Los bericht bekijken
Oud 26 april 2007, 13:11   #107
Webmaster
Your friendly webmaster

 
Webmaster's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 5 mei 2001
Locatie: HaarWeb City
Berichten: 1.794
Geslacht:
Maak gebruik van Post Report!

Beste leden,

Met enige verbazing heb ik deze 8 pagina's tellende discussie doorgenomen. Ik zal me beperken tot het reageren op die bijdragen in deze discussie die wél nuttig zijn...

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Roland Bekijk bericht
Gasten, hebben jullie echt niks beters te doen als de sfeer hier te verzieken op Haarweb? Ik merk dat de negatieve spanning hier en in de bijbehorende posts ten koste gaat van andere topics waar serieus om hulp wordt gevraagd. Ga alsjeblieft naar een of ander regeligie- of integratie forum voor deze crap, dit is niet waar de webmaster deze site voor heeft opgericht. Roland
Inderdaad. Hoewel ons 'Van alles en nog wat'-forum openstaat voor allerlei niet-haargerelateerde discussies wil ik dit jaar niet meer zien dat de sfeer in sommige discussies op hetzelfde niveau belandt als eerder gebeurd is.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Zimza Bekijk bericht
Als forumlid zijn wij niet diegene die over het forum moeten waken. Deze taak behoort toe aan de houders van de website en diegene die deze functie hebben gekregen, de moderators. Ik lees niet alle posts is geen excuus. De webmaster en de moderators zijn verantwoordelijk voor de website en dus voor de posts die op de website staan. Ik heb gebruik moeten maken van de 'report bad post'-button, omdat jullie, naar mijn mening, verzaakt hebben om jullie werk naar behoren te doen. Ik had op zijn minst een persoonlijke reactie van 1 van jullie verwacht, opdat ik weet wat er mijn reacties gedaan wordt of hoe er over gedacht wordt. In plaats daarvan wordt het topic gesloten met een lullig reactie als reden.
Deze beredenering is niet correct. De webmaster en de moderatoren zijn zeer zeker NIET verantwoordelijk voor de postings die op HaarWeb geplaatst worden door onze leden, zoals ook duidelijk staat vermeldt in ons Huishoudelijk Reglement. De verantwoordelijkheid voor de inhoud van de postings ligt bij onze leden zélf en niet bij ons.

Een moderator is -zoals te begrijpen is- niet in staat om eigenhandig alle postings te monitoren, dus hij/zij is wel degelijk mede afhankelijk van de Bad Post Reports van onze leden. Zoals AnthonieH terecht aangeeft:


Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door AnthonieH Bekijk bericht
Het forum zijn wij allemaal.

Net als in de maatschappij kun je niet alle verantwoordelijkheid afschuiven op autoriteiten. Of dat nu de gemeente, de politie, je buurtmaatschappelijk werker of de moderator op Haarweb is.

Zelf geloof ik nog steeds in zelfregulatie, met enige sturing van 'hogere autoriteiten', maar ik ben allergisch voor dictaturen.
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door AnthonieH Bekijk bericht
Tussen de regels zit een groot grijs gebied met interpretatievrijheden. Iedereen ziet die op zijn of haar eigen subjectieve manier en sommigen zoeken daarin de randen op. Een enkele keer krijg je dan een ban aan je broek, soit, eigen verantwoordelijkheid.

Het is als wanneer de politie je met een kapot fietslicht aanhoudt en je bekeurt. Je kunt wel klagen dat er nog veel meer mensen met een kapot fietslicht rondrijden of dat er genoeg boeven rondlopen die op vormfouten uit de bak zijn gekomen, maar jouw fietslicht doet het niet en dus is de boete 100% terecht.

Een moderator kan niet alles zien en hij kan ook niet tot de tijd van de kruistochten teruggaan om alle onrecht dat door de verschillende haarwebleden is gepleegd na te gaan. Hij zal zich beperken tot posts die ie toevallig tegen komt of waarvan ie een bad post report ontvangt. In dit geval kwam ie die van Biljartbal tegen die met kop en schouders boven de andere discussievoerders van dat moment uitstak in fout gedrag en strafte hem mild met een weekje stilte.

Ik heb me voorgenomen om van die mogelijkheid om kwalijke posts aan te geven in de toekomst misschien ook wel eens gebruik te maken. Goed beargumenteerd en niet te vaak, want anders krijg je wat mijn zusje kreeg die om het minste of geringste pijntje al piepte ... ze liep op een gegeven moment een halve dag met een gebroken pols omdat niemand haar gepiep meer serieus nam.
Ik heb daar niets aan toe te voegen.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Zimza Bekijk bericht
Het gaat er niet om dat er op een forum over haarproblemen gepraat wordt over andere zaken dan haarproblemen. Het gaat erom dat er zelfs op haarproblemen-forum dezelfde troep gelezen wordt als op bepaalde andere vormen van media. Zoals ik al eerder heb aangegeven, verwacht ik dat niet op een serieuze forum als deze. Een gerespecteerde forum zou geen ruimte moeten bieden voor haatzaaierij of vooroordelen. Vandaar dat ik teleurgesteld ben in het beheer van deze website. Komt daarbij dat het beheer niet consequent optreedt, maar met twee maten meet. Vooroordelen en ontoelaatbare teksten over de christelijke of autochtone bevolking worden terecht (!) direct aangepakt. Met vooroordelen en ontoelaatbare teksten over moslims en de Islam wordt niet daadkrachtig opgetreden; althans niet even daadkrachtig als bij vooroordelen en ontoelaatbare teksten over christenen en autochtonen. Ik ben geen voorstander van forumleden bannen, maar het is de keus van het beheer en dat respecteer ik. Ik vraag alleen af wat het beheer heeft gedaan met ontoelaatbare teksten over moslims en Islam. Genegeerd, verwijderd, waarschuwing aan de diegene die het hebben geplaatst, geband....? Wat?
Ik ben het met je eens Zimza dat wij in bepaalde gevallen eerder hadden moeten optreden wat betreft discussies in ons 'Van alles en nog wat'-forum. Aan vooroordelen kunnen wij helaas niets doen. Ieder mens kampt met vooroordelen en het is dus menselijk om deze te uiten : het indammen hiervan is nutteloos. Het sleutelwoord is dan ook : RESPECT. En juist dit heb ik te weinig gezien de afgelopen tijd in bepaalde discussies op ons VAENW forum. Wij zullen er dan ook stenger op gaan toezien dat onze richtlijnen m.b.t. omgangsvormen worden nageleefd en daarbij hebben wij jullie eigen hulp dus nodig! Zoals onze moderator Tiuri al talloze malen duidelijk heeft gemaakt in deze discussie zijn wij hierin afhankelijk van de Post Reports die wij van jullie binnenkrijgen. Dus maak a.u.b. gebruik van de optie die wij je bieden (links onderaan elke posting) om ongeoorloofde postings aan ons te rapporteren!

Dank jullie wel,
__________________
Webmaster
HaarWeb oprichter en webmaster
www.haarweb.nl

HaarWeb | De support-site voor en door lotgenoten met haarproblemen in Nederland en België

Huishoudelijk Reglement (Richtlijnen/Privacy/Disclaimer)
Code of Ethics

-----------------------------------------------------------------------
You can be helping many people, but if you are not helping yourself,
you have missed the one person you were born to heal.'

~Alan Cohen
-----------------------------------------------------------------------

Laatst gewijzigd door Webmaster; 26 april 2007 om 13:17
Webmaster is offline