Haarweb Forum  
Bijna 100.000 bezoekers p/mnd! Zie hier

Ga terug   Haarweb Forum > Alopecia Androgenetica > Haarproblemen bij vrouwen

Reageren
 
Discussietools Discussie waarderen Weergave
Oud 13 januari 2010, 20:43   #1
Sher
HaarWeb lid
 
Geregistreerd: 7 augustus 2009
Berichten: 14
Succesverhaaltje

Hallo!

Ik heb altijd het voorgenomen gehad om iets te posten als ik verbetering in mijn haar zou krijgen. Ik ben een meid van 25 en heb al zo’n 5 á 6 jaar last van haaruitval. Ik lees al vanaf 2004 af en toe dit forum maar ben de laatste tijd pas echt actief aan het lezen. Wat mij vanaf het begin (ergens in 2004) al opviel was dat er vrijwel geen succesverhalen zijn, in ieder geval geen waar ik mij mee kon identificeren. Vandaar dat ik dus het voornemen heb gemaakt om mijn verhaal te delen als ik een duidelijke verbetering zou merken. Bovendien heb ik nu al behoorlijk wat kennis en ervaring met haaruitval en hoop anderen ermee te kunnen helpen.

Vanaf 2004 loop ik al artsen af voor mijn problem met haaruitval. Ik heb last gehad van laag ijzer, vitamine b12 tekort, schilfertjes/eczeem op mijn hoofd. Mijn hormonen waren helemaal prima. Ik heb de diagnose AGA met chronisch TE gehad.

Ik gebruik:
- Diane-35 vanaf 2004
- Nizoral (2% ketakonazol) voor de hoofdschilfers vanaf 2005
- Ijzerpillen een aantal keer gehad voor laag ijzer (niet té laag)
- Vitamine b12 injecties voor het b12 tekort sinds 2009 (ik neem schijnbaar vrijwel geen b12 op via voeding/pillen, vandaar de injecties. Dat komt wel vaker voor bij b12.)
- Minoxidil 5% (eerst 2% ben overgestapt op 5%)

Ik heb nooit effect gemerkt van de Diane-35 pil, maar ik durf niet te stoppen want misschien was het wel nóg erger als ik het niet zou slikken. Als ik met Nizoral stop dan krijg ik schilfertjes op mij hoofd, dus dat gebruik ik 2x per week. Van ijzerpillen heb ik ook nooit iets gemerkt, maar ik laat het regelmatig controleren omdat een tekort wel invloed kan hebben op mijn haar.

Wat heeft wel gewerkt? De b12, toen ik begon was mijn haaruitval zeer extreem. Het bracht mijn haaruitval naar beneden, maar het was nog steeds veel te veel. Het duurde ook enkele maanden voor ik effect op mijn haar merkte. Wat het beste heeft geholpen is minoxidil. Ik ben dus begonen met de 2% en erna overgestapt op 5% en daar ben ik zeer tevreden mee! (Ik gebruikte 2% 2 maanden, en nu 5% ook 2 maanden). Dit heeft mijn haaruitval zo goed als gestopt! (Afkloppen want ik wil niet dat het terugkomt!).

Verder moet ik nog even zeggen dat ik dus al zeker 5 jaar lang haaruitval heb gehad, en flink ook. Alles zat onder de haren bij mij thuis, mij doucheputje is wel vaker verstopt geraakt, mijn jas kon ik steeds leegplukken... Ik verloor 100-200 op een dag en soms nog honderden extra als ik mijn haren waste (oh, wat was haren wassen een marteling...). Mijn haaruitval is diffuus maar de ergste plekken zijn op de zijkant van mijn hoofd, inhammen en de voorste haarpluk. Ik heb steeds gedacht dat ik snel kaal zou worden met de haaruitval die ik had. Maar het is ongelofelijk hoeveel haar er kan uitvallen voor het zichtbaar wordt. Ik gebruik toppik en daarmee kan ik het nog goed verbergen voor anderen. Mijn haar is veranderd, maar je ziet niet dat ik haaruitval heb gehad als je mij zo ziet (denk ik). Ik kan alleen bepaalde kapsels gewoon niet meer doen en mijn haar mag niet nat/vet worden....

Ik wil niemand valse hoop geven, maar misschien is er wel iemand die zichzelf herkent in mijn verhaal en die toch weer een beetje hoop krijgt. Dat is waar ik in het begin zo naar heb lopen zoeken en niet echt heb kunnen vinden. Verder hoop ik dat mensen er iets van kunnen leren: neem niet te makkelijk "er is niks aan te doen" aan als antwoord.

Laat je bloed goed onderzoeken. denk aan hormonen, schildklier en ijzer en vitaminen (de B-vitamines, vitamine D zijn belangrijk). Correct me if I'm wrong! Zorg ervoor dat deze ook gecontroleerd worden! Minoxidil werkt goed voor mij, ik kan zeker aanraden als je er maar goed over nadenkt, want je moet het wel bereid zijn het de rest van je leven te gebruiken!

