Haarweb Forum  
Bijna 100.000 bezoekers p/mnd! Zie hier

Ga terug   Haarweb Forum > Mededelingen > Mededelingen

Reageren
 
Discussietools Weergave
Oud 5 mei 2010, 00:02   #1
Webmaster
Your friendly webmaster

 
Webmaster's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 5 mei 2001
Locatie: HaarWeb City
Berichten: 1.795
Geslacht:
Thumbs up HaarWeb viert haar 9-jarige bestaan!


(voor de betekenis van het vrijheidsbeeld zie kopje 'Bevrijding' hier)
Jarig!

Vandaag, 5 mei 2010 viert HaarWeb haar 9-jarige bestaan! Nog 1 jaartje te gaan voor onze 10 (!) jaar... ongelooflijk wat gaat de tijd snel!

Natuurlijk laten wij dit feestelijke feit niet ongemerkt voorbij gaan. Wat de meeste mensen doen op het einde van het jaar, doen wij op 5 mei: een mooie gelegenheid om even terug te blikken op het afgelopen jaar.


Wat bracht het afgelopen jaar zoal?

Cijfertjes

Sinds de start van HaarWeb in 2001 mogen wij ons verheugen op een onverminderde groei, zoals de grafiek hier aangeeft. Om kort te gaan: in 2006 bereikten wij een mijlpaal van 10.000 geregistreerde leden; 2 jaar later in 2008 stond de teller op 15.000. Nu, weer 2 jaar verder, kan ik meedelen dat wij in 2010 een nieuwe mijlpaal zullen behalen van...: 20.000 (!) geregistreerde leden!

Ik heb het al eerder gezegd hier:
als deze groei zich zo blijft voortzetten (ongetwijfeld), dan verwacht ik dat wij in het magische jaar 2012 ons 25.000-ste (!) lid kunnen verwelkomen.

Steeds meer lotgenoten en geïnteresseerden weten hun weg naar HaarWeb te vinden. Al deze cijfers geven overduidelijk aan dat wij met HaarWeb in een grote maatschappelijke behoefte voorzien. Het belang van lotgenotencontact mag duidelijk zijn en HaarWeb is hierin voor vele lotgenoten een grote uitkomst, aangezien HaarWeb je de mogelijkheid biedt om veilig, in alle privacy, vanachter je computerscherm anoniem in contact te komen met mensen die kampen met dezelfde aandoeningen. Het is fijn om te zien dat zoveel mensen zoveel aan HaarWeb hebben.

Niet alleen het aantal leden blijft groeien, hetzelfde geldt (logischerwijze) voor het steeds groter wordende bereik van HaarWeb: in 2006 bereikten wij gemiddeld 35.000 unieke bezoekers per maand, in 2007 waren dit er 56.000 en in 2008 brachten 64.000 mensen per maand een bezoek aan HaarWeb. De teller voor 2009 staat op: 68.000. De meest recente cijfers geven ons aan dat in de eerste maanden van 2010 gemiddeld 70.000 mensen een bezoek brachten aan HaarWeb. Ons streven was om in 2012 een bereik van 100.000 bezoekers per maand te hebben, maar we zullen dit doel n.a.v. de recente gegevens iets lager bijstellen. Binnen 5 jaar echter willen wij op een continue bezoekersaantal van 100.000 terechtkomen en zullen hiervoor de komende jaren het nodige in werking stellen om dit te kunnen bereiken.

Door de populariteit van HaarWeb krijgt onze server steeds meer hits te verduren. Tegenwoordig rekenen wij op HaarWeb in miljoenen als het gaat om het aantal hits per maand: d
e eerste miljoen hits per maand bereikten wij begin 2004 en op het eind van dat jaar waren dat er 2 miljoen. Eind 2006 zaten we op 3 miljoen en voorjaar 2008 stond de teller op 4 miljoen. Voorjaar 2009 mocht HaarWeb voor het eerst het gigantische aantal van 5 (!) miljoen hits verwerken.

