PDA

View Full Version : Alopecia Diffusa of seborrhoisch eczeem?


Sol
27 februari 2006, 03:29
Hallo! ik ben nieuw en ik zal maar meteen mijn problemen voorleggen. Ik had vroeger lang haar (ben wel een jongen maar IK vond dat heel hip toen..:P ) maar toen ik bijna twaalf werd heb ik het eraf geknipt. Voorheen had ik nooit gel gebruikt maar nu ik een kort koppie had deed ik dat wel. Rond mn twaalfde, begin dertiende in de tweede klas werd er door iemand tegen mij gezegd dat ik kaal leek te worden aan de voorkant. Ik begon erop te letten en inderdaad, het voorste gedeelte van de bovenkant van mn hoofd begon een diffuse haaruitval te vertonen die toen nog heel weinig was. Ik heb er nooit over gesproken en begon naarmate het heeeeeel geleidelijk steeds een beetje erger begon te worden gewoon mijn haar steeds ander te dragen. Pas toen ik 17 was begon ik me te beseffen dat er iets niet klopte want ik had altijd gedacht dat ik gewoon door androgenetica kaal werd. Maar mijn haarlijn bleef gewoon hetzelfde, het werd niet heel snel erger, het begon heel jong..heel veel van de symptomen van mannelijke kaalheid had ik gewoon niet. Ik heb eerder symptomen van mannelijke kaalheid bij vrouwen, maarja ik ben geen vrouw. Ik begon naar de huisarts te gaan en die zei tegen mij dat het vaker voorkomt, vanzelf waarschijnlijk weer weg gaat en dat ik niet helemaal kaal zal worden. Dermatoloog zei echter dat ik mannelijke kaalheid had en dat ik aan de finasteride zou kunnen gaan..ik zei nee :confused:.
Ik heb ook een bloedtest laten doen maar daar kwam niets fouts uit (zei de arts maar ik weet niet of ik dat nog wel vertrouw). Ik ben inmiddels 18 en ik zit constant te piekeren en na te denken over mijn haar en ik wordt er ook echt psychisch niet goed van. Ik heb gelukkig een kapsel waarbij het voor andere mensen niet opvalt maar zodra het begint te regenen moet ik toch echt rennen en iemand hoeft maar iets te dicht met zn handen bij mn haar te komen en ik spring van schrik achteruit. Omdat het zo geleidelijk is gegaan is het voor mij moeilijk in te schatten hoeveel erger het is geworden sinds mijn twaalfde. Ik weet wel dat in dezelfde jaren mijn haren steeds sneller vet worden. Als ik in de ochtend niet onder de douche kan om mijn haar te wassen ga ik niet eens naar buiten omdat het er na 1 nachtje slapen uitziet alsof ik een week niet gedouched heb, dit was vroeger niet zo en het is niet handig want dan zie je de kaalheid erger. Ik begin me de laatste tijd ook steeds vaker te realiseren dat mijn hoofd best vaak jeukt, ik krijg dat steeds vaker (denk ik, gaat namelijk ook heel geleidelijk). Ik hoef maar op de fiets te stappen en het even iets warmer te krijgen en het voelt alsof iemand op verschillende plaatsen op mn hoofd met een naald zit te steken :( en dit had ik vroeger geloof ik niet.

Dat is dus een beetje het verhaal maar ik weet het echt niet meer wat het nou allemaal kan zijn. Het kan elke keer iets zijn want het lijkt er dan wel op maar toch ook weer net niet?! Wat treed er zo langzaam en geleidelijk op wat deze symptomen veroorzaakt? Als iemand hier iets in herkend of er iets vanaf weet zeg het dan alsjeblieft zo snel mogelijk want het begint me een beetje te slopen elke keer rekening te moeten houden met mijn haar.

Met vriendelijke groeten enzoo, Sol. :D

Tiuri
27 februari 2006, 08:36
Hallo Sol!
Welkom! :D Ik kan natuurlijk niet zonder dat ik naar je haar heb gekeken een diagnose stellen, maar ik zie zo snel geen reden om te denken dat het geen alopecia androgenetica is. Het is geen uitzondering dat haaruitval bij mannen volgens het vrouwelijk patroon verloopt, en het komt ook wel vaker voor dat het feest op hele jonge leeftijd begint.
Dat jeuken is ook niet zo abnormaal, heel veel mensen hebben dat, zeker op jouw leeftijd. Denk dat het gewoon roos is. Je zou eens ketoconazol-shampoo kunnen proberen (meer info: zie haarwoordenboekje).
Misschien kun je eens een foto plaatsen van je haar? Ik denk dat we er dan meer over kunnen zeggen. :)

kas
27 februari 2006, 08:40
Dat stekende en jeukende gevoel hoort bij een seborrische dermatitis. daarvoor is zoals tiuri als zegt het middel ketoconazol hoofdgel verkrijgbaar via je huisarts.
Kitty

Sol
27 februari 2006, 16:11
Hallo, bedankt voor jullie reply's!

Ik heb niet egt last van roos, je ziet niet egt schilfertjes maar als ik erover krabbel dan zie ik ze wel onder mn nagels zitten. Wat ik graag zou willen weten is of seborroisch eczeem erfelijk is want mijn vader heeft wel last van roos. En hij heeft een keer last gehad van zijn hoofdhuid en heeft daarvoor ketoconazol gekregen.
En nog iets, het is net of aan de linkerkant van mijn haargrens, meer haar komt te zitten? zegmaar de haarlijn wordt daar dikker en aan de rechterkant istie ook nog wel dikker maar niet zo :confused: het is vreemd. Ik zal kijken of ik een plaatje kan vinden van hoe het eruit ziet want onze camera heeft het helaas begeven.

kas
27 februari 2006, 20:45
Eczeem = sowieso idd erfelijk, ook seb. eczeem. Ik kreeg het toen ik aga kreeg als presentje erbij. Mijn dochter van 3 heeft het nu al, maar gelukkig zonder jeuk..
Kitty

