PDA

View Full Version : Vergoedingen door ziektenkostenverzekering.


Chris
6 november 2001, 13:18
Hallo allemaal,

In thread http://www.haarweb.nl/forum/showthread.php?s=&threadid=80 schreven Salvamia en ik hoeveel wij vergoed krijgen van onze ziektenkostenverzekering m.b.t. een haarwerk.

Ik denk dat het voor veel leden van dit forum erg belangrijk is om hiervan -het bedrag wat je uiteindelijk vergoed krijgt- goed op de hoogte te zijn, vandaar dat ik een nieuwe thread ben gestart:

Ik zou graag van zoveel mogelijk leden -die zèlf een haarwerk dragen- willen weten welk bedrag zij vergoed krijgen door hun ziektenkostenverzekering. Op deze wijze hoop ik dat we een globaal inzicht kunnen verkrijgen in de bedragen die vergoed worden door de diverse verzekeringsmaatschappijen.

Dus: graag jullie reacties!


Ikzelf heb een 'Aanvullende verzekering Basis Tand' bij de CZ Groep. Met een 'standaard' verzekering krijg ik het volgende vergoed:

fl. 561,50 per jaar voor een haarwerk, PLUS (!) nog eens fl. 561,50 per jaar voor een reserve haarwerk. Dat betekent dus een totale vergoeding van fl. 1123,00 per jaar voor 2 haarwerken!

Ik heb dus een aanvullende verzekering ipv een standaard-verzekering, wat betekent dat ik een extra bedrag van fl. 150,-- per haarwerk vergoed krijg. Dat is dus fl. 300,-- per jaar voor 2 haarwerken.

Uiteindelijk krijg ik dus fl. 1123,00 + fl. 300,00 = fl. 1423,00 per jaar vergoed voor 2 haarwerken.

NB. Dit bedrag lijkt wellicht niet weinig, maar realiseer je wèl dat een los haarwerk je gemiddeld zo'n fl. 3000,-- kost. Als je er dan inderdaad voor kiest om 2 haarwerken per jaar te nemen, dan ben je dus fl. 3000 x 2 = fl. 6000,-- per jaar kwijt. Daar gaat dan fl. 1423,00 vanaf voor de vergoeding, waardoor je een kostenpost van fl. 4577,00 overhoudt. Nog steeds een enorm groot bedrag. Vandaar dus dat ikzelf er voor kies om gewoon 1 haarwerk per jaar te nemen en ervoor zorg dat mijn haarspecialist 2 (!) bonnen/facturen uitschrijft (voor 2 haarwerken) ipv 1, waardoor ik alsnog een vergoeding krijg voor 2 haarwerken, ookal koop ik er maar 1. Anders is het gewoonweg nauwelijks op te brengen!!

Ik ben benieuwd naar jullie gegevens!
Chris.

robert
26 november 2001, 13:18
Ik ben verzekerd bij CZ. Ik heb een haarwerk declareerd en kreeg fl 1100 en nog wat terug.
Ik kan nog niet opmaken of ik 2 haarwerken per jaar kan declareren.

Chris
27 november 2001, 15:57
Hoi Robert,

Bedankt voor je antwoord. Zo te zien heb je dus een standaard-verzekering bij CZ, aangezien je zo te zien hetzelfde bedrag als ik vergoed krijgt bij een basis-verzekering.

Hoogstwaarschijnlijk vergoeden ze standaard al 2 haarwerken per jaar, dus je krijgt fl. 561,50 x 2 vergoed per jaar. Ongeacht of je nu 1 of 2 haarwerken per jaar declareert: je hebt altijd recht op het extra haarwerk.

Zijn er nog meer mensen die hun vergoedingen zouden willen vermelden hier?

Grtn,
Chris.

