PDA

View Full Version : Wie kan mij helpen??


stipje
31 januari 2006, 15:46
Beste allemaal!

Ben nu 24 en zit al een tijd met een haarprobleem wat alleen maar erger wordt.
Al bij dokter en dermatoloog geweest, helaas niet verder gekomen.
Ik kamp al een aantal jaar met haar uitval, heb geen kale plekken alleen mijn haar wordt heel dun, is vooral al te zien aan de bovenkant.
ik durf al geeneens meer mijn haar los te dragen aagezien dit totaal niet meer mooi uitziet.
Wat allemaal tot gevolg leidt tot depressiviteit en onzekerheid.
Ik hoef geen volle haardos maar zou wel weer gewoon een stuk zekerder over straat willen. En een pruik zie ik al helemaal niet zitten. Ik zit echt in de knoop over wat nu en wat er gaat komen. ik kan hier echt wel wat hulp gebruiken weet alleen niet zo goed waar ik het zoeken moet.

Alle info is welkom en alvast bedankt voor het lezen van mijn verhaal.

Groetjes :)

haarmens2
31 januari 2006, 18:55
Kan je uitleggen specifiek wat de conditie is van je hoofdhuid (jeuk, rood, vettig, etc.) en hoe je uitgevallen haartjes eruitzien (gebroken, dun, grijs, vettig) etc.

stipje
1 februari 2006, 09:26
Naar mijn idee is mijn hoofdhuid in orde, geen jeuk, niet rood geen schilfers.
Mijn haren zijn erg dun, het lijkt over het algemeen wel een geleidelijk proces hoe mijn haren uitvallen. Ik heb nog geen echte kale plekken maar het is wel over het gehele hoofd heel dun, vooral ook bovenkant. (is ook te zien)
Graag zou ik willen weten wat voor behandelingen ik kan ondergaan en hoe nu verder. Ik wordt er elke dag steeds weer en meer verdrietig om. :crybaby:

Bedankt voor je reactie :)

kas
1 februari 2006, 11:27
Je zegt dat je al bij dermatologen bent geweest, wat hebben die jou verteld tav je haaruitval? Is er gesproken over alopecia androgenetica? of over telogeen efflium? Dit laatste is diffuse uitdunning van het haar, over het hele hoofd en kan in enkele gevallen een chronisch karakter hebben.
Is je al eens medicatie voorgeschreven? diane 35 pil? androcur? minoxidil? anders?

Ik kan me voorstellen dat je een haarwerk (nog) niet ziet zitten. Ik raad je wel aan om eens vrijblijvend bij een goed instituut in je buurt te gaan kijken en je te laten voorlichten omtrent de mogelijkheden van haarwerken. Je zou evt. nl een gedeeltelijke aanvulling tzt kunnen overwegen die vastgemaakt wordt aan je eigen haar dmv van kamklemmetjes. Dat verandert helemaal niets aan jouw haar... men kan die maken in jouw kleur, model etc.etc.
Om voor jezelf en aan je verdrietige gevoelens omtrent je haarverlies iets te doen zou je gewoon eens een kijkje kunnen nemen....want pruiken, worden idd zoals iem. eerder al een zei hier gedragen met carnaval... haarwerken maken je mooier en geven je je zelfvertrouwen terug...
Sterkte
Kitty

stipje
1 februari 2006, 15:57
Ik heb inderdaad medicijnen voorgeschreven gekregen alleen niet echt succes, mijn dokter had Proscar voorgeschreven (kwart per dag, of het heeft gewerkt??) alleen hormonaal werd ik er niet echt beter van, had zowiezo al twijfels omdat dit uitsluitend voor mannen gebruikt wordt. Diane ook gehad alleen qua antieconceptie pil echt te zwaar. (wordt er erg prikkelbaar door) Zijn er miscchien andere medicijnen die ik kan uitproberen die juist kunnen werken?

Zelf natuurlijk ook researche gedaan en ik denk dat ik last heb van alopecia androgenetica, dermatoloog wel iets horen zeggen over alopecia. (was trouwens erg ongemakkelijk bij de dermatoloog) Voel me vaak heel bezwaard als ik bij de dokter ben, lijkt wel of het niet heel erg serieus genomen wordt.

Ik kan echt alle advies gebruiken dus zou het erg op prijs stellen als iemand hier mij de goede richting in kan sturen. :D

Groetjes allemaal

kas
2 februari 2006, 16:39
Misschien minoxidil (5%) al dan niet in combinatie met spironolactone. Laatste is een androgeen-remmer maar geen hormoon. Spiro kan als topical aangebracht worden (te bestellen in de USA) en oraal op recept via de dermatoloog.
Raadpleeg ook ff het haarwoordenboekje en plaats je vraag in de rubriek medicijnen.
Er zijn vrouwen op dit forum die dat regime hebben en er baat bij hebben.
Kitty

Blue-D
19 februari 2006, 09:53
Stipje

Als de dermatoloog je niet serieus neemt dan kun je een ander zoeken! heb ik ook gedaan. je hebt recht op second opinion iig. Anders ben je zelf aan het expirimenteren en dat kost allemaal veel geld terwijl je door de specialist dingen vergoedt krijgt.

Ik herken dat difuus haar zeker, en bij mij heeft de dermatoloog een beetje geholpen maar ik ben nog mee bezig. Heb je overwogen om je haar in een bepaalde model te laten knippen? dat het voller lijkt door lagen in aan te brengen misschien? ik weet niet of je dit al heb gedaan..het is geen oplossing, maar het helpt je zelfbeeld denk ik wel weer omhoog als je die dunne plekjes minder of niet ziet, ook al is het tijdelijk.

ritzje
20 februari 2006, 13:44
Stipje,

Jou probleem lijkt bijna exact op die van mij. Ik begon het te merken toen ik een jaar of 22 was. Ik ben nu 32 en al die jaren is mijn haar geleidelijk op mijn gehele hoofd uit blijven vallen. Ik loop sinds mijn 23e ongeveer bij een dermatoloog en die heeft haarwortel onderzoek en bloedtesten gedaan. Hier is toen niets uitgekomen. Ik heb Androcur en gekregen ter aanvulling van mijn eigen pil, maar hier ben ik snel meegestopt, omdat ik teveel last had van de hormonen. De dermatoloog zei wel dat ik nooit helemaal kaal zou worden. Nu realiseer ik me dat ik anders ook echt wel kaal was geweest, na al die jaren zoveel uitval. Toch heb ik nu nog maar een minibosje en daar ben ik niet blij mee. En helemaal kaal is net zo erg als heeeel dun haar.
Ik had heel erg wel erg last van jeuk en schilfers, maar hier heb ik wat voor gekregen en dat helpt. Ik ben bij een tweede dermatoloog geweest voor een second opinion en constateerd chronische telogeen efflium (dus niet door stress of ziekte). Ze heeft mij minoxidil 5 % voorgeschreven en moet hier nog mee beginnen. Ik heb geen idee wat het voor mij zal doen.

Ik heb mijn haar ook altijd vast, omdat ik niet wil dat mensen mijn hoofdhuid kunnen zien. Ik heb laatst ook 'Toppik' besteld en mij helpt het. Het is een goede aanvulling voor de witte plekjes op mijn hoofd. Ik heb donker haar en dan zie je dat gewoon beter.

Mij heeft het vooral geholpen toen ik het een naam kon geven. Vanuit daar ben ik naar oplossingen gaan zoeken.

Ga alsjeblieft naar een andere dermatoloog waar je gemakkelijk voelt en die echt luisterd. Die zijn vaak moeilijk te vinden, maar blijf doorzoeken tot je er een hebt gevonden, want die onzekerheid is juist nog het ergste.

Veel sterkte en als je nog vragen hebt dan hoor ben je welkom!

kas
28 februari 2006, 08:31
Ik had heel erg wel erg last van jeuk en schilfers, maar hier heb ik wat voor gekregen en dat helpt

Wat heb je gekregen?

ritzje
28 februari 2006, 11:30
Ik heb Ketocozanol gekregen. Heerlijk spul is dat. Dat gebruik jij nu ook toch? Ik gebruik het nu een week of drie/vier en was mijn haar ongeveer twee keer per week. Na de eerste keer wassen al ik al geen last meer van jeuk en na de tweede keer zag je geen schilfertje meer. Ik heb het een keer overgeslagen omdat ik mijn haar ging verven, maar toen kreeg ik al weer een plekje met jeuk en schilfertjes.

Maar daarna weer gebruikt en het is een verademing om niet te krabben en die schilfers van mijn schouders af te vegen. Heerlijk toch?

kas
1 maart 2006, 08:30
ja heb ik ook, wordt voorgeschreven voor seborrisch eczeem. Heb begrepen dat je ermee moet doorgaan totdat alle symptomen weg zijn, meestal duurt dit dus een wk of 4.
Heb het nu 2 wk. Zal arts t.z.t. vragen hoe mee om te gaan als alle symp. dus weg zijn, ineens stoppen of anders...

Welk regime heb jij t.a.v. je haaruitval als ik vragen mag?
Kitty

ritzje
1 maart 2006, 12:06
Ik zou chronische TE hebben.

Ik ben laatst bij een andere dermatoloog geweest en heeft me Ketocozanol voorgeschreven. Ik heb dit ook van mijn andere dermatoloog ook al zalf gekregen voor mijn bovenarmen (schimmeltje), maar hier ben ik inmiddels immuun voor. Hopelijk wordt mijn hoofd dat niet!!
Verder heeft ze me Minoxidil voorgeschreven, maar ik ben hier nog niet mee begonnen. Ik durf eigenlijk niet zo goed.

Ik ga volgende week toch nog even naar mijn eerste derma om te vragen wat hij er van vind. En ik wil van hem horen wat hij denkt dat mijn aandoening is, want dat heb ik nooit van hem vernomen. Terwijl mijn 2e derma zei dat het juist een goede derma. Ik weet het gewoon niet meer hoor.

Ik ben net gestopt met de pil. Ik wil nu zo min mogelijk troep in mijn lijf.

Waarom gebruik jij geen Minoxidil?

groetjes

kas
1 maart 2006, 17:26
Chronisch TE, is het bij jou dan overal ' gelijkmatig' dunner geworden dan en niet m.n. bovenop, vooraan dunner... ik heb nl een wat duidelijkere scheiding gekregen en mijn altijd zo immens volle bos vooraan en bovenop is gewoon 'minder' geworden afgelopen jaar. Superjammer vind ik het nog steeds dat ik van die rare genen heb ge-orven want niemand van onze 'vrouwenkant' heeft aga.. sterker nog, mijn moeder van 71 moet nog steeds haar haar laten uitdunnen anders krijgt ze hoofdpijn van het gewicht, moet je nagaan zeg!


ik heb minoxidil een maand gebruikt, belandde in een enorme shedding en ben van de schrik gestopt. Omdat ik met alleen de diane jarenlang geen haarproblemen heb gehad, ging ik ervan uit dat met de aanvulling androcur e.e.a. wel ok zou worden. (heb evaluatie andro in andere post vandaag beschreven). Omdat ik heel erg veel last heb gehad van mijn hoofdhuid ga ik die niet nog eens extra 'tarten met minoxidil, daar dit in een alcoholoplossing zit.
Verder wil ik niet tot het einde der dagen 2x dgs een pipetje aanbrengen.
Ik houd het bij diane+androcur, meer niet.

Kitty

ritzje
2 maart 2006, 11:14
Ja bij mij is het geleidelijk dunner geworden. Het begon overigens op te vallen op mijn achterhoofd en daar is het wel minder dan de rest. Misschien heb ik wel een combi. Ik moet het nog eens gaan navragen. Wat betreft Minox: die shedding, komt dat echt doordat je dat ging gebruiken? Door al de verhalen die ik heb gelezen ben ik heel erg twijfelachtig geworden over dit spul. En daarbij komt ook dat het bij mijn geleidelijk is. Ik kan toch niet overal op mijn hoofd dat spul op gaan doen. En wat jij zegt: ik heb ook geen zin jaar in jaar uit dat spul op te moeten doen. Buiten dat kost het ook nog gigantisch veel geld.

Wat betreft Andro en de pil. Ik ben net gestopt met de pil en ik hoop ooit een maand andro erbij geslikt, maar ik voelde me zo ontzettend klote dat ik dit mezelf en mijn vriend niet kon aandoen. En ik wil graag over een tijdje zwanger worden, dus ik moet er dan toch wel mee stoppen.

IK ben benieuwd wat mijn 1e derma zal zeggen over minox.

kas
2 maart 2006, 11:42
Hoi,
Minoxidil is bewezen effectief tegen haaruitval en als je geluk hebt hergroei! Bij de een slaat het beter aan dan de ander dat wel.
Ik kreeg idd shedding van de minox. maar achteraf begreep ik op dit forum dat dat normaal is en dat zich dat stabiliseert na een tijdje.
Toch zal ik niet opnieuw kiezen voor minoxidil.

Let wel de 5% minoxidil geeft significant meer resultaat dan de 2%. Mocht je die willen gebruiken dan kun je aan een aantal gebruikers hier vragen waar die te bestellen want ik weet dat ze niet allemaal even prettig (sommige vettig geloof ik) zijn in gebruik.
Tja het geld aspect t.a.v. haarproducten vind ik zelf eerlijk gezegd van minder belang, maar ik ben gewoon bang om (nog meer) problemen met mijn hoofdhuid te krijgen, die ik pas heb sinds de haaruitval ontstond. Dat vind ik echt het allerergste...

ritzje
3 maart 2006, 13:34
Ik heb Minox al op recept gekregen. Ik moet het alleen nog ophalen. Ik vraag het wel aan mijn 1e dermatoloog wat hij er van vindt. Het is zo jammer dat dit zo'n vage aandoening is en dat bepaalde middelen op ieder een andere uitwerking hebben. Het zou een stuk duidelijker zijn als het het voor iedereen dezelfde heeft. Dan kom je niet nog eens voor verassingen te staan. Nou ja...ik moet het nog even overwegen, maar mijn probleem is dat geen kale plekken heb, maar echt geleidelijke uitval heb, dus ja ik kan niet op mijn hele hoofd dat gaan smeren. Pffff...ik weet het allemaal niet meer.

