PDA

View Full Version : Heeft iemand tips voor Toppik?


Birgit Jansen
11 juli 2006, 19:50
Ik voelde me gisteren heel genant. Ik gebruik al een jaar Toppik en een collega vroeg me heb je je haren geverfd je hele hoofdhuid is zwart? Ik kon wel door de grond zakken. Ik heb er overheen geklets want we hadden een groep patienten. Maar wat had ik een rotavond, dus de hele avond in de spiegel gekeken valt het op wat als ik het eraf veeg zie je de kalende hoofdhuid erdan door? Moet ik dan toch aan een haarwerk??? Moet ik mijn kapsel veranderen. Ik heb de hele nacht van ellende wakke gelegen.
Kan ik nu beter wel of geen Toppik gebruiken??? Op afstand is het prima maar an dichtbij ziet men dus zwart zitten.
Nu was het eind van de dag en dan ben ik geneigd mijn staart uit te trekken en het even los te hangen en met mijn handen door mijn haar te gaan dus misschien had ik het er op plekken afgeveegd waardoor andere plekken meer opvielen???
Ik vrees dat ik toch al snel aan een haarwerk zal moeten, want ik begrijp dat je dit beter kunt doen als het voor andere nog niet erg zichtbaar is anders is de overgang veel te groot.
Vanavond zag ik dan ook nog eens overal haren van mezelf liggen door het hele huis dus mijn regime werkt ook nog eens niet meer .......
en dan denk ik waarop heb ik dit nou toch op mijn werk zie ik allemaal mensen met volle haardossen, en wij kunnen niet eens meer een kapsel aannemen wat we willen zijn alleen maar bezig om het te verdoezelen en nu zien ze ook nog eens een zwarte hoofdhuid!
Ik weet het er zijn belangrijkere dingen ik geniet van mijn kindjes maar het haar verpest mijn humeur vaak. Al vanaf mijn 17e heb ik angst om kaal te worden en nu ben ik 37 en heb nog best wat haar maar nu inmiddels slaat de angst toe dat men kan zien dat mijn haar erg dun aan het worden is, dus 20 jaar is het wel al met bossen eruit gekomen maar nu de toekomst??? Wat kan ik het beste doen toch maar naar een haarwerker gaan voor de rust in mijn hoofd???? Ik vind dit zo een moeilijk stap om te nemen, nooit meer door de wind kunnen lopen met wapperend haar zonder dat je angst hebt dat iets afwaait???

een verdrietige Birgit

stipje
12 juli 2006, 16:43
Beste Birgit,

Ikzelf heb ook toppik gebruikt en ik gebruik nu Fullmore fiberspray.
Ik ben meer tevreden qua aanbrengen van de fullmore spray dan toppik.
Fullmore kun je nog een btje richten etc Ik vind het zeker een aanrader en je betaalt net zoveel en het valt veel minder op.

Voor de rest leef ik met je mee. ik ben nu 25 en zit met dezelfde hersenspinsels te knoeien. Ik heb het nog steeds aan niemand vertelt. ben dood ongelukkig om mijn haar, als ik naar mezelf (haar) kijk. Wat over 5 jaar... moet ik dan wel een pruik?

Ikzelf ben van plan om naar een haarwerk specialist te gaan en een psycholoog. ik wil graag gelukkig worden en alleen red ik het niet. Ik kan zo ook niet doorgaan, ik heb hulp nodig.
We mogen blij zijn dat we geen ongeneeslijke ziektes hebben zoals bijv. kanker.. maar goed ik kan het ook nog steeds niet accepteren.

Hier op haarweb vind ik gelukkig wat troost en heel veel informatie.