Sol
27 februari 2006, 22:56
Hey kitty, ik zat net weer aan de site te denken toen mijn hoofd als een bezetene begon te steken..:confused: maargoed!
Kan het ook zijn dat ik seborroisch eczeem heb maar in lichte mate dat ik alleen last krijg van lichte haaruitval en jeuk ofzow? want als het AGA was dan zou ik tog ook allemaal donshaartjes ertussen moeten krijgen enzo, en dan zou het ook verder naar achter moeten trekken? want het stopt echt..halverwege de bovenkant van mn hoofd en zo is het al sinds ik het me kan herinneren.
Ik heb ook af en toen bultjes op mijn hoofd, niet egt grote maar dan voel ik een ongelijk oppervlak en de jeuk komt vaker ineens opzetten terwijl ik niet aan mn hoofd zit ofzow (dan is het trouwens wel minder erg dan als ik het bijvoorbeeld warmer krijg)
Nog even een edit, ik ben al vaker naar de dokter geweest omdat ik dacht dat het in verband was met mijn schildklier, hier kun je namelijk alopecia diffusa van krijgen en ik heb ernstig veel symptomen van hypothyreoidie (langzame schildklier) maar bloedtest wees nix uit, moet nog steeds naar een internist.
En mijn eetpatroon is niet normaal, ik ben een grote brede gozer en ik eet op een normale dag soms niet eens meer dan 500 calorieen, zonder hongegevoel.

haarmens2
27 februari 2006, 23:45
Ik denk dat er wel een verband is met je schildklier symptomen, haaruitval gaat daar vaak mee gepaard.

Ik zal als ik jou was ten eerste je voedingspatroon sterk verbeteren dat heb je immers zelf in de hand.

Je symptomen zijn voor mij erg herkenbaar, ik ben naar de dermataloog geweest en die heeft mij Diprsone lotion gegeven en ik was me haar nu met rooscure (ketazonacal).

Sol
28 februari 2006, 00:25
Echt wel fijn dat iedereen zo snel reageerd hier :D
maar ff dus een vraagje, die lotion en die ketoconazol, kan dit verder kwaad aanrichten?
Ik wil sowieso eerst weleda shampoo proberen want ik las dat hier nul schadelijke stoffen in zitten enne gel gebruik ik vanaf eergister ook nooit meer (deed daar altijd al moeilijk over maarja) ik laat het lkkr weer wat langer groeien! hoppa!
En ja mijn eetpatroon, daar moet ik voor naar een dietist en waarschijnlijk, als ik daadwerkelijk schildklier problemen heb, moet dat eerst goed komen. Al eet ik nu meer dan wordt ik vaak misselijk of kan ik dat gewoonweg echt niet :confused:
maarja ik kost wel lkkr weinig, als zou ik dan stoppen met roken zou ik misschien heel wat dure dingen kunnen kopen :rolleyes:

AnthonieH
28 februari 2006, 06:42
Kan het ook zijn dat ik seborroisch eczeem heb maar in lichte mate dat ik alleen last krijg van lichte haaruitval en jeuk ofzow?Wat je beschrijft doet je denken aan wat ik ervaren heb op jouw leeftijd. Mijn haar is ook altijd erg dun geweest en zo rond mijn 17e of 18e had ik een periode dat ik bang werd kaal te worden. Zo bang dat ik zelfs steeds mijn haar ging wassen. Als ik met mijn nagels over mijn hoofdhuid krabde (want ik had ook jeuk) zat er allemaal troep onder ... en haren.

Het ging pas weer beter toen ik weer eens grondig en regelmatig mijn haar ging wassen met een stevige antiroos shampoo (ook al was het zeker geen roos).

Ik denk dat wat daarvoor zichtbaar was eerder een teken van verwaarlozing was (door die angst goed mijn haren te wassen). Mijn haar werd vetter en daardoor leek het nog minder. Met goed wassen kwam veel volume terug.

haarmens2
28 februari 2006, 10:49
Echt wel fijn dat iedereen zo snel reageerd hier :D
maar ff dus een vraagje, die lotion en die ketoconazol, kan dit verder kwaad aanrichten?
Ik wil sowieso eerst weleda shampoo proberen want ik las dat hier nul schadelijke stoffen in zitten enne gel gebruik ik vanaf eergister ook nooit meer (deed daar altijd al moeilijk over maarja) ik laat het lkkr weer wat langer groeien! hoppa!
En ja mijn eetpatroon, daar moet ik voor naar een dietist en waarschijnlijk, als ik daadwerkelijk schildklier problemen heb, moet dat eerst goed komen. Al eet ik nu meer dan wordt ik vaak misselijk of kan ik dat gewoonweg echt niet :confused:
maarja ik kost wel lkkr weinig, als zou ik dan stoppen met roken zou ik misschien heel wat dure dingen kunnen kopen :rolleyes:

Lotion Diprosone is alleen op recept verkrijgbaar je krijgt daarbij ook een gebruiksaanwijzing bij: nooit teveel opdoen want het is zwaar spul en je huid wordt er dunner van. Ketocozanol kan voor de rest volgens mij geen kwaad tenzij je een direct tegenreactie van krijgt moet je het verder neit gebruiken.

Owja je rookt ook nog :(, moet je ook maar snel mee stoppen :P

Sol
28 februari 2006, 10:52
Haren zitten er bij mij nog net niet onder als ik over mijn hoofd krabbel maar wel kleine vettige schilfertjes :confused: en ja, ik heb mijn haren altijd sinds ik gel begon te gebruiken elke dag gewassen omdat ik er anders weinig mee kon. Ik probeerde gister ook te kijken of mijn hoofdhuid misschien rood-achtig of roze is maar dat is heel lastig te zien! ik ben er zo aan gewend dat het er zo uitziet en ik weet nou niet of het echt spierwit moet zijn of niet.
Ik was in ieder geval mijn haar nu al twee dagen met de geconcentreerde guhl antiroos shampoo met zeemineralen, en ik heb net opnieuw een afspraak met de huisarts gemaakt. Ik vond het toendertijd ook al vreemd dat de huisarts gewoon zei "veel mensen hebben het, je wordt niet helemaal kaal, het gaat wel weer weg" terwijl dat een van de beste huisartsen moet zijn (zeggen mensen uit mijn omgeving :rolleyes:)

