PDA

View Full Version : Permanente bevestiging van Synthetische haarwerken


jose
18 oktober 2002, 08:57
Ik heb een paar keer op het forum gelezen dat het niet goed werkt om een synthetisch haarwerk permanent te bevestigen.
Ik draag nog geen haarwerk, maar mij werd vorig jaar geadviseerd, een synthetisch haarwerk, terwijl we spraken over permanente bevestiging.
Hoe kan dit nou?
Gezien de reacties op dit forum was ik zeker bij een goed bedrijf?

Wie kan me meer vertellen?

groetjes, JOSE

Do
18 oktober 2002, 17:07
Hai Jose,

Inderdaad ik begin hetzelf ook nogal verwarrend te vinden. Wat de ene haarwerker zegt word door de ander haarwerker weer tegengesproken.

Er zijn inderdaad mensen die een synthetisch haarwerk op een vaste bevestiging hebben zitten en hier nooit problemen mee hebben. Maar er zijn er voldoende die hiermee wel problemen ondervinden. Nu zul je zeggen dat kan aan het soort vezel liggen. Ja inderdaad het is bekend dat Cyberhair een stuk sterker is dan de synthetische vezels die van nylon worden vervaardigd. Maar ook in die laatste groep schijnt enorm veel verschil te zitten qua kwaliteit en sterkte en ook Cyberhair blijft niet altijd goed met een vaste bevestiging.

Wat ik heb begrepen is dat het onderhoud van synthetisch haar bij je haarwerker wel belangrijk is. Zodra je merkt dat dit haar doffer word of anders aan gaat voelen is het belangrijk dat je naar je haarwerker gaat die de vezel met warmte, wikkels etc. als het ware weer glad kan polijsten en het weer "in vorm" krijgt. Blijf je te lang doorlopen zodat het haar steeds verder beschadigd dan zal het steeds moeilijker worden of zelfs onmogelijk om dit weer in orde te krijgen.

Een ding is wel zeker, je heb een hoop zelf in de hand. Verzorg je haar goed en wees er voorzichtig mee. Ga niet zelf lopen klungelen met warmtebronnen zoals een hete fohn en probeer niet je haarwerker te imiteren om het gewikkeld in natte kranten in de magnatron te leggen. Zorg er ook voor dat over de vezel altijd een beschermlaag zit dit vangt toch de eerste klappen op.

Groetjes Do.

Mie
20 oktober 2002, 20:18
Hallo allemaal,

Ben nieuw hier, heb gisteren dit voor mij ontzettend informatieve en opluchtende forum ontdekt. Maar... hoe meer je leest over de soorten en verschillende bevestigingstechnieken van de haar werken, met hun voor en nadelen, hoe minder ik nog weet wat voor mij nu geschikt zou zijn... Heb vandaag al eerder een berichtje gezet in dit forum, en uitgelegd dat ik ook al jaren met mijn weinige dunne haar tob. Gèk word ik er van, zodat ik nu ook erover denk een pruik te nemen. Heb er eentje gezien die net als mijn haar op 1 lengte is met zijscheiding en tot over de schouders bij wilshirewigs.com! Zie mij er zo mee lopen kan ik het ook nog in een staart of knot doen net als nu. Nu wilde ik alleen weten wat is nou een "mono'' voor soort onderlaag want dat had deze, en hoe maak je die vast, en natuurlijk... zie je nou dan niet bij de scheiding zeg maar op je voorhoofd de pruik beginnen!wie heeft er ook ervaring met gewoon doorkijk haar zo dun en kun je dan beter een pruik nemen of is een haarwerk waar je eigen haar doorheen gaat en betere oplossing? De pruik koste $186,-, maar wat kost dan een haarwerk dat bevestigd word aan je eigen haar. En nog iets, over de bevestiging met tape op het voorhoofd, en dat je daarvoor je haar moet scheren! Vind ik een afschrikwekkend idee, kan het niet als je een hoog voorhoofd heb iets lager komen en dat je het dan daar bevestigd, of is die tape zo breed? Hoe breed dan? Vragen vragen, sorry hoor, maar jullie begrijpen waarschijnlijk wel dat het voor mij ook een grote emotionele stap is om aan een haarwerk te gaan! Heb hier wel een haarwerk bedrijf om de hoek misschien kent iemand die uit ervaring: Finkers haarwerken in Almelo.
Ben benieuwd naar jullie antwoorden, en vraag liever eerst aan andere lotgenoten hoe die het ondervinden dan aan een haarwerkbedrijf, zeker na alle narigheid die je kan overkomen zoals ik hier gelezen heb, afschuwelijk!

