PDA

View Full Version : Nieuw haarwerk


kattemie
22 januari 2006, 11:34
Gisterochtend is mijn nieuwe haarwerk geplaatst. Tot nu toe droeg ik een gedeeltelijk haarwerk, langs mijn onderste haargrens, maar dat was al lang niet meer genoeg. Alle restjes die ik nog had, stukjes die we er in het begin vanaf hadden geknipt om het haarwerk op maat te maken, moesten worden ingezet om de groeiende kale plekken te bedekken. Ook dat was nu niet meer genoeg. In december heb ik besloten een nieuw haarwerk te bestellen, een volledige prothese deze keer. Ik kon het niet langer uitstellen.

Het besluit zelf viel me niet eens zo heel erg zwaar, want al dat gepuzzel met die losse stukjes was elke keer zo'n gedoe en kostte ons elke week onze zondagavond. Ik had echter niet verwacht dat het plaatsen van het volledige haarwerk zo verdrietig en emotioneel zou zijn. :crybaby:

Ik had vooraf met de haarwerkspecialist afgesproken dat mijn pony zou blijven zitten en alle plukjes die nu nog mijn voorste haarlijn vormen. Ook op twee andere plekken zaten nog flinke plekken haar, daar zouden we het haarwerk 'omheen' plaatsen, zeg maar, stukken eruit snijden op die plekken, zodat ik zo veel mogelijk van mijn eigen haar zou kunnen blijven gebruiken.
Het bleek echter dat sinds de bestelling van het haarwerk die twee plekken zo klein waren geworden, dat het laten zitten van dat haar meer nadelen dan voordelen had. We besloten daarom na lang dubben dat de tondeuze erop zou gaan en we het haarwerk verlijmd zouden aanbrengen... :confused: Mensen, mensen, het geluid van die tondeuze zal nog dagen naklinken in m'n oren... Wat een vreselijk gevoel... :crybaby:
Ik heb ook niet gekeken. Ik heb de hele tijd met mijn ogen dichtgeknepen gezeten, tot het haarwerk werd geplaatst. En al die tijd tranen met tuiten gejankt. Daar zit je dan, zo kaal als een biljartbal, met alleen nog maar een pony en een paar piekjes links en rechts... Ik weet dat dit voor velen van jullie al jaren de dagelijkse werkelijkheid is, maar het was voor mij heel erg emotioneel om dat stadium te bereiken. Ik had het eerlijk gezegd niet verwacht. Of je wil het gewoon niet weten, misschien is dat het wel.

Anyway. Het haarwerk zelf is heel mooi, daar is echt niets van te zeggen. Maar ik ben me er constant bewust van dat daaronder een kale biljartbal zit en dat het jaren gaat duren voordat daar weer een acceptabel kapsel onder kan groeien. Pfff... :crybaby:

Sorry, ik moest dit even kwijt. Ik heb erg veel medelijden met mezelf. :P En waar kan ik het beter kwijt dan hier, onder lotgenoten? :) Dus bedankt voor het lezen.

Groetjes,
Karen

jooltje
22 januari 2006, 16:50
Hoi Karen,

Kan me helemaal voorstellen dat het heel heftig voor je is geweest om
de tondeuse er over heen te halen.
Geef jezelf dan ook gewoon de tijd om aan die nieuwe situatie (kaal
hoofd) te wennen. Je schrijft dat je een heel mooi nieuw haarwerk hebt.
Dat is natuurlijk hartstikke goed en als dat ding nou eenmaal mooier en
lekkerder zit dan met nog resten van je eigen haar er onder heb je, vind
ik, het enige juiste gedaan door je eigen haar af te scheren tot op je
pony na.

Groetjes
Jooltje.

kas
22 januari 2006, 17:54
Ik leef met je mee. Kan me heel goed voorstellen dat de ervaring heel erg moeilijk is om het haar dat je hebt af te (moeten) scheren.
Neem de tijd.. en huil zonodig dikke tranen want het is ook hartstikke moeilijk..
Je haar kwijtraken en dan ook nog op die manier is een heel moeilijk het proces van haarverlies is een rouwproces en rouwen om verlies om uiteindelijk zomogelijk tot aanvaarding te komen dat kost tijd!