edit! :D ik zag dat er een nieuwe post bij stond.
Ik zal navragen over die ketoconazol en het proberen, als het toch geen kwaad kan. Heeft iemand nog andere tips, welke shampoo (ik dacht aan weleda) misschien een haarmasker, lotion?? dingen die gewoon in een winkel verkrijgbaar zijn?
En ja roken..:confused: ik rook ook maar iets van 30 sigaretten in een week dus dat is verder niet echt al te erg, dat blijf ik maar zeggen anders kan ik niet meer slapen 's avonds :P

haarmens2
28 februari 2006, 19:48
vroeger waste ik maar haar ook elke dag omdat het anders niet zat, maar ik denk dat dat juist slechte invloed heeft gehad op me hoofdhuid en haar.
je moet denk ik echt je haar minder vaak wassen.
mss door het wassen droog je haar huid uit waardoor als tegenreactie meer
huidceltjes gaat produceren of extra talg met als gevolg vet haar en schilfertjes (roos)

kas
1 maart 2006, 09:31
Ik denk dat je er goed aan doet om je huisarts er ff naar te laten kijken, die bultjes zijn ook een uiting van eczeem. Je kunt idd ook haaruitval krijgen van alleen seborrisch eczeem, maar dat zou dan moeten afnemen na geslaagde aanpak.
Product dat ik er nu voor heb gekregen = ketoconazol gel (op recept via arts verkrijgbaar) pakt schimmels/gisten aan en dat helpt bij nu wel echt.
Ketoconazol zit idd ook in rooscure dat vrij verkrijgbaar is bij de drogist, doch ik kreeg daar meer jeuk/schilfering van. Die samenstelling is niet hetzelfde (lager % keto+ andere toevoegingen) dan de gel die op recept is te verkrijgen.

Verder... die soms 'loze' opmerkingen van een huisarts ken ik maar al te goed, weten vaak echt weinig van haarproblemen af vind ik.

Kitty

Sol
2 maart 2006, 01:01
Het kan idd zijn dat ik te vaak shampoo's gebruikte die mijn haar te erg ontvette maar dat weet ik niet zeker =S het is al zo lang aan de gang. Ik gebruik nu in ieder geval de guhl anti-roos van mn vader en merk dat mijn haar minder snel vet wordt!! (heey, super goed =p) en ik ga dus om de dag mn haar wassen en de andere dag mn haar alleen spoelen met water. Mijn vader heeft ook last van roos en zegt op sommige tijden van het jaar dat het dan erger wordt..
Ik wil toch ook weleda proberen omdat daar niets schadelijks inzit en ik maak morgen een afspraak met de huisarts. Al ben ik daar wel angstig voor, ik ga nu wel naar een andere huisarts (al hoop ik stiekem dat de ander gelijk had over "het gaat wel weer over" :crybaby:) en ik hoop dat die me niet laat voelen als een of andere idioot die ze zo snel mogelijk weer weg wil hebben =\
Maargoed, ik las laatst ook een stuk van iemand die zei dat ze die bultjes kreeg omdat haar haar juist weer terug ging groeien, door de huid heen moest zegmaar.
Maar ik ben van die ketoconazol ook nog steeds niet zeker :confused: Kitty als ik mag vragen, wat zijn jou symptomen? Want ik heb het idee dat ik pas ketoconazol meekrijg als de klachten veel erger zijn, als ik al last heb van eczeem tenminste.
Dat is het vervelende bij mij, het is het allemaal net niet :( En als ik wist dat het gewoon androgenetica was dan zou ik er een stuk meer vrede mee hebben en lekker aan de fina gaan..en dan over 20 jaar erachter komen dat het slecht voor je is en je er een derde been van gaat groeien ofzo =p
in ieder geval bedankt voor jullie hulp!

ps. die rooscure shampoo wat doet zete precies allemaal, zijn er bijwerkingen en waar kan ik het halen? las ook dat dat dunner haar dikker maakt?

kas
2 maart 2006, 13:09
Mijn probleem was dat ik, net als jou nauwelijks last had van schilfering, wat 'hele kleine korreltjes, meer niet. Wel sneller vet haar dat overigens ook hoort bij seborrisch eczeem.
Mijn hoofdhuid was ook niet 'rood' genoeg volgens de dermatoloog enfin maar ik had last als een gek, jeuk steken noem maar op. Zo erg dat het m'n dagelijkse doen en laten volledig ging beheersen. Over duidelijk voor mij is wel dat het allemaal is begonnen toen alopecia androgenetica doorbrak. Daarvoor had ik het echt helemaal nooit.
Op basis van mijn klachten is toen de diagnose seborrisch eczeem gesteld.
Als aga doorbreekt kunnen de talgklieren harder gaan werken, bij personen die daar gevoelig voor zijn kan dit de 'huidflora' verstoren met als gevolg roos of seb. eczeem. Beiden lijken op elkaar seb. eczeem gaat wel vaak gepaard met rode huid en duidelijk meer talgafscheiding. Met de Ketoconazol vd (huis)arts heb ik nu goede resultaten met rooscure waar dat ook inzit (lager percentage) had ik dat niet. Keto = een substantie die gisten en schimmels aanpakt, waarvan je er dan dus veel te veel op je hoofdhuid hebt.
Andere aanpak is bijv. met denorex=teershampoo die aanmaak huidcellen afremt en talgaanmaak afremt al dan niet in combinatie met Topicorte (costerocoide emulsie) de de ontsteking 'wegneemt'. Vaak is die comb. ook doeltreffend,,, bij mij dus niet.
Kitty

Sol
2 maart 2006, 19:07
Hrmmm ja ik heb sowieso een afspraak gemaakt met de huisarts voor maandag ochtend aanstaande, dus ik laat het gewoon nog een keertje nakijken. Dan kan ik meteen een aantal dingen vragen want een vriendin van mij heeft ook van die steken op dr hoofd maar haar huisarts zei tegen haar dat ze dan waarschijnlijk overgevoelig is voor shampoo en dat als je het warmer krijgt (door fietsen, sporten etc.) dat de stoffen die zijn blijven hangen dan in je porieen trekken en die de steken veroorzaken als je er gevoelig voor bent. Maar dit weet ik niet zeker.

