PDA

View Full Version : 13 en zo ONZEKER :(


Emmie_1992
11 september 2005, 17:29
Hoi, ik ben een meisje van 13 en ben ontzettend onzeker.
Ik heb op heel veel plekken ongewenst haar zoals: me gezicht (bovenlip, zijkant van mijn gezicht onder mijn ogen), mijn buik en borsten mijn rug en mijn armen heel veel en heel veel op mijn bovenbenen.
Nou is mijn moeder ook niet zo glad ofzo, maar haar haren vallen niet op omdat ze donker is.
Ik ben half Nederlands, en ben heel licht en heb zwarte haartjes.
Ik heb echt veel meer haargroei dan de meeste meisjes op mijn leeftijd dit maakt mij heel erg onzeker.
En vooral het idee dat die haren nog tot mijn 18e doorgroeien!
ik ben zo onzeker nu ben ik misschien wel op me best en zal het vanaf nu alleen maar erger worden!
Dit maakt me zo ontzettend onzeker!
de haartjes op mijn bovenlip haal ik weg met een pincet en bleek ze maar het bleken helpt niet want het is binnen 2 dagen alweer terug!

Emmie

Guoy
11 september 2005, 18:11
Hee Emmie,

Ik zeg maar gelijk dat ik een jongen ben van 22 en niet superveel van het onderwerp afweet. Hoewel ik wel borsthaar enzo heb is het voor een jongen iets totaal anders dan voor een meisje. Ik snap dat je je er niet prettig over voelt. Heb je er met je ouders al over gepraat? Ik weet zeker dat ze wel begripvol zullen zijn. Er zijn tegenwoordig ook allerlei klinieken die haar kunnen weglaseren enzo. Ik weet niet of dit al nuttig is om al op je 13e te doen. De meisjes en vrouwen van het hirsutisme forum zullen je vast beter advies kunnen geven dan ik. Ook zijn er dingen als veet ontharingscreme, maar ook ik weet niet of dit goed te gebruiken is in jouw situatie. Maar hou moed! Er zullen vast wel meisjes en vrouwen zijn die weten wat je moet doen. Kijk anders alvast even op het forum of je al wat nuttige dingen ziet!

Mooie naam is Emmie trouwens! :)

succes,
Guoy

ray
11 september 2005, 23:03
wat is je moeder dan?
ik heb ook ooit een halfbloedje gehad die een antilliaanse moeder had.
die had dus een wat lichtere huid maar welpikzwart haar. je zag bij haar ook wel haartjes maar die vielen volgens mij alleen op omdat ze zo zwart waren en niet door overbeharing.

misschien kun je het laten laseren:

http://www.aesthetic.nl/laser.asp?Id=13

misschien vergoed de verzekeraar het wel.

Emmie_1992
12 september 2005, 15:47
Hoi,

mijn moeder is Surinaams.
Vroeger twijfelde ik zelfs of ik wel een meisje was en ik was zo blij toen ik in groep 7 ongesteld werd!
mijn moeder die kent een vrouw waarvan de dochter schoonheidsspecialiste is, en vraagt dan wat ze kan doen voor me.
weglaseren is sowieso nu nog geen optie voor me, maar we zullen het zien

groetjes, Emmie!

ray
17 oktober 2005, 16:45
Hoi,

mijn moeder is Surinaams.
Vroeger twijfelde ik zelfs of ik wel een meisje was en ik was zo blij toen ik in groep 7 ongesteld werd!
mijn moeder die kent een vrouw waarvan de dochter schoonheidsspecialiste is, en vraagt dan wat ze kan doen voor me.
weglaseren is sowieso nu nog geen optie voor me, maar we zullen het zien

groetjes, Emmie!

ik heb ook totaal geen ervaring met overbeharing (ik hoor bij degenen die onderbeharing hebben ;) ).
maar mijn inziens denk ik dat je het beste naar een huisarts kunt en dan naar de dermatoloog.

ik weet nog steeds niet of jij je zorgen maakt om niks of dat je echt overbehaard bent. 13 jaar is wel de leeftijd dat je je gat zorgen maken om die dingen. de meeste meisjes hebben wel lichaamsbeharing maar valt dat niet op omdat het licht getint is. ik paat dan uit ervaring wat ik zelf heb mee gemaakt bij dames. soms heb je idd ook meisjes die donker donshaar hebben wat meer opvalt maar geen overbeharing is.

als je al zo vroeg ongesteld bent geworden dan kan het zijn dat je ook je eerder moet scheren (benen en dergelijke). en dat is iets dat elke vrouw doet!

maar anders vraag je huisarts. die hebben inloopspreekuur sochtends en dan weet je het meteen :)

jool
18 oktober 2005, 12:26
Hoi Emmie,

Ik heb jouw verhaal gelezen en kan me goed indenken dat je er erg van baalt. Ik heb ook veel ongewenste haargroei en ik heb inmiddels al aardig wat dingen uitgeprobeerd. Als je naar je huisarts gaat en die zegt dat er niets aan te doen is zou je misschien naar een goede schoonheidsspecialist kunnen gaan. Ik ga altijd naar een schoonheidsspecialist die bij een sauna werkt omdat zij niet per klant wordt afgerekend en daardoor een neutraal advies kan geven. Een klant meer of minder betekent niet dat ze minder salaris krijgt. Wat volgens mij nog steeds het beste werkt is harsen maar het is wel pijnlijk, zeker als je ongesteld moet worden. Nog een nadeel van harsen is dat je de haren weer een stukje moet laten groeien omdat de hars anders de haar niet vast kan houden en je nog steeds met stoppels blijft zitten. Door het harsen trek je de haar met wortel en al eruit, tenminste dat is de bedoeling, en daardoor duurt het duidelijk langer dan na bijvoorbeeld scheren voor ze terug komen. Het is misschien een ideetje om in de winter te beginnen met het harsen. Dan draag je toch een broek en kan je het proces rustig bestuderen. Ik bedoel het terug groeien van de haren.
Als je wil gaan scheren heb je er een dagtaak bij. Dan moet je echt elke dag aan de slag en dat is niet altijd even gemakkelijk.
Verder heb ik met lichttherapie geprobeerd om van mijn overtollige been- en snorharen af te komen maar dat kost klauwen met geld en het heeft bij mij na 5 keer de haargroei misschien een beetje verminderd. En lichttherapie is trouwens ook pijnlijk.
Ik lees op deze site wel positieve berichten over kalo, een haargroeiremmend middel. Dit middel kan je na het harsen op de onthaarde plekken smeren en dat moet je dan binnen 24 uur enige malen herhalen. Het schijnt dat het de haargroei heel erg remt en uiteindelijk stopt. Ik heb hier zelf nog geen ervaring mee maar het lijkt mij wel wat.
Op de televisie kun je tegenwoordig spotjes zien van Derm Hair Control. Ik heb dat spul nu in huis maar het helpt voor geen meter. Het stinkt en plakt en er zit geen duidelijke werkbeschrijving bij zodat je niet weet of je het goed gebruikt of niet. Das dus balen.
Weet je, overtollige haargroei is gewoon iets waar je mee zult moeten leren leven. Probeer voor jezelf de fijnste ontharingsmanier te vinden en pas die in in je leven.
Heel veel succes en ik hoop dat je iets kan met mijn verhaal.

Groetjes van Jool

kas
19 oktober 2005, 12:36
Hoi Emmie,

Al een keer naar de huisarts c.q. dermatoloog geweest voor dit probleem? Wellicht kunnen die je mogelijk verder helpen.
Groetjes
Kitty