PDA

View Full Version : wat vinden jullie hiervan?


lesley
25 september 2005, 20:43
Hallo allemaal,

Graag had ik jullie mening over mijn situatie:
Begin augustus ging ik naar mijn huisarts met als klacht overbeharing, (het stoort me erg). Hij prikte bloed en toen hij de resultaten had deed hij nog een urine-test. (moest naar het labo) Vervolgens stuurde hij me naar een specialist. Die prikte nogmaals bloed. Mijn huisarts kreeg die resultaten en ging nogmaals bloed prikken (2x op dezelfde dag om een bepaalde waarde te vergelijken ’s ochtends tov ’s avonds).
Die 5 onderzoeken waren steeds afwijkend (bepaalde waarden te hoog) dus mijn huisarts vond dat er nog een onderzoek nodig was: een echografie. Die was gelukkig normaal.
Nu stelt mijn huisarts nog een bezoek aan de specialist voor. Die zou nogmaals bloed prikken voor gedetailleerd onderzoek . Ik ben wel van plan die afspraak te maken maar het begint mij verdacht veel op geldklopperij te lijken. Of ben ik verkeerd? Als ik alles optel heb ik al 3 huisartsbezoeken achter de rug, 1 bezoek aan de specialist, 4 bloedtesten, 1 urinetest en 1 echografie. Ik heb geen idee was al die testen kosten maar bij mijn weten groeit het geld nog altijd niet op mijn rug (ben werkzoekende en 23 jaar).
Een belangrijk gegeven nog: ik ben op korte tijd verdikt.
Er zijn 2 denkpistes: hormonen gestegen => verdikt of verdikt => hormonen gestegen. Met die overbeharing als gevolg. Dat zoeken ze nu nog uit. Het ZOU kunnen dat als ik gewicht verlies die hormonen weer op een normaal pijl komen (er moet 8 tot 10 kg af) Ik ben momenteel iets meer dan 3 weken op mijn voeding gaan letten.

Wat vinden jullie dat ik het beste doe? Als ik naar die specialist ga en die prikt bloed heeft hij die resultaten natuurlijk nog niet direct. Dan zal ik alsnog naar mijn huisarts moeten bellen enzovoort. Zou ik mijn huisarts bloed laten prikken, wachten op de resultaten en dan daarmee naar de specialist gaan? Hij kan dat toch ook?
Graag jullie mening!

agnosta
20 maart 2006, 13:53
Hallo lesley,

Ik zie je verhaal nu pas. Ik ben onlangs naar mijn huisarts gegaan, want ik wou een IPL behandeling voor mijn overtollige gezichtshaar. Ik kreeg zonder meer een verwijsbrief mee voor de verzekering.
Eigenlijk zou ik naar de huidarts moeten.
Als je nog bezig bent zou ik een verwijsbrief voor de huidarts (dus dermatoloog) vragen.
Laat je nog horen hoe het afgelopen is?
Agnosta

Marte
23 maart 2006, 21:38
Dag leslie,

Indien het om het bekijken van de hormoonwaarden i nhet bloed gaat (wat sterk afhankelijk en wisselend is per moment van de dag en per dag) is het normaal dat hij vrij veel bloed afneemt, en dat dat ook telkens up to date dient te zijn.

Anderzijds, indien je je er niet goed bij voelt, is inderdaad het idee van een dermatoloog (of gynecoloog) geen slecht idee. Rechtstreeks hier naar toe gaan is vaak beter, aangezien zijop dit vlak gespecialiseerder zijn dan een gewone huisarts.

xxx marte