Ik las laatst ook een stuk van een jongen die hormoontesten en vitamine testen had laten doen, bestaat dit? vast wel maar..hoe gaat dat, ik laat iig nog een bloedtest doen maar wil dat dan ook graag.
Het lijkt me namelijk heel stug als ik AGA heb want ten eerste kwamen de eerste symptomen toen ik 12/13 was. Nu begin je wel met een hogere aanmaak van testosteron op je twaalfde maar dat mijn haar toen meteen is gaan uitvallen? En ook toen ik langer haar had 1 jaar geleden, nergens maar dan ook nergens kortere haartjes ofzow, allemaal dezelfde lengte en ook geen overdreve haaruitval. Ik had toen haar bijna tot op mijn schouders en aan gezien bij AGA je haarzakje als een gek een haar produceert en uitvalt alstie nog maar een paar centimeter is =S het is allemaal zo raar en verwarrend =p

Als mensen ervaring hebben met huisartsen geef me alsjeblieft advies over wat ik kan vragen of moet zeggen want ik sta me daar uiteindelijk toch weer ongemakkelijk te voelen :confused:

En! mn haar wordt nog steeds niet zo vet als voorheen door mijn vaders shampoo!! :D

Nog even een edit, ik weet het ik ben een zeur =p maar, kan het kloppen dat stel ik heb AGA dat dit dan via mijn moeder komt omdat ik een vrouwelijk AGA haaruitval patroon heb? En als dit zo is, heeft mijn moeder hier dan ook last van?

Sol
4 maart 2006, 03:08
oh en nog iets! eigenlijk best heel stom dat ik dit niet eerder heb gezegd, mijn baardgroei is..vaag
Mijn haar groeit als kool, baardgroei ook best snel alleen ik heb allemaal plekjes waar net geen of minder haren zitten, nu weet ik wel dat het pluksgewijs naar voren hoort te komen maar het groeit bij mij al sinds mn 14de en het zijn echt kleinde ronde plekjes op mijn kin waar dan bijvoorbeeld nix zit, waar voor de rest veel dikke zwarte haren groeien. En net onder mn kin, zit dan weer een streep met heel weinig :confused: en daarna komt weer heel veel =p dat geeft dan weer lekker een onderkin effect :confused: het is vreemd maargoed, misschien van belang =)
hoi dag

kas
4 maart 2006, 09:26
Je bent geen zeur... vraag gewoon alles daar is dit forum toch ondermeer voor.

Aga kan idd van zowel van moeders- als vaders zijde komen. Kijk ook naar opa/oma zomogelijk. Maar dat wil helemaal niet zeggen dat je moeder het ook heeft/krijgt overigens...
Ik heb het wel (vrouw) en heb een moeder die op haar 71e nog een immense bos haar heeft en mijn oudere zus heeft het ook helemaal niet...

Aga verloopt bij iedereen verschillend en je hoeft helemaal niet per se ineens bossen haar te verliezen... het kan idd heel geleidelijk aan gaan zodat je het aanvankelijk niet eens in de gaten hebt.
Guhl rozemarijn shampoo is idd een prettige, had ik ook doch kon m'n hoofdhuidproblemen niet helemaal weghalen.
Mbt evt allergische reacties op shampoo dat kan wel (verhaal van je vriendin) maar dat is simpelweg vast te stellen/uit te sluiten door allergietest (heb ik gehad leverde alleen de wetenschap op dat ik dus helemaa nergens allergisch voor ben :cool: ).
Jouw verhaal lezende denk ik idd dat je een roos/seb. eczeem hebt en die is, weet ik sinds heel kort, echt wel aan te pakken met de ketocozonal-gel (nizoral.)
Die kale plekjes in je baard dat is wellicht aa (aerata). Doch het is heel wel mogelijk dat het gewoon bij je baard blijft. Vraag dat ff na bij je huisarts.
Ik herken dit wel omdat mijn man dit een bep periode ook regelmatig had. Na verloop van een aantal jaren is de baardgroei gewoon weer 'normaal' geworden overal haar dus..
Goed weekeinde
Kitty

Sol
4 maart 2006, 14:45
Hey! gelukkig =p iemand antwoorde weer! Mijn vader heeft guhl anti-roos, ik zal wel kijken voor de rozemarijn shampoo en bij de huisarts zal ik vragen of ze mij om te testen een flesje ketoconazol wil voorschrijven.
En over mijn ouders en mijn grootouders, tja, mijn moeder heeft zoveel haar daar kunnen bijna mensen in wonen en mn vader werd pas kaler op zn 45ste/47ste ongeveer. Toen begon het door te slaan. Mijn opa's van beide kanten heb ik nooit gekend (biologische dan) maar mijn oma's hadden ook allebei heel veel haar, vooral van mn moeders kant. En de grootouders van mijn moeder (van haar moeders kant), nou..die hadden allebei heel erg veel haar tot ze 70 waren, dat was even de geschiedenis van haar in mijn familie.
Het kan inderdaad wel areata zijn maar ik heb ook gelezen dat je door alopecia diffusa ook op je lichaam kalere plekken of geen haar kan hebben =S!
En ik heb het ook op mijn hand trouwens, dat zag ik eigenlijk pas geleden omdat het me nooit was opgevallen maar aan de kant van mijn pink, op de achterkant van mijn pols zit een grote kale plek (ik zie alleen 1 of twee kleine haartjes zitten) en die zit er aan de andere kant niet =\
Ik zou wel even blij zijn als ze iets constateerden. Ook al zou het AGA zijn dan weet ik tenminste waar ik aan toe ben en kan ik in alle rust accepteren dat ik kaal word, en ondertussen hysterisch finasteride slikken om het tegen te gaan :P
Ik ga gewoon lekker alles laten testen nadat ik bij de huisarts ben geweest en dan zien we wel.
Zat er ook al aan te denken om mijn haar te millimeteren maar hier werd ik een beetje te depressief van =\ dus ik laat het lekker een stuk langer groeien want mijn haar camoufleert het nog heel mooi! zit best veel volume in en dan is het net of er een dikker dakje overheen zit :D
Iig bedankt! jij ook een fijn weekend!