Sterkte met alles,Stipje

Marjaa
12 juli 2006, 21:58
Lieve Birgit,

Ik begrijp je probleem volkomen. Ik zit met hetzelfde, ook een zwarte hoofhuid. Ik probeer er niet aan te denken maar ja, dat doe je toch he? Ik ga zelfs al zo zitten dat er niemand op mijn achterhoofd kan kijken(als het mogelijk is). En dan die haren die er momenteel met honderden uitvallen. Even jeuk en hopla daar gaat weer een haar. Hand door mijn haar halen en weer zeven haren, en dat houdt dus niet op maar gaat gewoon door. Ik gebruik dus ook toppik en ben wel tevreden :crybaby: zolang er inderdaad maar niemand opmerkingen over maakt. Wat kun je doen om toppik goed op het haar te krijgen; ten eerst zorgen dat het haar droog is. Op nat haar werkt het niet. Het echt op het haar strooien en niet ertussen. En verder natuurlijk haarlak gebruiken om het te fixeren.
Meid ik weet en begrijp wat je doormaakt. Het is eens schrale troost maar goed bedoeld! Weet je wat ik zo erg vind, dat ik niemand ken in mijn omgeving die het ook heeft. Nou ja, wel fijn voor alle mensen die het niet hebben...
Veel sterkte!
Liefs

Birgit Jansen
13 juli 2006, 22:15
Bedankt Stipje en Marjaa,

voor jullie reacties. Inderdaad fijn dat ik niet alleen ben met dit probleem. Ook ik heb niemand in mijn directe omgeving die met hetzelfde kampt. Soms zou ik graag willen overleggen met iemand die het herkent moet ik nu al aan een haarwerk of nog niet??? Mijn ouders vinden dat ik me aanstel maar zelf zie ik de harde werkelijkheid in de spiegel. Ik ga ook niet eens meer over straat zonder Toppik dus mijn ouders zien het ook niet meer zonder Toppik.
Soms denk ik was ik maar een man dan is dunner wordend haar geaccepteerd en bij een man is het ook niet raar om te zien maar bij een vrouw wel.

Ik heb ook besloten naar een haarwerkspecialist te gaan al is het alleen maar voor mijn zelfvertrouwen. Mijn partner is het nu met me eens hij zegt het gaat erom dat jij je lekker in je vel voelt maar het maakt hem gelukkig allemaal niet zo uit. Hij zegt het is zonde om je zo zorgen te maken als je later oud bent denk je waarschijnlijkk waarom heb ik me zo'n zorgen gemaakt. Dat hoop ik dan maar, maar ik ben bang dat het toch snel veel zichtbaarder gaat worden en dat lijkt me vreselijk. Ik wil dat niemand het kan zien. Dan wil ik echt aan een haarwerk. De nadelen van een haarwerk moeten opwegen tegen de nadelen van dat het zichtbaar wordt en dat ik me daardoor ongelukkig voel denk ik.
Vandaag zag ik op mijn werk een patiente met hairwaiving het was een donkere vrouw en ze had mooi lang golvend haar het was prachtig om te zien, ze liet het me voelen en dan zie je wel dat er haren geknoopt waren maar anders had ik het niet door gehad.
Het zou toch fantastisch zijn om weer eens zelf een kapsel te kiezen wat ik leuk vind en niet een kapsel wat het zoveel mogelijk verdoezeld.

Jammer dat we niet met een aantal lotgenoten bij elkaar in de buurt wonen om eens bij te kletsen en lekker bij elkaar te klagen en het van ons af te praten zodat we het weer wat beter kunnen relativeren.
Want ik weet ook we zijn niet ziek ik moet niet zeuren, heb leuke vrienden en kinderen en erzijn zoveel leuke dingen om te doen.
Waarom maalt dat walgelijk haar me ook zo door mijn hoofd ik denk doordat we toch iedere dag in de spiegel moeten kijken, ik laat s'avonds al vaak het licht uit om mijn haar niet onder de spotjes te zien want dat maakt me alleen maar verdrietig.
En in oude fotoboeken moet ik al helemaal niet kijken, dan zie ik de harde werkelijkheid dat mijn haar steeds dunner wordt.
Woont er iemand in de buurt van Utrecht toevallig die behoefte heeft aan contact om over de AGA te praten????

