PDA

View Full Version : [Oproep] TTM-ers gezocht voor ATV-programma 'Inzicht'


bolleke
17 januari 2006, 23:04
Haalo!
Ik heb onlangs telefoon gekregen van iemand van ATV, met de vraag of er iemand bereid is om mee te werken aan een reportage over ttm. Geluid en beeld konden eventueel onherkenbaar gemaakt worden zodat je anoniem kon blijven. Maar puur is natuurlijk beter :) .
Ze bellen me terug op 19 februari. Is iemand geïnteresseerd? Het mochten ook meerdere mensen zijn...

Oilily
18 januari 2006, 08:38
Nee, dat durf ik niet :confused:

Daar ben ik veel te bang voor. Bovendien denk ik dat als ze mij nu filmen ze absoluut niet de draagwijdte van het probleem snappen want er is niets meer te zien aan mij.

Ik hoop dat er mensen zijn die het wél durven want het is altijd zo'n grote stap voor ttm'ers als ze zien dat ze niet alleen zijn. Noemt het programma 'Inzicht'?

Groetjes
Kim

Jente
18 januari 2006, 10:33
IEKS, ik denk dat ik dat ook niet durf. Als er een camera op mij staat, word ik zenuwachtig en klap ik dicht. Mijn verhaal in een tijdschrift, oké. Maar op tv vind ik wel erg griezelig.

Kristel
18 januari 2006, 12:29
Nee, sorry durf ook niet.
Mijn familie weet eigenlijk nog altijd niet wat er nu juist mis is met m'n kopke dus ....
Ik krijg al de kriebels als ik er nog maar aan denk, en voor de rest ben ik nochtans mondig genoeg. Gek hoe TTM zo je leven kan beheersen.

bolleke
18 januari 2006, 13:58
Hallo,
Oké mensen, het was maar een vraag hé en ik begrijp het zeker wel. Ze zullen dan nog maar wat geduld moeten opbrengen bij ATV.
Kim, hoe dat programma heet weet ik niet. Ze heeft het wel gezegd maar ik heb het niet gehoord. Van zodra men ttm en TV uitspreekt gaan bij mij ook nog steeds de emoties spelen en dan hoor ik niets meer...
Misschien vragen jullie je nu af: "Waarom doe je 't zelf niet?" Goei vraag. Ik heb die tijd gehad; boek, TV, interviews, weekbladen, kranten en foto's...
In die periode was ik heel sterk en ik heb er ook geen moment spijt van gehad dàt ik het allemaal gedaan heb. Maar...
Ja, er is een maar. Ik had nooit verwacht dat dat allemaal zo'n emotionele weerslag zou hebben op mezelf. Vooral dan in de relatie met mijn moeder en broer. Dat het na die 'coming out' opnieuw bergaf zou gaan, had ik niet verwacht. Ik weet nu wat de reden is en ben daar nog steeds voor in therapie.
Dus, ik heb gedaan wat ik kon en wat op dat moment JUIST aanvoelde. Nogmaals, ik heb er geen spijt van, ik geloof vast dat mijn acties heel veel mensen steun gegeven hebben. Maar nu moet ik eerst aan mezelf denken èn aan mijn eigen emotionele leventje. Want hoe goed je ook je ttm wil of kan beheersen... het lukt nooit als je zelf niet in balans bent. En ik denk wel dat ik het recht heb om het evenwicht zelf te bepalen.
Het is niet zo dat ik me schaam om wat ik heb. Op school vb. kan ik er openlijk over praten, toch wel tegenover tientallen medeleerlingen en docenten... ook collega's en vrienden praten er gewoon over en dat vind ik al een hele stap vooruit.
Het enige verschil is dat ik nu zelf bepaal wie ik in vertrouwen neem, noem het zelfbescherming.
Maar toch vind ik de vraag van ATV oké en ik had gehoopt dat anderen nu in dat stadium zouden zitten van 'Ja, oké, ik doe het!!!'