Hoe meer wij echter groeien, hoe meer kosten HaarWeb met zich meebrengt. De bijna 20.000 leden die HaarWeb telt zijn geen betalende leden (en dat willen wij graag zo houden, uiteraard!), dus HaarWeb is afhankelijk van de advertentie-inkomsten en daarnaast de financiële steun die wij -dankbaar- verkrijgen van de Alopecia Areata Patiëntenvereniging (AAPV) om in de behoefte van onze leden en bezoekers te kunnen blijven voorzien. De komende jaren zal HaarWeb meer financiële steun nodig gaan hebben om in de lucht te kunnen blijven en te groeien. Mochten jullie hierin ideeën hebben, dan horen wij ze graag!

Alle mooie woorden ten spijt: het succes van HaarWeb heeft helaas 2 kanten. Vanzelfsprekend zijn wij erg blij met de bovenstaande resultaten: hoe meer lotgenoten bij elkaar, hoe beter je elkaar kunt helpen. Aan de andere kant zou je wensen dat HaarWeb niet nodig was geweest en er niemand meer lijdt onder zijn of haar haarprobleem...


Inhoudelijk

In 2009 zijn wij gestart met de overgang naar onze nieuwe forumindeling, zie hier. Simpel gezegd komt het erop neer dat wij een onderverdeling per ziekte hebben gemaakt op ons forum. Dit vormt een grote verbetering in de overzichtelijkheid en maakt het makkelijker voor ons om te beheren. Tevens is het een voorbereiding op de toekomstige website die er naast het HaarWeb forum ontwikkeld zal gaan worden: wat wij voor ogen hebben is om achtergrondinformatie omtrent haaraandoeningen en aanverwante onderwerpen te scheiden van de forumdiscussies. In de toekomst zal stap-voor-stap meer informatie toegevoegd gaan worden aan deze website, zodat wij naast het HaarWeb Forum een waardevolle informatiebron kunnen aanbieden op het gebied van de 4 haaraandoeningen die wij op HaarWeb behandelen. In de loop van 2010 zullen wij in ieder geval de overgang naar de nieuwe verbeterde forumindeling hebben afgerond.

In 2009 hebben wij in samenwerking met de Alopecia Areata Patiëntenvereniging (AAPV) een stappenplan
opgezet m.b.t. de aanschaf van haarwerken. HaarWeb lid Hanna heeft gezorgd voor een aanvullende lijst met veelgestelde vragen (F.A.Q.) Dit Haarwerken stappenplan was één van de belangrijkste doelen van de samenwerking tussen de AAPV en Stichting HaarWeb het afgelopen jaar. In de toekomst willen wij deze informatiebronnen verder gaan uitbreiden en ze een plekje geven op onze nieuw te ontwikkelen website.


Wat kunnen jullie verwachten het komende jaar?

Wij zullen onze site blijven ontwikkelen om in de behoeftes van onze leden en bezoekers te kunnen voorzien. In 2008 is HaarWeb uitgebreid met nieuwe functionaliteit in de vorm van blogs en uitgebreide ledenprofielen. Deze nieuwe functies (voornamelijk de persoonlijke weblogs) hebben nog niet datgene opgeleverd waarop wij gehoopt hadden, dus gaan wij er voor zorgen dat deze nieuwe mogelijkheden beter geïntegreerd worden met onze bestaande software. Dit was al ons plan vorig jaar, maar tot onze grote spijt en frustratie is de voormalige producent van onze forumsoftware overgenomen door een groter ($$$-minded) bedrijf, wat bijzonder nadelige gevolgen heeft gehad, o.a. voor de kwaliteit van de software die men nu op de markt heeft gebracht. HaarWeb is op dit moment dan ook niet in staat up te graden naar up-to-date, moderner software, omdat wij de kwaliteit van ons platform niet in de waagschaal willen stellen. We zullen nog even moeten roeien met de riemen die wij hebben en hopen op betere tijden in softwareland...


