PDA

View Full Version : transhair


jornkielman
11 juli 2001, 22:14
Hallo allemaal,
ik ben 24, slik al 2 jaar propecia, heb minoxidil, en aminexil ook gebruikt(aminexil nog steeds) en weet allen van haaruitval. Ik heb ook mijn inhammen laten inplanteren bij Transhair, waar ik nu zelfs stage loop. Mochten jullie vragen hebben, stel ze, zodat er wat duidelijkheid komt bij de mensen.
Groeten Jorn Kielman:) :cool:

Salvamia
5 september 2001, 23:56
Ja als je alleen inhammen hebt dan is haartransplantaie wel een oplossing, maar je moet niet voor en achter kaal zijn, omdat je dan met een kalend kapsel naar huis gaat en natuurlijk 35,000 minder op de bank!.

Salvamia

Chris
6 september 2001, 02:58
Inderdaad! :D

En wàt een enorme bedragen zeg......fl 35.000 (!). Ongelooflijk. En is dat trouwens een eenmalig bedrag of moet je ook nog eens om de zoveel jaar terugkomen voor een behandeling?

Jezus....die mensen van zo'n transplantatie-kliniek worden ... :yawn: .... rijk. Of zie ik dat nu verkeerd? Jorn?

Chris. (met nog zeker zo'n fl 35.000 op z'n spaarrekening....)

jornkielman
6 september 2001, 18:34
Het is de grootste onzin dat een haartransplantatie 35000 kost. Ik was voor mijn inhammen 8000 kwijt en ben zeer tevreden met het resultaat. Kijk voor informatieook prijzen) maar eens op www.transhair.nl
Succes

Chris
6 september 2001, 20:23
Originally posted by jornkielman
Het is de grootste onzin dat een haartransplantatie 35000 kost. Ik was voor mijn inhammen 8000 kwijt en ben zeer tevreden met het resultaat. Kijk voor informatieook prijzen) maar eens op www.transhair.nl
Succes

Sorry Jorn, maar ik heb je advies opgevolgd en op de website gekeken. Ik klik op 'Type 6', want dat komt exact overeen met de kaalheid op mijn eigen hoofd.
En wat lees ik daar......

---------------------------
Type6
In klasse 6 is de haauitval verder voortgeschreden, op het voorhoofd maar ook op het achterhoofd. De kale plek lijkt erg groot. Wij adviseren twee behandelingen single-grafts op het voorhoofd d.m.v. laser-techniek en micro-grafts op het achterhoofd d.m.v. priktechniek.
Kosten FL 18.000,- tot FL 30.000,-
---------------------------

Dat komt toch aardig in de buurt van de door Salvamia genoemde FL 35.000,-- dacht ik zo? Of mis ik nu iets?

Ik begrijp je reactie '....het is de grootste onzin dat een haartransplantatie 35000 kost.....' dan ook niet zo goed. Niet iedereen heeft nl. 'alleen maar' last van inhammen, dus het vergelijken met de fl 8000,-- die jij kwijt bent is naar mijn idee appels en peren vergelijken. Nog minder begrijp ik een dergelijke reactie als je bedenkt dat jij zelfs stage loopt bij dat bedrijf...dan zou je toch beter op de hoogte moeten zijn van de bedragen?

Maar goed, wellicht begrijp ik je niet helemaal goed en is je reactie veel ongenuanceerde overgekomen dan de bedoelding was? Graag hoorde ik je reactie!

Groeten,
Chris.

Salvamia
7 september 2001, 03:42
Dan zal ik je het nog sterker vertellen,
Meneer Peter Terhaar (gepaste naam:D )vertelde mij dat ik wel op een bedrag van 45,000 kon rekenen!!!, en dat ik een haarlijn alla dik advocaat moest nemen (en daar was ik niet zo tevreden mee!!!).

Toen kwam de directeur even kijken, die vroeg aan Peter hoe het gesprek was verlopen.

En toen vertelde de directeur (met die blonde lokjes) me dat mijn haarlijn wel wat meer naar beneden kon en het me 'maar' 35,000 gulden zou kosten.

Nogmaals de kwaliteit van de inplantaten zijn zonder meer goed, maar je bent er ook alleen maar mee gebaat wanneer je inderdaad maar een lichte vorm van kaalheid hebt.

Maar ik heb nog steeds ook het idee dat wij ook opdraaien voor de kosten van die dikke villa.

Sorry jornkielman ik wil je echt niet afvallen in het verhaal, maar dit is nu eenmaal mijn ervaring met transhair, ze zijn super commercieel aangelegd!!!.:(

jornkielman
7 september 2001, 18:32
ik moet eerlijk zeggen dat ik dit commentaar niet begrijp. een haartransplantatie begint bij 7000 en kan oplopen tot 30000(wel voor 2 behandelingen dan, daar het dan om een geheel kaal hoofd gaat)
Peter Terhaar, is de directeur van transhair Duitsland. Ik weet noiet waar je deze man gesproken hebt, maar niet in Vlijmen lijkt me. De directeur in VLijmen is de heer Van Oyen. De villa is denk ik wel een vestiging waar je de client kan ontvangen. Geloof dat alle klinieken wel een aardig pand hebben.

Er wordt door behandelde clienten vaak gezegd dat transhair juist niet commercieel overkomt, terwijl het natuurlijk wel een commercieel bedrijf is. Wij willen zo echter niet overkomen, wat ons aardig lukt(ik werk er nog maar 6 maanden). Misschein dat jullie ons verwarren met laser aesthetic?

Groeten JOrn

Salvamia
7 september 2001, 20:41
Beste Jorrn,

Je hebt gelijk ik heb mijzelf vergist, ik ben inderdaad bij laser astheatics geweest.