Als jullie vragen hebben laat het mij weten, ik beantwoord ze graag! Heel veel succes met jullie strijd dames!
__________________
Diane-35
Minoxidil 5%
Vitamine b12
Sher is offline   Met citaat reageren
Oud 15 januari 2010, 14:13   #2
agatha
HaarWeb lid
 
agatha's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 20 juli 2007
Berichten: 12.340
Geslacht:
Altijd prettig om weer zo'n succesverhaal te horenGefeliciteerd met de behaalde resultaten en je doorzettingsvermogen.
agatha is offline   Met citaat reageren
Oud 14 maart 2010, 17:48   #3
Leah90
HaarWeb lid
 
Geregistreerd: 8 december 2009
Locatie: https://t.me/pump_upp
Berichten: 45
Geslacht:
Hey allemaal,

gelukkig kan ik ook een succesverhaal vertellen. Als ik deze site lees, dan kan ik echt in paniek raken. Het lijkt wel alsof bij niemand ook maar iets werkt en alles wat de dermatologen zeggen is gelogen ed. Die verhalen over de shedding bij het gebruik van finasteride bijvoorbeeld gaven mij rillingen en ik was zo blij dat ik die verhalen nooit gelezen heb toen ik begon met het slikken van finasteride, want dan zou ik het mss niet gedurfd hebben. Maar ik slik het nu al bijna 3 jaar en ik heb nooit ook maar enige last gehad van shedding. Dus je moet het gewoon voor jezelf proberen en kijken hoe het bij jou uitpakt. Niet iedereen reageert er het zelfde op. En ik ben zo blij dat ik alleen nog maar positieve ervaringen heb opgedaan.
Ook de verhalen dat finasteride op een gegeven moment niet meer zou werken, geven mij een hoop stress. Maar de dermatoloog heeft gezegd dat het proces van kaal woren gestopt wordt en dat je haar zich stabisiliseerd. Ook zei hij er uitdrukkelijk bij dat de haren die verloren waren nooit meer terug zouden komen. Maar toch heb ik nog hergroei gekregen.
Ik ga toch maar uit van wat de dermatoloog zegt, ik bedoel hij is een specialist en tot nu toe heeft hij niks gezegd wat niet waar is gebleken. (Behalve dan van dat ik geen nieuwe haren kon verwachten, wat dus WEL gebeurt is gelukkig haha!)Ik heb zelf ook ogen en kan waarnemen of iets aanslaat of niet.
Nou goed, ik ben een meisje van 19 en ik ben er op mijn 16e achter gekomen dat ik aga heb. Ik slik nu sinds april 2007 1,25 mg finasteride en het werkt echt goed! Ik kreeg hergroei en mijn haren worden ook langer en glanzender. Ik heb een tijdje de yasmin pil 30 gebruikt, maar doordat ik daar zo veel bijwerkingen van kreeg, ben ik ermee gestopt. Maar de finasteride werkt uitstekend. Ik heb ook geen bijwerkingen of iets dergelijks. Ik heb ook wel het geluk gehad dat ik nooit veel haren op mijn hoofd ben verloren. Je kon bij mij geen kale plekken zien of mijn hoofdhuid zien door mijn haren. Maar toch is het allemaal nog dichter geworden. Het eindresultaat schijnt na ongeveer 2 jaar slikken bereikt te worden. In het begin dacht ik echt van, nou hier ben ik nog niet tevreden mee, maar ik besefte me dat de nieuwe, sterke en gezonde haren nog maar kort zijn en dat 4/5 van mijn haar nog oud haar is zeg maar. Dus als al dat nieuwe haar één lange haar vormt, dan pas zie ik het werkelijke resultaat.
Maar ja het duurt natuurlijk nog wel enige jaren voordat mijn haar zo lang is. Nu op dit moment vind ik mijn haar nog niet mooi en draag ik het ook bijna nooit los, maar ik denk zeker wel dat dat er in de toekomst inzit. Ik heb van mijzelf krullen en mijn haar pluist ook wel, maar als ik mijn haar gestyld heb, dan durf ik het wel los te doen. Dan lijkt mijn haar gewoon normaal en gezond.
Nu ja, dit was mijn verhaal haha. Ik hoop nog meer positieve verhalen van andere dames te horen! Iedereen veel succes gewenst in haar(/zijn) strijd tegen haaruitval!

Groetjes L.

Laatst gewijzigd door Leah90; 14 maart 2010 om 17:51
Leah90 is offline   Met citaat reageren
Oud 15 maart 2010, 03:13   #4
Hanna
HaarWeb lid
 
Hanna's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 19 december 2004
Berichten: 16.459
Dat is geweldig Leah! Veel vrouwen hebben namelijk geen resultaat bij slechts 1,25mg finasteride.
Hopelijk wil je je ervaringen ook schrijven in dit topic: http://www.haarweb.nl/forum/showthread.php?t=13190
__________________
*
*
*_________________________________________________ _____________
Belangrijke linken: Haargroeimiddelen voor dummies Haarwoordenboekje Haarwerken FAQ
Hanna is offline   Met citaat reageren
Oud 2 mei 2010, 02:43   #5
Sammy
HaarWeb lid
 
