PDA

View Full Version : Huidbeschadiging door laser?


Tina
23 september 2002, 00:26
Weet iemand of je van een laserbehandeling op een gevoelige huid een huidbeschadiging kan oplopen?
Ik heb namelijk wel eens een gerucht gehoord, dat je donkere plekken op je huid kan overhouden van een laserbehandeling, die soms pas na maanden weg gaat.
Wie kan me hier meer over vertellen?

Tina

Diana
24 september 2002, 12:27
Hallo Tina,

Om op je vragen wat verder in te gaan:

Ik ben bekend met de light sheer diode laser omdat ik daar zelf ook behandelingen mee gehad hebt. Ik heb er zelf helemaal geen problemen mee ondervonden wat betreft beschadegingen op de huid. Na de behandeling zag mijn huid een beetje rood maar dat was binnen het uur al weer helemaal over. Elke huid reageert echter anders op de laser en dus krijg je voorafgaand aan de echte behandelingen altijd een proefbehandeling op een heel klein stukje (meestal niet in het zicht) huid om te kijken hoe je huid erop reageert. 4 weken na deze proefshot mag je dan pas aan de werkelijke behandeling beginnen zodat de kliniek weet hoe je huid erop reageert. Bovendien beginnen ze vaak met een lage intensiteit (laser is in te stellen op verschillende standen) en de intensiteit zetten ze hoger naarmate ze zien dat je huid ertegen kan.

Pigmentvlekken kunnen met de laser ontstaan op een donkere huid vandaar dat deze mensen vaak kiezen voor de flitslampmethode. Vandaar dat ze je ook geadviseerd hebben om pas met behandelen te beginnen als je huid weer van het gebruinde kleurtje af is, bovendien is de methode ook effectiever dan, dus in je eigen voordeel.

Ik neem aan dat de kliniek waar je geweest bent een professionele kliniek (dermatologen aan verbonden) is omdat je anders niet met de lightsheer diode laser mag werken. Ik zou me als ik jou was dus niet al teveel zorgen maken over mogelijke beschadigingen aan je huid. Ze weten waar ze mee bezig zijn. Mocht je toch je twijfels hebben , maak dat de huidtherapeut dan duidelijk zodat hij of zij je nog wat meer informatie kan geven. Doe geen dingen waar je zelf niet achterstaat! Maar heb wel vertrouwen in de professionaliteit en de kennis/ervaringen van de mensen die er werken.

Hoop je hiermee voldoende ingelicht te hebben.

Groet, Diana

PS: in welke kliniek wil je je laten behandelen?

Tina
24 september 2002, 22:21
Bedankt voor je berichtje.
Ik had van de kliniek waar ik me wil laten behandelen niet begrepen dat ze eerst een proef stukje nemen om te laseren. Ik zal dat toch eens navragen.
Ik wil me laten behandelen bij Belinda van Straaten - Centrum voor laserontharing in Hoofddorp. Heb jij daar goede berichten over gehoord?
Ik ben benieuwd.

Groetjes van Tina

Diana
29 september 2002, 21:22
Hoi Tina,

Ik heb net op internet de website van het instituut in hoofddorp waar jij je wilt laten behandelen opgezocht ( http://www.centrum-voor-laserontharing.nl/ ) en gelezen dat het gaat om de lightsheer diode laser. Dit is dezelfde methode als waar ik behandelingen mee gehad heb en kan uit eigen ervaring zeggen en uit andere verhalen dat dit een goede methode is.

Over de kliniek zelf heb ik nog nooit berichten gehoord, maar dat zegt niet zoveel. Er zijn redelijk wat van dit soort klinieken in Nl en meer mensen dan je zelf denk die er behandeld worden voor overbeharing maar de meeste van hen durven er niet mee naar buiten te komen , naar wat is gebleken.

Ik zou me dus over de kliniek niet teveel zorgen maken. ik heb de site bekeken en er een goed gevoel van. Alleen het feit dat ze je niks verteld hebben over een proefbehandeling vind ik wel raar. Inderdaad het navragen waard. laat je goed inlichten!

Succes!!!!

Diana!

Diana
29 september 2002, 21:24
Grappig eigenlijk, de info op de site van de kliniek in Hoofddorp is precies hetzelfde als de info op de site van huid en laser kliniek in BOZ..alleen het sukje over waarom juist die kliniek is natuurlijk anders ;)

Grts, Diana!

