Haarweb Forum  
Bijna 100.000 bezoekers p/mnd! Zie hier

Ga terug   Haarweb Forum > Alopecia Androgenetica > Chirurgische behandelingen

Reageren
 
Discussietools Discussie waarderen Weergave
Oud 17 februari 2021, 17:07   #1
Johan-711
HaarWeb lid
 
Geregistreerd: 17 februari 2021
Berichten: 93
Geslacht:
Arrow FUE behandeling bij Fuegenix 2.500 grafts

Op zaterdag 6 februari 2021 ben ik een haartransplantatie ondergaan bij Fuegenix in Bergen op Zoom. De behandeling is uitgevoerd door arts Munib Ahmad en een assistente. Er zijn in totaal 2.500 grafts geplaatst op de bovenkant/voorkant van mijn hoofd middels de FUE sapphire methode. Mijn leeftijd is 27 jaar. Ik zal proberen een zo volledig mogelijk plaatje te schetsen van mijn ervaring en achtergrond, omdat het mij ook heel erg heeft geholpen om ervaringen te lezen waarin ik mezelf herkende. Mocht je dit niet interesseren, in de volgende post zal ik foto’s delen van de eerste 11 dagen na de behandeling. Ik zal verder maandelijks een update plaatsen met betrekking tot het herstel. Laat me vooral weten als je vragen/opmerkingen hebt over mijn verhaal of de foto’s!

Achtergrondinfo:
Ik ben 27 jaar en merkte ongeveer op mijn 22e dat ik kalend begon te worden. Dit uitte zich in een terugtrekkende haarlijn bij de inhammen en vanuit de inhammen naar het midden werd het ook steeds dunner. Sinds een jaartje of twee alweer is het echt helemaal kaal op een paar dunne haartjes na. Die dunne haartjes en het plukje aan de voorkant wat er nog wel zat, gaven nét genoeg houvast voor haarvezels, waardoor ik het altijd goed kon verbergen de eerste jaren. De laatste tijd was het echter ook steeds beter zichtbaar dat er ‘gekleurd poeder’ in mijn haar zat. Met name in fel licht. Daarnaast was het met dat poeder altijd moeilijk om te zwemmen, sporten in de regen etc en bovendien is het een heel ritueel om het ’s ochtends weer opnieuw fatsoenlijk te krijgen. Het was dus echt tijd om de knoop door te hakken en het of te accepteren of een haartransplantatie te ondergaan.

Om me te oriënteren ben ik drie jaar geleden op consult geweest bij HairPlus in Barendrecht. Algehele indruk was prima, maar ze vertelde mij daar dat ik eerst een jaar Nanoxidil moest gebruiken. Dit heb ik gedaan en na een half jaar merkte ik dat het verslonsde. Ik vond het namelijk te veel gedoe elke avond en ochtend en helemaal in combinatie met haarvezels en de gebruikelijke haarstylingsproducten. Ik ben er toen ook maar mee gestopt. Achteraf gezien heeft het de haaruitval wel wat afgeremd, want daarna ging het vrij hard.

Dit heeft er toe geleid dat ik in mei 2020 opnieuw op consult ben gegaan. Ik heb foto’s doorgestuurd naar meerdere klinieken, maar kreeg slechts van een paar antwoord, waaronder Transhair in Vlijmen. Ik ben daar op consult geweest. Wederom prima eerste indruk. Ik ben door de heer van Ooijen prima te woord gestaan en er volgde een optie. Ik had echter nog twee twijfels: ik vond de optie van 1900 grafts aan de lage kant en daarnaast adviseerde hij om Finasteride te gaan gebruiken, maar dat durfde ik niet aan ivm de bijwerkingen. Hierover verderop meer. Kort daarna werd ik teruggebeld door Beauclinic naar aanleiding van de foto’s. Hij vond het aantal grafts uit het voorstel van Transhair ook weinig en dit deed me nog meer twijfelen. Vervolgens kreeg ik bij geen enkele kliniek het juiste gevoel en verloor ik mijn vertrouwen. Ik heb de optie dus laten varen.

Na een paar maanden heb ik er nog wel een paar keer over nagedacht, maar meer over hoe ik het zou kunnen accepteren dat ik simpelweg kaal word en niet zo zeer waar ik een haartransplantatie zou kunnen ondergaan. Tot ik in december toevallig terecht kwam bij Fuegenix in Bergen op Zoom. Een kliniek die ik tijdens mijn oriëntatie in mei niet ben tegengekomen en dus nieuw was. Ik was daarom sceptisch, maar de kliniek is relatief dicht bij huis. Een gratis consult kon dus geen kwaad en ik zag het een beetje als een laatste redmiddel.

