PDA

View Full Version : pruiken in aken?


jozien
6 oktober 2002, 22:19
Hallo.
Bij toeval heb ik deze web forum ontdekt en dit is allemaal nieuw voor mij.
Ik zal me even voorstellen. Ik ben dus 45 jaar en draag al 32 jaar een pruik en kan dus spreken uit ervaring wat betreft pruiken.
Zelf vind ik een synthetische pruik heel praktisch omdat ik veel sport en deze ook vaak moet wassen. Een echt haren pruik is zwaar op je hoofd en niet zo makkelijk te onderhouden.
Maar voor mij is het nog steeds een probleem om een pruik te kunnen kopen omdat hier in Zeeland niet zoveel mogelijkheden zijn. Nu las ik in "hoofdzaak" het alopecia areata patientenverenigings blad dat iemand pruiken kocht in Aken.
Dat lijkt me wel wat zeker voor de prijs zoals vermeld - 2 pruiken voor de prijs van 220 Euro. Wie weet hier meer van? En heeft hier ervaringen mee?
In het zelfde blad stond ook een artikel "Ik heb mijn pruik afgezet" en dat lijkt me ook wel fijn. Alleen krijg ik hier problemen mee vooral omdat ik toch ook een representatieve baan heb. Maar het lijkt me heeeeerlijk.
Alle reacties hierop zijn welkom, groeten van Jozien

Do
9 oktober 2002, 13:23
Hoi Jozien,

Ikzelf heb geen ervaring met een zaak uit Aken en weet ook niet wie dat wel heeft. Heb geprobeerd om het voor je op te zoeken maar helaas geen resultaat. Misschien hier een tip waar je wat aan hebt.

In de prijsklasse die jij zoekt (220 euro en synthetisch) is erg veel te koop. Ik vind in deze prijs-kwaliteit verhouding de pruiken van Revlon erg mooi. Deze zijn er in allerlei kleuren, soorten haar, modellen en maten en worden ook veel bij gewone kapsalons en haarwerkers verkocht. Ook zijn ze per internet te bestellen. Neem eens een kijkje op :http://www.wilshirewigs.com/pagedocs/revlon.html

Misschien zit er wel iets voor jou tussen. Mocht je besluiten om een van deze pruiken te bestellen maar je wilt dit liever niet per internet doen dan geef ik je een adres van een haarwerker die jou hier meer informatie over kan geven.

Heel veel sucses en groetjes Do.

marita
9 oktober 2002, 22:32
Hallo Do

Ik heb even gekeken op de pruikensite en daar kwam ik mijn eigen haarwerk tegen voor 80 dollar terwijl ik er zelf 335 euro voor heb betaald.
Dus dat scheelt wel een heleboel ik ga er zeker een bestellen
Bedankt groetjes marita

Chris
10 oktober 2002, 12:07
Originally posted by marita
Hallo Do

Ik heb even gekeken op de pruikensite en daar kwam ik mijn eigen haarwerk tegen voor 80 dollar terwijl ik er zelf 335 euro voor heb betaald.
Dus dat scheelt wel een heleboel ik ga er zeker een bestellen
Bedankt groetjes marita

Hallo Do en Marita,

Do: heel goed dat je deze link hebt kenbaar gemaakt! Wéér een lotgenoot die hiermee geholpen is!

Marita: Mag ik vragen wáár jij 335 euro ( 738,24 NLG) hebt betaald voor je pruik, welk type dat is en of dit de gangbare prijs is in Nederland (weet jij dat Do?)

Ik vind het ongelooflijk dat je exact dezelfde pruik via Internet kan kopen voor 80 US dollar! 80 us dollar = 80,90 euro = 178,28 NLG.

Jij hebt dus 738,24 NLG uitgegeven voor een pruik die je via Internet voor 178,28 NLG (ex. portokosten) kan bestellen??!! Dat is een verschil van (738,24 - 178,28 =) 559,96 NLG!!!
Een kostenbesparing van 560,-- NLG! Da's wel een héél groot verschil. Weten jullie zeker dat het hier dezelfde pruik betreft, want anders zou je sterk het idee krijgen opgelicht te zijn. Bestaan er hier in Nederland geen vaste prijsafspraken bij pruikenleveranciers/verkopers? Het lijkt er onderhand op dat de prijs kunstmatig hoog wordt gehouden.