Doeiiii

kas
3 maart 2006, 15:01
Minoxidil... wel/niet .. het ook moeilijk hoor om een passend regime te vinden hoor waar je zelf achter staat...
Helpt de keto bij jou nog steeds zo goed? Is voor het eerste spul dat werkt... en geloof me ik heb al heel wat troep voorgeschreven gekregen.
kitty

stipje
4 april 2006, 00:28
Bedankt allemaal voor jullie commentaar. Met al die verschillende meningen weet ik het nu ook niet echt meer. Ik heb nu een nieuwe afspraak bij de dokter staan om mijzelf opnieuw te laten doorverwijzen naar een nieuwe dermatoloog.
Ik hoop dan ook dat ik eindelijk krijg te horen wat ik nu precies heb en of het erger zal worden en of ik iets kan gebruiken wat daadwerkelijk helpt.
Zodra ik weet wat ik heb kan ik eindelijk keuzes maken wat ik met mijn haar kan laten doen. Ik vind het zo moeilijk allemaal, ik hoop zo erg geholpen te kunnen worden. Het tast echt mijn persoonlijkheid aan en dat wil ik helemaal niet. Wil me zo graag weer een keer gelukkig voelen en door mijn ellendige haar lukt dat steeds maar niet.

ik hoop dat ik binnenkort jullie om nog meer raad kan vragen, het is fijn om in deze nare situatie lotgenoten te hebben! :D

Georgie
4 april 2006, 09:31
Ik heb Minox al op recept gekregen. Ik moet het alleen nog ophalen. Ik vraag het wel aan mijn 1e dermatoloog wat hij er van vindt. Het is zo jammer dat dit zo'n vage aandoening is en dat bepaalde middelen op ieder een andere uitwerking hebben. Het zou een stuk duidelijker zijn als het het voor iedereen dezelfde heeft. Dan kom je niet nog eens voor verassingen te staan. Nou ja...ik moet het nog even overwegen, maar mijn probleem is dat geen kale plekken heb, maar echt geleidelijke uitval heb, dus ja ik kan niet op mijn hele hoofd dat gaan smeren. Pffff...ik weet het allemaal niet meer.

Doeiiii

Minox verspreidt zich ook onder de hoofdhuid, dus het niet nodig elk plekje echt nat te gaan maken. Als je het op vaste plaatsen op je hoofdhuid aanbrengt (een beetje verspreid), wordt het middel voldoende opgenomen.

stipje
7 april 2006, 23:00
Nou bij de dokter geweest en zij vertelde mij dat ik een versie heb van alopecia androgenetica :(
het heeft voor mij iig een naam gekregen.
ik moet nu wel proscar doorslikken. beetje tegen mij wil in maar ja ik heb niet al te veel keus.
Nou ik dit weet wil ik er alles tegen doen om tegen te gaan dat mijn haar nog meer uit valt dat ik iig met het haar wat ik nog heb door kan gaan.
Zal ik nu met deze alopecia helemaal kaal worden of kan ik het tegen gaan met de juiste medicijnen/behandelingen?
Wie kan mij hier alsjeblieft informatie overgeven??
Alvast heel erg bedankt

Groetjes en sterkte allemaal

kas
9 april 2006, 07:21
Ik wil je verwarring niet groter maken, maar proscar is niet het enige middel tegen aga.
Ben je door de dermatoloog ook geinformeerd over diane/androcur of spironolactone / minoxidil ?
Kijk anders eens in het haarwoordenboekje voor meer informatie over (andere) middelen.
sterkte
Kitty

stipje
11 april 2006, 21:04
Mijn dokter wilde dus geen doorverwijzing geven naar een nieuwe dermatoloog, ze vond het nodig dat ik doorging met proscar. krijg nu ook geen diane 35 meer en slik nu microgynon 30 ik lees hier ook veschillende meningen over! ik weet net nu niet meer hoor kitty, wat een ellende allemaal. :crybaby:

Georgie
12 april 2006, 09:30
Mijn dokter wilde dus geen doorverwijzing geven naar een nieuwe dermatoloog, ze vond het nodig dat ik doorging met proscar. krijg nu ook geen diane 35 meer en slik nu microgynon 30 ik lees hier ook veschillende meningen over! ik weet net nu niet meer hoor kitty, wat een ellende allemaal. :crybaby:

Microgynon is geen goede pil bij AGA. Hij bevat een progestateen dat androgeen is (levonorgestrel), net als veel andere veel voorgeschreven pillen. Vraag je huisarts om een andere! Bijv. een pil met drospirenon of gestodeen.

kas
12 april 2006, 14:30
Kan me alleen maar aansluiten bij wat georgie zegt. Geen microgynon als je aga-lijdster bent.
Vond je dokter het nodig dat je doorgaat met proscar? Dat bevreemdt me een beetje, veel artsen zijn nogal terughoudend als het gaat om het voorschrijven van proscar aan vrouwen....
Mbt geen verwijzing naar derma, daar zou ik me persoonlijk niet mee laten afschepen..
Kitty

ritzje
17 april 2006, 12:21
Ik ben ook van mening dat Mycrogynon geen goede pil is als je AGA hebt. Nu is er nooit AGA bij geconstateerd, maar ik ben er van overtuigd dat ik het wel heb. Ik ben net drie maanden gestopt met Microgynon na 15 jaar en ik merk dat ik minder haar verlies dan de laatste drie jaar. Ik ben ook niet van plan om het ooit nog te gaan gebruiken.
Ik ben inmiddels toe aan mijn 3e dermatoloog en ik ben het echt zat. Ik hoor liever dat ik AGA heb dan wetende dat je AGA hebt, maar iedereen doet alsof het niks is. 'Je wordt nooit kaal', 'het zal wel door de stress komen'. Als ik na al die jaren op mijn achterhoofd bijna geen haar meer heb en het ook niet terugkomt, dan denk ik dat het toch wel wat serieuzer is. Op mijn hele hoofd is het flink uitgdunt en ik kan het echt niet meer losdragen. Jeuk en schilfers (nu fijn Keto). Alle symptomen wijzen erop, maar ik wordt maar niet serieus genomen. Hopelijk is de laatste derma wat serieuzer naar mij toe. Ik wordt er echt weer hopeloos van.

kas
17 april 2006, 15:22
Het geeft idd wel enige 'rust' als je haaruitval type een naam heeft. En je verhaal en je eerdere posts lezende denk ik dus ook in jouw geval ook aan aga.
Ik hoop dat je 'volgende derma' je wat meer duidelijkheid kan verschaffen.
Kitty

Joney
17 april 2006, 15:55
Hoi Ritzje,
Ik weet niet waar je woont maar in het erasmus in rotterdam zit een goede dermatoloog (dokter Munte) voor mij was het dik anderhalf uur rijden maar dat is het zeker wel waard geweest misschien kan je daar terecht?
succes verder! Debje.

ritzje
19 april 2006, 16:02
Ik ga morgen naar mij huisarts en zal haar vragen mij door te verwijzen naar dr. Munte. Ik heb positieve verhalen gelezen, dus liever van Amsterdam naar Rotterdam dan maar bij verschillende dermatologen rondgaan. Bedankt voor de tip. Ik moet nu echt actie ondernemen. Ik wil in iedergeval weten wat ik heb (ook weet ik het zelf al).

Jullie horen van me!!

Liefs,
Ritz

kas
19 april 2006, 20:31
Hoi,

Ook ik heb deze arts. De wachttijd is soms wel lang, maar dan heb je in ieder geval een arts die je probleem serieus behandeld.
Groet
Kitty

stipje
19 april 2006, 23:34
Jeetje, waarom moet ik dan die pil slikken? Ik wordt er echt knettergek van. lijkt wel of jullie er veel meer vanaf weten dan mijn eigen dokter! Ok dan stop ik direct met de pil.

Vraagje kan ik dan beter maar weer overstappen op de Diane? Dan bel ik morgen direct met mijn dokter.

Thanks allemaal!!!

ritzje
20 april 2006, 12:25
Ik heb een verwijzing gekregen naar Dr. Munte. mijn huisarts zag me weer aan komen. Ze wilde me overtuigen heus wel weten waar ze het over hebben. Maar ik laat me niet meer afschepen. Met: 'je wordt nooit kaal'. Je haar wordt gewoon dunner, alsof dat me gerust stelt. Dus straks afspraak maken en dan zien we weer verder. Ik heb aan dit forum meer dan aan al die artsen.

kas
20 april 2006, 12:33
Prima, hoop voor je dat je niet al te lang moet wachten. Mijn ervaring met deze arts is dat hij het probleem serieus neemt en hetgeen binnen zijn vermogen ligt, zal doen voor de patient.
Meer kun je niet verwachten gezien de aard van het probleem.

ritzje
20 april 2006, 13:45
Ik heb net een afspraak gemaakt me Dr. Munte en kan er pas in augustus terecht. Ik wacht graag, want als ik alle verhalen mag geloven is het de moeite waard. Ik ben blij dat ik toch heb aangedrongen. Heb je trouwens wel een verwijskaart nodig? Weet je dat? Zowiezo krijg ik er wel een hoor, maar toch.

Ik ben nu een beetje blijer :)

kas
21 april 2006, 09:12
Ik weet niet precies hoe het nu werkt in het nieuwe zorgstelsel. Ik hoor wel van div. kanten dat een verwijskaart voor een specialist niet langer nodig zou zijn, ikzelf vraag er wel altijd om.
Augustus is ver weg. Het kan je soms helpen regelmatig (zo om de paar weken ff )te bellen met de polikliniek dermatologie het komt nl regelmatig voor dat er mensen/afspraken dus, tussenuitvallen en dan kun je toch vaak eerder terecht.
Ik heb dat zelf al een keer zo gedaan en dat verkort de wachttijd.
Groetjes
Kitty

stipje
28 juni 2006, 14:42
Nou daar ben ik weer. Ik ben naar een nieuwe dermatoloog geweest en die was erg meegaand. Zij vond mij erg jong om met dit probleem te kampen en nam het serieus. Zij gaat nu contact opnemen met dr. Boersma, een specialist in haarproblemen?! Ik heb een maand minoxidil 5% gebruikt alleen lijkt het wel erger te worden.. daar ben ik dus weer mee gestopt. ik vind het ook erg vervelend in gebruik 2 x per dag met die applicator. Moet ik hier mee doorgaan?

Ik raak alleen persoonlijk ernorm in de knoop met mijn AGA, ik ben echt doodongelukkig en alleen al het idee dat ik kaal ga worden, ( en je begint het nu toch echt te zien) maakt me gefrusteerd. Ik weet niet meer wat ik moet doen en iedere keer als ik naar mijn zelf kijk walg ik er van. Ik kan niet meer genieten van het leven.

Wat moet ik nou toch?? :crybaby:

Alvast bedank voor een reactie, Groetjes stipje

stipje
28 juni 2006, 14:49
Ik kan echt wel wat hulp gebruiken!

:D

ray
28 juni 2006, 15:07
Nou daar ben ik weer. Ik ben naar een nieuwe dermatoloog geweest en die was erg meegaand. Zij vond mij erg jong om met dit probleem te kampen en nam het serieus. Zij gaat nu contact opnemen met dr. Boersma, een specialist in haarproblemen?! Ik heb een maand minoxidil 5% gebruikt alleen lijkt het wel erger te worden.. daar ben ik dus weer mee gestopt. ik vind het ook erg vervelend in gebruik 2 x per dag met die applicator. Moet ik hier mee doorgaan?

Ik raak alleen persoonlijk ernorm in de knoop met mijn AGA, ik ben echt doodongelukkig en alleen al het idee dat ik kaal ga worden, ( en je begint het nu toch echt te zien) maakt me gefrusteerd. Ik weet niet meer wat ik moet doen en iedere keer als ik naar mijn zelf kijk walg ik er van. Ik kan niet meer genieten van het leven.