kas
5 maart 2006, 20:34
ja laat je huisarts je doorverwijzen, wellicht kan een dermatoloog je beter vertellen welke vorm van haarverlies je hebt (combi kan ook).
Je huisarts zelf kan waarsch. wel de diagnose stellen van een evt. seb. eczeem en je zonodig alvast keto meegeven...kun je alvast iets aan die rotjeuk doen...
Kitty

Sol
9 maart 2006, 22:32
Ik ben afgelopen maandag naar de huisarts geweest, was een andere als de vorige keren. Maar het was even erg.. op een gegeven moment kwam ze zelfs tot het punt dat ze zich afvroeg waarom ik er toch zo onzeker over was :D het enige wat ik terug zei was "zou je het leuk vinden als ik je kaalscheer? =)". Met gods gratie zei ze toch weer uiteindelijk dat ik naar een dermatoloog kon gaan (niet dat ze me daar sowieso van kon weerhouden maargoed). Over het seb. eczeem zei ze verder niets te zien, over de jeuk die voornamelijk op mijn hoofd zit zei ze dat zweet ook kon prikken maar het ging allemaal zoooo vaag, altijd gaat het zo. Ook toen ik een aantal opties vertelde wat het misschien kon zijn en dat ik het graag zou laten onderzoeken moest ze geloof ik bijna lachen en zei ze dat ik naar oorzaken zocht. Ik vind dat opzich niet vreemd ofzo, als ik dingen op internet zoek en ik vraag aan haar wat het misschien is en of ze me wil helpen. Ze vertelde ook dat het misschien goed was om om het half jaar een foto te maken en te kijken of er verschil in is gekomen =D wachten tot ik echt half kaal ben en dan pas onderzoeken wat er aan de hand is dus. Volgens mij laten ze je pas uitpraten en luisteren ze pas goed als je een geweer tegen je hoofd houd :mad:
Het was dus weer fijn.
Ik heb 10 april een afspraak met een goede dermatoloog (schijnt..) en ik laat hem wel kijken. Dan laat ik ook meteen een hormoononderzoek doen (wat dat ook inhoud) en een vitamineonderzoek. Ik wil dan ook naar een nutritionist? of een dietist (hoe heet dat?) om mijn eetpatroon te laten onderzoeken want dat is nou niet bepaald goed.
Ik word er zoooo gek van, heeft iemand advies?! Gebeurde dit bij jullie ook dat je gewoon bijna niet tot NIET geholpen werd? Ik ben zo angstig voor die dermatoloog eerders, het is gewoon net of ze het allemaal niet waard vinden om mij te helpen ofzo?
maar ik ga nu proberen te slapen want anders ben ik straks te gefrustreerd en lukt dat niet meer :eek:

kas
10 maart 2006, 09:48
Over het seb. eczeem zei ze verder niets te zien, over de jeuk die voornamelijk op mijn hoofd zit zei ze dat zweet ook kon prikken maar het ging allemaal zoooo vaag, altijd gaat het zo. Ook toen ik een aantal opties vertelde wat het misschien kon zijn en dat ik het graag zou laten onderzoeken moest ze geloof ik bijna lachen en zei ze dat ik naar oorzaken zocht

Je hebt gewoon een trut van een huisarts.
De opm. dat je naar oorzaken zou zoeken is helemaal idioot, als er een oorzaak is gevonden dan kun je die misschien aanpakken.... zou zij toch zeker moeten weten.
Huid/haarproblemen zijn ook voor hen moeilijk/vaag vaak maar de kracht van een arts zit'm juist in het toegeven daarvan en niet het probleem weer teruggooien naar de patient die vervolgens nog gefrustreerder wordt. Ik had ook een eikel van een arts enkele jaren terug. Dit op gegeven moment kenbaar gemaakt dat onze 'samenwerking' voor geen meter liep... dat hielp wel wat maar heb uiteindelijk een ander gezocht dat verloopt stukken beter en momenteel hoef ik in ieder geval niet 'te vechten' voor een verwijzing of zo...

Heb een fijne dermatoloog in rotterdam maar woon in eindhoven. R'dam heeft hele lange wachttijden en recent moest ik toch maar ff vanwege de hoofdhuidproblemen hier in de buurt naar derma. Kreeg toen ook zo'n taart van een mens.. . ik kwam ook niet door die muur van eigengereidheid heen. Kreeg geen schimmelkweek waar ik om vroeg (omdat ik al heel veel had geprobeerd wilde ik eerst graag diagnose of het wel of niet om seb. eczeem ging) maar wel de medicatie/nizoral ervan met het verhaal erbij van .... baat het niet dan... Ook aan mijn hoofdhuid was volgens haar weinig te zien, maar ik heb/had jeuk alsof er een legioen mieren overheen loopt de hele dag..
Veel zaken worden dmv 'gewoon kijken' gediagnosticeerd. maar soms is een aanvullend onderzoek wel nodig als vaker gebleken is dat eerder voorgeschreven medicatie niet afdoende werkt.

Dat zweet prikken dat zij tegen je zegt is grote onzin, het kan daardoor verergeren ja, maar de oorzaak is een andere. Je eerstvolgende afspr. bij de dermatoloog ff vantevoren duidelijk je hoofdhuidklachten opschrijven en formuleren + aangeven wat je er zelf er al voor hebt gebruikt en dat dus niet (afdoende) helpt.
Een goede derma, en ik begrijp dat je die dus een hebt gevonden, neemt dit soort klachten wel serieus en zal je wel te helpen.
Zou alleen zelf niet direkt om allerlei onderzoeken vragen bij een 1e consult
... laat derma zeker bij eerste bezoek eerst zelf kijken/diagnose stellen.