Salvamia
4 april 2002, 15:57
Chris,

Als ik mijn nu ga verzekeren bij de cz krijg ik dan ook mijn haarwerk vergoed? . (lijkt mijn niet dat ze iemand verzekeren die al een haarwerk draagt??)

en wat betaal jij nu per maand aan ziekenfonds kosten?.

grtjs Salva

Salvamia
4 april 2002, 15:58
Chris,

Als ik mijn nu ga verzekeren bij de cz krijg ik dan ook mijn haarwerk vergoed? . (lijkt mijn niet dat ze iemand verzekeren die al een haarwerk draagt??)

en wat betaal jij nu per maand aan ziekenfonds kosten?.

grtjs Salva

Do
4 april 2002, 16:00
Hai Sal,

Met het overstappen van een verzekering moet je oppassen hoor. Je krijgt het inderdaad niet vergoed als je van tevoren hebt gezwegen over je haarprobleem. Als je een nieuwe verzekering afsluit moet moet je altijd een vragenlijst invullen, omdat je nieuw bent en dan gaat declareren checken ze het na en krijg je niets vergoed. Oppassen dus.

Groetjes Do.

Salvamia
4 april 2002, 16:38
Ik heb eventjes naar mijn eigen verzekeraar gebeld (ONVZ) en ik krijg daar fl. 561,50 p/j per haarwerk vergoed, toen ik zei dat ik er twee per jaar nodig had en of ik ook die tweede vergoed kreeg konden zei mijn geen duidelijk antwoord op geven.

Er werd geadviseerd om daar een speciaal medische verzoek voor in te dienen.

We zien het wel :rolleyes: alle beetjes helpen!!.

Grtjs Salva

Chris
7 juli 2002, 21:34
Originally posted by Salvamia
Chris,

Als ik mijn nu ga verzekeren bij de cz krijg ik dan ook mijn haarwerk vergoed? . (lijkt mijn niet dat ze iemand verzekeren die al een haarwerk draagt??)

en wat betaal jij nu per maand aan ziekenfonds kosten?.

grtjs Salva

Ik ben particulier verzekerd en betaal per maand:

€ 67,45 premie
€ 26,32 wettelijke bijdragen

Totaal: € 93,77 per maand.

Het lijkt mij alleen intereressanter om te weten wat je in totaal vergoed krijgt voor een haarwerk. Al met al is FL 1.400 per jaar voor 2 haarwerken een mooi bedrag (tenminste: als je er ééntje aanschaft dan, anders zijn de kosten nog enorm hoog...)

Chris.

Marloes
9 juli 2002, 21:19
Hoi,

Ik heb ook fl. 561,50 terug gekregen voor mijn haarwerk en ben verzekerd bij ANOZ. of ik ook 2 per jaar kan declareren weet ik nog niet maar daar ga ik even over bellen.

Marloes

Chris
12 juli 2002, 11:58
Hoi Salvamia, Marloes en de rest,

Ik ben laatst bij mijn haarwerkspecialist geweest en ik vroeg hem of hij 2 bonnen kon uitschrijven, aangezien ik per jaar 2 haarwerken vergoed krijg. '2 per jaar ??!!', zei hij verbaasd. 'Dat kan nooit, dan ben je echt een uitzondering!'

Aangezien ik 100% zeker wist dat ik er WEL 2 per jaar vergoed kreeg (zie de info in deze thread), heb ik nogmaals gebeld naar de CZ Groep (www.cz.nl) en daar 3 mensen aan de lijn gehad die mij het volgende vertelden:

- Bij CZ heeft u recht op een vergoeding van 2 (!) haarwerken PER JAAR (1 haarwerk, PLUS 1 reserve haarwerk).
- Hier is wèl een medische indicatie voor nodig: dus u moet een verwijzing van uw huisarts kunnen overleggen
- Naast deze verwijzing moet u de originele bonnen van uw haarwerkspecialist opsturen naar ons.

Bij CZ krijg je het volgende vergoed (jaar 2002):

€ 260,00 (=573,00 NLG) per jaar per haarwerk bij een standaard verzekering.

Als je aanvullend verzekerd bent (zoals ikzelf) krijg je daar nog € 69,00 (=152,00 NLG) bij.
In totaal krijg je dus: € 260 + € 69 = € 329,00 (= 725,00 NLG) per haarwerk vergoed.

EN..... je krijgt er dus 2 per jaar vergoed! Dus in totaal krijg je: 2 x € 329,00 = € 658,00 (= 1.450,00 NLG) vergoed per jaar voor 2 haarwerken.

Chris.