Misschien later... alle begrip voor jullie ;)

Kristel
19 januari 2006, 12:52
Hoi Daniella,

Natuurlijk heb jij ook het recht om net als iedereen dit te weigeren he. Je moet je echt niet verplicht voelen om dit te doen. Als jij aanvoelt dat je dit nu niet moet doen en aan jezelf moet denken/werken ... nou doe dat dan. We hebben inderdaad allemaal veel steun aan je openbaarheid gehad, en dan ook je boek wat je telkens ter hand kan nemen, maar omdat je dat toen deed moet je dit nu niet doen he.
Voel je dus niet lastig of ambetant (want zo komt dit een beetje bij mij over, anders heb ik het mis, sorry).
We hebben veel steun aan je en ook zonder die tv-bijdrage hoor.
Ieder moet doen waar hij/zij zicht het beste bij voelt.
Dus ik begrijp je heel goed hoor.

Groetjes

bolleke
2 februari 2006, 21:39
Dag allemaal,
Bedankt ook Kristel voor je bemoedigende woorden!
Ik heb vandaag alweer telefoon gekregen van ATV. We hebben deze keer een lang gesprek gehad en ja, of liever neen... ik heb me niet laten overhalen, ik heb 'ja' gezegd omdat ik me nu gewoon veel beter in mijn vel voel èn omdat men ook Dokter Loes Gabriëls heeft gecontacteerd en zij is ook bereid om mee te getuigen!

Dus nog eens een oproep!!!

Wie durft getuigen over ttm?? Het kan volledig anoniem en onherkenbaar gemaakt worden. Je stem, je naam, wat je van jezelf wil laten zien (vb alleen maar een schaduw) alles kan...
Ik weet dat ik eerst niet bereid was maar na al deze goede berichten op dit forum en de fijne samenwerking en steun hier via Internet, geloof ik nog steeds in hulp via lotgenotencontact. Ik geloof nog steeds in een zelfhulpgroep en ik vind nog steeds zoals Madeliefje ergens schrijft dat we ttm uit de taboewereld moeten halen. Als wij het niet doen, wie doet het dan wel?? Getuigenissen zijn nodig... met deze een warme oproep. De opnames gaan door op 28 februari of op 1, 2 of 3 maart... wat je zelf verkiest.

Niemand moet zich verplicht voelen, maar het is een grote stap in de goede richting om ook anderen uit de taboesfeer te halen. Ik ga zeker reclame maken voor Haarweb en dit forum ;)

PS/ Ja Kim, heb het vandaag nog eens gevraagd, het programma heet 'Inzicht' en zal op woe 9 en donderdag 10 maart worden uitgezonden

Madelief
3 februari 2006, 11:34
Monique 3 en ik hebben het toen gedaan voor 'hart van Nederland'. Ik was onherkenbaar (schaduw en stemverandering), nou ja in ieder geval voor de mensen die niet wisten dat ik ttm had. Stukje bij beetje brengt het wel meer openheid wat betreft ttm. Er zijn altijd weer nieuwe lotgenoten die het zien en daardoor ook steun en herkenning kunnen ondervinden.
Als ik dichterbij woonde zou ik weer mee willen doen ;)

groetjes Madelief(je) :)

Oilily
3 februari 2006, 11:47
Nee, echt niet. Ik duuurf echt niet.

Maar... ik heb het natuurlijk al wel in mijn agenda gezet dat ik ga kijken. Vind het programma op zich best wel goed en interessant. Brr, ATV, komt wel heel dicht bij Antwerpen, hé..... Veel mensen die daarnaar kijken. Brrrrrrrr, nee, sorry echt ni

tinneke
3 februari 2006, 13:24
hey bolleke

ik vind het super van je, echt waar! maar ik durf het niet, stom misschien, maar ik voel me er nog te slecht over (zeker nu in de winter, als het allemaal nog net iets moeilijker is dan anders).
veel succes in ieder geval!
10