Ik hoop echt voor Marita dat het exact dezelfde pruik betreft, want dan ben je er dankzij de tip van Do ENORM mee geholpen!

Succes!
Chris.

marita
10 oktober 2002, 12:26
Hallo Chris

Ja het is exact dezelfde pruik ik heb nog even verder geinformeerd. Ik ging altijd naar mijn eigen kapper en dan kreeg ik wat boeken van revlon en noriko en nog wat andere merken daar zocht ik er dan ongeveer 5 of 6 uit maar er stonden nooit geen prijsjes bij.en als ze binnen kwamen dan kon ik thuis rustig passen en er eentje uitkiezen.Ik denk dat mijn kapper van de vergoeding uitging van het ziekenfonds en daar nog een bedrag bij opdeed.geen idee ik ga het natuurlijk wel even navragen.
Mijn haarwerk is van cyberhair en van het merk noriko.
Hiervoor had ik er een van revlon. maar voor mij bevalt die van noriko beter blijft langer mooi.
Groetjes Marita

Do
10 oktober 2002, 13:28
Tjonge jonge jonge dit is toch werkelijk ongelooflijk!!!!!

Meer en meer komt er een beetje licht in die wereld van de haarwerkers. Oooooooh........ ik word weer zooooooo booooos!!! Maar ja dat is misschien maar goed ook, krijg er alleen maar meer energie van om die hele handel aan het licht te brengen, wie me wil helpen meld je even want ik krijg het nu wel erg druk.:P
Ben in ieder geval blij dat er weer een aantal mensen zijn geholpen. Ook Jozien is zich doodgeschrokken (pb berichtje) en die heeft f1000,- betaald, maar die zal hier nog wel reageren.

Marita jou haarwerker mag niet uitgaan van de vergoeding hij moet je gewoon een normale prijs berekenen, een prijs die normaal is voor dat soort haarwerk. Ik hoop dan ook dat je hem hier op aan wilt spreken en hier op haarweb wil vermelden bij welke specialist je bent geweest, zodat je meer mensen voor deze praktijken kunt waarschuwen.

En ja Chris voor dit soort haarwerken is dit de NORMALE prijs. Ik ga proberen om contakt op te nemen met Revlon (als de stoom niet meer uit mijn oren komt;) ) en een aantal haarwerkers misschien word ik wat wijzer. Zodra er nieuws is horen jullie het.

Groetjes Do.


P.S. ik ga ook even navragen of hier richtlijnen voor komen in het keurmerk en zal de verenigingen hierover inlichten.

monique3
10 oktober 2002, 14:10
Bedankt voor het plaatsen van die link naar die haarwerken site. Ik heb daar ook even gekeken, en wat zag ik tot mijn verbazing!!!
Mijn haarwerk dat ik vorige week heb gekocht voor 330 euro, zag ik daar staan voor $94.50!!!!!!
Wat een verschil he, kun je zien wat ze eraan verdienen.
Dit model had ik vorig jaar ook al, maar door de komst van de euro is hij 84 NGL duurder geworden, schandalig he???
groetjes Monique3.

Do
10 oktober 2002, 14:14
Ik heb geloof ik wel wat aangericht :D Heb er geen woorden voor wat een bussiness!!

Do
10 oktober 2002, 16:58
Hier wat informatie omtrent de bewuste haarwerken.

Het schijnt zo te zijn dat haarwerkers deze haarwerken inkopen/bestellen bij tussenleveranciers die deze weer bestellen bij b.v. Revlon. Deze tussenleveranciers leveren deze haarwerken aan de haarwerkspecialisten voor gigantische bedragen. De haarwerkspecialisten moeten er ook weer aan verdienen dus er komt weer een percentage bovenop. Hier komen dus die hoge bedragen vandaan. De haarwerkspecialist is hier dus niet altijd verantwoordelijk voor daar zij de haarwerken ook weer duur in moeten kopen.