Groetjes en bedankt voor jullie medebegrip, Mie

Do
21 oktober 2002, 00:15
Hai Mie,

Leuk dat je er bent. Inderdaad veel vragen;) Is niet erg hoor snap best dat het heel moeilijk is als je toch zo'n grote beslissing gaat maken.

De vragen die je stelt, daar is geen eenduidig antwoord op. Ieder mens is anders en zal andere voorkeuren, smaken, financiele middelen enz. hebben, vandaar dat ik je bv niet kan zeggen wat voor soort haarwerk voor jou het beste is.

Wat ik je wel kan aanraden is om naar een specialist te gaan en niet over te gaan op het bestellen van een haarwerk via internet. Waarom? Omdat je pas begint met het dragen van een haarwerk en je nog niet weet wat er allemaal te koop is en wat de mogelijkheden zijn. Laat je eerst eens voorlichten door een haarwerker die jou verschillende systemen, bevestigingen, haarsoorten etc. kan laten zien en eventueel kan laten voelen hoe het zit. Als je dan het een en ander hebt gezien/gevoeld dan zou ik als ik jou was pas mijn keuze maken, omdat je dan pas wat meer duidelijkheid hebt wat er allemaal te koop is.

Ga ook naar verschillende haarwerkers want hoe meer je vergelijkt en je (andere) producten ziet van meerdere zaken, hoe meer informatie je zult krijgen voor jezelf.
Bestel nergens gelijk een haarwerk, laat het eerst even op je inwerken en denk erover na voordat je impulsief een beslissing neemt wat toch veel geld kost.
Bedenk wel dat haarwerkers aan je willen verdienen, en daar is niets mis mee, maar natuurlijk zullen zij altijd hun produkt de hemel inprijzen als het "beste" en jij wilt zo snel mogelijk van je probleem "af" dus je hoort al vlug wat je graag horen wilt, snap je? Uitkijken dus!

Er zijn een aantal vragen die je hier onder Haarwerken en ervaringen met haarspecialisten kunt vinden (tape, klemmen, afscheren eigen haar etc.) Lees het maar eens door. Houd altijd in de gaten dat veel meningen persoonsgebonden zijn, dus niet ook altijd voor jou van toepassing zullen zijn.

Groetjes Do.

Mie
21 oktober 2002, 20:54
Hallo Do,
Bedankt voor je antwoord op mijn bericht.
Heb nu dan ook uiteindelijk de stap gezet om een afspraak te maken met een haarwerk centrum hier in de buurt. Heb mijn hele verhaal uitgelegd aan een erg begripvolle medewerkster daar en zij zei me dat ze waarschijnlijk wel een goede oplossing voor mijn probleem hadden. Ook buiten een gehele pruik dus. Vroeg toen ook of het om een pruik ging waar je je eigen haar doorheen haalde soms. Ze zei me toen dat dit niet aan te raden was omdat je het elke avond eruit moet halen en 's morgens er weer op en dat dit een behoorlijk moeilijk klusje was. Ze had het dus over iets anders, een losse haaranvulling denk ik die je er weer af haalt. Nou dacht ik toch van jou te weten dat je een vast bevestigd haarwerk had, en weet je of dit beter zit, gemakkelijker is dan een los haarwerk? Nou goed, ik heb dus voor volgende week zaterdag een afspraak, en zei dat ik eerst alleen kom voor informatie of wat er mogelijk is, wil ook nog niet meteen passen of zo, gewoon info... kan ik aan het idee wennen. Dacht ook aan jouw tip, Do, om niet meteen te kopen neem daarom m'n vriend wel mee dan. Ben wel een beetje zenuwachtig maar ook opgelucht dat ik op z'n minst niet meer bij de pakken neer ga zitten met m'n probleem, en wat onderneem om er wat aan te gaan doen. Nou vertel me nog maar meer over jullie haarwerkervaringen, wil gewoon alles weten over hoe het zit,bevalt en eruitziet en zo...
Groetjes Mie

Do
21 oktober 2002, 21:42
Hai Mie,


Vroeg toen ook of het om een pruik ging waar je je eigen haar doorheen haalde soms. Ze zei me toen dat dit niet aan te raden was omdat je het elke avond eruit moet halen en 's morgens er weer op en dat dit een behoorlijk moeilijk klusje was. Ze had het dus over iets anders, een losse haaranvulling denk ik die je er weer af haalt. Nou dacht ik toch van jou te weten dat je een vast bevestigd haarwerk had, en weet je of dit beter zit, gemakkelijker is dan een los haarwerk?