bolleke
3 februari 2006, 20:42
Oké, alle begrip voor jullie hoor. Ik heb het er zelf ook best moeilijk mee, maar dan denk ik terug aan de vorige opnames (Overleven en Vitaya). Zó weinig mensen herkennen je achteraf, televisiebeelden zijn zo vluchtig, net als krantenartikels. Mijn enige bekommernis is dat mensen met ttm zichzelf herkennen en aansluiten bij ons 'clubje' ;) Voor de rest trek ik mij er geen ballen van aan! Ik kan me zo mateloos ergeren aan dokters die denken dat ze de wetenschap in zich hebben maar ons uiteindelijk nog steeds niet kunnen 'genezen'. Hoe meer ik daar bij stilsta, hoe meer ik geloof in zelf-hulp. Of zoals mijn eigen peut altijd zegt: "JIJ bent de ervaringsdeskundige, ik niet." Oké, laat ons die zelfhulp dan maar op poten zetten. 'k Vind trouwens dat we goe bezig zijn! :D

tinneke
5 februari 2006, 18:27
inderdaad lieverd, goe bezig, ik heb er geen andere woorden voor.
x x x

bolleke
5 februari 2006, 18:38
'lieverd'... smelt smelt... :)

tinneke
5 februari 2006, 18:43
hihi, een lieverd van mij word je niet zomaar hoor!
die eer krijgen alleen de mensen die ik graag zie en die ik het allerbeste toewens in hun leven... en hier op het forum, echt waar, veel mensen zijn voor mij echt lieverds geworden (jij, jente, kim...), gewoon omdat we eigenlijk zo veel met elkaar delen..; heel speciaal gevoel is dat.
dus lieverd :P : ik zien a geire hé, hihihi
10

Jente
6 februari 2006, 09:40
En jij bent zelf ook een grote lieverd, Tinneke! Dat denk ik iedere keer als ik jouw schattige kikker-kaartje zie staan, met de bemoedigende woorden die je daarop hebt geschreven...

tinneke
6 februari 2006, 14:49
;)

veel liefs
10

bolleke
22 februari 2006, 13:40
Het is bijna zover...
Op 27 februari heb ik een ontmoetingsgesprek met de journaliste van ATV. Even kort kennismaken en vertellen waar we het gaan over hebben... Op 1 maart volgen dan de TV-opnames. Ik vind het niet echt leuk, wel spannend en belangrijk... duimen jullie?

Jente
22 februari 2006, 13:47
Brrr, eng. Dapper dat je dit weer wilt doen, ik denk dat we allemaal trots op je zijn hoor Bolleke! Wees vooral jezelf, dan is het goed!
En hou ons op de hoogte. 'k Ga zeker kijken. Kan het ook opnemen zodat we op de bijeenkomst allen samen nog es kunnen kijken (tenzij je dat dan vervelend zou vinden).
Sterkte!
J

tinneke
22 februari 2006, 14:14
Natuurlijk duimen we!!!!!!
ik zet het in mijn agenda en ben heel benieuwd naar hoe het geweest is.
ik vind het echt knap van je!!

liefs
10

Webmaster
22 februari 2006, 14:32
Superrrrr Daniëla dat je dit (weer) doet! Het zal anderen helpen en jouzelf ook : natuurlijk duim ik voor je, ookal zal het niet nodig zijn. ;)

Wat puntjes:

- Voor de duidelijkheid heb ik de threadtitel aangepast naar een passender titel,
- Je vermeldt dat je HaarWeb wilt promoten : hoe wordt dit vormgegeven? Wordt HaarWeb genoemd in de uitzending, of zal er een link (www.haarweb.nl) verschijnen in beeld? Het mooiste zou zijn dat laatste,
- Via www.atv.be/site begrijp ik dat ATV een regionale televisiezender in België is van de provincie Antwerpen. Het zou mooi zijn als jij de reportage op DVD kan meekrijgen van ATV, zodat mensen die ATV niet kunnen ontvangen in de toekomst de uitzending alsnog kunnen zien (via bijeenkomsten of via HaarWeb). Zou jij kunnen navragen of jij de uitzending mee kan krijgen, aangezien jij daaraan meewerkt?