groetjes Birgit

stipje
15 juli 2006, 11:23
Beste Birgit,

Alles wat je zegt is zo herkenbaar. Ik vermijd ook zoveel mogelijk spiegels, lampen, fotoboeken etc. Ik kan het ook niet aanzien. Ik kijk ook met dezelfde treurnis tegen AGA aan. Het verwoest mijn gelukkige leven. Ik zou ook heel graag met lotgenoten willen praten. Je hebt overal een praatgroepje voor maar ik heb er nog geen 1 gevonden voor vrouwen met AGA. Moet eigenlijk opgericht worden. Ik vind hier al veel troost maar niemand kan echt inschatten hoe ik me echt voel door mijn haar omdat je het niet kan zien of voelen. ik ben 25 moet moet me over allerlei andere dingen druk maken. Mijn dagelijkse bezigheid is haar! En dan echt alleen maar haar.

ik leef enorm met je mee! Groetjes Stipje

Marjaa
15 juli 2006, 21:20
Hoi Birgit,Stipje en anderen,

Helemaal met jullie eens. Het zou fijn zijn lotgenoten in het echt te kennen. Overal wordt over gepraat behalve over haaruitval. Er rust een vreselijk taboe op. Ik hou van de zomer maar wil eigenlijk liever niet in fel zonlicht met mijn kruintje...
Mocht iemand 'n goed idee hebben voor het oprichten van een soort lotgenotendinges dan hoor ik het graag.
Gedeelde smart is halve smart? Toch?
Groetjes en sterkte

Birgit Jansen
17 juli 2006, 19:49
Hoi Stipje en Marjaa,
Bedankt voor jullie reacties.
Er is alwel een lotgenoten groep hoor daar ben ik lid van kun je vinden op:
www.vaap.nl (http://www.vaap.nl), is ook prettig om heen te gaan. Twee keer per jaar is er een bijeenkomst en daar worden de laatste ontwikkelingen besproken en worden haawerkers uitgenodigd en dermatologen en leveranciers zoals van Toppik. Je krijgt ook een paar keer per jaar een nieuwsbrief met informatie.
Wat ik zelf mis is vriendinnen die met hetzelfde kampen waar je lekker tegen kunt zeuren en die de waarheid vertellen over wat wijsheid is omtrent te nemen stappen. Bij de VAAP bijeenkomsten voelde ik me door de wat grotere groep daar niet toe geroepen om met mensen nog eens af te spreken, omdat je ze ook niet zo goed leert kennen op zo een bijeenkomst.

birgit

Sammy
18 juli 2006, 14:44
Hoi,

Volgens mij doet (mij) dat nog het meeste pijn: dat er niemand maar dan ook werkelijk niemand in je omgeving is met wie je je ellende kunt delen, die snapt hoe ontzettend ingrijpend het is en met je meehuilt of die juist helpt om de boel te relativeren, door er stevige grappen over te maken. Al mijn vriendinnen, stuk voor stuk, evenals al mijn collega's, hebben ontzettend goed haar. Ik kon ze er wel op uitgezocht hebben... Die snappen er dus niks van, hoe ze het ook proberen, en kunnen het dus ook nooit goed doen, hoe goed ze het ook bedoelen. Ze zeggen bijvoorbeeld dat het zo erg is en hoe ze met me meeleven, waardoor ik me nog zieliger en hopelozer ga voelen. Of ze zeggen dat ik een leuk gezicht heb en dat ik, zelfs als ik kaal ben, nog steeds verre van lelijk zal zijn (ja, ja...). En dan heb je ook nog degenen die beweren dat het allemaal zo'n vaart niet zal lopen en dat mijn haaruitval misschien morgen wel gaat stoppen. Tenslotte is er ook nog de verzwijgclub, die het een te moeilijk probleem vindt om over te praten en de kop dus hardnekkig in het zand steekt (wat bij mij juist de irritante neiging naar boven brengt om het er heeeel veeeel over te gaan hebben omdat ik niet van taboes houd en zeker niet als ze mezelf betreffen). Zucht, ze zijn allemaal lief en begaan op hun eigen manier, maar het helpt niet. Alleen iemand die hetzelfde meemaakt of mee heeft gemaakt, kan dingen zeggen die je als "slachtoffer" serieus kunt nemen. Die ken ik echter niet. En als ik al eens iemand tegen kom bij wie ik zie dat zij hetzelfde probleem heeft, dan kan ik er toch moeilijk over gaan beginnen? Misschien heeft zij het niet in de gaten en dan heb je er 1,2,3 weer een wanhopig en gestresst persoon bij....