Dikke knuffel
Kitty

kattemie
23 januari 2006, 11:43
Bedankt voor de support allemaal. Ik voel me nog niet veel beter dan zaterdag, ben nog steeds erg down en de tranen prikken constant. Maar de wetenschap dat ik niet de enige ben met dit verdriet helpt bij het relativeren. En als ik in de spiegel kijk, zie ik er nog precies hetzelfde uit als vorige week. En hoewel een schrale, het is een troost. :)

Bedankt,
Karen

Jansy
23 januari 2006, 12:59
Ik wil je even heel veel sterkte wensen!!!
Kan ik je gelijk even over mijn jankbui vertellen. Mijn haar is in minder dan twee maanden uitgevallen, heb dat allemaal over me heen laten komen, kon er zelf heel goed mee omgaan. Heb nog geen 2 weken geleden een pruik besteld, ging allemaal prima tot de dag van de pruiken passen... dat ging nog wel, heb de kapster maar laten praten, pruik uitgezocht en toen ik buiten kwam was het helemaal met me gedaan. Voordat ik bij de auto was liep ik al te janken, in de auto de hele weg zitten janken, totdat ik thuis kwam en toen was het ook klaar. Had zelf ook nooit gedacht van te voren dat het me zo emotioneel aan zou grijpen. En nu dan maar optimistisch afwachten of en wanneer onze eigen haren weer teruggroeien. Groet en sterkte van Jansy.

kattemie
23 januari 2006, 14:26
Jansy, bedankt voor je reactie.
Heel begrijpelijk ook, die huilbui van jou.
Sterkte ermee!

Karen

Assie
26 januari 2006, 20:39
Zo herkenbaar allemaal. Vindt het na twee jaar nog moeilijk als ik weer een ander pruik krijg. Net of je steeds opnieuw van een stukje van jezelf afscheid neemt! Vergeet nooit meer mijn enorme verdriet toen ik mijn eerste pruik kreeg. (terwijl ik altijd zo heerlijk nuchter ben)
Neem tijd om er aan te wennen, zet het leven even een versnelling lager, want het kost vreselijk veel energie. En op een dag merk je vanzelf dat het meer acceptabel wordt!

Sterkte
Assie

kattemie
27 januari 2006, 10:09
Bedankt Assie. Ik merk inderdaad dat het veel energie kost. Ik kom nergens toe en ben de hele dag doodmoe. Al de hele week.

Het gaat wel weer een keer over. Ooit zal ik eraan gewend zijn. Hopelijk. :P

Knuf,
Karen

hazel
27 januari 2006, 15:59
hey karen,
ik begrijp dat je je zwaar kl#te voelt,ik ben 22 en heb sinds m'n 7e geen haar meer en ook ik heb nog elke keer als ik een nieuw haar werk krijg en daar op de kappersstoel zit met m'n kale hoofd 't gevoel of ik in m'n blootje in de trein zit,zo kijkt m'n haarwerk kapper(of hoe dat heet)ook... :P
heel veel succes ermee,je gaat je echt wel weer beter voelen!!
xxx hazel

heleen65
7 februari 2006, 21:40
hallo,

Hier ik dan weer ff,
Ook ik heb in 6 weken tijd mn haar verloren , op wel wat haar na, maar dat viel zo ontzettend uit dat ik radicaal besloten heb mn haar te scheren en dan mn pruik op te zetten.
Dat was hoewel confronterend minder belastend dan al die haren tijdens douchen , fohnen , kammen noem maar op.
Ik las dat je een geplakt ? haarwerk hebt ??
hoe werkt dat dan ??
Ik heb gewoon een losse pruik en eigenlijk zit ie wel goed alhoewel ik wel vaak jeuk heb ,.... niet normaal:mad:
Maar goed, ik scheer dus 2 keer per week mn koppie kaal en wacht t maar af verder.
Veel sterkte ..
Groetjes Heleen

Salvamia
8 februari 2006, 07:52
Hallo,

Wat jij nu hebt is een pruik deze zet je inderdaad vaak los op.
Een haarwerk is hele andere koek, deze worden middels een mal percies passend gemaakt. een volledig haarwerk heeft vaak een randje van PU (een soort siliconen) dit randje neemt volledig de kleur aan van je huid. Op het PU randje kun je tape plaatsen om het haarwerk te verankeren.