Wat moet ik nou toch?? :crybaby:

Alvast bedank voor een reactie, Groetjes stipje

niet verstandig om te stoppen met de minox. het schijnt normaal te zijn dat je even extra haarverlies hebt in het begin van minox. volgens velen wijst dit erop dat het middel aanslaat en dat de haren die extra uitvallen teruggroeien maar dan sterker en beter!
een maand minox gebruik is ook te weinig om een fatsoenlijk oordeel te geven. eigenlijk zou je het 6 a 9 maanden moeten gebruiken om dan te kijken hoe het aanslaat (dit ivm met de haarcyclus en dat haarzakjes tijd nodig hebben om te regenereren/herstellen)

en eigenlijk nog negatief nieuws, die ids boersma heeft een ontzettende slechte naam als dermatoloog. in de medische wereld word hij als specialist gezien op haargebied en er zijn verscheidenen dermatologen die hem aanprijzen. echter de patienten zelf, waarvan er behoorlijk wat op haarweb zitten hebben hele negatieve ervaringen met deze man.
volgens veel mensen is hij alleen uit op winst ook omdat hij zijn eigen middeltjes verkoopt met bestaande bestandsdelen of zo.

hier kun je wat meer lezen:
http://www.haarweb.nl/forum/showthread.php?t=7900&highlight=boersma

verder meen ik gelezen te hebben dat er 2 dermatologen wel heel goed zijn en betrokken zijn bij de patient, misschien dat andere zo snel even weten wie dat zijn.

hier heb je een topic over minox en shedding, shedding is een term verzonnen door gebruikers en die inhoudt dat je tijdelijk extra haarverlies door de minox hebt:
http://www.haarweb.nl/forum/showthread.php?p=43161#post43161

hier vind je verder onder kopje minox alle goede links die met minoxidil te maken hebben--> http://www.haarweb.nl/forum/showthread.php?p=39259#39259

en last not but least, kijk eens naar deze threat --> http://www.haarweb.nl/forum/showthread.php?t=5737

staan foto's van vrouwen met ook AA/AGA, en ondanks hun haarproblemen zijn het stuk voor stuk bloedmooie vrouwen met een positieve instelling en bijzondere uitstraling en leek het soms op een datingsite als je sommige reacties van de mannen daar mag lezen ;)

stipje
28 juni 2006, 16:10
Super, bedankt voor je antwoord, maakt t allemaal nog makkelijker, ;)

Dus ik moet zeker doorzetten met minoxidil? Ik ben gewoon bang dat ik dan in t begin nog meer haar uitval heb en dat je het dan helemaal gaat zien.

Eigenlijk wil ik gewoon de zekerheid dat het nu stopt.. als ik met dit beetje haar verder moet ok.. dat gaat dan nog.. ik kan het nu ook (vraag niet hoe, haha)

Maar ik kan niet tegen de onzekerheid dat het wel nog erger kan worden en dat ik dan besluiten moet gaan nemen qua haarwerk of pruik.

En Ids Boersma is dus geen optie? Mijn dermatoloog belt mij volgende week maandag wat Boersma heeft gezegd.

Zijn er nog andere medicijnen die voor vrouwen goed werken ik zie hier en daar bepaalde medicijnen in regimen voorbij komen? Of is proscar (waarvan ik denk dat t niet goed aanslaat bij mij) de enige?

Ook durf ik het in mijn omgeving aan niemand te vertellen, loop al ruim 6 jaar met dit probleem! En nu is het echt op zijn top! Waarom durf ik het alleen hier en niet aan de mensen die dicht bij me staan? Moet ik een psycholoog op zoeken? Jezus.. wat kan dit probleem toch een impact hebben op een mensenleven..

Sterkte allemaal bedankt voor een reactie

ray
28 juni 2006, 16:38
Super, bedankt voor je antwoord, maakt t allemaal nog makkelijker, ;)

Dus ik moet zeker doorzetten met minoxidil? Ik ben gewoon bang dat ik dan in t begin nog meer haar uitval heb en dat je het dan helemaal gaat zien.

Eigenlijk wil ik gewoon de zekerheid dat het nu stopt.. als ik met dit beetje haar verder moet ok.. dat gaat dan nog.. ik kan het nu ook (vraag niet hoe, haha)

Maar ik kan niet tegen de onzekerheid dat het wel nog erger kan worden en dat ik dan besluiten moet gaan nemen qua haarwerk of pruik.

En Ids Boersma is dus geen optie? Mijn dermatoloog belt mij volgende week maandag wat Boersma heeft gezegd.

Zijn er nog andere medicijnen die voor vrouwen goed werken ik zie hier en daar bepaalde medicijnen in regimen voorbij komen? Of is proscar (waarvan ik denk dat t niet goed aanslaat bij mij) de enige?

Ook durf ik het in mijn omgeving aan niemand te vertellen, loop al ruim 6 jaar met dit probleem! En nu is het echt op zijn top! Waarom durf ik het alleen hier en niet aan de mensen die dicht bij me staan? Moet ik een psycholoog op zoeken? Jezus.. wat kan dit probleem toch een impact hebben op een mensenleven..

Sterkte allemaal bedankt voor een reactie
ik wil Ids Boersma niet meteen affakkelen maar ik zou heel goed in je achterhoofd houden dat men hier hele slechte ervaringen hebben met hem.
daarnaast denk ik dat Haarweb en al zijn users meer weten dan de meeste dermatologen over haarproblemen. voor derma's is er ook veel onduidelijkheid maar hier zitten alle mensen met ervaringen en worden nieuwe produkten en dergelijke geprobeerd door haarwebbers.

hoe lang ben je bezig met proscar dan?
bij mannen is de gemiddelde tijd dat er resultaten komen (vaak stabilisatie van kaal worden) 6 maanden. sommigen hebben dat ook al na 3 maand. het is dus een kwestie van doorzetten.

andere middelen... misschien de lasercomb? http://www.haarweb.nl/forum/showthread.php?t=3139&highlight=laser+comb

daarnaast heeft bijna iedere haarwebber wel ketanozol aan zijn regime toegevoegd. dit is een medicinale shampoo die ontstekingsremmend werkt. de werkende stof is dus keta en de naam zoals je dat op de verpakking vind is Rooscure (nizoral is een sterkere versie op doktersrecept maar die heeft geen betere werking ws)
dit kun je bij een drogist kopen voor 8 euro per flacon en je doet er ongeveer 2 maanden mee.

ik denk dat het bij de meeste mensen wel een tijdje duurt voordat ze hun omgeving op de hoogte stellen van hun haarprobleem. in mijn geval met mijn ouders besproken (en met name mijn pa die ook inhammen heeft).
later volgden mijn beste vriendin en een maand geleden mijn beste vriendin (wel tussen neus en lippen door :P).
een paar weten dat ik medicijnen slik en de rest vraagt zich af waarom er zoveel verzorginsprodukten en potjes op mijn kamer staan :rolleyes:.

ik zou het er gewoon met je moeder of een zus of beste vriendin over gaan praten en als dat niet lukt in het begin gewoon hier.

lijkt me voor een vrouw ook een hele stap op een haarwerk te nemen maar volgensmij is dat gewoon even wennen.
gisteren was ik als studie-ontwijkende-activiteit het topic met foto's van leden gaan bekijken en ik zat soms kwijlend achter mijn pc met al dat pracht dat voorbij kwam :P, dus een vrouw kan gewoon heel sexy en mooi blijven met of zonder haarprobleem of haarwerk....

kas
28 juni 2006, 16:52
Super, bedankt voor je antwoord, maakt t allemaal nog makkelijker, ;)

Dus ik moet zeker doorzetten met minoxidil? Ik ben gewoon bang dat ik dan in t begin nog meer haar uitval heb en dat je het dan helemaal gaat zien.

Eigenlijk wil ik gewoon de zekerheid dat het nu stopt.. als ik met dit beetje haar verder moet ok.. dat gaat dan nog.. ik kan het nu ook (vraag niet hoe, haha)

Maar ik kan niet tegen de onzekerheid dat het wel nog erger kan worden en dat ik dan besluiten moet gaan nemen qua haarwerk of pruik.

En Ids Boersma is dus geen optie? Mijn dermatoloog belt mij volgende week maandag wat Boersma heeft gezegd.

Zijn er nog andere medicijnen die voor vrouwen goed werken ik zie hier en daar bepaalde medicijnen in regimen voorbij komen? Of is proscar (waarvan ik denk dat t niet goed aanslaat bij mij) de enige?

Ook durf ik het in mijn omgeving aan niemand te vertellen, loop al ruim 6 jaar met dit probleem! En nu is het echt op zijn top! Waarom durf ik het alleen hier en niet aan de mensen die dicht bij me staan? Moet ik een psycholoog op zoeken? Jezus.. wat kan dit probleem toch een impact hebben op een mensenleven..

Sterkte allemaal bedankt voor een reactie


Stipje...
Ik sluit me aan bij wat darkster zegt inzake Boersma, bovendien is het enige middel dat die gaat aanraden sowieso Finasteride en dan't liefst de dure van hemzelf...
Is bij jou al gesproken over of geprobeerd met de diane 35 + evt androcur?
Over het al dan niet doorgaan met Minox durf ik geen uitspraak te doen. Persoonlijk kon ik indertijd helemaal niet tegen de aanblik van die shedding en ben er snel mee gekapt. Er zijn zowel positieve als negatieve verhalen op dit forum van zowel vrouwen als mannen t.a.v. minox. Probleem is idd dat zoals darkster ook aangeeft je het een flink aantal maanden moet hebben gebruikt om uberhaupt te kunnen vaststellen of het voor je werkt.
Verder.....
Ik weet hoe je je voelt Stipje.. het is bij mij langere tijd stabieler geweest. . Momenteel lijkt is de haaruitval echt weer erger geworden. Het doorgaans bedrukte gevoel dat je dag beheerst heb ik ook weer terug sinds e.e.a. is verergerd. Is het een periode minder dan ben ik direkt weer de vrouw die ik altijd was, positief denkend, rationeel ingesteld. Maar owee als de haartjes weer als sneeuw vallen dan kost het veel moeite om 'overeind' te blijven... ik zit momenteel ook best in dit gevecht weer omdat het dus weer verergerd is. Daarnaast ben ik volop aan het solliciteren en als m;n haar dus soms niet lekker zit dan voel ik me doodongelukkig tijdens zo;n gesprek.
Ik weet het allemaal.... het is haar en niet ik, toch blijft het een dusdanig belangrijk onderdeel van jezelf dat het pijn blijft doen.
Soms zou ik willen dat ik echt (al) het lef had om te kappen met alle medicatie, haar eraf en een heel mooi haarwerk om eindelijk die innerlijke rust (trachten)terug te krijgen die ik altijd van nature had.
Leef met je mee.
Kitty

Loveli
29 juni 2006, 02:30
Stipje...
Ik sluit me aan bij wat darkster zegt inzake Boersma, bovendien is het enige middel dat die gaat aanraden sowieso Finasteride en dan't liefst de dure van hemzelf...
Dat is dus totaal niet de ervaring die ik heb. De 'dure' finasteride van Boersma heeft meer bestanddelen dan aleen finasteride en is daarom duurder. Ik slikte Proscar en hij heeft absoluut niet geprobeerd mij iets anders aan te smeren (hij vond het jammer dat hij aan vrouwen alleen Propecia kon voorschrijven en geen Proscar).

Jammer dat er toch veel wordt nagepraat dat mensen hebben gelezen over anderen die hebben gelezen dat nog weer anderen slechte ervaringen met Boersma hadden.

Voordat ik naar Boersma ging had ik me vrij goed op de hoogte gesteld over wat ik kon verwachten en wat ik nog wilde weten, misschien dat dat heeft meegespeeld met mijn ervaring met hem.

Het is niet mijn bedoeling om Boersma te promoten, ik wil alleen aangeven dat ik het niet netjes vind om iemand af te keuren zonder ooit ook maar met de man in contact te zijn geweest.

Georgie
29 juni 2006, 09:34
Super, bedankt voor je antwoord, maakt t allemaal nog makkelijker, ;)

Dus ik moet zeker doorzetten met minoxidil? Ik ben gewoon bang dat ik dan in t begin nog meer haar uitval heb en dat je het dan helemaal gaat zien.

Ik heb ook een shedding gehad (dus meer haaruitval) toen ik met Minox begon. Ik weet hoe vervelend het is, maar na een week of 3-4 stopte het. Nu heb ik goede hergroei. Ik kamde 's ochtends mijn haren, greep wat in de kam zat en gooide het weg. Zonder er verder naar te kijken, want anders wordt je helemaal vervelend. Het is echt een kwestie van doorzetten, je moet het zeker 7-8 maanden geven. Toen het bij mij echt dun was heb ik overigens tijdelijk Toppik gebruikt, dat camoufleerde het dunne en gaf me wat meer zelfvertrouwen.

Eigenlijk wil ik gewoon de zekerheid dat het nu stopt.. als ik met dit beetje haar verder moet ok.. dat gaat dan nog.. ik kan het nu ook (vraag niet hoe, haha)

Maar ik kan niet tegen de onzekerheid dat het wel nog erger kan worden en dat ik dan besluiten moet gaan nemen qua haarwerk of pruik.

En Ids Boersma is dus geen optie? Mijn dermatoloog belt mij volgende week maandag wat Boersma heeft gezegd.

Je hoeft er toch niet heen, als je dermatoloog contact met hem opneemt? Boersma heeft verder niets toe te voegen aan je haarprobleem. Ik denk dat je dat aan je dermatoloog moet vertellen.

Zijn er nog andere medicijnen die voor vrouwen goed werken ik zie hier en daar bepaalde medicijnen in regimen voorbij komen? Of is proscar (waarvan ik denk dat t niet goed aanslaat bij mij) de enige?

Zoals Kas al zegt: Diane en Androcur, eventueel Yasmin.

Ook durf ik het in mijn omgeving aan niemand te vertellen, loop al ruim 6 jaar met dit probleem! En nu is het echt op zijn top! Waarom durf ik het alleen hier en niet aan de mensen die dicht bij me staan? Moet ik een psycholoog op zoeken? Jezus.. wat kan dit probleem toch een impact hebben op een mensenleven..

Sterkte allemaal bedankt voor een reactie

Ik heb het eerst een aantal vriendinnen verteld, en daarna ook aan meer mensen. Ik maak er echt geen geheim meer van. Het medeleven dat je krijgt is ook best prettig. Iedereen is vol begrip en leeft met je mee. Probeer het gewoon.

Sterkte!

stipje
29 juni 2006, 12:09
Bedankt voor jullie reacties allemaal! :D

Ik heb wel nog wat vragen over minoxidil.

Hoe kan je het het beste aanbrengen? aangezien mijn haaruitval overal is
en boven op mijn voorhoofd kijk je doorheen. als ik het daarop doe, houd ik helemaal geen haar meer over??

