Haarweb Forum  
Bijna 100.000 bezoekers p/mnd! Zie hier

Ga terug   Haarweb Forum > Alopecia Androgenetica > Chirurgische behandelingen

Reageren
 
Discussietools Discussie waarderen Weergave
Oud 25 augustus 2010, 08:28   #1
Semih
HaarWeb lid
 
Geregistreerd: 23 augustus 2010
Locatie: Antwerpen (BelgiŽ)
Berichten: 72
Geslacht:
3500 grafts fue in Turkije

Beste lotgenoten,

Ik zal me kort even voorstellen voor ik overga naar mijn fue.
Ik ben bijna 30 jaar en heb al sinds 10 jaar last van traag terugtrekkende inhammen (NW 2).
Ik heb dan ook geen last gehad van periodes van sterk terugtrekkende haarlijnen ofzo.

Sinds mijn 20ste ben ik mij zorgen beginnen maken over mijn inhammen.
Toch niets ondernomen tot 2 jaar geleden. Toen ben ik via mijn derma in contact gekomen met minox 2 %.
Vol enthousiasme had ik toen mijn haar afgeschoren zodat de behandeling beter zou aanslaan.
Aanvankelijk bleek dat aan te slaan, ik had zelfs lichte hergroei op mijn rechterinham.
Na anderhalf jaar had minox toch niet de gewenste effect die ik wou.
Haaruitval beperkte zich enkel tot de inhammen en lichte verdunning tussen de inhammen.
Dan ben ik eens gaan kijken wat de verschillende mogelijkheden waren om mijn lelijke en bovendien asymmetrische inhammen aan te pakken.
Gezien mijn leeftijd en dichtheid van mijn haar vond ik fue de beste oplossing voor mij.

Ik schatte vooraf dat ik wel zou toekomen met 1000 tot 1500 grafts om enkel mijn inhammen te doen.
Wel had ik schrik dat mijn originele haarlijn verder zou terugtrekken binnen 5 jaar. Ik had ergens gelezen dat fue toepasbaar was op kale plekken en niet tussen de haren.
Maar die gedachte kon me niet weerhouden om toch maar de stap te zetten naar een fue.
Om dat ik geen enkel idee had bij wie ik het zou moeten doen heb ik in juli 2010 vier verschillende instellingen gecontacteerd waarvan 2 van Turkije, 1 van BelgiŽ en 1 van Nederland.

Bij Prohair hebben mijn inham opgemeten en kwamen ze op een totaal van 1800 grafts wat ongeveer neerkwam op 4800 Ä.
Bij Prohair zouden ze dus enkel mijn inhammen doen. Ik heb wel niet gevraagd of ook iets doen omtrent verdere terugtrekking.
De eventuele behandeling zou pas in begin november 2010 kunnen plaatsvinden.

Bij een bedrijf uit Nederland (naam ben ik vergeten) heb ik via mail een offerte gekregen van 2000 grafts en 3800 Ä en de ht zou in september al kunnen plaatsvinden.

Via mail had ook 2 ziekenhuizen gecontacteerd uit Istanbul (Turkije).
De ene was Dora hospital en die werkten met een vaste tarief. Ze vroegen 2500 Ä en het aantal grafts dat ze nodig hadden was ongeveer 2000 .
Het andere ziekenhuis was het Sema Hospital. In onze mail verzekerde hij mij dat hij een nieuwe methode gebruikte die wereldwijd nog niet veel zou gebruikt worden. Hij vroeg daar 3000 Ä voor.
Bij beide ziekenhuizen kon ik tijdens de zomervakantie al terecht voor een ht. Ik moest wel 2 weken op voorhand bevestigen.

Na wikken en wegen heb ik uiteindelijk gekozen voor Dora hospital en wel om de volgende redenen:
 • Kwaliteit voorop: ik ken 3 mensen die daar al een ht hebben laten uitvoeren met uitstekende resultaten
 • geen wachttijden
 • financieel voordeliger


Op 19 juli 2010 ben ik dan naar istanbul gevlogen voor mijn ht.
Of ik daadwerkelijk een ht zou laten doen zou afhangen van hoe de consultatie zou verlopen. Ik had wel wat vragen.
Nadat ik gesetteld was in mijn hotel (hotelkosten zitten wel niet in de prijs) heb ik meteen een afspraak gemaakt met de dokter.

Eens aangekomen stond ik ervan versteld hoeveel mensen er over de vloer kwamen voor allerlei esthetische behandelingen. Heb er meteen ook 2 ht-patiŽnten gezien. Dat stelde met me eerlijk gezegd wel een beetje gerust. Hoe meer klanten hoe meer ervaringen dat de ht team opdoet. Dus de kans op een disaster was meteen geslonken.