Grtjs
Salvamia

Cid
8 september 2001, 04:14
en kan oplopen tot 30000(wel voor 2 behandelingen dan, daar het dan om een geheel kaal hoofd gaat)
Ik vraag me af, als je helemaal kaal bent, waar het haar dàn vandaan komt ??
Als je al grotendeels kaal bent, zie ik het nut van transplant niet erg in eigenlijk; het enige dat je creëert is een extra kale of bijna kale plek op het deel waar je nog wat van je kostbare haar over hebt. Omdat het vaak nog in reepjes gebeurt ook, is dat geen porum om te zien. Om over die paar grafts aan de voorkant maar te zwijgen.

Moeten micrografts ook juist niet aan de voorzijde geplaatst worden om de haarlijn er zo natuurlijk mogelijk (speels en diffuus) er uit te laten zien ?

Chris
8 september 2001, 13:33
Dag,

Ja inderdaad...ik vroeg me ookal af wat Cid zich afvroeg. Ben benieuwd naar een antwoord.

Verder heb ik de volgende vraag: als je besluit een haartransplantatie te laten doen: hoeveel behandelingen zijn hier dan voor nodig?
Op aanraden van Jorn ben ik eens naar de tran$hair-website gegaan en heb op 'prijzen' geklikt.

Daar zie ik allemaal typetjes staan; wel 7. Deze typetjes hebben allemaal een bepaalde mate van kaalheid en daarbij staan de prijzen vermeldt die een haartransplantie kost voor
specifiek dit type. Dus dit zijn de prijzen die je betaald op het moment dat je voor het eerst een behandeling laat doen en je kaalheid dus al overeenkomt met 1 van die typetjes.

Mijn vraag is nu...stel je mate van kaalheid komt overeen met Type2. Dit gaat je dan tussen de fl 6.000 en fl. 8000,-- kosten. (het zal wel neerkomen op fl. 8000,-- :( .....
Ok. Je hebt dan je inhammen 'opgelost' en je haar is ergens anders op je hoofd vandaan gehaald, wat wel weer bij gaat groeien, aangezien dit nog 'gezond' haar was.

Maar goed, je bent een 'gezonde' hollandse man en aldus ben je onderworpen aan het fijne lot van de meeste westerse mannen.....je leeftijd groeit...maar je haren niet. Dus....nadat je je inhammen hebt laten 'behandelen', gaat het natuurlijke proces van 'kaal worden' gewoon door....je gaat van Type 2 naar Type 3.
Mèt het verschil dat je nu nog wèl haar bij je inhammen hebt (want dat heb je laten behandelen voor fl. 8000,--) , alleen het haar àchter die inhammen -verder op je hoofd- begint nu óók uit te vallen. Begrijp je hm? :(

Ik neem dan aan dat je dan een nieuwe -aanvullende- behandeling moet ondergaan? Ik neem aan dat de kosten daarvoor niet overeenkomen met de totale kosten voor een Type3, aangezien je niet meer de volledige kaalheid hebt zoals bij Type3 vermeldt. De totale kosten voor Type 3 is nl: fl. 7000-- tot fl 9000- piek. Kost deze aanvullende behandeling nu ongeveer de helft, of hoe zit dat?

Stel...dat het inderdaad de helft kost. Dus...dat een aanvullende behandeling altijd iets van fl 4500,-- kost.
Dan ben je dus na zo'n aanvullende behandeling: fl 8.000- + fl 4.500,- = 12.500,- kwijt. Als je gestart bent als Type2, in dit geval.

Maar goed, je raad hm al....je bent nog steeds die gezonde Hollandse man...aldus zie je met verschrikte ogen aan hoe je haargrens steeds verder naar achteren komt te liggen...de kaalheid zet zich door....je gaat van Type 3 naar Type 4...je gaat van Type 4 naar Type 5....je gaat.....welnu: het is duidelijk.

Betekent dit nu dat je als 'beginnend' Typje steeds een aanvullende behandeling moet ondergaan, naarmate je -onbehandelde- haar steeds verder uitgroeit?
Stel, dat zo'n aanvullende behandeling dus fl. 4500,-- kost en je begint als Type2, en je maakt een prachtige persoonlijke ontwikkeling door van Type2 naar Type 6....dan zou je het volgende aan kosten kwijt zijn:

Type 2: eerste behandeling(en): fl 8000,--
Type 2 naar 3: aanvullende behandeling: fl 4500,--
Type 3 naar 4: aanvullende behandeling: fl 4500,--
Type 4 naar 5: aanvullende behandeling: fl 4500,--
Type 5 naar 6: aanvullende behandeling: fl 4500,--

Totaal: fl. 8000 + fl 18.000 = fl. 26.000,--

Ervan uitgaande dus dat een aanvullende behandeling inderdaad fl 4500 kost.

Maar wat nu te doen als je van Type6 naar Type 7 gaat? Op de website te lezen is -als je volledige Type7 bent- hier bijna niets aan te doen. Maar wat nu als je al 4 aanvullende behandelingen hebt gehad en je dus van Type6 naar Type 7 gaat? Dan kunnen ze nog wèl wat haar aan de achterkant vandaan halen?

Dat zou dus betekenen dat er nòg een behandeling bijkomt:

Type 6 naar 7: aanvullende behandeling: fl 4500,--

Totaal: fl. 8000 + fl 18.000 + fl 4500 = fl. 30.500,--

Uiteindelijk komt dit dan ook overeen met de totale kosten voor een volledige Type6 kaalheid...nl: fl 30.000, --
Hoe je het ook wend of keert....als je een volledig proces van mannelijke kaalheid doormaakt òf al hebt doorgemaakt....je bent ALTIJD dan fl 30.000 kwijt! Tenzij je er pas wat aan wilt laten doen àls je al Type7 bent.....dan helpt ook fl. 30.000-- niet, want dan is er met haartransplantatie niets meer aan te doen.