Het consult
Ondanks mijn twijfels bij de kliniek ben ik dus op gesprek geweest bij Fuegenix. Het consult werd gedaan door de arts zelf, Munib. Een hele relaxte arts die zeer professioneel, maar ook heel persoonlijk en informeel het gesprek met je aangaat. Bijna alsof je gewoon met een maat uit je voetbalelftal zit te praten. Belangrijk voor mij was dat ik vanaf moment 1 dus contact had met de specialist zelf en niet met een consultant of iemand met een sales-achtergrond. Dat nam eigenlijk direct al mijn twijfels weg. Het is gewoon een nieuwe kliniek en dus heeft hij nog weinig resultaten om te laten zien (inmiddels wel steeds meer). Maar dat neemt niet weg dat Munib een hele bekwame arts is en dat hij en zijn assistentes wel gewoon over de nodige ervaringen beschikken.

Hij vertelde vol passie over zijn manier van werken, waarom hij voor zichzelf begonnen was etc. Maar ook gaf hij gewoon eerlijk antwoord op mijn vragen en wensen. Ik wist dat ik nog vrij jong ben en dat een 2e of 3e behandeling later bijna niet te voorkomen is. Maar hij vertelde ook precies wat ik kon verwachten en wat zijn advies was voor dit moment. Op basis daarvan heeft hij een plan gemaakt voor 2.500 grafts. Zo blijft er altijd iets over voor later, mocht dat nodig zijn.

Op de kruin wordt het haar ook al steeds dunner, maar daarvoor is het nu nog te vroeg. Ook Munib raadde me aan om te starten met Finasteride om te redden wat er te redden valt op en rond de kruin, maar in tegenstelling tot Transhair wist Munib me wel gerust te stellen over de bijwerkingen. Ik ben daarom per 1 januari gestart met 0,5 mg per dag, dus een halve pil. Dit omdat deze hoeveelheid de minste kans geeft op bijwerkingen en toch nog een groot deel van de DHT blokkeert. Ik heb tot op heden geen bijwerkingen, dus wellicht dat ik het ooit nog opschroef, maar ik wacht eerst de eerste resultaten af over een half jaar. Minoxidil (of nanoxidil) is voor mij nog steeds geen optie. Vind dit simpelweg te veel gedoe 2x per dag. Ik kijk het dus voorlopig aan met Finasteride en de haartransplantatie van 2.500 grafts.

De behandeling
De behandeling viel eigenlijk heel erg mee. De eerste verdovingsprikken doen wel zeer, maar daarna voel je niets meer. Het enige vervelende is dat je de hele dag van ’s ochtends 8 uur tot ’s middags half 5 alleen maar plat ligt. Hierdoor ben je wat duf en futloos na de behandeling en bovendien ben ik absoluut niet de persoon die zo lang stil kan liggen of zitten. Ik moet eerlijk zeggen dat ik dan ook heel blij was dat het erop zat.

Tijdens de behandeling neemt Munib je stap voor stap mee en vertelt hij precies wat hij doet. Tussendoor wordt er wat gelachen en gepraat, maar over het algemeen is het vooral naar de radio luisteren, ogen sluiten en stiekem hopen dat je in slaap valt, zodat de tijd wat sneller gaat. Tijdens de pauze krijg je een broodje en zit je even rechtop, maar verder is het echt de hele dag liggen en wachten.

Na de behandeling krijg je nog nazorginstructies mee en enkele verzorgingsproducten. Ik ben gewoon naar huis gereden. Ik was daartoe prima in staat en vond het zelfs wel lekker om ff zelf weer wat te doen.

De nazorg
De dagen erna zijn prima te doen, maar ik was wel uiterst voorzichtig. Dat ben ik trouwens na 11 dagen nog steeds. Met name het rechtop slapen vond ik lastig. Ik kan je aanraden de eerste dagen dan ook vrij te nemen, omdat je niet altijd je volledige nachtrust kunt pakken. Ik kon prima slapen, maar niet heel diep. Ik werd vaak wakker, omdat ik niet lekker lag. Verder vond ik het douchen de eerste dagen ook wel spannend. Ondertussen was ik het dagelijks met PH-neutrale shampoo, maar de kostjes zijn nog steeds niet volledig los. Daarnaast heb ik de eerste dagen geen pijn ervaren, enkel een zwelling die na 6 dagen volledig weg was. Sinds een week heb ik wel een stekende en branderige pijn in het donorgebied. Het wordt met name ’s avonds erger. Ik slaap daarom nog steeds niet optimaal. Ik heb over deze (zenuw)pijn gelezen hier op haarweb en het zou binnen enkele dagen weg moeten zijn.