Het rechtstreeks bestellen voor de haarwerkers schijnt aan banden te liggen middels contrakten, regels en wetgeving die b.v. Revlon heeft lopen met de tussenleveranciers hier in Nederland. Als bedrijf zijnde schijnt het dus onmogelijk te zijn om rechtstreeks te bestellen en ben je afhankelijk van de tussenleveranciers. Particulieren zijn echter niet afhankelijk en kunnen wel rechtstreeks bestellen (het zit enorm krom inelkaar).

Ik ga er nog even verder in zoeken en hou jullie op de hoogte.

Groetjes Do.

Chris
10 oktober 2002, 19:13
Originally posted by Do
[B]Hier wat informatie omtrent de bewuste haarwerken.

Het schijnt zo te zijn dat haarwerkers deze haarwerken inkopen/bestellen bij tussenleveranciers die deze weer bestellen bij b.v. Revlon. Deze tussenleveranciers leveren deze haarwerken aan de haarwerkspecialisten voor gigantische bedragen. De haarwerkspecialisten moeten er ook weer aan verdienen dus er komt weer een percentage bovenop. Hier komen dus die hoge bedragen vandaan. De haarwerkspecialist is hier dus niet altijd verantwoordelijk voor daar zij de haarwerken ook weer duur in moeten kopen. Los van het feit wie nu verantwoordelijk is voor deze (te) grote bedragen....: uiteindelijk zijn WIJ er als lotgenoot de dupe van!

Het rechtstreeks bestellen voor de haarwerkers schijnt aan banden te liggen middels contrakten, regels en wetgeving die b.v. Revlon heeft lopen met de tussenleveranciers hier in Nederland. Als bedrijf zijnde schijnt het dus onmogelijk te zijn om rechtstreeks te bestellen en ben je afhankelijk van de tussenleveranciers. Particulieren zijn echter niet afhankelijk en kunnen wel rechtstreeks bestellen (het zit enorm krom inelkaar). Wetgeving?! Sorry, maar ik neem toch aan dat je als specialist ZELF kan bepalen waar je wat inkoopt, tenzij je contracten hebt lopen met een fabrikant inderdaad. Wat houdt ons als 'klant' c.q. partikulier dan tegen om RECHTSTREEKS bij die leveranciers/distributeurs via Internet een bestelling te doen? Ik weet niet hoe het precies in zijn werk gaat als je een STANDAARD haarwerk aanschaft (ik heb zelf een maathaarwerk): wordt er als je een standaard pruik koopt óók een mal van je hoofd gemaakt en wordt er dan ook een stukje van je eigen bestaande hoofdhaar gepakt als voorbeeld voor de kleur? Als dit zo is, dan wordt het wel wat moelijk om via Internet een pruik te bestellen, want je kan natuurlijk niet verwachten dat je haarspecialist die mal en de kleurstaal opstuurt naar zo'n bedrijf in the USA. Als je je haarspecialist wilt omzeilen (omdat je wel wat anders te doen hebt dan die EXTRA 600 piek te betalen vanwege die tussenleveranciers!), zul je ook zèlf de bestelling moeten doen. Maar hoe kun jij nu zelf bepalen welke maat en welke kleur je moet bestellen als je via Internet besteld?

Wie kan mij hier iets over uitleggen?

Chris.

Do
10 oktober 2002, 22:45
Bij een confectie-haarwerk wordt er geen mal van je hoofd gemaakt anders zou het maatwerk zijn. Het zijn kant en klare producten die met grote oplagen worden gemaakt op standaard systemen.

De maat van zo'n confectie-haarwerk word naar mijn weten gewoon gedaan met een centimeter waarmee de omtrek van je hoofd wordt gemeten. Helaas ik weet niet hoe dit exact in zijn werk gaat maar ongetwijfeld zullen de mensen die confectie dragen dit wel weten.

Tja de kleur is moeilijk, je zult toch kleurstaaltjes moeten zien. Op een foto of scherm van je computer is de kleur toch anders dan in het echt. Ik zal nog eens even op die site rondneuzen misschien is daar een oplossing voor te vinden.

De haarwerkdragers die al een confectie-haarwerk bezitten kunnen kijken of er in hun huidige haarwerk een label zit met een maat en kleurnummer. Misschien staat het wel vermeld op een bestelbon of is het wel meegeleverd in de verpakking van het haarwerk en is hun dit meegegeven. Misschien zouden de dragers van dit soort haarwerken hier wat meer informatie over willen geven.