De consultatie dan. De dokter bekeek even haarlijn en nam verschillende foto's (mijn haar was ongeveer 5 mm lang).

Hij zei me dat er op mijn achterhoofd voldoende haar was om een mooi resultaat te bekomen en zou er heel natuurlijk ogen, ook met kort of nat haar. Meer moest ik niet weten en heb meteen voor de 28ste juli om 9h mijn ht vastgelegd.

De dag van de ht dan.
Voordat ik de operatiezaal binnen mocht, hebben ze eerst mijn haar gewassen en vervolgens afgeschoren.
In de operatiezaal is de dokter mijn nieuwe haarlijn komen tekenen.
Bij de ht zelf was hij niet aanwezig, hij gaf aan waar er haartjes moesten komen.
Het enige negatieve aan de ht was, was de verdoving zelf.
Ik kan ik jullie meedelen dat de verdoving enorm pijnelijk was. Met een spuitje hebben ze een 20 tal (mss meer) keer liggen prikken tot aan mijn schedel. Heb me toen echt moeten inhouden om niet te roepen.
Nadat de verdoving goed ingewerkt was, zijn ze begonnen met het kaalplukken van mijn achterhoofd. Dat heeft zo'n 3.5h geduurd.
Nogeens 4 uur later was het eindelijk gedaan. Volgens een van de assistentes had het veel langer kunnen duren als ik niet had geslapen. Ben blij dat ik van dienst kon zijn door te slapen.
Toen ik terug naar mijn kamer ging, heb ik meteen naar de spiegel in de lift gekeken. Ik was aangenaam verrast. Ze hadden ook het gebied tussen mijn inhammen gedaan tot aan mijn kruin (stel je een driehoek voor met als punten de 2 inhammen en midden van mijn kruin).
Toen ik vroeg hoeveel grafts ze nu gebruikt hadden, vertelden ze me dat er nu 3500 grafts getransplanteerd waren.

Die dag mocht ik dan gratis in het ziekenhuis overnachten wat mij ook goed uitkwam. Je wilt tenslotte in Istanbul niet alleen halfsuf de stad doorkruisen om je hotel te vinden.

2 dagen later hebben ze me in het ziekenhuis uitgelegd hoe ik mijn haar moest wassen. De korstjes zouden na 10 keer wassen (dus na 12 dagen) volledig weg moeten. Ik mocht zeker de korstjes niet afkrabben. Na 15 dagen mocht ik een nauwaansluitende pet dragen en na een maand mocht ik weer sporten.

Na de fue
De eerste 10 dagen heb ik nauwgezet de richtlijnen gevolgd omtrent de nazorg. Helaas was ik toch ongerust omdat bij het wassen korstjes loskwamen met het getransplanteerd haartje erbij. En na tien dagen waren de korstjes nog niet volledig weg. Wel moet ik erbij vertellen dat ik zeer voorzichtig was bij het wassen, ik durfde het bijna niet aanraken, terwijl bij prohairclinic ze aanraden om na dag 6 stevig te wrijven.
Na 13 dagen waren bijna alle korstjes weg en zag het er erg mooi en natuurlijk uit.
Vandaag na 24 dagen, is er al heel veel haar uitgevallen en durf ik nog steeds mijn haar niet aan te raken.

Nu mijn plan is om gedurende 5 maanden mijn haar kort te houden en vanaf nieuwjaar te laten groeien zodat ik tegen april, mei een mooi coupke zal hebben. Dan valt het nieuwe haar minder op mocht het asymmetrisch groeien.

Nu ik mijn verhaal gedaan heb, heb ik nog een aantal vragen voor jullie.
Veel van die vragen zijn wss ergens al eens beantwoord maar met zoveel topics het soms lang zoeken voor een antwoord. Alvast mijn excuses als ik in herhaling val.

 • Heeft iemand anders die een fue heeft laten doen ook last gehad van haaruitval in de 2de week met korstjes? Is dan normaal?
 • Kan ik nu al mijn haar kaalscheren of wacht ik daar nog een aantal weken tot mijn haartjes zich stabiliseren?
 • Zoals in mijn verhaal blijkt, hebben ze in Istanbul ook tussen inhammen en voor mijn kruin haartjes getransplanteerd. Terwijl ze in prohair alleen mijn inhammen zouden doen. Moet ik mij nu zorgen maken dat de originele haren zullen verdrongen worden door de nieuwe haartjes? Of hangt dat af van de dichtheid van dat gebied of maakt helemaal niets uit? Maak me daar wel zorgen over. Graag jullie mening hierover.
 • Zoals eerder gemeld heb ik tot nu tot alleen minox gebruikt. Na het lezen van enkele topics lijkt me finasteride wel een goede oplossing. Alleen maak ik mij zorgen om de nevenwerkingen. Wat raden jullie mij aan gezien mijn haarsituatie en leeftijd?
Foto's zal ik deze week nog zeker posten. Zullen wel foto's zijn van nu dus ruim 4 weken later. Van net na de fue heb ik helaas geen foto's. Foto's van er voor zal ik wel ergens vinden.

