PDA

View Full Version : Onder behandeling of zelf aan de slag?


Shannon
13 november 2005, 22:12
Hallo allemaal,

Wat ik eigenlijk wilde weten is of jullie allemaal onder behandeling zijn bij een arts/derma/specialist etc, of dat jullie na onder andere het lezen van info op deze website ook zelfstandig aan de slag gaan met medicijnen als Minox etc...

Zeker ook omdat finasteride/minox via internet verkrijgbaar is.

Hoe zien jullie dit? Kiezen jullie voor zekerheid/controle of neem je het risico zelf te experimenteren? weeliswaar na goed te zijn ingelicht door forums en eventueel artsen....

ik hoor het graag!

Groetjes Shannon

kas
14 november 2005, 10:03
Ik doe alles i.o.m. dermatoloog. Ik vind medicijnen sowieso geen materiaal waar je mee moet experimenteren zelf. Minoxidil is geen medicijn maar een werkzame stof, dat kan ik me nog voorstellen dat je daar gewoon mee aan de slag gaat.
Maar ik zelf zou dat ook niet doen. zou per definitie eerst naar een dermatoloog willen om sowieso een diagose te hebben. Dan evt. ezamenlijk een "plan van aanpak" op te stellen en reguliere controles te hebben, en voor je tussentijdse vragen hebt of e.e.a.
Mijn pers. ervaring is dat een huisarts, met alle respect, vaak hiervan te weinig specifieke kennis heeft, ik zou dus kiezen voor een dermatoloog.

Mensen die op dit forum medicijnen via internet bestellen, zijn al vrijwel allemaal eerst bij artsen geweest. (Na een tijdje ken je de mogelijkheden wel en als je dan "je medicatie" goedkoper/makkelijk kunt krijgen via het internet, why not?).

Groetjes
Kitty