PDA

View Full Version : de eerste behandeling


fender
4 oktober 2002, 13:07
Hallo forumleden,

Nou de eerste behandeling zit er op en het viel best mee. Ik ben nu echt een kale kip zowel letterlijk als figuurlijk :D

Natuurlijk is het moeilijk vast te stellen wat nu de resultaten zullen zijn. In ieder geval kan ik zeggen dat het er allemaal netjes aan toe gaat, de uitleg is goed en er wordt ook met je pijngrens rekening gehouden. Oftewel de grens van je verdraagzaamheid wordt eerst gezocht.

Ik ben nu begonnen met de onderarmen tot een stuk voorbij de ellebogen. Er is duidelijk aangegeven dat met twee maanden de beharing weer net zo zal zijn, maar dan de nieuwe haartjes uit de andere haarzakjes. De verwachting is dat na drie behandelingen al een redelijk resultaat behaald kunnen worden. In het gezicht is het vaak wat hardnekkiger.

Ik heb een klein beetje uitslag, die nu aan het wegtrekken is.

Ik houd jullie op de hoogte.

Linda

Diana
4 oktober 2002, 14:40
Fijn dat het je goed bevallen is, de manier waarop de behandeling is gegaan. Altijd leuk om te horen!

Ik hoor nu ook weer iets nieuws van jou nl dat er gezocht wordt naar je pijngrens, welke intensiteit straling je aan kan.
Ik vind dit wel interessant om te horen aangezien ik bij mij nog steeds van mening ben dat bv de eerste keer de intensiteit al veel hoger gezet kon worden maar dat werd niet gedaan ivm het feit dat je niet weet hoe je huid erna erop reageert. De tweede keer werd die hoger gezet nadat ik dus gezegd had dat er weinig tot niets met mijn huid gebeurde na afloop. Voor de derde keer geldt precies hetzelfde. Dus na afloop had ik zoiets van, ja hallo als jullie dat ding meteen de eerste keer al hoger hadden gezet, waar ik toen al voor pleitte, dan waren de resultaten hoogstwaarschijnlijk beter...lijkt mij.
En vanwege de pijngrens hadden ze het niet hoeven laten want zowel de eerste, als tweede, als derde keer voelde ik er bijna niets van.

Waar ik dus eigenlijk heel benieuwd naar ben is hoe ze bij jouw precies bepaalde met welke intensiteit gewerkt zou gaan worden. Was dat alleen afhankelijk van je pijngrens die jij zelf kon aangeven of gingen ze bv maar tot een grens die ze zelf al vantevoren afgesproken hadden vanwege bv dat het de eerste keer was of vanwege je huidtype?? Ik ben er erg benieuwd naar.

Als andere mensen hier ook ervaring mee hebben, hoor ik het graag

Groet, Diana

fender
4 oktober 2002, 19:39
Ze had al wel een hoop ingetoetst in dat apparaat. Soort haar en huid en dat soort dingen. Nou, toen heeft ze elke keer een flits gegeven op m'n bovenarm en elke keer een stukje hoger gezet, totdat ik heb aangegeven dat dat wel de grens was. Vervolgens vertelde ze ook dat het op sommige plaatsen mogelijk iets pijnlijker was omdat je daar dan minder vet had, bijv. bij ellebogen. wat ook nog gezegd moet worden, het wordt daar dus gedaan door een verpleegkundige.
Ik moet zeggen dat ik zelf wel behoorlijk wat vertrouwen heb.

Nog iets is dat ik zelf er op had gerekend om over zo'n 4 weken terug te moeten. Maar het was volgens haar dus beter zo'n twee maanden te wachten en als ik dan vind dat er eigenlijk nog te weinig haar terug is, ik best mag verzetten. Ze zegt zelf dat het toch wel prettig is in 1 behandeling het maximale er uit te kunnen halen.
Dus ook hier kost het wel genoeg geld, maar ik voel me geen melkkoe.


Linda

Diana
5 oktober 2002, 11:19
Hai Linda.

Dat er twee maanden tussen "moeten" zitten om het maximale uit de behandelingen te halen klopt helemaal. Alle "goede"klinieken hanteren deze regel. Naar aanleiding van onderzoeken aangaande het groeiproces van een haar is men erachter gekomen hoe lang een haar in de rustfase is en dus niet te behandelen. Op basis hiervan is men er achter gekomen dat je het optimale resultaat krijgt als je om de twee maanden teruggaat voor een behandeling (en om de zes weken voor een behandeling in je gezicht, daar groeit het haar sneller).

