt?

xxx marte

Marte
13 juni 2005, 20:25
Sorry mr bedacht mij net iets wat ik vergeten te vragen was.
Heb jij al Kalo geprobeerd? (zie ander spoor van website.)
En indien ja, heeft dat resultaat gehad op je blonde haren?

groeten Marte

Gerda1
14 juni 2005, 15:08
Hoi Martje,

Inmiddels heb ik ergens anders op deze site een stuk gelezen waarin je uitgebreider uitlegt hoe groot je probleem is en dat je bijna niks meer kunt doen om te ontharen. Ik moet je zeggen dat het me diep geraakt heeft. Mijn probleem is duidelijk minder groot dan die van jou en toch ben ik net zo geobsedeerd, als ik het zo mag noemen, als jij. De rescuecream helpt enigzins. Het is geen wondermiddel, maar het werkt beter dan menige andere zalf. Ontstekingen heb ik vooral op mijn benen heel erg en dan vooral als ik epileer. Elke keer probeer ik het na een tijdje toch weer om weer te ondervinden dat het geen slimme zet is en veel pijn (door die ontstekingen) en lelijke benen tot gevolg heeft.
het middel waar je het over had ken ik niet. Ik ga het zeker bestellen, maar ik ben wel heel wantrouwig geworden wat dit soort middeltjes betreft (tja, jij waarschijnlijk ook). Maar niet geschoten is altijd mis blijf ik maar roepen. Het zou je toch op een dag gebeuren dat je zomaar iets in handen krijgt wat werkt. Wat een zonnige dag dat zou zijn he.
Lieve groet, Gerda

Marte
14 juni 2005, 21:19
Dag Gerda, bedankt voor je reactie. Wat die Kalo betreft, had ik hetzelfde idee, daarom leek het me geen kwaad te kunnen het uit te proberen. Werkt het niet, spijtig, maar dan hebben we het alleszins geprobeerd en kan het definitief van de lijst met mogelijke oplossingen geschrapt worden. Helpt het een beetje, ach, beter iets dan niets...

EN, ik ben blij dat ik neit de enige ben met dergelijk problemen. Ik heb het forum eerlijk gezegd nog maar pas ontdekt, maar het is werkelijk een openbaring voor mij. Nu nog effectieve middeltjes tegen blonde en witte overbeharing en het is helemaal rond...

Enfin, blijven hopen he.

groeten marte

knorretje
9 juli 2005, 12:25
ik vraag me af of het normaal is om blonde haren op je borsten te hebben en er tussen?

Marte
18 juli 2005, 18:46
ik vraag me af of het normaal is om blonde haren op je borsten te hebben en er tussen?

Hey knorretje, ik weet het neit maar ik ben er altijdk van uitgegaan dat het redelijk normaal is(afhankelijk van de lengte natuurlijk en dichtheid) bij mij zijn ze flink dicht begroeid en inmiddels redelijk lang aan het worden(zeker ertussen) en dan lijkt t me dat je wel van overbeharing kunt spreken. Mr veel vrouwen (schijnt) hebben haren op de borst en ertussen alleen zijn ze bij de meesten zeer klein, kort en absoluut niet dicdhtbegroeid. (denk ik...)

xxx marte

kaaltje
19 juli 2005, 20:36
ik ben 64 jaar en heb al van mijn jeugd haartjes rond mijn tepels ik trek ze gewoon uit met een pincet,en dat gaat erg goed!:D

knorretje
21 juli 2005, 10:41
zijn dat blonde of zwarte?


Nu in de zomer valt het erg op, omdat ik bruin ben en nu zie je die blonde haartjes echt goed. vind het niet mooi. Mijn vriend zegt dat hij het niet storend vind, normaal vind. ik weet niet hoor

Marte
26 juli 2005, 18:29
knorretje, als ik mijn borsten zou moeten epileren (maar goed, ik zit dan ook nooit in bikini op het strand aangezien ik dan eerst mijn hele lichaam en dikke vacht zou moeten ontharen en dat zou me minstens een week werk kosten) dan zou ik evenggoed mijn armen kunnen epileren want ze zijn even dicht behaard, alleen zijn ze op min arm dikker en langer. Ik den kdat veel vrouwen haren hebben daar (sommige niet nee) en ik zou als ik jou was niets weghalen. Anders ga eens naar een schoonheidsspecialiste of dermatoloog en vraag ofhet normaal is of neit.

00777483
16 juni 2009, 15:20
ik begin het ook te krijgen, als ik het weghaal met een pincet he, zitten daar geen nadelen aan?? en is dat niet heel pijnlijk ofzo? want ik wil ze ook wel weg hebben, maar ik wil straks niet allemaal rode bultjes op mijn borsten ofzo... :confused:

Lian
11 juli 2009, 22:43
Ik haal ze ook al jaren weg met een pincet en nooit irritatie van gehad.