Zet hem op, je kan het!

bolleke
22 februari 2006, 16:21
Hoi Webmaster,
Ik weet nog niet hoe ik Haarweb zal promoten. Het belangrijkste is dat ik op de eerste plaats kom, dan pas haarweb :P ! Dit is toch wat wij mensen proberen te vertellen, niet???
Het is toch zo moeilijk om niet in die valkuil te trappen hé... :rolleyes:

Webmaster
22 februari 2006, 16:44
Hoi Webmaster,
Ik weet nog niet hoe ik Haarweb zal promoten. Het belangrijkste is dat ik op de eerste plaats kom, dan pas haarweb :P ! Dit is toch wat wij mensen proberen te vertellen, niet???
Het is toch zo moeilijk om niet in die valkuil te trappen hé... :rolleyes:

(voor de duidelijkheid : het volgende is humoristisch bedoeld...)

-----------------------------------
Webmaster aan AGA/AA/Hirsutisme-lid : 'Zou je n.a.v. je artikel/uitzending/etc er s.v.p. voor kunnen zorgen dat lotgenoten op HaarWeb worden gewezen'?
AGA/AA/Hirsutisme-lid aan Webmaster : 'Sure!'

Webmaster aan TTM-lid : 'Zou je n.a.v. je artikel/uitzending/etc er s.v.p. voor kunnen zorgen dat lotgenoten op HaarWeb worden gewezen'?
TTM-lid aan Webmaster : 'Uhh ja... maar-uhh....(en dan volgt er niet zelden een bijzondere uiteenzetting...)'.

:D
-----------------------------------

Dus mijn wijze Daniëla... uwer geliefde Webmaster stelt alleen maar een simpele vraag (om meer lotgenoten met TTM te kunnen bereiken en helpen) en in die vraag zie ik niets staan over eerste plaatsen en valkuilen...en andere ladingen... jij wel? ;)

Nogmaals heel veel succes toegewenst en tot binnenkort in België!

lies
22 februari 2006, 19:18
hai bolleke,

heel erg goed van je.. super. en ja ik zal voor je duimen :D
mocht je ooit nog benadert worden voor een programma in Nederland of de programmamkers hebben er geen probleem mee om een eindje te reizen vind ik absoluut geen enkel probleem om met mijn koppie op tv te komen.
Vorig jaar ben ik bezig geweest voor programma JONG , maar daar vonden ze geen tweede persoon en dat is toen niet door gegaan. wat ik wel jammer vond trouwens.
IK heb echt zoiets van ials emand mij raar vind dat ik haren uit mijn hoofd trek zegt dat helemaal niets over mij maar iets over die ander. Ik weet wat ik waard ben..
in elk geval succes.

groetjes Lies

Lies86
23 februari 2006, 12:59
Heey!

Ik heb uiteindelijk wel meegedaan in de uitzending van Jong!
Samen met een meisje met een grote wijnvlek in haar gezicht.
Het thema was: Ik word altijd nagekeken op straat.....
(hier (http://www.eo.nl/mediaController?bitrate=broadband&format=ram&fragment=6734159) te bekijken, alleen met realplayer helaas!)
Ik heb geen TTM maar Alopecia Areata.

Ik werd gevraagd om mee te werken en heb er lang over nagedacht.
Maar vond het aanbod wel gigantisch tof. En dat waren de opnames ook zeker!
En wat je zegt je helpt er zeker andere mee!
Ik wordt nog steeds regelmatig aangesproken op straat. (bijna een jaar na dato) en ik ben pas weer benaderd voor een intervieuw in een tijdschrift.
(maar dat volgt later in een andere thread)

Eng vond ik het ook wel....
Laat het allemaal over je heen komen en geniet er vooral van!
Het komt niet iedere dag voor dat je op tv komt!!!
Een hele bijzondere ervaring vind ik het. ik kijk nog regelmatig terug en ben er echt trots op!!

