PDA

View Full Version : Medihair


ralphlauren1976
17 oktober 2002, 16:01
Heel benieuwd naar jullie ervaringen met Medihair (www.medihair.nl)...

Alvast bedankt!

Ralph.

Chris
17 oktober 2002, 21:33
Je ziet op die site dat o.a. Topfusion uit Eindhoven dealer is van dit produkt. Volgens 'onze' haarwerk-expert Do hiero staat Topfusion als een goede haarwerker bekent, dus wellicht dat zij hier wat meer over kan vertellen c.q. wat meer info over kan verkrijgen?

Op de site lees je o.a:


MEDIHAIR wordt ook wel contact-hair genoemd. Op de hoofdhuid wordt een soort tweede huid aangebracht, genaamd ARTESKIN.

In die zogenaamde tweede huidlaag worden de fijnmazige hair-grafts aangebracht. Zelfs onder de loupe zie je geen verschil met de eigen haarinplant.

MEDIHAIR voegt hiermee een nieuwe dimensie toe aan de haarvervangingsindustrie.


Nav van deze text neem ik aan dat het hier gaat om een huidFOLIE ipv een huidGAASJE? Als dit zo is, dan is 1 ding in ieder geval zeker: FOLIE is enorm kwetsbaar. Dit verklaart ook waarom deze beste mensen het volgende aanbieden:


Voor personen die nu al een haarwerk hebben is er de volgende aanbieding:
Drie maanden op proef inclusief allergietest, onderhoud en de garantie: NIET GOED, GELD TERUG.

Ze bieden niet voor niets maar 3 maanden proef aan. Ik heb het donkerbruine vermoeden dat ze geen langere termijn willen aanbieden, aangezien deze haarwerken simpelweg maar 3 maanden meegaan, hoogstwaarschijnlijk.......

Maar goed: zeker weten doe ik het niet, dus ik hoop dat Do wellicht contact kan opnemen met Topfusion (of haar andere contacten) om hier meer over te weten te komen. Het ziet er allemaal heel mooi uit, maar de praktijk zal hoogstwaarschijnlijk anders uitwijzen....aangezien het product zeer kwestbaar zal zijn als het inderdaad om een FOLIE gaat.

Ik ben zeer benieuwd,
Chris.

Do
18 oktober 2002, 16:35
Hallo,

Ik heb even contakt opgenomen met een dealer die dit product verkoopt en een haarwerker die bekend is met dit product.

Het zijn inderdaad de z.g. "wegwerp" haarstukken. De basis is van een heel fijn maaswerk (gaas) dus geen folie en het haar is 100% echt haar. Eventueel op verzoek kan je ook een combinatie krijgen van echt haar en synthetisch haar. Echter 100% synthetisch is niet mogelijk.(de reden hiervan is onbekend)

De bevestiging gaat met lijm, dus geschikt voor een kale hoofdhuid of je moet je eigen haar op de bevestigingspunten af laten scheren.

Het kopen is niet mogelijk alleen leasen. Dit gaat op een contrakt basis van 24 maanden op basis van 4 haarwerken per jaar. Dus om de 3 maanden krijg je een nieuwe.

De kosten komen per maand op 160 euro dit is inclusief het opnieuw laten bevestigen (om de 2 a 3 weken), en de verzorging van je eigen haar.

Mocht je besluiten om dit soort haarwerken aan te schaffen laat jezelf goed informeren. Het is n.l. zo dat je niet kunt zeggen dat alle wegwerp stukken hetzelfde zijn. Er zit wel degelijk verschil in kwaliteit (andere basis, ander soort haar etc.), voorwaarden en prijs natuurlijk.

Groetjes Do.

Chris
18 oktober 2002, 18:00
Originally posted by Do
Hallo,

Ik heb even contakt opgenomen met een dealer die dit product verkoopt en een haarwerker die bekend is met dit product.
Thank you very much!

Het zijn inderdaad de z.g. "wegwerp" haarstukken. Dat dacht ik al.....

De basis is van een heel fijn maaswerk (gaas) dus geen folie en het haar is 100% echt haar. Eventueel op verzoek kan je ook een combinatie krijgen van echt haar en synthetisch haar. Echter 100% synthetisch is niet mogelijk.(de reden hiervan is onbekend)
Aha, dan zijn dit hoogstwaarschijnlijk inderdaad de haarwerken die ikzelf ooit bij een specialist heb gezien. Die haarwerken hadden inderdaad een doorzichtige/huidkleurige gaas (ipv folie) en werden voornamelijk geleverd met echt haar en eventueel met wat toevoeging van synthetisch. Echter, dat echte haar werd dus UITSLUITEND geleverd als volledig ONTSCHUBT echt haar en je had daar volgens die specialist SPECIALE (lees: $$$) producten voor nodig om dat te onderhouden......