Wie zou mij hier eens een antwoord op kunnen geven? :confused:

Groetjes,
Chris.

jornkielman
8 september 2001, 20:38
JE hebt gelijk als je zegt dat mensen verder kaal kunnen worden. Hier wordt ook rekening mee gehouden bij de behandeling. Je kan niet onbeperkt haren transplanteren. JE kan per transplantatie achter op je hoofd steeds van oor tot oor een reepje huid weghalen van ongeveer 1 cm breed. Breder kan niet, omdat je het anders niet mooi dichtgehecht krijgt.
Ik heb mijn inhammen laten doen, maar zou verder kaal worden. Dus zou ik over een paar jaar weer moeten. Er zijn echter medicijnen die haaruitval stoppen. Het betreft propecia. Ik behoud mijn overige haren met dit medicijn. Kijk voor objectieve informatie eens op www.transhair.nl en dan bij de knop 'links'. Hier staan links naar andere sites.
ALs je niets aan de haaruitval doet en je laat de natuur zijn werk doen, dan moet je dus inderdaad meerdere malen een transplantatie ondergaan. DE prijzen van een 2e en 3e behandeling zijn in verhouding altijd goedkoper.
Ik hoop dat alles een beetje duidelijk is.
Groeten Jorn

jornkielman
8 september 2001, 20:41
Hoi Salvamia,
zie je wel dat je niet bij transhair bent geweest. Transhair is 25% goedkoper, terwijl het resultaat ook nog eens beter is ivm de nadelen van de laser. LAser-Aesthetic werkt alleen met laser en beweren allemaal leuke dingen. Transhair werkt zowel met de laser als met de aantoonbare gepatenteede priktechniek die door Transhair Duitsland is ontwikkeld ivm de nadelen van de laser.
MVG JOrn

Chris
9 september 2001, 14:44
Jorn,

Er zijn echter medicijnen die haaruitval stoppen. Het betreft propecia. Ik behoud mijn overige haren met dit medicijn.

1. Ik neem aan dat propecia niet bij iedereen helpt? Als medicijnen niet helpen, ben je dus genoodzaakt steeds aanvullende behandelingen te nemen, zodat de kans groot is dat je uiteindelijk fl. 30.000,-- kwijt bent?

Kijk voor objectieve informatie eens op www.transhair.nl en dan bij de knop 'links'. Hier staan links naar andere sites.

2. Ik stel grote vraagtekens bij de opmerking 'objectieve informatie'. Als ik nl. één van de door jouw genoemde links volg, dan kom ik uit bij: http://www.haaruitval.net/

Dit is een 'website' van een leverancier van aminexil van Kerastase. Een puur commercieële website, waardoor je op de eerste plaats al vraagtekens kan stellen bij de term 'objectief'.
Wat ook erg interessant is om te weten dat ze een heus 'forum' hebben op die site. Jawel, volgens hunzelf zelfs '....Haaruitval.net is de eerste site in Nederland met een nieuwsgroep speciaal voor haren en hoofdhuid....'.

Het interessante aan dit forum is, dat de objectiviteit hier wel héél erg ver te zoeken is, aangezien:

1. De moderators medewerkers zijn van het bedrijf wat zo graag z'n haarprodukt verkocht wil zien.
2. Het forum (dus) ook 'streng' 'gemodereerd' wordt. Ik heb gehoord èn zelf mogen ervaren dat postings simpelweg weg worden gehaald als opmerkingen in berichten niet overeenkomen wat de leverancier graag wil horen. :mad:

Ik bedoel maar. Hoezo objectief?

Het mag duidelijk zijn dat een forum op een commercieële (met als primair doel het verkopen van een produkt) website nooit objectief kan zijn?

Met uitzondering van wellicht de forums op bepaalde gezondheidssites in Nederland (zoals www.gezondheidsnet.nl), ben ik van mening dat alleen het HaarWeb forum 100% objectief is. In het buitenland bestaan al langere tijd soortgelijke sites als HaarWeb, waarop je ook betrouwbare forums kunt vinden.

Chris.

jornkielman
9 september 2001, 14:58
Hoi Chris,
je hebt wel deels gelijk, maar een forum als haaruitval.net is ook een goed forum, daar het aantal kwakzalvers op de haargroeimiddelen markt onwijs is. AMinexil is wel wetenschappelijk bewezen, dat het dus de haaruitval remt of stopt. Natuurlijk is het niet 100% objectief, maar ik vind het wel een goede site voor informatie omtrent haaruitval. Het haarkabinet is toch ook commercieel. Dokter Boersma, de haarspecialist, heeft met deze site toch ook geen objectieve URL.
Jorn

Inderdaad, hairsite.com vind ik zelf een objectieve site. EChter, met transhair.nl willen we ook eerlijk communiceren naar de kijker toe.

Chris
9 september 2001, 15:28
Hallo Jorn,

Hoe bedoel je dat een forum als haaruitval.net ook een goed forum is? Wat versta jij onder de definitie van 'goed'?

De punten die ik nl. heb genoemd in bovenstaand bericht vallen bij mij niet echt onder de noemer 'goed'.
Als een produkt 'goed' (whatever that means) is, of wetenschappelijk bewezen (ook een term die me steeds minder zegt, maar dat terzijde...) is, wil dat nog niet zeggen dat een forum op zo'n website ook 'goed' is. Onder 'goed' versta ik nl: betrouwbaar (onafhankelijk) en 100% 'ongemodereerd'. Hun forum voldoet daar zèker niet aan.