Alvast bedankt
Semih is offline   Met citaat reageren
Oud 25 augustus 2010, 08:56   #2
AnthonieH
Moderator

 
AnthonieH's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 11 januari 2005
Locatie: Delft
Berichten: 10.064
Geslacht:
Dank, Semih, een mooi uitgebreid verslag! Ik denk dat je mag rekenen op een heel mooi resultaat. 3500 grafts is een hele berg. Ik moet wel zeggen dat het er ongelofelijk veel zijn om in zo korte tijd uit te nemen en terug te plaatsen. Ik had niet gedacht dat zoiets mogelijk zou zijn ... 3,5 seconden per graft om uit te nemen, 4 seconden om terug te plaatsen ...
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Semih Bekijk bericht
 • Heeft iemand anders die een fue heeft laten doen ook last gehad van haaruitval in de 2de week met korstjes? Is dan normaal?
 • Kan ik nu al mijn haar kaalscheren of wacht ik daar nog een aantal weken tot mijn haartjes zich stabiliseren?
 • Zoals in mijn verhaal blijkt, hebben ze in Istanbul ook tussen inhammen en voor mijn kruin haartjes getransplanteerd. Terwijl ze in prohair alleen mijn inhammen zouden doen. Moet ik mij nu zorgen maken dat de originele haren zullen verdrongen worden door de nieuwe haartjes? Of hangt dat af van de dichtheid van dat gebied of maakt helemaal niets uit? Maak me daar wel zorgen over. Graag jullie mening hierover.
 • Zoals eerder gemeld heb ik tot nu tot alleen minox gebruikt. Na het lezen van enkele topics lijkt me finasteride wel een goede oplossing. Alleen maak ik mij zorgen om de nevenwerkingen. Wat raden jullie mij aan gezien mijn haarsituatie en leeftijd?
Uitval van de getransplanteerde haren na twee weken is normaal. Er horen dan eigenlijk geen korstjes meer te zitten, maar als die er dan nog wel zijn, dan kan ik me voorstellen dat ze bij het loskomen gelijk ook de haren meenemen. Niks om je zorgen over te maken dus.

Je zou je hoofd gerust kaal kunnen scheren. Wat je aan het oppervlak uitvreet heeft geen effect op je haarwortels. Tenzij je met chemicaliŽn aan de gang gaat die diep in je huid doordringen ...

Voor je derde vraag, je hoeft niet bang te zijn dat je oude haren verdrukt worden. Tenzij ze met een laser gaatjes hebben gemaakt, want dan kunnen oude haarwortels wel beschadigd zijn geraakt. Wat wel kan gebeuren, is dat die oude haren door de schok ook uitvallen. Maar die groeien dan snel wel weer terug.

Ik raad nooit iemand wat aan, maar ik kan er wel op wijzen dat je kaalheid waarschijnlijk wel verder door zal zetten en dat je met 5 of 10 jaar wel weer toe zou kunnen zijn aan een vervolgtransplantantatie. Finasteride is een serieus medicijn, wat serieus kan werken om de uitval te vertragen. Het kan dus voorkomen dat je snel weer aan een nieuwe HT moet denken. Verdiep je goed voor je een serieus middel als finasteride gaat gebruiken!
__________________
Maatregelen:
04-2002: minoxidil (van NW3- naar NW2+, normale kruin)
07-2004: finasteride (dichter haar, ook frontaal)
11-2006: FUE (1400 grafts) frontaal (ProHair, van NW2+ naar NW2-)
05-2010: FUE ( 900 grafts) frontaal (ProHair, van NW2- naar NW1,5)
Overige: Supplementen (algemene gezondheid, conditie en aanzien van het haar)
_____________________________
HaarWeb | De supportsite voor en door lotgenoten met haarproblemen in Nederland en Belgie
Haarwoordenboekje - Huishoudelijk reglement - Suggesties & feedback]
AnthonieH is offline   Met citaat reageren
Oud 25 augustus 2010, 16:44   #3
jord-y
HaarWeb lid
 
jord-y's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 28 februari 2009
Berichten: 973
Geslacht:
Wel had ik schrik dat mijn originele haarlijn verder zou terugtrekken binnen 5 jaar. Ik had ergens gelezen dat fue toepasbaar was op kale plekken en niet tussen de haren.
Maar die gedachte kon me niet weerhouden om toch maar de stap te zetten naar een fue.