Over de nazorg heb ik nog altijd dagelijks contact met Munib via Whatsapp. Ik stuur hem foto’s door en hij geeft zijn bevindingen. Makkelijker kan niet. Daarnaast ben ik via Munib ook in contact gekomen met een andere jongen van dezelfde leeftijd en met hetzelfde uitvalspatroon. Ook met hem heb ik wekelijks contact. Hij is 4 maanden verder en ik kan je zeggen dat die resultaten mijn verwachting overtreffen. Alle vertrouwen in dus dat het goed komt.

Ondertussen is het grote wachten begonnen. De korstjes zullen de komende dagen volledig loslaten en dan zullen ook de eerste haren gaan uitvallen. Over 3 a 4 maanden weet ik dus eindelijk pas wat het me gaat opleveren. Tot die tijd gewoon geduld en vertrouwen hebben.

Hieronder de foto’s. Geef vooral je mening of stel me vragen als je na deze lap tekst nog meer info wilt. Ik help graag, want ik ben zelf ook dankzij andere ervaringen heel erg geholpen.
__________________
-MicroFUE + Sapphire 2.500 Grafts februari 2021
-Fina 0,5 mg p.d sinds januari 2021.
-Minoxidil 5% 2x p.d. sinds juni 2023.
Johan-711 is offline   Met citaat reageren
Oud 17 februari 2021, 17:09   #2
Johan-711
HaarWeb lid
 
Geregistreerd: 17 februari 2021
Berichten: 93
Geslacht:
Dag 0 t/m 3
Bijgevoegde afbeelding(e)
Bestandstype: jpeg Dag0-01voor.jpeg‎ (95,8 KB, 1636x gelezen)
Bestandstype: jpg Dag0-02na.jpg‎ (103,6 KB, 1016x gelezen)
Bestandstype: jpeg Dag01.jpeg‎ (107,9 KB, 1172x gelezen)
Bestandstype: jpeg Dag02.jpeg‎ (133,5 KB, 775x gelezen)
Bestandstype: jpeg Dag03.jpeg‎ (114,4 KB, 870x gelezen)
__________________
-MicroFUE + Sapphire 2.500 Grafts februari 2021
-Fina 0,5 mg p.d sinds januari 2021.
-Minoxidil 5% 2x p.d. sinds juni 2023.
Johan-711 is offline   Met citaat reageren
Oud 17 februari 2021, 17:11   #3
Johan-711
HaarWeb lid
 
Geregistreerd: 17 februari 2021
Berichten: 93
Geslacht:
Dag 11 (vandaag)
Bijgevoegde afbeelding(e)
Bestandstype: jpeg Dag11-01.jpeg‎ (136,0 KB, 913x gelezen)
Bestandstype: jpeg Dag11-02voorkant.jpeg‎ (82,9 KB, 627x gelezen)
__________________
-MicroFUE + Sapphire 2.500 Grafts februari 2021
-Fina 0,5 mg p.d sinds januari 2021.
-Minoxidil 5% 2x p.d. sinds juni 2023.
Johan-711 is offline   Met citaat reageren
Oud 18 februari 2021, 11:01   #4
Dave12345
HaarWeb lid
 
Geregistreerd: 11 januari 2021
Berichten: 143
Geslacht:
Ziet er goed uit, in welke dichtheid qua grafts is er geplaatst?
Dave12345 is offline   Met citaat reageren
Oud 18 februari 2021, 11:27   #5
dennisvbekkum
HaarWeb lid
 
Geregistreerd: 18 april 2018
Berichten: 50
Geslacht:
Mooi stuk, ga je volgen! Ik ben 1 maart aan de beurt in Bergen op Zoom
dennisvbekkum is offline   Met citaat reageren
Oud 18 februari 2021, 15:04   #6
Johan-711
HaarWeb lid
 