Je zult dan merken dat het echt ongeloofelijk vast zit en dat zelfs diepzee duiken geen probleem meer hoeft te zijn met een haarwerk.

Groetjes,

Salva

heleen65
8 februari 2006, 14:39
Hallo,

Wat jij nu hebt is een pruik deze zet je inderdaad vaak los op.
Een haarwerk is hele andere koek, deze worden middels een mal percies passend gemaakt. een volledig haarwerk heeft vaak een randje van PU (een soort siliconen) dit randje neemt volledig de kleur aan van je huid. Op het PU randje kun je tape plaatsen om het haarwerk te verankeren.

Je zult dan merken dat het echt ongeloofelijk vast zit en dat zelfs diepzee duiken geen probleem meer hoeft te zijn met een haarwerk.

Groetjes,

Salva

Hallo,
Allereerst bedankt voor je reaktie, maar ik heb wat vraagjes....

Als je dan zon haarwerk hebt wat jij zegt wat kan je daar mee doen dan ??
ik bedoel: mijn pruik zet ik s'avonds af en s'morgens weer op.( je kan overigens niet zien dat ik een pruik draag , t is wel een mooie)
Maar als je zon 'geplakte' pruik hebt , laat je die dan zitten of moet je die elke dag plakken , enne kan je dr ook mee douchen enzo, moet je dan je haar fohnen en in model brengen??
Ben erg benieuwd , want ga wel naar een andere pruik kijken , maar als dit misschien beter is ??
Hoop van je te horen , en misschien ook van anderen, wat hun ervaringen zijn :cool:
groetjes Heleen

kattemie
8 februari 2006, 16:53
Als je dan zo'n haarwerk hebt wat jij zegt wat kan je daar mee doen dan ??
Alles Heleen! :D Alles wat je met 'gewoon' haar ook kan doen. Dus slapen, sporten, zwemmen, douchen, alles.

Maar als je zon 'geplakte' pruik hebt , laat je die dan zitten of moet je die elke dag plakken , enne kan je dr ook mee douchen enzo, moet je dan je haar fohnen en in model brengen??
Mijn haarwerk (noem het alsjeblieft geen pruik, want dat is het niet) is volledig verlijmd en kan 6 weken blijven zitten. Daarna ga ik terug naar het haarinstituut voor een grondige reiniging van zowel het haarwerk als mijn hoofdhuid.
Hiervóór maakte ik gebruik van speciale dubbelzijdige tape, die ik eens in de 5 à 7 dagen moest verversen. In de tussentijd blijft het haarwerk dus gewoon op m'n hoofd zitten. :)

En ja, je kunt er gewoon mee douchen en ja, je kunt het haar dan gewoon, net als je eigen haar, föhnen en in model brengen. De meeste haarwerkdragers stappen wel over op wat kwalitatief betere (lees: duurdere) stylingproducten.

Natuurlijk is het niet je eigen haar en moet je er altijd wat voorzichtiger mee omspringen. Het wassen en verzorgen kost net wat meer tijd en geld dan je eigen haar. Maar het is een prima alternatief.

Succes!

Karen

heleen65
8 februari 2006, 17:19
hallo...