ehmmmm semih volgens mij is dat onzin hoor zowel bij fut of fue is het tenslotte sneetjes maken in het transplantatie-gebied en kunnen ze tussen de originele haren planten mits het niet te dicht nog is lijkt mij
jord-y is offline   Met citaat reageren
Oud 26 augustus 2010, 15:34   #4
Semih
HaarWeb lid
 
Geregistreerd: 23 augustus 2010
Locatie: Antwerpen (BelgiŽ)
Berichten: 72
Geslacht:
Beste leden,

Ik had jullie foto's beloofd van mijn huidige sitiuatie, dus 4.5 weken na men ht.

Zowel in mijn inhammen als op mijn hoofd ben ik veel haar verloren. Dit is wel wat ik wel een beetje vreesde. Maar goed ze zullen dus tegen nieuwjaar er wel staan, vermoed ik.
Ik vraag me af of ik mij nog aan verdere haaruitval kan verwachten of heb ik mijn limiet al bereikt?
Momenteel is het een lelijk zicht, dus vanavond zal ik mijn haartjes kaalscheren en zo houden tot nieuwjaar.

Zouden jullie mij ook een degelijke shampoo kunnen aanraden? Ik heb ergens nizoral gelezen en iets van fructus.

@ AnthonieH

Hoe snel denk je dat mijn origenele haren er terug zullen staan? Spreken we dan over het zelfde groeiproces als bij de ht-haren?


@ jord-y


ja idd, net omdat ik dacht dat het tussen mijn inhammen nog goed dicht zat, maar blijkbaar was er volgens het ht-team daar ook al goed haaruitval te constateren.

Dank je wel

PS: ik had geen specifieke foto's genomen van voor men ht maar ik zal later zeker nog foto's posten van voor mijn ht. Dat geeft een beter totaalbeeld van de evolutie en de uiteindelijke resultaat.
Bijgevoegde afbeelding(e)
Bestandstype: jpg 4.5 weken a.jpg‎ (140,1 KB, 1239x gelezen)
Bestandstype: jpg 4.5 weken b.jpg‎ (133,3 KB, 1124x gelezen)
Bestandstype: jpg 4.5 weken c.jpg‎ (83,5 KB, 1045x gelezen)
__________________
Status 06/2010: NW 2.5-3
 • HT 1 (fue): 3500 grafts (volgens de kliniek, maar voor veel kenners twijfelachtig) op 28 juli 2010 door Dorahospital, Istanbul
Status 08/2011: NW 1.5-2 (het ht gedeelte is wel amper 25-35 grafts/cm≤)
 • HT 2 (fue): 2400 grafts op 9 april 2015 door Estecenter, Istanbul
Semih is offline   Met citaat reageren
Oud 26 augustus 2010, 16:24   #5
AnthonieH
Moderator

 
AnthonieH's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 11 januari 2005
Locatie: Delft
Berichten: 10.064
Geslacht:
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Semih Bekijk bericht
Hoe snel denk je dat mijn originele haren er terug zullen staan? Spreken we dan over hetzelfde groeiproces als bij de ht-haren?
In mijn geval hadden shockloss-haren een groeiachterstand van een centimeter of 2. Ik neem dus aan dat ze met anderhalve maand alweer begonnen terug te groeien. Sneller dus dan HT-haren, die bij mij vanaf maand 3 voorzichtig zijn gaan groeien.

4 weken na je HT moeten alle haren die gingen uitvallen ondertussen wel uitgevallen zijn. Al kunnen sommigen misschien nog een beetje vastgegroeid zitten in de huid (die herken je als stoppeltjes die dus niet groeien). Maar erg veel erger dan het nu is zal het zeker niet worden.

Met nieuwjaar zit je gebeiteld. Dat is over 4 maanden pas! Binnen een maand ga je zeker al vooruitgang merken van shockloss-haren die terug groeien en in oktober merk je al dat ook de HT-haren op gaan komen. En als het goed is wordt je daarna wekelijks blijer

Ik ben overigens wel benieuwd naar je vůůr-situatie. Ik kan namelijk niet zo goed begrijpen hoe andere klinieken meenden met 2000 grafts te kunnen volstaan. Maar mogelijk is het beeld nu erg vertekend door de shockloss.

Ik blijf overigens verbijsterd door het enorme aantal grafts dat is verplaatst. Hebben ze dat echt in 1 dag en binnen 8 uur gedaan? Weet je heel zeker dat het er 3500 zijn? Ik kan me moeilijk voorstellen dat ze ruim 2 keer zo snel werken als ProHair.