Natalia
10 augustus 2009, 20:08
Marte hoelang heb je dit probleem al?

yoeri35
24 augustus 2009, 19:08
Wel... ik zie ze graag en vind ze bovendien erg opwindend...
ok, straks staat er wel weer iemand op om te zeggen hoe gek kan je zijn om vrouwen met overbeharing mooi naturel en aantrekkelijk te vinden.. tja dan maar een forum openen voor mensen met dezelfde 'afwijking' als ik zeker?
Say no to razors!
Je bent best mooi en aantrekkelijk met...
groeten

Kiomi
25 augustus 2009, 11:25
Hey,
Ik heb zelf, als vrouw, ook last van overbeharing, en ik ben lang bang geweest om een serieuze relatie aan te gaan, uit angst om afgewezen te worden. Nu, ik heb op een bepaald moment iemand leren kennen, en ik ben er na een paar weken voor gegaan, ik heb het hem verteld. Hij vond het helemaal niet erg! Hij vindt het zelfs niet erg als ik het op mijn onderbuik en mijn bovenbenen laat staan, hij zegt dat het 'naturel' is.
Nu zijn we al zes en een half jaar samen :-) dus ik zou zeggen voor alle anderen, er is nog hoop! Net zoals er mannen zijn die mollige vrouwen mooier vinden dan magere, zo zijn er ook mannen die harige vrouwen mooier vinden!

Ik hoop dat dit toch weer wat hoop geeft!

Wat de beharing rond de tepels betreft, die heb ik ook, het zijn er niet zo heel veel, maar wel donkere. Ik scheer ze meestal af, ze groeien niet zo snel, heb ze ook al eens verwijderd met de pincet. Doet niet zoveel pijn, en ze bleven ook langer weg.

groetjes

Lady!
18 december 2009, 02:27
Ik ben een meisje van 18 jaar en ik heb ook last van overbeharing. Ik schaam mij er heel erg voor en ben vaak afgewezen door jongens het schrikt ze af:crybaby: Ik walg zo van mezelf en wil hier heel graag definitie van af. Ik wil er ook met de huisarts over praten,maar dat durf ik niet ik schaam mij te erg ervoor. Ik hoor ook negatieve dingen over weglaseren, dus ik weet het ff niet meer. Ik hoop dat er op een dag een oplossing komt voor dit probleem. Het beheerst mn leven ,zowat.

ewillems1966
29 december 2009, 12:32
hallo Lady,

Ik begrijp heel goed je angst. Ik ben 43jaar en leef al van mijn veertiende met haargroei op plaatsen waar het niet hoort te staan bij een vrouw.
Je mag de moed en de hoop niet laten zakken want er zijn mannen die er geen probleem meehebben.

Je kan ze op tijd verwittigen en ze zelf laten beslissen of ze het erg vinden. Momenteel heb ik een vriend die er schitterend met om gaat.

Dus voor het jaar 2010 wens ik je een liefdevolle partner.

marlotte
30 december 2009, 18:23
Wees niet getreurd lieve lotgenoten. Ieder mens heeft zijn/haar lichamelijk beperkingen. Maak gebruik van je uitstraling..van je intelligentie.
Moet je het niet van je schoonheid hebben? gebruik dan je andere kwaliteiten, gewoon compenseren.
Er zijn stellen die elkaar accepteren terwijl de ene zwaar lichamelijk gehandicapt is of een geestelijke stoornis heeft.

Ook ik heb sinds mijn pubertijd last van overbeharing... Ik heb zelfs met mijn vriendje uitgemaakt, omdat ik niet durfde te praten over mijn aandoening. Dit is al zo een 4-5 jaar geleden.
Nadat ik ging rondlezen op haarweb merkte ik dat er meerdere lotgenoten zijn.. een wereld ging voor me open. Ik heb geleerd om ermee te leven...gewoon geaccepteerd.

Als je een relatie krijg, denk ik dat het beste is om een keertje je mouwen op te stropen waar hij bij is, als hij dan grote ogen opzet dan ga je je aandoening toelichten en vragen of hij problemen mee heeft. Zo ben je zelf ook beter voorbereidt om erover te praten. Ik denk dat het zo beter is dan dat hij zelf een keertje erachter komt.

Ik wens nog iedereen een voorspoedig en gezond 2010!