Groetjes en veel liefs
Lies
http://www.eo.nl/db.images/6116552

Jente
23 februari 2006, 13:49
Ik bewonder je tv-optreden, dapper!!
Maar ik voel een onbedwingbare neiging in me opkomen om even wat schrijfadvies te geven:
- 'ik word' is zonder 't'
- 'interessant' is met dubbel 's'
- 'interview' is zonder 'u'


Heey!

Ik heb uiteindelijk wel meegedaan in de uitzending van Jong!
Samen met een meisje met een grote wijnvlek in haar gezicht.
Het thema was Ik wordt altijd nagekeken op straat.....
(hier (http://www.eo.nl/mediaController?bitrate=broadband&format=ram&fragment=6734159) te bekijken, alleen met realplayer helaas!)
Ik heb geen TTM maar Alopecia Areata.

Ik werd gevraagd om mee te werken en heb er lang over nagedacht.
Maar vond het aanbod wel gigantisch tof. En dat waren de opnames ook zeker!
En wat je zegt je helpt er zeker andere mee!
Ik wordt nog steeds regelmatig aangesproken op straat. (bijna een jaar na dato) en ik ben pas weer benaderd voor een interview in een tijdschrift.
(maar dat volgt later in een andere thread)

Eng vond ik het ook wel....
Laat het allemaal over je heen komen en geniet er vooral van!
Het komt niet iedere dag voor dat je op tv komt!!!
Een hele bijzondere ervaring vind ik het. ik kijk nog regelmatig terug en ben er echt trots op!!

Groetjes en veel liefs
Lies
http://www.eo.nl/db.images/6116552

Lies86
23 februari 2006, 17:24
Hoi!

Heb het veranderd hoor!
(alleen kon intereSSant zo snel even niet vinden!)

Maja schrijffouten zijn menselijk toch?
Helemaal als je dyslectische trekjes hebt zoals ik!

Groetjes!

Jente
23 februari 2006, 17:36
Tja; beroepsmisvorming van mijn kant. Ik weet het, ook mét schrijffouten komt de boodschap over, én vergissen is menselijk... maar ik kon het niet laten.
Immer tot uw dienst,
Juffrouw Jente

Lies86
23 februari 2006, 17:42
Haha nou bedankt hoor!!
Je zal er vast nog wel veel en veel meer van mijn kant zien komen.
Maar zoals je zelf al zei... het gaat om de boodschap!

Dus nogmaals bolleke:
Onwijs veel succes!
Denk dat je net als ik achteraf echt blij zult zijn dat je het hebt gedaan!

Groetjes!

lies
23 februari 2006, 18:06
hey Jente,

kan je dan misschien voortaan mijn brieven en zo corrigeren? ik ben namelijk best wel een spellingskneus...
is maar een geintje hoor

groetjes lies

p.s lies ik heb het toen gezien en vond het erg goed hoe je en dat andere meisje het gedaan hebben. toppie hoor.

Kristel
24 februari 2006, 12:26
Duimen ... tuurlijk

Veel succes, hou ons op de hoogte en zoals reeds gezegd "geniet ervan".

tjarda
28 februari 2006, 00:36
spijtig dat ik nu pas inlog en leer kennis maken met het haarwebforum:(
anders had ik graag deelgenomen aan de reportage van atv.Ik zou willen,dat dit taboe de wereld uit geholpen wordt.nou ja volgende keer meer succes.groetjes van tjarda


Haalo!
Ik heb onlangs telefoon gekregen van iemand van ATV, met de vraag of er iemand bereid is om mee te werken aan een reportage over ttm. Geluid en beeld konden eventueel onherkenbaar gemaakt worden zodat je anoniem kon blijven. Maar puur is natuurlijk beter :) .
Ze bellen me terug op 19 februari. Is iemand geïnteresseerd? Het mochten ook meerdere mensen zijn...

Jente
28 februari 2006, 09:43
Beste Tjarda, heb je al gezien dat we een bijeenkomst houden? Mocht je geïnteresseerd zijn, laat dan snel iets weten.
Gewoon even doorklikken op de link in mijn handtekening.