De ervaring van het bijna niet geholpen worden ken ik echter ook heel goed, maar ik merk wel dat ik als ik vasthoudend blijf en steeds terugkom dit wel een positief effect heeft in die zin dat er dan wel uiteindelijk serieus naar gekeken wordt, maar het belangrijkste blijft een arts hebben/zoeken die je klachten wel serieus neemt die zijn er wel hoor..:cool:

En dan nog wat.. je hebt recht op zorg! Dit is geen gunst maar een recht.
Gewoon de zorg vragen die je nodig hebt. Jij hebt last van je hoofdhuid zij hebben er voor gestudeerd en kunnen je misschien helpen.

Sterkte
Kitty

Sol
15 maart 2006, 18:45
Ik zal later verder reageren op je post Kitty maar ik moet zo eten vandaar maar ik was dus laatst weer gaan fitnessen :eek: mijn god! Mn hoofd! ik werd er helemaal kriegel van. ik zat constant te krabben! zoo vervelend! ik ben blij dat ik 10 april naar de dermatoloog mag!

En mijn vraag, die l'oreal thickening shampoo ofzo? werkt dat?? =S En is er misschien iets bij de drogist ofzo verkrijgbaar (shampoo ofzo) die je hoofdhuid een beetje rust geeft?

kas
15 maart 2006, 21:44
Voor nu in de tussentijd zou je kunnen kiezen voor Selsun (apotheek zonder recept) of idd de rooscure die men hier heel veel gebruikt op dit forum.
Beiden pakken de roosvorming aan met ieder een ander werkend bestanddeel, t.w. rooscure = 1% ketoconazol (wellicht geeft je dermatoloog je straks nizoral hoofdgel, dat is een sterkere versie ... die helpt mij wel, rooscure vond ik zelf niet zo prettig, maar goed, misschien jij wel.

Selsun, werkend bestanddeel = sileniumdisulfide, is idd ook lichtere variant dan de suspensie die een dermatoloog je evt. voorschrijft.
Ik denk dat 1 van die 2 middelen je voor nu wel ff helpt... ik ken het probleem ik kan ook echt niet tegen hoofdhuidjeuk.

Verder hebben mensen toch ook baat bij head&shoulders, werkzame bestanddeel is zincpyriton. Toch heeft die laatste een wat negatieve uitstraling omdat die haaruitval zou veroorzaken...?
.

ouwe
16 maart 2006, 17:42
Bij mij helpt tegen de jeuk hooikoorts tabletjes (anti histaminica) 1 per dag neemt niet alle jeuk weg maar het scheelt wel. Ik heb trouwens weer een nieuw produkt van de huisarts gekregen om dat de ketogel niet hielp corticosteroid lotion wat ik elke avond aan moet brengen ik hoop dat dit beter werkt.

kas
16 maart 2006, 20:23
antihistaminica helpen idd een beetje.. ik denk dat jij betlameson gekregen hebt, dat wordt idd vaak als variant op topicorte voorgeschreven.
Hoop dat het je van je probleem afhelpt

Sol
17 maart 2006, 00:07
Even over de post voor mijn laatste post, die huisartsen hier zijn allemaal stom. Ze geven antwoorden dat je denkt..ja...wat moet ik daar nou weer mee. Het ene moment zeggen ze dit en dan weer dat en dan vragen ze zich af waar je je zo onzeker over maakt :confused:
Ik gaat lkkr naar de dermatoloog en ik laat hem ff kijken. Voor nu, ik zal naar de apotheker gaan en over die Selsun informeren want idd over dat zweten dat is hetzelfde als zout in een wond gooien, dan ligt het ook niet aan het zout. Maargoed, de dermatoloog zei wel dat ze niet goed kon zien of mijn haar nou alleen dunner was of dat er ook echt sprake was van uitval. Dat kan wel kloppen, ik heb nooit ergens té veel haren gevonden of verloren. Maar omdat het al zo lang bezig is kan het ook heel geleidelijk en langzaam zijn gegaan. Ik wil daarom graag foto's laten maken om te kijken. Implant ziet er namelijk ook niet abnormaal weinig uit het stelt alleen nix voor en je kijkt er recht doorheen (l'oreal thickening shampoo here i come!)
Het komt allemaal wel goooeedd =p serieus al raakte ik mn haar en mn vingers kwijt, al wist ik maar door wat dan was het al VEEEL minder erg.

Oh en nog een vraag, als ik namelijk last het van seborroisch eczeem dan zal het wel een lichte vorm zijn. Maar, kan hier je haar dunner van worden? Ook als ik wel is naar een haar kijk dan lijkt het egt een btje misvormd =S ik weet het niet zeker maar dan lijkt het op het ene stukje wat dikker en verderop weer dunner en dan weer dikker. Mn arme haartjes vechten voor hun leven :confused:
En ja..ik greep een keer een haar van een vriend van mij erbij en legde er een haar van mij ernaast en de mijne was ernaast gewoon niet eens te zien als je niet heel goed keek =\

En anti-histaminica, dat zijn pillen en ik heb liever dat er in eerste instantie uitwendig iets aan gedaan word =\ ik hou het voor nu nog lkkr bij mn vitamine b-50 complex!!

ouwe
18 maart 2006, 16:45
Nee ik heb Locoid scalp lotion 0,1 % gekregen ik moet zeggen dat ik wel wat minder jeuk heb :D maar ff afwachten wat het nog meer doet.

kas
20 maart 2006, 08:36
Oh en nog een vraag, als ik namelijk last het van seborroisch eczeem dan zal het wel een lichte vorm zijn. Maar, kan hier je haar dunner van worden? Ook als ik wel is naar een haar kijk dan lijkt het egt een btje misvormd =S ik weet het niet zeker maar dan lijkt het op het ene stukje wat dikker en verderop weer dunner en dan weer dikker.