En last but not least, het volgende: HaarWeb is de support-site in Nederland en België voor en door lotgenoten met haarproblemen. Zonder de Moderators en de Webmaster is er geen HaarWeb en zonder jullie -onze leden- net zo min. De steun/informatie die lotgenoten bij elkaar vinden op onze forums is van onschatbare waarde. Via deze weg wil ik vooral ook onze meest actieve leden in het bijzonder bedanken voor hun grote betrokkenheid en inbreng: mede dankzij jullie is HaarWeb geworden wat het nu is!

Tot zover mijn gebazel...

Bedankt iedereen voor het afgelopen jaar!

(Reacties zijn uiteraard van harte welkom in deze discussie)


Met hartelijke groeten,__________________
Webmaster
HaarWeb oprichter en webmaster
www.haarweb.nl

HaarWeb | De support-site voor en door lotgenoten met haarproblemen in Nederland en België

Huishoudelijk Reglement (Richtlijnen/Privacy/Disclaimer)
Code of Ethics

-----------------------------------------------------------------------
You can be helping many people, but if you are not helping yourself,
you have missed the one person you were born to heal.'

~Alan Cohen
-----------------------------------------------------------------------

Laatst gewijzigd door Webmaster; 5 mei 2010 om 00:12
Webmaster is offline   Met citaat reageren
Oud 5 mei 2010, 01:36   #2
Hanna
HaarWeb lid
 
Hanna's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 19 december 2004
Berichten: 16.459
Van harte gefeliciteerd Webmaster!

Wat betreft de financiën, is het misschien een idee om een rekening te openen waarop donaties kunnen worden gedaan met Ideal, Mastercard en PayPal.
__________________
*
*
*_________________________________________________ _____________
Belangrijke linken: Haargroeimiddelen voor dummies Haarwoordenboekje Haarwerken FAQ

Laatst gewijzigd door Webmaster; 22 mei 2010 om 15:16 Reden: text van paars naar zwart
Hanna is offline   Met citaat reageren
Oud 31 mei 2010, 16:50   #3
Webmaster
Your friendly webmaster

 
Webmaster's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 5 mei 2001
Locatie: HaarWeb City
Berichten: 1.795
Geslacht:
Behoefte aan financiële steun.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Hanna Bekijk bericht
Van harte gefeliciteerd Webmaster!

Wat betreft de financiën, is het misschien een idee om een rekening te openen waarop donaties kunnen worden gedaan met Ideal, Mastercard en PayPal.
Bedankt voor je felicitaties, Hanna!

Ja, de mogelijkheid van donaties is een idee waar ikzelf al mee rondloop sinds HaarWeb steeds drukker bezocht werd. Dit is één van de redenen waarom Stichting HaarWeb is opgericht: zie kopje 'Stichting' hier.

Ik hoop van harte dat ik ongelijk heb, maar ik verwacht hier (de mogelijkheid om te doneren aan Stichting HaarWeb) vooralsnog weinig van. Wat wij zien op HaarWeb -vooral de afgelopen jaren- is dat veel mensen vooral informatie en steun komen halen en niet de behoefte hebben om een constructieve bijdrage aan HaarWeb te leveren c.q. iets terug te geven. Bijv. in de vorm van actieve bijdrages (informatie en steun) op het forum, het reageren op onze oproepen m.b.t. onze behoefte aan moderators, het aandragen van suggesties/ideeën om HaarWeb te verbeteren, enz, enz, enz.

Gelukkig zijn er positieve uitzonderingen onder onze leden, waar wij bijzonder dankbaar voor zijn. Maar wij (moderators en webmaster en onze betrokken, actieve leden) kunnen het niet alleen blijven doen. Hoe meer HaarWeb blijft groeien (nu 5 miljoen (!) hits per maand, 70.000 unieke bezoekers per maand en 20.000 geregistreerde leden. In 2012 zullen wij 25.000 geregistreerde leden hebben en in 2015 willen wij structureel 100.000 bezoekers per maand bereiken), hoe meer behoefte wij hebben aan man-en vrouwkracht om HaarWeb in de lucht te kunnen houden en te blijven ontwikkelen. Ik vraag me dan af: als het merendeel van de HaarWeb bezoekers en leden geen behoefte heeft meer te doen dan het halen van informatie en steun op het HaarWeb Forum, staat men dan wel open voor het geven van een donatie ten behoeve van het voortbestaan en de verdere ontwikkeling van HaarWeb?
__________________
Webmaster
HaarWeb oprichter en webmaster
www.haarweb.nl