Dit is dus een punt om op te letten tijdens intakegesprekken voor mensen die nog twijfelen waar ze zich laten behandelen. Welke tussenliggende periode hanteert de kliniek?

Gih een verpleegkundige die de behandelingen uitvoert. klinkt inderdaad goed. Is zij dan ook een huidtherapeute of iig gespecialiseerd in dit onderwerp?

Groetjes, Diana.

fender
5 oktober 2002, 17:04
De dermatoloog heeft me verteld dat ze inderdaad opgeleid is, hetgeen overigens ook duidelijk te merken is. Ze weet bovendien een hoop over ander huidziektes.

Maar ze zegt ook dat iedereen tegenwoordig zo'n apparaat zou kunnen bedienen en hij inderdaad, afgezien van het prijskaartje, bij iedere willekeurige schoonheidsspecialiste zou kunnen staan.

Linda

Diana
6 oktober 2002, 11:13
Ja dat klopt.

Voor de laser schijnt dit niet te gelden. Deze mogen alleen bediend worden door "artsen of iets van dien aard" .

Diana.

tara
7 oktober 2002, 11:21
Beste diana,

ik heb nu een goede verzekering gevonden en ik ga al een proefbehandeling doen, maar ik vroeg me eigenlijk af, jij hebt laser behandelingen gehad toch? hoeveel heb je er gehad en of het nou ook echt heeft geholpen ik zou dit heel graag willen weten??
Ik heb trouwens van een huidtherapeut gehoord dat de epilight helemaal niet goed is voor je huid en de elipse en de laser beter zijn vooral de diode laser maar heeft de laser bij jouw goed gewerkt en zijn en blijven de haartjes weg??

alvast heel erg bedankt ,
liefs tara:)

Diana
7 oktober 2002, 16:23
Tara,

Ik heb inderdaad lightsheer diode laserbehandelingen gehad. Op mijn benen wel te verstaan. Ik wilde (nog) niet beginnen aan gezicht te scheren, dan wel buik, of een ander lichaamsdeel, de benen daargelaten. vandaar mijn keuze om (eerst) eens te kijken hoe het zou aanslaan bij mijn benen en dan verder te kijken. De keuze onderbenen dan wel bovenbenen was ook snel gemaakt aangezien onderbenen goedkoper is ;-)

Vorig jaar ben ik eraan begonnen. Nu drie behandelingen later en er mee gestopt. Waarom?????

Combinatie van twee/drie factoren. Geld en vertrouwen/resultaat ! Drie bheandelingen later maakt ik de balans op: Volgens de kliniek zou er bij een gemiddeld persoon 80 tot 85 % van de haren definitief weg moeten zijn. Mijn conclusie: NIET! Zeker er is resultaat geboekt, vindt het moeilijk om te spreken in de vorm van percentages. Ik heb al eerder verteld dat ik het jammer vindt dat er geen fotos van mij gemaakt izjn voor de behandelingen, dan heb je vergelijkingsmateriaal, nu weet je niet meer zo goed hoeveel haren er eerst stonden. Natte vingerwerk: 40-50-60% ???? Ik weet het niet precies. In ieder geval niet wat ze voorschrijven. Discussies hier al eerder op het forum ben ik nu geneigd te zeggen dat de percentages die ze je voorhouden, percentages zijn op basis van vrouwen die GEEN hirsutisme hebben. Ik denk zelf dat voor vrouwen met hirsutisme (maar iwe heeft dat en wie niet, moeilijk te zeggen omdat je niks concreets kan aanwijzen) geldt dat het heel erg moeilijk zal zijn om definitief van je haren af te komen. Ik wil je hier niet mee ontmoedigen, maar volgens mij kan de waarheid maar beter geschreven worden dan verzwegen. Dit wil dus absoluut niet zeggen dat laserbehandelingen geen zin hebben. Bij mij heeft het wel degelijk resultaat opgeleverd. Blijvend???? dat kun je na een paar maanden na de laatste behandeling natuurlijk nog niet zeggen.
Om heel eerlijk te zijn: geef me een miljoen en ik laat mijn lijf van top tot teen laseren dan wel flitslampen en na tig behandelingen denk ik wel dat je er vanaf kunt geraken. Maar, mijn allergrootste maar dus, ik heb het nu aangezien en mijn conclusie getrokken dat als ik er vanaf wil komen (overal op mijn lichaam) dit een onbetaalbare zaak wordt. Onmogelijk eigenlijk. En dit is dus eigenlijk de belangrijkste rede dat ik er nu mee gestopt ben. Uit een soort van frustratie meer.