Aanbrengen vind ik echt vervelend aan gezien het niet meteen droogt, kan ik ook niet mijn haar in model brengen (takes a long time)

En betekent het dan dat ik mijn hele leven aan dit medicijn vast zit?
En het ritueel 2x per dag moet doen?

Met die applicator vind ik het toch erg lastig aanbrengen hoor!

Ook wordt er gezegd dat vrouwen met AGA niet helemaal kaal worden?
Toch zie ik bij mij dat ik overal uitdun... wat over 2 jaar? Heb ik echt geen haar meer op mijn hoofd!!

Als AGA best wel ver gevorderd is is het dan nog wel nuttig om minoxidil te gebruiken en bv de lasercomb.

Ik heb naar de foto's gekeken van leden die AGA hebben.. sorry ik zo een moord doen voor het haar wat die dames hebben zeg.. ben ik toch echt wel in een verder stadium :(

Sorry voor deze vragenbak!!

Groetjes allemaal en bedankt voor jullie steun!! Pffff..

Georgie
29 juni 2006, 15:15
Bedankt voor jullie reacties allemaal! :D

Ik heb wel nog wat vragen over minoxidil.

Hoe kan je het het beste aanbrengen? aangezien mijn haaruitval overal is
en boven op mijn voorhoofd kijk je doorheen. als ik het daarop doe, houd ik helemaal geen haar meer over??

Minoxidil verspreidt zich ook onder de hoofdhuid. Je hoeft dus niet je hele hoofd echt nat te maken. Ikzelf maak zeven scheidingen van voor naar achter, en druppel het daar op. Dan komt het vrijwel niet op het haar. Ik doe het vooral bovenop, een klein beetje aan de zijkanten maar helemaal niet achterop. Daar groeit haar dat bestand is tegen AGA.
De Minox van Dr. Lee droogt snel, en ik kan mijn haar na zo'n 15 minuten in model brengen.

Aanbrengen vind ik echt vervelend aan gezien het niet meteen droogt, kan ik ook niet mijn haar in model brengen (takes a long time)

En betekent het dan dat ik mijn hele leven aan dit medicijn vast zit?
En het ritueel 2x per dag moet doen?

Ja. Na 2-3 jaar kun je overgaan op eenmaal daags. Bekijk het maar net als tandenpoetsen. Dat doe je ook tweemaal daags, en blijft ook de rest van je leven.

Met die applicator vind ik het toch erg lastig aanbrengen hoor!

Welke heb je dan? Pipetje met maatverdeling is echt het makkelijkst.

Ook wordt er gezegd dat vrouwen met AGA niet helemaal kaal worden?
Toch zie ik bij mij dat ik overal uitdun... wat over 2 jaar? Heb ik echt geen haar meer op mijn hoofd!!\

Bij vrouwen zal het niet zo erg zijn als bij mannen, maar je ziet toch wel vrouwen bij wie het bovenop vrijwel helemaal weg is, alleen nog wat dunne haartjes.

Als AGA best wel ver gevorderd is is het dan nog wel nuttig om minoxidil te gebruiken en bv de lasercomb.

Dat zul je eerst moeten proberen. In principe geeft 5% bij vrouwen goed resultaat. Je zou het kunnen combineren met de lasercomb. Als je na bijv. een jaar helemaal geen resultaat hebt, heeft het denk ik geen zin meer.

Ik heb naar de foto's gekeken van leden die AGA hebben.. sorry ik zo een moord doen voor het haar wat die dames hebben zeg.. ben ik toch echt wel in een verder stadium :(

Sorry voor deze vragenbak!!

Groetjes allemaal en bedankt voor jullie steun!! Pffff..

Veel succes gewenst!

stipje
5 juli 2006, 13:45
Hallo weer!

Ik weet niet meer wat ik moet doen hoor.

Mijn dermatoloog heeft gebeld en gezegd dat ik een afspraak moet maken bij Boersma. Hij kan mij wel verder informeren. Ik doe het dus maar ik ben zo hopeloos!


Minox gebruiken staat mij erg tegen, vooral omdat het zo lastig in gebruik is voor mij het past niet, ik wil ook graag reizen... wordt ook lastig met minox op zak zeg! Maar vooral de nadelen van Minox. ik ben dagen achtereen aan het lezen op dit forum niet iedereen is positief erover. Zal ik het nou wel of niet gebruiken???

En een lasercomb zal ik die aanschaffen met AGA? Ook als je kruin etc al aardig uitgedund is qua haar?

Als ik dan ook weer lees over finasteride.... bij vrouwen geen efffectieve werking.. maar dokter schrijft t wel voor.. omdat er toch nix anders is..

Ik ben ook bang dat ik richting een psycholoog moet want ik raak lichtlijk overspannen en gek van dit probleem. Het lijkt wel of nix helpt en AGA de strijdt van mij wint. Ik wil niet opgeven maar ik wordt er zo moe /moedeloos van. ik kan het niet meer. En WIL dit ook niet!

:crybaby::crybaby::crybaby::crybaby:

Sammy
5 juli 2006, 14:19
Nee, dit is inderdaad een probleem dat je ECHT NIET WIL hebben, maar goed, zo is dat eigenlijk met alle echte problemen.

Ik herken heel erg sterk je verzet tegen het probleem en ik weet hoe moeilijk het is om de baas te blijven over je eigen emoties als je je haar aan het verliezen bent. Ik weet ook dat het heel goed mogelijk is om jezelf hierover ontzettend lang voor de gek te houden (dat zie ik hier op het web wel vaker). Maar wat ik steeds meer begin te ontdekken (al ben ik er nog lang niet) is dat al dat verzet helemaal niks helpt. De gedachten: ik wil het niet, dit mag niet, dit is niet eerlijk, waarom ik nou, het moet nú ophouden, het wordt helemaal niks meer met mijn leven zo, enzovoort, enzovoort, maken het allemaal alleen maar zwaarder dan het sowieso al is. Het verzet kost volgens mij veel meer bloed, zweet en vooral tranen dan het gegeven accepteren en ondertussen wel te doen wat er te doen valt (zonder hieromtrent al te hoge verwachtingen te koesteren).

Wel of geen minoxidil, lasercomb, Diane 35, voedingssupplementen, proscar, androcur; het blijft een moeilijke overweging. Je weet namelijk nooit of het bij jou effect gaat hebben en wat de bijwerkingen zijn. Zorg dat je alle informatie krijgt die je nodig heb en kijk hoever je zelf bereid bent te gaan om je haren te behouden (persoonlijk ben ik terughoudend met alle hormonen want het middel is misschien erger dan de kwaal, maar dat moet je zelf bepalen) Wat de minox betreft: je bent er echt binnen 30 seconden klaar mee en je kunt het inderdaad koppelen aan het tandenpoetsen. Het zijn bovendien redelijk kleine flesjes, dus in je rugzak passen ze ook nog wel!

Heel veel sterkte!

stipje
5 juli 2006, 15:31
Ik wil graag foto's van mij zelf plaatsen dan kunnen jullie het ook zien, alleen weet ik niet hoe het moet?????????????????????????????????????????????? ??

Bedankt voor je postieve antwoord Sammy. Ik denk dat je ook wel gelijk hebt.

Ik heb een stukje gelezen over jou dat je ook minox hebt gebruikt en dat jouw haaruitval ook in het begin steeds erger werd, is dit nu gestopt?? Ben je er positief over??


Groetjes allemaal en sterkte allemaal, ik leef elke minuut van de dag met iedereen mee!! aangezien ik ook elke minuut van de dag met mijn haar bezig ben! :confused:

Georgie
5 juli 2006, 16:52
Hallo weer!

Ik weet niet meer wat ik moet doen hoor.

Mijn dermatoloog heeft gebeld en gezegd dat ik een afspraak moet maken bij Boersma. Hij kan mij wel verder informeren. Ik doe het dus maar ik ben zo hopeloos!

Boersma schrijft in principe aan iedereen Finasteride voor. Je moet je afvragen of je dat wilt. Als je nog kinderen wilt, kan het dan een probleem zijn.


Minox gebruiken staat mij erg tegen, vooral omdat het zo lastig in gebruik is voor mij het past niet, ik wil ook graag reizen... wordt ook lastig met minox op zak zeg! Maar vooral de nadelen van Minox. ik ben dagen achtereen aan het lezen op dit forum niet iedereen is positief erover. Zal ik het nou wel of niet gebruiken???

Minox geeft bij veel vrouwen goede resulaten. Minox is maar een heel klein flesje, overigens. Als ik reis doe ik het alleen 's avonds, maar dan de dubbele hoeveelheid. Dat beperkt het 'ongemak' al aanzienlijk.

Er is geen enkel haargroeimiddel dat bij iedereen goede resultaten geeft, helaas. Alles heeft zijn voor en tegen.

En een lasercomb zal ik die aanschaffen met AGA? Ook als je kruin etc al aardig uitgedund is qua haar?

Als ik dan ook weer lees over finasteride.... bij vrouwen geen efffectieve werking.. maar dokter schrijft t wel voor.. omdat er toch nix anders is..

Ik ben ook bang dat ik richting een psycholoog moet want ik raak lichtlijk overspannen en gek van dit probleem. Het lijkt wel of nix helpt en AGA de strijdt van mij wint. Ik wil niet opgeven maar ik wordt er zo moe /moedeloos van. ik kan het niet meer. En WIL dit ook niet!

:crybaby::crybaby::crybaby::crybaby:

Veel sterkte, en houd moed. Ik begrijp dat je het niet wilt, maar je zult eerst een soort acceptatie aan moeten gaan. Dan heeft iedereen op dit forum moeten doen. Kijk wat voor jou eventueel zou werken, en kies je middel.

Iedereen hier heeft een beginfase doorgemaakt die moeilijk was: wanhoop, stress, en noem maar op. Maar op een bepaald moment wordt dat echt minder. En panieken heeft geen zin, dat is niet goed voor jou en voor je haar.

kas
7 juli 2006, 08:34
Ik wil graag foto's van mij zelf plaatsen dan kunnen jullie het ook zien, alleen weet ik niet hoe het moet?????????????????????????????????????????????? ??

Bedankt voor je postieve antwoord Sammy. Ik denk dat je ook wel gelijk hebt.

Ik heb een stukje gelezen over jou dat je ook minox hebt gebruikt en dat jouw haaruitval ook in het begin steeds erger werd, is dit nu gestopt?? Ben je er positief over??


Groetjes allemaal en sterkte allemaal, ik leef elke minuut van de dag met iedereen mee!! aangezien ik ook elke minuut van de dag met mijn haar bezig ben! :confused:

Stipje...
Soms kan een heel mooi haarwerk helpen om er minder mee bezig te zijn, doordat je het niet "steeds hoeft te zien" en er voor je gevoel goed uitziet.
Dit kan ook in comb. met een regime, een haarwerk heeft geen negatieve invloed op haargroei.
Kitty

Sammy
7 juli 2006, 09:03
Ik ben nu ongeveer drie maanden bezig met de minoxidil en sinds 2 weken heb ik nu af en toe dagen met een normale hoeveelheid haaruitval, terwijl het de maanden ervoor schokkend hard naar beneden kwam zeilen. Maar ja, ik kan niet met zekerheid zeggen of dat door de Minox kwam of doordat ik van Diane35 naar Yasmin was veranderd (wat inmiddels ook alweer 3 maanden geleden terug is gedraaid). Wel had ik het gevoel dat één en ander door de minox versterkt werd, want op dagen dat ik het niet gebruikte, leek er minder haar uit te vallen.

Ik heb toch doorgezet omdat wetenschappelijk gezien dit nu eenmaal één van de betere middelen tegen haaruitval is en een verhoogde haaruitval in het begin normaal schijnt te zijn. Ik vertrouw er dan ook maar op en hoop er het beste van.

Resultaat heb ik voorlopig nog niet. Mijn hoofd is een slagveld na 3 maanden mega-shedding, maar ik heb ook begrepen dat dit minstens een half jaar tot een jaar kan duren. Wel valt me op dat mijn wenkbrauwen voller en mijn wimpers langer zijn, dus het doet blijkbaar wel wat!

stipje
7 juli 2006, 16:59
Bedankt allemaal voor de reacties.

Ik twijfel nog steeds over minox. Ik weet dat het stom is om na een maand te stoppen (wat ik dus heb gedaan) alleen mijn haar trekt het niet. ik heb dus kalende plekken op mijn achterhoofd.. en boven schijnt het helemaal door. ik kan geen shedding gebruiken dan wordt ik nog depressiever. Ik houd geen haar op mijn hoofd. Maar als het echt werkt.. ik zou er een moord voor doen om de haren op mijn hoofd te houden terug te laten keren. Ik ga 12 augustus naar dr. Boersma en vraag aan hem maar of ik het wel of niet moet doen. Je krijgt ook een haar analyse etc.
Als minox echt de laatste redmiddel is dan ga ik ervoor...

en waarschijnlijk lasercomb (gaat mijn zakgeld, haha)

Kitty.. misschien heb je gelijk.. ik heb gisteren naar extreme makeover gekeken. :confused: en ook al zijn dingen aan jezelf nep, neus, oren of haar, ze zijn er wel een stuk gelukkiger door, denk ik, alleen er zijn ook veel nadelen.. Ik vind mijzelf nu echt onaantrekkelijk. Verder heb ik wel een leuk hoofd, ALLEEN MIJN KALENDE KOP EN LELIJKE HAAR verpest alles :crybaby: Dus wat zou het uitmaken als het nep is en niemand het ziet??!!
Kitty weet jij ook een specialist omgeving amsterdam? Als die in Eindhoven goed is dan heb ik het er wel voor over!! Ik heb alles er voor over om me goed te voelen!!! :D

Ik ben nu een onzekere tijdbom die echt op springen staat.

