PDA

View Full Version : moeder van 2 kinderen met aa


sassie
28 juni 2005, 21:32
Ik ben sinds november 2004 aa het begon bij een kale plek en het worden er steeds meer.Gelukkig kan ik mijn plekken goed verbergen.Maar ik hoop dat het niet nog erger word.Ik had altijd een hele dikke bos haar. ben bij de dermatoloog geweest in mei en hij kon aan mijn hoofdhuid zien dat het door stress komt.
Ik moet me nu proberen rustig te houden maar dat valt echt niet mee vooral als je voor de spiegel staat,Ben ook weer naar de huisarts geweest en die heeft mij gezegd dat het over gaat maar dat het wel 1 jaar of 2 kan duren voordat mijn haren weer terugkoment.Ik blijf de moed erin houden dat het over gaat.Maar toch is het heel erg moeilijk.Ik ben 30 jaar.wie er met mij wilt praten over aa mag mij gerust toevoegen op msn sg.vale@quicknet.nl
wie heeft er ervaring met hairexetencies bij aa dat wil ik graag doen maar ik weet niet of dat wel zo goed is bij aa.

Juffie Judith
29 juni 2005, 13:39
wie heeft er ervaring met hairexetencies bij aa dat wil ik graag doen maar ik weet niet of dat wel zo goed is bij aa.[/QUOTE]

Hallo!

AA is inderdad hel vervelend. Veel doktoren zeggen dat het wordt veroorzaakt door stress. Dit zou best een van de redenen kunnen zijn, maar vaak is dit in samenwerking met andere zaken.

Je vroeg of iemand ervaring had met hairextencies. Ik heb hier zelf geen ervaring mee. Ik heb echter sinds 3 maanden een pruik. Van te voren heb ik me op verschillende plaatsen laten informeren over mogelijkheden. Zo kreeg ik de mogelijkheid om een haarwerkje te maken dat werd vastgezet aan mijn eigen haar. Dit gebeurt in principe bij hairextencies ook. Deze worden vastgezet aan je eigen haren. Jouw eigen haren zijn echter al zwak en kunnen uitvallen. Door de haren te belasten vallen ze eerder uit. Als je eigen haar dan uitvalt valt het haarwerkje of de extencies ook uit. Daarom heb ik gekozen voor een pruik. deze word niet vastgezet aan mijn eigen haren. Hierdoor krijgen mijn eigen haren rust. En je ziet er niets van. Als ik aan mensen vertel dat ik een pruik op heb geloven veel mensen me niet eens. Misschien is dit voor jou ook een mogelijkheid.

Groetjes Judith.

P.s. trouwens doordat er gaten in het netje van de pruik zitten komt er toch voldoende lucht en zuurstof bij mijn eigen haren.

sassie
21 augustus 2005, 11:28
hallo allemaal.
Effe weer een berichtje om te laten horen hoe het met me
gaat.
Bij mij is de AA steeds erger worden na 3 maanden geleden,
Ik kan het niet meer verbergen zoals de vorige keer.
Ik draag nu elke dag van die verschillende bandanas op me hoofd zodat niemand het kan zien.Ben benieuwd waar dit gaat eindigen,ik probeer me niet
te druk te maken ook al is het heel moeilijk.Ben bij de dermatoloog geweest,
en moet in september 2 keer per week naar het ziekenhuis voor lichtbehandeling.
dus ben heel erg beieuwd of het het werkt.
voor de rest slik vitamine b schijnt goed te zijn vertelde de kapper.
Ik hoop dat me haren snel weer gaan groeien.
willen er mensen met mij msnen voeg me maar toe lijkt me leuk om met jullie
in contact te komen.
liefs

Tiuri
21 augustus 2005, 14:06
Hey sassie,

Wat een toestand zeg, en wat vervelend dat je zo ineens met dit probleem geconfronteerd wordt. Het is denk ik belangrijk om te beseffen dat haar maar relatief is. Als ik het goed begrijp heb je twee kinderen, dat is natuurlijk veel meer waard dan puur dat beetje haar. Ik weet dat het heel moeilijk is om het in perspectief te zien en verwacht ook niet dat je dat in 1x kan, maar gun jezelf hier een paar maanden/jaren de tijd voor. AA is een ziekte die vanzelf over kan gaan maar ook een ziekte die je de rest van je leven kan houden, je zult je daar op de één of andere manier bij neer moeten leggen.

Ik kan je in ieder geval adviseren zo af en toe een bezoek te brengen aan dit forum. Hier kun je met lotgenoten praten en dat kan echt enorm opluchten en je verder helpen. Ook worden hier allerlei oplossingen besproken voor de ziekte, je kunt dan mooi zien waar anderen wel en niet succes mee hadden.