Om een veel te lang verhaal kort te maken, ik wil best wel eens afspreken met mensen die in hetzelfde schuitje zitten als ik, maar ik houd totaal niet van massale bijeenkomsten. Overigens zijn dit soort initiatieven er al eerder geweest op dit web, maar destijds nam ik mijn eigen haarprobleem nog niet serieus genoeg om hier op in te gaan (ontkenning, denk ik). Dus als (een aantal van) jullie daar ook zo over denken, dan staat de deur van mijn huis in ieder geval open. Ik woon overigens in de provincie Utrecht.

Groet, Sammy

bouman60
19 juli 2006, 12:29
Hoi Birgit,

Wat ik in ieder geval altijd doe is het haar over de kale plekken heen trekken. Dus eerst strooien met Toppik, dan kammen en dan zorgen dat de onbedekte plekken bedekt zijn met een beetje haar, dan fixeren met haarlak. Het ziet er misschien raar uit ik draag dus altijd mijn haar achterover, klein beetje opzij naar 1 kant maar daardoor kijk je nooit in 1 keer op mijn hoofdhuid. Ik check ook meerdere malen per dag met 2 spiegels of er niets te zien is. Als ik van de kapper kom fohnt ze het in een scheiding, op zich ziet mijn kapsel er dan leuker uit maar mijn scheidingen zijn zo enorm breed, ik vind het oerlelijk. Vandaar dat ik dan maar weer meteen mijn haar over mijn scheiding trek. Staat onnatuurlijk maar is beter dan mijn hoofdhuid laten zien. Tot nu toe weet ik het erg goed te verbergen geloof ik, heb nog geen opmerkingen gehad sinds ik Toppik gebruik...

Sterkte he, ik woon trouwens ook in de randstad, ben 36 jaar heb een dochter van 6 en een zoontje van bijna 3. Sinds mijn 20e gaat mijn haar al achteruit, mijn hele familie van mijn moeders kant heeft AGA (alle vrouwen dan). Het is een constant gevecht, ik probeer zelf een haarwerk zolang mogelijk uit te stellen, maar weet dat ik er op den duur ook aan moet geloven...

Misschien leuk om eens af te spreken, eerst ga ik met vakantie maar na half augustus ben ik ook beschikbaar....

groetjes bouman60

Birgit Jansen
20 juli 2006, 17:13
Hoi allemaal,

Lijkt me inderdaad leuk met een klein groepje af te spreken (ik vind de VAAP meeting ook te massaal om eens persoonlijk bij te kletsen) Ik woon centraal in het land. Het lijkt me het handigst als we elkaar via de mail benaderen om wat af te spreken, voor de privacy van onze gegevens.
Op een zaterdag in September zodat de vakanties achter de rug zijn???? Bijvooreeld zaterdag 9 september??? Wie kan er dan komen?? Het mag bij mij thuis of ergens waar we een kop koffie of thee kunnen drinken, ik ken zat leuke tentjes in de buurt hier?
Als je het ziet zitten mail me dan in mijn mailbox en dan reageer ik weer via de mail terug.

Groetjes Birgit

stipje
21 juli 2006, 15:39
Ik ben het er ook mee eens! ik woon in omgeving van Amsterdam en ben 25 en ik hoop dat er ook wat mensen van mijn leeftijdscatogerie komen. je gaat toch door verschillende levensfases bij bepaalde leeftijden.