Ik denk niet dat de haarwerker het over een ander systeem heeft gehad maar dat het een moeilijke klus word om iedere dag zelf je haar door het netwerk te halen (dit is inderdaad een hele klus en vergt handigheid). Als je dit systeem op een "vaste" bevestiging zet zul je dit probleem niet hebben.

De meeste haarwerken zijn zowel "los" als "vast" te bevestigen, maar dat is een keus die jezelf maakt.

Ikzelf heb een vaste bevestiging en dit is voor mij een betere optie dan het los te bevestigen, terwijl het bij b.v. Chris weer net andersom is. Het is erg persoonsgebonden. Iedere bevestiging heeft weer zijn voor en nadelen. Net zoals ieder "soort" haarwerk weer zijn voor en nadelen heeft.
Ik kan je alleen maar aanraden om het in het begin op een losse bevestiging te laten plaatsen, want geloof me een haarwerk dragen is echt wennen. Als je er wat meer aan gewend bent kun je altijd nog kiezen voor een vaste bevestiging, maar misschien bevalt het je wel zo goed dat je dit helemaal niet meer wilt.

Nogmaals Mie lees even goed de treads hier door, je zult hier echt veel aan hebben.

Wel knap van je dat je de stap hebt genomen. Veel sucses Zaterdag, ik ben heel benieuwd naar je ervaringen.

Groetjes Do.

Salvamia
13 november 2002, 20:31
Nou hier wil ik wel even op reageren.

Ik heb een synthetisch haarwerk dat permanent bevestigd is.
Ik denk dat je eigen haar de grootste factor is kijk mijn eigen haar is zeer dik, droog en krullend + ik heb veel haar maar hellaas niet bovenop m'n koppie.

Wat ik hiermee wil zeggen is dat het bij mijn niet erg is als het synthetische haar wat droger word.

Heb je heel dun haar en een haarwerk met lange haren dan zou ik er eentje pakken die af kunt doen.

Maar al met al gelden er verschillende regel voor verschillende mensen.

Dus laat je eigen goed voorlichten over wat de voor en nadelen zijn van verschillende typen haarwerken, veel info kun je natuurlijk al op het forum vinden.

En als er nog eens een keertje aan de website gewerkt word kun je ook daar wat info vinden.

Groetjes Salvamia

Webmaster
14 november 2002, 13:31
Originally posted by Salvamia

...veel info kun je natuurlijk al op het forum vinden.

En als er nog eens een keertje aan de website gewerkt word kun je ook daar wat info vinden.

Groetjes Salvamia

Beste Salvamia,

De ontwikkeling van HaarWeb loopt op een aantal punten min of meer gelijk met de oprichting van nieuwe (en verdere groei/ontwikkeling van de reeds bestaande) patientenverenigingen. Dit bekent dat wij in samenwerking met deze verenigingen de website inhoudelijk gaan vullen met relevante informatie. Aangezien 3 van de 4 patientenverenigingen waarmee HaarWeb samenwerkt nog in de opstart- (c.q. doorstart) fase verkeren, zal het enige tijd in beslag nemen om de website verder uit te bouwen.

Momenteel zijn wij op de achtergrond bezig om deze samenwerkingsverbanden te intensiveren en de gehele organisatie achter HaarWeb verder vorm te geven. Het komende jaar (2003) zullen deze samenwerkingen verder uitgebouwd worden en de ontwikkeling van de website('s) loopt hiermee parallel. Ik kan en wil geen harde uitspraken doen over 'einddata', maar hou er in ieder geval rekening mee dat het zeker tot Q3/4 van 2003 kan duren voordat wij in staat zijn om de website verder uit te bouwen.

Om het bovenstaande mogelijk te maken zullen wij ons eerst druk doende bezig gaan houden met o.a. de volgende zaken:

A. Ingrijpende update van het HaarWeb Forum (enorm veel nieuwe functionaliteit zal toegevoegd gaan worden die ervoor zal zorgen dat het Forum aanzienlijk gebruikers-vriendelijker wordt voor onze leden). Planning: Maart 2003 (Q1)
B. Het HaarWeb Forum zal compleet vertaald gaan worden in het Nederlands. Planning: Juni 2003 (Q2)

Wij willen onszelf niet voorbij lopen; de ontwikkelingen zullen dan ook stapje-voor-stapje gaan plaatsvinden. 'Even geduld dus nog a.u.b.'