Van Seb. eczeem kun je idd haar uitval krijgen, zeker als het 'hevig' is en het niet of onvoldoende 'aangepakt' wordt.
Kitty

kas
20 maart 2006, 08:37
Zou dat middel dan ook de schilfering c.q.alle verschijnselen weghalen? Bij topicorte, waarvan met dat nl ook zegt is dat bij mij nooit gelukt nl...
Kitty

ouwe
20 maart 2006, 17:37
Ik zal het eigenlijk niet weten, ik hoop het wel en anders kan ik weer ff op dokters bezoek :( . Voor de zoveelste keer maar wat dan wel helpt weet ik ook niet meer.

kas
21 maart 2006, 09:52
Erg he dat jeukgedoe... ik weet er echt alles van. Ben ook al maanden bezig "het middel te ontdekken".
Nu kuur ketogel+nizoraltabletten; moet zeggen helpt echt .. maar is (nog?) niet over. Scheelt wel een hoop de kuur tabletten erbij, gel alleen voldeed ook bij mij niet.

't is wat wil je niet met je haarprobleem bezig zijn, word je alsnog gepest door je kop met die jeukellende...:(
Laat me weten svp of dit middel uiteindelijk aanslaat .. ben daar wel in geinteresseerd.

Groet,
Kitty

ouwe
21 maart 2006, 16:57
Natuurlijk hou ik je op de hoogte, ik gebruik het nou een dag of 5 maar de schilvering word niet minder. De jeuk is wel iets minder maar ja ik kijk het wel ff aan maar ik verwacht er geen wonderen van. Nog ff een vraagje wat voor shampoo gebruik je eigelijk.

kas
22 maart 2006, 10:55
Momenteel sinds wk of 5, dermolin shampoo, werd aangeraden in comb. met de keto. Daarna na alle wasbeurten (om de dag) de ketoconazol gel... omdat het na 4 wk nog niet echt weg was momenteel een Nizoral tabletten kuur van 15dgn erbij moet zeggen zit halvewege de kuur. Dit werkt dus wel.... bijna alle schilfering is weg en jeuk heb ik alleen nog een beetje na keto-gebruik (wijt ik dus daaraan)
Voel me wel een ander mens hierdoor...
Ff kijken volgende week hoe het dan is als de kuur afgelopen is...

Ed Raket
23 maart 2006, 21:22
Heb zojuist zwitsal anti-berg gekocht. Hopen dat hiermee de jeuk en de branderige hoofdhuid wat minder mee word.
Heeft iemand dit wel eens gebruikt en/of ervaringen mee? Ben benieuwd...

kas
24 maart 2006, 09:21
Nee, maar als het werkt bij berg (seborrische eczeem bij babys) dan doet het missch. wel iets...
Waarom ga je geen ketoconazol halen via je huisarts?

Ed Raket
24 maart 2006, 15:32
Nee, maar als het werkt bij berg (seborrische eczeem bij babys) dan doet het missch. wel iets...
Waarom ga je geen ketoconazol halen via je huisarts?

Heb al rooscure gebruikt, maar daar raakt mijn hoofdhuid nog geirriteerder van.:confused:

kas
24 maart 2006, 16:28
Hoi,
Had ik eerst ook en kreeg er erg veel meer jeuk van..
Ketogel via de huisarts werkt wel bij mij en erg goed zelfs momenteel, was er huiverig voor gezien de ervaring met rooscure, doch ik ben er echt mee geholpen.
Rooscure is gewoon echt niet hetzelfde middel... ondanks dat er wel keto inzit.

Ed Raket
26 maart 2006, 21:53
Hoi,
Had ik eerst ook en kreeg er erg veel meer jeuk van..
Ketogel via de huisarts werkt wel bij mij en erg goed zelfs momenteel, was er huiverig voor gezien de ervaring met rooscure, doch ik ben er echt mee geholpen.
Rooscure is gewoon echt niet hetzelfde middel... ondanks dat er wel keto inzit.

Zal het eens voorstellen aan de huisarts

Sol
27 maart 2006, 12:22
Ah! ik krijg meer schilfers op mn hoofd de laatste tijd :eek:, gelukkig zie je het nog niet in mn haar zitten maar ik zie ze op mn hoofdhuid zitten!
Ik heb nu wel lkkr die L'Oreal verdikkende shampoo voor mannen en de haarverdikkende crémespoeling maar jtje ik ben blij dat ik 10 april naar de dermatoloog mag!

haarmens2
4 april 2006, 03:19
Ik heb een tijdje rooscure gebruikt omdat ik last had van zeer (snel) vet haar en vroeger ook rode bultjes en jeuk met haarverlies enzo. En ik zat te twijfelen of ik niet AGA had dus dacht ik voor de zekerheid rooscure te gebruiken. Ben tijdje gestopt omdat ik na een tijd heel veel roos had, leek net of me huid uitgedroogd was. Gebruik nu geruime tijd weleda rozemarijn dat hielp in de zin dat het huid minder vet werd en me haar meer volume kreeg, later kreeg ik pijn op me hoofd beetje in het midden (mss door het fohnen?), dus ik dacht 'he dat kan aga zijn ofzo, bijv. wat ze inflammation noemen' dus ging ik weer rooscure gebruiken en was opeens volgende dag toen ik mijn haar controleerde vol met schilfertjes en roos, daarna de volgende dag kreeg ik rode bultjes (leek op rode blaasjes opgezwollen, die pijn deden) veel aan de zijkant en verspreid over het hoofd. Ik met (misschien) mijn domme kop weer rooscure gebruiken en heb nog meer bultjes bijgekregen. Dus rooscure stop ik even mee..aan de andere kant denk ik mss was ik ergens allergisch voor bepaalde voedsel dat het toen toevallig mij overkwam.
vraagje, is bij seb. eczeem verstandig om te fohnen? zowel met warm lucht of koude lucht? volgens mij toch bij geen van beiden?

ouwe
9 april 2006, 10:41
Ik heb nou een paar weken Locoid scalp lotion 0,1 % gebruikt het helpt goed tegen de jeuk. Maar niet tegen de schilvering op de hoofdhuid dus ik denk maar weer eens naar de huisarts te gaan van de week.

bugg
9 april 2006, 16:28
Ik heb nou een paar weken Locoid scalp lotion 0,1 % gebruikt het helpt goed tegen de jeuk. Maar niet tegen de schilvering op de hoofdhuid dus ik denk maar weer eens naar de huisarts te gaan van de week.