PS: Héél graag zou ik van mede-lotgenoten horen welke vergoedingen hun verzekeraar uitbetaald. Graag jullie reacties.

erik 38
13 juli 2002, 23:36
Ik heb contact opgenomen met mijn verzekering IZZ,
ze weten nog niet hoeveel ik terug zou kunnen krijgen .
Ik moet eerst naar de huisarts voor een medische verklaring.
Dan kan ik het gaan declareren, een medischadviseur bepaald dan de hoogte van het bedrag.
:confused: Hebben jullie ook een medische verklaring moeten aanvragen?
Heeft er iemand ervaring misschien bij deze verzekering?
Groetjes Erik

Chris
14 juli 2002, 11:05
Hoi Erik,

Ik heb zelf alleen ervaring met de CZ Groep. Wat ik een beetje vreemd vind is dat jouw verzekering niet van te voren kan zeggen hoeveel jij terugkrijgt. Ze moeten hier toch vaste richtlijnen/bedragen voor hebben lijkt mij?

Ja, ik heb altijd een verwijzing van mijn huisarts moeten halen ja. Maar dat is nooit een probleem geweest. Ik heb vanaf mijn 17 alopecia androgenetica en heb daar psychisch enorm onder geleden: ik heb bij mijn huisarts (en ook mijn oude) nooit een probleem gehad m.b.t. een verklaring. Mijn eerste huisarts zei dat het wel anders zou liggen als ik 40 zou zijn........ dus of ik mijn haarwerk nog vergoed krijg als ik 40 ben.....geen idee. Maar misschien ben ik dan wel zover dat ik ermee kan stoppen, met het dragen van een haarwerk.....

Ik ben erg benieuwd naar de ervaringen van lotgenoten hierin.

Groetjes,
Chris.

Chris
14 juli 2002, 11:16
Originally posted by Salvamia
Chris,

Als ik mijn nu ga verzekeren bij de cz krijg ik dan ook mijn haarwerk vergoed? . (lijkt mijn niet dat ze iemand verzekeren die al een haarwerk draagt??)

grtjs Salva

Hoi Salvamia,

Ik weet niet hoe dit zit, maar wat ik je wel kan vertellen is dat ik mijzelf bij CZ heb aangemeld OP HET MOMENT DAT IK AL EEN HAARWERK DROEG! Ik was nl. éérst verzekerd bij RZR via het ziekenfonds. 8 jaar terug ben ik ambtenaar geworden (bedankt voor je medeleven.....;)) en moest toen verplicht overstappen naar een particuliere ziektenkostenverzekering. Ik weet niet zeker meer of RZR toen ook een particuliere verzekering bood, maar ik had in ieder geval de keuze gemaakt om over te stappen naar CZ. Maar goed, vanzelfsprekend heb ik mijn aanmeldingsforumulieren 100% eerlijk ingevuld, dus men wist wel degelijk van mijn haarziekte en bijbehorend haarwerk af. Eerlijk gezegd kan ik me niet meer herinneren of ik toen überhaupt heb gekeken naar de hoogte van de vergoedingen voor haarwerken: ik ging er geloof ik vanuit dat iedere verzekering wel ongeveer op hetzelfde standaard bedrag zou zitten. Ik ben nu erg blij dat ik voor CZ gekozen heb, want € 658,00 (= 1.450,00 NLG) per jaar voor 2 haarwerken is best wel veel!
Als je 1 haarwerk per jaar besteld en je zorgt ervoor dat je haarwerkspecialist 2 bonnen uitschrijft, dan krijg je dus ongeveer 50% van je haarwerk vergoed!! Da's niet verkeerd.

Chris.

erik 38
21 juli 2002, 16:33
Nou ik heb al me moed verzameld en ben naar de huisarts geweest.
Dit voor de medische verklaring.
Toen ik het aan me huisarts vertelde keek ze raar op, het was
haar niet opgevallen dat ik een haarwerk ophad.
Was wel leuk om te horen.
Het was inderdaad geen probleem en kreeg een medische verklaring gezien ik ook een mislukte transplantatie in het verleden heb gehad.
Mijn hoofdhuid is nogal toegetakeld,veel littekens aan overgehouden.
Ik zal nu alles opsturen naar mijn verzekering.
Ik hou jullie op de hoogte hoe dat afloopt en wat ik terug krijg.

