Discussie: ROKERS test
Los bericht bekijken
Oud 6 september 2004, 22:19   #52
Tiuri
HaarWeb lid
 
Tiuri's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 9 april 2004
Berichten: 5.706
roken draagt op twee manieren bij aan een snel en agressief verloop van je haaruitval.

ten eerste verhoogt het de DHT-waarden in het bloed met iets van 17%. Dit DHT koppelt zich vervolgens lekker aan de AR van de haarcellen en je afweersysteem gaat in de aanval (inflammation).

Deze inflammation krijgt nog een extra trigger door het roken, want sigaretten zorgen in het gehele lichaam voor het agressiever worden van de inflammation. Vandaar ook groter risico op hartkwalen en longkanker etc, en dus een extra sneller/agressiever verloop van AGA.

Roken is dus gewoon een slecht plan. Ik weet hoe fijn het kan zijn maar het is alleen maar kortetermijngenot, het levert geen constructieve bijdrage aan je leven. Alleen maar destructief.

Overigens is pas gebleken dat roken bij een bepaalde variant van de ziekte van Crohn, namelijk Colitis Ulcerosa (inflammation bij de dikke darm) juist inflammationremmend werkt!!! Te bizar voor woorden en niemand snapt het meer, maar uit een recent Amerikaans onderzoek is gebleken dat het afweersysteem onderdrukt kan worden door sigaretten. Colitis Ulcerosa kan zelfs compleet worden onderdrukt in sommige gevallen door een pakje per dag te roken. Bij Crohnpatienten zorgt roken juist weer voor een verergering van de klachten. Maar hier wordt nu meer onderzoek naar gedaan, tot die tijd moeten niet-colitis-patienten gewoon niet roken.
__________________
Momenteel inactief - raadpleeg collega's.

HaarWeb | De supportsite voor en door lotgenoten met haarproblemen in Nederland en België
HaarwoordenboekjeHuishoudelijk reglementSuggesties & feedback


Laatst gewijzigd door Tiuri; 6 september 2004 om 22:44
Tiuri is offline   Met citaat reageren