En ja Chris ik ben het met je eens dat de consument hier weer de dupe van is en ik vind het ook een vreemd verhaal maar helaas het is op dit moment niet anders. Het enige wat mij zo te binnen schiet is het inschakelen en bekendmaken bij de verenigingen die hier mee bezig zijn. Het gekke is dat de importeurs van deze haarwerken ook weer betrokken worden bij het z.g. keurmerk voor haarwerkers. Maar goed ik zal zien hoe ver ik kan komen en of ik hier uitleg over kan krijgen. Het belangrijkste vind ik dat hier wel wat aan gedaan word, want deze prijsverschillen zijn te groot en de consument is hier weer de dupe van.

Het doet er echter wel toe dat de dragers weten waar het prijsverschil in zit. Als een haarwerker duur in moet kopen kan een haarwerker hier dus niets aan doen. Niet dat er mensen zijn die nu heel boos worden op hun haarspecialist terwijl die zelf ook een pittige prijs moet neertellen voor het bestelde haarwerk.

Het laatste woord is hier nog niet over gevallen.Ik ga proberen om dit tot op de bodem toe uit te zoeken en de verantwoordelijke mensen hierop aan te spreken, want nogmaals deze prijsverschillen zijn te groot en wij als haarwerk-consumenten zijn hier de dupe van het moet onderhand eens een keertje afgelopen zijn met deze "gouden" handel.

Groetjes Do.

Chris
11 oktober 2002, 11:14
Originally posted by Do
Bij een confectie-haarwerk wordt er geen mal van je hoofd gemaakt anders zou het maatwerk zijn. Het zijn kant en klare producten die met grote oplagen worden gemaakt op standaard systemen.

De maat van zo'n confectie-haarwerk word naar mijn weten gewoon gedaan met een centimeter waarmee de omtrek van je hoofd wordt gemeten. Helaas ik weet niet hoe dit exact in zijn werk gaat maar ongetwijfeld zullen de mensen die confectie dragen dit wel weten.

Tja de kleur is moeilijk, je zult toch kleurstaaltjes moeten zien. Op een foto of scherm van je computer is de kleur toch anders dan in het echt. Ik zal nog eens even op die site rondneuzen misschien is daar een oplossing voor te vinden. Ok, dus als ik het goed begrijp heb je voor het bestellen van een standaard haarwerk via Internet nog altijd je eigen specialist nodig, aangezien die je hoofd alsnog moet opmeten (ookal wordt er geen mal van gemaakt) en tevens moet bepalen welke kleur je nodig hebt (want zelf kun je dit blijkbaar moeilijker bepalen).

Hoe komt het dan dat die bedrijven uit de USA een shop aanbieden via internet waar particulieren uit de hele wereld dezelfde pruiken kunnen bestellen die je normaal gesproken via je haarspecialist moet verkrijgen? Die mensen uit de USA moeten toch weten dat het voor partikulieren erg moeilijk wordt (blijkbaar?) om in het wilde weg een pruik te bestellen, als ze zelf niet weten welke maat en exacte kleur ze nodig hebben? En als jij zegt dat uitsluitend particulieren daar kunnen bestellen (dus géén bedrijven/haarspecialisten), hoe kan zo'n onderneming dan winstgevend zijn?

---> Well...als iemand hiero goed is in engels, dan zou je ook een mail kunnen schrijven naar de USA en kijken wat hun reactie is.

Chris.

Do
11 oktober 2002, 13:34
Als jij weet hoe je de omtrek van je hoofd moet meten dan heb je de maat al, ik weet het niet omdat ik het nog nooit heb gedaan. Het schijnt hetzelfde te zijn als dat je een hoed laat maken dan nemen ze ook de maat van je hoofd.


En neem jij maar van mij aan dat Revlon goed draait, het is een van de vooraanstaande merken op het gebied confectie-haarwerken. De werkwijze die is aangegeven (alleenrecht van grote partijen inkoop is bekend en niet abnormaal)

Verdere info volgt de zaak is in werking gesteld en bekend gemaakt, maar je begrijpt dat ik hier nu even geen info over kan geven die voor iedereen toegankelijk is.