Groetjes Erik:P

Haarstress22
22 juli 2002, 01:18
hoi eriik , bij welke kliniek had je je mislukte transplantatie? wat zijn de gevolgen?

erik 38
22 juli 2002, 22:09
Ten eerste moet ik je zeggen dat mijn haartransplantatie lang geleden is gedaan.
Ik praat dan over midden jaren `80.
Tegenwoordig heb je microtransplantatie e.d, dit ziet er veel natuurlijker uit.
Maar ik ben momenteel niet meer zo op de hoogte van transplantatie`s. het is niet meer voor mij van toepassing.
Mijn tranplantatie heb ik destijds laten doen in Utrecht
Bij NHTC staat voor Nederlands Haartransplantatie Centrum.
Ik weet niet of dit nog bestaat , ik hoop het niet eerlijk gezegd.
De arts daar was werkelijk een slager moet ik zeggen.
Hij heeft 1 transplantatie uitgevoerd en daarmee het hele donor gebied(op het achterhoofd) vernield.
Ik heb er grote littekens van oor tot oor aan overmogen houden.
Zodoende kom ik alleen nog in aanmerking voor haarwerken.
Omdat het nu veel beter is zou ik toch (als dit zou kunnen)
voor een transplantatie kiezen , het is immers je eigen haar.
Een haarwerk is ook niet alles.
Ik zou goed advies vragen en kijk rond op dit forum.wellicht
heeft er iemand recenter ervaring met haartransplantatie.
In ieder geval veel sterkte .

Comestor
14 augustus 2002, 10:35
Wie heeft ervaring met het huidige beleid bij Anova??
Ik heb sinds mijn 23e jaar al een haarstukje en steeds hiervoor de vergoeding gekregen van ANOVA.
In juli opnieuw een aanvraag via mijn huisarts gedaan voor aanschaf van nieuw haarwerk en krijg als reactie van ANOVA, dat gelet op mijn leeftijd (54) mijn kaalheid een natuurlijk proces is en daarom geen aanspraak meer heb op vergoeding.

Zijn er meer mensen die deze ervaring hebben (ook bij andere zieketekostenverzekeraars)??
:confused:

Chris
14 augustus 2002, 10:42
Originally posted by Comestor
Wie heeft ervaring met het huidige beleid bij Anova??
Ik heb sinds mijn 23e jaar al een haarstukje en steeds hiervoor de vergoeding gekregen van ANOVA.
In juli opnieuw een aanvraag via mijn huisarts gedaan voor aanschaf van nieuw haarwerk en krijg als reactie van ANOVA, dat gelet op mijn leeftijd (54) mijn kaalheid een natuurlijk proces is en daarom geen aanspraak meer heb op vergoeding.

Zijn er meer mensen die deze ervaring hebben (ook bij andere zieketekostenverzekeraars)??
:confused:

Hoi Comestor,

Nou, een aantal jaren terug zei mijn huisarts hetzelfde. Ze zei dat ik -gezien mijn erg jonge leeftijd- zeker in aanmerking zou komen voor een vergoeding, maar dat ik niet moest verwachten dat zij als ik 40 was nog een verwijzing voor een vergoeding zou uitschrijving.

Maar goed, dat is dus vanuit HAAR kant bezien. Ik weet niet hoe mijn verzekering hier tegenover staat eigenlijk. Wellicht interessant voor mij om daar eens heen te bellen.

Ik vraag me ook af hoe het dan zit met mensen met volledige kaalheid (Alopecia Areata) ipv de mannelijke kaalheid waar ik en jij mee kampen?

Groetjes en succes toegewenst,
Chris.