Jente
6 maart 2006, 09:34
Bolleke heb je al details over de uitzendtijd?? Dan neem ik het op!

bolleke
6 maart 2006, 20:44
Hoi Jente en anderen,
Effe een kort verslag.
Woensdag waren de opnames. Ik was snipverkouden en moe. Daarenboven had ik me (wegens tijdgebrek) niet goed kunnen voorbereiden. De opnames zelf vielen wel mee, niet te zenuwachtig en zo. Maar ik ben niet zo tevreden over mezelf en over de dingen die ik heb gezegd... beetje verwarrend, zo voelde ik me ook :confused: . Enfin, ik hoop dat ze d'er toch iets moois kunnen van brouwen. Het belangrijkste is dat ttm uit de taboewereld wordt gesleurd... desnoods bij de haren! :P
Het spijtige gevolg was dat ik 's anderendaags pas goed ziek ben geworden. En het is nog niet echt beter. Verkouden maar nu ook spierpijnen en een algemeen gevoel van... laat me rusten.
Dus, tot ziens. Ik ga effe aan mezelf denken...
Oh ja, uitzending overmorgen om 18.30u op ATV en herhalingen, ook nog op donderdagmorgen, ik dacht rond 9u.
Jente, er wordt een DVD bezorgd.
Zelf ga ik niet kijken, zie mezelf niet graag... op TV :D

bolleke
8 maart 2006, 12:10
Uitzending niet morgen maar volgende week 15 en 16 maart. Groetjes..

Jente
8 maart 2006, 13:18
ik dacht het al want ze kondigden een ander onderwerp aan voor vandaag.

Jente
16 maart 2006, 09:38
Dag Daniëla en anderen
Het was een heel confronterend programma, pff...
Het beeld tussendoor van een haar die uitgetrokken wordt kon ik gewoon niet aanzien, dat vond ik er echt 'over'. Ook dat ze stukjes van het forum voorlazen vond ik eng, ik dacht: strax lezen ze wat van mij! Help. Verder was het wel goed, rustig programma, ze namen er de tijd voor; en Bolleke, je hebt helemaal niet verward gesproken. Het was allemaal duidelijk en goed gegaan. Good job, je hebt het maar weer gedurfd! Fijn ook dat Loes aan het woord kwam.
Bijzonder ergerlijk was dat de commentaarstem én de presentatrice telkens heel nadrukkelijk "Tichotrillomanie" zeiden ipv "Trichotillomanie", grrr.

tinneke
16 maart 2006, 09:38
He Bolleke

zoals ik al zei in mn berichtje: het was echt een mooie reportage. ik vond het enkel raar dat ze zo lieten zien dat iemand echt een haar uittrok... dat vond ik wat ongepast, maar je hebt het echt heel goed gedaan: ik heb het niet helemaal kunnen volgen, want mijn moeder en haar zus zaten de hele tijd te kwetteren, maar de dingen die ik hoorde waren wel goed. zeker op het einde: over het leven met ttm, en dat we onszelf moeten verzorgen enzo... ja, dat was echt goed. en je hebt het forum ook goed gepromoot, de webmaster zal blij zijn :P

Thumbs up sweetie! heel goed gedaan, en je zag er goed uit hoor, daar moet je geen schrik van hebben.
tot zondag,
dikke x 10

Jente
16 maart 2006, 09:39
Hey 10 we waren blijkbaar tegelijk bezig, maar met dezelfde mening!

tinneke
16 maart 2006, 09:46
yep sweetie, duidelijk dezelfde mening... hihi ze zeiden het dus echt fout, ik was aan het twijfelen omdat het zoveel lawaai was bij mij.
ik dacht bij het forum ook even: ai,zometeen zie je mijn naam of lezen ze iets voor aaaahhhh... maar dat was dus niet het geval.
tot zondag!

Oilily
16 maart 2006, 10:09
Goed gedaan, Daniëla. Ik vond het een heel duidelijke reportage! En het haartje dat uit werd getrokken, tja, ik vond dat niet zo heel erg confronterend, juist goed dat ze dat ook toonden...