O ja, ik las ook nog even terug. Was je haar nu juist wel goed en ga niet voorzichtig zitten tutten. Haren die zijn uitgevallen zijn weg en de haren die nog staan zitten heus stevig genoeg!

Als je in het begin grafts per ongeluk zou hebben uitgetrokken, dan zou je dat wel geweten hebben hoor, dat bloedt flink!
__________________
Maatregelen:
04-2002: minoxidil (van NW3- naar NW2+, normale kruin)
07-2004: finasteride (dichter haar, ook frontaal)
11-2006: FUE (1400 grafts) frontaal (ProHair, van NW2+ naar NW2-)
05-2010: FUE ( 900 grafts) frontaal (ProHair, van NW2- naar NW1,5)
Overige: Supplementen (algemene gezondheid, conditie en aanzien van het haar)
_____________________________
HaarWeb | De supportsite voor en door lotgenoten met haarproblemen in Nederland en Belgie
Haarwoordenboekje - Huishoudelijk reglement - Suggesties & feedback]
AnthonieH is offline   Met citaat reageren
Oud 26 augustus 2010, 16:51   #6
Semih
HaarWeb lid
 
Geregistreerd: 23 augustus 2010
Locatie: Antwerpen (BelgiŽ)
Berichten: 72
Geslacht:
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door AnthonieH Bekijk bericht
Ik ben overigens wel benieuwd naar je vůůr-situatie. Ik kan namelijk niet zo goed begrijpen hoe andere klinieken meenden met 2000 grafts te kunnen volstaan. Maar mogelijk is het beeld nu erg vertekend door de shockloss.

Ik blijf overigens verbijsterd door het enorme aantal grafts dat is verplaatst. Hebben ze dat echt in 1 dag en binnen 8 uur gedaan? Weet je heel zeker dat het er 3500 zijn? Ik kan me moeilijk voorstellen dat ze ruim 2 keer zo snel werken als ProHair.
Ja Anthonieh, Ik vermoed dat het te maken heeft met het feit dat ze bij de schatting enkel naar mijn inhammen gekeken hebben, want ikzelf vond dat buiten mijn inhammen alles nog goed dicht zat.

Kan me wel inbeelden dat de foto's wel een vertekend beeld geven ma dat is dan de invloed van de shockloss. Uiteraard zal het gebied voor mijn ht ook al te kampen gehad met haarverlies dit weliswaar minimaal.

Tja om eerlijk te zijn heeft de dokter bij de consultatie het niet over grafts gehad maar enkel over het gewenste eindresultaat. Toen de assistente me vertelde dat het over 3500 grafts ging verschoot ik ook. Maar afgaande op hun ht-gebied is dat wel realistisch.

Bij het wassen durfde ik enkel van achter naar voor glijden met mijn handen en droogde ik mijn af met een haardroger.
Dus ik het kan nu geen kwaad op welke manier ik mijn haar aanraak? Mag ik mijn haar ook afdrogen met een handdoek?

Dankjewel
__________________
Status 06/2010: NW 2.5-3
 • HT 1 (fue): 3500 grafts (volgens de kliniek, maar voor veel kenners twijfelachtig) op 28 juli 2010 door Dorahospital, Istanbul
Status 08/2011: NW 1.5-2 (het ht gedeelte is wel amper 25-35 grafts/cm≤)
 • HT 2 (fue): 2400 grafts op 9 april 2015 door Estecenter, Istanbul
Semih is offline   Met citaat reageren
Oud 26 augustus 2010, 19:52   #7
AnthonieH
Moderator

 
AnthonieH's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 11 januari 2005
Locatie: Delft
Berichten: 10.064
Geslacht:
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Semih Bekijk bericht
Ja Anthonieh, Ik vermoed dat het te maken heeft met het feit dat ze bij de schatting enkel naar mijn inhammen gekeken hebben, want ikzelf vond dat buiten mijn inhammen alles nog goed dicht zat.

Kan me wel inbeelden dat de foto's wel een vertekend beeld geven ma dat is dan de invloed van de shockloss. Uiteraard zal het gebied voor mijn ht ook al te kampen gehad met haarverlies dit weliswaar minimaal.

Tja om eerlijk te zijn heeft de dokter bij de consultatie het niet over grafts gehad maar enkel over het gewenste eindresultaat. Toen de assistente me vertelde dat het over 3500 grafts ging verschoot ik ook. Maar afgaande op hun ht-gebied is dat wel realistisch.