Ik weet natuurlijk niet hoe erg jij last hebt van overbeharing op je lichaam , maar als het gaat om te overziene oppervlaktes, raad ik je absoluut aan om je te laten behandelen. Het helpt dus wel degelijk, maar er helemaal ooit vanaf komen is en blijft de vraag?????????

Zoals je ziet, erg moeilijk om een concreet antwoord te geven. Het is een antwoord waar je niet op zit te wachten en wat ik al vaker hier op het forum geschreven hebt, maar wel het enige mogelijke eerlijke antwoord.

Ik zie uit eerdere berichten op het forum van jou dat je erg aan het twijfelen bent, wel of niet behandelen. Ik kan je 1 tip geven: wacht er niet mee totdat je een bericht ooit van iemand krijgt die je 100% garantie geeft op definitieve ontharing, want die zul je nooit krijgen. Hoe de wetenschap er op dit moment voor staat dan he.

Doe datgene waar je je het beste bij voelt en het meeste vertrouwen in hebt.

Diana.

Diana
8 oktober 2002, 22:02
Ow Tara nog een vraagje van mijn kant:

Welke verzekering heb je gevonden die je heel geschikt lijkt voor als je hirsutisme hebt????

Grts, Diana!

fender
10 oktober 2002, 22:24
vandaag bericht gekregen van de verzekering (avero): ze vergoeden 345 euro voor dit jaar.
Dit is het bedrag waar ik het al eens over gehad heb dat jaarlijks voor de verzekerde gereserveerd is. Dus mazzel als dat zo is. Eind van het jaar tweede behandeling en de volgende wordt alweer bijna vergoed !

Linda

Diana
11 oktober 2002, 15:16
Hai Linda!

Vraagje: je zegt dat je verzekering 345 euro per kalenderjaar vergoedt. Bij de meeste verzekeringen waarvan ik dat weet geldt dit alleen voor behandelingen in het gezicht. Jij laat momenteel toch je armen behandelen? Nu ben ik dus beniewd hoe dat bij jouw verzekering gaat: geldt het eigenlijk ook alleen voor je gezicht, maar valt er dus met de kliniek wat te regelen? Of zit er bij jouw verzekering geen clausule in dat het bedrag alleen uitgekeerd wordt in geval van behandelingen in het gelaat?

Ik weet bv van kippetje op het forum dat zij met haar kliniek ook regelde dat er behandelingen voor haar gezicht werden uitgeschreven terwijl ze daar niet werden uitgevoerd. Ik heb er destijds bij mij niet aan gedacht om dit voor te leggen aan "mijn kliniek" maar zit er over te denken om dat wel een keer te gaan doen ;) Niet geschoten is altijd mis natuurlijk :D Al ben ik er geen voorstander van om zulke omwegen te bedenken , ik vind hoe het nu geregeld is met vergoedingen ook banaal magertjes, dus........

Grts, Diana

fender
11 oktober 2002, 17:15
In m'n gezicht is het wel lastig etc, maar niet vreselijk. Er is niet aangevraagd voor het gezicht, alhoewel in de brief wel is aangegevn in het gezicht. De verhouding gezicht / armen is in die verhouding dat m'n gezicht er gewoon bij inbegrepen is. Oftwel ik betaal niet meer of minder zonder of met gezicht. Wel natuurlijk als ik het apart laat doen. Deze vergoeding is niet een vergoeding specifiek voor ontharing, maar een vergoeding waar elke verzekerde recht op heeft, mits het verzoek gehonoreerd wordt, voor zaken die niet normaal onder de verzekring vallen. Het is dus een vergoeding die ook voor iets anders gebruikt kan worden. En daarom heb ik met deze gang van zaken absoluut geen problemen. Maar niet te vroeg juichen.......ik heb nog geen euro's gezien en op de rekening staat niet dat het voor het gezicht is dus laten we nog even afwachten.

Linda