Ik ben het met je eens dat het aantal kwakzalvers op de haargroeimiddelen-markt onwijs is. Heb jij daar zelf ervaringen mee/voorbeelden van?

Het haarkabinet is toch ook commercieel. Dokter Boersma, de haarspecialist, heeft met deze site toch ook geen objectieve URL.

:confused: ??? Uhhh...niemand heeft hier beweerd dat het haarkabinet niet commercieël zou zijn? Inderdaad ja, het is ook geen 'objectieve' site. Niemand hier heeft ook beweerd dat dat wèl zo was. Behalve jijzelf. Jij verwees ons naar de -volgens jouw- objectieve links op de transhair-site. Je spreekt jezelf nu tegen?

EChter, met transhair.nl willen we ook eerlijk communiceren naar de kijker toe.

Dat is een mooi streven.

Nog een vraagje: wat bedoel je precies met de opmerking:
LAser-Aesthetic werkt alleen met laser en beweren allemaal leuke dingen

Wat voor een 'leuke dingen'?

Gegroet,
Chris.

jornkielman
10 september 2001, 17:05
Hallo Jorn,

Hoe bedoel je dat een forum als haaruitval.net ook een goed forum is? Wat versta jij onder de definitie van 'goed'? \

Ik vind het goed dat er sites bestaan, die ik als objectieve bron beschouw, om mijn informatie vanaf te halen. Er zijn genoeg sites die informatieve onzin uitkramen. Haaruitval.net is een site die natuurlijk indirect mensen op aminexil wil wijzen. Maar de primaire functie van die site is informatie! Mensen met haaruitval moeten weten dat aminexil een wetenschappelijk middel is tegen haaruitval. Het commerciele zit hem natuurlijk oa in de bestelling on-line, en in het feit dat er geen andere wetenschappelijke middelen vermeld worden als propecia en minxidil(wat trouwens niet helpt in veel gevallen).



Ik ben het met je eens dat het aantal kwakzalvers op de haargroeimiddelen-markt onwijs is. Heb jij daar zelf ervaringen mee/voorbeelden van?
Ik heb ervaring met de haargroeimiddelen rhodanide en saini haarolie.


-------------------------------------------------------------------------------



??? Uhhh...niemand heeft hier beweerd dat het haarkabinet niet commercieël zou zijn? Inderdaad ja, het is ook geen 'objectieve' site. Niemand hier heeft ook beweerd dat dat wèl zo was. Behalve jijzelf. Jij verwees ons naar de -volgens jouw- objectieve links op de transhair-site. Je spreekt jezelf nu tegen?


In feite wel ja, maar ik bedoel het anders. Het haarkabinet is een ontzettend goede instantie. Mensen kunnen daar dmv haarwortelonderzoek de oorzaak van de haaruitval laten onderzoeken en zo bv propecia voorgeschreven krijgen. Echter, de site is indirect bedoeld om de mensen naar Tilburg te laten komen voor een dergelijk onderzoek. Hetzelfde geldt voor de site van haaruitval.net en ook voor transhair.nl. Natuurlijk willen wij dat mensen die een transplantatie overwegen naar ons komen. Maar we willen wel dat ze alleen komen als ze een goed gevoel hebben bij Transhair. Andere kant zijn er klinieken die qua resultaat zulke matige resultaten halen



Nog een vraagje: wat bedoel je precies met de opmerking:

quote:
--------------------------------------------------------------------------------
LAser-Aesthetic werkt alleen met laser en beweren allemaal leuke dingen
--------------------------------------------------------------------------------

Ik irriteer me mateloos aan misleidingen die plaatsvinden. Het betreft kleine dingen om een consument te werven als gecamoufleerde foto's, uitlatingen over concurrentie, beweren dat je een gepatenteerd softwaresysteem hebt. Laat je als consument niet gekmaken en vraag naar dat patent. Vraag of er behandelde mensen in de kliniek zijn. Ook de waarschuwing op de site van laser-aesthetic is te belachelijk voor worden. Ik vind dit geen leuke vorm van concurrentie.

Mvg Jorn

Rob
26 september 2001, 00:01
Hoi Jorn,

Had je mijn emails van vorige week nog ontvangen? Hopelijk krijg ik een reactie...
Alvast bedankt!

groetjes

jornkielman
26 september 2001, 12:16
Ik heb je mailtjes gekregen en toch beantwoord? Anders moet je me nogmaals mailen als je wilt. Leuk om ervaringen uit te wisselen.
Mvg Jorn

Jay
26 september 2001, 17:11
Ik moet zeggen dat ik het nogal mee vindt vallen met de commerciele instelling van het haarkabinet.

Ik krijg nu ProHair, en dat is een medicijn waarin, naast finasteride, nog heel wat stoffen zitten die een gunstige werking hebben voor je haar (denk aan pygeum en groene thee-extract, wat (volgens mij, moet ik nog even navragen) type 1 blokkeerders zijn, zodat AL je DHT uit je systeem wordt gehaald). En dat goedje kost mij maar 100 gulden per maand. Nu ik het binnen heb, voel ik mij al best wel beschermd tegen het kwaad dat DHT heet. Het geeft me ronduit een heerlijk gevoel, te weten dat er op dit moment vrijwel geen DHT in m'n systeem meer zit. :cool:

Als dat geen cheap-ass prijs is om je haar te kunnen behouden... dan weet ik het ook niet meer.

En het spul komt uit een apotheek he... dus ik ben gegarandeerd dat ik krijg wat ik op het potje lees. En verder... volgens mij is het zo, dat als je finasteride bestelt vanaf drugsrus.com, dat je dan enkel en alleen maar finasteride krijgt, en geen andere ingredienten die 5AR-1 blokken. Bovendien vind ik sites als drugsrus.com niet erg betrouwbaar overkomen of zo...


