PDA

View Full Version : Mijn eerste haarwerk


Hera78
28 mei 2006, 12:17
Gisteren was het eindelijk zover, mijn eerste haarwerk! Na ongeveer 16 jaar te hebben rondgelopen met mijn eigen dunne haardos en kale plekken, heb ik nu op mijn 28ste ineens een flinke haardos. Tjonge, wat is dat wennen zeg. Vind het zelf ook moeilijk te beoordelen hoe natuurlijk het wel of niet staat. Ben gisteren ook al gelijk flink onder de mensen geweest aangezien ik die dag ook nog een vrijgezellenfeest had van een vriendin. Dus rustig wennen was er ook niet bij, wat dat betreft wel gelijk een vuurdoop gehad. Wel positieve reacties ontvangen van de mensen die ik daar kenden, maar ergens geloof je ze toch niet helemaal. Inmiddels dus ook mijn eigen haar helemaal afgeschoren. Voelt opzich ook wel lekker mijn hoofd met stoppels. Hopelijk durf ik na een tijd ook rond te lopen zonder pruik als ik bv ga sporten of na de sauna ga. Lijkt me heerlijk, maar voor nu denk ik dat ik nog te onzeker ben. Met mijn haarwerk ben ik ook wel tevreden, al ben ik het gewoon echt niet gewend om lang en zoveel haar te hebben. Zometeen maar kijken of het lukt om mijn haarwerk weer goed op te zetten, zal wel even prutsen zijn in het begin. En dan straks naar mn zus en ouders, kijken wat hun reactie is. Hoop wel dat het snel went...

mooswindhoos
30 mei 2006, 21:16
Ik las net je berichtje en was nieuwschierig hoe het je vergaan is.
Heb je een beetje leuke reacties gehad?
Ik moet namelijk ook altijd erg wennen als ik een nieuwe coupe heb.
Aan de ene kant geweldig met mijn nieuwe volle bos,
maar aan de andere kant ook wel onzeker omdat ik dan weer een
hoop uit moet gaan leggen aan mensen die niet weten dat ik een pruik draag.
Ben zelf nu aan het rondkijken waar ik mijn nieuwe pruik ga bestellen.

Hera78
4 juni 2006, 12:02
Hi Mooswindhoos,

Inmiddels alweer een weekje verder. Tot nu toe eigenlijk alleen maar positieve reacties ontvangen. Sommige mensen denken zelfs dat het hairextensions zijn. Al met al vind iedereen het er heel natuurlijk uitzien. Het is dat ze weten hoe het hiervoor was.
Wat ik wel jammer vind is dat niet iedereen rechtstreeks aan mij vraagt wat er aan de hand is. Dan hoor ik achteraf van een vriendin dat ze bij haar aan het polsen zijn.
Wat ik nog wel lastig vind is het omgaan met tape. Er komen iedere keer wel haren op de tape die ik niet altijd van de tape loskrijg en ik zou niet weten hoe ik dit kan voorkomen. Als iemand tips heeft....? Ook het verwijderen van taperesten gaat niet altijd even makkelijk. Wat dat betreft ben ik best bang dat mijn haarwerk daardoor straks heel snel veel haar verlies. Of is dit normaal en zal dat wel meevallen?
Verder kan ik nu ook nog niet beoordelen hoe andere haarwerkspecialisten zijn, maar waar ik nu ben geweest bevalt wel.