Geregistreerd: 17 februari 2021
Berichten: 93
Geslacht:
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Dave12345 Bekijk bericht
Ziet er goed uit, in welke dichtheid qua grafts is er geplaatst?
Ik weet alleen dat er goed en realistisch is gekeken naar de dichtheid op de rest van het hoofd, zodat het er altijd natuurlijk uitziet met een zo hoog mogelijke dichtheid. Als ik het goed heb, is vooraan rond de 60 grafts/cm gekozen en dat loopt naar achteren geleidelijk af voor de natuurlijke overloop.
__________________
-MicroFUE + Sapphire 2.500 Grafts februari 2021
-Fina 0,5 mg p.d sinds januari 2021.
-Minoxidil 5% 2x p.d. sinds juni 2023.
Johan-711 is offline   Met citaat reageren
Oud 4 maart 2021, 17:26   #7
Johan-711
HaarWeb lid
 
Geregistreerd: 17 februari 2021
Berichten: 93
Geslacht:
Situatie na 1 maand

Bijna een maand verder en had nu toevallig tijd. Dus even een update:

Getransplanteerde haren zijn een klein beetje aan het uitvallen, maar dat valt nu nog heel erg mee. De huid is daar prima hersteld, je ziet alleen nog wat roodheid.

Donorgebied herstelt ook prima. De branderige pijn waarover ik het had, is na ongeveer de 14e dag overgegaan op wat jeuk. Dat heb ik zo af en toe nog steeds wel.

De zijkanten en achterkant groeien ondertussen wel redelijk snel. Daardoor valt het nog meer op dat het van boven een stuk dunner is, zowel het getransplanteerde gebied waar de haren ook nog eens uitvallen, als het achterste gebied tot de kruin. Snel maar een afspraak maken om de zijkanten op te scheren dus Hopelijk doet de finasteride straks zijn werk en wordt de bovenkant wat voller.

Kortom de minst leuke periode gaat nu echt beginnen. Afwachten dus voorlopig..
Bijgevoegde afbeelding(e)
Bestandstype: jpg WhatsApp Image 2021-03-04 at 16.18.03 (3).jpg‎ (79,8 KB, 865x gelezen)
Bestandstype: jpeg WhatsApp Image 2021-03-04 at 16.18.03 (2).jpeg‎ (139,5 KB, 809x gelezen)
Bestandstype: jpg WhatsApp Image 2021-03-04 at 16.18.03 (1).jpg‎ (143,2 KB, 1155x gelezen)
__________________
-MicroFUE + Sapphire 2.500 Grafts februari 2021
-Fina 0,5 mg p.d sinds januari 2021.
-Minoxidil 5% 2x p.d. sinds juni 2023.
Johan-711 is offline   Met citaat reageren
Oud 5 maart 2021, 13:05   #8
twente85
HaarWeb lid
 
Geregistreerd: 5 juli 2019
Berichten: 42
Geslacht:
ziet er heel netjes uit al voor een maand na een HT.
twente85 is offline   Met citaat reageren
Oud 5 maart 2021, 13:32   #9
dennisvbekkum
HaarWeb lid
 
Geregistreerd: 18 april 2018
Berichten: 50
Geslacht:
Netjes Johan, ik volg je! Waar heb je de finasteride gekocht?
dennisvbekkum is offline   Met citaat reageren
Oud 5 maart 2021, 16:16   #10
Johan-711
HaarWeb lid
 
Geregistreerd: 17 februari 2021
Berichten: 93
Geslacht:
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door dennisvbekkum Bekijk bericht
Netjes Johan, ik volg je! Waar heb je de finasteride gekocht?
Is op recept. De arts, in dit geval de behandelend arts van Fuegenix, schrijft het voor en ik haal het op bij de apotheek. Kan ook via je huisarts. Je zult het ongetwijfeld ook (goedkoper) via internet kunnen bestellen via via. Maar ik kies liever de veilige en legale weg.
__________________
-MicroFUE + Sapphire 2.500 Grafts februari 2021
-Fina 0,5 mg p.d sinds januari 2021.
-Minoxidil 5% 2x p.d. sinds juni 2023.
Johan-711 is offline   Met citaat reageren
Oud 2 april 2021, 15:07   #11
Johan-711
HaarWeb lid
 
Geregistreerd: 17 februari 2021
Berichten: 93
Geslacht:
UPDATE 2 maanden

Bijna twee maanden verder, dus tijd voor een update. Weinig te melden, behalve dat er natuurlijk veel haren zijn uitgevallen. De nieuwe haarlijn blijft gek genoeg wel redelijk steady, maar in het midden is het wel een stuk kaler vergeleken met 2 en zeker 4 weken geleden. Al met al een vervelende periode, omdat het er simpelweg niet uitziet. Kijk heel erg uit naar de volgende twee maanden.