Waar het op neer komt: ikzelf ben van mening dat haartransplantaties gruwelijk duur zijn, vanwege de commerciele instelling van de luitjes die deze klinieken runnen. Ik vind het ook een foute zakelijkheid van ze, dat ze 20'ers zoals ik nota bene finasteride afraden. Daar zal ik ze zeker op aanspreken als ik ze nog eens zie (hopelijk over heeeeeeel veel jaartjes pas weer). Anders had ik namelijk al een jaar aan ProHair gezeten.

We hebben het hier over levensgeluk mensen! Maar oh nee... de haartransplantatie-kliniek wil voor over een paar jaar alweer een inkomst van 20.000 piek garanderen voor zichzelf, door mij te zeggen dat ik niet aan de medicijnen moet gaan.

Ammehoela....... ik ben bereid massagraven aan te leggen om ervoor te zorgen dat ik mijn kop met haar nog jarenlang kan behouden.

jornkielman
27 september 2001, 13:54
Daar heb je helemaal gelijk in. Alleen ben je niet bij Transhair geweest , want daar wordt echt niet gezwegen over propecia. Wij raden propecia aan bij vooral jongen mensen, die nog veel haren kunnen behouden door het gebruik van dit medicijn.
JOrn Kielman

Jay
28 september 2001, 00:56
Wat voor stoffen zitten er allemaal in propecia, naast finasteride?

Ook nog type blokkers toevallig?

Marc
28 september 2001, 02:03
Originally posted by Jay
Wat voor stoffen zitten er allemaal in propecia, naast finasteride?

Ook nog type blokkers toevallig?

Hee Jay, je kent me wel he ;)
Ook maar s bij dit forum aangemeld, na jouw tip.
Beantwoord ik gelijk je vraag ff: de enige werkzame stof die Propecia bevat is finasteride. (1mg per pil)
Er zitten dus geen andere blokkers of iets dergelijks in, alleen Finasteride.

Jay
28 september 2001, 14:20
Originally posted by Marc


Hee Jay, je kent me wel he ;)
Ook maar s bij dit forum aangemeld, na jouw tip.
Beantwoord ik gelijk je vraag ff: de enige werkzame stof die Propecia bevat is finasteride. (1mg per pil)
Er zitten dus geen andere blokkers of iets dergelijks in, alleen Finasteride.

Dacht ik al wel...

In dat geval zou ik iedereen ProHair van Boersma willen aanraden. Daar zitten meer werkzame stoffen in.

miep
30 oktober 2001, 15:42
30-10-2001
lieve mensen, wat een verhalen lees ik hier!
ik werk voor newave en ik geef heel in het kort alleen wat objectieve informatie:
1. de Duitse haartransplantatiekliniek waar wij voor bemiddelen staat in Istanbul.
2. onze chirurge dr. Melike Kulahci is boardmember van de ISHRS
(kijk op onze site wat dat precies inhoudt!) Zij behoort tot de wereldtop op haarchirurgie-gebied.
3. je betaalt bij ons maximaal fl.17.900,00. Dit bedrag is inclusief vlucht, behandeling, begeleiding, 1 week verblijf in 4-sterrenhotel en evt. nazorg in Nederland.
4. newave staat voor persoonlijke aandacht en hoge kwaliteit
5. onze site: www.newave.nl Hier lees je bv. over de gratis consulten en de bladen die over ons geschreven hebben, zoals Playboy in september.

hartelijke groet, Miep Grijpma

Chris
30 oktober 2001, 17:31
Hoi Miep,

Ik moet zeggen dat ik nog nooit van Newave had gehoord, maar nav je bericht heb ik eens op jullie site gekeken.

Daarop kan ik o.a. het volgende lezen:

Het maken van de ‘slits’ gebeurt met een zeer fijn scalpel. Ofschoon het een tijd lang in zwang was om de gaatjes met een laserapparaat te maken, zijn veel chirurgen daar van teruggekomen. Ook de NeWave kliniek heeft een laserapparaat werkeloos in de kast staan. Wetenschappelijk staat vast dat de resultaten van beide technieken even goed zijn. Wel is het zo dat de wereldtop op het gebied van haarchirurgie niet langer gebruik maakt van laser.

Wat ik begrepen heb hier op het forum is dat bijv. Tran$hair gebruikt maakt van zowel de laser- als de priktechniek. Behoren zij dan niet tot de 'top'-bedrijven in dit geval? Als laser dan echt zo nadelig is, waarom maakt dit bedrijf dan nog steeds gebruik van deze techniek?

Verder lees ik op jullie site:


Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Het duurt 10 12 maanden voordat de geïmplanteerde haren hun optimale toestand bereiken. V--r die tijd is het niet mogelijk om een objectief oordeel te geven over het resultaat. Na een jaar kunt u beslissen of u een tweede haartransplantatie wilt, om uw nieuwe haar te verdichten. Er zijn mensen die zelfs voor een derde keer komen, maar dit is zeer zeldzaam. De kliniek waar NeWave mee samenwerkt, kan in één operatie meer dan 2000 grafts transplanteren. Er zijn niet zoveel klinieken die dit kunnen en dit is dan ook de reden dat u hier in één (of twee) keer echt klaar bent.Ik begrijp dit niet.

Zoals je in deze thread en overige discussies op dit forum kunt lezen hebben meerdere mensen hier al vragen over gehad wat betreft het aantal transplantaties wat je moet/kunt ondergaan als je te kampen hebt met een voortschrijdende kaalheid. Stel je hebt een Norwood-Type2 vorm van kaalheid en je laat een transplantatie doen in jullie kliniek. Het is dan mogelijk om een tweede transplantatie te doen na verloop van tijd om ditzelfde gebied te verdichten zoals jullie aangeven. Een derde keer terugkomen is zeer zeldzaam....