Georgie
8 juli 2006, 11:13
Bedankt allemaal voor de reacties.

Ik twijfel nog steeds over minox. Ik weet dat het stom is om na een maand te stoppen (wat ik dus heb gedaan) alleen mijn haar trekt het niet. ik heb dus kalende plekken op mijn achterhoofd.. en boven schijnt het helemaal door. ik kan geen shedding gebruiken dan wordt ik nog depressiever. Ik houd geen haar op mijn hoofd. Maar als het echt werkt.. ik zou er een moord voor doen om de haren op mijn hoofd te houden terug te laten keren. Ik ga 12 augustus naar dr. Boersma en vraag aan hem maar of ik het wel of niet moet doen. Je krijgt ook een haar analyse etc.
Als minox echt de laatste redmiddel is dan ga ik ervoor...

Stel je niet teveel voor van je bezoek aan Boersma. Ik ben er zelf ook geweest, en de haaranalyse stelt niets voor. Er worden foto'sw gemaakt, en de haren op verschillende plaatsen worden geteld (en dat bevestigt waarschijnlijk alleen maar wat je zelf al weet). Daarnaast kent Boersma maar één middel: Finasteride, een middel waarvan de werking bij vrouwen nog altijd twijfelachtig is. Minox schrijft hij nooit voor. Wat Minox betreft: er valt geen haar uit dat niet binnen een aantal weken tóch al uitgevallen zou zijn. Alleen de haren in de rustfase vallen uit.

en waarschijnlijk lasercomb (gaat mijn zakgeld, haha)

Kitty.. misschien heb je gelijk.. ik heb gisteren naar extreme makeover gekeken. :confused: en ook al zijn dingen aan jezelf nep, neus, oren of haar, ze zijn er wel een stuk gelukkiger door, denk ik, alleen er zijn ook veel nadelen.. Ik vind mijzelf nu echt onaantrekkelijk. Verder heb ik wel een leuk hoofd, ALLEEN MIJN KALENDE KOP EN LELIJKE HAAR verpest alles :crybaby: Dus wat zou het uitmaken als het nep is en niemand het ziet??!!
Kitty weet jij ook een specialist omgeving amsterdam? Als die in Eindhoven goed is dan heb ik het er wel voor over!! Ik heb alles er voor over om me goed te voelen!!! :D

Ik ben nu een onzekere tijdbom die echt op springen staat.

Stipje, allemaal heel erg vervelend voor je. Sterkte!

stipje
21 juli 2006, 15:34
hallo daar ben ik weer.

Ik heb een lasercomb aangeschaft. wie kan mij vertellen hoe je m t bestekan gebruiken en hoe vaak?

Zijn er hier mensen die positieve/negatieve dingen kunnen vertellen.

Nu ik m gebruik vraag ik me af hoe je ooit de werking ervan kan inzien??

Groeten allemaal

kas
23 juli 2006, 12:03
hallo daar ben ik weer.

Ik heb een lasercomb aangeschaft. wie kan mij vertellen hoe je m t bestekan gebruiken en hoe vaak?

Zijn er hier mensen die positieve/negatieve dingen kunnen vertellen.

Nu ik m gebruik vraag ik me af hoe je ooit de werking ervan kan inzien??

Groeten allemaal

Ik weet dat Cloud 'm al langer gebruikt en naar ik meen heeft Tiuri er ook een aangeschaft.
Kitty

stipje
15 september 2006, 18:35
Hier ben ik weer!!

Ik ben vandaag in de kliniek geweest van dr. Boersma. Erg veel info gehad.
Aangezien ik finasteride al gebruik en mijn toestand niet echt positief is, wil de dr. dat ik Dutasteride ga gebruiken. als ik nu niets doe dan wordt ik kaal. Voor het eerst dat iemand het zo grofweg zegt, ppff eigenlijk wel een opluchting.

Heeft iemand ervaring met dutasteride?? De dr zegt dat dat nog de enige redmiddel is?

Help help help!!!!!!!!!

Bedankt allemaal

marjolein2
16 september 2006, 08:35
Hoi Stipje,

Ik heb geen ervaring met dutasteride, maar misschien kun je bij de mannen kijken. Er zijn er vast wel een paar die het gebruiken. Verder kwam ik dit (zie onder) hoopgevende verhaal tegen op een ander forum. De link is http://forums.obgyn.net/vrouwengezondheid/VROUWENGEZONDHEID.0402/1193.html

Nog een ding: ik las dat je na een maand al met minoxidil bent gestopt. Ben je ervan op de hoogte dat bij veel mensen de haaruitval eerst erger wordt en pas na een maand of drie minder? Dat was bij mij ook zo, maar uiteindelijk is mijn haar er veel dikker door geworden, zelfs dikker dan toen ik nog geen last had van haaruitval. Wat natuurlijk niet wil zeggen dat dat bij iedereen zo is. Maar misschien is het een idee om het toch ooit weer te gaan gebruiken, bijvoorbeeld als door de dutasteride de haaruitval afneemt. Je zou kunnen beginnen met 2 % en dan opbouwen richting de 5 %, zodat je minder last hebt van tijdelijk meer haaruitval. Just an idea. Heel veel sterkte!
Marjolein

"De medicijnen die ik nu tegen haaruitval neem, werken inderdaad erg
>>goed. Dutasteride (merknaam: Avodart) is echt een godsgeschenk (ik ben
>>niet godsdienstig, maar ik heb er echt geen ander woord voor). Na een
>>maand al merkte ik dat mijn haaruitval veeeel minder werd en zelfs
>>ophield, mijn haren dikker en glanzender leken en er een heleboel fijne
>>babyhaartjes aan mijn voorhoofd kwamen piepen. Ik neem het nu ongeveer
>>drie maanden en het wordt alsmaar beter. Alleen, aan mijn slapen gaat
>>het niet zo snel. Mijn haar is daar erg uitgedund, ik merk wel nieuwe
>>haartjes, maar het gaat niet zo snel. Maar ik moet gewoon geduld
>>hebben, vaak heb je pas na een jaar volledig resultaat. Zolang het in
>>stijgende lijn gaat, blijf ik de dutasteride pillen nemen."

stipje
16 december 2006, 20:49
Ik weet het allemaal niet meer.
Ik ben al een geruime tijd echt doodongelukkig. Ik durf amper in de spiegel te kijken omdat ik mijn haar niet kan aan zien. Ik ben dol op water (durf niet te douchen met mijn vriend, zwemmen = onmogelijk. Als de zon schijnt ben ik bang dat mijn kalig hoofd begint te glimmen. Ik ben 25 jaar en wordt geteisterd door een probleem waar ik niks aan kan doen.

Medcijnen slikken, geen idee of ze helpen, dokter/dermatologen niets helpt mij verder. Ik ben geadviseerd om dutasteride te slikken (zit nu al een geruime tijd aan proscar) maar ik wil kinderen ooit, (als ik mijn vriend kan behouden met mijn haar :confused:) Durf niet naar de kapper :( Minox kan niet omdat het een te groot te behandelen gebied is. Moet ik dan een haarwerk ooit??:confused:haartransplantatie?? Jezus, hoe wordt ik toch ooit weer gelukkig?? 24/7 ben ik met mijn haar bezig, ik word knettergek (moet ik naar een psycholoog?)

Ik hoef geen bos haar, maar ik wil niet nog kaler worden. Het is bij mij niet op 1 plek maar echt overal, zal ik echt helemaal kaal worden? Kan ik dit ooit nog stoppen?

Wat moet ik toch doen?? :crybaby:

een heel verdrietig stipje

Sammy
19 december 2006, 15:27
Tja Stipje,

Was het maar zo gemakkelijk om je hét antwoord te geven. Dat is er niet.
Acceptatie is uiteindelijk het sleutelwoord.

Échter, Minoxidil 5% kan je wel helpen. Oh ja, de eerste vier maanden had ik ook een megashed, maar nu, na 8 maanden is het haar veel voller geworden en valt het ook amper meer uit. Voor mij is het maar een tijdelijke oplossing, want ik wil, mocht het mij gegeven zijn, ergens in de komende paar jaren graag nog moeder worden en dan gaan de diane en de minox de deur uit, maar het geeft mij in de tussentijd wel de rust om mij in mijn eigen tempo voor te bereiden op een haarloos leven. Verder moet ik, net als jij, mijn hele hoofd behandelen, want mijn haaruitval is diffuus. Dat betekent niet dat je veel meer minox nodig hebt dan anderen. Je brengt gewoon overal wat stipjes aan en masseert het vervolgens uit. Je hoeft echt niet ieder plekje huid bedekt te hebben! Zo zijn mijn wenkbrauwen sinds minox ook veel voller geworden en daar smeer ik het toch echt niet ;-) !!!


Misschien toch het overwegen waard? Ik ben in ieder geval enorm blij met de adempauze die het mij geeft. In definitieve oplossingen geloof ik (helaas) niet meer na 8 jaar... Uiteindelijk moet je het probleem toch onder ogen zien, het accepteren, een oplossing zoeken en vervolgens je aandacht weer op andere dingen gaan richten. En geloof me, ik weet hoe ontzettend moeilijk dat is! Maar in de tussentijd ben ik hier wel gelukkig mee...

Groet, Sammy

stipje
20 december 2006, 18:56
Accepteren?! tsja was het maar zo makkelijk. Elke x weer als ik in de spiegel kijk, voel ik me lelijk. Het komt allemaal door mijn haar. 24 uur per dag ben ik er mee bezig. als ik naar mensen kijk, kijk in naar het haar, ik zie overal haar en ik droom er zelfs over.
Als je nu in 1x kaal wordt... maar het is een langzaam proces, je ziet jezelf veranderen, dan wel niet in een positieve vorm. Ik wil hier helemaal niet mee bezig zijn. ik wil zo graag een gelukkig leven leiden, alleen mijn haar verpest mijn hele leven. Ik ben 25, ik zou nog een heel mooi leven voor me moeten hebben... NOT :crybaby:

Ik zit echt met mijn handen in mn weinige haar :confused:

Hoopje hopeloos

stipje
20 december 2006, 19:44
Moet ik nu dutasteride gaan slikken of niet? Mijn dermatoloog raadt het af bij jonge vrouwen. ik wil ook nog kinderen.

HELP HELP HELP

kas
21 december 2006, 14:48
Moet ik nu dutasteride gaan slikken of niet? Mijn dermatoloog raadt het af bij jonge vrouwen. ik wil ook nog kinderen.

HELP HELP HELP

Stipje,

Ik weet dat Cloud dutasteride heeft gebruikt, of dat nog zo is, weet ik niet. Missch. moet je je eens tot haar richten t.a.v. haar ervaringen ermee.
Sterkte
Kitty

sildewit
23 december 2006, 20:28
Hoi Stipje,

Ik herkent je emoties want ik ben een vrouw van 35 en ik leef met dezelfde probleem als jij. Mijn haar wordt dunner en dunner, ik zie nu de huid van mijn boven hoofd en ik word gek hiervan. Ik heb ook minoxidil gebruikt en die hielp me wel, maar na een tijd niet meer, elke lichaam reageert anders and je zal het gebruiken als je het goed vind. Ik heb een haarwerk besteld bij hairlace met Salvatore, die is een mooi haarwerk, maar ik durf het nog niet te doen. Ik camouflageer nu mijn probleem met Toppik. Deze helpt mij heel veel en ik denk dat het niemand merk. hoop ik.

Ik kan je niet aanraden om daar geen zorgen over te maken want dat is gewoon ONMOGELIJK !! maar kijk, als de probleem in je familie zit. Moeder tantes of zo. dan is het gewoon dat je dezelfde krijgt. en ik zal jou dan aanraden om over een haarwerk te denken. anders ga je je hele energie besteden aan je haar, en dat is echt K *** T. weet ik zelf.

Liefs,
Silvia

Marli
7 januari 2007, 02:32
Stipje, ik zit ook in Amsterdam met de handen in het weinige haar. Dankzij een reactie (van strid) op de Haarwebsite ben ik sinds een maand op een heel andere manier aan de gang gegaan dan wat ik hierboven allemaal lees. Dus ik weet niet of het dan wel op prijs gesteld zal worden... Maar omdat het bij mij toch al gauw leek te helpen ga ik het toch maar vertellen. Om de darmflora te verbeteren: voor ontbijt: Biogarde met rechtsdraaiend melkzuur met Kellogg's All Bran Plus, een schep tarwekiemen en wat krenten voor de smaak, en voor het slapen gaan een heel compleet poeder Orthiflor Atopic van Orthica opgelost in water dat ook goed is voor het immuunsysteem. Voedend: overdag een handvol biergisttabletten en een paar teunisbloemolie capsules (van Orthica, bevatten omega 6 vetzuren), 's avonds lijnzaad (de duurdere kwaliteit) over het eten strooien en een super multi vitamine pil (Omnium van Solgar, van natuurlijks stoffen) nemen, regelmatig gierst eten vanwege het kiezelzuur, en ook (gemengde) noten.

Voordat ik hiermee begon overwoog ik een lasercomb te bestellen, maar dat leek me zo bewerkelijk en voor mij niet vol te houden. Ik zocht een natuurlijke oplossing zonder bijwerkingen die ook nog vol te houden zou zijn. Zoals ik schreef bracht strib me op het idee het van binnen uit te proberen, met name via de darmflora. Als ik geen vooruitgang had gemerkt, had ik dit uberhaupt hier niet neergeschreven. En ik verwacht geen snel herstel, maar heb nu wel de hoop gekregen dat herstel er komen zal. Sommige dingen zijn niet bepaald goedkoop, maar ik ja, die lasercomb was ook prijzig, en dat had ik er voor over. Maar dat begrijpen we hier allemaal wel.