Comestor
14 augustus 2002, 11:04
Hallo Chris,

Bedankt voor je snelle reactie,

Ik heb eerder ook nog rondgekeken bij andere sites, zoals seniorenweb e.d. over ervaringen met het vergoedingenbeleid van ziektekostenverzekeraars. Mijn indruk is dat er bij de verzekeraars onder druk van de overheid op de kleintjes gelet gaat worden en dat ze nu dergelijke argumenten gebruiken, waar daar voorheen in al die jaren nooit over gesproken werd.
De vergoeding werd door mijn haarwerkleverancier (Pelatti in Utrecht; een aanrader!!) gelijk op de rekening in mindering gebracht en zij verrekenden dat met ANOVA. Altijd probleemloos gelopen.
En nu dit, ik heb het gevoel dat er hier sprake is van zekere willekeur van een manager van de desbetreffende afdeling, zonder dat er in de vergoedingsvoorwaarden restricties gemaakt worden omtrent leeftijd o.i.d

ik ben benieuwd naar ervaringen van anderen.

groeten

Comestor

Chris
14 augustus 2002, 11:20
Originally posted by Comestor
Hallo Chris,

Bedankt voor je snelle reactie,

Ik heb eerder ook nog rondgekeken bij andere sites, zoals seniorenweb e.d. over ervaringen met het vergoedingenbeleid van ziektekostenverzekeraars.

Hoi Comestor,

Ik heb net ook even gekeken op SeniorenWeb, maar kan daar niets vinden. Zou jij me kunnen vertellen hoe ik daar kan zoeken, want ik ben zelf ook benieuwd naar wat er op die website staat over ziektenkosten-ervaringen m.b.t. haarwerken.

Als je wilt, zou je mij dan ook wellicht de andere site's kunnen doorgeven hier, waar jij al op gezocht hebt m.b.t. deze vraagstelling?

En nu dit, ik heb het gevoel dat er hier sprake is van zekere willekeur van een manager van de desbetreffende afdeling, zonder dat er in de vergoedingsvoorwaarden restricties gemaakt worden omtrent leeftijd o.i.d Maar, als er in de voorwaarden GEEN restricties worden gemaakt, dan kan een manager daar toch niet zomaar zijn eigen invulling aan geven?

Verder neem ik aan dat je kampt met 'normale' mannelijke kaalheid c.q. Alopecia Andronegetica, zoals ikzelf?

Ik ben benieuwd naar ervaringen van anderen. Ik ook!

Groeten,
Chris.

Comestor
14 augustus 2002, 12:25
Hallo Chris,

Hierbij wat informatieve sites, hier kwam ik eigenlijk via een discussie op seniorenweb achter om eens op trefwoorden te zoeken.

http://www.nieuwsbank.nl/inp/2001/05/29/L069.htm
http://www.medischvandaag.nl/nieuws/inhoud.asp?welke=520&wat=artikel
http://www.hulpmiddelen.nl/doc%5Cfoldertekst2002.pdf
zie punt 3.1.12 en bij medische indicaties (pag 10)
hetzelfde ook bij:
http://www.hulpmiddelen.nl/zvn.htm#ART4008

particuliere zorgverzekeraars:

http://www.ozf.nl/hulpmiddelen.htm

wat ik bij ozf mis, zijn de bepalingen van de medische indicaties.

wat ik mij dus afvraag, ben ik nu de enige die hier tegenaan loop, want als deze bepalingen sinds 1-1-2002 van kracht zijn, moeten meer mensen hier mee te maken krijgen.

groeten

Comestor

Do
14 augustus 2002, 14:26
Aangezien het mij wel aansprak om 2 haarwerken per jaar vergoed te krijgen ipv 1 heb ik contakt opgenomen met CZ.

Ik ben nu bij de Anoz verzekerd en krijg 1 haarwerk per jaar vergoed. Uit de standaard verzekering krijg ik €260 maar omdat ik een plusverzekering heb krijg ik uit deze verzekering nog eens €90 euro extra dus per jaar krijg ik €350 oftewel fl770 vergoed.

Voor een tweede haarwerk (reservehaarwerk) moet een extra aanvraag gedaan worden, weer via de huisarts maar hier krijg je niet het volle pond voor n.l. €90 euro. Alleen bij extreme gevallen (b.v. dat het haarwerk echt niet meer te dragen is en je er maar eentje hebt) willen ze nog wel eens een maximale vergoeding geven maar dit is dus niet altijd zo. Wat de richtlijnen hiervoor zijn kon men mij niet vertellen.