Kruin blijft ondanks de finasteride wat achter, maar gebruik dit pas 3 maanden, dus is ook nog te vroeg om iets over de werking daarvan te zeggen. Bijwerkingen blijven in ieder geval wel uit, dus dat is positief. Verder vind ik mijn huid wel erg droog en heb ik nog altijd last van schilfers zoals je ziet. Iemand daar ervaring mee/tips voor? Ik gebruik nog altijd de dermolin shampoo (om de 2 a 3 dagen) zoals ik heb meegekregen net na de behandeling.
Bijgevoegde afbeelding(e)
Bestandstype: jpeg WhatsApp Image 2021-04-02 at 13.58.04.jpeg‎ (103,5 KB, 937x gelezen)
Bestandstype: jpg WhatsApp Image 2021-04-02 at 13.58.04 (1).jpg‎ (131,1 KB, 752x gelezen)
Bestandstype: jpeg WhatsApp Image 2021-04-02 at 13.58.04 (2).jpeg‎ (119,3 KB, 702x gelezen)
__________________
-MicroFUE + Sapphire 2.500 Grafts februari 2021
-Fina 0,5 mg p.d sinds januari 2021.
-Minoxidil 5% 2x p.d. sinds juni 2023.
Johan-711 is offline   Met citaat reageren
Oud 7 april 2021, 16:10   #12
Jopie321
HaarWeb lid
 
Geregistreerd: 29 januari 2020
Berichten: 8
Geslacht:
Mooi man. Ik herken mezelf in je verhaal. Ga je volgen!

Vraagje: Twijfel zelf nog wel over het gebruik ban met name hormonale middelen. je zegt dat je nu mindere dosis gebruikt om de kans op bijwerkingen te verkleinen, maar werkt dat dan ook even goed?
Jopie321 is offline   Met citaat reageren
Oud 8 april 2021, 12:57   #13
Johan-711
HaarWeb lid
 
Geregistreerd: 17 februari 2021
Berichten: 93
Geslacht:
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Jopie321 Bekijk bericht
Mooi man. Ik herken mezelf in je verhaal. Ga je volgen!

Vraagje: Twijfel zelf nog wel over het gebruik ban met name hormonale middelen. je zegt dat je nu mindere dosis gebruikt om de kans op bijwerkingen te verkleinen, maar werkt dat dan ook even goed?
Ik heb inderdaad bij de arts aangegeven dat ik ook nogal op zag tegen de mogelijke bijwerkingen. Hij gaf aan dat 0,5 mg eigenlijk ook al het grootste deel van het DHT blokkeert. Of de risico's daarmee echt minder worden weet ik eigenlijk niet, die blijven volgens mij wel aanwezig (misschien in mindere mate), maar het is ook voor je gevoel beter en daardoor gaat het ook minder tussen je oren zitten. Ik merk er tot op heden niks van.
__________________
-MicroFUE + Sapphire 2.500 Grafts februari 2021
-Fina 0,5 mg p.d sinds januari 2021.
-Minoxidil 5% 2x p.d. sinds juni 2023.
Johan-711 is offline   Met citaat reageren
Oud 8 april 2021, 15:00   #14
Tom12345
HaarWeb lid
 
Geregistreerd: 7 oktober 2020
Berichten: 113
Geslacht:
Hou vol, dit zijn inderdaad de vervelendste weken. Ik heb ze net achter de rug, half december heb ik bij Munib een behandeling gehad. Het wordt snel beter en dan is het een feest om in de spiegel te kijken
Tom12345 is offline   Met citaat reageren
Oud 12 april 2021, 10:24   #15
Johan-711
HaarWeb lid
 
Geregistreerd: 17 februari 2021
Berichten: 93
Geslacht:
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Tom12345 Bekijk bericht
Hou vol, dit zijn inderdaad de vervelendste weken. Ik heb ze net achter de rug, half december heb ik bij Munib een behandeling gehad. Het wordt snel beter en dan is het een feest om in de spiegel te kijken
Thanks! Idd nog even doorbijten.
__________________
-MicroFUE + Sapphire 2.500 Grafts februari 2021
-Fina 0,5 mg p.d sinds januari 2021.
-Minoxidil 5% 2x p.d. sinds juni 2023.
Johan-711 is offline   Met citaat reageren
Reageren

Labels
2500 grafts, ervaring, fuegenix, fuegenix haarkliniek, ht 27 jaar, munib ahmad

Discussietools
Weergave Geef een waardering voor deze discussie
Geef een waardering voor deze discussie:

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 03:12.


Forumsoftware: vBulletin®, versie 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Produced by Limelight Studios. Copyright © 2001-2024 Stichting HaarWeb.