Groeten Stipje

Ariba
23 juli 2006, 22:54
Lijkt me inderdaad leuk met een klein groepje af te spreken (ik vind de VAAP meeting ook te massaal om eens persoonlijk bij te kletsen) Ik woon centraal in het land. Het lijkt me het handigst als we elkaar via de mail benaderen om wat af te spreken, voor de privacy van onze gegevens.
Op een zaterdag in September zodat de vakanties achter de rug zijn???? Bijvooreeld zaterdag 9 september??? Wie kan er dan komen?? Het mag bij mij thuis of ergens waar we een kop koffie of thee kunnen drinken, ik ken zat leuke tentjes in de buurt hier?
Als je het ziet zitten mail me dan in mijn mailbox en dan reageer ik weer via de mail terug.


Hoi Birgit,

Ik wil ook graag lotgenoten ontmoeten en als ik kan dan kom ik zeker.
Via haarweb heb ik eerder 3 vrouwen ontmoet en dat was een leerzame en gezellige middag!
Ik woon in Amsterdam, dus ergens in de randstad is voor mij ook het makkelijkst,

Ik hoor graag waar en wanneer,
groetjes

Ariba
4 augustus 2006, 21:47
Hoi Birgit,

Het lukte mij niet om je een message te sturen, dus ik doe het maar zo.

Ik kom graag zaterdag 16 september om 12:00, het staat op mijn kalender.

Heb een eigen auto en ben gisteren toevallig in Woerden geweest, dat is niet zo ver daar vandaan.

Hoop nieuwe ervaringen op te doen en natuurlijk op een gezellige middag!

Groetjes

Birgit Jansen
6 augustus 2006, 10:37
Hoi Kas, Stipje, marjaa, Sammy, Arab en Bouwman,


Ik wilde jullie persoonlijk mailen maar mijn mailbox zit vol. Allen Arab kreeg ik er nog uit.
Ik heb als datum geprikt 16 september om 12.00
bij het AC restaurant in de Meern om elkaar te ontmoeten en eens lekker met elkaar lotgenoten te kunnen bijkletsen.

Je kunt het AC restaurant vinden
het ligt aan de A12 bij afslag nr 15 kom je van Utrecht/Arnhem
ga je bij de afrit 15 eraf bij de stoplichten rechtsaf en vervolgens bij de volgende stoplichten weer rechtsaf onder het viaduct door daarboven loopt de A12 en dan bij de stoplichten rechtsaf je ziet het al aan je rechterhand liggen.
Kom je van Den Haag is het makkelijker einde van de afrit meteen rechtsaf en je ziet het aan je rechterhand liggen.

Laat even weten of je komt dan wacht ik je in de hal op.

Hopelijk tot zaterdag 16 september
groetjes Birgit

kas
7 augustus 2006, 11:02
Hoi Kas, Stipje, marjaa, Sammy, Arab en Bouwman,


Ik wilde jullie persoonlijk mailen maar mijn mailbox zit vol. Allen Arab kreeg ik er nog uit.
Ik heb als datum geprikt 16 september om 12.00
bij het AC restaurant in de Meern om elkaar te ontmoeten en eens lekker met elkaar lotgenoten te kunnen bijkletsen.

Je kunt het AC restaurant vinden
het ligt aan de A12 bij afslag nr 15 kom je van Utrecht/Arnhem
ga je bij de afrit 15 eraf bij de stoplichten rechtsaf en vervolgens bij de volgende stoplichten weer rechtsaf onder het viaduct door daarboven loopt de A12 en dan bij de stoplichten rechtsaf je ziet het al aan je rechterhand liggen.
Kom je van Den Haag is het makkelijker einde van de afrit meteen rechtsaf en je ziet het aan je rechterhand liggen.

Laat even weten of je komt dan wacht ik je in de hal op.