HaarWeb | De support-site voor en door lotgenoten met haarproblemen in Nederland en België

Huishoudelijk Reglement (Richtlijnen/Privacy/Disclaimer)
Code of Ethics

-----------------------------------------------------------------------
You can be helping many people, but if you are not helping yourself,
you have missed the one person you were born to heal.'

~Alan Cohen
-----------------------------------------------------------------------
Webmaster is offline   Met citaat reageren
Oud 31 mei 2010, 17:06   #4
Limbo
Loser
 
Limbo's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 1 januari 2006
Locatie: Limburg
Berichten: 46.140
Geslacht:
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Webmaster Bekijk bericht
Ik vraag me dan af: als het merendeel van de HaarWeb bezoekers en leden geen behoefte heeft meer te doen dan het halen van informatie en steun op het HaarWeb Forum, staat men dan wel open voor het geven van een donatie ten behoeve van het voortbestaan en de verdere ontwikkeling van HaarWeb?
Ik weet het antwoord daar wel op.

Zijn er bijv. geen HT-klinieken, pruikenleveranciers enzo die een substantiele bijdrage willen leveren? Het succes van deze site bepaalt voor een groot deel ook hun inkomsten!
__________________
ultimo december 2005 FUT bij TH (1060 grafts)
vanaf 1-3-2006 aan de fina maar eind 2016 gestopt vanwege mijn leeftijd

WK-Poulkampioen 2018
Limbo is offline   Met citaat reageren
Oud 31 mei 2010, 17:55   #5
Hanna
HaarWeb lid
 
Hanna's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 19 december 2004
Berichten: 16.459
Beste Webmaster,

Misschien ben ik erg duf, maar ik zie nergens een bank- of gironummer van Stichting Haarweb vermeld staan.
__________________
*
*
*_________________________________________________ _____________
Belangrijke linken: Haargroeimiddelen voor dummies Haarwoordenboekje Haarwerken FAQ
Hanna is offline   Met citaat reageren
Oud 31 mei 2010, 20:54   #6
Webmaster
Your friendly webmaster

 
Webmaster's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 5 mei 2001
Locatie: HaarWeb City
Berichten: 1.795
Geslacht:
Donaties via en voor HaarWeb

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Hanna Bekijk bericht
Beste Webmaster,

Misschien ben ik erg duf, maar ik zie nergens een bank- of gironummer van Stichting Haarweb vermeld staan.
Zo duf ben je niet , want het klopt dat wij dit nog niet openbaar hebben gemaakt. Eén van de redenen is dat wij graag zouden zien dat donaties voor (Stichting) HaarWeb zoveel als mogelijk geautomatiseerd plaatsvinden.

Hiermee bedoel ik dat het het meest ideaal zou zijn als onze leden via een betaalmodule op onze website een donatie kunnen doen. Inderdaad zoals jij al zei:

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Hanna Bekijk bericht
... met Ideal, Mastercard en PayPal.
iDeal zou hierin het meest... ideaal zijn. Ik heb mij enorm hard gemaakt een aantal jaren geleden om een iDeal betaalmodule in onze software te krijgen, maar de producent (buitenlandse ontwikkelaar) vond dit niet lonend genoeg, om diverse redenen. In Nederland wordt een creditcard niet veelvuldig gebruikt en in tegenstelling tot Paypal, is iDeal ondertussen uitgegroeid tot hét electronische betaalmiddel op Nederlandse websites.

