PDA

View Full Version : shampoo etc


robert
21 oktober 2001, 09:57
Ik heb het haarwerk een week. Blijft aanvoelen als stro alhoewel het er heel goed uitziet. Bij ' specialist' vertellen ze mij hun shampoo te gebruiken. Vind ik gek. Tot nu toe vermijd ik wel mijn gewone shampoo. En als noodgreep gebruik ik L'oreal stylingwax om ' stro' tegen te gaan, hetgeen lijkt te gaan lukken.
Wie kan hier iets over zeggen, welek shampoo etc (andere middelen) gebruiken jullie?

Chris
22 oktober 2001, 10:13
Hoi Robert,

Je zegt dat het aanvoelt 'als stro', maar dat het er wel goed uitziet. Het ziet er dus niet droog en dor uit, aangezien het wèl aanvoelt als stro?

Kun je vertellen wat voor een soort haarwerk je hebt? Echt haar, synthetisch haar of een combinatie daarvan? Ik heb altijd problemen gehad met volledig echt haar, vooral ook inderdaad dat ik vond dat het haar vaak 'droog en dor' was. Echter, voor het eerst in jaren kwam ik er afgelopen maand -per toeval- achter dat het zo te zien veel beter was om mijn haar niet meer met warm/heet water te wassen, maar met koud/lauw water....

Hoe droog jij je haar? Met een föhn? Dit is ook een belangrijke factor.
Verder gebruik ikzelf een eenvoudige shampoo en conditioner, inderdaad ook van de haarspecialist. Maar ik heb me altijd afgevraagd waarom het zo noodzakelijk is om persé die produkten van de specialist te gebruiken. Is nou echt niet mogelijk om gewoon voor 2 gulden vijfendertig je shampoo bij het Kruidvat te halen?

Veel succes toegewenst,

Chris.

robert
22 oktober 2001, 17:05
Het haarwerk is van 100 % echt haar. Ik was het met shampoo 1 keer per week. Meestal was ik er rondom. Dan gebruik ik gewone shampoo. Ik fohn eigenlijk alleen mijn eigen haar omdat ik de rest liever niet volledig nat wil laten worden omdat het erg lang duurt voor het droog is, dat is ook de enige reden.

Chris
22 oktober 2001, 19:35
Hoi Robert,

Hoe bedoel je, 'Meestal was ik er rondom'? Je bedoelt dat je haarwerk permanent bevestigd zit op je eigen haar en dat je alleen je eigen haar rondom het haarwerk wast?

Als ik dit goed begrepen heb, dan betekent het dat je je haarwerk dan nooit zelf wast? Ik begrijp goed wat je bedoelt, aangezien ik ook in de beginjaren altijd een haarwerk heb gehad wat ik niet af kon zetten en ik dus soms ook gewoon alleen mijn eigen haar waste en niet mijn haarwerk. Precies om dezelfde reden: omdat het daarna zeer moeilijk weer in model te krijgen/droog te krijgen was.

Het is werkelijk waar een verademing voor me geweest toen ik eenmaal een haarwerk met klemmetjes kreeg, die ik dus zèlf kon afzetten wanneer ik wilde. Ik zou a.b.s.o.l.u.u.t. nóóit meer een haarwerk willen wat permanent bevestigd is. Althans, zéker geen haarwerk van ècht haar.

Is dit je eerste haarwerk trouwens of heb je al meerdere ervaringen met haarwerken en specialisten?

Groet,
Chris.

robert
23 oktober 2001, 18:05
Ik was er om heen omdat het overige vast zit en mijn inziens niet gewassen behoefde te worden.
Het haarwerk heb ik nu 2 weken, gekocht in Rijswijk. Ik ben dus zoekende naar een ander omdat ik geen goed antwoord krijg op het stro probleem. Het ziet er wel niet zo uit, maar toch. Ga binnenkort naar Hans Zantman in R'dam.
Zelf vind ik het wel goed dat het zo vast zit. kan het er ook niet per ongeluk af. Als ik dan ook nog eens per maand elders het geheel kan laten reinigen en opnieuw vastzetten ben ik tevreden.
in Rijswijk dringen ze aan op een tweede haarwerk, is voor hun makkelijker! Tsja, daar wil ik niet aan mee werken.

Do
3 november 2001, 19:19
Hai,

Las je verhaal en wilde even reageren.

Ga terug naar de studio waar je het hebt gekocht, dit is niet normaal dat dit haar zich zo "gedraagt". Hun moeten met een oplossing komen voor dit probleem.

Denk zelf echter dat je probleem aan de kwaliteit van het haar ligt. Heb n.l. zelf ook zoiets meegemaakt. Wat bleek achteraf: dat het geen Europees haar was maar gespleten Aziatisch haar. ZWAAR BESCHADIGT HAAR DUS!!! Dit hebben ze behandelt met een siliconentroepje zodat het er toch nog redelijk uitzag toen ik het kreeg, maar hoe vaker ik het waste hoe droger het werd, het zag er niet uit!!!!! Geen wonder want je wast die siliconentroep die ze erin hebben gegooid er beetje bij beetje uit. Gevolg haar wat eruit ziet als verbrand gras, wat aanvoelt als stro, om over de cosmetische kant maar niet te spreken, het leek potver... wel een dooie marmot die zich op mijn koppie had genesteld. Het is nooit meer goed gekomen met dit haar, met de studio trouwens ook niet. Vergeet niet dat beschadigt haar nooit meer gezond haar kan worden, de kwaliteit kun je nooit verbeteren.

Sta op een ander haarwerk van echt onbewerkt haar (waar dus niet mee is gerotzooid). Lees ook even de tips die ik bij Barbara heb neergezet.

OOEIOOEI!!!!!!!!! Wat ben ik boos zeg, weer zo'n haarellende verhaal.

Groetjes en sterkte Do.

Salvamia
5 november 2001, 20:45
Hallo,

Ten eerste raad ik jouw aan om toch ook je haarwerk te wassen en te behandelen met een goede conditioner, en gebruik zeker geen gel die erg hard wordt.

grtjs Salvamia