Maar wat nu als je kaalheid zich verder doorzet en je gaat van een Norwood Type2 naar een Norwood Type3? En van een Type 4 naar een Type5? Welnu, het is duidelijk. Je zult dan toch meerdere transplantatie's nodig moeten hebben, of zie ik dat verkeerd?

Ik zou het op prijs stellen als je mij kunt uitleggen hoe dit in elkaar steekt.

Alvast bedankt.

Groeten,
Chris.

Jay
31 oktober 2001, 21:22
--------------------------------------------------------------------------------

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Het duurt 10 12 maanden voordat de geïmplanteerde haren hun optimale toestand bereiken. V--r die tijd is het niet mogelijk om een objectief oordeel te geven over het resultaat. Na een jaar kunt u beslissen of u een tweede haartransplantatie wilt, om uw nieuwe haar te verdichten. Er zijn mensen die zelfs voor een derde keer komen, maar dit is zeer zeldzaam. De kliniek waar NeWave mee samenwerkt, kan in één operatie meer dan 2000 grafts transplanteren. Er zijn niet zoveel klinieken die dit kunnen en dit is dan ook de reden dat u hier in één (of twee) keer echt klaar bent.


In Haarlem kunnen ze er maar liefst 3000 per keer verplaatsen.

Daar komt nog bij dat je met HT's nooit klaar bent, omdat het je haaruitval niet stil zet.

Als je de geleden schade repareert met een HT en je gaat medicijnen slikken, pas dan ben je ervan af.


Overigens ben ik van mening dat HT's alleen geschikt zijn om inhammetjes op te vullen. Deze techniek is de allereerste techniek om haren te laten groeien op kale plekken, en het is daarom ook niet geheel onlogisch dat het een nogal te-wensen-overlatende techniek is. Denk aan de kosten, de herstel-tijd die je overhoudt ten gevolge van de zware operatie, het feit dat je er geen nieuw haar bijkrijgt maar dat je eigen haar alleen herverdeeld wordt, dat sommige mensen simpelweg weg hebben met een beneden-de-maats donor-gebied, en dat de dichtheid die je ermee krijgt ronduit zielig is (na verdichting nog altijd beneden de 20% volgens mijn eigen berekeningen).

Mensen die echte haarrestauratie willen, zouden er verstandig aan doen om nog een paar jaartjes te wachten (op HM wellicht).

Jay
31 oktober 2001, 21:24
Originally posted by miep
30-10-2001
lieve mensen, wat een verhalen lees ik hier!
ik werk voor newave en ik geef heel in het kort alleen wat objectieve informatie:
1. de Duitse haartransplantatiekliniek waar wij voor bemiddelen staat in Istanbul.
2. onze chirurge dr. Melike Kulahci is boardmember van de ISHRS
(kijk op onze site wat dat precies inhoudt!) Zij behoort tot de wereldtop op haarchirurgie-gebied.
3. je betaalt bij ons maximaal fl.17.900,00. Dit bedrag is inclusief vlucht, behandeling, begeleiding, 1 week verblijf in 4-sterrenhotel en evt. nazorg in Nederland.
4. newave staat voor persoonlijke aandacht en hoge kwaliteit
5. onze site: www.newave.nl Hier lees je bv. over de gratis consulten en de bladen die over ons geschreven hebben, zoals Playboy in september.

hartelijke groet, Miep Grijpma

Ik vind dit een hele merkwaardige post, en ook een goedkope manier van reclame maken.

En dan komt er nog bij dat dit je eerste post is.....

Vinden de mensen van newave het goed dat je ze op deze goedkope manier onder de aandacht probeert te krijgen ?

Sorry hoor, maar dit overtreft echt alles op het gebied van amateurisme en naïeviteit.

Jay
31 oktober 2001, 21:25
Originally posted by Chris
Ik zou het op prijs stellen als je mij kunt uitleggen hoe dit in elkaar steekt.


No worries, ik leg het je wel uit.

Eén woord: lichtelaaierij!

jornkielman
2 november 2001, 12:10
Hoi allemaal,

Ik wilde ook heel even reageren:
In Haarlem kunnen ze er maar liefst 3000 per keer verplaatsen.

ANTWOORD: Letten jullie alsjeblieft op. 3000 laserimpulsen kan minder zijn dan bijvoorbeeld 1000 transplantaten(bij bijvoorbeeld transhair, newave, hairplus etc.)
Als je 3000 laserimpulsen krijgt met maximaal 3 haren per impuls, praat je over 9000 haren. Maar bij de haarlijn zal er gewerkt worden met enkele haren. Als je 1000 transplantaten krijgt, die soms wel 4 haren kunnen bevatten(op de kruin bijvoorbeeld voor het volume) dan kun je meer haren krijgen dan het geval is bij impulsen. Je bent afhankeijl van je eigen donorsituatie. Ook ben je afhankelijk van de chirurg die het reepje huid verwijderd. Er kunnen namelijk vrij makkelijk transplantaten kapotgesneden worden. Wees een beetje kritisch. Ook wil ik even reageren op Newave. Ik kan alleen maar zeggen dat mensen meoten kiezen voor de kliniek waar ze het meeste vertrouwen in hebben. Ga je voor de prijs dan kun je naar Polen of Turkije. Je kan zelfs naar India als je wilt. Resultaten zijn niet slecht, maar kwalitatief ben je afhankelijk van:
1) de chirurg(groeirichting wordt oa door de chirurg bepaald)Iets wat vaak niet goed wordt gedaan
2) de gehanteerde techniek
3) je eigen situatie
4) de zusters die je haren versnijden. Een zuster kan maar een maximaal aantal transplantaten snijden


Daar komt nog bij dat je met HT's nooit klaar bent, omdat het je haaruitval niet stil zet.

