PDA

View Full Version : Verbranding bij laser - wat zijn mijn rechten


Kati
30 mei 2006, 22:20
Hallo allemaal,

Ik ben onlangs gelaserd (diode). De vorige keer was het gewoon goed gegaan. Nu zijn er door een fout van de behandelaar (ook door haar erkent) heb ik meerdere brandwonden :crybaby:.

Ik heb melding van de brandwonden gedaan bij de specialiste. Zij heeft de fout toegegeven. Ik heb van haar het advies gekregen naar de dokter te gaan en een zalf te halen. Ik heb nu inderdaad zalf (zilversulf....nog iets) m.n. om infectie van de brandwonden tegen te gaan. Na een week nog steeds pijnlijk (trekken vd huid) en rood, blaasjes, korstjes..:sad:.

Ik ben overigens wel tevreden over 't resultaat van laser op zich, wat bij mij goed resultaat heeft:cool: (al na 1 behandeling - bij mij als ideaal type lichte huid en donker dik haar ). En ik ben ervan overtuigd dat dit een (domme!) fout is door de behandelaar (die echt niet had mogen gebeuren!), maar ik zou het de volgende keer gewoon weer aandurven me te laten laseren. Alleen dan wel door een andere specialist(e)!!! Ik wil met mijn verhaaltje niemand afschrikken!!

Maar goed, dus even nogmaals de vraag: Wat zijn mijn rechten...heb ik uberhaupt rechten?
Ik heb bij het starten van de behandeling moeten tekenen dat het een medische behandeling is en dat ik bekend ben met de risico's e.d.

Kan iemand mij dit vertellen?
Thanx KATI :confused:

Erwin M
3 juni 2006, 10:06
Hallo Kati,

Wat jij omschrijft over laser behandelingen heb ik al vaker te horen gekregen en gezien.
Wat je rechten zijn is moeilijk te zeggen, dit is afhankelijk wat er in de tekst staat van wat je ondertekend hebt.
Als je een rechtsbijtand verzekering hebt kun je bij je verzekeraar eens informeren.

Wat ik je kan aanraden is om over te stappen naar een andere behandel methode welke veiliger is dan laser. Dit zijn de puls licht systemen.

===
Deel post verwijderd wegens reclame
Tiuri
===

Ik raad je wel aan om de brandwonden eerst goed te laten helen en dit ook te melden bij verdere behandelingen.


Vriendelijke groeten,


Erwin

Kati
3 juni 2006, 15:11
Hallo Erwin,

Bedankt voor je reactie. Ik ben eigenlijk in mijn vorige mailtje een beetje voorzichtig geweest met vertellen, maar eigenlijk zijn mijn brandwonden ontstaan door de volgende domme fout: In plaats van het aftekenen met een blauwe stift, heeft de specialiste 'zo maar' een zwarte watervaste stift gepakt. De laser heeft dit natuurlijk als pigment gezien en daardoor is het verbrand!
Omdat ik op dat moment het al voor me zag dat ik de stift er niet meer af kreeg, ging ze verder met haar blauwe stift (die bijna op was) anders had ik brandwonden op 2 benen gehad.

Verder ging het met laseren wel goed. Maar ik zal inderdaad eens kijken bij mij in de buurt naar een andere methode. Ik heb me alleen laten vertellen dat je met lichtflits meer behandelingen nodig heb.

Ik ga na het pinksterweekend de specialiste eens bellen om te vragen waarom ze tot op heden niet even naar mijn toestand geïnformeerd heeft (wat ik eigenlijk vind dat ze wel had mogen doen, na het maken van zo'n grove fout)

Groetjes KATI

Erwin M
4 juni 2006, 07:50
Dit is inderdaad een hele domme fout geweest.
Ook in een blauwe stift zit pigment en dient niet te worden gebruikt.
Wij gebruiken altijd witte eye liner potloden, dit is natuurlijk wel duurder in gebruik maar ook 100% veilig.

Dat je met een puls licht systeem meer behandelingen nodig hebt is niet waar.
Je hebt meerdere behandelingen nodig ivm de haargroei cyclus, daar veranderd een laser niets aan.
Ook verschilt het aantal benodigde behandelingen per persoon, dit heeft te maken met de haarkleur.
Voor zowel de laser als puls licht geldt: hoe donkerder en dikker de haar en lichter de huid, des te beter slaat de behandeling aan.
Het is alleen zo dat puls licht systemen een breder kleuren spectrum hebben (verschilt ook weer per systeem) waardoor ook lichtere haren beter behandeld kunnen worden dan met een laser.
Het voordeel van de Plasmalite is dat er nog weer eens kleurenfilters (vandaar is Plasmalite een FPL systeem en geen IPL) worden gebruikt.
Dit wordt aangepast aan het type huid en de kleur van de haar.

Om even terug te komen op de gemaakte fout, als je hier blijvend lidtekens aan overhoudt lijkt mij een een vergoeding niet onterecht gezien de aard en ernst van de fout.
Als je geen rechtsbijstand verzekering hebt kun je ook eens informeren bij een letsel schade advocaat, het eerste ori├źnterende gesprek is volgens mij altijd gratis.

Vriendelijke groeten,

Erwin

Camee
23 augustus 2006, 21:10
Is het mogelijk dat de naam van de ondeskundige behandelaar (want de term specialist lijkt me wat te hoog gegrepen) hier vermeld wordt opdat een ieder verschoond blijft van deze mispraktijken?
Aangezien er geen keurmerk voor het uitvoeren van laserbehandelingen bestaat en iedereen maar af moet gaan op het vertrouwen dat het bedrijf wekt, lijkt het mij geen gek idee om in ieder geval op dit forum daaraan enig aandacht aan te besteden.

Werkelijk te gek voor woorden dat zoiets je kan overkomen. Ik zou het heel hoog opnemen maar ik kan je juridisch niet van advies dienen. Maar misschien is de leverancier van de diode-laser bereid je verder te helpen, al heb ik geen idee wie dat is. Ik zou het in ieder geval uitzoeken en het melden. Wellicht wordt het recht op verdere behandeling zo'n onbenul ontnomen.

Succes.