Bij het wassen durfde ik enkel van achter naar voor glijden met mijn handen en droogde ik mijn af met een haardroger.
Dus ik het kan nu geen kwaad op welke manier ik mijn haar aanraak? Mag ik mijn haar ook afdrogen met een handdoek?
Met een week kon je je haren al gerust goed wassen en afdrogen met een handdoek. Dus nu, na 4,5 week zeker! Na een week kon je ook al wel weer gaan sporten en je zou nu ook gerust weer aan contactsporten beginnen. Een bal op je kop of knal voor je kop met een bokshandschoen gaan je grafts nu echt niet meer beschadigen. Ze zijn volledig ingebed en rusten nu om over een maandje of 2 met een groeispurt te starten.

Als het werkelijk 3500 grafts zijn, dan krijg je -met de oude haren die er nog stonden- een flink volle kop met haar.
__________________
Maatregelen:
04-2002: minoxidil (van NW3- naar NW2+, normale kruin)
07-2004: finasteride (dichter haar, ook frontaal)
11-2006: FUE (1400 grafts) frontaal (ProHair, van NW2+ naar NW2-)
05-2010: FUE ( 900 grafts) frontaal (ProHair, van NW2- naar NW1,5)
Overige: Supplementen (algemene gezondheid, conditie en aanzien van het haar)
_____________________________
HaarWeb | De supportsite voor en door lotgenoten met haarproblemen in Nederland en Belgie
Haarwoordenboekje - Huishoudelijk reglement - Suggesties & feedback]
AnthonieH is offline   Met citaat reageren
Oud 30 augustus 2010, 18:32   #8
Percie
HaarWeb lid
 
Geregistreerd: 12 juli 2010
Berichten: 117
Geslacht:
Ik begrijp niet zo goed waarom een Turkse kliniek niet een A4-tje maakt in het Engels met de meest gestelde vragen (en antwoorden).

Ze kunnen toch iemand niet wegsturen zonder dat men weet wat wanneer mag?
Percie is offline   Met citaat reageren
Oud 11 oktober 2010, 22:24   #9
hey69
HaarWeb lid
 
Geregistreerd: 28 augustus 2010
Berichten: 302
Geslacht:
Dag Semih, hoe gaat het nu zo 3 maanden verder?
hey69 is offline   Met citaat reageren
Oud 2 december 2010, 20:56   #10
Semih
HaarWeb lid
 
Geregistreerd: 23 augustus 2010
Locatie: Antwerpen (BelgiŽ)
Berichten: 72
Geslacht:
Beste lotgenoten,

Het is nu net iets meer dan 4 maanden geleden dat ik mijn ht gehad heb. Enkelen onder jullie zullen zich wel afvragen hoe het er nu mee staat.
Ik heb ook wel wat privť berichten gekregen die ik nog niet beantwoord had. Ik hoop hiermee dat ik vele vragen zal beantwoorden.

Ik zal eerst verdere verloop schetsen sinds mijn laatste post.

Na de eerste maand, begin september dus, ben ik begonnen met mino 5%. Het spulletje blijkt goed te werken want de dichtheid is nu enorm verbeterd en mijn haar voelt ook stukken sterker aan. Bij deze weet ik ook wel dat hoogstwaarschijnlijk ook zonder mino de dichtheid wel zou verbeteren maar in welke mate? Vandaar dat ik ook geen risico's genomen heb.

Waar ik wel aan twijfelde was het gebruik van fina. Ik heb deze laten aanmaken door mijn apotheek en was relatief goedkoop, denk ik want ik betaalde 45 Ä voor 2 maanden (60 capsules). Nadat ik deze in huis had gehaald ben ik er toch niet mee gestart. Voor verschillende redenen. Het belangrijkste reden was toch wel het neveneffect van fina.
Ik ga het eerst wat afwachten en hoe het verloopt met mijn groeiproces. Want ik denk dat al mijn schockloss-haren nog niet zijn teruggegroeid.
Vanaf augustus 2011 zal ik een beter beeld hebben van mijn haar en zal ik dan pas beslissen of ik aldan niet met fina start.

Verder heb ik mijn kopje steeds volledig afgeschoren om zo natuurlijk mogelijk over te komen. Ongeveer 4 weken geleden begonnen mijn ht haartjes er stilaan er door te komen. Daarom dat ik nu mijn haar op 4 millimeter hou.
Wel wil ik meegeven dat ik toch behoorlijk veel last gehad heb van puistjes. Ik weet nu niet of dat iedereen daar mee te kampen zal hebben of heeft gehad, ik weet wel van mijn eigen dat ik toch een gevoelige huid heb.

