Discussie: Extreme haaruitval
Los bericht bekijken
Oud 31 december 2003, 00:20   #18
melinda
HaarWeb lid
 
Geregistreerd: 31 december 2003
Locatie: netherlands
Berichten: 1
nizoral gel

Hola allemaal,
Ook ik herken jullie verhalen over extreme haaruitval. Ik ben nu 38 en heb tot een jaar geleden vele jaren veel haren verloren. In het begin dacht ik dat het kwam door spanningen of een verkeerde shampoo maar het hield maar aan. Men zei dat 100 haren per dag verliezen normaal was maar bij mij waren het handen vol, vooral na een wasbeurt. Toen ik mijn haar zichtbaar dunner zag worden sloeg de paniek toe. Ik raakt er zelfs depressief van en kon de hele dag aan niets anders denken: ik zou kaal worden..
Uiteindelijk ben ik bij een dermatoloog terecht gekomen die op twee plaatsen haar uit mijn hoofd heeft getrokken voor onderzoek. Het bleek dat ik een teveel aan een bepaalde gist in mijn bloed had die exceem gaf op mijn hoofdhuid. Daardoor verloor ik zo veel haar. Ik kreeg Nizoral voorgeschreven. Dat is een gel die je na het wassen inmasseert en even laat inwerken. Daarna gewoon uitspoelen. Na een week merkte ik al verschil !
Nu verlies ik maar 10-20 haren per dag.

Ik hoop iemand te kunnen helpen met dit verhaal. Wie weet is dit ook voor iemand anders de oorzaak/oplossing van het probleem.
melinda is offline   Met citaat reageren