PDA

View Full Version : Alternatieve oplossing?


Lunani
18 december 2005, 20:38
Hallo Allemaal,

Ik heb nu ongeveer 4 jaar Alopecia Universalis. Dat betekend haaruitval over het gehele lichaam. Ook heb ik veel huidproblemen, waardoor ik geen pruik kan dragen. Ik krijg dan jeuk, heb het idee dat het broeit en ik heb daarom mijn pruik misschien 2 keer gedragen.

Ik draag nu ongeveer 3,5 jaar een buff. Dat is een dun lapje Tricot. Dit is voor mij een alternatief, maar ik zou toch liever iets van haar op mijn hoofd hebben.

Heeft iemand hier ervaring mee? Draagt iemand een pruik die hier ook last van heeft? Kan je in Nederland ergens katoenen, goed aansluitende kapjes kopen die onder de pruik kunnen en is dit dan niet te warm?
Kortom, weet iemand mij hiermee te helpen?

Groetjes Luna

Juffie Judith
19 december 2005, 14:28
Hoi Luna,

Sinds april draag ik een pruik. Gelukkig kan ik hem wel verdragen. Ik heb som wel jeuk, maar dit valt bij mij wel mee. Toen ik in de zomer bij de winkel kwam waar ik mijn pruik gekocht had, hadden ze hier ook petten, hoedjes, banden enz. Er lagen er toen nog maar een paar. Ze hadden juist een samenwerking afgesproken met een modiste. Omdat ik de pruik soms toch wel wat warm vond, leek me een petje voor in de zomer wel leuk. In de winkel hadden ze nog niet zo veel petjes. Ik ben toen zelf naar de modiste toe gegaan. Ik mocht bij haar zelf uitkiezen welk petje ik wou en van welke stof. Dit petje is zo gemaakt dat ik het kan vastbinden, waardoor het niet zo snel van mijn hoofd af zal gaan. Het was lekker koel en zag er ook nog heel erg leuk uit. Deze modiste heeft het petje dus helemaal naar mijn hoofd gemaakt. Misschien kan zij voor jou ook iets maken. Het is maar een idee.

De modiste woont in Melick. Deze plaats ligt in de buurt van Roermond, Limburg. Als je interesse hebt zal ik het adres voor je opzoeken.

Groetjes Judith

kattemie
19 december 2005, 15:48
Luna, wat jammer dat je nu geen pruik kunt dragen! Zo te horen zou het jou veel geestelijke rust geven als je niet meer zo 'zichtbaar' AA hebt. Een goede haarspecialist moet je hier verder mee kunnen helpen hoor. Er zijn hele goede haarwerken in de handel die op een heel dun onderlaagje zijn gemaakt en daardoor minimaal 'broeien'. Ik ben zelf ook vreselijk allergisch aangelegd, maar ik heb nergens last van.

De katoenen mutsjes voor onder een pruik zou je ook bij een haarwerkspecialist moeten kunnen krijgen, maar je kunt ze ook on line bestellen. Bijvoorbeeld hier: http://www.new-hair-boutique.com/catalog_nl/Wig-Cap-Liner-w-16395.html
En daarnaast zou je ook kunnen denken aan petten en mutsjes met haar aan de randen.
http://www.chemosavvy.com/Partial_Hair_Pieces.html

Succes ermee!
Karen

Lunani
19 december 2005, 17:35
Dank je voor jullie reacties!


Ik zal zeker even op de sites gaan kijken, kattemie, dank je wel.
En inderdaad. Het zou mij zeker meer geestelijke rust geven als ik minder zichtbaar AA zou hebben.
In ieder geval bedankt voor jullie reacties:)

Lunani
19 december 2005, 18:39
Dat petje is ook een leuke oplossing voor in de zomer inderdaad. Ik ga me daar ook maar een beetje meer in verdiepen dan. Is er een site van, juffie Judith?