Kristel
16 maart 2006, 12:13
Ik heb helaas niet kunnen zien, maar aan de reacties te horen was het wel super.

Hebben ze echt reacties van mensen hier op het web laten zien, met naam erbij ... dat vind ik eigenlijk toch wel wat ongepast. Ik zou niet willen dat ze m'n woorden zomaar op tv laten zien zonder mijn toestemming (of is dat gebeurt van die mensen ???). We praten toch onder mensen die elkaar begrijpen en de beslissing blijft toch nog steeds aan jezelf of je dit publiek maakt of niet he.
Ach ja, hopelijk waren het mijn woorden niet ...

sylverke
16 maart 2006, 12:40
Hallo ik ben hier nieuw.

Ik had nog nooit gehoord over TTM tot ik gisteren op ATV inzicht zag. Herkende totaal mijn zus erin. Ze trekt van haar 6 jaar haar haar al uit en is nu 25 jaar.
Mijn ouders en ik begrepen dat maar niet en tikte altijd mijn zus op haar vingers als ze weer eens bezig was. Ik ben dus heel blij dat ik gisteren samen met mijn ouders het programma heb gezien. We hebben het opgenomen en laten het straks aan men zus zien. Misschien is het voor haar een opluchting ...
Ik hoop mijn zus het begrijpt want ze sta verstandelijk ook achter, ze kan maar een beetje lezen en schrijven en werkt dus op een beschutte werkplaats.
Ik heb al redelijk nu wat opgezocht over TTM en hoop zo mijn zus te kunnen helpen.

Groetjes

Jente
16 maart 2006, 12:56
Zo zie je maar dat het echt helpt om TTM in de media te brengen! Ik hoop dat je zus iets kan doen met de info, Sylverke. Alle sterkte voor jullie gezin.

tinneke
16 maart 2006, 13:52
he kristel,

ze hebben geen namen laten zien hoor (denk toch van niet), maar ik zag ineens het forum en panikeerde even... maar je kon niets zien, enkel de bovenkant, waar geen posts staan...
dus, no worries
X

Jente
16 maart 2006, 13:54
Nee je kon helemaal niets zien, alleen de naam Haarweb. De nicknames die ze noemden waren Antwerpse en Suzy-met-een-of-ander-nummer-erachter.

bolleke
16 maart 2006, 20:04
Hoi!
Ik heb het wel gezien, afgelopen nacht, terwijl ik aan het werken was...
Best confronterend. Toch vind ik - ondanks een paar details oa. het meerdere keren verkeerd uitspreken van de naam - dat het wel een goed algemeen beeld gaf. (Maar weten jullie dat mijn eigen psy nog steeds problemen heeft met het woord trichotillomanie?). Dus, laten we daar allemaal niet te zwaar aan tillen. Ik heb geen inbreng gehad in het knip- en plakwerk. Ellen Wauters, een zeer jonge journaliste, heeft het goed gedaan en daar had ik alle vertrouwen in. Voor mij is dit alweer een grote stap. Niet alleen de uitzending zelf maar vooral het kunnen loslaten... Zo van, ik heb gedaan wat ik kon, gezegd waar ik aan dacht... de rest is aan jullie. Misschien worden de verkeerde klemtonen gelegd maar dat zou ook zo zijn als ik me d'er wel mee zou bemoeien... want ieder ziet het toch op zijn eigen manier...
De angst om herkend te worden op het forum zit er bij velen dik in. Maar wat dan, waarom, wat is het ergste wat kan gebeuren? Al eens rekening mee gehouden dat dit forum wereldwijd te lezen is??? Is het niet zo dat wij de schaamte moeten overwinnen om iets waar we zelf geen schuld aan hebben? Het blijven moeilijke stappen, ook voor mij nog...
Pittig detail; deze morgen om 6 uur ging ik de rug wassen van één van onze (betere) mentaal gehandicapten. Ik klopte aan de badkamerdeur en ging binnen waarop ik prompt een 'proficiat' kreeg. Ik was effe in de war (verjaarde toch helemaal niet?) maar toen zei hij: "Ik heb je op TV gezien". Mijn eerste reactie was 'help, wie nog?' Maar hij had op zijn kamer gekeken; helemaal alleen... oef, dommme reactie hé van mij :confused:
Ik zie jullie zondag?
Groetjes

