PDA

View Full Version : HELP Ik ben het zat!!


Maybee
6 juli 2005, 03:19
IK BEN HET echtttttttt ZATTTTTTT !!!!!!!!

ik ben 16, en heb al sinds een paar jaar last van overbeharing...

ik schaam me eigen kapot en voel me niet op mijn gemak.

ik zwem al 3 jaar niet meer. heb last van haartjes op mijn onderrug op mijn buik en bij mijn gelaat.

ik kan er echt niet mee omgaan, en vind het moeilijk te acepteren.

ik word er echt gek van en ik kan en durf veel dingen niet te doen door mijn overberharing.

Ik ben naar het ziekenhuis geweest voor een bloedtest, er word gekeken of ik een hormoonstoornis heb. en als dat zo is gaat er een laserbehandeling plaats vinden. Maar ik weet niet of ik hier wel aan moet beginnen.

Een aantal kennissen hebben dit ook gedaan en hebben nu meer haar dan voor de behandeling. ze scheren dagelijks hun gelaat.

Dus ik ben bang dat het zelfde bij mij gaat gebeuren.

ik weet echt geen raad.. ik moet altijd delen van me lichaam verbergen omdat ik me schaam en niet op me gemak voel..

Ik hoopp echttttttttt dat er ooitttttt een oplossing komt voor ons probleem want het is echt een zwaar probleem en ik begin onderhand depressief te worden door dit probleem.....

Ik hoop dat jullie reageren en me tips kunnen geven .. :(:(:( want ik houd het niet langer meer vol..

chouke
6 juli 2005, 22:02
Beste Maybee, toen ik je berichtje las (en vooral het uur waarop je het verstuurde) spetterde de schreeuw om hulp van het scherm! Ik voelde me een beetje verplicht om je een hart onder de riem te steken. Al zal dit wat ik te zeggen heb je niet veel wijzer maken. Gewoon : Niet wanhopen meisje ! Wacht misschien gewoon eerst het resultaat van je onderzoek af voordat je gaat panikeren over laserbehandeling of niet. Als je dan het resultaat bij de dokter krijgt, praat dan met hem over je angsten i.v.m het laseren en zo. Ikzelf kan je geen tips geven . Veel peptalk heb ik niet voorhanden (ben wat ziekjes vandaag) . Ikzelf heb nog nooit een behandeling ondergaan (of durven ondergaan) en ik heb ook wel af en toe een dipje maar dat is gauw voorbij(ben een enorme 'positivo'). Zoals ze bij ons zeggen "hou je aan het gras!!"(hou je taai),zie het vooral niet te donker in,en probeer positief te blijven. Blablablablabla, ik wil hier niet de psycholoog of zo uithangen. Gewoon even zeggen : KOP OP MEID!! En ik hoop voor je dat je veel reacties krijgt met tips!!!:shiny:

ycelik
7 juli 2005, 01:08
Haha ik ben als jongen heel erg zeker over mijn lijf het is redelijk gespierd en alles maar ik ben ook over de borst erg behaard en ook wil ik liever niet zwemmen waar ik veel meisjes tegenkom die ik dan leuk vind.
Ik kan me helemaal met je inleven maar ik was al 14 en ik liep behaard rond , en ik denk zeker wel dat alle meisjes gewoon uit je klas denken van iejuuuw was dat dan, terwijl vrouwen 20-30 weer het minder erg zouden vinden, tenminste dat heb ik gelezen(het hele meisjes willen jongens en behaard betekend mannelijk en vrouwen liever behaarde mannen omdat die weer mannen symboliseren in plaats van jongens, tuurlijk smaken verschillen).
Ik wist niet wat ik moest doen schoor het maar toen leek het wel dikker en erger en stoppels.
Nou jah dan maar veet ontharingscreme, heeeej das easy, ook weer stoppels en snelle teruggroei.
Wacht eeens effe harsen , super man blijft lang weg , groeit naarmate je vaker harst dunner, maaaaar het doet onwijs pijn , blijft altijd wel 10 haartjes hier en daar hangen per gebied wat je dus eruit moet plukken of harsen.
En het duuurrt zo lang bij mij, zit er ook aan te denken om het te laseren maar aan de andere kant vindt het wel mooi en past wel bij mij.
Maar ik vindt het zo irri , qua reacties van de dames, en je fitnes resultaten zijn verborgen achter de haren.
Als meisje zijnde lijkt me helemaal klote , maar je moet er of mee leren omgaan of weg laseren/harsen/scheren etc..
Zelfs bij vrouwen hoeft beharing niet lelijk te zijn, ook al doet de maatschappij ons denken dat vrouwen haarloos moeten zijn.
Maar veel succes ermee ik denk dat er ervaren hirsutisme vrouwen op deze forum zijn die echt er allles van af weten.