Op mijn rechterinham (dus links op de foto's!) zie je al een haarlijntje ontstaan. Ik vermoed dat dit binnen 2 maanden resulteert in een heuse haarlijn.
Over de dichtheid ben ik helemaal nog niet tevreden. Dat is nu het enige wat me nog zorgen baart. Maar goed, ik ben nog maar 4 maanden ver, dus het zal nog wel dichter worden.
Het plan is nu om mijn haar kort te houden tot midden januari om dan voluit mijn haar te laten groeien tot de zomer (en verder uiteraard!).

Algemeen gezien viel het wel (en nog steeds) mee om te gaan werken hoewel de roodheid op mijn inhammen nog steeds niet verdwenen zijn.
Wat voor mij het ook gemakkelijk maakte is dat ik er geen geheim van probeerde te maken. Ik was daar redelijk open over, iedereen in mijn directe omgeving weet nu wel dat ik een ht ondergaan heb.
Mijn raad is dan ook aan iedereen die een ht overweegt om daar open over te zijn, het maakt het proces een stuk aangenamer. Maar dat maakt natuurlijk iedereen zelf uit.

Zo, hieronder zijn er nog wat foto's van mij.
Bijgevoegde afbeelding(e)
Bestandstype: jpg 4 maanden, frontaal 1.jpg‎ (141,8 KB, 900x gelezen)
Bestandstype: jpg 4 maanden, frontaal 2.jpg‎ (139,5 KB, 830x gelezen)
Bestandstype: jpg 4 maanden, zijaanzicht 1.jpg‎ (136,3 KB, 818x gelezen)
Bestandstype: jpg 4 maanden, zijaanzicht 2.jpg‎ (131,0 KB, 784x gelezen)
__________________
Status 06/2010: NW 2.5-3
 • HT 1 (fue): 3500 grafts (volgens de kliniek, maar voor veel kenners twijfelachtig) op 28 juli 2010 door Dorahospital, Istanbul
Status 08/2011: NW 1.5-2 (het ht gedeelte is wel amper 25-35 grafts/cm≤)
 • HT 2 (fue): 2400 grafts op 9 april 2015 door Estecenter, Istanbul
Semih is offline   Met citaat reageren
Oud 2 december 2010, 23:03   #11
norwood2
HaarWeb lid
 
Geregistreerd: 12 september 2008
Berichten: 2.074
Hai Semih, het valt me vooral op dat het middenstuk drastisch verbeterd, maar daar had je toch geen HT ondergaan ? Daarnaast als idd die inhammen meer dichtheid gaan krijgen (periode maand 5 t/m 8) dan ziet er zeer goed uit denk ik.
norwood2 is offline   Met citaat reageren
Oud 3 december 2010, 14:32   #12
Semih
HaarWeb lid
 
Geregistreerd: 23 augustus 2010
Locatie: Antwerpen (BelgiŽ)
Berichten: 72
Geslacht:
Ik heb toch wel een ht gekregen in het middenstuk, norwood2. Ze hebben dat uit voorzorg gedaan.
Daarom leek ik 2 maanden na de ht veel kaler dan voor de ht door de shockloss-effect. Dus wat je nu hier ziet is eigenlijk, denk ik, mijn eigen originele die er nu goed door komt.
Afwachten nu hoe de dichtheid van mijn inhammen zal uitpakken. Daar was het mij uiteindelijk toch om te doen.
__________________
Status 06/2010: NW 2.5-3
 • HT 1 (fue): 3500 grafts (volgens de kliniek, maar voor veel kenners twijfelachtig) op 28 juli 2010 door Dorahospital, Istanbul
Status 08/2011: NW 1.5-2 (het ht gedeelte is wel amper 25-35 grafts/cm≤)
 • HT 2 (fue): 2400 grafts op 9 april 2015 door Estecenter, Istanbul
Semih is offline   Met citaat reageren
Oud 5 december 2010, 21:31   #13
Pinocan
HaarWeb lid
 
Geregistreerd: 22 oktober 2003
Berichten: 158
Hallo Semih,

ik heb zelf 4.5 maand geleden ook een ht laten doen in Istanbul. Ik heb 2500 grafts laten zetten. Ik ben tot nu toe niet echt tevreden over het resultaat. Misschien komt het omdat ik een beetje ongeduldig ben, maar ik had er meer van verwacht. Ik heb ook contact gehad met de kliniek en die zeiden dat ik het resultaat pas over 8 maanden na de HT zou zien. Als ik goed kijk zie ik wel veel kleine haartjes maar die groeien nog niet echt. En wat me ook opvalt is dat mijn linkerinham beter is gaan groeien dan de rechter.
Bij het kliniek hebben ze me aanbevolen om Minoxidil 5% te gebruiken. Dit heb ik 3 maanden gedaan maar daar ben ik mee gestopt omdat ik uitslag kreeg en een hele rooie hoofdhuid had. Kan ik nog iets anders proberen?