Bij de CZ werd mij verteld dat ik alleen het eerste jaar 2 haarwerken vergoed kon krijgen daarna 1 per jaar. De vergoeding was €260 uit de basisverzekering en als je een extra (plus) verzekering afsluit krijg je nog eens €69 extra vergoed. Dus het eerste jaar krijg je 2x260 en 2x69 euro en de jaren daarna 1x260 en 1x69 vergoed.

Nu las ik hier op het haarweb dat mensen ieder jaar toch 2 haarwerken kunnen declareren, dat scheelt me nogal? Ik heb dit ook aangegeven bij de consulent van CZ en die zei dat dit echt niet mogelijk is. Wel zij ze er bij dat vanaf 2003 de vergoedingen voor haarwerken hoger zullen worden omdat haarwerken erg duur zijn in aanschaf en de vergoedingen hiervan niet in verhouding staan. Hoeveel dit zou worden kon en mocht zij nog geen uitspraken over doen.


Wie heeft er ervaringen met CZ die ieder jaar 2 haarwerken vergoed krijgt, want dit is vreemd de ene wel de ander niet. Misschien weet iemand hoe dit zit.

Groetjes Do.

Comestor
14 augustus 2002, 14:41
DO,

Het lijkt mij inderdaad een goed idee om dit eens in kaart te brengen als extra informatie op deze site. Wat ik zo als eerste indruk meekrijg is dat er door de verschillende zorgverzekeraars heel verschillend omgesprongen wordt met het vergoedingenbeleid.
groeten
Comestor

Do
14 augustus 2002, 18:01
Ja en door een en dezelfde verzekeraar voor dezelfde aandoening verschillende vergoedingen geeft. Weet dat verzekeraars niet altijd makkelijk zijn, maar dit slaat alles. Ze suggereerde zelfs nog dat diegene die zeiden dat ze altijd 2 haarwerken vergoed kregen zat te liegen of dat ik het helemaal verkeerd begrepen had!! (nou ja zeg!!!, net of wij daar baat bij hebben)

Chris
16 augustus 2002, 09:12
Originally posted by Do

Bij de CZ werd mij verteld dat ik alleen het eerste jaar 2 haarwerken vergoed kon krijgen daarna 1 per jaar. De vergoeding was €260 uit de basisverzekering en als je een extra (plus) verzekering afsluit krijg je nog eens €69 extra vergoed. Dus het eerste jaar krijg je 2x260 en 2x69 euro en de jaren daarna 1x260 en 1x69 vergoed.

Nu las ik hier op het haarweb dat mensen ieder jaar toch 2 haarwerken kunnen declareren, dat scheelt me nogal? Ik heb dit ook aangegeven bij de consulent van CZ en die zei dat dit echt niet mogelijk is....


Zouden wij alsjeblieft deze discussie omtrent CZ kunnen stoppen? Ik zit al jaren bij CZ en heb al erg duidelijk het volgende aangegeven (o.a. in deze thread):


---------------------
Bij CZ krijg je het volgende vergoed (jaar 2002):

€ 260,00 (=573,00 NLG) per jaar per haarwerk bij een standaard verzekering.

Als je aanvullend verzekerd bent (zoals ikzelf) krijg je daar nog € 69,00 (=152,00 NLG) bij.
In totaal krijg je dus: € 260 + € 69 = € 329,00 (= 725,00 NLG) per haarwerk vergoed.

EN..... je krijgt er dus 2 per jaar vergoed! Dus in totaal krijg je: 2 x € 329,00 = € 658,00 (= 1.450,00 NLG) vergoed per jaar voor 2 haarwerken.
---------------------


Ik heb zeer recentelijk zeker 5 verschillende medewerkers van CZ aan de lijn gehad die allen mijn bovenstaande vergoeding BEVESTIGEN. De discussie die nu opeens in deze thread ontstaat is zinloos, want het is simpelweg ONJUIST dat je alléén het eerste jaar 2 haarwerken vergoed zou kunnen krijgen en de daaropvolgende jaren maar 1.