Op het moment dat wij een iDeal betaalmodule kunnen integreren met onze software, wordt het bijv. mogelijk om die leden die via onze software een kleine (groot mag ook ) donatie doen, te belonen met extra mogelijkheden op HaarWeb.
__________________
Webmaster
HaarWeb oprichter en webmaster
www.haarweb.nl

HaarWeb | De support-site voor en door lotgenoten met haarproblemen in Nederland en België

Huishoudelijk Reglement (Richtlijnen/Privacy/Disclaimer)
Code of Ethics

-----------------------------------------------------------------------
You can be helping many people, but if you are not helping yourself,
you have missed the one person you were born to heal.'

~Alan Cohen
-----------------------------------------------------------------------

Laatst gewijzigd door Webmaster; 31 mei 2010 om 20:59
Webmaster is offline   Met citaat reageren
Oud 31 mei 2010, 23:14   #7
Ambo
HaarWeb lid
 
Geregistreerd: 6 mei 2008
Berichten: 9.289
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Limbo Bekijk bericht
Ik weet het antwoord daar wel op.

Zijn er bijv. geen HT-klinieken, pruikenleveranciers enzo die een substantiele bijdrage willen leveren? Het succes van deze site bepaalt voor een groot deel ook hun inkomsten!
Tja, hoe onafhankelijk kun je dan nog overkomen als bijvoorbeeld een kliniek een hele grote donatie doet....

Misschien beter om met banners te werken, dan weten mensen duidelijk dat het om reclame gaat.
Ambo is offline   Met citaat reageren
Oud 1 juni 2010, 01:15   #8
Hanna
HaarWeb lid
 
Hanna's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 19 december 2004
Berichten: 16.459
Beste Webmaster,

Volgens mij heeft de meerderheid van de Haarwebleden een Mastercard en/of Paypal-account, waarmee ze o.a. hun aankopen van haargroeimiddelen en supplementen via internet betalen.
iDeal is niet zo ideaal, omdat de klant daarmee 't geld niet terug kan krijgen als een produkt niet geleverd wordt, terwijl dat met de GeldTerugService van Mastercard wel mogelijk is. Vreemd als iDeal dan toch hèt betaalmiddel zou zijn geworden...

FAQ van iDeal:
"Ik heb betaald, maar heb de bestelling niet ontvangen"
Antwoord: "Wanneer u een klacht heeft over de bestelling zelf, bijvoorbeeld over de levering van de bestelling, kunt u contact opnemen met de webwinkelier waar u de bestelling heeft geplaatst en proberen hier samen uit te komen".
Jaja....iDeal helpt de klant dus niet om het geld terug te krijgen ingeval niet geleverd wordt.

Ik vind de entree- en abonnementskosten van iDeal voor de onderneming(stichting) ook hoog, maar ik weet niet of de andere betaalmethodes misschien nog duurder zijn.
__________________
*
*
*_________________________________________________ _____________
Belangrijke linken: Haargroeimiddelen voor dummies Haarwoordenboekje Haarwerken FAQ
Hanna is offline   Met citaat reageren
Oud 1 juni 2010, 16:55   #9
Limbo
Loser
 
Limbo's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 1 januari 2006
Locatie: Limburg
Berichten: 46.140
Geslacht:
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Ambo Bekijk bericht
Tja, hoe onafhankelijk kun je dan nog overkomen als bijvoorbeeld een kliniek een hele grote donatie doet....

Misschien beter om met banners te werken, dan weten mensen duidelijk dat het om reclame gaat.
Ik bemoei me er niet meer mee!
__________________
ultimo december 2005 FUT bij TH (1060 grafts)
vanaf 1-3-2006 aan de fina maar eind 2016 gestopt vanwege mijn leeftijd

WK-Poulkampioen 2018
Limbo is offline   Met citaat reageren
Reageren

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Dochtertje van twee trekt haar uit haar hoofd! Mieneke TTM bij kinderen 19 26 mei 2006 18:57
De smoesen en leugens van Haarspecialisten. Do Haarwerken 20 14 april 2003 20:55
1-jarig bestaan van HaarWeb op 5-5-2002! Webmaster Mededelingen 0 28 augustus 2002 00:12


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 23:33.


Forumsoftware: vBulletin®, versie 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Produced by Limelight Studios. Copyright © 2001-2014 Stichting HaarWeb.