Aangezien het zo kwetsbaar was had je inderdaad 3 haarwerken per jaar nodig. De bevestiging die ik daar had gezien was o.a. met tape: je moet dus een gebied op je eigen hoofdhaar wegscheren waarop de tape kan worden gedrukt. Je krijgt dan een tape aan de voorkant, aan de linkerkant, rechterkant en achterkant.


De bevestiging gaat met lijm, dus geschikt voor een kale hoofdhuid of je moet je eigen haar op de bevestigingspunten af laten scheren. Ik persoonlijk sta nogal negatief tegenover een volledige bevestiging met lijm. Ik heb begrepen dat het bedrijf wat op de VAAP lotgenotencontactmiddag aanwezig was (zie: http://www.haarweb.nl/forum/showthread.php?s=&threadid=364) ook nogal hun systeem met permanente lijm-bevestiging promote. Onthoud 1 ding: met een permanente lijm-bevestiging ben en blijf je ENORM afhankelijk van je haarspecialist.

Het kopen is niet mogelijk alleen leasen. Dit gaat op een contrakt basis van 24 maanden op basis van 4 haarwerken per jaar. Dus om de 3 maanden krijg je een nieuwe.

De kosten komen per maand op 160 euro dit is inclusief het opnieuw laten bevestigen (om de 2 a 3 weken), en de verzorging van je eigen haar. . Sorry dat ik mij psychisch nog in het stenen-tijdperk der Nederlandse Gulden bevindt; ik moet het gewoon nog steeds ff omrekenen....... : 160 euro = 352,59 NLG per maand. Ruim 350 gulden per maand dus. Dat is verdorie niet niks. 350 gulden per maand = (350 x 12=) 4.200 NLG per jaar! De meeste mensen (In Nederland......) krijgen 573,00 NLG per jaar (standaard verzekering) vergoed voor 1 haarwerk. Dat houdt dus in dat je zelf nog 4.200 minus 573,00 = 3.627 NLG per jaar aan eigen kosten kwijt bent aan dat haarwerk. 3.627 NLG alleen al aan het haarwerk waar dus het opnieuw bevestigen en het knippen van je eigen haar bij inzit. Vergeet dan echter niet dat je om de 2 tot 3 weken (2 tot 3 weken!!!!) terug moet, dus dan mag je de reiskosten er ook nog bovenop tellen.....

Kortom: hoewel het produkt wellicht niet per definitie 'slecht' hoeft te zijn.... de kosten zijn erg groot zo te zien.

Just my opinion,
Chris.

Gerard
4 november 2002, 12:48
Ik zelf heb ook permanente bevestiging en dit zoals jullie
eerder hebben kunnen lezen bevalt mij prima.
Het haarwerk wat ik nu heb is nu al bijna twee jaar oud dit met
echt haar en ziet er nog steeds als nieuw uit.
Ondanks dat ik 24 uur per dag op heb.
En het zit muur en de muur vast.
Ik doe er echt alles mee, zwemmen duiken, achtbaan. !!
Nog steeds blijf ik er bij dat de service perfect is
bij allroundhaarwerken in Rotterdam.
Zie ook http:\\www.allroundhaarwerken.nl
Zo'n twee jaar geleden ben ik overgestapt van tape naar
permanent en heb er nog geen dag spijt van gehad.
Eindelijk kon ik weer alles doen zoals vroeger met mijn echte
haar.

Voor meer informatie: http:\\www.allroundhaarwerken.nl

Gerard

Do
4 november 2002, 14:24
Hallo Gerard,

Ik vind het persoonlijk erg storend en totaal overbodig dat je 2 x linkt naar de webpage van het bedrijf. Het komt op mij over als sluikreclame.

Voor de rest heb ik de webpage even bekeken en vind ik de haarwerken erg zichtbaar. Ik vraag mij af hoe oud de gebruikte foto's zijn want het komt op mij nogal ouderwets over. Ook ben ik een van de gebruikte foto's al eens tegengekomen op een andere website.

Wat ik mij eigen afvraag is het volgende. Jij zegt dat je ermee kunt zwemmen, duiken etc., mag ik dan ook vragen hoe het eruit ziet als jij weer met je bolletje boven water komt? Jij zou een van de weinigen (eigenlijk de enige!) zijn die zou zeggen: " je ziet er niets van".

Ook zeg je dat het haarwerk na 2 jaar dragen (ook nog een keer op een vaste bevestiging) er nog als nieuw uitziet!. Sorry hoor Gerard maar dit is erg overdreven en onmogelijk!!