Ikzelf zit nu 8 jaar bij CZ, dus je mag ervan uitgaan dat ik als klant goed op de hoogte ben van de vergoedingen die CZ hanteert, zoals ik ook in deze thread kenbaar heb gemaakt. Je kunt er dus gewoon 100% vanuit gaan dat deze gegevens betrouwbaar zijn, anders had ik ze er niet neergezet....

Waar nu precies opeens die onduidelijkheid vandaan komt laat ik maar even in het midden....ik vind het alleen jammer dat er d.m.v. de recente postings weer de nodige verwarring ontstaat. Hier heeft NIEMAND baat bij. Ik heb de thread juist gestart om van mensen zèlf te horen welke vergoedingen zij op dit moment bij HUN verzekeringsmaatschappij verkrijgen, juist om DUIDELIJKHEID hierin te verkrijgen.

Ik ben het er dus ook zéker mee eens om deze vergoedingen van verzekeringsmaatschappijen eens goed in kaart te brengen en deze hier te publiceren.

Chris.

Webmaster
16 augustus 2002, 09:21
Originally posted by Comestor
DO,

Het lijkt mij inderdaad een goed idee om dit eens in kaart te brengen als extra informatie op deze site. Wat ik zo als eerste indruk meekrijg is dat er door de verschillende zorgverzekeraars heel verschillend omgesprongen wordt met het vergoedingenbeleid.
groeten
Comestor

Beste Comestor,

Welkom op HaarWeb.

Dit is inderdaad een goed idee (wat bij ons zelf ookal speelde)! Mocht je méér suggesties hebben voor onze website c.q. het forum, dan zouden wij het zeer op prijs stellen als je deze in de Suggesties en Feedback-rubriek http://www.haarweb.nl/forum/forumdisplay.php?s=&forumid=8 zou willen zetten. Op die manier kunnen wij op 1 plek alle tips, wensen en suggesties verzamelen voor de te bouwen website(s).

Hartelijke groet,

Comestor
16 augustus 2002, 09:37
Webmaster,

wellicht kun je deze posting moven naar de door jou genoemde lokatie.
ik blijf zoeken naar hints en suggesties en zal ze daar posten.
ik heb inmiddels gereageerd richting ANOVA en zal jullie op de hoogte houden.

Comestor
16 augustus 2002, 10:09
Chris,

Waar nu precies opeens die onduidelijkheid vandaan komt laat ik maar even in het midden....ik vind het alleen jammer dat er d.m.v. de recente postings weer de nodige verwarring ontstaat. Hier heeft NIEMAND baat bij. Ik heb de thread juist gestart om van mensen z�lf te horen welke vergoedingen zij op dit moment bij HUN verzekeringsmaatschappij verkrijgen, juist om DUIDELIJKHEID hierin te verkrijgen.

Als reactie kan ik hierop zeggen dat ik dat, naar aanleiding van een opmerking bij mijn haarwerkleverancier, dit jaar bij ANOVA ook al eens nagevraagd heb en een reactie kreeg in de trant van: "Dat dit bij andere zorgverkeraars wel zo kon zijn, maar bij ANOVA hadden ze die regeling niet."
Of dit komt door de nieuwe regeling per 1-1-2002 kan ik niet zeggen, maar het zou mij niet verbazen. Die regeling rept hier ook niet over (http://www.hulpmiddelen.nl/zvn.htm#ART4008)
De vergoeding die ANOVA geeft is volgens mij gelijk aan die van andere zorgverzekeraars

Comestor

Webmaster
16 augustus 2002, 10:12
Originally posted by Comestor
Webmaster,

wellicht kun je deze posting moven naar de door jou genoemde lokatie.

Beste Comestor,

Dat mag je zèlf doen....aangezien ik niet in staat ben 1 enkele posting te verplaatsen: alleen een hele thread. Dus als je zo vriendelijk zou willen zijn een nieuwe posting aan te maken in de door mij genoemde rubriek, dan graag!

ik blijf zoeken naar hints en suggesties en zal ze daar posten.ik heb inmiddels gereageerd richting ANOVA en zal jullie op de hoogte houden. Hartstikke mooi!

Bedankt voor je hulp!

