PDA

View Full Version : Laser?


ShadowWalker
14 september 2006, 05:25
Eerst en vooral zou ik m'n dank willen betuigen... het was namelijk een hele steun om te weten dat ik niet de enige ben die heeft te kampen met overbeharing. Ben zelf een meisje van 17 uit België en nu vrijdag heb ik een afspraak om m'n bikinilijn en gezicht ( kin en bovenlip ) te laten behandelen met laser. Het zijn stugge en zwarte haren dus hopelijk slaat het aan (zo niet is het een ramp voor mij :crybaby:)!
Wat ik me nou afvroeg was of het werkelijk weken duurt voor je enig verschil kan opmerken na de eerste behandeling?
En vervolgens.... na de eerste behandeling, mag je het weer uittrekken dan tot kort voor de tweede? Want het is afschuwelijk om het gewoon te laten staan ... sinds zondag ben ik er afgebleven >> staat er al volledig terug sinds dinsdag.... en het is onmogelijk het te verbergen met font de teint... dus daar is de schaamte & het verdriet weer ... zucht

Heeft iemand alsjeblieft een antwoord voor me? Of wil iemand me het vertellen als ze reeds succesvolle ervaringen heeft door het ondergaan van die laserbehandeling?

lene
15 september 2006, 11:43
He Shadowwalker, ik heb toevallig afgelopen dinsdag mijn laatste laserbehandeling gehad. Ik heb 3 behandelingen gehad voor mijn bovenlip en buik, en ik ben heel erg tevreden. Ik ben met de behandelingen begonnen in februarie en nu zijn bijna alle haartjes weg.
Ik merkte zelf wel vrij snel resultaat, na de eerste behandeling al; van de haartjes die toen weggelaserd zijn groeide ongeveer de helft terug, meestal na een week of 2-3 na de behandeling.
De haartjes die terug kwamen scheerde ik weg. Meestal hoefde ik dat maar eens in de week te doen, behalve als de behandeling wat langer geleden was, dan bijvoorbeeld om de 2-3 dagen. Je mag de haartjes trouwens nooit uittrekken tussen laserbehandelingen door. Het duurt lang voordat haartjes die je eruit trekt helemaal teruggroeid zijn, en het haartje dient als geleider voor het licht om het haarzakje te vernietigen. Haartjes die je er uit trekt worden dus niet meegelaserd.
IK zou het netjes scheren, en dan evt wat foundation erover, bij mij werkte dat goed, ik had ook niet echt last van stoppeltjes.

OK sterkte ermee,

groetjes, Lene

ShadowWalker
15 september 2006, 16:41
Dank je wel voor je post !
Ben blij voor je dat je er vanaf bent :)

Je zegt dat je tussen de behandelingen dan scheerde ?... maar maakt scheren niet alles veel erger? Wat als de behandelingen niet aanslaan bij me dan zijn er nog die gevolgen van het scheren :(

ShadowWalker
15 september 2006, 16:43
Vertrek binnen paar uur naar ziekenhuis waar ik het laat doen ...
Ik ben benieuwd ;)

ShadowWalker
15 september 2006, 21:30
Zo, 1e keer is achter de rug ... was met de lightsheer
En dankzij m'n hoge pijndrempel telkens hoger kunnen gaan dus effectiever hoop ik :)
Trouwens, van dat epileren heb ik eens gevraagd, mag ik dus toch doen volgens haar :D ze weet nu wat het te behandelen gebied is...

Volgende week bloed laten trekken om te zien als ik niet te veel testosteron heb.... de laser zou anders tevergeefs zijn :crybaby:

Ach , wat zit ik hier eigelijk te schrijven :) boeit jullie waarschijnlijk toch niet ... At least I got it off my chest though :) dus bedankt ;)

groetjes

Nique
18 september 2006, 08:24
Hi Shadowwalker!

Even een vraagje over testosteron..
Kun je uitleggen waarom de laserbehandeling niet zou werken als je een overschot aan testosteron hebt?
En.. als je teveel hebt, is er dan een andere mogelijkheid voor je?

Monique

ShadowWalker
18 september 2006, 21:35
Nou, ze vertelde me dat ik dan misschien een jaar gerust zou zijn, maar het dan zou terugkomen. ( het is een specialiste dus ze zal wel gelijk hebben zeker? :confused: )
Zou eventueel hormonen moeten pakken .... maar ik weet niet welke gevolgen dit geeft . Woensdag laat ik bloed trekken en dan zullen we wel zien eh

Nique
18 september 2006, 22:33
Hi!

Ik dacht eigenlijk dat vrouwen met hirsutisme altijd een overschot aan testosteron hadden...maar heb het dan misschien verkeerd begrepen. Heb me altijd meer verdiept in hoe ik het kon oplossen...

Ben heel benieuwd naar de uitslag van het onderzoek!
Hoor het graag!

Monique