Diana
29 september 2002, 21:27
Ow ben ik nog even......weet je wat we sowieso kunnen doen ivm de werkgroep, prijslijsten van klinieken met elkaar vergelijken die dezelfde methode toe passem...dat lijkt me wel interessant...vraag ik me nu net af nav twee klinieken BoZ en Hoofddorp.....in principe zouden ze toch dezelfde prijzen moeten hanteren...interessant om te onderzoeken.....alleen shit je krijgt zo'n prijslijst nit 1, 2, 3 in je handen of onder ogen.........

Diana (nogmaals, voor de laatste keer hoor ;) )

Daniella
30 september 2002, 21:30
Gisteren had ik het toevallig met Wendy over het feit dat er zo weinig geschreven word over het probleem overbeharing en de evt. oplossing. Vandaag kreeg ik een artikel in een roddelblaadje onder ogen ( niet het meest intelligente blad maar toch ) daar word een bericht gegeven over het met de laser ontharen van een donkere huid. Een ( prive ) kliniek in Rotterdam heeft de beschikking over de zgn Yag laser ( ? ) waarmee ook op een donkere huid veillig met de laser gewerkt zou kunnen worden. Heeft iemand wel eens van die Yaglaser gehoord ? Ceez misschien ?? :eek: :eek:

Tina
30 september 2002, 23:13
[QUOTE]Originally posted by Diana
[B]Ow ben ik nog even......weet je wat we sowieso kunnen doen ivm de werkgroep, prijslijsten van klinieken met elkaar vergelijken die dezelfde methode toe passem...dat lijkt me wel interessant...vraag ik me nu net af nav twee klinieken BoZ en Hoofddorp.....in principe zouden ze toch dezelfde prijzen moeten hanteren...interessant om te onderzoeken.....alleen shit je krijgt zo'n prijslijst nit 1, 2, 3 in je handen of onder ogen.........

Hoi Diana,

Is het niet mogelijk om op de site van het haarforum onder het kopje haarspecialisten , een kopje onthaarspecialisten te zetten? :D
Kunnen de mensen die zich voor overbeharing laten behandelen, hun ervaringen met een bepaald instituut via deze manier kenbaar maken en de prijzen van zo'n instituut doorgeven. Mooi vergelijkingsmateriaal, toch?
Jij hebt het over dat de twee klinieken andere prijzen hanteren.
Is Boz dan duurder of goedkoper? En hoe weet je of je niet te veel betaald voor een behandeling?
Jeee.... ik word hier helemaal dizzy van ;).... Ik blijf twijfelen of ik wel de goede keuze heb gemaakt. Maar ik denk dat veel lotgenoten met hetzelfde probleem zitten.
Ik wil trouwens best wel de prijzen doorbrieven, zodra ik ze weet natuurlijk. Ik zal in Hoofddorp 'ns gaan vissen naar de prijzen..:cool:

Groeten van Tina

Diana
1 oktober 2002, 16:43
Hoi Tina,

Is zeer zeker een goed idee om een kopje onthaarklinieken op het forum te maken. En dat gaat in de toekomst zeker gebeuren.
Wendy en ik hebben al overleg gehad met de webmaster erover nav het maken van een eigen stukje site helemaal gewijd aan hirsutisme. Op het moment kunnen wij echter nog niks aan de site veranderen maar in de toekomst zal dat misschien wel mogelijk worden. We zijn nu samen met danielle begonnen met brainstormen over de op te starten werkgroep en het vernieuwen van de website staat bovenaan ons lijstje.

Wat betreft het maken van een keuze van een kliniek, nogmaals ga op je gevoel af en belangrijker misschien, durf de stap te maken. Ik denk dat dat de hoogste drempel is , niet zozeer welke kliniek maar ga ik er uberhaupt aan beginnen?

De prijzen zijn volgens mij geen vaste prijzen die voor elke kliniek gelden, maar dat weet ik niet zeker hoor. Maar iig is het ook zo dat het richtprijzen zijn. Mensen die minder last hebben van overbeharing betalen minder , schijnt, en ook mensen die bv kleine benen hebben, ik noem maar wat daar worden de prijzen op aangepast. Die ervaring heb ik zelf overigens niet, maar anderen wel.

Als je een prijslijst kunt lospeuteren , hij is hier op het forum altijd welkom!