In ieder geval veel sterkte!

sassie
5 september 2005, 22:55
Ik vraag me eigenlijk af of er mensen zijn die jaren geleden aa hebben gehad en die hun haren wel weer terug hebben gekregen ?kan wel een positief verhaal gebruiken nu.Morgen begin ik mijn eerste keer lichttherapie.

sassie
30 oktober 2005, 09:16
Ik ben nu al een tijdje bezig met lichttherapie.Ben afgelopen Donderdag bij mijn arts teruggeweest.De eerste donsharen zijn te zien als ik goed in de zon kijk.Maar ik moet nog 2 maanden doorgaan met belichten.Ik ga nu op zoek naar een pruik.Maar ik vind het moeilijk om zomaar een kapper binnen te lopen.Wie weet een goeie pruikenzaak in Alkmaar?

Juffie Judith
31 oktober 2005, 13:53
Ik ben nu al een tijdje bezig met lichttherapie.Ben afgelopen Donderdag bij mijn arts teruggeweest.De eerste donsharen zijn te zien als ik goed in de zon kijk.Maar ik moet nog 2 maanden doorgaan met belichten.Ik ga nu op zoek naar een pruik.Maar ik vind het moeilijk om zomaar een kapper binnen te lopen.Wie weet een goeie pruikenzaak in Alkmaar?

Ha!

Toen ik op zoek ging naar een pruik vond ik het ook heel moeilijk om te beslissen waar ik naar toe ging. Ik ben nu naar een speciale pruikenzaak gegaan. Aangezien ik in Limburg woon en deze zaak in Roermond ligt, lijkt me dit voor jou wat ver weg. Om achter deze pruikenzaak te komen, ben ik echter op de site van CZ gaat kijken. Hier kun je altijd op, ook als je niet bij CZ verzekerd bent. Op deze site vindt je kapsalons en pruikenzaken waarvan de pruiken vergoed worden door CZ.

Heel veel succes
Groetjes Judith

sassie
14 november 2005, 11:05
hallo allemaal,
Ik ben zaterdag dus naar een kapsalon geweest afgelopen donderdag heb ik uit een boek kunnen kiezen en had een paar pruiken uitgekozen.zaterdag mocht ik er dus 6 verschillende passen.Ik heb er 1 gekozen.Ik dacht dat ik hier wel aan zou wennnen voorheen had ik lang haar en mijn pruik was kort omdat eentje met lang haar teveel onderhoud kost vertelde ze me.Maar ik heb me door die pruik zo vreselijk rot gevoeld ik wil hem niet meer op ik wil gewoon een pruik met wat langer haar en wat lichter.Ik heb net naar die kapsalon teruggebeld maar mijn kaspter was er niet:( .dus ik moet tot woensdag wachten tot ze er wel is.echt balen.

kas
14 november 2005, 13:11
Vervelend voor je meid, dat je haarwerk niet is wat je ervan verwacht. Als jij een haarwerk wil met langer haar dan kan dat altijd hoor! Er zijn zoveel vrouwen met een lang haar haarwerk. Laat dat onderhoud geen issue zijn, jouw gevoel dat je met het juiste haar rondloopt is veel belangrijker!
Sterkte woensdag!
Kitty

ray
16 november 2005, 02:16
Hoi sassie,

hoe gaat het ondertussen met de donshaartjes op je kale plekken? zijn die verder gegroeit?

Probeer positief te blijven en te focussen op andere dingen die je wel gelukkig maken. en als de derma zegt dat het terug groeit dan zou ik daarop vertrouwen aangezien medici absoluut geen valse hoop geven!

sassie
16 november 2005, 19:58
Ik heb effe een vraagje hoe mensen behandeld werden behandeld als men een pruik ging aanschaffen.over wat voor mogelijkheden ze hadden in verschillende soorten pruiken van lang tot kort haar.Ik ben dus bij een kapsalon geweest zoals mijn verhaal hier boven maar die nemen mijn pruik niet terug.Ik wil hem niet omdat ik me er niet prettig in voel.Ik heb vanmorgen gebeld naar die zaak en kreeg een verhaal te horen dat een pruik is te verglijken met een tandeborstel als je daarmee poetst kan je hem niet terugbrengen,en dat is met een pruik ook zo vertelde ze.Ik ben later op de middag daarheen gegaan en ze bleven bij hun standpunt ze willen hem niet ruilen.maar wel wat aan knippen.Maar ik wil gewoon een pruik met lang haar want daar voel ik me veel beter mee.Maar hun adviseren pruik met lang haar vanwege de onderhoud en vanwege snelle slijtage.Wie heeft hier ervaring mee ik kan wel wat advies gebruiken.Ben best wanhopig nu.