Groetjes Do.

Do
11 oktober 2002, 14:30
Hier info over de maten van de bewuste pruiken en hoe je dit op kunt meten. De pruiken zijn verstelbaar d.m.v elastiek en makkelijk aan te passen. Druk even op onderstaande link en het word je uitgelegd hoe je dit moet doen.

http://www.wilshirewigs.com/pagedocs/sizing.html

Kleuren: zodra je een foto aanklikt staat er geheel onderaan een hele rits met kleurnummers waarin die bewuste pruik/haarwerk te leveren is. Wil je weten welk nummer bij welke kleur hoort druk je onderaan de op de knop See Color Chart.

Garantie in het kort :terugsturen binnen 10 dagen na ontvangst en in o.a. orginele verpakking. Geen geld terug, maar je kunt een ander product, kleur, maat etc bestellen voor dat bedrag.



Gr.Do

Do
11 oktober 2002, 17:59
---> Well...als iemand hiero goed is in engels, dan zou je ook een mail kunnen schrijven naar de USA en kijken wat hun reactie is.

Brief is gemaild ik hou jullie op de hoogte en vertel jullie meer van de inhoud zodra ik tegenbericht heb.

Groetjes Do

Do
12 oktober 2002, 01:40
Ik kom nog veel meer linkjes tegen voor online confectie-haarwerken. Dit is ook een grote:

http://wigsalon.com/

Veel bekende en goede merken (Revlon, Noriko, Rene of Paris, Adolfo, Raquel Welsh etc. etc.)

Op deze site kun je ook kinderhaarwerken aanschaffen niet echt veel keus maar er staat in ieder geval wat.

Onderstaande site is ook heel apart, wel goed lezen hoor en hier word meer info gegeven over krul en kun je voor de kleur hairsamples meesturen, zodat het nieuwe haarwerk of het haarwerk wat je laat repareren de juiste kleur krijgt. Het aparte aan deze site is dat als je een oud haarwerk hebt (versleten, aan vervanging toe maar je hebt hem altijd met plezier gedragen) je die exact na kunt laten maken voor een belachelijke lage prijs.

http://www.hairbymail.com/

Groetjes Do.

Mie
20 oktober 2002, 21:59
Hallo Do,
Ik wilde bij wilshire wigs kijken hoe je je maat weet zoals je zei via de link. Is wel duidelijk maar wat is 'n: ",volgens mij inch, maar wat is die maat omgerekend in cm.?? Misschien niet zo slim van me maar weet 't niet...Wie wel?
Mie

Do
20 oktober 2002, 23:51
Hai Mie,

Een inch is 2.55 centimeter (afgerond dan). Dus je meet de omvang van je bolletje in centimeters ( dan pak je je zakjapanner erbij) : door 2.55, de uitkomst daarvan zijn de inche's.

Groetjes Do.

francienahuis
16 april 2007, 20:51
Heb sedert 1jaar Alopecia Areataen nog niet zo lang lid van dit forum.Wil nu toch even reageren Heb inmiddels 2 pruiken gehad 1van 600 euro en 1van 800 euro Tot mijn verbazing door jullie advies gekeken bij Wilshrewigs waar mijn pruik voor 85 euro stond Was hier best wel boos over Wat worden wij in Nederland over de rug gegaan wat verdienen oke Maar ze hoeven van onze haarziekte niet schatrijk te worden Heb inmiddels 2 pruiken besteld en gekregen Het merk Reflon en ze zijn geweldig Kan hier voorlopig mee verder Maar dan worden ze wel in Amerika besteld Doe je het niet ben je een dief van je eigen portemonnaie
Groetjes Francien

littlekim106
21 september 2007, 23:17
Hallo,

Ik wil graag een pruik bestellen bij een van deze site's ( best of wigs ) maar je kan alleen met een credit card betalen en die heb ik dus niet.
Nu zeggen ze dat je ook kan betalen met een check of een money order, ik snap er niks van is er iemand die weet hoe dit werkt ??:(

Hanna
21 september 2007, 23:37
Wat is de naam van de pruik? en welk merk? Dan zou ik je even kunnen helpen om een andere leverancier te vinden.