Grts, Diana!

Diana
1 oktober 2002, 16:46
Hey daniella,

Heb net op internet info op proberen te zoeken over die Yaglaser....en raar maar waar....ik krijg wel sites erover maar daar schijnt het allemaal te gaan over een laser die je ogen kan herstellen zodat je nooit meer een bril of lenzen hoeft te dragen (?????) persoonlijk zou ik niet zo graag hebben dat ze daar heel mijn huid mee onder handen namen....maar ms zijn er wel meerdere modellen vna die lasers. Stond er bij het artikeltje op reclamestukje geen website vermeld?

Grts, Diana

Daniella
2 oktober 2002, 18:21
Helaas geen website bij het stukje, er werd gesproken over een kliniek in Rotterdam vandaar mijn vraag of Ceez misschien er iets van wist. Voor geeinteresseerden dus met een donkere huid het stukje stond in het blad Weekend van de afgelopen week.

tara
3 oktober 2002, 14:55
Hoi tina,

Ik wou even zeggen dat ik het een super idee vind om van iedereen die onderbehandeling is geweest de prijslijsten en ervaringen te laten vertellen!!!!!!!


ik zal dit zeer ook zeker doen als ik ben behandelt. :)

p.s. kunnen de mensen zoals diana en wendy en jij dit niet alvast doen dan komt de rest vast en zeker!!!!!!;)

groetjes tara

Diana
3 oktober 2002, 15:14
Hoi Tara,

Ik heb toendertijd geen prijslijst gekregen, ze las alleen van een prijslijst af hoeveel het voor mij ging kosten.

Dus helaas ik kan hier geen prijslijst neerzetten.

Mocht ik beslissen om in de toekomst me weer te laten behandelen zal ik er zeker eentje vragen!

Grts, Diana

tara
3 oktober 2002, 15:17
Hoi diana ,
mischien een idee dat dan diegenen die geen prijslijst hebben mischien wel hun goeie en slachte ervaringen vertellen van de kliniek(en) waar ze zijn behandelt??

groetjes tara.

Diana
3 oktober 2002, 15:29
Hoi Tara,

Diegene die op het forum zitten en reeds behandelingen hebben ondergaan , hebben her en der in berichten al hun ervaringen opgeschreven. Het gaat hier dan vooral om wendy en mij. Ik geef toe het leest momenteel warrig terug. In de toekomst zal er zeker een aparte rubriek verschijnen waar iedereen zijn persoonlijk verhaal in een bericht kan achterlaten mbt ervaringen met behandelingen. Het probleem , nou ja probleem (?) nu op het forum is dat er nog niet zo gek veel mensen met ervaringen zijn.
We hopen zeker dat daar verandering in komt als de werkgroep een doorstart krijgt.

Grts, Diana!

tara
4 oktober 2002, 12:41
Hoi tina,

ik vroeg me af of je al was behandelt met de lightsheer diode laser en hoe dit is bevallen??
Ik zelf had een kleine proefbehandeling gehad en in het begin leek alles weg te blijven, maar nu half jaar later is het bijna allemaal weer terug ik snap het niet zo goed, maar ja ik hoop dat ze bij jou wel weg bliven en ik wou ook graag weten of je de prijslijst al had van jou behandelcentra?

liefs tara

Tina
5 oktober 2002, 00:02
Hoi Tara,

Ik ben nog niet behandeld, maar heb wel al een afspraak gemaakt. Ik word ook behandeld met de diode laser.
Je zegt dat je een proefbehandeling hebt gehad. Is dat eenmalig geweest of moest je voor die behandeling vaker terugkomen?
Als je maar één behandeling hebt gehad, kan het kloppen dat je haargroei niet definitief weg is, omdat (zover ik begrepen heb) haar een aantal groeifases heeft. Daarom moet je voor zo'n laser behandeling een keer of vier terugkomen, zodat de specialist alle haren die in de verschillende periodes groeien weg kan halen.
Ook heb ik nog geen prijslijst of zo iets. In het gesprek met het centrum waar ik me laat behandelen werd wel gezegd dat voor mijn kin en bovenlip de kosten €227.50 per behandeling zouden zijn. Of dat een standaard prijs is weet ik niet.
Zo gauw ik meer weet wil ik het je wel doorgeven.

Groetjes, Tina