ANTWOORD: gebruik propecia naast een HT


Als je de geleden schade repareert met een HT en je gaat medicijnen slikken, pas dan ben je ervan af.

ANTWOORD: klopt


Overigens ben ik van mening dat HT's alleen geschikt zijn om inhammetjes op te vullen. Deze techniek is de allereerste techniek om haren te laten groeien op kale plekken, en het is daarom ook niet geheel onlogisch dat het een nogal te-wensen-overlatende techniek is. Denk aan de kosten, de herstel-tijd die je overhoudt ten gevolge van de zware operatie, het feit dat je er geen nieuw haar bijkrijgt maar dat je eigen haar alleen herverdeeld wordt, dat sommige mensen simpelweg weg hebben met een beneden-de-maats donor-gebied, en dat de dichtheid die je ermee krijgt ronduit zielig is (na verdichting nog altijd beneden de 20% volgens mijn eigen berekeningen).

ANTWOORD:
HT's kunnen geschikt zijn om een een heel kaal gebied op te vullen. JE donorsituatie moet dan wel goed zijn. Kosten zijn niet gering, maar wel voor de rest van je leven ben je klaar. Ook is de hersteltijd echt niet lang(maximaal een week)NA een eerste behandeling kan 40% dichtheid gehaald worden(mits je inderdaad een goede donorsituatie hebt) NA 2 behandelingen kan dit meer worden.Hoeveel zal ik eens navragen aan onze chirurg, Dokter Frank Neidel(zie www.hairdoc.de)


Mensen die echte haarrestauratie willen, zouden er verstandig aan doen om nog een paar jaartjes te wachten (op HM wellicht).

ANTWOORD: zou ik niet te veel op afgaan. KAn nog wel eens lang duren. Hoop zelf ook van niet, maar weet het allemaal nog niet.


SUCCES jorn

Jay
2 november 2001, 22:57
Originally posted by jornkielman
Hoi allemaal,

Ik wilde ook heel even reageren:
In Haarlem kunnen ze er maar liefst 3000 per keer verplaatsen.

ANTWOORD:

Antwoord?

Hoe kan dat dan weer? Ik stelde geen eens een vraag.


Letten jullie alsjeblieft op. 3000 laserimpulsen kan minder zijn dan bijvoorbeeld 1000 transplantaten(bij bijvoorbeeld transhair, newave, hairplus etc.)
Als je 3000 laserimpulsen krijgt met maximaal 3 haren per impuls, praat je over 9000 haren. Maar bij de haarlijn zal er gewerkt worden met enkele haren. Als je 1000 transplantaten krijgt, die soms wel 4 haren kunnen bevatten(op de kruin bijvoorbeeld voor het volume) dan kun je meer haren krijgen dan het geval is bij impulsen. Je bent afhankeijl van je eigen donorsituatie. Ook ben je afhankelijk van de chirurg die het reepje huid verwijderd. Er kunnen namelijk vrij makkelijk transplantaten kapotgesneden worden. Wees een beetje kritisch. Ook wil ik even reageren op Newave. Ik kan alleen maar zeggen dat mensen meoten kiezen voor de kliniek waar ze het meeste vertrouwen in hebben. Ga je voor de prijs dan kun je naar Polen of Turkije. Je kan zelfs naar India als je wilt. Resultaten zijn niet slecht, maar kwalitatief ben je afhankelijk van:
1) de chirurg(groeirichting wordt oa door de chirurg bepaald)Iets wat vaak niet goed wordt gedaan
2) de gehanteerde techniek
3) je eigen situatie
4) de zusters die je haren versnijden. Een zuster kan maar een maximaal aantal transplantaten snijden


Uhm....... zou je met quotes willen werken alsjeblieft? Dit leest voor geen meter.

In Haarlem verplaatsen ze dus 3000 grafts per keer.




Daar komt nog bij dat je met HT's nooit klaar bent, omdat het je haaruitval niet stil zet.

ANTWOORD: gebruik propecia naast een HT


Or better yet: gebruik ProHair naast een HT.

Je wilt per slot van rekening wel afrekenen met al je DHT, en niet met slechts 60-70% ervan.




Als je de geleden schade repareert met een HT en je gaat medicijnen slikken, pas dan ben je ervan af.

ANTWOORD: klopt


Wat komen die 'antwoorden' arrogant over zeg.

Het zal ongetwijfel niet zo bedoeld zijn van je, maar het lijkt alsof je me aan het uitleggen bent hoe 'het zit' alsof ik een leek ben. Maar ik ben van mening dat ik zelf ook nogal wat nuttige info heb in te brengen.




Overigens ben ik van mening dat HT's alleen geschikt zijn om inhammetjes op te vullen. Deze techniek is de allereerste techniek om haren te laten groeien op kale plekken, en het is daarom ook niet geheel onlogisch dat het een nogal te-wensen-overlatende techniek is. Denk aan de kosten, de herstel-tijd die je overhoudt ten gevolge van de zware operatie, het feit dat je er geen nieuw haar bijkrijgt maar dat je eigen haar alleen herverdeeld wordt, dat sommige mensen simpelweg weg hebben met een beneden-de-maats donor-gebied, en dat de dichtheid die je ermee krijgt ronduit zielig is (na verdichting nog altijd beneden de 20% volgens mijn eigen berekeningen).

ANTWOORD:
HT's kunnen geschikt zijn om een een heel kaal gebied op te vullen. JE donorsituatie moet dan wel goed zijn. Kosten zijn niet gering, maar wel voor de rest van je leven ben je klaar. Ook is de hersteltijd echt niet lang(maximaal een week)

Maak daar maar gerust een jaar van.

