PDA

View Full Version : Kan dit model pruik wel onzichtbaar gedragen(foto)?


Mie
23 oktober 2002, 21:22
Hallo lotgenoten,

Heb een afspraak gemaakt bij een haarwerkcentrum volgende week, maar omdat ik hier las dat een maathaarwerk zo verschrikkelijk duur is ben ik toch maar eens gaan kijken naar online pruiken shops. Mijn koppie viel wel in de maat Average(56,5 cm. strak gemeten) en daar kan ik dus heel veel in krijgen zag een model wat net als mijn haar op een lengte was van echt haar op een skin top.
Weet iemand wat een skin top is?
En heb een foto bijgevoegd als bijlage om te laten zien wat voor model ik bedoel, om te vragen aan iemand die het weet, of je hierbij de haaraanzet bij de scheiding op het voorhoofd niet erg ziet! In ieder geval was deze maar $ 104,- , dus als zo een niet lang meegaat omdat de kwaliteit haar niet zo is is dat niet zo erg.Graag jullie reacktie!

P.s kan hem toch zelf wel iets korter knippen?!

Do
24 oktober 2002, 14:45
Hai Mie,

Een skintop betekent dat in ieder geval de bovenkant (waar de scheiding van het haar zit) van materiaal is wat heel dun is zodat het net lijkt alsof je op de hoofhuid kijkt. (In de praktijk is dit helaas niet altijd zo).

W.b. de haaraanzet: dat zal bij iedere pruik weer anders vallen en het ligt er natuurlijk ook aan wat je er zelf van kunt maken.(het is niet zo dat je kunt zeggen ik heb een haarwerk, zet hem op en klaar. Je moet er echt wel wat aan doen).

Om toch een goed beeld te krijgen zou ik een zaak inlopen die dit soort pruiken verkoopt en je zodoende ter plekke kunt vragen maar belangrijker nog dat je kunt zien wat de verschillen zijn.

Je snapt natuurlijk dat het voor ons moeilijk is om jou informatie te geven op basis van een foto'tje. Alle pruiken zijn verschillend en er zijn honderden soorten pruiken die allemaal verschillen, qua haar, materiaal etc.

En een pruik korter laten knippen kan natuurlijk altijd. Als je maar in de gaten houd dat je het beter kunt laten snijden dan knippen.

Groetjes Do.

dian
12 november 2002, 22:56
Hoi Mie,

Ik heb deze pruik, of een model wat ongeveer hetzelfde is opgehad. Ik vond de voorkant niet mooi zitten, niet echt natuurlijk. Mijn kapper heeft een paar plukken korter gesneden zodat het ovet mijn voorhoofd viel. Dat stond wel erg mooi en natuurlijk. ik zal proberen een foto bij te voegen, dat heb ik nog nooit gedaan namelijk. O jeetje, mijn koppie op internet :eek:

Groetjes en suc6,
Dian

Ps. moet je eens kijken naar die natuurlijke scheiding, super hoor!!!

dian
12 november 2002, 23:04
O ja, nog iets Mie,

Knip of snijd NOOIT zelf aan je haarwerk. Dit is écht een specialisatie hoor, voor je het weet kun je een nieuwe bestellen.

Gewoon een goede raad!

Dian

Mie
12 november 2002, 23:44
Bedankt Dian voor je mailtje, jij durft, je foto op 't web!:D Nou vind ik hartstikke leuk, hoor, zou eigenlijk iedereen hier moeten doen kunnen we zien wat leuk staat en daarmee ideetjes opdoen voor kapsels! Ben nog steeds opzoek naar haar! Ga denk ik nu toch eerst een goedkope echt haar pruik bestellen in Amerika, en ga er dan gewoon mee proberen en experimenteren wat nou een leuk model is! Dan ben ik er niet zo bang voor als 't mislukt, met een duur haarwerk zou ik 't ook niet zo maar zelf aandurfen! Ik knip nu trouwens wel altijd 't haar van m'n vriend dus ben een beetje geoefend. Ik was er trouwens ook al bang voor dat ik nu toch aan 'n pony moet, om 't natuurlijk te laten lijken, nou ja went ook wel weer denk ik. Hé je ziet er trouwens wel goed uit met die pruik, is zeker ook van dat monofilament??
Helemaal niet pruikerig of te dik bovenop! Wel een opvallend kleurtje ik blijf maar bij blond, durf ik nog niet zo...:o ! Heb jij al eens op de msn.com/groups/wigsupport gekeken? Is natuurlijk wel in 't engels. Daar vind je ook heel veel mensen zoals wij die een pruik moeten dragen en daarover praten, heel leuk! Heb ik ook al veel informatie vandaan, want ik wil gewoon nu alles weten over pruiken nu ik er aan moet geloven. Staan ook heel veel foto's van de mensen bij!
Nou groetjes en bedankt!
Mie

boes
5 januari 2003, 14:35
Hoi,

Ik vind het model haar dat je gekozen hebt supercool. alleen zou ik een ander kleur kiezen aangezien blond ( is mijn mening) nepper overkomt dan iets meer bruintinten. Ik heb mijn haarwerk iets verder als mijn eigen haarlijn zitten zodat mijn voorhoofd natuurlijk bloot is zogezegd. Dat oogt ook veel natuurlijker. je zult zien dat (zal je inmiddels al hebben ) je je zooo lekker voelt met een mooie bos haar.
groetjes van Boes