Hopelijk tot zaterdag 16 september
groetjes Birgit


Birgit, Ik zal er zijn op de 16e, om 1200 uur. Ik stuur je nog even een PM voor nadere info etc.
Kitty

raichu85
7 augustus 2006, 12:21
wat erg om zo een op merking te krijgen!:confused:

waarschijnlijk heb je teveel gestrooid op je hoofdhuid en buiten de haarlijn..
ik heb trouwens een allergische reactie van waarschijnlijk toppik of van me haarspray.. op het moment:( niet cool dus
heb ik een vraagje: waar bestellen jullie toppik nu? en hoe nlang doen jullie met een potje?
liefs

Sammy
8 augustus 2006, 12:02
Hoi Birgit (en anderen),

Op 16 september ben ik misschien nog op vakantie, maar misschien ook alweer terug en in dat geval kom ik zeker. Ik heb nog niet geboekt dus het ligt nog een beetje open. Zodra ik meer weet, maar in ieder geval ruim voor de 16e laat ik het weten.

Groet, Sammy

kas
15 augustus 2006, 10:40
Birgit,
Ik kom op de 16e. Zal er zijn om 12.00 uur! Heb je nog een email gestuurd met info omdat je box vol zat kon ik je niet PM'en.

bouman60
16 augustus 2006, 14:12
Hoi allemaal,

Jammer de 16e wordt mijn zoontje 3 jaar dus ik kan er onmogelijk bij zijn. Hoop dat jullie er veel aan hebben en wie weet kan ik er een volgende keer wel bij zijn.

Nog een tip, deze week stond er een artikel in de Flair van iemand die alpecia areata heeft, ze had een prachtige pruik op! Ze heeft ook een website: www.haarlounge.nl
Mocht ik ooit aan een pruik toe zijn ga ik er zeker kijken. Leuk artikel om te lezen ook...

groetjes bouman60

Sammy
16 augustus 2006, 15:36
Hoi,

Mij gaat het ook niet lukken, want ik ben op de 16e inderdaad nog niet terug van vakantie. Ik baal er wel enorm van, maar mijn vakantie is me ook veel waard...

Voor een volgende keer houd ik me zeker aanbevolen!

Groet, Sammy

stipje
16 augustus 2006, 21:03
Ik wil heel graag komen maar moet tot 3 uur werken, shit balen!
Kan wel een praatje gebruiken.

Veel plezier...

Groeten Stipje

Sammy
17 augustus 2006, 09:38
Misschien dan toch een andere datum?!? (hoop, hoop)

stipje
18 augustus 2006, 14:15
Als dat zou kunnen!! :D

Birgit Jansen
21 augustus 2006, 19:46
HOi Allen,

We laten anders de 16e gewoon doorgaan we zijn maar met z'n drietjes maar dan kunnen we gelijk een nieuwe datum prikken voor nog een meeting heeft iemand een idee?

Groetjes Birgit

kas
22 augustus 2006, 09:23
HOi Allen,

We laten anders de 16e gewoon doorgaan we zijn maar met z'n drietjes maar dan kunnen we gelijk een nieuwe datum prikken voor nog een meeting heeft iemand een idee?

Groetjes Birgit


Ik vind dat een prima idee en zal er zijn de 16e om 12.00 uur.
Kitty

Magdaleen
20 oktober 2006, 13:49
Hallo allemaal, dank voor jullie tips over het gebruik van Toppik. Ik wil het gaan proberen, al zal het moeilijk worden want ik heb opzij erge kale plekken, waar wel weer wat dunne donshaartjes terug komen. En in mijn nek en op mijn voorhoofd idem dito.

