PDA

View Full Version : helpt knoflook?


Janette
25 mei 2006, 20:55
Hallo allemaal,

Ik heb nu al van meerdere mensen het advies gekregen om mijn dochter (5,5 jaar en sinds haar 3e allopecia totalis/universalis) om knoflook te gaan gebruiken. De bedoeling is om een teentje verse knoflook doormidden te snijden en dat dat goed op haar hoofd in te smeren...

Wie van jullie heeft hier ervaring mee of een mening over. Wij zijn geneigd om het te gaan proberen, de hele medische molen hebben we gehad en zijn we klaar mee, dit is niet zo belastend..

Zoals jullie kunnen merken twijfelen we heel erg, zou de oplossing zo simpel kunnen zijn... wel het proberen waard.

Groetjes Janette

ray
27 mei 2006, 21:29
de TS van dit topic zegt dat olijfolie met knoflook werkt:

http://www.haarweb.nl/forum/showthread.php?p=99070#post99070

Biljartbal
27 mei 2006, 22:19
hier loopt een draad over op:

http://forums.marokko.nl/archive/index.php/t-731867.html

Hairy Ezz
29 mei 2006, 23:30
Hoi Janne,

Knoflook is "overal goed voor" , hoewel het m.i. inwendig meer zou kunnen doen, het bevat namelijk plantaardige, antibiotische stoffen die dus een remmende invloed hebben op ontstekingen (auto-immuun-aandoeningen dus ook); men zegt AA een auto-immuunreactie is...
Mijn huisart (natuurarts) zei toen ik 12 was en nieuwkomer op dit gebied, dat een ui op de plekken smeren en dan lekker in de zon gaan zitten, ook kon helpen. Ik denk dat celzouten (homeopatisch) ook positieve invloed kunnen hebben, omdat bepaalde zouten door stress sneller afgebroken (ik denk dat het in mijn geval zeker stressgerelateerd is icm erfelijkheid) Kalium Phosphoricum, Natrium Sulfuricum, meer van die dingen, maar dan zou je wel advies moeten vragen aan een homeopatisch arts, ik ben ook maar een leek op dat gebied.:cool:

Succes!

Groet,

Esther

san2
7 juni 2006, 19:54
hi

ik heb sinds mijn 3e jaar aa totalis neigend naar uni, ben nu 21 jaar. mijn ouders hebben alles geprobeerd. druppels lichttherapie. ze zijn er nog niet achter waarom het immuun systeem zo hevig reageert. dus probeer jezelf niet blij te maken met een dooie mus. er zijn namelijk veel mensen die daar geld aan willen verdienen. Ga naar een specialist bijv in utrecht (ben ik ook geweest) dokters hebben geen winst oogmerk. die zijn objectief. daar heb je veel meer aan. bij mij waren ze duidelijk hoe vroeger je het krijgt des minder kans op herstel. en wanneer er toch veel haargroei komt, ga dan naar een specialist in een ziekenhuis.

xx San
p.s. wat een snoes op die foto !!!! mooie foto hoor !!!!

kattemie
9 juni 2006, 11:53
Ga naar een specialist bijv in utrecht (ben ik ook geweest) dokters hebben geen winst oogmerk. die zijn objectief. daar heb je veel meer aan. bij mij waren ze duidelijk hoe vroeger je het krijgt des minder kans op herstel. en wanneer er toch veel haargroei komt, ga dan naar een specialist in een ziekenhuis.

San, ik ben blij voor je dat jij een goede specialist hebt gevonden in Utrecht, maar ik ben in het UMC geweest en men wilde mij niet helpen. Er was niets te doen aan AA dus toedeledoki voor mij. :( Men wilde niet eens bloed prikken. Tot nu toe zijn de alternatieve artsen de enige geweest die mij en mijn AA serieus hebben genomen en samen met mij op zoek zijn gegaan naar een oplossing. Alternatieve artsen kijken verder dan alleen je kale bolletje; ze kijken naar je hele systeem, een methode van diagnose stellen waar ze in het reguliere ziekenhuis nog nooit van hebben gehoord... :rolleyes:
(Sorry hoor, mijn frustratie spreekt nu even voor mij... :P )

Karen