Groetjes, Marlotte

knuffelbeerke
2 januari 2010, 21:07
Hallo,
Ik heb even getwijfeld om me hier als man aan te melden maar ik wil jullie 'natuurlijke vrouwen' toch even laten weten dat het echt niet nodig is om een schaamtegevoel te hebben over overbeharing of haargroei op ongewenste plaatsen!!
Ik ben zelf een niet onknappe jongen (word toch gezegd:-) en ben zacht en normaal behaard. Ik begrijp wel dat jullie een schaamtegevoel hebben of schrik hebben om afgewezen te worden omdat jullie 'denken' op te vallen tussen andere vrouwen. Dit is helemaal niet zo, en als dit toch zo is dan maakt je dat uniek en speciaal! Iedereen is anders, ieder heeft zijn smaak, zijn gedacht, zijn uiterlijk, zijn karakter en zijn persoonlijkheid en dat maakt juist wie je bent! Denk niet constant dat iedereen je zit aan te staren omdat je overbehaarde armen of benen hebt, dit is gewoon 'natuurlijk'! Modellen in folders worden gefotoshopt en digitaal bijgewerkt of ze laten correcties uitvoeren, dit zijn lang geen natuurlijke normale vrouwen meer.

Ik vind zelf, als man, behaarde vrouwen veel aantrekkelijker en mooier! Ik vind vrouwen met behaarde armen zelfs enorm sexy! Of je nu overbeharing hebt op je onderbuik, benen, op je tepels, in je schaamstreek, onderrug,... wat maakt het toch uit?? Je bent niet alleen en ja, er zijn zeker mannen die het niet erg vinden en het zelfs mooi vinden, zoals mij! Ik vind het zalig om die zachte haartjes te strelen.

Moest ik persoonlijk zo een vrouw leren kennen dan zou je toch wel mijn droomvrouw zijn!
Ik heb zelf juist een relatie van 6 jaar achter de rug en mijn ex heeft ook donkere overbeharing op armen en benen, en donshaartjes over heel haar lichaam, wat haar zo aantrekkelijk maakt.
Dus vrouwen, maak er niet zo een probleem van, er zijn wel degelijk mannen die het aantrekkelijk vinden en ik ben zo niet alleen!
Ik hoop dat dit jullie toch wat moed en hoop geeft!

groetjes

Jessica D.
7 januari 2010, 17:04
Dag Janneke,

Je vragen zijn niet vrijpostig hoor. Ik kan me heel goed voorstellen dat je wilt weten waarom je haar hebt op je borsten en wat je daar aan kunt doen. Ik had het zelf ook en het is niet goed voor je zelfvertrouwen. Ik had zelfs baardgroei in mijn gezicht. Het liefst sluit je jezelf dan af van de buitenwereld.

Jij vroeg om cijfers? lees deze quote; "De meest voorkomende oorzaak (70-80% van de gevallen) van hirsutisme is het PCOS" onder het kopje etiologie van hirsutisme (beharing in een mannelijk patroon bij vrouwen)
bron:http://www.ntvg.nl/node/313682/print#LIT1

Het heeft bij mij lang geduurd voordat ik erachter kwam dat ik PCOS (Polycysteus Ovarium Syndroom) had. Ik ben toen het voedingssupplement D-Chiro Inositol gaan gebruiken en dat heeft mijn hormonen toen genormaliseerd.

Weet jij of je misschien last hebt van PCOS? Heb je bijvoorbeeld ook een onregelmatige menstruatie of andere klachten zoals eetbuien?

Laseren helpt heel goed om van je haren af te komen, ik heb mij laten behandelen met een goede laser. Echt een bevrijding kan ik je zeggen.

Groetjes,
Jessica

Flower_
2 maart 2011, 19:15
Ik heb ook last van overbeharing op mijn borstkas die doorloopt richting mijn nek en rondom mijn tepels. Het begon met 3 kleine haartjes die ik wegnam, maar na verloop van tijd begonnen het er meer en meer te worden, ik werd er echt zeer onzelfzeker van. Ik had het er psychisch zeer moeilijk mee. Ik ben zelf nog een jonge meid die momenteel geen relatie heeft. Ik heb dan ook schrik om een relatie aan te gaan , zal hij me wel accepteren zoals ik ben ? Wat zal hij denken wanneer ik het hem vertel, ..
Ik draag zelf sommige kledingstukken niet meer omdat ik het te zichtbaar vind voor de andere mensen..
Ik ben nu aan het informeren voor een behandeling..

Aan Lady, :) .. Ik denk dat we beide met het zelfde probleem zitten.. Ivm met jongens enzo, ..Ik weet er ook geen raad mee , en laseren is geen optie zeiden ze me.

Grtz

Anoalm
7 maart 2011, 19:59
Ik kijk daar nu heel anders naar... omdat ik zelf rughaar heb (had- zeker 70% al minder). Als een jongen je leuk vind, kijken ze daar overheen.