irenebrug
7 juli 2005, 01:50
Hallo maybee,

Ik kan me heel goed voorstellen hoor dat je je onzeker voelt. Dat heb ik ook.

Betreft behandelingen: Bij mij vielen alleen dikke zwarte haren uit. Dunne of lichte haartjes pakken zeer slecht. Als dit dus bij jouw aan de hand is heb je waarschijnlijk gewoon pech, en kan je het inderdaad wieweet beter niet scheren. Ze zeggen dat het niks uitmaakt of je het wel of niet scheert, en velen meningen zijn hierover al de revue gepasseerd...

Wanneer je eventueel meer info over (IPL) behandelingen wilt kan je altijd een prive berichtje nog sturen. Ik zit regelmatig mee te lezen in deze hirsutisme groep.

sterkte!

Remko.

kevin
7 juli 2005, 21:15
Waarom gebruik je geen mesje op alles glad te scheren? Of zeg ik nou iets stoms.

Marte
18 juli 2005, 18:57
Waarom gebruik je geen mesje op alles glad te scheren? Of zeg ik nou iets stoms.

lieve schat, als je een mesje gebruikt om alles glad te scheren zie je binnen een paar uur stoppels, bij mannen wordt dat geaccepteerd, maar voor vrouwen is dat inderdaad not done, dus dat betekent dat je minstens drie keer per dag je gezicht, of iets anders, staat te scheren, en dat werkt gewoonweg neit(altijd).

EN wat betreft de hulpkreet; ik zwem al 8 jaar niet meer, ik heb altijd een hand voor mijn mond(snor) en mijn haren volledig in mijn gezicht, sta minstens een meter van iemand af, heb altijd lange kleren aan, en soms t-shirts met een vestje erover of zo. probeer de zon zo veel mogelij kte vermijden aangezien je de haren dan beter ziet, .... dus ik herken het, helaas, volledig. Allen zij nde plaatsen die je nu benoemt bij veel vrouwen wel (wat) behaard. Alleszins veel succes met je zoektocht en acceptatie, etc. (laserEPL heeft bij mij niets geholpen, mr ik heb dan ook blonde haren)

heel veel succes (ne probeer het een zeer goede vriend(in) te vertellen zodat je niet alleen staat en er af en toe met iemand over kan praten.-)

xxx marte

Maybee
20 juli 2005, 14:17
bedankt voor jullie reactie mensen maar ik zit er echt nog steeds mee..
ik heb het gevoel dat ik steeds meer haartjes krijg :S
ik durf de laserbehandeling niet aan..ik voel me eigen gewoon vies en ongemakkelijk.kan er niet meer tegen en wat betreft scheren.. dat makt het alleen maar erger. ik ben zelf best ligtgetint en heb redelijk donkere haartjes. als ik dit scheer komt het pikzwart terug..
ik had een vraagje.. die reclamespotjes over creme.. die je me opsmeren wat ervoor zorgt dat de haartjes verdwijnen.. zou dat egt waar zijnn..

lis
21 juli 2005, 17:00
bedankt voor jullie reactie mensen maar ik zit er echt nog steeds mee..
ik heb het gevoel dat ik steeds meer haartjes krijg :S
ik durf de laserbehandeling niet aan..ik voel me eigen gewoon vies en ongemakkelijk.kan er niet meer tegen en wat betreft scheren.. dat makt het alleen maar erger. ik ben zelf best ligtgetint en heb redelijk donkere haartjes. als ik dit scheer komt het pikzwart terug..
ik had een vraagje.. die reclamespotjes over creme.. die je me opsmeren wat ervoor zorgt dat de haartjes verdwijnen.. zou dat egt waar zijnn..


Hi Maybee,

ik begrijp wat je voelt, was zelf ook vroeg met haargroei, vooral op mijn benen - ik ben vrij wit en de haren waren zwart, lang en krullend, alsof mijn schaamhaar doorliep tot mijn enkels om het even gechargeerd te zeggen. Vrij lang heb ik daar ongelukkig mee rondgelopen en later kreeg ik ook nog eens haar in mijn gezicht; ook daar liep ik mee rond vanuit 't idee dat er niets aan te doen was.
Uiteindelijk ben ik bij een dermatoloog beland die hetzelfde onderzoek gedaan heeft, maar mijn hormoonhuishouding is normaal: pech dus.

Het beste advies dat ik je kan geven is dit:
Neem contact op met mensen die er veel vanaf weten.
Het ergste is als je in stilte en in je uppie hieronder lijdt.

Ik heb lang mijn benen geharst wat een redelijke oplossing is voor een aantal weken haarvrije benen, maar ik vond 't pijnlijk. Voor mijn gezicht ben ik door een huidtherapeut behandeld met electrische ontharing, maar dat leverde niet genoeg op en vond ik zelf ook pijnlijk, hoewel je dat wel tegen kunt gaan enigszins met verdoving met een zalfje vooraf. Via een andere dermatoloog ben ik ook nog een blauwe maandag bij een duur instituut met laser oid behandeld maar die mensen sloten de tent van de een op andere dag, waren enorm duur en niet erg aardig.

Uiteindelijk ben ik via deze website trouwens, terecht gekomen bij Korpos (http://www.korpos.nl/) in Den Haag. De eigenaresse kent het probleem van ongewenst haar uit eigen ervaring en is zowel bedreven in wat ze doet als meelevend.

Ze werkt met een ontharingstechniek met lichtflitsen (nieuwere/andere versie als laser), en bij mij slaat het erg goed aan.
Als ik eerder begonnen was had ik me een hoop leed kunnen besparen.

Kortom, ik raad je aan gewoon eens met haar te bellen en een afspraak te maken. Alleen al hoe zij meeleeft en op de hoogte is van alle échte mogelijkheden maakt dat ik me een stuk beter voel.
en dat het werkt natuurlijk :)


Oh en ook belangrijk: ik schoor mijn gezicht en benen niet vanuit 't idee dat dat de groei bevorderde. Dat blijkt niet waar te zijn. De haartjes vóelen stoppeliger aan , maar dat komt omdat nieuwe haartjes aan de toppen nu eenmaal smaller zijn dan de afgeschoren haar die immers in het midden is doorgekapt.
Je hoeft dus niet (bv in gezicht) ongeschoren rond te lopen met lange 'lokken' :)

En voor je aan de lichtflits behandeling beginnen zou, mag je een tijd niet geharst hebben, dus houdt daar rekening mee.

Succes!


PS overigens wordt in flitsende brochures vaak gesteld dat lichtflits en laser pijnloos zijn, maar dat is niet mijn ervaring. ik vind het beslist niet leuk en moet altijd doorbijten, maar op den duur hopelijk kale benen maakt 't de moeite waard

PS2 zalfjes, zelf electrisch ontharen is allemaal onzin. ze halen de haartjes even weg maar beslist niet permanent - dus om je teleurstellingen en geld te besparen zou ik met wat ik nu weet direct naar bv korpos gegaan zijn.

Blue-D
22 juli 2005, 22:54
bedankt voor jullie reactie mensen maar ik zit er echt nog steeds mee..
ik heb het gevoel dat ik steeds meer haartjes krijg :S
ik durf de laserbehandeling niet aan..ik voel me eigen gewoon vies en ongemakkelijk.kan er niet meer tegen en wat betreft scheren.. dat makt het alleen maar erger. ik ben zelf best ligtgetint en heb redelijk donkere haartjes. als ik dit scheer komt het pikzwart terug..
ik had een vraagje.. die reclamespotjes over creme.. die je me opsmeren wat ervoor zorgt dat de haartjes verdwijnen.. zou dat egt waar zijnn..

Beste Maybee,
Ik begrijp hoe je je voelt..zo voelde ik me al sinds mijn 13e ongeveer en liep vaak rond met bedekte benen en armen en haar over mijn gezicht zodat mensen mijn behaarde gelaat niet zien. Maar paar jaar terug kwam ik erachter dat het nergens voor nodig was. Ik wist niet hoe ik met mijn situatie moest omgaan omdat ik ervoor alleen stond, ik durfde ook niet naar een arts te gaan en dat is niet goed.

Als de huisarts je niet helpt/begrijpt, vraag om naar een specialist te gaan. En als die niet goed is of je wordt niet serieus genomen, zoek dan een ander. En met je moeder of iemand die je vertrouwt erover praten helpt. Misschien niet om je situatie op te lossen, maar meer voor een opluchting en steun. Het is belangrijk om te ontdekken wat de oorzaak hiervan is. Want dan weet je wat je het beste kan doen om er vanaf te komen.

Praktische tips: Ik word met laser behandeld in een ziekenhuis lasercentrum sinds een jaar. Het gebied op mijn gezicht wat behandeld is, is heel goed nu! De verzekering vergoedt de kosten ook. De haartjes komen heel dun en gespreid terug en zijn heel makkelijk te verwijderen eens in paar weken. De oude situatie was dikke zwarte haren op een blanke huid die iedere dag verwijderd werden. Let goed op dat je niet bij een vage lasercentrum komt want die zijn er ook. Of ‘specialisten’ die geen verstand van hebben. Want dat kan nog erger worden dan de overbeharing zelf. Een erkende instituut is vaak veiliger dan anders.

Voor de gebieden die niet behandeld zijn gebruik ik Velvet Touch van de Etos/Kruidvat. Een soort schuurpapier voor het lichaam. Het voordeel hiervan ten opzichte van scheren is dat de huid heel glad wordt, en je ziet geen zwarte punten zoals bij scheren. Is ook voor de benen en armen te gebruiken.

Ik wens je veel sterkte en succes en rust ook want met een koel hoofd zie je vaak meer mogelijkheden en oplossingen!

alone
16 augustus 2005, 23:10
Ik reageer aan de late kant, maar ik wilde toch nog even ingaan op dit bericht. Ik ben een meisje van 17 en heb ook last van overbeharing en daarbij ook nog eens een veel te gevoelige huid. Het betreft vooral mijn gezicht, borsten, buik en bikinilijn. Het is iets wat me onzeker maakt. Mensen zullen er niet gauw iets vervelends over zeggen, maar ik weet maar al te goed dat ze het zien. De ene keer kan het me niet veel schelen en ga ik vrolijk door, maar een andere keer wend ik mijn blik af.
De haren in mijn gezicht bleek ik, aan scheren in mijn gezicht wil ik niet beginnen vanwege stoppelvorming en het stugger worden van haren. Mijn bikinilijn scheer ik of ik gebruik ontharingscreme. Dit laatste is goed voor een dagje. Hierna krijg ik zoveel irritatie dat ik me niet meer fatsoenlijk kan vertonen; rode, pijnlijke bultjes zitten overal. Mijn gezicht is natuurlijk ook een probleem. Bleken houdt het tot nu toe redelijk bij, maar toch zie je de haren goed zitten.
Mijn bikinlijn is inmiddels een aantal keren gelaserd. Het is absoluut minder, maar ik moet me nog steeds scheren en dat veroorzaakt nog steeds irritatie. Mijn gezicht moet ook worden behandeld. Het probleem hier is alleen dat na de 'proefbehandeling' ook veel irritatie ontstond en daar loop ik liever niet voor lange tijd mee rond. En daarbij vergoedt de verzekering helemaal niets.

Ik ben altijd terughoudend naar anderen toe. Maar ik begin me steeds meer te verzetten tegen mijn probleem. Bij het sporten douche ik gezellig met iedereen mee. Niemand is perfect, denk ik dan maar. In plaats van een badpak, heb ik een bikini gekocht. En misschien wel de grootste overwinning: ik heb besloten een opleiding te volgen waarbij ik én veel sociaal contact met anderen moet aangaan én me veel 'bloot' zal moeten geven tegenover anderen. Nu maar hopen dat dit ook goed zal uitpakken. En dat is ook de beste tip die ik jou kan geven Maybee: probeer je er zo min mogelijk van aan te trekken, hoe moeilijk dat soms ook is.

Wel fijn trouwens dat jullie de site alleen voor members toegankelijk hebben gemaakt; het is toch niets iets wat ik aan de grote klok wil hangen ;)

Marte
22 augustus 2005, 17:00
Hallo alone,

eerst even laten weten dat wat jij vertelt heel veel mensen op dit forum hebben en voelen. Ik ga al jaren niet meer zwemmen anders zou ik eerst mijn rug, mijn buik,bikinilijn, benen en gezicht moeten ontharen en dat kost me te veel (moeite). Dus dan maar niet.

Wat je gezicht betreft, zou ik , als ik jou was, toch die laser doen, als je er een gschikte haarkleur voor hebt. Tenslotte ben je nog jong en daar kun je het beste niet te lang mee rondlopen als je er zo'n last van hebt, want je verliest een groot gedeelte van je leven door de schaamte. Wat die gevoeligheid betreft, mss helpt t veel te scrubben en rescueremedy creme te gebruiken van bach bloesems (is een verzachte ontstekingswerende creme die bij een paar mensen die ik ken toch goed hielp. ) Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik eveneens een extreem gevloelige huid heb, met alle gevolgen vandien, en dat is eveneens de reden dat ik zo min mogelijk probeer te ontharen. Laat je in ieder geval niuet te veel leiden door de schaamte en probeer er iets aan te deoen als die mogelijkheid er is.

veel succes.!

Dududileri
18 maart 2008, 00:54
Laat jezelf lekker harsen
Ik ben nu inmiddels 18
Heb ook last van overbeharing op rug en buik.. Ik zwem alleen tijdens de vakantie.. Maar daar gaat een hele voorbereiding vooraf.. Ik laat ik eerst mijn buik eppileren met eppileer automaat en mijn rug + armen harsen bij een specialist. Ik weet ook niet wat ik anders moet

LunaPrincess
26 januari 2010, 17:40
Hoi mensen,
Ik weet het niet zeker maar volgens mij ben ik de jongste van deze site...
Ik heb last van overbeharing. Ik wordt er nog steeds mee gepest:crybaby: ik ga nu niet mijn hele autobiografie vertellen. ik ga mijn leeftijd niet zeggen omdat ik dat liever niet wil.... Ik ben te jong om te laseren (denk ik...), en ik denk dat mijn moeder dat ook niet leuk vind. Miss willen jullie weten hoe ik op deze site ben gekomen. Ik was gewoon aan het leren voor een proefwerk voor morgen en ik keek gewoon naar mijn armen en dacht na waarom ik zoveel haar had op mijn arm en ging op het internet op zoek naar een antwoord. Ik vond eerst gewoon sites waar mensen een beetje haar hadden en er zo'n probleem van maakte (ik dacht bij mijzelf ''heb je mijn armen nog niet eens gezien?!). En toen vond ik op een site dat hirsutisme sommige vrouwen hadden en dat waren dezelfde dingen die ik ook heb. En toen kwam ik op deze site... ^_^. Maar als er mensen zijn die denken dat ze ook heel jong zijn, willen die dan een mail naar mij sturen??
Ik hoop dat ik antwoord krijg.... Hebben mensen nog tips voor mij hoe ik het gepest kan stoppen>??

groetjes LunaPrincess :)