Ook dat je "nu" weer alles kunt doen is te positief. Het is en blijft een feit dat een haarwerk een prothese is en nooit alle voordelen heeft van je eigen haar. Als je een haarwerk onzichtbaar wilt dragen zal je er ALTIJD rekening mee moeten houden dat het een haarwerk is en hier het nodige voor moeten doen (en laten).

Wat ik wel super vind is dat je zo tevreden bent over de service. Dit is ontzettend belangrijk!!!!! Mag ik vragen wat jij onder de noemer service bedoelt?

Begrijp me aub niet verkeerd het is niet de bedoeling om jou of het bedrijf de grond in te boren (in tegendeel), maar je posting roept bij mij toch enige vragen en twijfels op.

Groetjes Do.

Do
5 november 2002, 15:24
Hier nog wat aanvullende informatie over de desbetreffende haarwerken.

Echter 100% synthetisch is niet mogelijk.(de reden hiervan is onbekend)

Kreeg vanmiddag een telefoontje (waarvoor mijn hartelijke dank :-) ), waarin mij werd uitgelegd waarom dit onmogelijk is.

De haarwerken worden " gelijmd" op de hoofdhuid over het gehele systeem. Met dit systeem komt de lijm direct in contakt met het haar.
De lijm geeft een chemische reactie op het synthetische haar waardoor de haren oplossen (smelten) vandaar dat het onmogelijk is om een geheel synthetisch haarwerk te nemen w.b. dit systeem.
Een gemengd haarwerk (echt haar en synthetisch haar) is wel mogelijk maar dat is alleen aan te raden als je dit systeem niet in zijn geheel laat lijmen maar puntsgewijs of dat er aan het haarwerk een aparte lijmrand zit wat wel opgewassen is tegen lijm.

Groetjes Do.

Gerard
8 november 2002, 15:45
Hallo Do,

Ik begrijp je absoluut niet verkeerd en kritische vragen
stellen mag altijd.

Het kan kloppen dat je een van de gebruikte foto's
al eens bent tegengekomen.
Dit zal zeker de oude Web Site zijn geweest van het
haarwerk bedrijf.
De nieuwe is net in de running.

Ja dat de foto's wat ouderwets overkomen lijkt mij niet
zo van belang.
Zelf de mooiste foto's zeggen nog niet echt veel.
Kijk maar naar reclame van K33 zeer mooie foto's maar dan
houdt het ook op.
Plus je weet als er foto's worden gemaakt dat het haar net
in model is gebracht.
Maar naar een nachtje slapen ziet het er toch echt ander uit.

Verder scheef ik dat mijn haarwerk bijna twee jaar oud is
en geen twee jaar, om precies te zijn in Maart 2003 twee jaar.
Ja ik kan er niks aan doen maar het ziet er nog steeds goed
uit.
Dit verbaasd mij zelf ook moet ik eerlijk zijn.

Verder doe ik er echt alles mee zoals ik al schreef.
En ik weet dat ik positief ben maar het is echt zo.
Het zit gewoon supervast (Bij mij voor 3 weken).
Wel is het lastig vooral zomers als je jeuk op je hoofd hebt.
Even gemakkelijk krabben is er niet meer bij.

Ja service is heel belangrijk daar weet ik alles van
er zijn zoveel haarwerk bedrijfen waar ik ben geweest
in de loop der jaren. Van Slecht tot zeer Slecht.
Was 18 toen ik kaal werd en ben nu 43.
Dus daar kan ik echt over mee praten ik zal maar niet
weer gaan opnoemen waar ik allemaal ben geweest.

En tot slot
Het lijkt mischien sluikreclame maar ik schijf alleen maar
een stukje om mensen wat beter te kunnen helpen.
Want naar mijn mening is het maar droevig gesteld met
vele haarwerkbedrijven.
Dat is mijn evaring.

Gerard

Reem
10 november 2002, 21:42
Hoi allemaal,

Ik lees nu sinds een tijdje de verhalen van mijn lotgenoten. Het heeft mij vooral gesterkt. Ik heb 'gewoon' de mannelijke kaalheid maar dat begon al op mijn 18de. Dus lange tijd veel problemen gehad. Allemaal middeltjes gebruikt.
Nu zoek ik mijn eerste haarwerk, hoe moeilijk die stap ook is. In 1995 heb ik al in Bussum gekeken bij die blonde mevrouw met de mooie naam. Ik vond dat ik toen niet goed geholpen werd en daardoor ik het wat in de versukkeling geraakt.
Eerst dacht ik K33 is het helemaal maar na de verhalen........
Sinds een week kijk ik naar medihair. En ja dat ziet er goed uit. Dat wil ik proberen, ondanks de hoge kosten. Maar ga eens na wat het kost bij K33.
Ja ik denk als jij Chris. Het moet gewoon goed zijn en niemand mag het zien en ik wil er alles meekunnen. Ik zit in een wereldje waar veel draait om uiterlijk dus het moet gewoon goed zijn. Kortom elke 3 mnd een nieuw haarwerk. Ik vind het prima. Zijn er al mensen die dit geprobeerd hebben? Anders ben ik denk ik de eerste. Ik wil wel absoluut niet goed geld terug verhaal krijgen