Heel veel sterkte.

stipje
13 januari 2007, 01:02
Bedankt allemaal voor jullie tips. Ik ben echt ten einde raad en kan dus wel wat hulp en tips gebruiken.

Waar ik echt doodongelukkig van word is dat ik echt boven op mijn hoofd kaal word. Als het nou alleen dun wordt... maar nee echt boven op. Pony is niet mogelijk (wat ik heel graag zou willen met mijn lelijke grote voorhoofd) en ik kan mijn haar nu nog is 1 scheiding dragen (voor hoelang?)
Ik kan niet eens meer zonder fullmore de straat op (2mnd geleden nog wel) het wordt nu echt kaal!!! :confused:

Als ik het tot zover zou kunnen beperken zou ik het nog wel kunnen opbrengen om gelukkig te worden met wat nephaar (1malig hartransplantatie zelfs) Maar wat nu het probleem is dat ik niet weet hoe kaal ik ga worden. Word ik alleen daar boven kaal (mijn haaruitval is echt over mijn gehele hoofd maar vooral boven en kruin.)

Ik ben echt doodongelukkig, ik heb geen zin meer om dingen te doen, begin echt mijn sponaniteit kwijt te raken. Vakantie bleh.. met die volle zon op mijn kale knar. Ik ben zelfs blij dat het winter is want dan kan ik met een muts rondlopen. (terwijl ik zou van reizen hield.) ik ben bang dat ik in een isolement raak en vooral dat ik nooit meer gelukkig zal worden. dat mijn vriend mij verlaat (zal niet lang meer duren) Ik ben zo onzeker en ben alleen maar met mijn walgelijke haar bezig, ik ontwijk spiegels en als ik moet kijken, dan richt ik mij al helemaal niet op mijn haar. Ik begin echt veranderingen te zien in mijn gedrag, helaas hele negatieve. Ik denk haar, ik zie haar, ik wordt gek van haar...

Pfff sorry hoor allemaal maar ik weet het gewoon echt niet meer. ik zit hier met dikke tranen. Als ik hier ook kom dan lees ik alle droefenis van iedereen en niemand krijgt wat ie zo graag wilt. Ik gun iedereen echt de beste remedie. Alleen ik word er nog depressiever van omdat niemand mij kan helpen, geen dokter geen dermatoloog...:crybaby:

Ik weet het niet meer.... :(

Hanna
13 januari 2007, 02:53
Hoi Stipje,

Je zegt nog jong te zijn en kinderen te willen krijgen en daarom geen dutasteride te willen slikken.............Goed zo!

Maar waarom heb je niet even gekeken in het Haarwoordenboekje van dit forum bij finasteride( is de werkzame stof in Propecia en Proscar), want dat is net zo gevaarlijk als dutasteride als je onbedoeld toch in verwachting raakt:


Gevolgen voor de zwangerschap en gebruik bij vrouwen:





Vrouwen moeten oppassen met het slikken van finasteride en dutasteride. Als vrouwen die in verwachting zijn van een mannelijke baby in aanraking komen met deze middelen, kan de baby met afwijkingen aan de geslachtsorganen geboren worden. Dit geldt overigens al als de vrouw een gebroken of fijngemalen tablet aanraakt (via de huid kan het middel opgenomen worden in het bloed).




Dus ophouden met Proscar en doorgaan met Diane35 + Minoxidil + Lasercomb.


Gebruik ook goede shampoo, b.v. Rooscure (heel duur, maar je wast gewoon eerst met normale shampoo en dan met een heel klein beetje Rooscure)staat ook in het Haarwoordenboekje.

Misschien heb je ook een tekort aan vitaminen en/of mineralen( vooral zink en ijzer zijn belangrijk)
Ga ook alvast rondkijken op internet naar hele of halve pruiken. Dan heb je in ieder geval al zo'n ding in huis voor het geval je eerdaags niet meer over straat durft. Er zijn honderden leuke pruiken of toppers te koop en het vereist veel tijd om een geschikte te vinden, maar ze hoeven helemaal niet duur te zijn. Om wat kennis over die dingen op te doen, kun je bij www.alamp.com (http://www.alamp.com/) al een pruik van synthetisch haar krijgen vanaf € 40 en een pruik van echt haar vanaf € 70. Voor zo'n laag bedrag kun je geen buil vallen en de kwaliteit is prima voor dat geld.

Zo, nou heb je wat te doen.... Kom op meid!

Groetjes, sterkte en succes!

strid
8 februari 2007, 13:34
Hoi Stipje,

bij mij is de haaruitval gestopt door voeding. Hou een voedingsdagboek bij en let op wat er gebeurt bij welke voeding. De dag erop heb je meestal al reacties van je haar! (dit zullen artsen niet erkennen, maar het is wel zo!!) Bijvoorbeeld bij vette vis, vet eten (b.v. volle yoghurt) en spinazie viel mijn haar met bakken uit. Mijn conclusie: mijn darmflora was niet goed.

Begin elke dag met een ontbijt met vezels/brood, eet elke dag een kwart gekookte of gestoomde kool (witte of rode). Eet elke dag halfvolle (niet de volle, die is te vet!) biogarde. Ná het ontbijt! Dus niet als eerste. Goedkoop te verkrijgen bij Dirk. En kijk daarna of het regiem iets uithaalt.

Oja, verder ben ik begonnen met bijslikken van mineralen, maar doe dat alleen aan de hand van de wetenschap welke voeding je binnen krijgt. Je wilt jezelf immers niet vergiftigen. Nou ja, ik kan hier nog een hele riedel opschrijven, maar voeding is het belangrijkst. Al die middelen helpen blijkbaar niet, dus ik zou, als bovenstaand regiem iets uithaalt, stoppen met die middelen.

Blijf je voeding aanpassen tot je het gevonden hebt!

Succes!
strid :-)


Beste allemaal!

Ben nu 24 en zit al een tijd met een haarprobleem wat alleen maar erger wordt.
Al bij dokter en dermatoloog geweest, helaas niet verder gekomen.
Ik kamp al een aantal jaar met haar uitval, heb geen kale plekken alleen mijn haar wordt heel dun, is vooral al te zien aan de bovenkant.
ik durf al geeneens meer mijn haar los te dragen aagezien dit totaal niet meer mooi uitziet.
Wat allemaal tot gevolg leidt tot depressiviteit en onzekerheid.
Ik hoef geen volle haardos maar zou wel weer gewoon een stuk zekerder over straat willen. En een pruik zie ik al helemaal niet zitten. Ik zit echt in de knoop over wat nu en wat er gaat komen. ik kan hier echt wel wat hulp gebruiken weet alleen niet zo goed waar ik het zoeken moet.

Alle info is welkom en alvast bedankt voor het lezen van mijn verhaal.

Groetjes :)

Marli
14 februari 2007, 01:38
Heee hallo Strid!

Dankzij een oude post van JOU met als titel "Haaruitval gestopt!", ben ik in plaats van een lasercomb te gaan bestellen, een andere weg ingeslagen. En die weg heeft geholpen! Kan ik je nu daarvoor bedanken: Thanks soooo much!

Jij bracht me door je verhaal over Biogarde op het idee dat ik mijn darmflora op moest krikken. Heb ik gedaan met Biogarde en Orthiflor-poeder. Hierboven al een en ander opgeschreven, op 07-01-07 (en jou, zoals je kunt zien, daarbij genoemd).

Maar ook van buitenaf dingen veranderd: neutrale shampoo, het haar wassen uitstellen, geen aggressieve haar-middelen meer gebruiken.

Mijn basis is gezonde voeding - alles vers, niks in potjes, blikken, dozen of kant-en-klaar.

Met die dure multivitamine en extra B-complex die ik 07-01-07 noem, ben ik even mee gestopt omdat ik de dag na het slikken ervan opeens weer WEL haaruitval had. Merkwaardig. Dus misschien zou het kloppen dat B6 in de vorm van pyridoxine haaruitval veroorzaakt (in tegenstelling tot B6 als pyridoxaal-5-fosfaat) zoals SonofSam ergens in het forum schrijft.

Nadat de schilfertjes (roos), jeuk en haaruitval gestopt waren, ben ik MSM-poeder erbij gaan slikken, zo'n 2 tot 4 gram per dag. (Omdat zelfs "verse" groenten en fruit dat tegenwoordig mist).

Strid, ik was nog maar een paar maanden geleden aan het denken over een haarstukje. Dus nogmaals bedankt.

strid
27 februari 2007, 16:12
Fantastisch Marli! Ga zo door! Ben blij voor je!! En doet mijzelf ook goed natuurlijk dit te lezen. Jouw ervaringen met vitaminepillen, namelijk de verergerde haaruitval, had ik ook! Inderdaad gewoon mee stoppen en dat soort dingen niet meer kopen, totdat je darmflora weer op peil is. Over twee maanden weer eens voorzichtig beginnen met een pil en kijken hoe het uitwerkt. Wat fijn ook dat zowel de roos, jeuk als haaruitval gestopt zijn.

Overigens, het is niet gezegd dat voeding uit blik ongezonder is dan vers. Soms is het zelfs gezonder, qua vitaminegehalte. Ligt aan de kooktijd die je hanteert bij verse voeding. In ieder geval is het zo dat voeding uit blik waarschijnlijk meer vit.C bevat dan uit glas. Ik was afgelopen november op een voedingscongres waar voorgaande werd verteld.

Ik ga ook eens kijken wat die lasercomb nu is. Want ben wel nieuwsgierig welke fabrikant nu aan verdiensten gaat inboeten ;-))

Groetjes en hoop nog eens te horen hoe het verder is gegaan.
(was jij diegene die mij had gemaild??)
strid :-)

Marli
9 april 2007, 18:00
Fantastisch Marli! Ga zo door! Ben blij voor je!! En doet mijzelf ook goed natuurlijk dit te lezen. Jouw ervaringen met vitaminepillen, namelijk de verergerde haaruitval, had ik ook! Inderdaad gewoon mee stoppen en dat soort dingen niet meer kopen, totdat je darmflora weer op peil is. Over twee maanden weer eens voorzichtig beginnen met een pil en kijken hoe het uitwerkt. Wat fijn ook dat zowel de roos, jeuk als haaruitval gestopt zijn.

Overigens, het is niet gezegd dat voeding uit blik ongezonder is dan vers. Soms is het zelfs gezonder, qua vitaminegehalte. Ligt aan de kooktijd die je hanteert bij verse voeding. In ieder geval is het zo dat voeding uit blik waarschijnlijk meer vit.C bevat dan uit glas. Ik was afgelopen november op een voedingscongres waar voorgaande werd verteld.

Ik ga ook eens kijken wat die lasercomb nu is. Want ben wel nieuwsgierig welke fabrikant nu aan verdiensten gaat inboeten ;-))

Groetjes en hoop nog eens te horen hoe het verder is gegaan.
(was jij diegene die mij had gemaild??)
strid :-)

Hoi strid,
Ben lang niet op het forum geweest omdat... m'n haarproblemen zijn opgelost. Dat kan ik inmiddels echt wel stellen. Ik kijk elke ochtend nog wel op mijn hoofdkussen, maar vind daar niks of een enkele haar, en al helemaal geen roos. En ja, ik was degene die jou destijds had gemaild! Wat je schrijft over vitaminepillen: ik ben er inderdaad inmiddels weer aan begonnen, aan een multivitamine tablet (Omnium van Solgar) en af en toe een B-complex, en dat geeft nu geen haaruitval, hoor! Ook de pyridoxine dus niet. Ik kies dan voor Solgar omdat die fabrikant haar supplementen zo natuurlijk mogelijk maakt. Over blik en glas en de vitamine C erin, dat heb ik ook eens gelezen. Ze hebben het dan enkel over vitamine C. Maar als je op de etiketten kijkt zie je toch dat er allerlei stoffen toegevoegd worden. Dus ik kies zelf toch maar gewoon voor verse groenten die ik kort kook of stoom of rauw eet. Strid, overweeg je een lasercomb te kopen? Terwijl ik mede door jou juist geen lasercomb ben gaan aanschaffen! (Daarnaast twijfelde ik ook of ik het zou volhouden het ding te gebruiken.) Betekent dat dat je toch nog problemen met je haar hebt? Ik wou dat ik ze voor jou en iedereen kon oplossen! Want ik weet hoe beroerd het is en voelt als je zover bent dat je aan haarstukjes en pruiken gaat denken... Ik wil toch graag, ter afscheid, opsommen wat in ieder geval mijzelf van de problemen af heeft geholpen, dus van de haaruitval, jeuk aan de hoofdhuid en roos (witte schilfertjes). Hopelijk heeft iemand er wat aan.