Jente
17 maart 2006, 09:19
Nja inderdaad confronterend... Je moet me ook eens uitleggen wie Ellen Wauters is, volgens mij ben ik daar ooit nog mee op kamp geweest (toen was ik 16 jaar). Ze kwam uit Niel, ze was even oud ongeveer. Ik heb haar sinds het kamp niet meer gezien.
Tja, bang voor herkenning... ik schaam mij tegenover degenen die ik kén, die mij kennen. Tegenover de rest van de wereld niet.
We hebben het er zondag nog wel over!
Ik vraag me ook af hoeveel mensen het gezien hebben op ATV. In elk geval ook namens mij proficiat!

Kristel
17 maart 2006, 10:28
Oef gelukkig geen namen gezien.
Ik weet dat het eigenlijk dom klinkt, maar das gewoon m'n reactie. Ik weet dat er vele mensen zijn die ons niet begrijpen en ik wil hun reacties gewoon niet weten. Ik wil niet telkens scheef bekeken worden door diegene die zich dan superieur voelen (wat voor mij dan ook is als ik me niet goed voel) of het gevoel hebben dat wanneer je een gesprek hebt dat ze telkens naar je haren zitten te staren.
Wij hebben dit en moeten er mee leven, das al erg genoeg, maar zo'n slechte reacties extra ... ik krijg al de kriebels als ik eraan denk.
Meestal ben ik wel iemand die echt voor mezelf (en anderen) opkomt, zegt wat er te zeggen valt en best wel een babbelkous is, maar als het hier over gaat dan schaam ik me toch nog (of eerder onwennig voelen) en kruip ik in m'n stulpje en zou ik liefst in m'n bed kruipen waar niemand me ziet en huilen.
Dit gevoel is al wel sterk verbeterd, maar ik zie me echt niet open en bloot vertellen over m'n ttm zonder me er onwennig bij te voelen.

tinneke
17 maart 2006, 10:31
Hey

Bij mij net hetzelfde, mensen die me niet kennen, daar trek ik mij niets van aan... maar gewoon het idee dat mensen het op tv gezien hebben en denken (Tiens, ik denk dat dat is wat zij heeft), maar eigenlijk. ik heb het gezien waar m'n tante bij is, die haar frang zal ook wel gevallen zijn. en hoewel ik het in het begin wat moeilijk had, ben ik gewoon blijven kijken en heb zelfs tegen mijn mama gezegd dat het op tv was en dat jij (bolleke) al eens bij ons was geweest.
ik ben wel echt heel blij dat het op tv is gekomen, en het was idd een heel duidelijke repo.

tot zondag!

tinneke
17 maart 2006, 10:45
He bolleke,

prachtig toch he, te merken dat de repo nu al zijn vruchten afwerpt. Nemesys heeft het gezien en is nu hier op het forum... dat moet je toch veel voldoening geven, niet?
ik ben zelf al heel blij voor hem dat hij het programma heeft gezien en zo hopelijk de ttm een betere plaats kan geven nu...
super super super gewoon!
x x x

LIEB
17 maart 2006, 13:19
En jij bent zelf ook een grote lieverd, Tinneke! Dat denk ik iedere keer als ik jouw schattige kikker-kaartje zie staan, met de bemoedigende woorden die je daarop hebt geschreven...

HAllo ik durf wel, maar reageer een beetje laat, misschien is het nu al voorbij,
Of misschien niet.
ik hoor het wel.

liefs van suus

lies
17 maart 2006, 15:15
hallo,

knap dat je het hebt gedaan en dat de uitzending goed was maarre is het ook op internet te zien? weet je dat?

Groetjes Lies

Jente
17 maart 2006, 15:39
Kijk eens op www.atv.be, bij het programma Inzicht. Wie weet??