Geregistreerd: 28 juni 2004
Berichten: 400
Er is zoveel wat haaruitval kan veroorzaken en vaak is het ook een wisselwerking van factoren. Daarom is het, denk ik, ook zo lastig te behandelen. Maar het advies om je bloed eens goed te laten onderzoeken, is zeker een waardevolle! Ik heb dat een paar maanden geleden ook laten doen, omdat ik naast haaruitval ook nog een heleboel andere gezondheidsklachten heb. En ondanks dat ik altijd al gezond at en supplementen slikte, was het niet mis wat er uit kwam: ferritine aan de lage kant, b12 en een heleboel andere b vitamines veel te laag, te weinig vitamine d, gebrek aan koper, teveel zink, gebrek aan gamma linoleenzuur, redelijk trage bijnieren en ook nog eens een schildklier die niet helemaal optimaal functioneert (terwijl de standaard bloedtest van de huisarts altijd prima is). Allemaal zaken die van invloed kunnen zijn op je haaruitval! Wat ik er aan kan doen, is mij nog niet helemaal duidelijk, want blijkbaar neemt mijn lichaam niet alles optimaal op (b vitamines en ijzer slikte ik al in zeer grote hoeveelheden). Bovendien ben ik momenteel zwanger, waardoor geëxperimenteer ook niet aan de orde is, maar ik begin wel te begrijpen dat het lichaam ingewikkeld is en haaruitval bij (jonge) vrouwen waarschijnlijk niet zo maar aan AGA geweten kan worden.
Sammy is offline   Met citaat reageren
Oud 9 mei 2010, 12:14   #6
charliegirl
HaarWeb lid
 
Geregistreerd: 19 juli 2004
Berichten: 51
Hallo allemaal,

Ik wil ook even mijn relatieve 'succesverhaal' delen, om iedereen een beetje een hart onder de riem te steken.

Een paar jaar geleden zat ik vrijwel dagelijks (meerdere keren!) op deze site en zag de situatie er redelijk hopeloos uit. Ik had heel erge haaruitval: alopecia androgenetica door pco-syndroom. Mijn haar was erg dun geworden, breekbaar, dof en slecht van kwaliteit en ik had zelfs een wijkende haarlijn vooraan! Ik droeg mijn haar alleen in een staartje en wilde aan niemand mijn haar in losse, verschrikkelijke toestand laten zien. Ik werd al panisch bij het idee alleen al. Ik ben toen, in al mijn wanhoop, aan de dutasteride gegaan (in combi met Diane pil, die ik al zo'n tien jaar slikte), mijn endocrinoloog vond dat ook een goed idee. Dat leek wel redelijk goed te helpen, haarverlies stopte en kwaliteit haar verbeterde merkbaar. Maar na iets van een jaar werd ik bang van het middel, je las er allerlei akelige dingen over en het was toch nooit echt goed gestest, wat zou het geven op lange termijn? Afgebouwd en mee gestopt. Na iets van een half jaar werd het weer heel erg. Ik ben dan op finasteride overgestapt, in combi met Omnivit (vitamines voor haar) en laser (Hairmax) . En ik weet niet, misschien is het de leeftijd (ik ben nu 34, mijn ergste haaruitval was op 27-28), want ik had al eerder fina gebruikt, en toen leek het weinig te doen, maar op één of andere manier lijkt mijn haar nu gestabiliseerd (hout vasthouden!!). Oké, ik zal nooit meer het haar hebben dat ik vroeger had, maar ik heb nu ook een ander kapsel (kinlange bob, ontkruld ipv schouderlang met dikke krullen), en heb dat - na jaaaren - enigzins geaccepteerd. En ik heb nog altijd periodes (een paar keer per jaar) dat het heel erg uitvalt, dan is het opeens ook heel erg vet en zit het vreselijk. Ik zit bvb nu in zo'n periode, maar ik probeer erop te vertrouwen dat die altijd weer stoppen en dat mijn haar weer een beetje oké zal zijn. Niet makkelijk, maar ik probeer. Ik probeer ook ergens te aanvaarden dat onzekerheid (of de medicatie blijft werken, en mijn haar normaal blijft) de enige zekerheid is. Dat is het moeilijkste. Verder gebruik ik ook henna om mijn haar wat meer volume en glans te geven (ik verf het bruin), en heb ik een ontzettend goede en lieve kapper, en een heel goede endocrinoloog, bij wie ik jaarlijks op controle ga, die hormonen en symptomen bekijkt en bespreekt, laatste wetenschappelijk onderzoek (is er nauwelijks) laat weten, en mij gerust stelt als ik over de rooie ga door het haarverlies.

Succes aan iedereen die met haarverlies kampt. Het is verschrikkelijk, en je staat zo machteloos, ik weet het!!

Groetjes,

Charlotte
charliegirl is offline   Met citaat reageren
Reageren


Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 12:23.


Forumsoftware: vBulletin®, versie 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Produced by Limelight Studios. Copyright © 2001-2024 Stichting HaarWeb.