Gezond dieet (o.a pond groenten, paar stuks fruit per dag en geen of zo min mogelijk ongezond spul via de mond binnenkrijgen)
Vezels voor schonere darmen
Meer zuurstof (via beweging, ventileren, 's nachts het raam open)
Minder stress, goede nachtrust
Je (hoofd)huid niet wassen en insmeren met spullen waar "troep" in zit dat door de huid het lichaam binnendringt, ook in de haarfollikels. Greenpeace heeft er een verhelderend gidsje over met als titel "Mooi", te bestellen via 0800-4223344 of via hun website. Overschakelen op neutrale toilet- en makeup-artikelen (staan ook in het gidsje). Proberen je haar minder vaak te wassen, ook dat kan helpen.
Je darmflora "opkrikken" teneinde je immuunsysteem te versterken. Ikzelf heb snel baat gevonden bij het poeder Orthiflor Atopic, en ben daarnaast - door een tip van strid - vangewone yoghurt overgeschakeld op Biogarde met rechtsdraaiend melkzuur.
MSM-poeder. Heb de voordeligste gevonden via www.winkelplein.nu/msm. Daar kun je bijv. een kilo MSM-poeder bestellen in eenvoudige verpakking voor een derde van de prijs van wat je elders betaalt. (Kun je zelf uitrekenen door de prijs door het aantal grammen te delen.) In het begin nam ik 6 gram per dag, nu als "onderhoudsdosis" 4 gram. MSM is een natuurlijk mineraal dat in het hedendaagse voedsel ontbreekt vanwege de "moderne" manieren van verbouwen, kweken, behandelen en manipuleren van het voedsel.
Er zijn stoffen die goed zijn voor huid en haar. Die kun je in dure tablet- of capsulevorm kopen. Maar je kunt ook gewoon het goedkope voedingsmiddel waar de betreffende stof in zit af en toe eten. Zo zitten ijzer, calcium en silicium dat haaruitval kan tegengaan in groente en fruit, vooral gedroogd fruit. Silicium (kiezelzuur) zit ook in gierst. In plaats van dure tarwekiemolie aan te schaffen, kun je ook een zak van de - veel goedkopere - tarwekiemen zelf kopen. En waarom dure Biotine(vitamine B8)-capsules kopen als B8 in eieren, lever, melk, noten en pinda's zit? Enzovoort. Op het internet staan op veel plaatsen alle mogelijke oorzaken van haaruitval en hoofdhuidproblemen opgesomd. Het zal aan de oorzaak of oorzaken van je haar- en hoofdhuidproblemen liggen of bovenstaand zal helpen. Maar misschien kan het hier en daar toch iemand helpen (ook Stipje???). Ik heb veel aan het forum gehad en wens jullie allemaal sterkte maar vooral ook succes met het oplossen van het probleem.
Met een apart groetje aan strid!
Marli

Georgie
10 april 2007, 10:35
Ik wil hier niemand ontmoedigen, en ben ervan overtuigd dat voeding in bepaalde gevallen zeker een rol kan spelen.
Maar ondanks een bijna volmaakt voedingspatroon heb ik toch AGA gekregen.
Voeding kan zeker bijdragen, maar is niet altijd de doorslaggevende rol.

kas
10 april 2007, 20:31
Ik wil hier niemand ontmoedigen, en ben ervan overtuigd dat voeding in bepaalde gevallen zeker een rol kan spelen.
Maar ondanks een bijna volmaakt voedingspatroon heb ik toch AGA gekregen.
Voeding kan zeker bijdragen, maar is niet altijd de doorslaggevende rol.


Igv aga zeker niet. Dat kan ik ' als kenner' inmiddels echt wel stellen.
Kitty

strid
11 april 2007, 01:14
Hoi Marli,

Wat fantastisch zo'n afscheid van het forum!! Ik ben heel blij voor je!! Vooral omdat je hiermee het heft in eigen hand hebt genomen en je jezelf niet afhankelijk hebt gemaakt van medicijnen.

Georgie en Kitty, dat hangt ervan af wat jullie al geprobeerd hebben. Ik weet inmiddels dat er heel veel kan d.m.v. voeding.

Met speciale groetjes aan Marli! ;-)

strid :-)

Georgie
11 april 2007, 10:05
Hoi Marli,

Wat fantastisch zo'n afscheid van het forum!! Ik ben heel blij voor je!! Vooral omdat je hiermee het heft in eigen hand hebt genomen en je jezelf niet afhankelijk hebt gemaakt van medicijnen.

Georgie en Kitty, dat hangt ervan af wat jullie al geprobeerd hebben. Ik weet inmiddels dat er heel veel kan d.m.v. voeding.

Met speciale groetjes aan Marli! ;-)

strid :-)

Er kan ongetwijfeld veel met voeding, maar niet alles. Vergeet niet dat AGA een genetisch bepaalde ziekte is. Zelfs met voeding kun je dan niet alles oplossen.
En hoe ik eet? Biologisch, alles vers, zonder toevoegingen, vrijwel vegetarisch (met voldoende vervangende middelen), ik neem extra mineralen e.d. Mijn darmen werken perfect en ik ben volkomen gezond.
Ik sport vrijwel elke dag, doe aan yoga en ik mediteer. Mijn yogameester, ook zeer bewust levend, is zo kaal als een biljartbal. Mijn acupuncturist ook (waar ik regelmatig mijn 'energiebalans' laat controleren). Mijn man idem. Allemaal vette AGA, zal ik maar zeggen.:D

Ik wil hier geen 'wedstrijd' gaan doen wie er het gezondst leeft, en hoewel ik me zoals gezegd de rol van voeding zeker realiseer, vind ik het altijd weer heel erg vervelend als er gesteld wordt dat je voeding zo ongeveer alles op kunt lossen. Dat kan namelijk niet, hoe graag je het ook zou willen.
Ik denk dat voeding zeker bij andere haaruitval dan AGA een rol kan spelen, maar het is niet zaligmakend.
En ik word ook nogal moe van het toch enigszins belerende toontje dat er gebruikt wordt. 'Je zult wel niet alles op voedingsgebied gedaan hebben', is dan de stelling.

Moorea
11 april 2007, 13:31
Hoi Strid,

Inderdaad goed om te horen dat je jouw haarproblemen hebt opgelost met voeding. Ik ben zelf ook bezig nu goed op mijn voeding te letten. Hoe ben je er achter gekomen dat het beinvloeden van je darmflora goed zou werken op je haaruitval? Heb jij aga of een andere vorm van haaruitval gehad?
Ben het er wel mee eens dat voor mensen met aga, het aanpassen van de voeding waarschijnlijk niet het hele probleem zal oplossen, aangezien het door hormonen wordt veroorzaakt.

Maar ik ga toch maar even Biogarde kopen straks :P

Groetjes,
Moorea

strid
14 mei 2007, 00:12
Hoi Moorea,
zie mijn post van 18-10-2005, 16:10
Al succes geboekt met de biogarde??
strid :-)

Hoi Strid,

Inderdaad goed om te horen dat je jouw haarproblemen hebt opgelost met voeding. Ik ben zelf ook bezig nu goed op mijn voeding te letten. Hoe ben je er achter gekomen dat het beinvloeden van je darmflora goed zou werken op je haaruitval? Heb jij aga of een andere vorm van haaruitval gehad?
Ben het er wel mee eens dat voor mensen met aga, het aanpassen van de voeding waarschijnlijk niet het hele probleem zal oplossen, aangezien het door hormonen wordt veroorzaakt.

Maar ik ga toch maar even Biogarde kopen straks :P

Groetjes,
Moorea

stipje
24 januari 2008, 21:27
Vraagje aan de vrouwen!

Ik ben nu al naar een aantal doktoren en dermatologen geweest.
En niemand weet precies wat ik heb (aga waarschijnlijk)
Het vreemde is dat ik nooit een regime aangeboden heb gekregen, ik heb dan een aantal maanden proscar geslikt maar nooit iets anders mogen proberen.

Proscar doe ik niet meer omdat ik over een jaar een kindje wil (proberen te krijgen)

uiteindelijk is het bovenop mijn kruin behoorlijk achteruit gegaan en wordt t geleidelijk aan dun, kan iemand een ander regime aanraden wat ook niet al te heftig is voor t lichaam?

Wil het toch zo lang mogelijkt uitstellen, kaal worden.

Groeten Stipje

Hanna
25 januari 2008, 00:35
Stipje,
Als je zwanger wilt worden, kun je ook beter op tijd stoppen met minoxidil, want in de gebruiksaanwijzing staat:
"De effecten van dit geneesmiddel tijdens de zwangerschap zijn niet bekend. Dit betekent dat het toepassen van dit geneesmiddel gepaard kan gaan met risico's voor het kind. Het gebruik van dit geneesmiddel is dan ook niet aan te raden voor vrouwen die zwanger zijn of proberen zwanger te worden. Ook niet gebruiken tijdens de periode van borstvoeding."

stipje
27 januari 2008, 17:37
ha Hanna,

Ik gebruik ook geen minox hoor! zijn er geen andere medicijnen die wellicht kunnen helpen niet zo heftig zijn?
Nee hé?

:(

Groeten Saskia

Josie
27 januari 2008, 19:43
Ik ben bang van niet inderdaad. Alle medicijnen hebben iets met niet zwanger mogen worden geloof ik. Misschien spironolactone topical??Ik weet het niet..

De laserkam mag! Maar ja, of dat iets is voor je?

Josie
27 januari 2008, 19:45
Stom! Ik lees gewoon doodleuk over je regime heen...de kam gebruik je al..
Mag je spiro wel blijven gebruiken als je zwanger wilt worden?

Hanna
27 januari 2008, 22:21
ha Hanna,

Ik gebruik ook geen minox hoor! zijn er geen andere medicijnen die wellicht kunnen helpen niet zo heftig zijn?
Nee hé?

In je regime las ik dat je met minox wou starten, vandaar mijn reactie.
Of je spiro mag blijven gebruiken, zou je even aan Dr. Lee kunnen vragen.

Verder kun je misschien naast de lasercomb een topical van Kevin gaan gebruiken.

stipje
21 maart 2008, 16:20
een updatje mensen over hoe nu het met mij gaat!
Ik ben dus bij aardige Dr. Pasch geweest.

Ik ga nu een biopt onderzoek doen en trichogram... Als hier uitkomt dat ik aga heb dan kan er helaas niks voor mij gedaan worden! SLIK!! :crybaby:

hij was heel duidelijk... wat dan ook pijn doet, eindelijk kom ik erachter wat er nu is.

Ik gebruik dus nu helemaal niks... vreemde is ook dat ik bij véél derma's ben geweest en niemand heeft mij nog iets voorgeschreven op Proscar na waar ik na 2jaar ben gestopt! BTW Pasch zegt dat Proscar voor vrouwen zonder enig ander mannelijke hormoon signalen géén effect heeft! duhhh...super logisch natuurlijk

Verder heb ik een vastzittend haarwerkje...eindelijk gewend en positieve reacties. NU moet ik dus haarwerkje weer af, vijf dagen mij haar ongewassen laten en dan die onderzoeken. Ik ben al in een hel geweest van zonder haarwerk naar haarwerk en nu dus weer terug! Ik word er helemaal gek van. Als ik een poging doe om mijn eigen haar te bekijken raak ik in paniek, het ziet er niet uit. Wordt het ook erger?? Omdat ik het niet meer dagelijks zie, raak ik dus gebrainwashed letterlijk!

Ik zit echt in en op en neer gaand spiraal, met grote vernaderingen van mij humeur. Mijn viend wordt volgens mij gek.

Ik zag een post van Agatha dat haar vriend zei dat niemand er mee bezig is en dat ik er op gefixeerd ben... klopt misschien ook wel maar zo voelt het niet. Ik zie mensen met hun ogen naar mijn haar(werk) kijken en dat doet al pijn! dan weet ik nog niet eens wat ze denken.

Nou puffff... kan zo nog wel uren doorgaan!

Groetjes Stipje

Hanna
21 maart 2008, 17:28
Ik ga nu een biopt onderzoek doen en trichogram... Als hier uitkomt dat ik aga heb dan kan er helaas niks voor mij gedaan worden! SLIK!! :crybaby:

Kan er niks gedaan worden aan AGA? Wat is dat nou voor onzin?! :mad:


! BTW Pasch zegt dat Proscar voor vrouwen zonder enig ander mannelijke hormoon signalen géén effect heeft! duhhh...super logisch natuurlijk

Zonder enig ander mannelijke hormoon? Hoe bedoel je dat?

Inderdaad geeft 1,25mg fina per dag bij vrouwen geen resultaat, maar onderzoek heeft uitgewezen dat 2,5mg tot 5mg fina per dag wèl resultaat geeft.

agatha
22 maart 2008, 09:43
Ik zag een post van Agatha dat haar vriend zei dat niemand er mee bezig is en dat ik er op gefixeerd ben... klopt misschien ook wel maar zo voelt het niet. Ik zie mensen met hun ogen naar mijn haar(werk) kijken en dat doet al pijn! dan weet ik nog niet eens wat ze denken.

Nou puffff... kan zo nog wel uren doorgaan!

Groetjes Stipje

De ellendeis dat wij vrouwen veel strenger zijn voor elkaar. Mannen valt zeldeniets op. Maar ik kan me daar ook niet echt bij neerleggen. Zet 'm op Stipje. En je haar verliezen is 1 ding maar je verstand........

Josie
22 maart 2008, 18:04
Kan er niks gedaan worden aan AGA? Wat is dat nou voor onzin?! :mad:



Zonder enig ander mannelijke hormoon? Hoe bedoel je dat?

Inderdaad geeft 1,25mg fina per dag bij vrouwen geen resultaat, maar onderzoek heeft uitgewezen dat 2,5mg tot 5mg fina per dag wèl resultaat geeft.

Mee eens: er is nog helemaal niet aangetoond dat fina niet zou helpen in grotere dosis (vanaf 2,5 mg). Wel raar dat Dr. Pasch dat zegt. Dr. Munte uit Roterdam zegt het tegenovergestelde! Daarnaast stopt het je overactive enzym dat testosteron in DHT omzet en dan maakt het volgens mij helemaal niet uit hoeveel testosteron of dht je hebt: het gaat erom dat dit overactive enzym zijn werk niet meer doet!