Ah! ik krijg meer schilfers op mn hoofd de laatste tijd :eek:, gelukkig zie je het nog niet in mn haar zitten maar ik zie ze op mn hoofdhuid zitten!
Ik heb nu wel lkkr die L'Oreal verdikkende shampoo voor mannen en de haarverdikkende crémespoeling maar jtje ik ben blij dat ik 10 april naar de dermatoloog mag!

Ik raad jullie inderdaad aan toch te gaan. Ik had er ook behoorlijk last van, en na ongeveer 1,5 maand keto 2% was het zo goed als verdwenen. Let op, die keto is behoorlijk agressief en zorgde bij mij op zijn beurt ook telkens voor schilfertjes op de dag dat ik het gebruikte, erg irritant. Toch was het middel niet erger dan de kwaal.

Na die kuur ben ik rooscure gaan gebruiken om het "bij te houden". Volgens mijn huisarts zul je het namelijk altijd wel in meer of mindere mate blijven houden en ik denk dat rooscure de schade kan beperken.

geelblauw
29 maart 2007, 17:30
De problemen die door Sol worden beschreven herken ik. Alle aandoeningen zijn het eigenlijk 'net niet'. Het voldoet niet precies aan roos, het voldoet niet precies aan AGA, het voldoet niet precies aan seborrhoïsch eczeem.....

Zo heb ik ook last van jeuk op m'n hoofdhuid. Er zijn schilfers aanwezig en als ik krab op mn hoofd zit er een soort talg onder mn nagels. M'n haar valt uit (zonder teruglopende haargrens) vooral bovenop, waardoor het een doorzichtige boel is geworden. In mijn familie heeft vrijwel iedereen een mooie bos haar. Van nature heb ik stijl haar, maar nu is het kronkelig en dun/dik door elkaar (op dezelfde haar). Een beetje stro-achtig. Ik was m'n haar om de dag. M'n haar wordt erg snel vet. Ik zou het iedere dag moeten wassen, maar dat schijnt ook niet goed te zijn.

Met deze klacht ben ik naar de huisarts gegaan en constateerde "Seborrhoïsch eczeem". Ik werd heen gestuurd met ketoconazol shampoo en de mededeling. "Zes weken lang om de dag gebruiken en daarna één maal per week." Drie maanden later was er nog niets aan de situatie veranderd.

Toen ben ik maar naar een andere arts gegaan en die vond ketoconazol shampoo niet goed, omdat het haar en hoofdhuid zou beschadigen. Ik moest twee maal per week olijfolie op m'n hoofdhuid doen, een paar uurtjes in laten trekken en daarna uitspoelen met een huidvriendelijke shampoo. (Van die olijfolie krijg je trouwens hele mooie vetvlekken in je kleding.) Ik doe dit nu al zes maanden en moet toegeven dat dit echt een verademing is voor de hoofdhuid. Die dag voelt m'n hoofdhuid goed en heb ik totaal geen last mee van jeuk! Maar de dag erna is mijn hoofdhuid weer snel jeukerig en vet. En de haaruitval is 'iets' minder geworden. En mijn oude haar is helaas nog steeds niet terug gekomen.

Nu ben ik op zoek naar de volgende stap, want dit is niet de ideale oplossing. Het is een tijdrovende klus en werkt maar één dag. Want ik zou graag willen dat de hoofdhuid weer gezond is zonder jeuk, roodheid, haaruitval, schilfers. En het zou erg fijn zijn als mijn haar terugkomt (als dat nog mogelijk is). Ik heb deze klachten volgens mij al 4 jaar, maar ik ben er pas sinds een kleine 2 jaar wat mee gaan doen.

Dus als mensen nog goeie tips hebben verneem ik (en Sol?) die graag..

Dushi
30 maart 2007, 10:35
Ik gebruik sinds een aantal maanden Guhl Rozemarijn shampoo en na het wassen smeer ik babylotion van Zarqa (De Tuinen) op mijn hoofdhuid. Dit is op basis van zeezout. Ik moet zeggen dat ik nu na enkele maanden bijna geen jeuk meer heb en bijna geen schilfers meer. Ik hoef geen Denorex en Topicorte meer te gebruiken. Mijn haaruitval is niet minder geworden. Afgelopen dinsdag ben ik bij Dr. Munte geweest die een biopt uit mijn hoofdhuid heeft genomen voor onderzoek.

Bio
17 april 2007, 20:11
Ik herken de:
- talg + jeuk
- bultjes
- Wijze van haaruitval (diffuus, geen inhammen maar ook geen kale kruin), vooral dit vind ik erg typerend voor mensen met sebo eczeem (of iets wat er op lijkt)

Ik heb echt al veel medicijnen meegekregen, maar niets werkt echt. Wat wel helpt is in de zon liggen. Afgelopen weekend 2 dagen vol in de zon, nergens last van. Hoofdhuid was compleet glad en niet vet. Nu weer binnen en t is weer mis.
Ik heb zelf t gevoel dat de wetenschap iets compleet over t hoofd ziet en dat de oorzaak heel ergens anders ligt dan dat ze het nu zoeken. Soms verdwijnen de klachten bij mij ook om onverklaarbare redenen een korte periode.

kas
19 april 2007, 17:02
Bio
Het is op zich wel een bekend fenomeen dat een eczeem periodes van oplaaien en 'rust' kent op zich is het tijdelijk verdwijnen van je klachten daarmee wel te verklaren.
De zon is idd de allerbeste heelmeester is ook mijn ervaring. Overigens heb ik op dat gebied niet veel te klagen momenteel. Keto werkt op zich goed bij me en ik heb aanzienlijk minder last van jeuk dan een jaar geleden.
Groet
Kitty

geelblauw
7 mei 2007, 13:18
Afgelopen dinsdag ben ik bij Dr. Munte geweest die een biopt uit mijn hoofdhuid heeft genomen voor onderzoek.

En heb je inmiddels al een uitslag?