Wauwww wist niet eens dat dat bestond :o maaarree....
Ik ben niet volledig kaal, heb nu kale plekken vanaf de haarinplant achter in mn nek tot zon 5 cm daarboven, over de hele breedte van mn hoofd zeg maar , mn overige haar groeit wel, maar als ik dan zon haarwerk zou gebruiken , dan groeit mn eigen haar toch door en hoe haal je dan dat haarwerk dr af?? dan zit ie helemaal vastgeplakt in je eigen haar of zie ik dat verkeerd ??

heb trouwens nog een vraag , Ik heb ook vitiligo ( al vanaf mn 6 e , ben nu 40 )
Dit zijn pigmentstoornissen, witte plekken in mn huid, heeft ook te maken met het immuunsysteem, en ik las ik het boekje van de aa vereniging dat dat niet gunstig zou zijn .
Zijn er nog meer mensen die èn vitiligo èn aa hebben ???
En wat zijn jullie ervaringen ?
Bedankt !!

groetjes Heleen :)

Salvamia
8 februari 2006, 20:15
Je kunt inderdaad alles doen met een haarwerk, een klant van me gaat er zelfs mee duiken (dan gebruik je de blauwe tape).

Als je het zelf wil op en afzetten dan moet je niet beginnen met het verlijmen van een haarwerk, tape is dan veel makkelijker.

Je kunt er mee slapen en douchen en het haar kan echt of synthetisch zijn.
Een maathaarwerk wordt met de hand gemaakt en oogt super natuurlijk en door de perfecte pasvorm voel je niet eens dat je een haarwerk draagt.

Groetjes,

Sal

kattemie
9 februari 2006, 12:34
ik ben niet volledig kaal, heb nu kale plekken vanaf de haarinplant achter in mn nek tot zon 5 cm daarboven, over de hele breedte van mn hoofd zeg maar , mn overige haar groeit wel, maar als ik dan zon haarwerk zou gebruiken , dan groeit mn eigen haar toch door en hoe haal je dan dat haarwerk dr af?? dan zit ie helemaal vastgeplakt in je eigen haar of zie ik dat verkeerd ??

Heleen, zo is het bij mij ook begonnen, alleen zijn die losse plekken langzamerhand doorgegroeid tot één grote kale plek. Toen ben ik begonnen met een gedeeltelijk en op maat gemaakt haarwerk dat precies op die ene grote kale plek paste. Dat werd met tape vastgeplakt op de hoofdhuid.

Als je nu alleen maar enkele kale plekken hebt, maar wel kiest voor een haarwerk, dan zou je kunnen overwegen de rest van het haar tussen de kale plekken weg te scheren tot je één aaneengesloten plek hebt om het haarwerk op te plakken, want je kunt zo'n haarwerk niet over het haar heen aanbrengen. Dat zou inderdaad een zooitje worden.

Omdat je eigen haar door groeit, moet je regelmatig naar de kapper of de haarwerkspecialist om je haar weer samen met het haarwerk in model te laten knippen.

Kijk voor meer antwoorden op je vragen ook eens in het topic 'Haarwerken' hier op dit forum: http://www.haarweb.nl/forum/forumdisplay.php?f=10

Karen

heleen65
9 februari 2006, 18:43
Hallo,
allereerst bedankt voor jullie rekties, al moet ik eerlijk bekennen dat t me wel een beetje begint te duizelen :P
Heb nooit geweten dat er zoveel was op t gebied van haarwerken...
Vandaag ben ik bij mn haarwerkenman geweest en die vond toch dat ik te veel haar heb om een geplakte haarwerk te nemen, en helaas zijn die plekken achter op mn hoofd te groot om mn haar te laten groeien, dan krijg je ook zon raar effekt.Boven dien zijn de plekken die ik eerst had begroeid en nu zitten ze weer ergens anders, wie weet waar ze over een half jaar zitten....
En ben niet van plan 3 keer per jaar zon haarwerkje te laten aanmeten.
Dus zal wel weer een pruik ) haarwerk worden .Maar hij gaat t wel verder voor me informeren... dus ik wacht af .
We hebben een kleur uitgezocht voor mn nieuwe koppie straks en hij gaat verschillende soorten voor me laten komen en dan kan ik kiezen welke mij t beste bev]alt.
Spannend dus.... kan niet wachten eigenlijk :D
Het haarwerk dat ik nu heb heb ik al vanaf juni , dus loop al zolang met t zelfde hoofd pffff:D
Nou ja jullie horen van me
groetjes Heleen