Voor de HT heb ik 7 jaar Finasteride 1.25 mg gebruikt. Daar ben ik net voor de HT mee gestopt omdat het toch duur is en ik had toch wel bijwerkingen.

Gr
Bijgevoegde afbeelding(e)
Bestandstype: jpg IMG_0218[1].jpg‎ (150,7 KB, 474x gelezen)
Bestandstype: jpg IMG_0168[1].jpg‎ (150,6 KB, 439x gelezen)
Bestandstype: jpg IMG_0182[1].jpg‎ (149,3 KB, 425x gelezen)
Bestandstype: jpg IMG_0186[1].jpg‎ (148,1 KB, 453x gelezen)
Bestandstype: jpg IMG_0206[1].jpg‎ (148,7 KB, 557x gelezen)
__________________
2500 grafts >> 12 Juli 2010 in Istanbul
3000 grafts >> 16 en 17 Januari 2012 bij Dr. de Reys

Laatst gewijzigd door Pinocan; 5 december 2010 om 21:37
Pinocan is offline   Met citaat reageren
Oud 5 december 2010, 21:40   #14
AnthonieH
Moderator

 
AnthonieH's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 11 januari 2005
Locatie: Delft
Berichten: 10.064
Geslacht:
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Pinocan Bekijk bericht
Voor de HT heb ik 7 jaar Finasteride 1.25 mg gebruikt. Daar ben ik net voor de HT mee gestopt omdat het toch duur is en ik had toch wel bijwerkingen.
Oeps, dan kan het wel eens een kwestie van drie stappen vooruit dankzij de HT en twee stappen terug door stoppen met fina zijn ... dat kun je de kliniek niet verwijten.
__________________
Maatregelen:
04-2002: minoxidil (van NW3- naar NW2+, normale kruin)
07-2004: finasteride (dichter haar, ook frontaal)
11-2006: FUE (1400 grafts) frontaal (ProHair, van NW2+ naar NW2-)
05-2010: FUE ( 900 grafts) frontaal (ProHair, van NW2- naar NW1,5)
Overige: Supplementen (algemene gezondheid, conditie en aanzien van het haar)
_____________________________
HaarWeb | De supportsite voor en door lotgenoten met haarproblemen in Nederland en Belgie
Haarwoordenboekje - Huishoudelijk reglement - Suggesties & feedback]
AnthonieH is offline   Met citaat reageren
Oud 5 december 2010, 21:53   #15
Pinocan
HaarWeb lid
 
Geregistreerd: 22 oktober 2003
Berichten: 158
Jawel, ik kan het ze wel verwijten, want stoppen met finasteride zou geen invloed moeten hebben volgens hun. Na de HT kon ik gewoon stoppen en alleen minoxidil 5% zou genoeg moeten zijn, maar ik krijg daar heel erg veel uitslag van(en een rooie hoofdhuid).
Is er nog ander minoxidil die ik kan gebruiken. Ik wil niet terug naar Fina omdat ik daar veel bijwerkingen van kreeg.

Ik ben trouwens sinds korte tijd ook begonnen met de Kerastase Nutrients Densi-recharge capsules. Hebben jullie nog andere tips?

Hier zijn trouwens 2 foto's van een paar weken voor de operatie. Mijn haren waren toen langer dan nu.
Bijgevoegde afbeelding(e)
Bestandstype: jpg SAM_3538-1.jpg‎ (118,3 KB, 642x gelezen)
Bestandstype: jpg SAM_3536-1.jpg‎ (78,1 KB, 638x gelezen)
__________________
2500 grafts >> 12 Juli 2010 in Istanbul
3000 grafts >> 16 en 17 Januari 2012 bij Dr. de Reys
Pinocan is offline   Met citaat reageren
Reageren

Discussietools
Weergave Geef een waardering voor deze discussie
Geef een waardering voor deze discussie:

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Mijn behandeling bij Prohairclinic, 2028 grafts Mailman Chirurgische behandelingen 55 17 maart 2012 13:40
2050 grafts Dr. Feriduni hektor Chirurgische behandelingen 80 9 juli 2011 11:25
3500 Grafts istanbul onsgoederen Chirurgische behandelingen 24 9 september 2009 10:23
3800 grafts with Feriduni yesterday pablo Chirurgische behandelingen 16 15 januari 2008 10:19
Prijsvergelijk haartransplantatie klinieken! Opa Chirurgische behandelingen 36 28 april 2006 09:53


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 15:48.


Forumsoftware: vBulletin®, versie 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Produced by Limelight Studios. Copyright © 2001-2014 Stichting HaarWeb.