Chris
16 augustus 2002, 10:15
Originally posted by Comestor
Chris,

Als reactie kan ik hierop zeggen dat ik dat, naar aanleiding van een opmerking bij mijn haarwerkleverancier, dit jaar bij ANOVA ook al eens nagevraagd heb en een reactie kreeg in de trant van: "Dat dit bij andere zorgverkeraars wel zo kon zijn, maar bij ANOVA hadden ze die regeling niet."
Of dit komt door de nieuwe regeling per 1-1-2002 kan ik niet zeggen, maar het zou mij niet verbazen. Die regeling rept hier ook niet over (http://www.hulpmiddelen.nl/zvn.htm#ART4008)
De vergoeding die ANOVA geeft is volgens mij gelijk aan die van andere zorgverzekeraars

Comestor Nou, dan heb ik wel geluk gehad dan om indertijd voor de CZ Groep te kiezen blijkbaar! ;) Zouden zij dan echt één van de weinigen zijn die 2 haarwerken per jaar vergoeden? Ik ben benieuwd.

Chris
6 september 2002, 20:19
Originally posted by Do

Bij de CZ werd mij verteld dat ik alleen het eerste jaar 2 haarwerken vergoed kon krijgen daarna 1 per jaar. De vergoeding was €260 uit de basisverzekering en als je een extra (plus) verzekering afsluit krijg je nog eens €69 extra vergoed. Dus het eerste jaar krijg je 2x260 en 2x69 euro en de jaren daarna 1x260 en 1x69 vergoed.

Nu las ik hier op het haarweb dat mensen ieder jaar toch 2 haarwerken kunnen declareren, dat scheelt me nogal? Ik heb dit ook aangegeven bij de consulent van CZ en die zei dat dit echt niet mogelijk is.

Wie heeft er ervaringen met CZ die ieder jaar 2 haarwerken vergoed krijgt, want dit is vreemd de ene wel de ander niet. Misschien weet iemand hoe dit zit.

Groetjes Do.

Hoe de verwarring nu is ontstaan is niet geheel duidelijk en wellicht ook niet meer interessant. Wat wèl interessant is, is dat de bovenstaande info dus gewoon NIET klopt, zoals ik al meerdere malen aangaf.

Do heeft contact opgenomen met CZ en heeft de volgende verklaring zwart op wit in een brief thuis ontvangen:

Uitleg CZ Zorgverzekeraar
-----------------------------------------------------
De regeling van de pruik is als volgt: Onze verzekerden hebben recht op 2 adequate pruiken. Alleen wanneer 1 pruik niet meer voldoet mag er een andere pruik aangevraagd worden. Is dit na 12 maanden van de vorige goedkeuring dan kan de nota ingezonden worden. Is dit binnen 12 maanden van de vorige goedkeuring dan moet de arts hiervoor een medische verklaring inzenden.

Behandeld door : Groep Hulpmiddelen

Afdeling: Machtigingen

tel: 013-5949328
-----------------------------------------------------

Kortom: dit bevestigd mijn eigen ervaring bij CZ, zoals ik hierboven al had uiteengezet. Je hebt dus recht op 2 haarwerken per jaar, mits die 2e aan vervanging toe is en je hiervoor een medische verklaring hebt.

Deze regeling geldt dus NIET alleen voor je eerste jaar van lidmaatschap: maar voor je gehele verdere lidmaatschap bij CZ.

2 per jaar dus, volgens deze richtlijnen: volgens mij is CZ (www.cz.nl) hierin uniek. Ik ken geen enkele zorgverzekeraar die dergelijke -voor lotgenoten- gunstige tarieven hanteert.

Chris.

Chris
20 september 2002, 11:08
Waar ik ookwel benieuwd naar was (een kennis van me wil verhuizen naar Belgie) hoe dit zit in België?

Zijn daar de vergoedingen te vergelijken met die in Nederland? Kris, weet jij daar wellicht meer vanaf?

Thanx,
Chris.

Comestor
23 oktober 2002, 13:48
ANOVA verlangt een rapport van een psychiater waarin geadviseerd wordt om haarwerk te nemen in verband met psychische problemen wegens kaalheid,
Wie heeft hier ook ervaring mee bij ander e zorgverzekeraars?
:confused: