PDA

View Full Version : op vakantie


jackie
22 juli 2005, 16:28
Hallo allemaal,

We zijn net terug van vakantie in Turkey. Leuk gezellig, warm etc. Rondlopen met een pruik als het 40 graden is, is erg hot. Gelukkig had mijn vriendin wat sjaaltjes gemaakt die uitstekend combineerden met mijn badpakken. Als we aan het zwembad zaten had ik een sjaaltje om en ook een zonnehoed. Werkte echt perfect. Totdat we naar een waterpark gingen. Aangezien dat ik toch niet van de glijbaan afging of zo, (bekkenistabiliteit)had ik mijn pruik nog gewoon op mijn hoofd. Terwijl ik sta te wachten totdat mijn dochtertje van de glijbaan afgeroetst kwam, komt er een volwassene eraf. Ik sta ruim 15 meter van de kant af en theoretisch zou je niet nat kunnen worden. Ik dus wel :confused: Pruik, kleren alles was nat. Badpak dus maar aangetrokken en ook mijn sjaaltje etc. opgezet. En dan komt het. Het zwemwater daar, maar ook in ons hotel is niet zoals hier, beetje zoutig etc. Pruik had ik opgeborgen in mijn zwemtas. Toen we op de hotelkamer kwamen, stonk ie dus ook, en was ie dus nog steeds vochtig, klammig. Het leidingwater is niet om te drinken maar ook niet echt lekker om iets mee te wassen. Beetje zoutig etc. Dus wij een 5 literkan water gekocht en zo goed als kwaad de pruik gewassen. Geen stop aanwezig (washandje ingestopt maar werkte ook niet) dus hij kon niet weken. En toen moest ie dus nog droog worden!!!! NOrmaal thuis was ik hem, en laat hem snachts drogen, maar aangezien dat we uit eten gingen (3 uur later) en ik me niet happy zou voelen met een sjaaltje etc. in een restaurant, kwam mijn man op het lumineuze idee om de pruik te laten drogen voor de airconditioning. Handbagekoffer op het bed gezet, handvat omhooggezet en daar de pruik opgezet. Binnen een uur was ie droog, en ik helemaal gelukkig.

Je maakt wat mee als pruikdrager hoor. Eigenlijk was het best wel grappig hoor, maar niet toen ie dus nog niet gewassen was, en ik ook niet wist hoe het resultaat zou worden. Het is thuis allemaal zo vanzelfspreken, en denk ik er niet eens over na, maar in Turkey dus wel.
Want kan bijv. een pruik tegen het zeezout. De zee was nogal erg wild en hoge golven, met pootje baden werden dus niet alleen je voeten nat maar ook je haar. (manlief heeft dit even uitgeprobeerd)
Hoe reageert een pruik op de hitte,(de vezels)?

Dit was even mijn vakantieverhaal in een notedop.

groetjes Jackie

ycelik
22 juli 2005, 17:33
Oow turkije wat mis ik het :( kan er dit jaar neit naar toe damnnnnn.
Ik vind het een super land, maar jah in ieder geval het water is erg zout daar en stinkt ook heel erg.
Maar het moet ook goed voor je zijn want het "scrubt" alle dode cellen en zo weg.

Juffie Judith
22 juli 2005, 20:08
Ha Karin!

Fijn dat je het zo leuk hebt gehad in Turkey. Ik weet niet wat voor een soort pruik je hebt, van echt haar of van synthetisch haar. Ik zelf heb synthetisch haar. De mevrouw waar ik mijn pruiken haal vertelde mij dat ik hier gewoon mee kan zwemmen. Ik heb het maar even in bad uitgeprobeerd maar hij blijft echt goed zitten. Natuurlijk niet als je echt gaat duiken, maar zelfs dan blijft hij vrij goed op zijn plaats. Ze vertelde me wel dat ik mijn pruik direct daarna moest wassen.

Omdat ik vaker het probleem had, dat ik niet genoeg tijd had om mijn pruik te wassen heb ik een tweede pruik gehaald die precies hetzelfde is. Nu wissel ik de pruiken dus gewoon af. Aan gezien mijn pruik 150 euro koste kon ik van mijn vergoeding twee pruiken betalen en had ik nog geld over. Het is maar een tip.

Nog veel vakantieplezier hier in Nederland.