Birgit je had het over een haarwerk, ik heb van mijn 14e tot mijn 21e een pruik gedragen omdat ik volledig kaal werd door een traumatische gebeurtenis. Ik heb veel ellende meegemaakt met haarwerken, ik heb dure en goedkope gehad en het was met alles een ramp. Misschien gingen we er fout mee om, maar ze vielen na verloop van tijd heel erg uit werden dof en lelijk. Ik wilde lang krullend haar terug, zo was mijn eigen haar ook, en dat was ook een misvatting want lang haar klit veel eerder. Eindelijk na veel gedoe ben ik bij het K3 hotel in utrecht terecht gekomen en daar heb ik 2 kortere pruiken gekocht. 1 bleef daar en de andere werd op mijn hoofd gezet, na 4 weken ging ik weer terug en werd de ander op mijn hoofd gezet en werd de andere weer verzorgd daar, het was duur maar wel de beste oplossing sinds lang.Toen ik 21 was, werden de pruiken slecht en moest ik weer aan een nieuwe maar had er eigenlijk geen geld voor,en toen ben ik weer naar allerlei instanties gegaan(o.a Ids Boersma) en homeopaten, en een chinees op de prinsen/ of keizersgracht, dat weet ik niet meer. En mijn haar kwam iets terug, heel dun maar het kwam. Toen ben ik het gaan invlechten met vals haar, wat erg leuk stond maar ook heel slecht was voor mijn broze dunne haar. Tot voor kort vlecht ik het niet meer in(ik ben nu 29) want het wordt weer kaler en dunner. Plekken worden groter, en ik wil geen pruik meer!!!! Dus ik draag nu sjaals en een plukje vals haar wat als knot naar buiten steekt. Ik ben ten einde raad toch weer naar Ids Boersma geweest afgelopen zaterdag, maar die helpt je nog dieper de put in en maakt je 150 € lichter. Accepteren kan ik het niet dat ik een haarprobleem heb, niemand mag het van mij weten, maar het is volgens mij een publiek geheim, maar ik kan er zelf niet over praten...nog steeds niet heb ook daardoor geen relaties, ik durf het niet aan. Ik heb teveel negatieve dingen meegemaakt toen ik in mijn tienertijd was, zoals mijn pruik aftrekken in de disco en uitgescholden worden e.d.

Mij vraag aan jullie is hebben jullie alopecia areata of alopecia androgenetica, en wat gebruiken jullie? Ik heb AA met de neiging naar A totalus, en heb nog nooit echt iets geslikt ervoor, alleen vitamine B complex. Groetjes, Magdaleen.

sildewit
29 oktober 2006, 21:06
Hello Iedereen, Ik ben ook een vrouw 36 ,met AGA, en ik lees net jullie posten,, Ik gebruik ook Toppik in ik kan niet meer zonder?
Ik wil graag ook iemando ontmoeten met zelfde probleem, ik woon in Haarlem en ik heb gelezen dat jullie al bij elkar zijn geweest, maar als er iemand is die nog verder wil spreken, mail me graag.

Sterkte en misschien tot ziens,
Liefs
Silvia

Tilly
30 oktober 2006, 21:02
hallo

Hier ben ik dan efkens terug, Tilly, 24 jaar, woon in Belgie, Hulste en maandelijks wel eens in Nederland, Bilthoven bij Utrecht(vriend is van Bilthoven)!!!
Ik zat een hele tijd op het forum, maar nu met de juiste behandeling en TOPPIK ben ik zeeeeeeeeeeer gelukkig!!!!
Natuurlijk heb ik het ook soms moeilijk met al die moderne kapsels te zien, maar ja....
Voorlopig heb ik nog geen opmerkingen gekregen ivm mijn Toppik, gelukkig maar! Als jullie foto's van me willen zien, er staan er verschillende op het forum van mij met en zonder Toppik!!

En als er iemand eens wil afspreken, graag!!!

vele groetjes
Tilly

Tilly
30 oktober 2006, 21:12
hier staan mijn foto's op:


http://www.haarweb.nl/forum/showthread.php?t=8612


http://www.haarweb.nl/forum/showthread.php?t=8754

groetjes

kas
1 november 2006, 15:53
Dames,

Graag zou ik van jullie wat advies willen... mbt camouflageprod.