Gerard, het lijkt verdacht veel op sluikreclame omdat je het onder dit kopje zet. Ondanks jouw goede insteek wat ik erg waardeer.

Do
11 november 2002, 20:26
Hai Reem,

Als je besluit om te kiezen voor het z.g. wegwerp concept dan raad ik je aan om wel diegene te nemen die op een netwerkje zijn gemaakt. Er zijn dezelfde soorten haarwerkjes met een folie als basis wat ontzettend kwetsbaar is.

Aangezien dit soort haarwerk sowieso niet zo sterk is en er naar mijn mening makkelijker klachten kunnen ontstaan geef ik je ook het advies om naar een haarwerker te gaan die serieus met je klachten omgaat en die zijn kop niet in het zand steekt mocht het zover komen.

Ik wil wel absoluut niet goed geld terug verhaal krijgen

Euh..... tja.... denk niet dat je die haarwerker die jou deze garantie geeft zult vinden. Als je hem hebt gevonden geef even een gil:D

Groetjes en sucses
Do.

Reem
15 november 2002, 18:41
Dank je Do voor je informatie. Ik ga er zeker op letten.
Ik doe verder geen gekke dingen met mijn haar, ik heb keurige kantoorbaan dus in principe hoeft het haarwerk niet super sterk te zijn. Of vergis ik me hierin ontzettend en kijk ik er te licht tegenaan.

Gelet op jouw antwoord vraag ik me af of jij problemen over medihair gehoord heb. Werken zij met een netje?

groet,
Reem

Do
16 november 2002, 14:10
Hai Reem,

Het gaat niet zo zeer om het feit dat je geen dingen doet waar je haarwerk extra van te lijden zou hebben.Omdat het haarwerk op een vaste bevestiging wordt geplaats slaap je er mee, modelleren, kammen, fohnen etc. etc. Allemaal dingen waar het haarwerk onder "lijd". Maar dit geldt niet alleen voor het soort haarwerk waar jij je oog op hebt laten vallen maar voor alle haarwerken.

Er zijn verschillende soorten "wegwerp"haarwerken. In Medihair zijn b.v. weer andere materialen gebruikt dan b.v. de w.w.haarwerken van K33. Net zoals je veel verschil onderling hebt met gewone haarwerken zit hier ook veel verschil in snap je?

Ik zou inderdaad zelf voor een netwerkje kiezen, dit is toch sterker dan folie. (geloof niet eens dat Medihair het op folie maakt).

En ja ik heb inderdaad klachten gehoord (haaruitval, scheuren van het folie etc.) over dit soort haarwerken maar dat is niet specifiek van Medihair hoor maar van alle w.w. haarwerken.

Als ik jou was zou ik gewoon eens een afspraak maken met een haarwerker die Medihair verkoopt en jou eventueel ook nog andere haarwerken kan laten zien. Zo kun jezelf het verschil zien en een keuze maken wat jou het meeste aanstaat. Maar nogmaals ga naar een GOEDE haarwerker.

Groetjes Do

dharma
5 februari 2003, 21:46
Hai Reem
ik ben erg nieuwsgierig naar je ervaring met Medihair. Ik wil zelf binnenkort weer aan een haarwerk beginnen en twijfel nu over vast of los, de haarwerker waar ik voor advies geweest ben gaf heel hoog op over een systeem wat erg op medihair lijkt. Ben benieuwd of je er voor gekozen heb en hoe het bevalt.
Dharma

Reem
23 februari 2003, 21:50
Hoi Dharma,

Ik heb nog niet de stap gezet om te gaan voor Medihair. Het ziet er wel fantastisch uit.

Maar laten we elkaar op de hoogte houden zodra we een stap hebben gezet in die richting. Volgens mij is het ideaal om elke 3 maanden een nieuw haarwerk te hebben. Dan is het theoretisch dus gewoon mogelijk om een langer model te laten 'groeien'. Lijkt me fantastisch.

groet
Reem

Do
23 februari 2003, 23:39
Heeeeee dat is een goeie, inderdaad je kunt langzaam van kort naar lang zonder dat het al teveel opvalt SLIM!!!!