Mie
5 januari 2003, 15:17
Heb dus een ander model gekozen dan op de foto hierboven! Al een foto ervan geplaatst hier!
Had eerst een echt haar pruik besteld en gepast maar deze had dus van dat dikke chinese haar dat echt niet past bij mij! Daarom ben ik verder gaan zoeken en vragen en kwam toch bij een synthetische van een goede kwaliteit, dat zeiden ze dus op de wigsupport. Nou je hebt gelijk hoe fijn het is als je jezelf met normaal uitziend haar kunt zien! Was echt heel blij met het model en de dikte en struktuur van het haar! Moest het alleen ruilen omdat de kleur te as-grijzig blond was, dus daar wacht ik dus op!
Ik weet nu gelukkig dat er wel een oplossing is waarmee je er weer normaal uitziet en dat is al een hele opluchting! En ja...ik ben blond altijd geweest, dus dat is moeilijk om dan ineens naar bruin over te gaan! Ben wel gek op bruin haar, maar ja met blonde wengbrauwen en wimpers....??? Heb nu ook een iets meer rossig blond gekozen (gemixte kleur) en hoop dat dat iets is wat past. Anders moet ik weer zoeken! Heb ook nog een andere pruik van een ander goed merk besteld om caps te kunnen vergelijken en wil nog een europees echt haar pruik zoeken(of mix). Moet dan wel zeker weten wat voor model ik wil,
maar ik neem er de tijd voor. Eerst de synthetische proberen!

groetjes,
Mie

Mie
5 januari 2003, 15:32
He Boes,
hier staat de foto van het model dat ik dus nu wil! http://www.haarweb.nl/forum/showthread.php?s=&threadid=926

Hoop dat dit pakt!
Mie

boes
6 januari 2003, 17:54
He Mie,

Ja dat model is echt gaaf wat je nou kiest. Maar las is goed dat je dat via internet besteld? Ben je dan niet bang dat de maat niet goed is? ( weer een haar in mijn mond) dat is wel erg wennen hoor. Ik heb sinds half november een haarwerk genomen. Had altijd volledig haar maar werd nooit langer dan een kort kapsel i.v.m. zeldzame afwijking. Ik verfde het donker om het dikker te laten lijken aangezien mijn eigen haar erg dun is aan de zijkanten. Op een dag ontstond het drama dat door al het verven en haarlak gebruik mijn haar ten grote van een euro volledig afbrak en er ahw een kale plek ontstond. Paniek natuurlijk in de tent. Heb toen besloten dat het afgelopen moest zijn. Voel me nu ook veel vrouwelijker moet ik zeggen. en jij als ik vragen mag? WEl persoonlijk he allemaal. Maar bij jullie op het forum kan dat natuurlijk wel.

groeten van Boes

Mie
6 januari 2003, 19:17
Boes,

Heb mijn pruik dus besteld via het internet omdat ik eerst bij een haarwerkcentrum ben geweest waar de prijzen echt veel te hoog waren. Ben er toen dus achtergekomen dat je echt veel goedkoper de pruiken in amerika kunt bestellen. Als je dus nog helemaal niet weet wat voor model je nu wilt hebben, zoals ik dan kun je daar dus voor meer dan de helft van de prijs die ze hier vragen, ze daar bestellen. Zo kan ik nog wat uitproberen zonder kapitalen kwijt te zijn!
Je moet je hoofd zelf opmeten eerst. De meeste mensen hebben een average maat ik ook. Dan is er heel veel keuze in verschillende pruiken. Maar het is dus geen maatwerk, kan zijn dat je een petit of average petit of average large of large maat hebt dat is ook wel te krijgen maar minder keuze. Even opmeten dus. De meeste caps zijn wel stretch van achter dus dan past het wel maar soms kan een pruik ook te los zitten bijvoorbeeld achter op je hoofd, dan zul je hem zelf moeten innemen, dat kan ook.
Ik heb mijn pruik nog niet binnen en denk dat ik pas merk of íe echt goed zit als ik 'm een paar dagen gedragen heb! We zullen zien! Hoop dat 't goed zit. Denk dat ik me ook veel beter en vrouwelijker zal voelen als ik eindelijk gewoon haar heb, en het los kan dragen! Lijkt me heel fantastisch! Nu zit het altjd in 'n knot opgestoken, zo dun is het nu dat ik er niks anders meer mee kan! En zelfs dat is veel werk om het er nog uit te laten zien, dus ik denk ook net als jij, dit kan niet meer zo, en dan maar een pruik!
Nou groetjes en blij dat jij je ook veel beter voelt nu!
Mie