Shoegal
27 januari 2010, 18:52
Hoi LunaPrincess,

Ik wilde toch even reageren op je berichtje omdat ik zelf nog goed weet hoe het was om geconfronteerd te worden met haargroei :(
Heb je er wel eens met je moeder over gepraat? Ik weet nog dat ik me bewust werd ervan dat het bij mij wat meer was dan bij anderen en toen heb ik nog heel lang getwijfeld of ik het tegen mijn moeder wilde zeggen. Uiteindelijk heb ik het gezegd en ze begreep het, ondanks dat ze zelf twee haren op haar benen heeft en het daar dan ook echt mee gezegd is. Ze begreep het niet alleen, maar hielp me ook.
Tijdens je puberteit verandert je hormonale huishouding, je lichaam wordt volwassen. Laseren is daardoor niet aan te raden op zo een leeftijd.
Je kunt harsen overwegen. Het doet pijn, maar naarmate je het vaker doet is de pijn steeds minder, gaat het steeds sneller en duurt het steeds langer voordat je het weer opnieuw moet doen.
Je kunt de haartjes ook bleken met een creme. Ik doe dat in mijn gezicht en op mijn armen. Wees wel altijd heel voorzichtig met zulke cremes en probeer ze altijd op een heel klein stukje huid uit, voor je het ergens anders op smeert, het kan namelijk zijn dat je huid er niet tegen kan (het is ook niet echt goed voor je huid).
Scheren zou ik afraden, dat geeft stoppels en daardoor lijkt de huid op schuurpapier. Daarnaast ben je er uiteindelijk dagelijks mee bezig.

Wat betreft het pesten, daar kun je op verschillende manieren mee omgaan. Zorg altijd je sterk in je schoenen staat, of dat het daar in ieder geval op lijkt. Als opmerkingen je niet (lijken te) deren, dan is het al snel niet meer interessant om die opmerkingen te maken.
En het allerallerbelangrijkste dat je moet onthouden is dat niemand van die mensen perfect is. Iemand anders pesten is hun manier om de aandacht van henzelf af te leiden. De beste manier is negeren. Als je erop reageert, geef je ze voer voor meer.

Moondy
1 februari 2010, 13:27
Hi, ik ken het probleem, bij mij is het genetisch. Maar ik ben dus begonnen met laseren, en ik moet zeggen dat het veel beter gaat het is wel zo dat het iets meer dan 6 behandelingen kunnen zijn, maar goed daar had ik het wel voor over.

Bij mij hebben ze de light sheer diode laser gebruikt. Mischien is dat ook wel iets voor jou???

Ik hoop dat ik je hiermee heb kunnen helpen.

gul75
2 februari 2010, 12:56
Hi,
Ik zou niet van te voren van uitgaan dat je na 6 behandelingen klaar bent.

Ik heb er veel langer over gedaan en nu heb ik dus na mijn 2 zwangerschappen weer veel last van. Dus ik ga nu weer beginnen met laseren.
En ik zou wel willen hopen dat ik na 6 behandelingen klaar ben. Maar ik verwacht van niet.

Mariken
3 februari 2010, 11:10
Kijk ook eens naar klinieken/salons die de Soprano diodelaser gebruiken (voor alle haar-en huidtypen te gebruiken). Deze laser kan meer energie leveren dan de Lightsheer!

Mariken
3 februari 2010, 11:12
Hi,
Ik zou niet van te voren van uitgaan dat je na 6 behandelingen klaar bent.

Ik heb er veel langer over gedaan en nu heb ik dus na mijn 2 zwangerschappen weer veel last van. Dus ik ga nu weer beginnen met laseren.
En ik zou wel willen hopen dat ik na 6 behandelingen klaar ben. Maar ik verwacht van niet.


Gemiddeld aantal behandelingen om een haarreductie van 85 tot 95% te realiseren kost gemiddeld 5 tot 8 behandelingen. Zoek naar een kliniek met echt een goede laser (Soprano)....soms zijn mensen na 3 behandelingen al klaar!


Less is more nijmegen