Het duurt echt wel een tijdje voor je lichaam alle narcostof uit je systeem heeft gedonderd hoor. En dan heb ik het nog niet eens over het herstel van de zenuwbanen in je achterhoofd.

Het duurde sowieso 3 maanden voor ik het gevoel in m'n achterhoofd weer terug had. Tot op de dag van vandaag voelt het nog net iets 'anders'. Maar het gehele herstel staat er aan te komen.

In totaal komt mijn herstel op anderhalf jaar. En dan zeg ik er ook nog even bij dat ik erg gezond leef en beweeg.


NA een eerste behandeling kan 40% dichtheid gehaald worden(mits je inderdaad een goede donorsituatie hebt) NA 2 behandelingen kan dit meer worden.Hoeveel zal ik eens navragen aan onze chirurg, Dokter Frank Neidel(zie www.hairdoc.de)


Correctie: we spreken hier over een optische dichtheid van 40% respectievelijk 70%.

Reken even mee:

Een mens heeft 100.000 haren bij de geboorde. 60.000 hiervan zitten er boven op je kop, en 40.000 zitten er in je haarkrans. Stel deze persoon verliest alle 60.000 haren boven op zijn hoofd, en is hierover zo pissig dat hij een HT gaat halen.

Bij de HT-kliniek halen ze (over 1 of meerdere sessie's) maximaal 10.000 haren uit z'n donorkrans, en verdelen die over een gebied waar er eerst 60.000 stonden.

We hebben het hier over een werkelijke dichtheid van 1 op 6. Dit is minder dan 20%. En zo liggen de feiten.


Mensen die echte haarrestauratie willen, zouden er verstandig aan doen om nog een paar jaartjes te wachten (op HM wellicht).

ANTWOORD: zou ik niet te veel op afgaan. KAn nog wel eens lang duren. Hoop zelf ook van niet, maar weet het allemaal nog niet.
SUCCES jorn

Met alle respect, maar dit is wat je van een HT-werker zou verwachten. Maar ondertussen beweert Gho de techniek al zo goed als af te hebben. Je weet het dus niet he...

Ik heb nog geen nieuwe beurt nodig, en hoop dit ook nog even uit te stellen met ProHair. Maar ik ga wel heel zorgvuldig HM in de gaten houden, want elk gezond denken mens zal concluderen dat deze techniek superieur is ten opzichte van HT.

HT heeft m'n gemoedstoestand gered, begrijp me niet verkeerd. Maar deze techniek is de allereerste haar-restauratie techniek die serieus te nemen is. HT's zijn dan ook de eerste mijlpaal die het haarbehoud-tijdperk inluiden. Je moet in de gaten houden dat HT, ondanks dat het goede dingen voor mensen doet, relatief gezien best wel een crappy stukje techniek (net als de eerste auto, de eerste computer, de eerste broodrooster etc...) is die bij lange na niet aan de wensen van mensen voldoet.

Wat mensen willen is dat er voor iederen een oneindige donorsituatie geldt, zodat elk hoofd weer helemaal volgezet kan worden. Mensen willen ook donorhaar van iemand anders geïmplanteerd kunnen krijgen, als ze zelf door een ongeluk (denk aan brand) hun haar zijn kwijtgeraakt.

Wat dat betreft ben ik blij dat ik de zaken wel in perspectief houdt hier: HT is niet zaligmakend. HM zal ongetwijfeld een stuk zaligmakender zijn dan HT.

Chris
21 november 2001, 20:18
Originally posted by miep
5. onze site: www.newave.nl Hier lees je bv. over de gratis consulten en de bladen die over ons geschreven hebben, zoals Playboy in september.

Miep Grijpma [/B]Hallo Miep,

Ik ben nog steeds erg beniewd naar een antwoord op mijn vragen. Wellicht dat je nog kans ziet deze te beantwoorden?

Wat betreft je opmerking over bladen die artikelen over jullie geschreven hebben; vind je dit nu echt een argument om voor jullie firma te kiezen? Ik bedoel... het -laten- plaatsen van artikelen in de media is allemaal onderdeel van marketing-strategie. Toch?

Chris.

Chris
24 november 2001, 02:12
Hoi allemaal,

Vandaag ontving ik onderstaande mail in mijn mailbox. Ik dacht, laat ik het delen met alle bezoekers hier. Bij deze:

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
dag Chris, ik heb denk ik de vorige keer iets fout gedaan, want ik schreef je al
weken geleden terug. Hier nog een poging:

1. tav scalpel of laser
Wij zeggen zeker niet dat laser nadeliger is, alleen duurder. Wetenschappelijk
is bewezen dat beide methodes even goed zijn.

2. tav aantal operaties
iemand die nog jong is (<25) en waar je van kunt verwachten dat de kaalheid fors
door zal zetten, krijgt van onze chirurge vaak het advies om nog te wachten. Dit
om te voorkomen dat je aan de gang blijft, het is duur genoeg. Ik heb het gevoel
dat ze hier heel integer mee om gaat en heb nog niet meegemaakt dat mensen
achteraf spijt hadden omdat de volgende operatie alweer snel nodig was.

3. tav bladen
natuurlijk horen publicaties in bladen bij de marketingstrategie en 1 artikel is
inderdaad geen reden om voor ons( of een ander) te kiezen. Het gaat om het hele
plaatje: folder, video, persoonlijk gesprek en gevoel daarbij, mening van
anderen bijv. een journalist via een blad.

Ik hoop zo genoeg te hebben geschreven.
Hartelijke groet, Miep
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Gegroet,
Chris.