Groetjes Judith:cool:

Tinn
31 juli 2005, 20:05
hojj,
ik ben net terug van twee weekjes naar onze belgische kust, we hebben slecht weer gehad, en dus niet op strand geweest..been daar wel één keer gewoon gaan zwemmen in een zwembad, en daar heb 'k m'n badmuts op gezet...
dat was eigenlijk de eerste keer dat ik ging zwemmen sinds ik mijn pruik heb..enkele maanden geleden zou ik dat zelfs niet gedurven hebben (ook niet met badmuts) maar daar aan zee, niemand kent me, dus heb ik het maar gedaan..ik heb niet echt het gevoel gehad dat iedereen naar me keek, alhoewel, ik was de enige in het hele zwembad met badmuts..dus viel eigenlijk wel op..
Ik vond zelf dat je het in die badmuts heel erg hard zag dat ik geen haar heb..

ook op het appartement..we zitten elk jaar op hetzelfde appartement (zonder gordijnen) en vlak over ons was nog een appartement, en die konden dus eigenlijk gewoon binnenkijken..vorig jaar (het eerste jaar met pruik naar de zee) liep ik bijna de ganse dag met m'n pruik rond..maar dit jaar kwam ik op het appartement en het eerste wat ik deed was mijn pruik afzetten..het kon me op die moment niet schelen of ze me zagen of niet..ze kennen me toch niet dacht ik weer :)
ik stond zelfs op het terras zonder pruik, wat ik hier thuis NOOIT zou doen..ik heb me ginder aan zee vrij en gelukkig gevoeld :)

wat zo'n vakantie niet aan je kan veranderen..ale ik bedoel, wat je op vakantie toch anders doet dan thuis..

ik zou hier thuis nooit of nooit zonder pruik op het terras gaan staan...

ook mijn broer en schoonzus zijn enkele dagen bij ons komen logeren..maar mijn schoonzus had me nog nooit zonder pruik gezien, heb ik nachten van wakker gelegen..ik was bang voor haar reactie, of ze anders tegen me zou doen ... maar het is allemaal heel erg goed meegevallen, ze deed normaal tegen me, en haar reactie was héél POSITIEF!

ben heel erg gelukkig nu, en sinds twee maanden geleden beginnen er weer kleine haartjes op m'n hoofd te groeien, de huidsspecialiste noemde het 'eilandjes'. Heb nu ook een zalfje meegekregen voor m'n wenkbrauwen, wat het zgroeien zou stimuleren..dat zalfje noemt 'elidel' heeft iemand dit al een gebruikt, zo ja, werkte het?

Jackie,
ben heel blij dat je zo'n leuke vakantie hebt gehad..en dat het zo goed mee was gevallen sjaaltjes/pruik :)

ale, allemaal veel succes en sterkte!!

dikke kus,
Tinn

jackie
1 augustus 2005, 15:49
Hoi Tinn,

Ik vind het maar wat knap dat je met badmuts op bent gaan zwemmen!!!!!!
Mijn complimenten!!!

Ik durf het nog niet hoor. Alhoewel, eigenlijk moet het er nu binnenkort van komen. Ik zit namelijk in een revalidatieprogramma voor mijn rug, bekken etc. en daar is mij ook geadviseerd om te gaan zwemmen. Tot nu toe heb ik de boot afgehouden, maar binnenkort gaat het gebeuren. Niet hier in het gemeentelijk zwembad, maar in een zwembad bij een sporthotel. Mijn vriendin gaat ook mee en die is solidair met mij en zet dus ook een badmuts op. Nou alleen nog eentje kopen. Ik heb er nu eentje geleend van mijn tante, maar die ziet er wel heel absurd uit :o Zo'n eentje met ruches etc. (mijn tante is ook bijna 65, vandaar dit model denk ik ;) )

Ik denk dat het grote probleem is dat wij altijd denken dat iedereen naar ons kijkt, en misschien is dat wel, maar doe je dat zelf ook niet, als je iemand ziet die iets raars, of zo heeft. Je kijkt dan een keer en dat was het.
En wij (tenminste ik) denken dan meteen, van O ZE ZIEN IETS AAN MIJ!!!

Fijn Tinn dat er weer wat haargroei is, ik hoop dat het doorzet.

Groetjes Jackie

Tinn
1 augustus 2005, 21:00
Hoj Jackie,

Wat fijn voor je dat je vriendin mee gaat zwemmen en ook een badmuts op zet..

Laat je weten hoe het was geweest (als je gegaan bent)??

Liefs en dikke Kus!:D
Tinne
..x..