Dus, voor jou stipje even geen fina, etc, want je wil een kindje: dat is toch heeeerlijk!!!! Geniet ook maar van deze tijd en veel sterkte!!

concetta
23 maart 2008, 09:24
Beste Stipje,

Een paar weken geleden mailde ik dr Lee (van Minoxidil.com) de onderstaande vragen. Zijn antwoorden staan eronder. Hij ziet dus geen enkel gevaar om minoxidil te gebruiken bij zwangerschap.
Finasteride is volgens hem na twee weken uit je lichaam verdwenen.
Hopelijk heb jij (en anderen) iets aan deze informatie.

Can you tell me if minoxidil can harm the unborn child ?

The warnings on Rogaine to discontinue use during pregnancy are purely for the protection of the pharmaceutical company. There is no scientific reason to discontinue using topical minoxidil during pregnancy as there are no systemic effects and minoxidil does not cross the placenta.

However, you may find that during pregnancy your hair will be luxuriant and you will have no need for topical minoxidil. That is usually the case due to hormonal changes.
Minoxidil should not be used by nursing mothers. Here's a copy of the warning from http://www.drugs.com/cons/gen-minoxidil-topical.html (http://www.drugs.com/cons/gen-minoxidil-topical.html)
Breast-feeding—It is not known whether topical minoxidil passes into breast milk. However, minoxidil, taken by mouth, does pass into breast milk. Minoxidil is not recommended during breast-feeding, because it may cause problems in nursing babies. The plasma half-life of minoxidil is only 4.2 hours (http://www.rxlist.com/cgi/generic3/minoxidil_cp.htm (http://www.rxlist.com/cgi/generic3/minoxidil_cp.htm)), so within 24 hours, essentially all of the minoxidil will have been eliminated from the body.

Finasteride can harm the unborn child. How long does it take, after you stopped taking it, before finasteride is disappeared in your body ?

Two Weeks. The serum half-life of finasteride is very short, on the average only 6 hours. However, the biological half life is very long because of the tight bond between finasteride and the enzyme 5-alpha-reductase, which explains why it requires two weeks after discontinuing finasteride for the DHT level to return to baseline.

Richard Lee, M.D.

Josie
24 maart 2008, 11:24
Hmm, interessant.

Vaak zijn farmaceuten inderdaad bijzonder streng in dit soort dingen, omdat ze geen claims willen hebben van vrouwen waarbij hun middel eventueel in verband kan worden gebracht met schade aan het kind.Dat ruineert nl. het middel waar ze veel geld aan verdienen.
Dat is bijvoorbeeld de reden waarom finasteride niet door de farmaceuten aan vrouwen worden voorgeschreven. Niet omdat het verder slecht zou zijn ofzo...maar ze willen geen claims. (heeft dr. munte me verteld!)

Ik zou die 2 weken fina uit het lichaam wel verlengen....ik vind het erg kort. MIsschien is er meer over te vinden op www.drugs.com (http://www.drugs.com) (fda site). Daar staan ook bij fina gegevens over de tijd dat fina weer je lichaam is uit is. Die 6 uur halfwaarde tijd klopt wel geloof ik (dus na 12 uur is een pilletje weer helemaal weg).

Zelf denk ik ook dat topical minox niet zozeer slecht zou zijn tijdens de zwangerschap, maar ja, dat weet ik natuurlijk ook niet;-).

Better be safe then sorry lijkt me hier het credo.

molly
24 maart 2008, 12:42
Hoi allemaal,
Ik gebruik al jaren finasteride, het helpt. Maar ik heb daarmee ook gewacht tot mijn tweede kind was geboren. Wat misschien helpt is de wetenschap dat de haaruitval gewoon helemaal stopt in de loop van de zwangerschap. Daarna valt het weer 100x zo snel uit, maar dat hebben vrouwen zonder aga ook. Zo zou je om je eventuele zwangerschappen heen kunnen manouvreren met de medicatie. Klinkt een beetje raar natuurlijk, maar ik hoef jullie niet uit te leggen hoe haaruitval je leven beinvloedt.

Josie
24 maart 2008, 17:08
Hi Molly,

Ik ben wel benieuwd naar je verhalen over fina.
Hoe lang gebruik je het nu, welke dosering, wat deed het met de uitval, heb je hergroei, heb je bijwerkingen? Misschien niet de juiste plek om dat hier uit te leggen, maar ik ben wel benieuwd. Ik ga binnenkort aan de fina 2,5 mg.

molly
1 april 2008, 08:55
1.25 mg finasteride en de Diane 35. Met de Diane ben ik nog het minst blij. Niet dat ik enig bijwerking heb ondervonden, maar ik kan me nog een onderzoek herinneren over de Diane en dat klonk niet erg lekker (lees de bijsluiter maar eens). Maar ja je moet wat. Ik gebruik Fina vanaf 2001, dus al een heel tijdje. Eerst nog samen met Minoxidil, maar dat heeft geen toegevoegde waarde. Doet volgens mij helemaal niets, in ieder geval niet merkbaar.
Volgens mij is het nu stabiel. Mijn haar is direct na gebruik donkerder gaan worden en het gaat goed. Af en toe haarverlies maar dat is normaal. Hoewel ik echt geen idee meer heb wat normaal is. Als ik bij vrouwen op hun schouders kijk die geen aga hebben liggen daar vaak meer haren dan bij mij en zij zien het niet eens terwijl ik al zo'n trauma heb dat elke haar er nog steeds een is. Daar kom ik nooit meer van af.
Een ding staat vast! Finasteride helpt echt. In de toekomst kijken kun je echter nooit. De vrouwen die het nu gebruiken zijn de echte proefkonijnen.

Deetje
3 april 2008, 14:50
Ik slik ook 2,5 mg (6 maanden nu) ben benieuwd hoe jij het gaat ervaren.

Grt.
D

stipje
4 april 2008, 11:30
Als je Proscar slikt of nog niet geheel uit je lichaam is en je bent zwanger dan bestaat er een kans dat er iets mis kan gaan met het geslacht van het kindje (als het een jongetje is) Het is dus zeker wel schadelijk voor je ongeboren kind. Welk hormoon of medicijn je slikt is slecht. Die risico wil ik niet lopen, ik heb er ook geen Dr. Lee voor nodig om het tegendeel te bewiijzen, onzin!

Proscar werkt bij mannen omdat het tegen de mannelijke hormonen ingaat. mannen zijn verder op het lichaam veel behaarder, zware stem, en krijgt pleksgewijs haarverlies. (inhammen, kruin) Proscar is er voor gemaakt om dat proces tegen te gaan, met de mannelijk hormoonhuishouding.

Waarom werkt het vrij aannemelijk bij vrouwen niet? vanwege een andere hormoonhuishouding. Weining andere lichaamsbeharing, geen last van een verzwaardere stem, gezichtsbeharing ook niet. Een formule werkt als de inhoud ervan klopt en dat doet het gewoonweg bij vrouwen niet, die zitten heel anders in elkaar. Je kunt niet iets gebruiken als de componenten niet in het lichaam aanwezig zijn om het middel te laten snappen dat het haaruitval tegen moet gaan in een vrouwelijk lichaam.

Ik heb Proscar 2 jaar geslikt... ik heb er een placebo gevoel bij... je kunt niet is creeeren in het lichaam wat niet mogelijk is, wel misschien in je hoofd. Ik dacht ook dat het hielp omdat het nog maar het enige middel is die wat kan uitmaken. Na 2 jaar en het wordt er niet beter op dan moet er toch maar toegeven worden dat het niet zo is. In ieder geval niet bij mij. Ik ben misschien ander samengesteld dan een andere vrouw... maar blijf een vrouw! ;)

Ik ga volgende week weer naar Pasch en ik ga hem helemaal onderbedelven met vragen en neem jullie kritiek hierop ook mee natuurlijk.

We zijn hier tenslotte om elkaar te helpen en te steunen!

Groet, Stipje!

Josie
6 april 2008, 11:07
Ik slik ook 2,5 mg (6 maanden nu) ben benieuwd hoe jij het gaat ervaren.

Grt.
D
Is goed, ik zal zo nu en dan eens wat erover posten. Ik ben zelf ook benieuwd;-). Ben per april met 2,5 mg begonnen.

Deetje
6 april 2008, 14:16
Succes! en ik hoop dat het bij jou iets gaan doen.

Gr.
D

stipje
14 april 2008, 14:17
Ik zit dus weer een klein beetje in de put...
Ik heb mijn haarwerkje af moeten halen omdat ik woensdag naar de dermatoloog moet voor 2 onderzoeken. Mag mijn haar ook 5 dagen niet wassen en het ziet er echt niet meer uit.

Nadat het haarwerkje eruit is gehaald, zat mijn haar in de klit en is naar mijn gevoel veel haar uitgevallen, ik heb ook echt pijn aan mijn hoofd en ik kan niet meer met mijn haar de dunne gedeelten bedekken.

Mijn haar gaat echt achteruit en ik weet niet wat ik er aan kan doen.
Ook nog eens dat geen enkele derma mij medicijnen adviseert... hoe moet ik in godsnaam de AGA tegengaan? Ik wil dit gevecht niet opgeven maar heb toch enorm het gevoel dat ik het aan het verliezen ben.


Ik heb wel wat vragen voor mijn derma, maar als het uitblijkt dat ik alopecia androgenetica heb... (wat het dus is, denk..) Dan zal hij zeggen dat er niets aan te doen is behalve accepteren... wat moet ik daar in godsnaam opzeggen...


Ik durf al niet meer op straat en onder de mensen te komen met mijn vreselijke haar... accepteren is dus geen optie!


Groet Stipje

Hanna
14 april 2008, 17:59
Stipje,

Waarom gebruik je geen minoxidil en spironolactone ?
Naast de Diane35 ook nog Androcur, zou misschien kunnen.
Verder zou je kunnen gaan lezen over Flutamide.

Nog even volhouden tot woensdag met een mooie brede haarband of een leuk sjaaltje om je hoofd.

Sterkte!

stipje
15 april 2008, 11:31
bedankt voor je reactie!

Ik loop al dagen met een haarband, omdat ik na het haarwerkje en niet echt meer tegen kan hoe mijn haar eruitziet. :mad:

Flutamide is dat net zo iets als Finasteride?

Waarom geen minox en spiro.. Ik wil nu echt héél graag maar het probleem is nu mijn haarwerkje die vast zit ik kan het niet aanbrengen.

Maar ik kan nu ook niet meer zonder haarwerkje... maar een nieuwe aanschaffen zit er ook nog even niet in!

Weet het ook even niet meer wat ik hier aan kan doen, zo frustated!

Groet,
Stipje

Hanna
15 april 2008, 14:09
Waarom geen minox en spiro.. Ik wil nu echt héél graag maar het probleem is nu mijn haarwerkje die vast zit ik kan het niet aanbrengen.

O ja, dat was ik even vergeten, sorry. Je zou mini-clipjes op de rand van dat haarwerk moeten zetten, zodat je 'm zelf op en af kunt zetten. Trouwens, je hebt ook altijd een reserve-exemplaar nodig, dus je zult eerdaags toch een 2e moeten bestellen.
Als je 't niet vergoed krijgt door de verzekering, kun je 't toch in ieder geval aftrekken in je belastingaangifte.

Wat betreft flutamide, moet je maar even kijken in het Haarwoordenboekje, bijna bovenaan in de rubriek Medicijnen en Haargroeimiddelen.

stipje
15 april 2008, 14:33
Tsja... ik zit ook te denken om een frontlace te gaan nemen, ziet er zo natuurlijk uit... Ik heb nu het gevoel dat ik mijn haar echt mishandel! (overdreven natuurlijk!)
Ik zal ook eens advies inwinnen bij mijn haarwerker of er een mogelijkeid is.
Ik moet wel zeggen dat ik mij erg prettig voel met haarwerk... wat een verschil met nu zeg!! :eek:

Ik wacht eerst de dermatoloog af morgen, ik ben echt benieuwd wat hij mij gaat vertellen en adviseren.
To be continued...

Ik ben veel aan het lezen op internet over Flutamide (veelal in het engels best lastige te begrijpen... haarwoordenboekje werk beter idd! :o

Ik ben nu ook foto's aan het maken van mijn haarsituatie, is erg schrikken vooral nu het zo vettig aan het worden is... (wil zo graag mijn haar nu wassen) :crybaby:

Bedankt weer Hanna!

Groet,
Stipje

stipje
15 april 2008, 14:39
vergeten op te reageren... Hanna.

Als je dus niets vergoedt krijgt, van je zorgverzekeraar, hoeveel kun je dan terugvragen van de belasting?

Hoe werkt dat in de regels? Moet je dan ook een verwijsbrief/afwijzing hebben?

Groet,
Stipje

Hanna
15 april 2008, 15:59
Voor de belastingdienst heb je geen verwijsbrief nodig, alleen moet je wel de rekeningen kunnen tonen als de Inspecteur daarom vraagt.

In de Toelichting die bij de aangifte zit, kun je precies lezen hoeveel er valt af te trekken (in 2007 was 't bij vraag 27) Een pruik, bril e.d. valt dan onder Hulpmiddelen voor Chronisch Zieken.

Wat betreft frontlace: 't mooiste is de dunste soort lace, maar die is ook het meest kwetsbaar; verder moet de lace exact dezelfde kleur zijn als je huid en het dagelijks verlijmen vereist aardig wat tijd en geduld.

stipje
15 april 2008, 22:21
Ha Hanna,

kun je er niet een paar dagen met slapen?
Wat is dan wel een een goede/mooie methode om toonbaar door het leven te gaan?? ;)
Met klemmetjes maar ziet dat er dan niet onnatuurlijk uit?

Groet,
Stipje