kas
16 november 2005, 21:35
Ik vind het hartstikke rot voor je hoe dit nu verloopt allemaal.. Uiteindelijk komt er dan een "oplossing" maar eentje waar jij je niet in kunt vinden.
Mbt reclamaties weet ik niet hoe of wat dit werkt want ik heb geen haarwerk. Wend je op dit forum eens tot salvamia (mannenforum en/of haarwerken) Hij levert haarwerken en kan je zeker van nuttige informatie voorzien.
Heel veel succes
Kitty

sassie
15 december 2005, 19:54
Hallo allemaal
Inmiddels 3 maanden lichttherapie gehad.En mijn haar begint terug te komen op bepaalde plekken.Daar ben ik al super blij mee.Volgende week moet ik weer bij de arts terug komen voor controle.Ik hoop dat hij zegt dat ik mag doorgaan, voorlopig met deze therapie,want ik heb wel het gevoel dat het begint te werken.Ik voel me ook best wel goed.alleen ik heb geen pruik en ik weet niet of ik daaraan kan wennen.Ik draag nog steeds doekjes om me hoofd.Van de week stond ik op het schoolplein van de kinderen,toen kwam er een onbekende naar me toe en begon te slijmen tegen me omdat ze het idee had dat ik ziek was.Doet me best wel wat dat veel mensen gelijk denken dat je ziek bent.Terwijl dat helemaal niet zo is.

isis
16 december 2005, 14:38
Hoi Sassie!


Ook ik ben op een paar plekken na helemaal kaal en draag ook geen pruik. De jeuk is te erg om een pruik te verdragen. En op het schoolplein van de kinderen wordt ik ook vaak met mensen geconfronteerd die vriendelijk naar me knikken terwijl ik ze helemaal niet ken. Soms heb ik een petje op en soms gewoon niets maar het blijft voor andere mensen moeilijk te bevatten dat je er zo uitziet en dat je niet ziek bent dus ik begrijp jou reactie heel goed!! Het is niet altijd even prettig dat ze je niet gewoon als vrouw zien, maar als iemand die iets mankeert.
Ben wel heel blij voor je dat de licht therapie aanslaat en hoop dat je er mee door kan gaan!

Groetjes Isis

sassie
21 maart 2006, 21:15
Hoi allemaal
Ik ben vandaag weer naar mijn arts geweest en heb nu 6 maanden lichttherapie eropzitten.Mijn haar is op bepaalde plekken wel weer teruggekomen maar mijn dermatoloog was niet erg tevreden hierover.Ik moet stoppen met de lichttherapie.Ik krijg nu een nieuw medicijn neoral,ik heb hier wat over gelezen op het haarweb maar ik heb gelezen dat de bijwerkingen heel erg kan zijn.Al heb ik het er wel voor over om dit medicijn te gaan proberen.Ik moet hiervoor 1 keer per week mijn bloed laten controleren en mijn bloedruk bij de huisarts.Dit medicijn schijnt het beste te werken bij aa vertelde mijn dermatoloog want hij had contact gehad met dokter broersma.dus ik vind het best spannend.Meer ervaring hier over hoor ik graag.Intussen zijn mijn wimpers uitgevallen en mijn wenkbrauwen ook.:mad:

Marit
22 maart 2006, 08:19
Je kunt beter 'n haarwerk op maat laten maken. Mijn eerste pruiken waren ook confectierommel, maar daar wordt je inderdaad niet gelukkiger van.

Hebben je kinderen ook AA omdat je vermeld dat je moeder bent?

kas
24 maart 2006, 10:21
Neoral kan idd voor nogal wat bijwerkingen zorgen en het een niet ongevaarlijk middel. Realiseer je dat je het zult moeten blijven gebruiken, om als het aanslaat je haar te behouden.
Ondanks dat velen (ook artsen) hem zien als "DE haarspecialist, staat
Dr Boersma staat niet zo erg goed bekend, althans op dit forum.
Kitty

heleen65
24 maart 2006, 17:06
hey sassie,

Ik weet niet of je nog op zoek bent naar een haarwerk, maar in Den Helder zit een hele goeie ( en lieve ), die er alles aan zal doen zodat jij gelukkig met je haarwerk zal zijn , wat je dan ook kiest, en zodat je m ook zal dragen, want das dan toch uiteindelijk wel de bedoeling he, als je er dan toch 1 aanschaft....;)

Groetjes en sterkte heleen