Ik heb nog steeds bovenop, achteraan, etc. een zichtbaar volle haardos waaraan je niets kunt zien, doch vooraan links en ponygebied klein beetje, vind ik het (zichtbaar) dunner worden. Buitenstaanders zien niks maar ik merk weldegelijk dat het dat is en wil eigenlijk voordat het wel zichtbaar wordt een beetje camouflage gaan gebruiken.
Kan iem. mij adviseren hieromtrent, in de trant van of ik toppik of juist volluma zou moeten nemen... goede/minder goede ervaringen met.
Ik ben (hoog)blond en denk dat ik met een klein beetje camoufl. mezelf iets prettiger ga voelen. Ik blijf maar in de weer met stylingprod. en fohn bezig vooraan het ponygedeelte, ook niet echt lekker voor je haar.
Ik hoop op wat reacties van jullie.
Groet
Kitty

ritzje
2 november 2006, 00:43
Dames,

Graag zou ik van jullie wat advies willen... mbt camouflageprod.

Ik heb nog steeds bovenop, achteraan, etc. een zichtbaar volle haardos waaraan je niets kunt zien, doch vooraan links en ponygebied klein beetje, vind ik het (zichtbaar) dunner worden. Buitenstaanders zien niks maar ik merk weldegelijk dat het dat is en wil eigenlijk voordat het wel zichtbaar wordt een beetje camouflage gaan gebruiken.
Kan iem. mij adviseren hieromtrent, in de trant van of ik toppik of juist volluma zou moeten nemen... goede/minder goede ervaringen met.
Ik ben (hoog)blond en denk dat ik met een klein beetje camoufl. mezelf iets prettiger ga voelen. Ik blijf maar in de weer met stylingprod. en fohn bezig vooraan het ponygedeelte, ook niet echt lekker voor je haar.
Ik hoop op wat reacties van jullie.
Groet
Kitty

Hoi Kitty,

Ik heb zelf donker haar en voor mij werkt Toppik heel goed. Ik moet wel zeggen dat ik het alleen gebruik aan één kant voor mijn scheiding (ik heb een pony). Volgens mij valt het niet op, maar je weet maar nooit. Ik hoef dus niet veel te gebruiken. Ik vraag me toch af hoe het op blond haar is. Ik heb een paar maanden geleden mijn haar geverfd en moest lichtere Toppik gebruiken, maar had het idee dat het meer opviel, omdat je dan meer je hoofdhuid zag. En dat je het meer op je huid zag zitten.

Nu met mijn donkere haar is er geen kleur verschil.
Je moet wel zorgen dat het niet mat blijft, want Toppik is qua structuur wel mat (anders zie je het afsteken mat/glans), dus meestal heb je er een alcohol spray bij of je kan lak gebruiken.

Ik denk dat het het beste werkt als het precies matched met je eigen kleur haar. Wat wel moelijk is volgens mij.

kas
3 november 2006, 14:35
Hoi Kitty,

Ik heb zelf donker haar en voor mij werkt Toppik heel goed. Ik moet wel zeggen dat ik het alleen gebruik aan één kant voor mijn scheiding (ik heb een pony). Volgens mij valt het niet op, maar je weet maar nooit. Ik hoef dus niet veel te gebruiken. Ik vraag me toch af hoe het op blond haar is. Ik heb een paar maanden geleden mijn haar geverfd en moest lichtere Toppik gebruiken, maar had het idee dat het meer opviel, omdat je dan meer je hoofdhuid zag. En dat je het meer op je huid zag zitten.

Nu met mijn donkere haar is er geen kleur verschil.
Je moet wel zorgen dat het niet mat blijft, want Toppik is qua structuur wel mat (anders zie je het afsteken mat/glans), dus meestal heb je er een alcohol spray bij of je kan lak gebruiken.

Ik denk dat het het beste werkt als het precies matched met je eigen kleur haar. Wat wel moelijk is volgens mij.
Dank je ritzje!